HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A hülyítés kényszere

2010.01.21. 18:45 sasika61

 

Már hetek óta uralja a sajtót a két nagy párt nyugdíjasokért folytatott küzdelme. Hogy a vita mennyire színvonaltalan és terméketlen, azt sokan leírták a politikai elemzők közül (Török Gábor: Miért mennek le kutyába? ), normális észjárású ember alig győzi visszafojtani feltörő káromkodását, amikor napról-napra vezető hírként hallja a két párt egymás elleni vádjait. Az is kétségtelen, hogy ezért a fő felelősséget az MSZP viseli. Nekem, mint jobboldalinak fájnak persze a Fidesz színvonaltalan megszólalásai is, s először én is megkérdeztem magamban, amit Török Gábor: Miért mennek le (ők is) kutyába? Aztán az elmúlt napokban megértettem talán valamit.
 
Beszélgetek a takarító nénivel az iskolában, panaszkodik, s közbeszövi, hogy „nem is tudja, mi lesz vele, ha 70 éves koráig kell dolgoznia, ahogy a Fidesz akarja”. Először azt gondoltam, ez elszigetelt, nem jellemző vélemény. Kollégám megjön feldúltan az uszodából: összeveszett két nyugdíjassal, akik szidták a Fideszt, hogy csökkenteni fogja majd az ő járandóságukat.
 
A „minta” véletlenszerű, de alighanem általánosítható sokakra. És ezekből a példákból megérteni vélem, miért kampányol így a Fidesz. Miért megy le a mélybe, a szinte teljes szellemi sötétségbe. Azért mert ott is vannak emberek, talán több tízezer (vagy több?) honfitársunk. Akiket fogékonnyá tettek minden maszlagra, bármit bevesznek, bármikor fel lehet gerjeszteni indulataikat. „Ez hát a nép?”- kérdezhetnénk Petőfi Szilveszterével. Igen, ez is. Ha tehát az MSZP rájátszik ezekre az alantas ösztönökre - és szinte mást sem tud már, másban sem bízhat már-, akkor bármilyen fájdalmas ez nekem és másoknak, meg kell értenem: nincs más választása a Fidesznek sem. Üzeneteit a befogadók szintjéhez kell igazítania.
 
Még mielőtt bárki azt hinné, hogy a nyugdíjasok ellen szólok, jelzem: ez nem így van. Szüleink ők és nagyszüleink: hogy is venném a bátorságot megróni őket! Először is a szellemi tunyaság nincs korhoz kötve, másrészt alapvetően nem ők a hibásak: ilyenné szocializálta őket elsősorban az MSZP, majd melléjük sikeresen zárkózott fel  hülyítésben a Fidesz is. Lehet fintorogni kényesen, csak egyet nem lehet: választásokat nyerni a nyugdíjba készülő takarító nénik világa nélkül.
 
 Ui.: MNO-n kiváló elemzés olvasható a téma szakmai vonatkozásáról.

65 komment · 1 trackback

Címkék: közélet mszp fidesz nyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr511690858

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Őszödi beszéd lájt 2010.03.07. 09:20:17

"A „minta” véletlenszerű, de alighanem általánosítható sokakra. És ezekből a példákból megérteni vélem, miért kampányol így a Fidesz. Miért megy le a mélybe, a szinte teljes szellemi sötétségbe. Azért mert ott is vannak emberek, talán ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2010.01.21. 19:20:17

Volt egyszer hol nem volt egy angol miniszterelnök, aki ezt mondta:

A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval.

megtalálható az idézet itt:
www.sarok.org/users/idezet/2005/10

Angol házifeladat, itt megtalálni az eredetit...
jpetrie.myweb.uga.edu/bulldog.html

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2010.01.21. 20:01:25

@Corry:
"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter."
H-f rendben?

Corry 2010.01.21. 20:17:54

@sasika61: Hát a háef rendben volna, csak sajnos igaza van az öregnek. :-)

Tündér_Lala 2010.01.21. 20:59:27

@sasika61: Ez tökéletes írás volt.
Talán egyet emeltem volna ki jobban. A butaság és az önzés NEM korfüggő dolog és az MSZP mesterien játszik az emberi gyarlóságok felhasználásával a választókkal.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.01.21. 21:51:16

Nyugdíjas vagyok, de ezek ez eddig kormányzó pártok / mind a négy/ elmehetnek a sunyiba.

Épeszű nyugdíjas nem szavaz ezekre a mutyistákra.

Én döntöttem, az LMP-re szavazok!

www.lehetmas.hu

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.01.21. 21:58:50

"Nekem, mint jobboldalinak"
Bocsáss meg, komolyan nem bántásiból mondom, de te nem jobboldali vagy, hanem fideszes.

"nincs más választása a Fidesznek sem. Üzeneteit a befogadók szintjéhez kell igazítania."
Na, nem. Inkább arról van szó, hogy ez sosem esett nehezére.
Mivel itt két baloldali párt küzdelméről van szó (,bár ezt a Fidesz sose ismerné be, mert a jobboldaliság egy jól csengő márkanév) a potenciális szavazóbázis nagyjából egybeesik. Ha az egyik szavazót akar elvenni a másiktól, nem válogathat az eszközökben.
Elvhű politizálás csak ott működik, ahol jól elkülönülő bázisok vannak.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.01.21. 22:03:36

"miért kampányol így a Fidesz. Miért megy le a mélybe, a szinte teljes szellemi sötétségbe. Azért mert ott is vannak emberek, talán több tízezer (vagy több?) honfitársunk. Akiket fogékonnyá tettek minden maszlagra, bármit bevesznek, bármikor fel lehet gerjeszteni indulataikat"

Igaz, de tegyük hozzá, hogy a Fidesz is részes volt a fogékonnyá tevésben, nem csak szimpla elszenvedője a dolognak.

