babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)

2008.07.06. 17:15 sasika61

 

Ha nem érezném magam úriembernek, és lenne a Tippmixen ilyen fogadási lehetőség, nagy összeget tennék rá, hogy az elkövetkezendő napok sajtójának fő híre a melegtüntetés eseményeinek értelmezése lesz. A henger máris beindult.
 
A blog.hu címlapját az erről szóló posztok uralják:
A szerzők megegyeznek a melegekre támadók és az erőszak elítélésben („csürhe”, „csőcselék”), mostanra csatlakoztak hozzájuk a pártok is: a Fidesz és az MDF általánosságban szól minden erőszak ellen, az MSZP és az SZDSZ pedig alig titkolva elégedettségét máris rámutatott a szélsőjobbra, vagyis hozták szokásos formájukat. Egyedül „Reckl Amál” jut el odáig, hogy a felvonulás kezdeményezőit, résztvevőit is lehülyézi.
 
A Rádió már nemzetközi kitekintést adva a német példát hozza elénk, ahol Kölnben, a német katolicizmus fellegvárában 100 ezer ember vett részt a felvonuláson, különösebb balhé nélkül; nem minden manipulatív szándék nélkül: nyilván azt sugallja, hogy lám, még a szélsőjobb őshazájában is mennyire toleránsak hozzánk képest…
A köztévé reggeli műsorában nyilatkozhattak, akik nyilatkozni szoktak: Lévai, Horn stb.
 
Mindez képmutatás. Ha végiggondoljuk az eseményeket és azok visszhangját, lehetetlen nem arra gondolni, hogy itt tegnap egy olyan játszmát láthattunk, amelynek részvevői mindannyian győztesnek érezhetik magukat.
 
Kezdjük onnan, hogy furcsamód mindenkinek bejött a számítása, mindenki elégedett lehet. Az ellentüntetők azért, mert végül is címlapokra kerülhettek, megakadályozták a melegtüntetés tervezett módon való megtartását; a melegek azért, mert bizonyíthatták, hogy mennyire el vannak nyomva itten minálunk; a rendőrség gyakorolhatta kedvenc foglalatosságát: adhatott a tüntetők pofájára; Horn Gábornak beteljesült régi álma: megverték végre (no, nem nagyon, épp a „verés” szó minimális feltételéig), ettől kezdve mártír lehet bizonyos körökben, s meg fogjuk még élni, hogy esete a dühöngő antiszemitizmusra is példa lesz; Lendvai Ildikó középiskolai matektanárt megszégyenítő gyorsasággal tehet egyenlőségjelet a melegek ellen fellépők és a kormány ellen tüntetők közé; Gyurcsány Ferenc a köztársaság nagy barátja máris újabb Chartáról álmodik a szélsőségesek ellen – egyszóval: mindenki jól járt. Mire akkor ez a nagy műfelháborodás?
 
Folytassuk azzal, hogy nézzük, konkrétan hány embert is érintettek a tegnapi események? Jóindulatú becslés szerint is legfeljebb két – két és fél ezret. Ennél a Tuzsér-FTC  meccsen is többen voltak. A mostani reakciókból azonban úgy tűnhet, mintha a melegek ügye lenne itt a legfontosabb téma. Mintha a fél ország „homokos” lenne, a másik fele meg „vizes”(fejű).
 
Végül kérdezzük meg: vesztett-e valaki? Igen, mi, felebarátaim; mi, akik sem az egyik, sem a másik menetben nem vettünk részt; mi, akik mindkét magamutogatást, mindkét szélsőséget elítéljük; mi, akik nem tapossuk le a virágágyásokat, díszburkolatot sem szedünk fel, de a valódi vagy műfarkunkat sem lóbáljuk nyílt színen; mi, akiknek kurvára elegünk van az álproblémákból, a látszatpolitizálásból.

21 komment

Címkék: erőszak melegtüntetés látszatpolitika

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr33555901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2008.07.06. 19:09:34

Hát ja. :(
Bocs, most meleg van, ennél hosszabbra nem telik. :)

kohn töhötöm · http://magyarinfo.blog.hu 2008.07.06. 19:10:54

Jó matematikatanárként te teszel végül egyenlőséget a békésen felvonulók és a szélsőjobbos agresszorok között. Nevetséges próbálkozás.

Aki ma Magyarországon hisz az emberi jogokban, annak csak az egyik tüntetés mentalitásától kell távoltartania magát. És az nem a melegeké.

beleszolok 2008.07.06. 19:27:23

Most nem azért, de normális meleg emberről senki sem tudja, hogy meleg, akinek nincs hozzá köze. Neki milyen joga csorbul bárhol is, ami miatt tüntetni kell?

scorpion 2008.07.06. 19:31:01

"a melegek azért, mert bizonyíthatták, hogy mennyire el vannak nyomva itten minálunk"

Igen, a melegek tényleg azért vonulnak fel, hogy jól megverjék őket és ezzel bizonyíthassák, hogy el vannak nyomva....te jó ég, néha visszaolvasod, amit leírsz?

"Gyurcsány takarodj, vidd a buzi haverod!", többek között ezt skandálták az "ellentüntetők", akkor mégiscsak van valami átfedés a két tábor között.

