babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A Nemzeti Sport keményebb változata

2008.02.18. 14:54 sasika61

Kosztolányi írta  Arany János kapcsán az alábbi történetet:

„Befogadóképességünk nem korlátlan. Semmiből se bírunk el túl sokat egyszerre. A Goncourt testvérek a naplójukban írják, egyszer egy gyászfátyolos hölgy társaskocsin elmesélte valamelyik ismerősének, hogy hozzátartozói részint hajószerencsétlenség áldozatai lettek, részint a lángok martalékai, férje öngyilkosságot követett el, egyik fia valami fertőző betegségben halt meg, a másik fiát pedig minap, amikor gyanútlanul és boldogan lubickolt a tengerben, fölfalta egy cápa. A társaskocsi közönsége, mely mindeddig részvevően hallgatta a siralmas elbeszélést itt hangosan hahotázni kezdett. … a mérték már betelt.”

Ez jutott eszembe, amikor a minap megvettem a Nemzeti Sportot. Már ahogy a trafikosnő ideadta, éreztem, hogy a szokásosnál vastagabb, keményebb. Talán stílszerűen egy kisebb diszkoszt mellékeltek hozzá?- kérdeztem magamban, de mivel nem volt időm olvasni, táskába vágtam, hogy majd otthon. Hazamegyek, nyitom ki az újságot, hát mi esik ki belőle?

EZ!

Hogy mi ez? A kormány újabb propaganda-anyaga. Néhány héten belül a 3., ami eljutott hozzám. A történet röhejességét növeli, hogy egyből két példány is volt a lapban! Ez volt az a bizonyos vastag és kemény…

Azontúl, hogy kínomban röhögnöm kellett, miként Kosztolányi-Goncourt szereplőinek, lenne itt néhány kérdés. Miként került a csizma az asztalra, vagyis a kormánypropaganda, bocsánat, tájékoztató a Sportba?

1)      A trafikosnő részt vett az  MSZP Baloldali Tömörülés Platformja szombati rendezvényén, beleszerelmesedett Kiss Péterbe, „mozgósítva lett” a nem-ek mellett, s önhatalmúlag rögtön két példányt is berakott az újságokba (vajon minden Sportba, csak a Sportba ?).

2)  Az akció a helyi posta magánszorgalmú akciója.

3)  Országosan így terjesztették a Sportot, esetleg a többi (baráti?) napilapot.

4)  Mit szól ehhez az árukapcsoláshoz a Sport szerkesztősége?

    5)  Melyik napilapot kell megvennem, hogy biztosan elérjen/ne érjen el hasonló
         zsákbamacska? 
A kiadvány egyébként megismétli a korábbi propagandaanyag érveit,  (sasika61mondja.blog.hu/2008/02/09/ismet_all), semmi újat nem mond, viszont a demagógabb rektori szövegeket kihagyták belőle ( bár az említett urak itt is szépen teljesítenek, irány a kassza!).

Tanárként lenne még egy kérdésem. Mivel tudjuk, hogy ez nem kampányanyag, erről több MSZP-s és kormányzati vezető egybehangzóan nyilatkozott, tehát nyilván igaz, fogadjuk el, hogy mindez csak tájékoztató. Akkor én is megtehetem, hogy végzős, tehát többnyire elsőszavazó diákjaimat „tájékoztassam” a szavazás előtti pénteken?

Természetesen, ahogy a kormánykiadványok teszik, egyoldalúan.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány sport közélet nemzeti tájékoztatás kormánypropaganda

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr3344183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.