érdeklődő 2010.01.21. 22:09:05

Szinte fáj látni, hogy olvad szét a fidesz 2/3-a. Eddig csak arról voltam meggyőződve, hogy azt veszítik el, de megismétlődni látszik az utóbbi két fidesz-vereség forgatókönyve.
Ébresztő fidesz! Ébresztő fidesz kampánystratégák!

érdeklődő 2010.01.21. 22:23:43

De ha már a kampányban ilyen orbitális nagy barom hibákat vétenek, talán jobb is ha hagyják visszaerősödni a dilettáns maszopot, aki csak a nyugdíjas és nácikártyával tud operálni.

Ennyi gyerekek. Rábasztunk, mindenki mehet nyugatra és majd 20 év múlva jöhet haza látogatni az itt maradt 3 500 000 maszopos nagymamát-nagypapát az új magyar maszopos népköztársaságban.

Most ezek a perspektívák.

Jótanács fideszéknek: Öszödi beszéd bömböltetése, de még a csapból is, hunvald, cuslág, bkv, egyéb maszopos maffiaügyek bömböltetése ezerrel.
Ezekkel talán még valamennyire menthető a visszamorzsolódás...

2010.01.21. 22:33:00

Hülyítenek ezek mindenhol, mindenkit, nemcsak a nyugdíjasokat. Nincs 10 perce, hogy az M1-en nyilatkozott valami MSZP-s faszi, hogy az elmúlt években sokkal élhetőbb lett budapest, és en bloc minden jobb. Kit akar ezzel meggyőzni? Lehet hogy a rózsadombról nézve kurvaszép budapest, meg az A8-as is vígan huppan át kátyúkon, de nekem mégis okádhatnékom van minden nap, amikor kilépek az utcára. Nemcsak a gazdasági helyzet miatt, az a legkevesebb, sőt azt már le is szarom. A morál miatt. Üveges tekintettel basz át sarki zöldséges, a benzinkutas, és a nívós bank is. Minden hazug és korrupt, az emberek kifordultak magukból. Ez meg itt arról beszél hogy dekúrvajó minden...

Átvitel honvéd 2010.01.21. 22:34:51

Mesterházy: "Az MSZP egy becsületes párt"

index.hu/belfold/2010/valasztas/mesterhazy_az_mszp_egy_becsuletes_part/

Patek Gábor: "Lassan mondom, hogy mindenki értse: az egész trollbajnokság egy hazugság" (és ami nem hazugság, már ti. hogy valóban kiírtuk ezt a trollbajnokságot, mi, azzal kapcsolatban meg nem értjük, hogy kinek mi baja lehet).

mandiner.blog.hu/2010/01/21/trollbajnoksag_hivatalos_video

...Valamiért azt érzem, hogy erős a mezőny... Ennek a mocsoknak el kell tűnnie "fentről", hogy "lent" is tisztulhasson...

2010.01.21. 22:37:50

@érdeklődő: Ha a fidesz befogná a pofáját, és a választásig elbújna, toronymagas győzelmet arathatnának. De remélem nyomják tovább a süket rizsát, és az emberek is ráeszmélnek, hogy van egy jobbik lap is a pakliban.

2010.01.21. 22:43:25

@ORBÁN ŐSKÖVÜLET LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jóó!: "Én döntöttem, az LMP-re szavazok!"

Láttad a flinston családot, amikor a kiskedvencet kirakták az ajtón, azt visszaugrott az ablakon?
Na az LMP ilyen.

Egy párt van, aminek nincs köze az elmúlt 20 év történéseihez, ez pedig a jobbik.

duncan 2010.01.21. 23:12:10

szokás szerint iszonyúan gyenge írás. ha tényleg azt akarod, hogy komolyan vegyenek, akkor próbálj meg saját kútfőből írni (bár eddig az sem nagyon ment), ne pedig azt, amit a Szentkirályi utcából diktálnak

scsaba1 2010.01.21. 23:12:44

@Jankove:

Várjál, de az úgy folytatódott, hogy utána a kiskedvenc rakta ki Frédit, aki végül dörömbölt az ajtón, hogy: Vilmaaaa engedej beeee!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.01.21. 23:56:57

Köszönet a linkért. Már évek óta leszoktam az mno olvasásáról, de most valóban színvonalas írást találtam rajta.

ben2 2010.01.21. 23:59:35

@Jankove:
A Fidesz nem szólt egy büdös szót sem, ezért a Maszop kitalált egy baromságot, amit most orba-szájba nyomatnak.
Valószínűleg a kampány is erről szól majd. A Fidesz kussol, a ballib megmondóemberek követelik a programot, az MSZP meg költ egyet és attól "védi" a lakosságot.
Valamit csak kell kezdenie a Maszopnak ezzel a kampány helyzettel, mert kormányozni azt nem tud, eredményei nincsenek, ami az előző ciklusban volt, azt mára visszavonták, a fele pártelit előzetesben, a másik fele tanuskodni jár, az országos listájukat meg a főelkúrók vezetik.
Ráadásul a saját szavazóbázisuk jobban fél az MSZP esetleges újabb győzelmétől, mint a Fidesz 2/3tól, mert akkor legalább valaki kormányozná valamerre az országot, de még 4 év MSZP-t tutira nem élnénk túl.
Ezek után nem csoda, ha a szerencsétlen maszoposok kínjukban a nyugdíjasokat gerjesztik, jutalomjátékkal fórumtrollokat gyűjtenek, százezer betelepülő kínairól hadoválnak, meg "leleplező" videókat kreálnak, amiben állítólag a Fideszesek elárulják, hogy Zushlag igazából Fideszes és az összes pénzt direkt nekik lopta.
De ez még csak a kezdet, a Gyurcsány-Szigetváry csapat van annyira kreatív, hogy az igazán szaftos műsorszámokat a végére tartogatják.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.01.22. 00:01:46

Apa, kezdődik! Kezdődik-kezdődik!
Kapcsolja ki! Nem akarok kampányt látni.

