HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Iszony

2009.02.23. 17:50 sasika61

 

Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok.
Semmiféle elvárásnak nem kívánok megfelelni, amikor Bayer Zsolt nevezetes szavait alkalmazom a mai felfoghatatlan tatárszentgyörgyi gyilkosságra. Aki képes ilyen alattomosan, könyörtelenül kivégezni áldozatait, köztük egy gyereket, az nem ember, hanem állat. Akkor is, ha az áldozat cigány, s akkor is, ha az elkövető nem az.
 
A gyilkosság azonban más szempontból is nagyon figyelemreméltó, méghozzá azért, mert beleillik a romák sérelmére elkövetett sorozatba, s ezen belül is kiemelten hasonlít a nagycsécsi esetre. S így már nem lehet elmenni szó nélkül a rendőrség felelőssége mellett.
Az utóbbi gyilkosság november elején történt. Eredmény semmi. A rendőrség ugyan azt mondja, hogy nem adhatnak hírt a nyomozás állásáról, de az azóta eltelt hónapok azt bizonyítják, hogy lényegében holtpontra jutott az ügy. Mint érdekes módon néhány más ügy is, pl. a kiskunlacházi.
 
Mi lehet az oka, hogy a máskor gyors eredményekre képes hatóságok munkája zátonyra fut, ilyen fontos, a közélet szempontjából is lényeges esetekben? Mivel a rendőrség nem ad megfelelő tájékoztatást, csak a gyanúsítgatások kavarognak szerte az országban: a romák természetesen a Magyar Gárdára asszociálnak, a nem romák pedig cigány uzsorásokra mutogatnak. Mindkét félben kialakultak már (jórészt mesterségesen) azok a reflexek, melyek irányítják az ügyek megítélését: talán már akkor sem hinnék el az áldozatok hozzátartozói, hogy az elkövetők is romák voltak, ha valaki bevallaná a tettet; talán akkor sem hinnék el a nem romák, hogy az elkövető közülük való volt, ha a rendőrség bizonyítékot találna ellene.
 
Itt tartunk.
Gyűlölködünk, keressük a vélt igazunkat, acsarkodunk.
Az ember nem tud szabadulni attól az érzéstől, hogy talán mindez nem véletlen, nem töketlenkedés eredménye, hanem terv van mögötte, sátáni, iszonyatos. De ilyenkor arra gondolok: maga ez az érzés is lehet már egy kialakított reflex következménye.
Az azonban kétségtelen, hogy mindenkinek megnyugtató lenne, ha a nyomozó hatóságok eredményt tudnának felmutatni, mert ennek hiányával csak az iszony folytatódik: az utcán és a lelkekben egyaránt.

225 komment · 5 trackback

Címkék: közélet tatárszentgyörgy gyilkosságok cigány áldozatok

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr47961201

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.24. 10:33:02

RE: Bosszú Cozma-ért?Hát, irtózatos indulatokat sikerült elszabadítanom. Kaptam itt hideget, meleget, minden voltam, csak tisztességes ember nem ezért a bejegyzésért. Én lettem a tipikus jogvédő liberális, aki rosszabb, mint a cigánybűnöző. Mindezt azért,…

Trackback: Sárdobáló 2009.02.24. 04:01:01

Füstmérgezés ólommal?Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tu…

Trackback: Sárdobáló 2009.02.24. 04:00:02

Füstmérgezés ólommal?Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tu…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.23. 19:18:18

Bosszú Cozma-ért?Tatárszentgyörgyön a jelek szerint agyonlőttek egy férfit és a fiát. A fiú mindössze 5 éves volt. A házukat felgyújtották, a család többi tagja kórházban van. Ezek a száraz tények. Egy cigány családról van szó. Ez elvileg irreleváns infor…

Trackback: Tudtad? 2009.02.23. 18:13:39

Szolgálunk és félünk, a rend bátor őreBesötétedett. Kióvakodott az utcára, óvatosan körülnézett. Bizonytalanul elindult, majd megállt. Ekkor futó léptek zaját hallotta. Sarkon fordult, hogy elmeneküljön, amikor megszólították: Biztos úr! Biztos úr!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.23. 21:41:16

@fénydublőr:
azt hiszem, nem érdemes vitatni az állításaidat, aki ennyire elfogult, azt nehéz kibillenteni belvilágából.

Mazsika1 2009.02.23. 21:46:08

Azért érdekes, most rögtön még aznap lett nyomravezetői díj, 10 millió, Kiskunlacházán nagy csönd volt...........

hammer 2009.02.23. 21:49:50

Aki arról firkál, hogy egy népszavazás, a demokrácia legalapvetőbb eszköze, az erőszak egyik megnyilvánulása, az ... minimum nem demokrata, de hogy rendkívül ostoba, az biztos.

Amúgy:
Nem csodálkoznék, ha a mostanság bekövetkezett legundorítóbb bűncselekményeknek (Kiskunlacháza, Nagycsécs, Veszprém, Tatárszentgyörgy) mögött egy szervezett erő, mondjuk valamiféle titkosszolgálat(ok) állna. Közös bennük, az elkövetők pofátlan magabiztossága, és a rendőrség gyanús töketlenkedése. (Apropó, Mohácsi és Kolompár honnan tudta még a rendőrség ELŐTT, hogy gyilkosság történt?!)
Remélem nem az, de lehet ez akár egy jó forgatókönyv is, egy valóságos pogromhangulat, cigánylázadás kiprovokálására. És tegyük fel a kérdést, hogy az mégis kinek az érdeke lenne. Hát nem a "náciké" (jelenlegi jobboldali, konzervatív ellenzék) az biztos.

Megfigyelo 2009.02.23. 21:54:07

@sasika61: Sajnos fenydublornek van igaza. Arrol van szo, hogy a nacik *barmi aron* hatalomra akarnak kerulni, es ezert etnikai feszultseget szitanak: egyreszt a "fehereket" cukkoljak a "ciganybunozessel", masreszt ki akarjak provokalni, hogy a cigaqnyiok is eroszakosan lepjenek fel, es akkor majd "lehet rendet teremtenui".

Bjossy 2009.02.23. 22:00:18

@Megfigyelo: Ugye nem azt akarod mondani, hogy a - bizonyítottan cigányok által elkövetett - veszprémi gyilkosságot a nácik provokálták ki???

NYT · http://pergetes.blog.hu/ 2009.02.23. 22:03:18

@Megfigyelo: aha, logikus! A nácik generálják a cigánybűnözést - ez nem egyszerű feladat már önmagában, rávenni ezeket a dolgos Sztojkákat, meg Raffaeleket etc., hogy bemocskolják a kezüket - majd levezetésként randomba' lelődöznek 1-2 cigány családot. Mindezt azért, hogy hatalomra kerüljenek! Zseniális!

Bjossy 2009.02.23. 22:06:22

@fénydublőr
Elvakult állat vagy. Nem tudok rá jobb szót, sajnálom.

Kalmár 2009.02.23. 22:10:35

Na szóval tuti, hogy a gyilkosság:

1. Cigány uzsorás volt.
2. Cozmáért bosszút álló gyilkos náci
3. Sima náci menetrendszerű mészárlás
4. Sima cigány szomszéd gyilkosság
5. Hülye amerikai filből vett titkos-gyilkos társaság
6. A szoclibek enyhítik a cigány bűnöket
7. A szoclibek keltik a náciveszélyt a választásokra
8.Szomszéd országok titkosügynökei destabilizálnak.
9. A Gárda működik
10. A Fidesz gyilkol, hogy Gyurcsány mondjon le....

Na lehet választani.
Akármelyik is, mélységesen szomorú, hogy 2009.-ben egy emberre rágyújtják a házat majd a menekülőt lelövik a gyermekével együtt mint egy kutyát.

Azért kicsit elgondolkodtató mindenkinek aki könnyen mondja, hogy mindet le kéne lőni.
A gyerekeket és az anyákat ki lövi majd le?
Amikor valósággá válik nem is olyan egyszerű, azok a családanyák, apák akik könnyen mondanak egyébként ítéletet, ilyenkor (enyhe) lelkiismeretfurdalást éreznek.

