HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A legnagyobb - hazug - magyar

2007.12.01. 18:53 sasika61

Olvasom, hogy Gy.F. egy konferencián magát és kormányának tevékenységét Széchenyihez hasonlította. Ezer dolgot lehetne felhozni a párhuzam cáfolására: az „előd” (bocsánat tőle a szóért ) saját vagyonából megépíttette a Lánchídat, sohasem nevezte volna hazáját „kurva országnak”, még jogos indulatában sem, ha tévedett is valamikor, „nem kúrt el” semmit stb.

Egy dologban azonban áll az összevetés a legnagyobb magyarral: Gy. is a legnagyobb magyar. Ám a két szó közé be kell illeszteni a „hazug” kifejezést, így mindjárt elfogadható.

Ez az ember vagy megszállottan hisz abban, amit éppen mond, ma ezt, holnap amazt, vagy állandó szerepet játszik. Minden gesztusa, a hanghordozása, alig leplezett indulatai, árulkodó testtartása mesterkéltségről, tehát hazugságról tanúskodik. Ám az is lehet, hogy az adott pillanatban el is hiszi, amit mond; elhiszi, hogy ilyen emberre van szüksége az országnak, hogy „reformjai” megütik egy Széchenyi mércéjét; hogy „gyerünk, Magyarország” és a többi rizsa. Ebben az esetben rá hivatkozhatom: azt mondta: Széchenyi végül beleőrült a küldetésébe. Én pedig azt mondom: Gy. F. máris az: közveszélyes, kötöznivaló bolond.

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány reform széchenyi

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr4249071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.