babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A tartuffe-i magatartás

2007.12.07. 18:38 sasika61

    Folytatódik a Gyurcsány-féle párbeszéd. Legutóbb Ajkán fejtette ki véleményét a népszavazásról, de már korábbi turnéin is hasonlókat mondott, ebből látszik, hogy a kampány során ez lesz a fő csapásirány: ” Akkor miért csak az egészségügy legyen ingyenes? Legyen az a víz, az áram is, a kenyér, sőt, legyen ingyen minden, szavazzuk meg” – mondta.

   Moliére egyik komédiájában ( Tartuffe ) a leleplezett csaló úgy próbál védekezni, hogy nemcsak beismeri a bűnét, hanem még rá is erősít, mindent bűnt magára vállal, így próbálja azt az egyet elfedni, amit valójában elkövetett.

   A gyurcsányi érvelés pontos megfelelője ennek, s tipikusan demagóg.

   Szegény öreg nyugdíjas hallgatói, akik még csak azt sem látják, hogy épp az ő rendszerük, mármint a szocializmus miatt, amelynek Gyurcsányék tartóoszlopai voltak, szóval alapvetően emiatt tarunk még mindig itt, évtizedekre leszakadva olyan országoktól, akikkel a két vh. között még nagyjából egy szinten álltunk, mint pl. Spanyolország, Finnország stb.

Elhiszik, hogy Gy. az ország javát akarja ( pedig csak a javait ), holott rájuk is csak mint legmasszívabb szavazóbázisára figyel.

   Egy nyugdíjast persze könnyű a tandíj mellé hangolni, miért is legyen „ingyenes” a felsőoktatás, miért fizessék ők az árát. Csak hát ezen érv mentén hasonló demagógiával bármeddig el lehet jutni, pl. miért is fizessem én az adómból a nyugdíjasok kórházi kezelési költségeit, mert azt azért senki nem állíthatja, hogy a tőlük valaha levont egészségügyi járulékok fedezik a mai, sokkal költségesebb kezeléseket. Persze nem mondom ezt, mert tudom a szerintem helyes választ: mindezt azért teszem, mert társadalmat alkotunk, s egyelőre még nem süllyedtünk a véletlenül összeverődött hordák szintjére, amelynek tagjait még a közösen levadászandó mamut sem köti össze. Ha a gyurcsányi érvek „bejönnek”, újabb szakaszt teszünk meg ezen az úton ( a kettős állampolgárságról szóló megbocsáthatatlan riogatása már elindított bennünket afelé ).

   Ezeken az érvein keresztül látni, hogy éppen a legfőbb baloldali értékek, a szolidaritás, a közös felelősségvállalás hiányzik a nagy  (orrú) ember világképéből. A legundorítóbb embertípus.

1 komment

Címkék: gyurcsány nyugdíjasok népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr94256161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madzag 2007.12.18. 09:06:19

Szia Tanár Úr!

Nagy örömmel olvasom blogbejegyzéseidet. Némelyekkel egyetértek, van amikkel nem. Ez természetes. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy ez a stílus, amit képviselsz, teljesen kiveszett a mai magyar közbeszédből.Igyekszem a továbbiakban is nyomon követni írásaidat, és némelyekkel vitába is szállni. További sok sikert.