Az biztos, hogy valamit tenni kell. Nem tudom, mert nem is az én dolgom, hogy ki a hibás.
De nem kellene megvárni, hogy elszaporodjanak az ilyen esetek. Gondolom, nem üldözni kell a nácikat vagy a cigányokat, látjuk mennyit ér az erőszak Iraqban, Afganisztánban, Vietnámban stb.

Jó reggelt politika!! Ez nem más dolga.

sziligan 2009.02.23. 22:12:49

Azért Kiskunlacházán egyből kijelöltek három cigány fiút lincselésre.
Azok meg jól megijedtek, szaladtak a rendőrségre. Aztán nem egyezett a DNS-ük.
Most az egyszer nem húzták fel őket, pedig lett volna rá igény.

fénydublőr (törölt) 2009.02.23. 22:20:40

hammer: egyrészt, cigánynáci is van, másrészt, azért, mert naponta hallod, hogy pl a rendőrök verték véresre a szegény békés tüntetőket, attól még nem igaz; én ott voltam, MEGTÁMADTÁK a Parlament előtti állami rendezvényt, áttörték a duplakordont, legalább 250-300 (stilizált)NÁCI egyenruhás kopaszköcsög, fegyverekkel! Mortimer ránézésre nem cigány, és te hazudozol, illetve Te szopsz be minden hazugságot (az a cukorkás eset, tudod...!). A veszprémi gyilkosság 5 fővádlottja (vagy majdani fővádlottja) közül 2 db (KETTŐ) cigány, 3 magyar (és a magyar alatt most a "fehéret"=nem cigányt értem), Te nézz utána, és Te vagy a hazug disznó (a libsikét nem értem, bocs, ha a liberális gondolkodású értelmiségi embert érted alatta, az vagyok, onnan tudom, mert elolvasom és elviselem a BAROMSÁGAIDAT. Te fasz)
Autósokat nem lincselnek, igaz, de gyereket elütő autósokat vertek már csúnyán meg (a "falumban" is), majdnem halálra, és majdnem jogosan. Igaz, hogy "túlreagálták", ez szörnyű gyilkosság volt. De csak ennyi, nem cigányígy, meg cigányúgy (nagyon kiváncsi vagyok, hogy ha szombaton bármilyen ismerősöd esküvőjére meghívnak, ki fog a "hosszú fekete hajra" legnagyobbat tombolni?)

sasika61: igen, nehéz kibillenteni, amíg 1 tisztességes érvet nem kapok az elveimmel szemben. Az, hogy libsike, disznó, cigányok szoktak gyereket ölni, uzsorások voltak, ezek nem érvek. Érted, miről beszélek?

Bjossy: mégegyszer, a maffia, a nehézfiúk más tészta, ráadásul nem "bizonyítottan cigányok követték el", mondom 3 fehér. Aztán persze sokminden kijön még ebből, lsd új hírek a bent lévő rendőrökről, bírónőről, stb. Az biztos, hogy mindegyik undorító gyilkosság, de a gyerekre rálövés abszolút menthetetlen, szerintem Ku Klux Klán-ügy lesz (2009-ben, nagyon durva)

nem nemsiker_s 2009.02.23. 22:37:05

A rómaiak ilyenkor mindíg feltettek egy kérdést. Kinek az érdeke ?
Nos, a jobboldalnak biztos nem.
Hiszen a szoclibek eddig is azzal vádolták Orbánékat, hogy kokettálnak a rasszista szélsőjobbal. Politikailag tehát a jobb oldalnak kifejezetten károsak ezek a támadások.
Aki ezekből a támadásokból politikai értelemben jól jöhet ki, az a ballib. csoport.
Ártatlan emberek különösen gyerekek legyilkolása mindenképpen embertelen tett.

Valaki2 2009.02.23. 22:39:29

@fénydublőr

Erre nem tudok mit mondani. A náci tanár szinte kikövetelte, hogy a gyerekei előtt verjék agyon, ugye? Valahogy eddig még nem hallottam olyant, hogy 30 fős magyar család (létezik egyáltalán ilyen?) mezőgazdasági eszközökkel felszerelkezve kimegy rendet rakni, és/vagy agyonver valakit a gyerekei szeme láttára.

A Mortimer cigány volt-e kérdéshez annyit, hogy ha ő annak vallotta magát, akkor az volt. Rasszista támadás: persze, ha sokat mondod, még elhisszük.

Veszprémi ügy: cigányok voltak azok is, a bodzaszedésből élő merdzsós fajta, az.

Gyerekre lövöldöző gárdista: nem igazán tartom megoldásnak a gárdát, mint formációt, de ezt ugye te sem gondolod komolyan...

Továbbá kicsit érdekesnek tartom azt a véleményt, hogy mindenki, aki ki meri mondani azt, hogy cigány, attól az biztosan rasszista (he?), náci(hehe?).

Nos, elmondanék Neked egy apróságot: a magyarok 99.9%-a nem igazán kedveli a cigányokat, elsősorban az életmódjuk miatt. Igen, egy ilyen "rasszista", "náci" közegben kell élned. Nem mondom, hogy ez normális, de ez az igazság.
Nem kedveljük a segélyre berendezkedőket, a tolvajokat, azokat, akik az utcán fenyegetnek, zajonganak, kirabolnak, megkéselnek, megerőszakolják a lányainkat, az édesanyának, a nagymamánkat. úgy gondolják, nekik mindent lehet, csak azért mert egyes semmirekellők ezt elhitették velük. Azok a cigányok (tisztelet a normális részüknek), akik annak ellenére, hogy toljuk nekik a pénzt (családi pótlék 5 gyerek után, segélyezés, ingyen orvosi ellátás, több száz milliárdos programok), ahelyett, hogy ezt megköszönnék, és hálásak lennének érte, inkább hasbaszúrnak. Mert hogy nekik ezt lehet, a segély meg jár.

Egy rossz gazdasági helyzetben egyre több megszorítás lesz, aminek bizony ezek a lemaradt rétegek fogják meginni a levét. Nem lesz itt családi pótlék, szocpol, segély minimálbérnyi mennyiségben. Minél több ember veszíti el a munkahelyét, annál inkább a szélsőséges nézetek kerülnek előtérbe, és egyre jobban úgy tűnik, hogy valaki(k) a polgárháborúra játszanak. Nagy a felelőssége az összes nácizónak, rasszistázónak, mert bizony ezzel nem a feszültséget csökkented, hanem eléred azt, hogy az emberek azt mondják:

"Meggebedek az adók alatt, amit beszednek tőlem, és odaadja azoknak, akik semmit nem adtak a közösbe. Elveszítem a munkahelyem, a jövőmet, és közben az arcomba vágják, hogy én egy rasszista náci vagyok, és én vagyok a bűnös, mert (miért is?). Megcimkéznek, mint ahogy annó a zsidókat cimkézték meg. Hát, tudjátok mit. Büszkén veszem fel a sárga csillagot, a náci cimkét. Csak már nem mint a birka... és megyünk rendet rakni."

Ezen kellene elgondolkodni, kedves liberális polgártárs.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.23. 22:39:36

Ferkó kiküldte az akciócsoportot, és belelőttek a két halottba. Ezért aztán érthető, miért harapott rá a földbutaságú, húgyagyú ám beképzelt míszpicsa Mohácsi. Micsoda véletlen egybeesés. Leteszem a garast, hogy lesz még egy-két ilyen a következő hetekben, amíg Raffael szabadlábra kerül. Hadd lazuljon a közhangulat. A hullának meg úgyis mindegy.

A cigány nem feltétlenül jelent roma származásút. És ismertem roma származásút, aki utálta a cigányokat.

Valaki2 2009.02.23. 22:45:31

min0rity r3port:

"A cigány nem feltétlenül jelent roma származásút. "

A cigány alatt természetesen a "cigány életmódot" folytatókat értjük. A családunkban is vannak romák, és bizony rühellik a semmirekellő cigányokat, akik miatt ők szívnak.

juliusbond 2009.02.23. 22:48:08

Hallottam már tűzoltót a környékről, aki nem feltétlenül szívlelte a cigányokat. Azt nem hinném, hogy gyereket lőne agyon, de hogy rágyújtaná a házat némelyikre, az elképzelhető. Kicsit érdekes, hogy miközben zárlat miatt leég a ház, még le is lövik a lakókat. És ki tudna ügyesebben gyújtogatni, mint egy tűzoltó.