A magamutogatást el lehet ítélni, szíved joga. De azért egy lapon említeni a másik ember megdobálását kővel/molotov-koktéllal, meg a tollboásokat, az kicsit erős.
Biztos, hogy mindkettő ugyanannyit árt?

nyelv-ész 2008.07.06. 19:31:26

töhötöm,

nem látok egyenlőségjelet, ne maszatolj. Az az igazság, hogy nagyon sokan elítélik mindkét felvonulást, függetlenül attól, hogy az egyik oldalon köztörvényes bűnözők handabandáztak, a másik oldalon meg egy csomó debil. A randalírozóknak börtönben a helyük, a díszbuzik, meg a hozzájuk csapódott, toleranciát óbégató politikusok meg vonuljanak máshol, ne a főváros szívében.

Az emberi jogoknak meg a szombati eseményekhez végképp semmi közük.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.06. 19:35:09

Scorpion,
ki mondta, hogy nincs részben átfedés?
Az erőszaknak van olyan formája, ami nem ilyen látványos, mint a "csürhe" hőzöngése. Az az agymosás, ami melegügyben folyik, legalább ennyire erőszakos.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.06. 19:36:24

Amíg 10 ből kilenc kívülálló ember, és még a meleg közösség 80-90%-a is károsnak, és értelmetlennek nevezi, addig KIZÁRÓLAG hergelésnek, és felesleges provokációnak tekinthető a dolog. És az is.

scorpion 2008.07.06. 19:40:21

Oh igen, az agymosástól már tényleg sokakat kellett mentősöknek ellátni, hogy kórházba szállítani.
Az erőszak erőszak, a propaganda, meg propaganda, az erőszakos cselekedeteket relativizálni azért mégsem kéne.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.06. 19:42:17

Scorpion,
nem relativizálok, attól a fajta csőcseléktől, aki tegnap ellentüntetett, én is hányok, de fájdalom, a magamutogatóktól is.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.06. 19:47:23

Az öncélú magamutogatást nem bánom - legjobb barátom is a keményebb bulikon rózsaszín tüllruhában, és 42 es tűsarkúban nyomja a barbie-görlt - de a maga költségén, a mi örömünkre. Tényleg vicces: egy 114 kilós barbie lány (fiú) akinek fenomenális a mozgása.

De ő még sosem próbálta az Hősök terén, és fura mód: a rendőrök sem kellett h kivonuljanak hozzá. És ez így van rendjén.

AzHofi 2008.07.06. 20:19:12

Ez olyan mint a critical mass. Hát miért nem inkább a levegőre, az erdőbe, vagy valami szép helyre mennek egyéniségnek lenni, miért a főváros heréjét kell péppé taposni ilyesmivel? Annyi szép hely van ahol sokkal többen is elférnek, a belváros nem erre való.

Nite · http://animecomment.blog.hu 2008.07.06. 21:42:10

ok, a critical massosok a biciklit mint városi közlekedési eszközt próbálják használni, így valamilyen szinten van létjogosultsága a problémának, amire rávilágítanak. A melegtüntetéssel kapcsolatban nem tudok ilyesmiről, persze ez biztos az én hibám is.

HBR 2008.07.06. 22:42:31

Mi strandoltunk egy jót.

Előnye is van annak, hogy Bp. az ország (szenny)vízfeje, és nem az egész ország bolondult meg.

visszaszólok 2008.07.06. 23:53:11

Re:
beleszolok 2008.07.06. 19:27:23
Most nem azért, de normális meleg emberről senki sem tudja, hogy meleg, akinek nincs hozzá köze. Neki milyen joga csorbul bárhol is, ami miatt tüntetni kell?

Elvesztheti a munkáját, ha kiderül róla. Nem sétálhat nyilvánosan kézenfogva a párjával. Nem is csókolózhat. Nem házasodhat. Nem nevelheti a párja előző házasságból vagy in vitro gyerekét. Nem vehet részt in vitro eljárásban. Nem örökölhet. Nem járhat szülői értekezletre.

és még millió fontos dolgot nem tehet meg, amiket a heteróknak garantál a jog. Nincs ez jól így.

AzHofi 2008.07.07. 00:35:12

Szülőire mint édesapa miért ne járhatna? Miért vesztené el a munkáját? Ha mégis elveszti az sima ptk ügy, semmi köze a melegséghez közvetlenül, ha mégis az törvényellenes, tolerancia ide vagy oda, és jelentsen az bármit is. Miért nem sétálhat kézen fogva a párjával? Nem házasodhat az egy dolog, az a házasság lényegéből ered. Bankot sem rabolhat. Miért ne örökölhetne, végrendelet kérdése az egész, van aki a kutyájára hagyja a vagyonát, vagy a bejárónőjére (nehogy rám süssétek, hogy a kutyákhoz hasonlítom a melegeket).

brian2 · http://bank-hitel.blog.hu 2008.07.08. 22:55:12

lenne kedved részt venni a versenyben?
itt nézheted meg:
guru.blog.hu

csakazolvassa 2012.08.13. 19:04:08

Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációja, és nem érti, miért katartikus az érintetteknek átélni, hogy "nem vagyok egyedül". Hadd menjen, aki akar, hadd ne maradjon otthon az identitásával, hadd lássék. Ha körmenet, ha ülősztrájk, ha lepkegyűjtők vonulása.
süti beállítások módosítása