Pszt! 2010.01.22. 00:06:20

Nem a fideSS megy le kutyába, hanem az MSZP engedi lejjebb a színvonalat. A fidesz 8 éve folytatja a mocskolódó kampányt, amire eddíg az Mszp nemigen tudott frappáns válaszokat adni. (Lásd Semjén elszólását, hogy Gyurcsányt politikailag le kellett amortizálni, ami 100%-osan sikerült is). Most, hogy a saját fegyverét fordítják a fidesz ellen, egyből nyígnak a viktorimádók.

2010.01.22. 00:14:22

@ben2: ....És mégsem húzzák le a klotyón az emberek ezt a sok elit megélhetési csapatot. Kezdődik a háború, szerva itt csere ott, és lám megint ugyanazok fognak irányítani.

Netuddki. 2010.01.22. 00:19:44

Mind qrva, egyik se királylány!

Majd egyszer ha az egyik párt felismeri, hogy az embereket (állampolgárokat) igazán azzal lehet megnyerni, ha parnernek és nem megvásárolandó árucikknek tekinti. Talán majd egyszer.

Netuddki. 2010.01.22. 00:20:50

@Jankove: "sok elit megélhetési csapatot"

Elit? Muhaha! A magyar politikus a társadalom legalja.

ben2 2010.01.22. 00:23:59

@Pszt!:

Miről beszélsz ember?
Gyurcsányt nem a Fidesz amortizálta le, hanem saját maga, nagyjából avval, hogy a kormányzást PR akciókkal és random ötleteléssel próbálta helyettesíteni, majd az öszödi lebukáskor nem lépett le önként, hanem beáldozta a teljes magyar balliberális oldalt néhány év miniszterelnökségben eltöltött szánalmas vergődésért cserébe.
Amit most az MSZP csinál az egyszerű tűzoltás, minden mindegy alapon. Nekik már nincs lejjebb, aki ezek után is hisz nekik, az akkor is hinne, ha a szemük láttára követne el pedofil tömeggyilkosságot a teljes MSZP országos lista. Ha csak néhány lustuló hívet felvernek a rágalomkampányukkal, az már nettó nyereség.
Szavazatot valószínűleg már nem vesztenek, legfeljebb valami újabb cigányüggyel, azzal még a Jobbik leszakíthat néhány százalék vidéki szavazót, de ez a maximum.
Amit nem fognak fel, hogy most épp a politikai jövőjüket váltják aprópénzre. Ahelyett, hogy a Bajnai nyüglődését propagálnák, amolyan jövőbeli befektetés gyanánt, hogy ha a Fidesz esetleg elér valamit, azt is az ő számlájukra írhassák (mint tették anno Bokrossal), belekezdenek a nívótlan mocsokolódásba, ahonnan nagyon nehéz lesz méltósággal felállni és néhány évvel később előadni a hiteles, kormányképes erőt.

Netuddki. 2010.01.22. 00:24:04

@ben2: "Ráadásul a saját szavazóbázisuk jobban fél az MSZP esetleges újabb győzelmétől, mint a Fidesz 2/3tól, mert akkor legalább valaki kormányozná valamerre az országot"

Na ez nagy tévedés. De kb. egy fél év múlva Te is tapasztalni fogod.

ben2 2010.01.22. 00:41:00

@kovi1970:

A Fidesz nem hozza el a kánaánt, de valamilyen koncepció alapján kezelni fogja a helyzetet. Lehet a Fideszt sok mindenért nem szeretni, de 98 és 2002 között legalább kiderült róluk, hogy ha rájuk bízzák az országot, akkor nem kúrják el. Ez nem sok, mondhatnánk a minimum, de ha az elmúlt 8 év tapasztalatait nézzük, ez már maga a siker.
Ráadásul a Fidesz politikailag jóval könnyebb helyzetben lesz mint 98-ban volt, mert nincsenek idióta kisgazdákra utalva, a média már nem 100%-osan ballib, az MSZP meg annyi bűncselekményt halmozott magára, hogy jó darabig nem tudja majd eredményesen demagógiával gerjeszteni a lakosságot (bár kétségtelenül gyakran tesz majd rá kísérletet).
Fontos dolog, hogy a Fidesznek van egy biztos politikai bázisa, ami jóval tovább kitart mellette, mint tette az MSZP holdudvar.
Orbán nem fog álmatlanul forgolódni, ha szorítani kell a gyeplőn, mert a törzsszavazóknak nincsenek illúzióik, hogy nagy szar jön a kormányváltás után, a pár tízezer forintos gyorssegéllyel megvásárolható ingadozó szavazókat pedig akkor sem lehet kormányon hosszú ideig megtartani, ha Orbán személyesen rakja a szájukba a sült galambot.
A Fidesz törzs szavazóbázisa nagyjából azt várja el (Gyurcsányék elfenekelésén túl), hogy induljanak pozitív irányba a gazdasági és a politikai folyamatok, hogy ha az ember körülnéz, akkor a romok mögött lássa, hogy beindult valamiféle fejlődés. Ez pedig némi tehetséggel, józansággal és stabil politikai hátországgal kivitelezhető.

fchris82 2010.01.22. 03:22:33

Nekem folyamatosan ilyen dolgok járnak a fejemben:
- képviselői költségtérítések elszámolása bemondásra
- képviselői fizetések
- a tilosban dohányzó képviselők rejtett kamerás lebuktatásának betiltása a parlamentben
- kisebb parlament

Soha akkora egyetértést még ember nem látott a parlamentben :)
És akkor még olyan apróságokba bele se megyek, hogy OV-nak minimum az első elbukott választás után le kellett volna mondania, de a második után már biztosan. Ráadásul mindkettőt úgy bukta el - igen, ő, és nem a Fidesz -, hogy simán nyernie kellett volna.

Ahogy a "Rábeszélőgép" című remek műből is kiderül, az emberek csak azt hiszik, hogy logikusan döntenek, de valójában az esetek nagy részében érzelmi alapon. Mindkét oldal tele van korrupt emberekkel, és mint a fenti listából látszik, ha vmit ők nem akarnak, akkor az nem lesz úgy. Függetlenül attól, hogy a köz érdeke mit kívánna. Lásd: MÁV, BKV . A Fidesz egyetlen értelmes embere pont Vitézy Dávid, talán az egyetlen, aki konstruktív javaslatokkal áll elő, és ha éppen nem a saját "párttársai" tesznek neki keresztbe, akkor voltak látható változások a BKV-nál (lásd mondjuk Combino légkondi ügye). Csak sajnos néha pont saját párttársai is akadályozzák szerencsétlent - és nem véletlenül, hanem okkal, mert neki is csurran-cseppen a sogor-koma rendszerből. Szóval ha a Fidesznek lenne koncepciója és akart volna valóban tenni vmit, megtehette volna ellenzékként is. Nyilván nem mindent, de igazából nem sok mindent mutatott fel az elmúlt 8 évben. Ja de, kivonult a parlamentből, meg úgy láthatóan mindig ellentmondtak, kivéve, ha a saját zsebükről és rokoni körükről volt szó.

A Jobbikot meg inkább hagyjuk... NA, ők a szavazataik 100%-t érzelmi alapon fogják szerezni, máshogy nem is tudják. Ahogy fentebb írta vki, "ők még nem voltak hatalmon az elmúlt 20 évben". Ezzel nehéz vitatkozni. És? Én még soha nem vezettem le szülést. Majd ha letesz egy értelmes vmit az asztalra, azon kívül, hogy "há, mi még nem loptunk, és ESKÜ, hogy nem fogunk!"

A Fidesz hülyeségeit elnézik az "antikommunisták", az MSZP hülyeségeit pedig az "anti OV" szemellenzővel. Sokan tisztán látnak, de elintézik annyival, hogy "inkább az övék lopjon, na mert a másik..."

Visszatérve az eredeti felvetésedhez, szted lehetne azzal választást nyerni, hogy: "Emberek! Hülyék voltatok. Azt hittétek, hogy majd úgy elfekszünk és dölni fog a nyugati fizetés. Hát nem. Szóval akkor most mi azt fogjuk csinálni, hogy minden közpénzből megvalósuló projekt szerződését - beleértve a béreket és juttatásokat, pályázatokat, beszerzéseket -, az aláírástól számítva 48 órán belül feltesszük a netre, amihez bárki hozzáférhet. A köz kontrolljával kicsit nehezebb lopni. A nyugdíjkorhatárt megemeljük 5 évvel, mert különben összeomlik a gazdaság idővel. Bp rossz levegője miatt pedig korlátozzuk az autóforgalmat. Mostantól mindennek lesz - vezető beosztású - felelőse. A túlságosan vízfejű rendőrséget végre rendesen megreformáljuk, a BKV-val és a MÁV-val az élen. A közúti áruszállítást próbáljuk csökkenteni és előtérbe helyezzük a vízi- illetve vasúti áruszállítást. Az M0-s körgyűrűt pedig befejezzük!"
Próbálj meg vitatkozni bármelyikkel, hogy nem szükséges vagy jó ötlet. Nehéz lesz. De helyből összeszarta magát az összes rendőr és közalkalmazott, az összes MÁV és BKV dolgozó, a nyugdíjasokról és nyugdíj előtt járókról nem is beszélve. A többségük meg se tudja indokolni miért, csak simán "félek a változástól, tutira létszámleépítést jelent a rendbetétel". Pedig nem feltétlenül... Okos vagy, szép vagy, még értesz is hozzá, és egy maroknyi kisebbség fog rád szavazni. Na, ők hoznak logikusan döntést. A többség továbbra is megy OV-ra és az MSZP-re szavazni.

Hú, jó sokat írtam.

Ralesk 2010.01.22. 03:41:10

@fchris82: Húhh, ember. Jól megmondtad. Böknék rá like-ot, ha volna olyan itt :)

blr 2010.01.22. 04:25:41

@fchris82: Hát igen... ha a hivatkozott könyv kötelező olvasmány lenne általánosban, esetleg külön érettségi tárgy, más lenne az ország/világ :)
Mindenkinek javaslom elolvasni, mert alapvetően változtatja meg a média által kialakított szemléletet a világról.

I_Isti 2010.01.22. 05:49:24

"nincs más választása a Fidesznek sem. Üzeneteit a befogadók szintjéhez kell igazítania."

Nemnem, a fidesz is nagyon-nagyon sokat tett azért, hogy a befogadók szintje a lehető legalacsonyabb legyen. A problémamegoldás fő eszköze ezután is a propaganda lesz náluk. (Már most is az, és mindig is az volt.) Egyszerűbb elhitetni, hogy "nincs megszorítás" a hülyékkel, igaz hogy éppen a jövedelmek reálértéke nem nő, vagyis pont olyan, mintha megszorítás lenne, mintha elmagyaráznák értelmesen, kedvesen, hogy valóságban hogy működik a gazdaság.

atlbilbaoo 2010.01.22. 06:58:55

sasika61!
Ilyen színvonaltalan és seggnyaló bejegyzést már régen olvastam itt az indexen, pedig itt is megjelent már egy s más!
És eljön majd a Kánaán, hogy Viktor fejére még korona is kerül valahonnan, mert a történet róla szól, aki nem képes a hatalom nélkül élni, akinek ha lenne politikai becsülete, két, miatta elvesztett választás után harmadszor már nem szabadna szerepelni.
A többi lényegtelen, az ár meg nem számít!
Ja, és dögöljön meg minden nyugdíjas, ugye?
Mert már csak az hiányzott belőle. Minek élnek, csak pénzbe kerülnek! Kívánom, hogy olyan magas legyen neked a nyugdíjkorhatárod, hogy sose érd el!

mendson 2010.01.22. 07:23:10

Érdekes olvasni a hülyítésről meg a szellemi tunyaságról, szóló irást egy olyan szerzőtől aki arról irt valamikor tavaly , hogy ő nem azért szavazott a vizitdij ellen,mert ellenzi hanem mert a szocikat és személyesen Gyurcsányt akarta leszavazni.Ez mindent "elmesél" róla, meg a véleményeinek megalapozottságáról

pazola 2010.01.22. 07:36:00

@mendson: ha ez tenyleg igy van, akkor nem tortent mas, csak talalkoztunk egy atlag fityisz-szavazoval.

Eleg sokat kell mostanaban agyalnom ugyfelekkel a forint varhato arfolyamarol az elkovetkezo honapokban, es erdekes modon csak balosokkal talalkozok, akik egyetertenek velem abban, hogy a valasztasok utan el kell kezdeni az egeszsegugy, az oktatas, a kozszfera atalakitasat, es nem visszavezetni a hulyesegeket ( nyaklo nelkuli lakashitel / szocpol osztogatas, adokedvezmeny, 13.14.havi fizetes es nyugdij, stb.

Vagy lehet, hogy amugy nem balosok, csak jozanul gondolkodo emberek? Es latjak, hogy ha az igeretek megvalosulnak, akkor ok szemelyesen, devizahitelt felvevokent igen-igen nagy bajba kerulnek?

Konszenzus kell, nem a maszop es a fityisz marakodasa. Friss ero kell, es ez _NEM_ a Jobbik!

hááááát 2010.01.22. 07:49:45

Én azért fizetek adót,h az a háromszáz valahány ember igenis értünk dolgozzon.Nem érdekel a pártállása ,nem érdekel milyen érdekszférához tartozik, csak azon munkálkodjon a magyar népnek jó legyen.4 évente eljátszuk ezt a baromságot.Mire jó ez?Több milliárd forint ki az ablakon.Miért nem viszik tovább a jó programokat?Ha több gazdasági szakértő azt mondja ,h valami jó akkor fejezzék be.De ez csak édes álom.Ez nem rólunk szól, hanem róluk.Eldöntöttem nem szavazok egyikre sem.Radikális nem vagyok igy azon a vasárnapon pihenni fogok.Remélem mindegyik szívrohamot kap és tényleg érkezik egy új generáció.

flora.a 2010.01.22. 07:51:04

Mivel ez a helyzet jó ideje - a választások közeledtével, engem már bosszant. Egyrészt, hogy lehet az hogy még valaki elhiszi az MSZP szövegét (hogy mernek ilyen marhaságokkal előállni), hát nem voltak itt az utóbbi 8 évben? Ezt az egésztet pofátlanság volt elkezdeni a részükről... Másrészt nem tudom elhinni, hogy azok a nyugdíjasok, akik minket fiatalokat azzal csesztetnek, hogy nem olvasunk, nem művelődünk, nos ők ezt az egész kutyakomédiát beveszik. Ezek szerint viszont ők meg nem gondolkoznak. Személy szerint az is bosszant, hogy választások közeledtével csak és kizárólag a nyugdíjasokról van szó, mégha puszta lózungok szintjén is - az, aki megkeresi a nyugdíjra valót (amit ők adóztak, már rég eltűnt, ez van), az le van ... vagy talán csak nem mernek elénkállni a politikusok, mert minket már nem lehet egy sörrel meg főtt kolbásszal zsebre tenni? Talán ideje volna dolgozni is a parlamenti pozíciókért, és akkor végre elindulna valami - na ebben nem hiszek, hogy megtörténik valaha. én elvenném a szavazati jogot a nyugdíjasoktól, amit tudtak tenni az országért, azt már megtették aktív korukban. A mostani időseknek amúgy is mindig a kedvét keresték - a kádári időszakban ugye kellett a jólét, nem érdekelt senkit, hogy látták a hitelfelvételeket, most meg már nem akarnak engedni belőle. Mennyivel könnyebb lesz majd a mai fiatalokkal, mi már most sem kapunk semmit, csak az igát a nyakunkba (hitelek, létbizonytalanság), ha megérjük az akárhány évet, amikor nyugdíjasok lehetünk, addigra megszokjuk, hogy ránk a kutya sem kíváncsi...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2010.01.22. 07:58:18

Üzeneteit a befogadók szintjéhez kell igazítania."
kedves sasika, ez már a rosszabbulélünkmintnégyéve kampánynál kiderült

nem megy.
szórul szóra ugyanazt mondtam 2002ben a barátaimnak mint te itt most

mert el akartam HINNI, hogy a fidesz tudja mit csinál.

hát kvára nem tudja
bár ne csinálna semmit, mert ha elkezd matatni, garantált -10%
elképesztő és hihetetlen, hogy mennyire amatőrök a kampány terén...pedig TUDOM, hogy nem egy profi szakember ajánlkozott már nekik, hogy segítenek
és ki kell mondani, bármennyire szereti az ember a fideszt, vagy épp reménykedik benne

ha Orbán mindig szar embereket választ maga mellé (kampányfőnöknek, arcnak (pl. ez az idióta nulla Pelczné, vagy tanácsadónak) felmerül az, hogy mégsem való Orbán vezetőnek.

redriot77 2010.01.22. 08:05:24

"Nekem, mint jobboldalinak fájnak persze a Fidesz színvonaltalan megszólalásai is"

Akkor már nyolc éve elég komoly fájdalmaid lehetnek. Nem az elkúrókat akarom védeni, de mintha a Fidesz kezdte volna 2002-ben az ilyen kőbunkó egyszerűségű kommunikációt. Az a gond, ha egy Szíjjártó/Nyakó bejelenti hogy az MSZP/Fidesz a 86 éves nyugdíjkorhatárt elérőket dél-afrikai gyémántbányákba deportálná, akkor ezt csak egy másik baromsággal lehet megtromfolni.