Amennyiben nem így volt, akkor persze én vagyok a legnagyobb szemét...

Megfigyelo 2009.02.23. 22:51:20

@Bjossy: En nem a veszpremi ugyrol irtam, annak ehhez semmi koze. En a ciganysorokon vegrehajtott ejszakai tamadasokrol irtam. (Egyebkent a4 vagy 5 veszpremi gyanusitott kozul 2 biztosan nem cigany.)

Ez a szelsojobb erdeke, polgarhaborut akar, hogy hatalomra keruljon.

Bjossy 2009.02.23. 22:52:33

@juliusbond:
Nem akarok személyeskedni, de vajon mennyivel tud ügyesebben gyújtogatni egy tűzoltó, mint mondjuk a te édesapád?
A tűzoltókat ne bántsd baszki, ha valaki érdemel tiszteletet ebben az országban, akkor ők azok.

Bjossy 2009.02.23. 22:56:38

@Megfigyelo:
Bocs, hogy érted azt, hogy "nem cigány"? Mondták neked? Ők?
Egyáltalán, mit jelent az, hogy valaki cigány-e vagy sem? Bőrszín? Na ne már...
Jellemző életvitel? Inkább. És ebbe SEM tartoznak bele? Akkor mi a lófaszt csináltak abban a hordában?
Szép dolog az elfogultság, de azért ennyire ne vidd túlzásba mert megárt a fejednek.

RonIQa 2009.02.23. 23:05:17

Nemrégiben egy vállalkozó gyerekét ölték meg, mert tanúja volt az apja meggyilkolásának.
Akkor nem indult be tucatnyi blog a témában.

Egyébként tényleg rémes a gyerekgyilkosság. Meg a felnőttgyilkosság is.

Annyira unom már..... Ti. ezt a cigányozás-mosakodást.

Fluent 2009.02.23. 23:05:50

egyre keményebbek az uzsorások

juliusbond 2009.02.23. 23:07:03

@Bjossy: Egy tűzoltó sok tüzet lát, tudja mi ég. Tudja hogy kell meggyújtani, hogy ne aludjon el. Ezt te vagy én nem feltétlenül tudjuk.

Nem bántom a tűzoltókat. Ők tényleg hősök. De ahogy minden társaságban lehet rohadt alma, úgy akár a tűzoltók között is. Hallottam már rasszista tűzoltósról, akik heccből gyújtottak fel putrit, mert ott tolvajok laktak. Pontosan azon a környéken (Hernád, Örkény).

És egy tűzoltó tud kamuzni a radiátorról. Én hiába mondom, hogy molotov koktél volt, nekem nem fogják elhinni, mert nem értek hozzá.

És lehetséges, hogy a rendőrök között is van egy-két aranyos, aki szíve mélyén helyesli a cigány putrik felgyújtását? Akkor esetleg nem nyomoz annyira szívből.

A gyerek szerintem baleset áldozata lett, nem hinném, hogy bárki képes lenne "igazságszolgáltatásként" gyereket ölni. Csak beteg emberek...

RonIQa 2009.02.23. 23:10:46

@juliusbond: nem hinném, hogy bárki képes lenne "igazságszolgáltatásként" gyereket ölni. Csak beteg emberek..

Meg uzsorások. Elrettentés végett. Akinek szól, az ért belőle,....

Bjossy 2009.02.23. 23:12:28

@juliusbond: A gyerek szerintem baleset áldozata lett...

És szerinted milyen "baleset" okozott rajta lőtt sebet?

Zzoorroo 2009.02.23. 23:15:32

Borzasztó dolog, hogy a gyerek is áldozatul esett, ő tényleg még nem tehet semmiről.

De éveken keresztül tehetetlenül nézni, amint a cigányok módszeresen kivágják az erdőd fáit és a pofádba röhögnek és megfenyegetnek, amikor megpróbálod megvédeni, ami a tiéd...

Én ismerek olyan erdőtulajdonost, akinek három év alatt nyolcmillió forint kárt okoztak a fatolvajok... Nyolcmillió forint kár, tudja, ki vágja a szebbnél szebb tölgyfáit és kőrisfáit, de nincs mit tenni...

Ez a mostani áldozat is profi fatolvaj volt. Persze agyonlőni valakit csak azért, mert tolvaj... De magyarázatnak tessék figyelembe venni az előzményeket is. És persze nem állitom, hogy az erdőtulajdonos volt, aki agyonlőtte...

Zzoorroo 2009.02.23. 23:17:01

@juliusbond: kretén vagy te, nem szemét. Idióta bunkó kretén állat.

Zzoorroo 2009.02.23. 23:19:07

@fénydublőr: bármelyik fehér közösség igy reagál?!

Egyet mondj már, kérlek, az utóbbi 50 évből és itthonról, amikor fehérek lincseltek meg egy arra autózót.

Kösz.

Zzoorroo 2009.02.23. 23:23:17

@Call: én azt hallottam, hogy a fatolvaj direkt azért tartotta maga elé a gyerekét, hogy ne lőjjék le (olyasvalakitől származó információ, aki látta a boncolási jegyzőkönyveket, és nem nekem mondta, hanem az egyik ismerősömnek).

Ha ez igaz, akkor a szerencsétlen gyerek rosszkor volt rossz helyen, na meg volt neki egy igazi jó apukája. A gyereket szerintem senki nem akarta agyonlőni, véletlen lehetett.

hammer 2009.02.23. 23:31:51

fénydublőr:

Te nem falusi liberális értelmiségi vagy (olyan ugyanis nincs), hanem egy huszonéves szdsz-es hülyegyerek. Mortimer cigány volt. Az öt Cozma-gyilkosból pedig pontosan öt cigány. Az oláh cigányok között van sok tejfehér bőrű, kék szemű. Attól még cigányok. És ha ezt vitanád, leszúrnának.
Szóval ne hazudozz, te szerencsétlen kis libsi!
A "hosszúfeketehaj"-ra pedig a te családod lehet, hogy tombolna, de az enyém sohasem hallgatna ilyen szart. Én undorodom az ilyen műcigány zenétől. Én a magyar népzenét szeretem. Az valami. A "hosszúfeketehaj" az pedig semmi. De te, meg a családod, nyugodtan tombolj, a tökéletes igénytelenségre. Te valami pesti, szdsz közeli cigó lehetsz, aki valamilyen alapítványon keresztül élősködik az adófizetők nyakán, éjjelente pedig kihasználva az ingyen internethozzáférést fröcsög azokra, akik eltartják. Vagy tévednék...?!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.23. 23:39:31

"Mi lehet az oka, hogy a máskor gyors eredményekre képes hatóságok munkája zátonyra fut, ilyen fontos, a közélet szempontjából is lényeges esetekben?"


Az a 2008-ban nyugdíjazott 6-7 ezer 40 év fölötti rendőr, meg úgy összességében az a '90-es évek elejétől leépített 20-25 ezer hivatásos:-(((

Viszont büszkén mondhatjuk, hogy a végrehajtói állomány átlagéletkora 31 év... meg lehet örömködni, hogy a testületből eltűntek az alkesz, éjszakai démonok... hogy aztán ki fog ezek után ismerkedni az alvilággal, azt nem tudom, mert az alvilág nem 7.30-tól 16.00-ig dolgozik, nem feltétlen welnessben utazik, viszont egész jól csökken a válások száma testületen belül...

Én magam észéről megvárom, hogy mire jut a fiatal korosztály, nem kizárt, hogy megint meglepi lesz a vége, kiderül hogy pár idióta "árja" vagy éppen "saját fajtáját" szapuló dzsipszi a hunyó... és szó sincs országos etnikai villongásról.

