HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Gyönyörű őszi nap van

2007.11.02. 15:26 sasika61

Gyönyörű őszi nap van. Az égen semmi felhő, kellemesen süt a nap; ha kinézek, látom a végtelen kék eget. Ilyenkor mondanám a pillanatnak:maradj még.
Ilyenkor jó élni.
Mindig jó élni, de ilyenkor talán jobban átérzem ennek a mondatnak a jelentését.
Szeretem a napfényt, a meleget, a vizet, családomat, gyerekeimet és néhány barátomat.
Ennyi az élet.
Mosogatás közben - ne nevess! - rádióműsort hallgattam, valamilyen keresztény felekezet műsorát. Az Istenről beszéltek.Ilyen szép őszi napon, ha kinézel az égre, könnyen felmerül magától is a kérdés:Mindez nem Isten  ajándéka?
Nem hiszek az Istenben. Ahhoz túl racionális vagyok.Az emberben sem, csak magamban.
Az életben viszont hiszek. Mármint hogy élni nagyon jó, a legjobb, ami történhet velünk. Pogány napimádó volnék? Ez már egy értelmezett kijelentés, így nem igaz ez sem.
Csupán szeretem élvezni az ilyen kivételes napok egyensúlyát, elfelejteni néhány pillanatra a külvilág szemetes zajait, túllépni a hírek, a politika, a gázáremelés mocsarán, túl a munkán, a munkahelyi történéseken, a szomszéd összesöpöretlen falevelein, túl a rám váró feladatokon, s egy pillanatra megállni.
Gyönyörű őszi nap van.

Szólj hozzá!

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr43216141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.