Aki egy ilyen ökörségre felkapja a fejét, az nem fog végighallgatni egy másfél órás stúdióbeszélgetést, amiben kivesézik a témát. A választók egy jelentős része a tv2/rtl híradókban látható szíjártó/nyakó típusú attakoktól összetettebb érvelés feldolgozására alkalmatlan. Ezért ráz ki a hideg a "döncsön anép", "a zemberek aszt akarják" típusú lózungoktól. Az a gond, hogy a népbe beletartozik a hetven forintos sörtől kómás rokkantnyugdíjas a VIII/2-ből, a négyelemis Mancika néne Karancslapujtő-alsóról, a tizenkétszeresen büntetett előéletű szabolcsi kirekesztett, a pulykapénzért és a +2% nyugdíjkiegért a kantinban hősiesen ultizó hájas seggű buszsofőr. Mér' jó az bárkinek is ha ők döntenek?

A jobboldali Fidesz. Ha felcsavaroznak egy Merci hűtőrácsot egy Suzuki Ignisre az még nem lesz Mercedes-Benz. Mégcsak prémiumkategóriás sem lesz. :) Attól hogy ők módszeresen nemzetinek meg jobboldalinak hívják magukat még egyáltalán nem azok.

Azt eddig is tudtam hogy a két nagypártra nem fogok szavazni. Az MDF, ami eddig valamilyen szinten jól alakította a megfontolt, józan gondolkodású párt szerepét (legalábbis kínomban már próbáltam hinni nekik) mindent lehúzott a vécén a szadesszel való perverz nászával.

Jobbik: nem vagyok Joav Blum rajongó, de engem azért idegesít ha valaki nem tud három mondatot elmondani zsidózás nélkül.

LMP: komolytalan, idealista pártocska.

Mi maradt még? Összefogás Monokról?

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.22. 08:07:57

@ORBÁN ŐSKÖVÜLET LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jóó!: +1 :)

@ben2: javaslom olvasgatásra a külföldi sajtót. És nem csak a jobboldali magyar (így elfogult) honlapokat. Ott nagyszerűen leírják, hogy Bajnai példa értékű munkát végzett.
Fidesz munkáját megítélni nem egyszerű. Bokros összeharácsolt pénzét remekül elosztogatták, és elindították ezzel a lejtőn lefelé az országot. Az más kérdés, hogy Gyurcsánynak miért kelett folytatni.
Persze az sem véletlen, hogy miért kapta a Fodesz a destruktív ellenzék jellemzőt a Financial Times -ban.Nah ez is nagyon betett :F

www.kitvalasztanal.hu/index.php/msg
itt valahol leírom a Bokros-Fidesz-MSZP folyamatott, lusta vagyok megkeresni :)

redriot77 2010.01.22. 08:08:23

@pazola: "Konszenzus kell, nem a maszop es a fityisz marakodasa. Friss ero kell, es ez _NEM_ a Jobbik!"

Az a baj hogy mégcsak nem is az LMP. Az MDF-SZDSZ mutáns sem. Akkor mégis mi?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.22. 08:13:06

Van pénz, csak nem kell ellopni...
Mindenki hozzon még egy embert...
Védjük meg vívmányainkat, a Terror Házát....
Mindenki hozzon egy vekkerórát...
Nem fizetünk kétszer...
A baloldal rátör nemzetére...

Ebből a szinvonalból még lehet lejjebb menni?

redriot77 2010.01.22. 08:19:05

@flora.a: a nyugdíj fontos kérdés. Az a baj, hogyha felmerül a téma mindig a most éppen nyugdíjasokról tárgyalnak. Pedig elvileg (ha nem kapunk agyvérzést előtte a sok faszságtól) mindannyian nyugdíjasok leszünk.

Egy-két apró különbség azért van a mostani és a harminc év múlva nyugdíjba vonulók között. A régieknek:
-évtizedeken át stabil állás lehetősége, nem fenyegetett a munkanélküliség
-full bejelentve
-államilag garantált, stabil nyugdíjak

Azért ez nem volt olyan rossz, valljuk be.

Most meg az emberek nagy része minimálon vagy részmunkaidőben van bejelentve, esetleg utalva egy százas, többi meg borítékba'. Ha van lakás, akkor az jellemzően 20-25 éves devizahitelre van véve. (Az előző rendszerben azért még nem volt szükség ilyesmire.) Borsodban lehet kb. 20%-os munkanélküliség, de vannak még megyék ahol hasonló a helyzet. Ezek az emberek miből fognak élni ha megöregszenek?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2010.01.22. 08:22:08

Ja, meg:
Az egészség nem pénzkérdés...
Gázáremelés...

Na, ez szinvonal.

Dezsőjóska 2010.01.22. 08:46:16

Majd ha az adófizető lesz kampánytéma, akkor fogom a seggemet örömömben a földhöz verni!
Ebben a szájbabaszott országban mindenki fontos, csak az nem aki a jövedelmet az asztalra teszi????

Maszop, fityisz, MDF/SZDSZ: balosok
LMP: fasztudja, de inkább balos
Jobbik: nemzetiszocialista

Nincs egy polgári értékrendű párt? Tökön szúrom magam...

Picitures doktor 2010.01.22. 09:14:16

@flora.a: Mint nyugdíjas,elmondhatom Neked,hogy az én kedvemet,soha ,a büdös életben nem kereste senki!!!Ellenben ,minden párt uralma alatt azt kellett hallgatni,hogy először bizonyítsunk,meg " le kell tenni valamit az asztalra,"meg gazdasági helyzet van,meg efféle állatságok.Nekünk egész életben bizonyítani kellett,de valahogy csak elértük a nyugdíjkorhatárt.Lakáshitelt ,valamint egyéb hitelt sem vettünk fel soha,mert nem láttuk biztosítva,hogy vissza is tudjuk fizetni.Most fentebb valami agyas elvenné a választási jogot Tőlünk,miközben itt már rég nem a választás a téma.Az akkor van,amikor valóban lehet választani.Ha jól körülnézel,itt nincsenek meg a választhatóság feltételei.Miből,és kikből választhatunk.????Ezek már nem megválaszthatók,mert végig sz@rul végezték a munkájukat,a legjobb az volt szerintem,aki csak aludni járt be a Parlamentbe,mert viszonylag kevés kárt csinált.60 év tapasztalával a hátam mögött,emlékezve a rengeteg igéretre,meg majd mi elhozzuk a Kánaánt,meg egyebek,tudod MOST SEM fogok elmenni szavazni.Én már nem hiszek a fogtündérben,ellentétben azokkal,akik itt tépik a szájukat.Még akkor sem,ha a nyuggereknek páros debrecenit adnak,meg egy korsó sört.

pazola 2010.01.22. 09:31:59

@redriot77: nem mondtam, hogy letezik ilyen..

akakukk 2010.01.22. 09:35:56

@Dezsőjóska: Hol elsz? Ez a kitartottak orszaga, itt az o szavuk szamit!

érdeklődő 2010.01.22. 09:48:23

@Dezsőjóska: MDF/szadesz mióta balos? Attól, hogy összeálltak a maszoppal még nem lettek balosok, sőt, kő neo-liberális gazdpolitikát folytattattak velük. A madöf hát...ugye halál meg ingatlanadó meg azért támogatják a határontúli kérdést...nehezen nevezném baloldalinak, meg állítólag valamiféle középosztályt támogatnak, az más kérdés, hogy az ún. középosztályt a maszop nyolc éves hathatós munkája kb. megsemmisítette...

flora.a 2010.01.22. 09:49:42

@Picitures: igazából kicsit cizelláltabban, de Dezsőjóska véleményét osztom, magyarán, ha ilyen teljesen haszontalanság (vö. adórendszer módosítása, stb ami valóban kimozdulást hozna a gödörből) a választás fő témája (kapjon-e valaki egyszer 70000.-et, ha túl tudja élni a párját - szép kis ösztönzés) már 20 éve, akkor talán ideje volna tenni valamit. És ezt az előttünk járó korosztályok nem tették meg, végülis róluk van szó, nem? De ez a téma nem segít az ország helyzetén, nemés ha végleg csődbe viszik, akkor nyugdíjra való se lesz. Uis nem lesz mit elosztani...

flora.a 2010.01.22. 09:56:54

Még annyit, igen, ezerszer könnyebb volt az élet, gyerekként emlékszem, ma nem értik a szüleim, miért dolgozom esetleg 6ig, férjem meg 8ig, és miért olyan nehéz megoldani a gyerekért odaérést az oviba. Hát persze, nekik 4kor kiesett a toll/kapanyél a kezükből. Meghallgatták a felülről jövő süketelést a munkahelyen, akárhol, aztán mentek a telekre. Ez volt. Ma nincs. Se elvek, se szabadidő, se telek, és jó ha munkahely van.

érdeklődő 2010.01.22. 10:06:27

@flora.a: Én is egyetértek. A nyugdíjasok általában olyan tétel, ami a csődbevitel felé viszi a mérleget. Oké, persze, hogy ne haljon éhen marinéni meg ne dolgozzon 69 évesen előrehaladott kardiovaszkuláris zavarokkal, de könyörgöm, mikor fognak a termelő-szférára koncentrálni a pártok??? Talán a nyugdíjasoknak is könyebb lenne hosszabb távon ( persze oké, hogy egy nyolcvanévesnek nem ér 20 évet várni míg jobb lesz... ) objektív szempontokat is figyelembe venni, jelesül, hogy előbb infrastruktúrára, termelőeszközökre, kutatásra, versenyképességnövelésre kéne fordítani a befektetéseket, nem a buzi nyugdíjakra, hogy legyen miből fizetni az ATV-be telefonálás költségeit...

Ezt persze a pártok elfelejtik, így általában maszop-kormányzás lesz a vége a kampányoknak...

Picitures doktor 2010.01.22. 10:14:14

@flora.a: 40 évet ledolgoztam,és abban igazad van,hogy sokkal könnyebb volt az élet.nyaralni mentünk,rendszeresen.Még akkor is,amikor munkanélküli segélyen voltunk.Amit nem értettem, akkor mindenki a Kádár rendszert szidta.Jobbat vártak.Megkapták.Megkaptuk,basszus.Ami itt folyik,azzal sosem értettem egyet.Talán,mert nem tanultam meg lopni,csalni ,zsarolni.DE a 40 év alatt befizetett nyugdíjjárulékom,és annak kamatai ,gondolom fedezik a havi járandóságomat.Azaz,fedezné,ha nem nyúlták volna le.Most arról van szó,hogy elképzelhető a nyugdíjkifizetés csődje.Lám-lám,mint szavazóra,számítanak a nyugdíjasra,ugyanakkor veszélyeztetik a megélhetését.Tudod,sosem voltam irigy természetű,Most az lettem.Írigylem a nyelveket beszélő fiatalabbakat.El tudnak menni ebből a hitelétvesztett,lezüllesztett,megnyomorított országból.

Dezsőjóska 2010.01.22. 10:15:14

@érdeklődő: a (neo vagy nem neo, szerintem mindegy) liberális gazdaságpolitika az önrendelkezésen alapul. A szadesz partner volt a szociális osztogatásban, az adófizetők rovására. Ezzel feladták a liberalizmust, mentek balra a levesbe. MDF? Én csak Ibolyka görcsös hatalomvágyát látom, politikai irányvonalat nem. Talán Bokros szerepeltetésével ráléptek a liberalizmus ösvényére. De bár lehet, hogy tévedtem a balosságát illetően, de egy annyira elhasználódott csapatról van szó, hogy kár is volt megemlíteni.

Picitures doktor 2010.01.22. 10:22:52

@érdeklődő: Buzi nyugdíjak......Hány éves vagy aranyom??Valamikor Te is az leszel,vagy abba a csapatba tartozol,aki tudja,hogy a kenyérnek melyik oldala vajas?Már biztosan "megdolgoztál"a nyugdíjas éveidre valóért.Nézz már szét?Hol van itt értéke a munkának?Hol van itt munka,meg termelés?Azt hiszed nem elmennék dolgozni,ha lehetne????A nyugdíjamat nem betelefonálásra költöm,vazze,hiszen tv-t se nézek,mert utálom azt a szennyet ami onnan folyik.