Viszont már arra jó volt, hogy a külföld előtt megmutassuk, micsoda "ideóták" vagyunk, bármikor bárki előtt lejáratjuk magunkat, csak hogy szavunkat hallathassuk...

tothmari 2009.02.23. 23:39:54

Nem kerek ez nekem.
Kimennek a tűzoltók, és elektromos tüzet állapítanak meg. Van két halott, az orvos szerint füstmérgezés. Rendőrök állítják, nincs bűncselekmény. Aztán éjszaka a népes rokonság elindul, és mindenre rátalálnak. Benzineskanna az udvaron, töltényhüvelyek, sörétek. Nyomok nincsenek, mert összejárják.
Én nem hiszek abban, hogy az összes tűzoltó, orvos, rendőr ekkora balfék és hozzá nem értő lenne. Tüzet kivizsgálják és nem szúr szemet egy benzineskanna az udvaron? Miért tenne ilyet a tűzoltó? Ha engem kérdeztek, épp róluk azt gondolom, rendesen dolgoznak. Az orvosnak nem szúr szemet a lövés? Nem hiszem el (és ne gyertek az "agyvérzéses" megkéseléssel, mert az extrém kivétel). Rendőrök nem találták meg a söréteket a házban, töltényhüvelyeket a ház mögött? Tényleg mindenki hülye lenne?
Kinek az érdeke, tegyük fel a kérdést, ezt javasoltátok.
Tényleg, kinek az érdeke, hogy lejárassa, töketlennek, szakmailag nullának állítsa be a rendőrt, orvost, tűzoltót?

states 2009.02.23. 23:44:54

"Ezek nem emberek, hanem állatok, akkor is, ha az elkövetők nem cigányok." Mi ez az elmebeteg szöveg? Cigányok egymás közti leszámolásáról van szó. Uzsorakamatról, amit cigányok szednek cigánytól. Ne próbáld már a cigánybűnözést ezzel az esettel negligálni, ürügynek használni annak bizonyítására, hogy nem csak a cigányok gyilkolnak. Tényleg nem, de kizárólag ők vernek orvost, mentőst, pedagógust, eladót, pénztáros, lopnak mindent, ami a kezük ügyébe kerül, teszik élhetetlenné a falvakat, városrészeket, mert képtelenek az emberi együttélés legelemibb normáira. A 4 évestől100-ig...

vancrow 2009.02.23. 23:51:22

A kriminologus azt mondta az estében, hallott olyan véleményt is, erdészek és vadászok lőttek mert megelégelték a falopást...( látom már azért feltünt a fatolvaj elmélet a többi közt) Belegondolni sem merek.

tothmari 2009.02.23. 23:51:53

Szóval pl. érdekelne, hogy mikor kerültek a megtalált dolgok oda, ahol megtalálták őket.
Élőket lőttek le vagy már halottakat? Kanna? Lőszer maradékok? Mikor kerültek a megtalálási helyükre?
Miért nyüzsögtek egész éjjel, és miért járták össze a nyomokat?

Zzoorroo 2009.02.23. 23:57:25

@tothmari: szerinted a rendőrök tényleg olyan hülyék, hogy nem veszik észre, ha egy lövés hullát ér? Ezt tiz krimi után már én is meg tudnám állapitani...

vancrow 2009.02.23. 23:59:34

A válaszokat a nyomozás lezártával biztos feltárják, de azt h hajnalban kamuznia kellett e vkinek hirtelen (tüzoltot kérdezték hogyhogy nem látta a lőtt sebet; nem azt mondta h sötét volt vagy nem volt szemüvege hanem h nem nyilatkozhat a rendörség helyett, lol) szerintem sosem derül ki...kényes téma tény, mindenki aki fellelős pozicioban van megválogatja a szavait

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.24. 00:02:03

Csak a kedélyek lecsillapítása végett megjegyezném, hogy az a roma származású (értelmiségi), akit említettem, hogyismertem, leginkább a gyerekek megerőszakolása és az uzsoráskodás miatt gyűlölte a cigányokat. Goebbelsi retorikával. Úgy vélte, ne sírjon az a barom az integráció hiánya miatt, aki meg akarja őrizni ezt a "kultúrát".

Nem érte meg a nyugdíjaskorát. Mert kinézete miatt rasszista orvosok hagyták meghalni. Mehetsz az Úristenhez panaszra.

Szóval a sztoriról azt gondolom, hogy vagy utólag belelőttek a halottakba (tetszett már hallani a Magyarok Nyilai c. médiabuzi akciócsoportról, aki szabadidejében rendőrpalotára puffogtat?)... vagy uzsorások megköszörülték a torkukat. Esetleg mindkettő.

A helyzetről egyvalaki tehet szerintem: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

fénydublőr (törölt) 2009.02.24. 00:19:02

hammer: "Te valami pesti, szdsz közeli cigó lehetsz, aki valamilyen alapítványon keresztül élősködik az adófizetők nyakán, éjjelente pedig kihasználva az ingyen internethozzáférést fröcsög azokra, akik eltartják. Vagy tévednék...?! "

Te zseni vagy! És micsoda megfigyelő! És stratéga! Ezresem rá, hogy 2002-ben és 2006-ban a Fideszre szavaztál, és ma sem hiszed, hogy többen szavaztak másokra.
Szerintem orvoshoz, gyorsan!
Jó éjt!

fynndafrail 2009.02.24. 00:19:22

Azt lehetett hallani, hogy az apa a gyereket a karjában vitte ki. Így aztán tényleg lehetett baleset, a töksötétben a gyilkos jó eséllyel nem látta a gyereket. Nem mintha ez mentené vagy bármire is mentségül szolgálna. Aki tűzből menekülőket lő halomra, az egy állat.

Amúgy érdekes hogy a ház viszonylag új építésű és a körülményekhez képest pofás volt. Nem valami putri: putrit nem vakolnak be és színeznek sárgára, meg nem raknak rá zsír új ereszcsatornát. Szóval ez nem egy tipikusan lecsúszott cigány család volt, hanem olyanok akik igyekeztek emberi körülményeket teremteni maguknak. Ha valami rasszista támad cigányokra, az tutira nem ilyenekre vadászik hanem a legundorítóbb buckalakókra.

A körülmények ugyanakkor felvetik hogy a támadók uzsorások lehettek: a család felvett pár milliót tőlük az építkezésre, nem tudták megadni, megtámadták őket.
A módszer kísértetiesen hasonlít a csécsire. Rájuk gyújtják a házat majd közelről halomra lövik őket. Szerintem a kettő összefügg. Milyen messze van egymástól a két település?

Nem értem a sörétes puskát. Miért azt használnak? Egy bűnöző ritkán jár ilyesmivel, az nehezen elrejthető, szerintem azok inább valami kézi lőfegyvert használnának. Mondjuk a sörétből nem nyomozható vissza a fegyver, ha jól sejtem. Vadászfegyver vagy shotgun?

fénydublőr (törölt) 2009.02.24. 00:24:35

Tothmari, min0rity r3port, stb: Ti éjjel arra riadtok, hogy ég a lakásotok, kirohantok, lelőnek, mint egy rühes dögöt, jönnek a rokonok, mindenki sír, kétségbeesetten rohangál ide-oda, haját tépi...nekem ez az életszerű, nem a nyomra vigyázó, halottba belelövő uzsoráskamu, erdészekkel megspékelve. Persze nincs rasszista rendőr, tűzoltó, csak magyar hősök. Elmentek a 'szba!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.24. 00:26:00

@Zzoorroo: Rohadjak meg én szemét nácirasszista, de ez nekem is átfutott az agyamon, hogy a gyereket maga elé fogta, hogy így könyörögjön, csak a szemét gyilkost ez nem érdekelte. Mindegy milyen volt a szine ennek az állatnak aki lőtt, de nem is tudom, hogy van-e rá megfelelő büntetés.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.24. 00:29:50

Ez milyen már baszki? Eltűnt az anyuka a kórházból!!!!!!

gondola.hu/hirek/92233

turwall 2009.02.24. 00:31:51

Több hozzászólásban is olvasom, hogy az elkövető(k) nem ember(ek), hanem állatok(ok). Értem én, mit akarnak mondani, de azért ezúton kérek mindenki nevében bocsánatot az állatoktól. Azok ilyesmire sosem lennének képesek.

RonIQa 2009.02.24. 00:32:12

@Megfigyelo: (Egyebkent a4 vagy 5 veszpremi gyanusitott kozul 2 biztosan nem cigany.)

Aki bűnöző életmódot folytató cigánybandában vonul, az cigány, függetlenül attól, hogy esetleg szőke, kék szemű svábok az ősei. Veled ellentétben ugyanis én nem vagyok rasszista és nem a bőrszín alapján kategorizálom az embereket. (Vagyunk így pármilliónyian ebben az országban.)
Számomra az a cigány, aki jellemzően társadalomellenes cigányéletet él, függetlenül attól, hogy milyen származású és milyen színű a bőre. Kétségtelen, hogy az ilyen emberek döntő többsége cigány származású. De nem mindegyik.

vancrow 2009.02.24. 00:33:49

@VonPerez:
Csak nem fél? Kitől vajon...

RonIQa 2009.02.24. 00:36:09

@vancrow: Biztosan a Magyar Gárdától. :)

vancrow 2009.02.24. 00:40:47

@fynndafrail:
Lefürészelt vadász? Intelligensen hangzik h a sörétes nem nyomzhato vissza (erősen kétlem mondjuk nagy lol lenne) tudomásom szerint sörétest a vadászok használnak madárra: gyorsan mozgo, csoportos célpont. Borzalmasan hangzik igy, leirva. Ezt mondom annak is aki szerint védte magát a gyerekkel, akár a gyereket is védhette ha valakire közelről lőnek sörétessel...borzalmas. Azt nem tudja valaki véletlenül h a másik két gyermek milyen nemű? (csak férfiakat lőttek le?)

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:40:56

@VonPerez:

Hm, az az érzésem, hogy fognak még érdekes dolgok kiderülni...

RonIQa 2009.02.24. 00:41:22

@BKV reszelő:
De van ilyen fajta, pl. zenész cigány. Én is ismerek ilyet, aki éjjel-nappal dolgozik, sokszor külföldön turnézik, rendszerint hulla fáradt.
Más kérdés, hogy az ilyet nem tekintjük cigánynak. Helyesen... (Neki viszont joga van annak tekinteni magát, ha akarja.)

vancrow 2009.02.24. 00:41:45

@RonIQa:
akkor bujna vagy a jogvédőihez menne?

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.02.24. 00:45:26

@vancrow:

Nekem is összesen 3 gyerekről volt tudomásom...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.24. 00:47:38

Egyébként Galgagyörk és Tatárszentgyörgy között 113 km van, azonban elég közel vannak az autópályákhoz. Egyszerűen meg kéne nézni, hogy előbbinél a gyilkosság időpontját követően hány fekete dzsip hajtott fel Bagnál az M3-asra, míg A mostani gyilkosságnál meg Örkénynél az m5-re. Sok NCIS-t nézek-e? Ezeken a területeken hajnalban zéró a forgalom...

vancrow 2009.02.24. 00:50:03

Nekem furcsa kellemetlen érzés volt, mikor hallottam a dolgot hogy apa és kisfia meghalt, és a többi gyerek nemi hovatartozását nem mondják,(eddig csak többi gyereket láttam) ha kiderül a túlélő szerencsések nők, nem kellemetlen hanem igazi fos érzés lesz.

RonIQa 2009.02.24. 00:50:41

@fynndafrail:
Ha valami rasszista támad cigányokra, az tutira nem ilyenekre vadászik hanem a legundorítóbb buckalakókra.

Te tudsz olyan esetről, hogy ma Magyarországon rasszista cigányokra vadászik?
Csak azért kérdezem, mert a rasszista nézetek és a rasszista cselekedetek között azért igen nagy a távolság. A rasszistának ugyanis az erőszakos cselekedet előtt meg kell győznie önmagát arról is, hogy gyűlölete tárgyáért megéri vásárra vinni a bőrét, hiszen ha lebukik, "annyit kap érte, mint egy rendesért".
Tehát a rasszista gondolattól a rasszista támadás felvállalásáig hosszú út vezet.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.02.24. 00:50:42

Sajnos rám egy roma tette fel a szemüveget. Hitelesnek vagyok kénytelen elfogadni.

Gyurcsány és kártékony bandája egy Adolfénál is keményebb diktatúrát készít elő, melyben a bűnözők természetes szövetségesek. Ezt tanulta a KISZ-ben. Ez volt az alap. Olvass kicsit több Szolzsenyicint.

Ez a fénydublőr gyerek, a fizetett propagandista nem látott még valamire való cigányhepajt. No kérem szépen ott alap, hogy az áldozat arra ébred, hogy ég a háza. És vasvillán végzi, vagy bicskára tűzve. A puska azóta vált általánossá cigánykezekben, amióta feltörik az erdészházakat, elviszik és felspécizik a fegyvereket, akár csak a Bükkben. Azért is bátorkodott megszólalni az ottani főrendőr, mert már nem csak Raffael-féle mélykéselések lesznek, hanem lövöldözés is.

Empty 2009.02.24. 00:52:37

@fynndafrail:

Nagycsécs elég messze van Tatárszentgyörgytôl jó 150 km lehet légvonalban is.

RonIQa 2009.02.24. 00:56:40

@min0rity r3port: Raffael-féle mélykéselések lesznek, hanem lövöldözés is.

Na, az a módszer is megérne egy postot. A szívben megforgatni a kést, meg kivágni valaki veséjét....
Ezek nem kispályások. Kiképzett maffiózó romahadsereg. Rendőri segédlettel fejlesztették idáig.

fynndafrail 2009.02.24. 01:05:58

Szívben megforgatni a kést az egy dolog, de előtte hátulról vesén szúrni? Azt tanítják, mint az áldozat gyors és hatásos megbénítását. Annyira fáj hogy percekig levegőt is alig kapsz, beszélni sem igen tudsz és vérzel mint állat. Az a percnyi cselekvésképtelenség mint olyan elegendő ahhoz hogy akár egy kávéskanállal kivégezzenek.

Magyarul ez egy profi módon kivitelezett, nyilvánvalóan gyilkos szándékú késelés volt Veszprémben. Nem csak ijesztgettek meg el akartak kergetni, ott a cél egyértelműen a hidegvérű emberölés volt.

Nem ismernek ezek sem istent, sem embert...

mata hari 2009.02.24. 01:40:38

Kedves polgártársak, akik egy gyerekgyilkosság után is próbáljátok magatoknak is elmagyarázni, hogy biztos, hogy nem rasszista támadás történt, hanem a cigányok voltak, mert azok aztán ilyenek.
Nehéz lenne a felelősséggel szembesülni, ugye? Vagyis azzal, hogy a szavaknak is van erejük és ha elkezdünk - csak szóban - átlépni egy határt, akkor nagy baj lesz, mert biztosan lesznek néhányan, akik ezt megpróbálják a gyakorlatba átültetni.
Talán olvassátok vissza a saját hozzászólásaitokat a különböző fórumokon az elmúlt hetekből, amiben változatos formában elmondtátok, hogy minden cigányt ki kell irtani.
Senki nem tehet semmiről, aki ilyeneket ír?
De bizony.
Először önmagával kellene mindenkinek elkezdenie a szembenézést.
Gyerekgyilkos felbujtó vagyok-e?

mata hari 2009.02.24. 01:52:01

ugye mekkora baromság és egy idő után mérhetetlen romboló lenne ennek a cikknek
index.hu/bulvar/2009/02/24/eletfogytiglant_kapott_londonban_a_magyar_cselgancsozo_gyilkosa/

az elolvasása után, ha valaki azt mondaná, hogy ilyenek a magyarok?

baliquez 2009.02.24. 02:00:31

@mata hari: ezt a kérdést először azoknak tedd fel akik kirobbantották a botrányt pár pedagógus ellen, mert állításuk szerint "rasszista" szavakat használva kommunikáltak egy zárt internetes fórumon. A cigányok meg az egyszerű esszükkel ezt úgy vették le hogy a tanárok rasszisták, meg kell őket nevelni, ami védendő és becsülendő kultúrájukban a csoportos verés. Tanárverő felbujtók-e?

Tisztességes embernek eszébe nem jut hogy gyereket bántson. Ez nem a magyarok kultúrájára jellemző. A cigányoknál viszont, bármennyire szeretik hangoztatni nagy gyerekszeretetüket, bármennyire alap a családra való hivatkozás amikor szándékosan nem vállalnak munkát, mindenki tapasztalhatta már hogy milyen aberrált és mosdatlan kifejezéssel illetik a saját gyerekeiket is, nemhogy a többségiekét.

A verbális aggressziót pedig csak egy hajszál választja el a fizikaitól. Simán belefér a "szép másságuk" kultúrkörébe a gyerekgyilkosság. Gátlástalan, mérlegelni nem képes, egyes, pillanatnyilag hatalmon levő politikai érdekkörök által szándékosan felhergelt, állatias, ösztönszintű, a XXI. század tudás- és teljesítményalapú Európájával totálisan inkompatibilis, kiirtani való életfelfogás-kultúra a cigányoké. Többszáz év alatt nem voltak képesek a világnak a bazseváláson túl bármi mást felmutatni, és mára már nem csak a köz- hanem a létbiztonságot is fenyegetik.
Megengedhetetlen.

Lehetett választani a csendes integrálódás (amihez minden segítséget megkaptak) és az elkövetkező átnevelőtáborok között, nem akarnak emberként viselkedni, rá lesznek kényszerítve.
Vonatkozik ez minden erőszakos és/vagy ingyenélő lumpenre, nem rasszista lesz a megoldás. Parazitairtásra érett az idő, minden szinten le kell mosni a tetveket az ország testéről, alul-felül egyaránt.

beleszolok 2009.02.24. 02:08:22

Ha valaki rasszista indítékkal akarna cigányt ölni, az nem valami csóringer szerencsétlent, és a kisgyerekét lőné le, hanem gyorsan találna magának valami bűnöző életmódot folytatót. Esetleg olyat, akivel már amúgy is volt afférja.

Szalahadin 2009.02.24. 05:04:47

Elolvasva a kommenteket, egyetlen dolog van, amit biztosan állíthatunk: a fénydublőr nevű kommentelő HAZUDIK. Hogy aljas indokból teszi -e, vagy hülyeségből, nem tudjuk, de igazából nem is érdekes.
A témához: várjuk meg a fejleményeket, eléggé sok furcsa körülmény van.

magyar-magyar szótár 2009.02.24. 05:26:13

De elemberiesedett állatok. Mert az állatvilágban ilyesmi nemigen fordul elő, esetleg a szelíd galamboknál meg a cuki kiccicáknál.

kenyerestalpas 2009.02.24. 06:56:51

Itt van egy cikk a témában, nagyon jó, elemző írás,a nolblogon olvastam:

Megbüntették a cigányokat

Nem tudom, a hétfőn hajnalban meggyilkolt két roma – egy apa és ötéves kisfia - családja mivel foglalkozik, de van egy sejtésem, hogy idáig nem védelmi pénzből szerezték meg a mindennapi betevőt. Valami azt súgja, hogy lányokat sem futattak, de még csak nem is „bodzáztak”, amint azt a veszprémi késelésben való részvétellel gyanúsított Sztojka család Iván nevű sarja tette.
Valószínűleg egyszerű, a leégett ház maradványaiból ítélve, szegény emberek voltak. Védtelenek és kiszolgáltatottak. Nem lehetett nehéz rájuk gyújtani a házat, és ahhoz sem kellett civil kurázsi, hogy az égő falak közül kiszaladó emberek közül kettőt - egy 27 éves apát és ötéves fiát – lelőjenek.
Nem volt különösebb kihívás Csorbáékat lemészárolni. Sztojkáéknak nekimenni – ahhoz már nagyobb bátorság kellett volna. Persze, az sem lett volna jó, ha valaki Sztojkáékon próbált volna bosszút állni az elmúlt időszakban elkövetett, amúgy valóban brutális bűncselekmények miatt. A szemet szemért, fogat fogért elv a világ kulturáltabb országaiban már rég kiment a divatból - tegyük hozzá, nem véletlenül. A vérbosszúnak ugyanis szinte majdnem mindig ártatlan áldozatok isszák meg a levét. Többnyire nem a valódi bűnösök bűnhődnek, hanem ártatlan emberek. Büntettek már sok minden nációt a világon, zsidókat és indiánokat, szlovákokat és németeket, magyarokat is nemegyszer.
Valakik most megbüntették a tatárszentgyörgyi roma családot. Két embert közülük megöltek, két másik családtag - 3, és 6 éves gyerekek - pedig megsebesült.
A rendőrség, előbb gyújtogatásra gyanakodott, és csak akkor volt hajlandó megtalálni a meggyilkolt kisfiú ruhájában talált söréteket, amikor minden rendű és rangú cigányvezetők – köztük egy Európai Parlamenti képviselő – a helyszínre érkeztek. A rendőrség alaphangon 10 millió forintos nyomravezetői díjjal indított, ennyit ajánlott fel azoknak, akik használható információkkal szolgálnak a gyilkosok kilétével kapcsolatban.
10 millió forint még a mai viszonyok között is rendes pénznek számít, védelmi pénzek szedésével sem mindig könnyű ekkora összeget összeszedni. Nincs sok fölöslegesen kidobandó pénze a rendőrségnek, a hazai gyakorlat is azt mutatja, hogy - az amúgy eléggé szűkös kasszából - csak végső esetben szánják el magukat ekkora pénz kifizetésére.
Most, hogy ezt soron kívül felajánlották, látszik, nagy a baj. Nagy a baj, mert ez azt jelzi, amit már jó ideje sejteni lehet: hogy a rendőrség már nem bízik magában, nem hisz a saját nyomozati módszereiben és lehetőségeiben, el sem tudják képzelni, hogy külső segítség nélkül is végére tudnak járni egy ilyen nagy horderejű ügynek.
Egyébként pedig igazuk van, ha nem hisznek magukban. Akik ezt a gyilkosságot megrendelték, azok igen eltökéltek, és nem pénzért, hanem „magasztos” elveik által vezérelve gyilkoltattak. Vagy/és olyan tehetős személyek, akiknek a tízmillió forint nem igazán számít.
Lehet, hogy elkapják az elkövetőket, és még az sem teljesen kizárt, hogy a felbujtók is előkerülnek. Lehet, de egyáltalán nem valószínű. És ha mégis, akkor sem a tízmillió fogja nyomra vezetni a szimatokat.
Az a helyzet ugyanis, hogy valahol, valakik úgy döntöttek: megbüntetik a romákat. Megbüntetik őket, mert megérdemlik. És megbüntetik őket, mert megtehetik.
Valahol, valakik olyan helyzetben vannak a mai Magyarországon, hogyha büntetni akarnak, akkor ezt büntetlenül megtehetik.
Akik ezt az alávaló gyilkosságot megrendelték, nyilván tudatában vannak annak, hogy nem kerülnek rendőrkézre, és ha mégis, akkor nevetségesen enyhe ítélettel megússzák. Az üzlet tehát nyereségesnek ígérkezik, de ráfizetés biztosan nem lesz rajta.
E tekintetben külön figyelmet érdemel Farkas Flóriánnak, a Lungo Drom elnökének első nyilatkozata. Farkas, aki civilben a Fidesz országgyűlési képviselője, órákkal a gyilkosság után polgárháborút vizionált. Ami persze a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem kizárt, ugyanakkor még véletlenül sem szalasztotta el az alkalmat, hogy a kormány és a rendőrség tehetetlenségéről értekezzen.
Nem az áldozatokat sajnálta Farkas Flórián, nem a mostanság cigánybűnözésről papoló szélsőségeseket kárhoztatta, hanem a kormányt és a rendőrséget hibáztatta.
Érthető, ha Farkas Flórián fideszes parlamenti képviselő nem kedveli a mostani kormányt. Farkas Flórián cigányember viszont nem messze ül attól a Wittner Máriától, aki számos alkalommal kimutatta a Jobbik és a Magyar Gárda iránti szimpátiáját - utóbbinak az avatásain rendszeres díszvendégként funkcionál.
Jó lenne tudni, milyen viszonyban van egymással Flórián és Mária. A parlament folyosóján találkozva kedélyesen kvaterkáznak, vagy épp ellenkezőleg: szóba sem állnak egymással. És ha mégis az előbbi, akkor a baráti kézfogás után Wittner Mária vajon megnézi-e a zsebeit, hogy megvan-e a pénztárcája? Mert Farkas elvtárs ugyan jó elvtárs, de azért az ördög nem alszik, és ezekkel a romákkal ugye sosem tudhatja az ember...
Most, hétfőn este, ennyit tudunk. Két ember, köztük egy alig öt évet élt kisfiú, meghalt. A tetteseket talán elfogja a rendőrség – szerintem valószínűbb, hogy nem. Ám ha mégis, az igazi bűnösök, akik sunyi hallgatásaikkal, félre nem érthető cinkos egyetértésükkel bátorították a gyilkosokat, megint megússzák.

Föld S. Péter

midnight coder 2009.02.24. 07:05:10

@mata hari: fene se tudja ki volt ez. Lehet egy elmebeteg igazságosztó Rambó, lehet valaki akinek a cigányok megölték valami hozzátartozóját és így akar bosszút állni, lehet hogy az áldozatok lógtak az uzsorásoknak és azok így akartak példát statuálni. És persze az is lehet hogy a környéken lett elege valakinek hogy nem lehet normálisan élni a cigánybűnözés miatt ami ugye nincs, és így akart visszvágni nekik. Amíg ki nem derül ki a tettes minden lehet. Még akár az is hogy ballib oldalról bérelt fel valaki pár profi bérgyilkost hogy irtson ki pár cigányt hogy legyen felmutatható szélsőjobbos veszély ami ellen harcolni lehet.

sziligan 2009.02.24. 07:26:20

@baliquez:

Azért az első részt kicsit pontosítsuk!

A roma tanulók integrálásával foglalkozó, ebből élő tanárok ejtettek el néhány rossz szót a kezükbe kerülő munkadarabokról.
Ez egy kicsit más megvilágításba helyezi az elejtett szavakat. Megélni belőllük az OK. Tanítani őket, na azt már nem.
Ezeket a tanárokat bízta meg a többségi társadalom, hogy integrálja a romákat.
Szerinted ezek a tanárok megfeszülnek ebben az önként vállalt, megélhetést biztosító munkában?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.24. 07:40:20

@juliusbond:
ekkera baromságot régen hallottam. Bocs.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.24. 07:47:23

@states:
egyelőre nincsenek biztos információink, addig ne találgassunk.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.24. 07:52:54

@BKV reszelő:
kimoderáltalak, mint 3 másik hozzászólót.
Aki itt fórumozik, az ne akarjon halottnak látni senkit. Még Kolompár Orbánt sem.

Nzoltan 2009.02.24. 08:03:10

Meg lehetne alapítani a szibériai börtönök magyar leányvállalatát.:-)

Ordító hideg, ordító farkasok, ordító rabok! :-D

hulyemagyar 2009.02.24. 08:04:55

"Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok."

Pedig ezek emberek. Állat ilyet nem csinál.

Nzoltan 2009.02.24. 08:08:47

@kenyerestalpas:

Mi ez a hülység?
....és nem pénzért, hanem „magasztos” elveik által vezérelve gyilkoltattak....


:-D

CyberPunK 2009.02.24. 08:10:53

@hulyemagyar: Azért ennyire ne magasztald a többi állatot se, nem egy faj megeszi a saját kölkét is. De mi se pacifista indíttatásból kezdtünk eszközt használni.

Pierre73 2009.02.24. 08:36:28

akárhogy is, ezt típikus fehér ember-módszer. A cigányok nem ölnek gyereket.

Orsóborsó 2009.02.24. 08:39:13

sasika: "Mi lehet az oka, hogy a máskor gyors eredményekre képes hatóságok munkája zátonyra fut, ilyen fontos, a közélet szempontjából is lényeges esetekben?" Mikor képes gyors eredményre a rendőrség??

Dr Kangörény 2009.02.24. 08:43:24

Az, hogy szemét állat volt, aki ezt elkövette, az nem vitás, hanem tény. A kapcsolódó körülmnyek viszont érdekesek. az ocö elnöke és mohácsi viktória rögtön megjelent és rögtön gyilkosságról nyilatkozott. Nem az a kérdés, honnan tudták, mert szerintem nem tudták. Az a kérdés, honnan veszik a bátorságot, hogy bizonyíték és adatok ismerete nélkül ilyesmit állítsanak? Amennyiben nem lett volna igazuk, akkor lett volna bőr a képükön tovább szerepelni a közéletben?

A rendőrségnek pedig el kéne kapnia a tetteseket, sürgősen. Mindenhol vannak idióták, jobb-bal, cigány-magyar, mindegy. A lényeg, hogy aki bűncselekményt követ el, azt büntessék meg, akkor a mohácsi viktória félék és a pár náci is visszafogná magát, mert a társadalom látná, hogy nem lehet büntetlenül garázdálkodni senkinek.

Ha viszont megvannak a tettesek, akkor súlyos büntetést adni nekik, gyorsan.

Muad\\\'Dib 2009.02.24. 08:46:18

Ide vezetett a liberális ámokfutás, ami az országban lassan 20 éve tombol. Egyébként, ha nem PC dolog kimondani, hogy valaki cigány, akkor ebben az ügyben vajon miért is számít kedves liberálbarmok? Hiszen ebben az országban tilos nyilvántartani a származást. A rendőrség semmiféle módon nem követheti az elkövető faji hovatartozását, valamint feltételezem az áldozatét sem. Bizony ilyenkor csúnya nagy öngól ez. Mert, ha nem vizsgálhatja a cigányok által jellemzően elkövetett bűneseteket, akkor nyilván a cigányok ellen elkövetett bűneseteket sem lehet elkülöníteni. És máris eljutottunk a liberalizmus által ellehetetlenített rendőrséghez, ami szemkilövéseken kívül semmire sem jó.

respecta /01 2009.02.24. 08:47:42

@Pitypalatty úrfi:
Igazad van, kimaradt az "is"!
Valóban nagy szégyen ahhoz képest, hogy itt az összeesküvés-elmélettől a rasszizmuson keresztül mi mindenről van szó...úgy, hogy minden bizonytalan.
Azért remélem tisztában vagy azzal, hogy felnőtt-gyermek tekintetében milyen óriási a különbség, bármely vonatkozásban.
No, ezért szelektálnak még a kemény fiúk is a fegyházban (mert oda kerül ténylegessel, ha elkapják egyáltalán) és hidd el, megismeri "a magyarok istenét" a szemét.
Lényeges: bőrszínre tekintet nélkül!

Rókakígyó 2009.02.24. 08:53:40

A furcsa az, hogy vezetőink, politikusaink, elsősorban a köztársasági elnök, de ide értem az egyház vezetőit is nem mondanak semmit. Nyilván az érvelés az, hogy nem tudják ki volt az elkövető és mi volt az indíték, de biztos, hogy közzé kellene tenni olyan embereknek, akiknek az a dolguk, hogy a "nép" nevében beszéljenek, hogy az ilyen esetek nem megengedhetőek és nem türhetőek el. Ez az eset sem vethető össze semmilyen lopás, rablás és egyéb pitiáner akciókkal. Bizonyos értelemben véve sokkal súlyosabb, mint a móri mészárlás, mert az vagyoni előnyszerzésre irányult. Az öncélú gyilkolászás nem türhető el sehol, így kishazánkban sem. Ennek a kinyilvánítása lenne az első értelmes és előrevivő akció és lehet, hogy önmagában elég lenne a helyes irány kijelölésére.

Jodel 2009.02.24. 08:56:18

CyberPunk

Némely állat azért eszi meg a köLYkét,mert tudja,hogy képtelen lenne ellátni biztonságosan élelemmel,nem tudna biztonságosan felügyelni rájuk ha már többen lennének.A cigány csak él a magyar nyakán,mint a nyű, a rányik fialnak mint a patkány.Megérdemlitek!! Ti akartátok ezt.

CyberPunK 2009.02.24. 08:56:43

@Rókakígyó: Hű, mert aztán nagyon sokat változna itt bármi, ha valamelyik díszpinty kiállna és elhatárolódna az egésztől. Ide néma kuss kel és pár napon belüli sikeres felderítés, rá pár napon belül sikeres elfogás, majd rá megint csak pár napon belül bírósági ítélet. Az érne valamit.

