babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Faszisták és antifaszisták

2008.04.10. 17:40 sasika61

 

"Meggyőződésem, hogy minden demokratikus erőnek egyöntetűen ki kell állnia a demokrácia, a polgárok szabadsága és biztonsága védelmében. A tétlenség és a hallgatás ebben a helyzetben mindennél beszédesebb és veszélyesebb" – ezek az örökbecsű mondatok jutottak eszébe Gyurcsány Ferencnek a mai napon.

Mi a jó ég - kérdeztem magamban -, csak nem a sajnálatos októberi események revíziója indult meg? Szocialista-kommunista körökben ugyanis jócskán vannak történelmi példák, hogy a bűnt azok hánytorgatják fel, akik legsűrűbben elkövették, de hirtelen megvilágosodnak, megtérnek, s azt kezdik hirdetni, amit addig üldöztek.

Megsértette a demokráciát, a polgárok szabadságát és biztonságát 2006 októberében a hatalom? A rendszerváltás óta a legnagyobb mértékben. Helytálló tehát a felhívás a tiltakozásra? Igen, noha furcsa, hogy éppen attól ered, aki a fő jogsértő volt ezekben az ügyekben.

Természetesen ezek gyurcsányi mondatok nem utólagos tiltakozásra invitálnak, hanem a pénteki nagy antifaszista tüntetésre. Merthogy a demokrácia nagy bajnoka ő, s nem tűrheti, hogy országában bárki biztonságát veszély fenyegesse.

Ez az egész heti flashmob és antiflashmob vihar a biliben. A magam részéről mindkettőre köpök. Igaz, az egyikre a debilsége miatt, a másikra pedig a képmutató magatartásuk miatt.

Tomcatet nem szívelem, akciói feltűnési viszketegségről tanúskodnak, átgondolatlanok, társasága gyakran több mint gyanús. A megélhetési antifaszistákat pedig rühellem.

„Már egy hete” róluk szól a sajtó, az Index naponta hozza a friss híreket, blogbejegyzéseket, s ha valaki idegen idetévedne, azt hihetné, kis hazánkban az a legfőbb probléma, hogy lehet-e jegyet venni valamilyen ostoba „zenekar” koncertjére vagy sem.

Miután egy kör ebből a kardinális kérdésből már lefutott, mindkét szereplő megérezte, hogy ebből most olyan legitimációt lehet szerezni, amellyel el lehet feledtetni az egyik ostobaságát, illetve a másik tartuffe-i magatartását. Pilinszky szavával élve: „fedőbűnt” követnek el, hogy eltakarják az igazit. Azon csodálkozom, hogy olyan egyébként értelmes vitahelyek, mint a reakcio.hu vagy a konzervatorium.blog.hu beszáll ebbe a játékba.

Világosan látható, hogy egymás létét igazolják csupán, kölcsönösen biztosítják egymás legitimációját. Azzal meg, hogy az egyik oldalra beszállnak a kurucok, a mindenki által kiröhögött Világszövetség stb., a másikba pedig Gyurcsány és bandája, romapolitikusokkal súlyosbítva (igaz is, melyik napra terveznek biztonságunkért aggódók tüntetést Nyírkátára?), nos, ezzel nem a tét növekszik, hanem hosszabb távra biztosítva van megjelenésük a sajtóban.

Etetnek bennünket, mi meg falunk. Addig sem kérdezünk.

Szólj hozzá!

Címkék: közélet gyurcsány tomcat flashmob

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr71420042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása