babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kik vannak a Romák Angyalai mögött?

2009.12.06. 10:43 sasika61

 

Voltaképpen az sem lenne meglepő, ha a cigányok körében megszerveződne valamiféle gárdautánzat: többször röppentek már fel hírek roma „önvédelmi szervezetekről”, de valahogy ezeket még nem nagyon látta senki masírozni. Talán mert nincsenek is ilyenek.
Mindez annak kapcsán jutott eszembe, hogy a YouTube-on megjelent egy videó üzenet, melyben a Romák Angyalai nevű szervezet propagálja magát és céljaikat. Megnézve a felvételt, nekem egyáltalán nem tűnik bizonyosnak, hogy itt romákról van szó.
Most pedig jöjjön az összesküvés-elmélet. Nem lehetséges, hogy ezt a videót éppen azok gyártották, akik egyébként a Magyar Gárdát szeretnék legalizálni? Ehhez szükségesek a különféle cigány gárdákról szóló hírek, esetleg egy kis ijesztgetés velük, egy-egy üzenet, kezdetben békésebb, olyan, mint ez, aztán esetleg valami erőszakosabb, hogy nagyobbat szóljon. Hogy mindenki ráébredjen: nincs más út, mint amit a Jobbik és a Magyar Gárda kínál.
Nézzük meg ezt a videót. Egyetlen kocka sincs, ahol tipikusan roma arcok láthatók lennének. Ez az egész alakzatba rendeződés, egyenruha-viselés, masírozás olyan idegen attól, amilyennek én a cigányságot ismerem, hogy képtelen vagyok elhinni a szereplők roma származását.
     Aztán nézzük meg ezt a képet. Barna, sőt szőke cigányokat is láttam már. De ilyet? Ez a valaki, szerintem először is nő, másodszor pedig nem cigány. Szerintem.
Az az érzésem, valakik nagyon szeretnék, ha lennének roma gárdák, mindent megtesznek érte. Lehet, hogy mi, magyarok vagyunk ezek?

198 komment · 1 trackback

Címkék: közélet gárdák romák angyalai

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr501577421

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Romák Angyalai: Videón fenyegetnek a cigányok! A magyarságot felmeztelenre öltöztetett fogolyként szeretnék látni 2009.12.06. 13:37:00

A videón félmeztelenre öltöztetett fogolyként aposztrofálják a magyarságot. Nem látok a jövőbe, de van olyan érzésem, hogy a Magyar Gárda támogatottsága az egekbe fog szökni. (H.L.) *** sasika61mondja.blog.hu-n is érdekes írást találsz. *** A Romák Ang...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsoltix 2009.12.06. 15:26:39

@beyo: A ciganyok felelemben elnek? Ezt hol hallottad, radiokabareban? :)

Evil One 2009.12.06. 15:27:52

@beyo:

Na látod, pont erre jó a szélsőjobb: beleveri a nagypolitika fejét a szarba és az előbb-utóbb kénytelen lesz érdemben foglalkozni azokkal a problémákkal, amiknek a létezését is tagadták pár évvel ezelőtt.
Most mondd, hogy nem érte meg.

El Argentino 2009.12.06. 15:29:16

Sok a munkanélküli, sokan unatkoznak és ráérnek ilyeneket csinálni. Inkább a napisz@rra való ez a videó.

Ács Ferenc 2009.12.06. 15:29:26

@Evil One: Nem. Ez egy konzervatív-liberális program.

Lorp 2009.12.06. 15:29:46

@Blackrock: Mekérdezném, hogy mire jó a gárda? Milyen hasznos tevékenységet végez? Azon kívül, hogy fel és levonul Magyarország különböző térségeiben és ahol megjelenik, ott feszültség, agresszió és gyűlölet van. Az általad leírtak semmi mást nem szolgálnak, mint azt, hogy milyen ideológiával lehet legitimálni egy fasiszta pártot. Szerinted a Jobbik a megoldás? Ha szerinted igen, akkor te a demokrácia ellensége vagy, barátom. Vagy szimplán még nem tört be hozzád a jobbik által képviselt "rend". Megveszed a kis sörödet, nyugodtan nézed a tv-t, jársz a tescoba, hízlalod a feneked a net előtt, dugod az asszonyt és közben azt hiszed, hogy egy vona gábor néhány alulművelt egyenruhással majd megoldja az ország problémáját, igaz? A jobbik mindenre egyszerű választ ad. Még egy közepes értelmi színvonalú csimpánz is felfogja (majd kap is gárda egyenruhát)De ha valami gáz lenne a nagy rendcsinálásban, téged ez amúgy sem fog érinteni, hiszen te "jó magyar vagy" és nyugodtan ülhetsz a kis lakásodban. Igaz-e?

Mekérdezném, hogy mire jó a Cigány Önkormányzat? Milyen hasznos tevékenységet végez? Azon kívül, hogy fel és levonul Magyarország különböző térségeiben és ahol megjelenik, ott feszültség, agresszió és gyűlölet van. Az általad leírtak semmi mást nem szolgálnak, mint azt, hogy milyen ideológiával lehet legitimálni egy demokrata pártot. Szerinted a demokrácia a megoldás? Ha szerinted igen, akkor te a magyarság ellensége vagy, barátom. Vagy szimplán még nem tört be hozzád a demokraták által képviselt "rend". Megveszed a kis sörödet, nyugodtan nézed a tv-t, jársz a tescoba, hízlalod a feneked a net előtt, dugod az asszonyt és közben azt hiszed, hogy egy lendvai ildikó néhány alulművelt egyenruhással majd megoldja az ország problémáját, igaz? A demokrácia mindenre egyszerű választ ad. Még egy közepes értelmi színvonalú csimpánz is felfogja (majd kap is szivárvány egyenruhát)De ha valami gáz lenne a nagy rendcsinálásban, téged ez amúgy sem fog érinteni, hiszen te "jó demokrata vagy" és nyugodtan ülhetsz a kis lakásodban. Igaz-e?

És csak pár szót kellet kicserélni. És legyél őszinte magadhoz, ezzel a dumával a kurucon simán lemenne egy cikk. Nah ezért szoktam mondani hogy semmi különbség nincsen köztetek :)

Ács Ferenc 2009.12.06. 15:30:03

@Evil One: Nem. Ez egy konzervatív-liberális program.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.12.06. 15:32:35

@beyo:

"A levél szerint a képviselő-testület tárgyalásán kiderült, hogy az emberek nem érzik biztonságban magukat, s félelemben élnek. A panaszok szerint egyes emberek büntetlenül bemennek mások veteményes kertjébe, megdézsmálják a gyümölcsöt, a segélyek kifizetése esetén részegen ordibálnak az utcán, s még a gyermekkorúak is részt vesznek a szabálysértésekben."

index.hu/belfold/roma9025/

Ennyit a semmi extráról.
Mond csak jó ott a víz alatt?

registraal 2009.12.06. 15:32:45

@Ács Ferenc: Egyetértek ! Vannak akik tisztán látnak.

Az egyik probléma, hogy főleg az "októberi" tüntetéseknek köszönhetően divat lett a rendőrök lenézése, megvetése, ha erővel lépnek fel valahol, egyből túlkapásnak titulálják.

Másik probléma, hogy a rendőrségen belül is érezhető, bizonyos kettős mérce alkalmazása. Csak, ez miatt a többségi társadalom nem tiltakozik. Külföldi tapasztalatok alapján tudom mondani, hogy pl Angliában, Írországban ilyen nincs, igaz, ott a rendőrnek jogi lehetőségei is megvannak, precedens jellegűek az eljárások és következetesek.

Bármilyen társadalmi, politikai rétegben követnek el törvénytelenséget, az államnak és annak rendfenntartói kell hogy intézkedjen. Nem politikai gittegyleteknek.

A parlagfüvet sem tudták összeszedni, pedig felesküdtek rá...

beyo 2009.12.06. 15:33:18

@zsoltix:
a válasz egyszerű igen, ezt lehet még dühnek is nevezni, meg fusztrációnak, mindenesetre ne hidd, hogy az életük habostorta, és ha lenne rá lehetőségük ne akarnának ők is jobb életet.
Azok akik terrorban tartják a falvak magyar lakosságát megérdemlik a börtönt, de ez csak töredék, országos szinten néhány száz ember, szemben a roma társadalom tekintélyesen nagy hányadával.

Evil One 2009.12.06. 15:36:22

@Ács Ferenc:

Lehet, én eddig csak a jobbiktól hallottam ilyesmit. Aztán ha némelyik polgármester próbálkozott ezzel, az nácinak lett kikiáltva, nem tudtam, h a liberális-konzervatívok is fasiszták. :)

lac1 2009.12.06. 15:36:28

@Pierre (Bezuhov):

Részben van benne valami. Addig örüljenek a ballibsik és a cigányok, amíg tényleg csak buta-semmirekellő bölcsészek masíroznak, rábamintásban, esetleg operett Magyar Gárda.
Ti azt hiszitek, hogy újjal mutogatással esetleg a pincér egyenruha betiltásával megoldjátok azt a problémát, amit ezek a játszótéri baráti társaságok okoznak.
Mert bármennyire is akarjátok, nem fog sikerülni. Ha majd mutatsz a világ bármely részéről olyan mozgalmat, aminek a társadalomban jelentős támogatása volt, és pusztán egy tollvonással megszüntettek, akkor elgondolkodom.
Javaslom a az egyéb, itthon a ballibsi média által "terroristának" beállított érdekvédő csapatok tanulmányozását, különös tekintettel, hogy melyiket tudták rendeletileg betiltatni
IRA, ETA, RAF, ezekről talán hallottál...
www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/terrorizmus/terror.htm
És akkor sírva fogod követelni, hogy hozzák vissza azokat az időket, amelyben nálunk csak masíroztak...

hi-hi-hi

bryan 2009.12.06. 15:36:58

@Lorp:
A jobbikosok közül van aki ténylegesen a demokrácia ellensége, mások simán csak nem látják, hogy a jobbik intézkedései nem egyeztethetők össze a demokráciával.
@Viktus: A rendőrség úgy bánt a 2006-os zavargókkal és tüntetőkkel, ahogy a jobbikosok, meg a sima rasszisták szeretnék, hogy a cigányok ellen lépjenek fel, tipikus csendőrmódszerekkel dolgoztak. Ja, ha a cigányok, vagy a balosok ellen lépnének fel az biztos jó lenne.
A gárdának akkor lenne tekintélye, ha mindennap ott lenne. Így a masírozásaival csak a feszültséget növeli. Sajóbábony volt az a pont, ahonnan kezdve nem hagyható, hogy tovább működjön ez a szervezet. A rendőrséggel valóban komoly problémák vannak, de a gárda nem helyettesítheti a jogszerűen működő erőszakszervezet és a polgárőrséget.

Lorp 2009.12.06. 15:39:31

@beyo: Országos szinten néhány száz ember? Ez a mennyiség csak borsodban összejön, ezt remélem azért te is tudod.

Viktus 2009.12.06. 15:41:22

@Ács Ferenc:

A közmunka program nem jó szintén a problémák kendővel való lefedésére szolgál. átfogó oktatási-nevelési programra van szükség, amelynek egy átmeneti eleme a közmunka program a munkára nevelés részeként. ...

lac1 2009.12.06. 15:43:33

@bryan:

Melyik Jobbik"intézkedésre" gondolsz?
Én eddig egyről sem tudok...

Lorp 2009.12.06. 15:48:54

@bryan: Köszönöm a felvilágosítást. Az írás blackrock-nak szólt, de minő fájdalom, pont most nincs gépközelben.

Baszkurátor 2009.12.06. 15:50:45

@Viktus: Ja.Arra bizony szükség lenne.Viszont az oktatási reformnak meg alapfeltétele, hogy a delikvens ne csak melegedni járjon az iskolába.Már ha bemegy egyáltalán.Javaslom keress fel néhány tanárembert.Én megtettem.

Lorp 2009.12.06. 15:52:03

@bryan: Ohh bocsi, valamit elfelejtettem. Nem csak a jobbikosok, hanem a bíróság figyelmét is elkerülik ezek szerint, mert még mindig törvényes pártként működnek. Valamelyikőtök szólhatna nekik mert a demokrácia veszélyben van!

bryan 2009.12.06. 15:53:13

@volánrulz:
Máshol a gárda az állam, és nem egy párt irányítása alatt van.
@Ács Ferenc: Ezzel a nagyobb államot és a jelenlegi struktúrák továbbélését támogatod. A közmunka működhet olyan kisebb településeken, ahol a lakosság húsz százaléka munkanélküli, de mi van azokkal a falvakkal, ahol 80% a munkanélküliség, mi van, ha már minden árok, minden utca tiszta, a parlagfüvet kiirtották, és még mindig ott van háromszáz embered, akivel nem tudsz kezdeni semmit, látszatmunkákat adsz, akkor miben is különbözik ez a szocializmus látens munkanélküliség-generálástól? Emellett olyan munkákat adsz állami kézbe, amiket magáncégek is végezhetnének hatékonyabban, de nincs rá lehetőségük, mert az állam magának tartja fenn ezeket a munkákat. Vannak helyek, ahol ez a módszer működhet, de ne lássuk csodaszernek, mert veszélyes. A segélyezés átalakítására szükség van, de leépíteni a szociális hálót hihetetlen nagy hülyeség lenne.

fehér liliom (törölt) 2009.12.06. 15:57:39

Egyáltalán kinek jutott eszébe egy erdőlakó vándorló népet városokba,becsületes emberek közé betelepíteni?
Önfenntartó rezervátumokat kéne létrehozni:aki be akar illeszkedni a társadalomba az kijöhet,aki nem az éljen a saját törvényei szerint.Lopjon,raboljon de ki ne tegye a lábát onnan.A saját fajtája verné agyon,ha nem lenne kit fejni!

lac1 2009.12.06. 15:57:48

@bryan:
egyik mondatodban a Gárdát az állam alá rendelnéd, a következőben meg a nagyobb állam rémképét vetíted...
Következetlen vagy.
És mit tennék, ha elfogyna a parlagfű?
termeljenek mondjuk bio élelmiszert. Kapa, kasza, ásó. Abból most bármennyit el lehet adni.

lac1 2009.12.06. 15:58:42

@fehér liliom:

Mária Terézia követte el ezt.

registraal 2009.12.06. 15:58:51

@bryan: Ez most egy jó kérdés akkor, pontosan hogyan gondolod ezt a segélyezési átalakítást?

lac1 2009.12.06. 16:01:48

@registraal:
nekem van rá ötletem:
Szerszám- és vetőmag KÖLCSÖN formájában.
természeti (természetközeli) nép ne akarjon tanár lenni. Vagy atomkutató...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.12.06. 16:05:10

@bumboclaat: 2009.12.06. 14:49:31

ez nem az, nem gárda, hanem a csőcselék-bűnözők

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.12.06. 16:06:42

@Ács Ferenc: 2009.12.06. 14:49:31
Ez bizony így van, teljesen egyetértünk.

lac1 2009.12.06. 16:07:58

@sasika61:

Így-így! Amit a főcigánybűnöző kállai, a (önkényes) fővajda vezetett...

bryan 2009.12.06. 16:09:21

@Lorp:
Bocsánat, nem tettem oda a "tervezett" szót, így meg nyilván nem érted miről beszélek. :)
Nem azt mondom, hogy be kéne tiltani a pártot, az nem a demokratikus módszer. A demokratikus módszer az abból áll, hogy a többséggel meg kell értetni, hogy amerre a jobbik megy, az nem az az út, amin fenn lehetne tartani a demokratikus működést. Ha nem látod, hogy ez így van, veled van a baj.

lac1 2009.12.06. 16:15:26

@bryan:
...és ha nem értik meg?

bryan 2009.12.06. 16:19:15

@bryan:
Az első bekezdés természetesen lac1-nek szólt.
@lac1: Akkor hosszútávon diktatúra majd polgárháború. De nem hiszem, hogy ez bekövetkezne.

registraal 2009.12.06. 16:22:29

@lac1: Aha értem, de ez ugye akkor a panelban lakó családoknak is ki lesz adva, hogy az ablakpárkányon termeljenek...

Alkotmányról hallottál már gondolom , abban vannak szerencsére dolgok amik nem fognak változni...

és ha nem értik meg.... majd beletörődsz vagy te is bűnözővé válhatsz.

Az , hogy a jobbik mit ígérget az egy dolog. Az alkotmánybíróságnak is van egy elképzelése a dolgok menetéről... Sőt az Európai Uniós normatíváknak is elég nehezen felelne meg. Vagy tartsunk népszavazást arról, hogy lépjünk ki?

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.12.06. 16:25:07

És azt a másik videót is a "jobbosok" csinálták vajh'?
Azt is ugyanaz az ember tette fel:
www.youtube.com/profile?user=1234gyuro#p/u/2/8n7Q3fI9hT4

Szerintem ezt nem gárdista, vagy jobbikos csinálta...

2009.12.06. 16:25:14

@bryan: Szerintem utána kéne nézned, hogy hogy is volt az a Sajóbábony! Pl annak, hogy a helyi MSZP-s polgármester volt olyan kedves és bef*satta ahelyi cigányságot azzal, hogy a gárda jön megölni őket. Képzelheted, a helyi romák, akik iskolázatlanok, és egyetlen információforrás a TV... naná hogy nekimentek a gárdistáknak aznap.

Nézd meg ezt a videot:
www.youtube.com/watch?v=HLFXnQijzdQ&feature=player_embedded

Ne a Jobbikos szövegre figyelj, mert az mindenkinek magánügye, hogy elutasítja e. Kizárólag azt a részt ajánlom figyelmedbe, ahol a roma nő a "katika" polgármesterre mutogat, és elmondja: ő volt az, aki azzal ijesztgette őket, hogy a gárda jön megölni őket. Elég megnézni a katika arcát, és látod, hogy hazudik.

Jól mondják itt sokan: a Gárda nem ok, hanem tünet/okozat.

2009.12.06. 16:27:29

3:10-től a videoban

Lorp 2009.12.06. 16:27:41

@bryan: Szia Blackrock! :) Megpróbálom lassan írni hogy megértsd :) A demokratikus módszer az lenne véleményem szerint hogy mindenki lelkiismerete szerint szavaz. De fogadd el hogy vannak emberek akiknek más a véleményük. Ez neked látom nehezen megy, mert simán kijelented, hogy aki nem úgy gondolja mint te azzal baj van. És ezekkel meg kell értetni, hogy a te nézeted a jó. És ha nem akarják megérteni? Betiltjuk, elverjük, elküldjük?
Sajnos csak ismételni tudom magamat. Ez fasiszta tempó:)

registraal 2009.12.06. 16:28:14

@NKing: Rosszul gondolod, a gárda nem tünet, hanem eszköz a jobbik kezében.

2009.12.06. 16:30:25

@registraal: nem mondtam, hogy nem eszköz. Lehet eszköz, viszont egyértelműen nem a kiváltó ok. Már régen megérett erre a helyzet, hogy legyen egy ilyen szervezet. És erről nem a Jobbik tehet, hanem az elmúlt 8-12 (vagy 20) év

lac1 2009.12.06. 16:30:53

@bryan:
Nem kell feltétlenül szélsőségekben gondolkozni.
A tömeges kényszermunka, az éhezés és a hideg rendkívül jó tanítómester.
Én nem kívánom, hogy engem tartsanak el, nem kívánom, hogy nekem dolgozzanak, nekem elég, ha saját magát és a gyerekeit eltartja a munkájával.
.
.
.
Mint pl. én.

lac1 2009.12.06. 16:33:59

@registraal:
Nem az ablakpárkányon, dehogy. A termőföldön.
Alkotmány? Hát én hallottam egy 1949. évi. XX. TÖRVÉNYRŐL, amit elég fellengzősen alkotmánynak neveznek.
Ha arról van szó, akkor abban nemcsak JOGOKRÓL esik szó, hanem KÖTELEZETTSÉGRŐL is.
Meg munkáról.

Lorp 2009.12.06. 16:34:36

@bryan: De hogy ezért képes voltál nicket váltani:) Apu-apu:)

ergerberger 2009.12.06. 16:34:37

"Nem lehetséges, hogy ezt a videót éppen azok gyártották, akik egyébként a Magyar Gárdát szeretnék legalizálni?"

Mármint a Nemzetbiztonsági Hivatal?

bryan 2009.12.06. 16:39:02

@registraal:
A mostani segélyezési szintnek lennének feltételei, például a gyerekek iskolába járatása, és a sokféle program közül valamelyikben való részvétel. Például most van egy egész jóféle mikrohiteles program, aminek feltétele a hat hónapos előtakarékosság, közösségi döntéssel a belépésről, mentorokkal akik a pénzzel való gazdálkodás alapjait is megtanítják, aztán utána valamilyen vállalkozást be lehet indítani a kölcsön összegéből. Aztán tetszik például a wifi falu program, amit valószínű, hogy sajnos jövőre megszüntetnek, pedig arra ráépülő támogatott távmunka nagyon hasznos lenne a falvak életben tartásához, az iskolázottabb emberek ott tartásához. Lehetnének szakmunkásképzések a segélyezettek között, amit mondjuk cégek indítanak el, akik a későbbiekben bértámogatásssal foglalkoztatják az általuk képzetteket adott ideig, hogy érdekük legyen a normális képzés, mert a jelenlegi munkaügyi központos képzések színvonala gyakran elég alacsony. Akár a munkaügyi központok jól átgondolt privatizálását sem tartanám ördögtől valónak, mivel elég jól ellenőrizhető az eredményük, és nincs meg az az információs differencia, ami az egészségügyben megvan. Inkább sok kis programban hiszek, mint a nagy "az állam majd mindent megold, én meg beleülhetek a készbe" típusú egységes nekibuzdulásban. A cél ugyanis az lenne, hogy a segélyezettek leszakadjanak az állami csecsről.

lac1 2009.12.06. 16:43:50

@bryan:
Wifi falu...
Először:
-köszönés
-törvények betartása
-ásó használata
-írás-olvasás
-kézmosás
-stb.
Távmunka cigányoknak? És ugyan milyen távmunkára gondolsz egy funkcionális (jobb esetben) analfabéta esetében?

lac1 2009.12.06. 16:47:11

Az alábbiaknál (ercsiek) milyen munkát tudsz elképzelni?
img.index.hu/cikkepek/0706/bulvar/ercsi/.gdata/a6_04.jpg

bryan 2009.12.06. 16:51:06

@Lorp:
Nem vagyok blackrock, nézd meg a profilomat, meg nézd meg az övét. Mint mondtam nem támogatom pártok betiltását. A gárdáét igen, de az más kérdés. Bizony, demokráciában van olyan, hogy azt gondolom, hogy az én utam a jó, a többié szar. Olyan nincs, hogy ezért az állam nem engedi részt venni a szerintem szart a választáson. Az pedig alap, hogy akit lehet meg akarok győzni az igazamról, még akkor is, ha tudom, hogy nem mindenkinél fog menni, ez is része a rendszernek. Attól még, hogy elfogadom, hogy másnak lehet más a véleménye, nem kell lemondanom arról, hogy meggyőzzem a saját igazamról.

bryan 2009.12.06. 16:53:33

@lac1:
Mondom, nincs mindenkinek jó megoldás, van akinél a wifi falus-távmunkás módszer válna be, van akinél pedig a vetőmag akció. Nagy, mindenre jó válaszok nincsenek.

Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t 2009.12.06. 16:59:27

Na ja

"Ez az egész alakzatba rendeződés, egyenruha-viselés, masírozás olyan idegen attól, amilyennek én a cigányságot ismerem"

Persze. Ők mint a csürhe vonulnak a járdán. Vagy csak ácsorognak galeriban a sarkon.

És veréssel meg késsel fenyegetőznek.

Szar senki a cigányok többsége.

bryan 2009.12.06. 16:59:57

@lac1:
Nem rendelném állam alá a gárdát, csak rávilágítottam egy fontos különbségre a magyar gárda, meg mondjuk az amerikai nemzeti gárda között. Nagyobb államot viszont tényleg nem szeretnék, már így is durván sok az adóelvonás, meg a korrupció.

Lorp 2009.12.06. 17:00:49

@bryan: Ez nagyon szépre sikeredett, csak sajnos a korábbi kommentjeid nem erről tanuskodnak. Ha valóban így gondolod, akkor ennek csak örülni tudok, hiszen jómagam is ugyan ezen a véleményen vagyok.
Csak sajnos néhol tovább szaladtál ezen gondolatmeneten, de ez persze előfordul a legjobb családban is :)

lac1 2009.12.06. 17:09:58

@bryan:
Ez jó válasz az egyén szabadságáról, csak akkor ne hivatkozz egyúttal a demokráciára.
Mond egyenesen, hogy a véleményed szerint, és ne azt, hogy demokráciában az a szokás, hogy:...

lac1 2009.12.06. 17:11:39

@bryan:
Akkor azt kéne mondani, ami a többségnek jó -
.
.
.
- ha már a demokráciáról beszélsz.
Egy írástudatlan és/vagy alacsonyan szocializálódott és iskolázott fajtának a wifi falu csak pénzkidobás.

lac1 2009.12.06. 17:12:30

@bryan:

ÁÁÁááááá...!
A "gárda" szóból ide jutottál????????????????????????????

bryan 2009.12.06. 17:17:02

@Lorp: Szerintem akkor félreértettél, lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelműen. A jobbiknál nem látni, hogy az ő útjuk nem a demokrácia felé visz, az tényleg hiba. Nézd meg az EP választási programjukat, csupa központosításra államosításra utaló dolgot, meg a kultúrába történő erősebb állami belenyúlást találsz. Ezen kívül ott a pártmilícia, meg az ellenfelek hazaárulózása mindenfelé. Ezek nem egy demokratikus úton elérhető célok felé induló párt jellemzői. Ettől még nem kell betiltani a pártot, de jó ha mindenki tud erről és ennek figyelembevételével szavaz.

fehér liliom (törölt) 2009.12.06. 17:21:15

A demokrácia DIKTATÚRA! A liberalizmus langyos,sunyi és alattomos,de kökeményen eredményes diktatúrája. Ezt nem látni a hiba!

lac1 2009.12.06. 17:23:02

@bryan:
Nevezd meg akkor a demokrácia ismérveit.
Amúgy nem értelek, ha egy többség szavaz egy valamire (pártra, emberre, célra) akkor az miért nem demokrácia.
Úgy látom, te is beleestél abba a hibába - sok ezer elvtársaddal együtt - hogy a DEMOKRÁCIÁT összekevered a LIBERALIZMUSSAL.
Pedig...
(CSAK a félreértések elkerülése miatt: ha a többség totális államot akar, akkor az egy demokratikus döntés)

Lorp 2009.12.06. 17:24:10

@bryan: Ahogyan lac1 találóan megfogalmazta: írd azt hogy véleményem szerint, és ne úgy hogy a demokráciában úgy szokás... Mert az egyik kirekesztő, és bezony erre én nagyon érzékeny vagyok:)
Az általad felsoroltak még nem feltétlenül diktatúrába vezetnek, de teljesen megértem az aggályaidat.
És ha már ilyen nagy az egyetértés, akkor én el is köszönök, további szép vasárnapot mindenkinek!

lac1 2009.12.06. 17:24:53

@fehér liliom:
megsegítelek:
ezt a lózungot úgy szokták mondani, hogy a demokrácia a többség diktatúrája a kisebbség felett.

bryan 2009.12.06. 17:26:32

@lac1:
Elárulod nekem mi abban a nem demokratikus, ha valakit meg akarok győzni az igazamról? Az internet terjesztése egyébként nagyon ritkán pénzkidobás. Már a számítógép elterjesztése is óriási ugrás a tv előtt bambuláshoz képest. Az internet pedig segít plusz szkilleket szerezni, még akkor is ha csak ölős játékokra használja az ember.

lac1 2009.12.06. 17:29:29

@bryan:
Engedd meg, hogy egy történelmi emlékkel válaszoljak neked: egy országban meggyőzték a többséget, hogy a zsidók tehetnek mindenről.
AZ akkor demokratikus volt?

fehér liliom (törölt) 2009.12.06. 17:30:27

@lac1: Nem értek egyet. Szerintem pontosan agresszív kisebbség(ek) diktatúrája a többség felett (a demokrácia).

lac1 2009.12.06. 17:32:31

@fehér liliom:
Most valóban, én még az elvi síkon mozgok.

bryan 2009.12.06. 17:38:33

@lac1:
Amennyiben tudja, hogy mire szavaz, akkor igen. De a többség szerintem nem tudja. Ilyen alapon az összes eddigi választás kritizálható persze, hiszen megtévesztés mindig volt, de nem olyan mértékben, hogy a rendszer alapjait, főleg a négy év múlva esedékes választást veszélyeztette volna. Egyébként érdekes ez kérdés.

bryan 2009.12.06. 17:45:05

@lac1:
Nem a többséget győzték meg, hanem egy erőszakos kisebbséget. Ha Németországról beszélünk akkor érdemes ezt megnézni:
en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933
A nácik nem teljesen demokratikusan 43,9 százalékot szereztek, nem voltak többségben.

lac1 2009.12.06. 17:46:03

@bryan:
De NEM KELL tudnia...
Vagy le van írva az (valahol), hogy tudnia KELL???
(Látom, kezdesz elmenni az elhíresült régi fórumtéma felé, a IQ alapján megkapott szavazati jog felé. Ami tulajdonképp nem rossz, én is támogatom, csak akkor mindig ki kell állni mellette, nemcsak amikor a megélhetési bűnözők pártjának áll a zászló)

lac1 2009.12.06. 17:53:44

@bryan:
na most akkor többség-e az, aki az össz szavazókhoz képest valóban csak 44%-ot, de viszont az utána következő csak 18,3%-ot kapott...
Énszerintem többség, ha több induló van.
De megnézzük a választási eredményeket Magyarországon mondjuk 2002-ben, viszonyítva hozzájuk a kormányra kerülő kleptokráciát?
Akarod?

Sodan 2009.12.06. 18:11:02

Sajnos rasszista országgá váltunk.
Sok az uszítás,a bűnbakkeresés,miközben eladják az országunk,vagy ellopják a politikusaink.
A Nagy többségi gyilkosságok egyre szaporodnak,a fegyveres rablások növekednek ,
Lezüllött a nagy többségi társadalom.
Rombol,gettósít,hátra felé halad.
Már szinte minden ganajhányóból lehet parlamenti képviselő.
a harcok a hatalomért,a pénz utáni harácsolás,vakká teszi az ország nagytöbbségi társadalmat.
A Cigányokat okolni nagy bűn,hiszen a bűnösök a parlamentben,hivatalokban, önkormányzatokban és a nagytőkések kezében van.
Meddig vakítsátok még a magyarságot?
S mikor nyílik ki a magyarság szeme?

lac1 2009.12.06. 18:22:27

@Sodan:
Amikor elkezditek magatokat eltartani, meg az ország működőképességéhez hozzájárulni.
De tudod mit?
Nekem elég, ha csak nem vagytok a hátrányunkra.

bryan 2009.12.06. 18:37:51

@lac1:
Én nem akarnék ilyet, régebben sokat gondolkoztam rajta, de inkább az válna be, ha a többség olyan alapokat kapna az oktatásban, hogy jobban megérthesse mire szavaz.
A '33-as választáson nem a többség került hatalomra. Nálunk abszolút többséget ha jól tudom csak a szocik szereztek '94-ben. De egyik párt sem számolta fel a demokráciát, hanem koalíciókat kötöttek és nagyjából betartották a játékszabályokat a nácik nem ezt tették. De ez már tényleg durván offtopik.

Sodan 2009.12.06. 18:38:06

@lac1:

A romanép dolgos és békés.
Rengeteg roma dolgozik ebben az országban,csak nyitott szemmel kell járni.
Ez olyan mintha csak a nagytöbbségi lumpokat,munkanélkülieket,alkoholistákat jegyezném és mindenhová ezt írnám,mást nem is látnánk.
Mert a cigányokkal ezt teszik sokan.
Rengeteg sikeres,dolgos cigány van,épp úgy mint a nagy többségben is van rengeteg munkanélküli akik még a lakásukat sem törlesztik,alkoholisták stb...

A kilábalás nem erről szól.
összefogva,munkahelyeket teremteni és egyenlő bérekért dolgozzunk és becsületesen tud élni,gádzsó,cigány,skót,sváb.

A Gyűlölet vakká teszi az embert.
Aki gyűlölettel éll,
az gyűlölettől övezve fog meghalni.

Lorp 2009.12.06. 19:00:04

@Sodan: Rendben, fogjunk össze! Véleményed szerint mit kéne csinálni a magyaroknak, és mit a cigányoknak, hogy sikerüljön végre beilleszkednetek a társadalomba? Itt is vannak bűnözők, meg ott is dolgot meg hagyjuk légyszives. Az arányok nagyon nem mellékesek. Lehet maszatolni, de ha a probléma gyökerével nem vagytok hajlandóak szembenézni, akkor nem lesz változás. A cigányság nem egy ártatlan bűnbak, akik arányaiban csak annyi bűnözőt termelnek ki maguk közül mint a magyarok. Keményen megdolgoztatok a hírnevetekért. A dolgos rendes cigányokat becsülöm, de gusztustalannak tartom hogy a sok bűnöző mögéjük próbál bújni.

lac1 2009.12.06. 19:01:15

@bryan:
Ez egy szép gondolat, de:
- nem megy egyik napról a másikra, elméletileg legalább egy emberöltő kellene, ha azonban az együttélés generációs problémáit is figyelembe veszem, akkor viszont sokkal-sokkal több idő kéne,
- a 1933-as választás eredményeiről kérdezem, hogy VALÓBAN nem az került hatalomra, akikre TÖBBEN szavaztak, vagy csak a felfogásod és a világról alkotott véleményed helyteleníti ezt (és ezt most tökre tisztességesen kérdezem)?

lac1 2009.12.06. 19:06:35

@Sodan:
A "nagytöbbségi lumpokat" nevezd csak nyugodtan:
"cigány életformát folytatók"-nak, akkor tudjuk kiről van szó.
De az arányok barátom az arányok!!!
Mennyi lump a mondjuk 9 millióból, és mennyi a a 1 millióból?
És nem segélyből lump az egyik, míg a másik...
Igen elismerem, van rendes, dolgozó cigány, nem is egy. De akár több ezer is.
És?
Mit kéne tennem? A kötelességedet teljesíted (dolgozó és becsületes ember) és ezért én külön dicsérjelek meg? Látod, ez a baj, hogy te ezt még kuriózumnak is hiszed, ezért vagytok ott, ahol. meg maradtok is, de ez már másik vélemény.
De téged nem gyűlöllek, a cigányokat inkább, de ne félj, én nem teszek semmit ellenetek. Értetek sem.

lac1 2009.12.06. 19:14:09

@Lorp:
iNKÁBB AZT ÍRD NEKI, HOGY AKI TÖBBET AKAR A MÁSIKTŐL, AZ TÖBBET IS NYÚJTSON CSERÉBE.
Jaaaaj, caps lock...

Lorp 2009.12.06. 19:23:01

@lac1: Az így hirtelen bonyolult lenne. Csak szépen, lépésenként:)

lac1 2009.12.06. 19:26:59

@Lorp:
Nem hülye gyerek ez, csak a vesszőket tanulná meg normálisan használni...
De az furcsa tőle, hogy egyszer cigányt ír, egyszer meg romát. Labilis személyiség lehet a srác.
Vagy bipoláris, de azt tudják kezelni.
:-)

Lorp 2009.12.06. 19:30:34

@lac1: Vagy csak simán liberális. Na jó ez már nagyon gonosz volt :)

bryan 2009.12.06. 19:37:33

@lac1:
De, ennél sokkal kisebb támogatottságú kormány is legitim volt már, a kérdés az, hogy egy legjobb esetben is csak 44%-os párt elég legitimitást nyert-e ahhoz, hogy felszámolja a Weimari Köztársaság intézményeit? Szerintem nem. Tehát, igen, az került hatalomra, akire legtöbben szavaztak, de nem azért, mert rá szavaztak a legtöbben, hanem mert ezzel megszerezte a legitimitás látszatát, aminek segítségével már a demokrácián bőven kívül eső eszközeivel le tudott számolni az ellenfeleivel. De már a választás előtt a két legnagyobb ellenzéki párt vezetőit eltávolította, szóval maga a választás sem volt éppen demokratikus. Egyébként tényleg nem örülnék neki, ha kiderülne, hogy azon a választáson tisztességesen nyertek a nácik, az nagyon rossz példa lenne, de szerencsére nem ez történt.

lac1 2009.12.06. 19:52:37

@bryan:
ne haragudj, nem fogok visszakeresni a választási ígéreteket a 30-as évekből, de HA az volt benne, akkor...?
Meg kellene tanulni, hogy nemcsak valami mellett, hanem valami ELLEN is lehet szavazni, és most így utólag hagy adjak tanácsot a 1933-as év választónak egy Antalli kijelentéssel:
"Tetszettek volna forradalmat csinálni".
Amúgy én nem hiszem, hogy a világválság után egy felemelkedést ígérő (és tulajdonképpen elérő) pártnak a komcsik és szocdemek ellen különösebben csalni kellett volna Hitlernek, ha erre célzol. Az ígérgetés meg nem büntetőjogi kategória.

lac1 2009.12.06. 20:01:31

@lac1:
...amúgy most direkt visszakerestem röptében, és nem igazán írnak 1932-es (mert valóban akkor volt) választási csalásról, úgyhogy rossz hírem van számodra: látszólagosan és felületesen nézve Hitlerék tisztességesen nyertek, ha az ígérgetést és a populizmust nem számítjuk, mert az az alap az előtt is, meg azóta is...

De szívesen veszem ha te az ellenkezőjére mutatsz valamit.

registraal 2009.12.06. 20:19:37

@lac1: Jól értem, szerinted akkor nincs alkotmányunk és az rendszerváltás óta csak a jobbik szemét szúrta?.... Most röhöglek ki az összes diktatórikus, öntörvényű felvetéseddel együtt !

Ez a "mennyenek dolgozni.... csak ne ide!" felállás...
Ki lesz a következő ? Ki lesz aki zavarja majd a sivár lelkivilágodat??

Mégeygszer kérdezem Európai Unió vagy nélküle?
Mert bár a te szemedben nem egyenlőek, ugyanazok a jogok illetik őket is. Kötelességekkel együtt de külön külön.

bryan 2009.12.06. 20:49:37

@lac1:
Mindkét évben volt választás a két '32-esen a nácik csak 33%-ot szereztek, aztán utána jött ez:
en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_Fire_Decree
en.wikipedia.org/wiki/German_federal_election,_March_1933
Ha nem tudsz angolul, keresek magyar verziót, de az angol általában megbízhatóbb.
A '32 novemberi választás után nem sokkal Hitler már kancellár volt ugyan, de elég instabil koalícióban, ahhoz, hogy átvegye a tényleges hatalmat, ahhoz kellett a '33-as a fenti linkekben lévő okok miatt nem túl törvényes választás.

Lorp 2009.12.06. 21:00:46

@registraal: Egy szóval nem írta hogy nincsen alkotmányunk. Csak idézte azt a tényt, hogy a jelenlegi alkotmányunk ideiglenes.
Azért mert nem azon a véleményen van mint te, nem szép dolog minősítgetni, sértegetni.

Sodan 2009.12.06. 21:33:38

@Lorp:

Először munkahelyteremtést kell ,és nemcsak a romák részére,mert súlyos munkanélküliség van a nagy többségben is tagadhatatlan.
A cigányság nagyrészt rendezetten él,de a békéjüket feldúlja a rasszista náci fasiszta szelleme.
A Bűnügyi arányokat ha nézünk ezt az utolsó novemberi hónapot,nem többet,mert napokig nem fogok írni.

2009,november11
Saját édesapja találta meg a 26 éves fiának a holtestét a kocsijuk csomagtartójában a főváros,XIV kerületében.Az elkövetője nem roma volt.

2009,november 12.
Tompa :Egy idős házaspárt és annak a lányát gyilkolta meg egy szintén NEM cigány gyilkos féreg.

Gödöllőn egy holtestet találtak kocsija csomagtartójában egy 50 éves férfit,az elkövető Nem roma volt.

2009,november 30.
Holtan találtak egy idős házaspárt a Bács-Kiskun megyei Helvécián.

A Pécsi Iskolai mészárlást nem is mondom,mert nagyon mosdassák a gyilkos férget.

Nem beszélek a bank rablásokról,idős emberek agyonveréséről amit a nagy többség követett el.

A Magyar gárda hol van? Most nem játszik rendőr szerepet.

könnyebb a védtelen kiszolgáltatott szegény békés romákat támadni ?

Lorp 2009.12.06. 21:44:24

@Sodan: Hát barátom, ez egy igazán gusztustalan hazugságáradat volt. Szivesen beszélgettem volna veled értelmesen, de sajnos nem lehet.
A leggyomorforgatóbb állításod :"idős emberek agyonveréséről amit a nagy többség követett el."
Már majdnem elkezdtem listázni a cigányok által elkövetett gyilkosságokat, valamint felvilágosítani a listádon szereplő hibákról, de aztán megláttam az utolsó mondatod: "könnyebb a védtelen kiszolgáltatott szegény békés romákat támadni ?"
Itt jöttem rá hogy csak irónikus vagy.

Sodan 2009.12.06. 22:11:12

@Lorp:

A Becsületes és békés dolgos romákra gondolok :
A romák ellen elkövetett értelmetlen gyilkosság sorozatra.

2008jun 15 Fényeslitke:
Egy 40 éves gádzsó hátba szúrt két roma deákot az egyik 14 éves cigány deák a helyszínen életét vesztette. / rasszista indíték/

2008,november 3-án Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak egy roma házra a menekülőket lelőtték egy férfi és egy nő a helyszínen meghalt.

2009,február220Tatárszentgyörgy:
Felgyújtották a roma család házát és a kimenekülőket a családfőt és az öt éves kisfiát több lövéssel lemészárolták.

2009,április 22.Tiszalökön a saját háza előtt lőttek agyon egy éjszakai műszakba induló dolgos és szorgalmas roma férfit.

2009, Kislétán behatoltak egy telepi roma család házába és sörétes fegyverrel többször lőttek a benn alvó 45-éves anyára és 13 éves kis lányra. Az anya meghalt a kis deáklány életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A lemészárolt roma emberek dolgos,becsületes emberek és kis gyermekek voltak.

A problémák súlyosak.Ezt a gazdasági válság és a kormány tehetetlenségének köszönhetjük.

Hogy a polgárok közbiztonságát nem tudja kellőképpen biztosítani.

lac1 2009.12.06. 22:20:07

@registraal:
Van egy alkotmánynak nevezett fércmű, ami teljes felülvizsgálatot érdemel.
Nevetni nevethetsz...
Tulajdonképpen a szégyenteljes lisszaboni szerződés elfogadása már eleve egy új, vagy a meglévő "alkotmány" átdolgozását igényli, ugyanis, a mindenkori kormányt melyik fogja vezérelni?
Sajnos ezt nem fogod be- és átlátni, nem is próbálkozom ezzel irányodban, mindenesetre egy kis gondolkodni való a többieknek - rajtad keresztül...
Amúgy ha már offtopik lett kissé, javaslom elolvasásra a trianoni "szerződést" is, melyben pl. tiltott Magyarország számára haderő és hadfelszerelés külföldi -re mozgatása, valamint más államok haderejének mozgása Magyarországon, és ezt vesd össze a komcsi oroszokkal (de ez már történelem) manapság a nato-val és legfőképp az afganisztáni szerepléssel.
Kedves regisztrál, buta és öntelt és olvasatlan vagy, és mind közül az utolsó a legszörnyűbb.

Lorp 2009.12.06. 22:27:28

@Sodan: Jah hogy ezt te tényleg komolyan gondolod?! Ha én most 2008 júniusától kezdve elkezdeném írogatni, hogy hány békés, ártatlan magyart öltek meg cigányok, még pénteken is itt ülnék.
Csak reménykedni tudok, hogy nem vagy azon cigány értelmiségiek egyike, akiken múlik a cigányok integrációja. Ha mégis akkor még reménytelenebb a helyzet mint gondoltam.

lac1 2009.12.06. 22:30:05

@bryan:
Eddig abban voltam, hogy Hitler hatalomra kerüléséről beszéltünk, az meg 1933 januárjában volt, ergo amikor én is 33-ról írtam az tulajdonképpen a 1932-es választás volt, igaz két részben, de nem másért, mert az akkori kancellár hatalom megosztással akarta Hitlert, és rajta keresztül a "nácziak" népszerűségét megtörni, ergo innét is látszik, hogy Hitler bizony legálisan és "demokratikusan" jutott oda, ahova. És ezért írtak ki újabb választást, lényegében az első 1932-es választási eredményeket megismételve.
Abbahagyhatjuk ezt a legális-nem legális Hitlert?

lac1 2009.12.06. 22:31:51

@Lorp:
Szerintem ne is válaszolj neki.

Lorp 2009.12.06. 22:35:54

@lac1: Többet nem fogok, csak tényleg gyomorforgató amit ír.

lac1 2009.12.06. 22:38:25

@lac1:
142. Cikk. Magyarország kötelezi magát, hogy a jelen Szerződés életbelépésétől kezdve semmiféle idegen országba katonai, hadihajózási vagy léghajózási küldöttségnek megbízást nem ad, oda ilyeneket nem küld, s elutazni nem enged; kötelezi magát ezenfelül, hogy megteszi az alkalmas intézkedéseket annak megakadályozására, hogy magyar állampolgárok államuk területét abból a célból hagyják el, hogy bármely idegen Hatalom hadseregébe, hajóhadába vagy légi szolgálatába belépjenek, vagy a kiképzés előmozdítása céljából oda beosztassanak, vagy általában valamely idegen országban katonai, hadihajózási vagy léghajózási oktatásban közreműködjenek.

hu.wikisource.org/wiki/Trianoni_b%C3%A9keszerz%C5%91d%C3%A9s

lac1 2009.12.06. 22:39:26

@Lorp:
Ronda provokatőr.
Vagy a segélyt akarja megszolgálni.

Puf-fóka 2009.12.07. 01:36:49

A roma társadalom helyzetét nem anyagi alapon szabad csak nézni.A nem megfelelő iskolázottság és társadalmi elutasítottság mellet,csak hátrányos megkülönböztetés éri őket.Egy olyan kisebb csoport alapján ítélkezünk felettük mint amilyen kisebb csoportnak a Gárda tagja tekinthetők.Biztos van akinek már volt egyismerőse akivel vagy saját maga akivel egy negatívum példát lehetne hogy miként bántak el vele a romák,de egy ilyen eset alapján itélkezni.Ha visszájáról nézzük a dolgot,ha mi lennék romák hogy élnénk,hogy tudnánk élni ebben az országban vajon hányan élték,gondolták bele ebbe a helyzetbe.Akkor is elfogadhatónak látnák a helyzetet,ha csak egy napig kéne élni az életüket.Mielőtt gárdistának áll valaki egy napig éljen úgy ahogy ők.Félni bárkitől lehet,ha gyávák vagyunk nem kell ahhoz romának lenni hogy egy több fős társaság összeverje az embert.Amikor gyerekként elütött egy bicikli és a fejem betört,ömlött a vérem az én anyám is démonként vette magát a gázolónak aki inkább kereket oldott.Sem anyám és sem a gázoló nem volt roma származású.Félni bárkitől lehet,főleg az ismeretlenektől. Akik a kirekesztettség és reménytelenség helyett a könnyebb utat választják.Vannak akik a bűn útjára lépnek,mások viszont az emberi tudatlanságot kihasználva saját kezükbe próbálják venni a törvénykezést.Néhány embernek valóban nem számít hogy mások élete árán próbálják magukhoz ragadni a politikai és gazdasági hatalmat.A cél szentesíti az eszközt és ehhez a jóhiszemű embereket is felhasználják.Az elkeseredett ember bármire hajlandó,ha ettől a sorsának jobbra fordulását reméli.De úgy látszik itt az emberek nem tanulnak a múlt hibáiból.Semmilyen rendszer nem elfogadható ami azzal jár hogy egyenruhába öltözött emberek az éjszaka elrángatják az embert otthonról,félholtra verik mert legközelebb agyonlövik.Azt mondják nincs rasszizmus ebben az országban,de hány ember feküdne egy agysebész kése alá,ha megtudná hogy roma?
Hány ember tanítaná a gyermekét olyan iskolában ahol roma a tanárok zöme?Ki az aki ha eltünik az öltözőszekrényből valami nem arra gondol hogy egy roma lopta meg,akivel együtt dolgozik?Egy kőműves egy vakolókanalat nem bízna rá,de azt elfogadná ha egy bankrablás alatt túszként a rablók megöljék helyette.Amíg az emberek nagy többsége nem áll ki alkotmányos emberi jogokért,amíg a kormányzat nem elég erélyes,nem támogatja a karhatalmat,amíg jogi csűrés-csavarással kiskapukkal ki lehet bújni a felelősségre vonás elől addig lesz Gárda.És a segély nem csak a romáknak jár hanem mindenki élhetne vele csak mi magyarok inkább szégyenkezük és arra gondolunk mit gondol a szomszéd rólunk,ahelyett hogy inkább arra gondolnánk hogy mit eszik a gyerek.Igenis fel kell zárkóztatni a roma társadalmat talán nem segéllyel,hanem azzal hogy esélyt kapnak nem csak a munkára,hanem elfogadják és értékelik és megismerik őket.A vadnyugaton régen vörös nyakkendőt hordtak a banditák.De csak addig mi nem jött valaki aki megtanította a törvényt tisztelni,kíméletlenül levadászta az összeset.Szerintem nem kellene megvárni amíg ide is jön.Mert akkor tényleg elszabadul a pokol.Ki fogja vállalni a felelősséget,ha egy örvlévészek lesznek minden háztetőn.A HÁBORÚ SZÖRNYŰ.Sokan vesznek oda majd a szeretteink közül.Kérdezd az öregeket milyen volt a háború 1944-45 ben ,milyen volt 56.Az gyermekeink mit mesélünk majd,miért lett csonka,féleszű.Mert egy megalomán hatalmi játszmáiban valaki nem tudta el fogadni a szeretet ember halálát és Öngyilkos merénylőként Paksot választotta célpontul.Tisztában vagyunk e vele,hogy a magyarságnak nyoma se marad majd,hanem tudunk toleranciában élni.Ha innét el kell menni családok fognak szétszakadni és mi leszünk az idegenek.Nem hinném hogy a tétlenség káosz közül a káoszt kell választani.Mikor 2004 ben nem a Fideszre akartam szavazni a kollégáim győzködtek,hogy ne az önös érdekeimet nézzem,ha nem gondoljak arra hogy mennyivel jobb lesz másoknak,mennyivel jobban jár a jövő nemzedéke a felnövekvő gyerekek,igaz közben azt harsogta a média aki nincs velünk az ellenünk van.Hát tényleg idáig süllyedtünk,hogy aki nincs velünk,aki nem fehér annak megkérdő jelezzük az élethez való jogát.Mindenki csak szóban hirdeti a toleranciát,de félnek kiállni felvállalni mert azzal magukat is kirekesztettnék.Pedig talán ez lenne a megoldás,mert akkor többen előbb-utobb lennének ezen az oldalon.

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 08:58:32

@Puf-fóka: Én nem kívánok toleráns lenni, mégpedig azért, mert nem hiszem, hogy a saját hazámban félnem, rettegnem kéne egy társadalmi csoporttól, akiket tulajdonképpen akaratomon kívül én tartok életben! Lehet szociológiai kérdésnek tekinteni, persze, de lassan ott tatunk, sőt már ott tartunk, hogy nekem, mint magyar embernek kevesebb jogom van, mint a cigányoknak. hogy is van ez? Őket miért illeti meg más bánásmód, több jog, mint a fehér ember?

lac1 2009.12.07. 09:31:14

@Puf-fóka:
Nagyon szépeket írsz, de kérlek, az egész véleményedet helyezd olyan megvilágításba, mely szerint ez eltelt 500 év alatt lett volna idejük a társadalmi együttélés szabályait,, de legalábbis az elemi szabályait elsajátítani.
Ugye?

Kartal (rezervált) 2009.12.07. 16:44:49

Minderre én csak ezt tudom mondani:
vastagbor.blog.hu/2009/11/16/hogyan_lehetne_kifogni_a_szelet_a_jobbik_vitorlajabol

A Jobbik és a Gárda csupán a piros lámpa az ország autójában, amit ha kicsavarunk (me' báncsa a szemüket egyeseknek), és nyomjuk tovább a gázt, besülnek a dugattyúk... és már közel vagyunk ehhez az állapothoz.
Meg kéne állni talán és megnézni mi hívta életre a szélsőségeket és azzal foglalkozni, akkor létük okafogyottá válna. Ennyi.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 14:26:57

Mi folyik ebben az országban? Nem hiszem, hogy mindenféle félkatonai szerveteknek kéne alakulni. hogy végre rend legyen, és hol van a kormány, a rendőrség? esetleg ha ők megfelelően végeznék a dolgukat, akkor nem így lenne!
süti beállítások módosítása