érdeklődő 2010.01.22. 10:31:30

@Picitures: Elnézést az otrombaságért, túlzó voltam. Értem amit mondasz, de az nem érthető, hogy ha az államkasszába befolyt pénzek nagyrésze szociális-transzfer, akkor nemhogy te nem fogod a munka értékét megtalálni, de az unokáid sem?

@Dezsőjóska: Hát ja.

Picitures doktor 2010.01.22. 11:04:57

@érdeklődő: Érthető,hogyne.Nincs semmi termelés,és sajnos megoldották azt is,hogy a magyar ne állhasson a saját lábára.Amíg mindent máshonnan hoznak be,mert itt semmi nem gyártódik,kiszolgáltatottak vagyunk.Alapértelmezésben azt tartom,hogy az az enyém,amiért megdolgoztam,és ezt most nem a pénzre értem elsősorban.Számomra szimpatikus lenne,ha lehetne kis gazdaságom,ahol megtermelem a szükségleteimet.Gondolok,itt tojásra,zödségre,húsra,gyümölcsre.Szeretek varrni is.Tehát valamilyen fokon függetleníthetném magam a génkezelt,agyonvegyszerezett ,műanyag szemetektől.De jól láthatóan ellopható tőlem a kétkezi munkával megtermelt saját termékem,mert aki valamit létrehoz,az nincs megvédve a tolvajoktól,akik ezért kapnak egy db.ejnye-bejnyét.Mintha valahogy tönkre kellene mennünk.Nincsenek gyárak,üzemek,pedig a beömlő kinai szeméttömeg,amit valakinek mocskosul megéri gyártani,itt minőségben előállítható lenne,mert lenne munkáskéz,ahogy annak idején is volt.Én megtaláltam a munka értékét,és a mai napig sem nyafogok,ha bármit meg kell csinálni.Erre jöhet az,hogy :bezzeg az én időmben,de nem mondom.Minket szüleink még megtanítottak dolgozni.Nem én romboltam szét az ipart,a mezőgazdaságot,az egészségügyet,az oktatást,és nem én hagytam a magyarságot morálisan a mocsárba süllyedni.Akarat nélküli nép lettünk,mert ez így jó valakiknek.Ezek után kire szavazzak?Aki ott fenn ül,egynek se érdeke,hogy itt bármi is változzon.Mert akkor oda a húsosfazék.Szétzavarnám mindet a búbánatos fenébe.Persze,teljes vagyonelkobzás után,amiből jórészt visszafizethető lenne az államadósság.Államadósság,ami a Te,meg az én adósságom.Ilyenkor mi vagyunk az állam.Amikor lenyúlták,ahhoz meg semmi közünk.És nyuggerként sajnálom azokat,akik ezt nem látják.Akár nyugger,akár nem.

Dezsőjóska 2010.01.22. 11:43:35

@Picitures: Nem tudom, hogy a játszma része-e, gyanítom, hogy csak melléktermék ami folyik. De bár a legtöbbünknek az égegyadta világon semmi bajunk nincs a nyugdíjasokkal, amikor állást kell foglalnom, hogy a nyugdíjasok kapjanak több pénzt, vagy tőlem meg a 3 gyerekekmtől ne vegyék el, akkor kiéleződik a viszony. Ez néha teljesen alaptalan verbális megnyilvánulásban csap át, pedig nem a nyuggereket utáljuk, hanem a helyzetet.

Dezsőjóska 2010.01.22. 11:46:34

Azt viszont nyíltan vállalom, hogy aki 2 bites szavazógép, 10.000 forintért felélné az unokája jövőjét, az ne kapjon szavazati jogot!

Agyalap 2010.01.22. 16:29:18

Ha ez tényleg így van, már várom az MSZMP gépezet beindulását: Jobban éltünk 20 éve!
Sajnos ha lenne pénzük kampányra, lenne szavazójuk is dögivel. Még jó hogy nincs...

Corry 2010.01.26. 21:32:26

Sasika,
most hogy a cimlapi "roham" levonult:
szerintem ilyenkor adódik a magunkfajta értelmiséginek a lehetőség, hogy elmondjuk annak a kevésbé tanult embernek, hogy ha az elmúlt 4 év hazudozásai után bármit is elhisz a szociknak, akkor szavazzon rájuk. De az megint majdnem biztos, hogy hazudnak, legalábbis eddig ezt tették, most amikor bajban vannak természetes, hogy nekiállnak fűt-fát ígérni. És azt a bajt ők hozták az országra, ha valaki azt akarja, hogy ez folytatódjon, akkor csak hajrá...

jaegtoer 2010.02.02. 09:05:52

Szia Sasika!

A posztot elolvastam, de a kommentekbe olvasva nem törekedtem a teljességre.

Ellenben az elolvasottakból is vágom, hogy tényleg megkezdődött a kampány, ami az MSZP-SZDF (+LMP) részéről a kármentést célozza meg, legelső sorban azt, hogy a fidesznek ne legyen kétharmados többsége, így próbálván megúszni a bírósági szembesítést az elmúlt 8 év mszp-szdsz közeli bűnözők ámokfutásával.

Nem sejtik és nem is értik, hogy a törvényes felelősségre vonás elmaradása, a felelősségre vonás egy másik fajtájának -meglehetősen kényelmetlen- változata iránti igényt fogja megerősíteni.

Te azonban jó úton jársz, és ne is törődj a rühös csaholókkal, mert a mondás is úgy szól, a kutya ugat, a karaván halad.

Üdv.

j.

PvD (törölt) 2010.02.18. 22:09:33

a fidesz és a jobboldal :>

PvD (törölt) 2010.02.18. 22:10:53

jaegtoer: a fidesz nem akar elszámoltatást mert akkor őt is megszívná, csak a duma megy ahogyan 98-ban az elszámoltatás kapcsán, el kéne olvasni a vezéretek nyilatkozatait...
süti beállítások módosítása