Rókakígyó 2009.02.24. 09:02:20

@CyberPunK: Azt gondolom, hogy igenis számít, hogy azok az emberek, akinek van valamekkora respektjük az országban, nyilvánuljanak meg, a hallgatás (Orbán látványos hallgatása pl) vagy az egyház semmittevése (az utolsó hivatalos hír tőlük az volt, hogy adakozzunk az egyházi iskoláknak, mert nem kapnak elég pénzt) nagyon rossz irányba viszi a népet. Meg lehet nézni, ha nem is ebben az irányban, de az az elkúrós beszéd mit váltott ki. Arra gondolok pl, hogy Göncz Árpád mindig tudott ilyen ügyekre valamit mondani, nem mint politikus.

Elsősorban nem politikusoknak kellene beszélni és nem csak civil szervezeteknek.

huta9020 2009.02.24. 09:05:46

Ha megölnek/megvernek egy cigányt akkor miért kell azonnal rasszista indítékot keresni? Ha megölnek/megvernek egy nem cigányt, akkor meg miért nem?
Ha készítek egy listát azokról a bűncselekményekről, amikor cigányok megöltek/megvertek nem cigányokat, akkor mondhatom azt, hogy tombol a nem cigányok elleni rasszizmus?

Ez a fajta (végzetes tévedésből pozitív diszkriminációnak gondolt) megkülönböztetés éppenséggel azt a tudatot erősíti, hogy a cigányok mások.

Rókakígyó 2009.02.24. 09:08:21

@huta9020: Ki keres rasszista indítékot? Ebben az ügyben nem hallottam még ilyet.

Jodel 2009.02.24. 09:11:14

huta9020

Jól látod a dolgokat.O.K Vagy!!!

CyberPunK 2009.02.24. 09:13:25

@Rókakígyó: Mondj nekem egy ilyen embert. Speciel Józsi bácsinak, a kocsma vénjének nagyobb szava van a szememben, mint az egész dísztársulatnak, akiket ebben az országban valamiféle értelmiségnek neveznek. Ugyanis ezek az úgynevezett értelmiségek csak úgy vannak, néha beleböfögnek a nagyvilágba, viszont Józsi bácsi legalább lehúzta a 40 évét a vasgyárban. Arról meg nem is szólva, hogy erről mit lehet beszélni? Hogy elítéljük? Lófaszt, erre van a bíróság. Hogy nem értünk vele egyet? Persze, hogy nem, ezért btk-s cselekmény. Beszélni itt nagyon sokan tudnak, valahogy a cselekvés hiányzik.

respecta /01 2009.02.24. 09:17:12

@CyberPunK:
Pontosan és lényegretörően fogalmaztál!

Rókakígyó 2009.02.24. 09:21:22

@CyberPunK: Egyetértek veld, hogy adsz Józsi bá szavára és nem biztos, hogy csak azért mert a vasgyárban dolgozott. Ezért gondolom azt, hogy azok az emberek, akik erre vannak a közéletben szintén azt kellene, hogy mondják, mint Józsi bá a vasgyárból. Ha egységesen,mindenki azt mondaná, hogy ez egy förtelmes gaztett, akkor annak lenne súlya. Képzeld el, hogy Sólyom, Gyurcsány, Orbán, Fodor, és Ibolya közös sajtótájékoztatón (esetleg sajtóközleményben) nyilatkoznának arról, hogy ez egy förtelmes bűncselekmény és közös ügyünk, hogy ilyen ne történjen többet. Hidd el, hogy ez nem lehetetlen esemény, csak nálunk, mert itt természetes, hogy valaki hazudik.

CyberPunK 2009.02.24. 09:24:24

@Rókakígyó: Nézd, a különbség az, hogy Józsi bácsi szavára azért adok, mert van akkora élettapasztalata. A többi általad említett szavára azért nem adok, mert ők tehetnének is valakit. Ezertől az emberektől nem várok mást, csak hogy bejelentsék, hogy mit tettek az ügyben.

respecta /01 2009.02.24. 09:25:50

@Rókakígyó:
Van igazsága a szavaidnak általában, de ez egy brutális bűncselekmény, és egy felfokozott hangulatban más színezetet kap nyilván.
Másrészt: másról sem olvasol, csak arról, hogy nem szabad hinni nekik, meg ne szólaljanak már, mert minden szavuk hazugság és sorolhatnám...

Rókakígyó 2009.02.24. 09:30:23

@respecta / 01: Ez az álláspont éppen azért van, hogy az emberek ne az ő ügyeikkel foglalkozzanak, hanem mondjuk a cigányokkal meg a hazugságokkal meg ilyenekkel. A vezetőink sokkal nagyobb kárt okoznak az országnak, mint a cigányok bármikor fognak. A politikai megosztottság csak álca, a koncon közösen osztoznak. Vonnegut mondta: a politikus legfontosabb célja, hogy az emberek ne őt öljék meg, hanem egymást:)

Ha ez a szándék nyilvánvaló, akkor nagy a baj. Ha tenni akarnának valamit, akkor azt tennék, amit fenntebb leírtam. De sajna ezt én sem tartom valós alternatívának.

respecta /01 2009.02.24. 09:53:15

@Rókakígyó:
Engem kizárólag az érdekel, hogy a bűncselekményt felderítsék a lehető leghamarabb.
Az elhunytak és a hátramaradottak érdekében. Csak azon okból, mert alanyi jogon jár nekik! Akiknek meg kötelessége, hogy az érintettek jogainak érvényesülését biztosítsák, igenis tegyék a dolgukat.
Mindkét oldalról bőrszínre tekintet nélkül. Politikai színezet nélkül, emberségből, kötelességből, szakmaiságból...szócséplés nélkül!

baliquez 2009.02.24. 09:54:23

@Pierre73: Pedig pont debizony: nem olyan régen történt egy eset amikor az uzsorás behajtója (cigány), fiskális követelését nyomatékosítva egyszerűen kihajította az adós (cigány) gyerekét a csukott ablakon (emeletről), a másik gyereket meg felkapta a lábánál és a falhoz csapta a fejét. Akkor nem pampogott a mocsári meg a kolorbán, lapultak mint szar a gazban, nem reklámozták a szép és becsülendő kultúrájukat, nem mertek rászistázni.

Ennyit a "típikus fehér ember-módszer"-ről te bc.

Amúgy meg ha nem lesz cigányellenes pogrom országszerte hamarosan akkor csinálnak azok akiknek érdekükben áll a hatalmuk megtartása. Jól behívják a moszatot meg a feketevizet, aztán majd azok rendet raknak. Azoknak a háza táján akik megfizetik. Így fel tudják majd mutatni a választások előtt hogy milyen ügyesen megoldották a helyzetet, "szavazzatokránk". Ha nem oldják meg ügyesen akkor meg rendkívüli állapotra hivatkozva nem tartják meg a választásokat - ez a verzió a valószínűbb, így egyszerűen bebetonozhatják magukat a hatalomba, mit nekik a patakvér.

burian 2009.02.24. 16:27:20

A következő lehetőségek merültek eddig fel:

Cigányok öltek cigányokat uzsorapénzért.
Cigányok öltek cigányokat törzsi, családi villongásból.
Rasszisták öltek cigányokat mert cigányok.
Magyar erdész ölt fatolvajt, elborult aggyal.
Magyarok öltek cigányokat mert cigányok.
Magyarok öltek cigányokat, bosszúból a cigányerőszakért.
Fentiek közül valamelyik történt, majd a helyszínt kozmetikázták, hogy másnak látszódjon, mint ami.
Magyar titkosszolgálati akció volt, terelésből.
Külföldi titkosszolgálati akció volt, destabilizálási céllal.


Teljesen mindegy mi volt valójában. A baj az, hogy ezek egyike sem zárható ki ma Magyarországon. Mindegyik elgondolható. Mindegyik lehetőség belefér a mai magyar valóságba. Na ez a baj.

Té, mint Tamás 2009.02.24. 21:34:16

@neantropus:
Na és a cigányok öltek cigányokat hangulatkeltés céljából verzió kimarad?
süti beállítások módosítása