HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Április elseje -Tóta W. Árpád modorában

2008.03.31. 15:32 sasika61

Az itt olvasható poszt és a kommentek egyike sem valós. Áprilisi tréfa részei.
 
 
A bolondok napja április elseje.
 
A baromállat csürhe („mob”) szerint.
 
Banánnépköztársaság azonban e téren is kreatívnak bizonyult. Megszavazta, hogy nálunk ez évben március 9-e legyen a nagy átverés napja. Nem tudtad? Te sem, aki igenekkel szavaztál?
Na, ebből látszik, hogy te is ilyen idióta barom vagy!
 
Eszem-faszom még áll. Nincs még egy ilyen bőgatyás-surmó-lábszagú ország, amelyben nemhogy senki nem akar fizetni semmiért, de azt hiszi, hogy elég egy igent (hármat!) behúzni, s ez majd helyrebillenti az igazság szekerét. Hát a nagy laufazt!
Bolondok voltatok mindannyian szolidáris testvéreim!
 
Nem vettétek észre, hogy O(sztjónapot) Viktor rátok adta a csörgőst!Rázhatjátok, ha már mást nem tudtok! Szövegeltek itt nektek egészségügyről, felsőoktatásról, miközben már varrták rátok a tarka rongyokat.
 
Méghogy április elseje? Vénusz? „Aperire?” A prérire! – nemzettestvéreim- ez való nektek, a puszta, az  olyan üres, mint a fejetek. Jövőre március 9-én Ópusztaszeren ünnepelhettek:
 
OV „megnyitja” majd nektek a bolond magyarok panoptikumát, minden igen-nel szavazót vendégül lát egy korsó ingyensörre, haraphattok a kolbászából, gyorsfénykép a falra fel, garantáltan világszám lesz. Ide fognak tódulni mindenhonnan megnézni, kik voltak azok a retardáltak (köztük alkotmánybírák – hiába, nálunk a korrupció és a hülyeség egy bizonyos szintje alatt gyorsan alkotmánybíró lehet bármelyik jogász), akik a történelem leggrandiózusabb reformfolyamatát eladták 300 ezüstpénzért (infláció is van a világon, ugyi). És én még azt hittem, hogy ezeket meg lehet győzni, fel lehet világosítani néhány (kép)mesével!
Heu me misere!
Csalódtam bennetek, drága testvéreim. Csak az vigasztal, hogy már látom rátok akasztva a nagy Northon-szivattyút!
A bolondok napját az idióták éve fogja követni. 
 
 
 
Kommentek:
 
Árpi, először is a szerinted nem létező Isten éltessen névnapodon, de úgy látszik, nem tudtad kiheverni a népszavazási fiaskót, ideje lenne már továbblépni, unalmas vagy!
 
Sasika, te azt hiteted magadról, hogy magyartanár vagy, de biztos vagyok benne, hogy hazudsz, ilyen hülyének aligha adtak volna diplomát! Szövegértés, kisöreg, szövegértés!
Egyébként meg szállj le rólam, mert elküldelek a büdös ….va anyádba, mint Pelikánt!
 
Árpi, game over!
 
Tóta, ha így folytatod, valaki pofán fog vágni, hogy megtanuld a helyes beszédet.
Az Isten faszát!
 
Másik néző!
Kedves tanár úr!
Nagyot csalódtam benned.
1)Egy magyartanár, aki olyan minőségi irodalmat is ismer, mint Wass Albert, nem beszélhet ilyen trágár stílusban, így csak egy eszterházy(!) beszél!
2)Ha annyira kényes vagy a tisztességre, s elítéled a leplezést, a hazugságot, hogy írhatsz ilyen posztot más nevében! Ez még április 1-jén sem megengedhető!
 
 
Neduddki
Tisztelt tanár úr! „Szeressük” mi a tréfát, ércsük is, de nem gondolod, hogy az eredetinek igaza van bizonyos dolgokban. Én pl. nem szavaztam anno, mert úgy végeztem a főiskolát, hogy kemény pénzért vettem a diplomámat, miközben robotoltam, mint a volgai hajóvontatók (by Repin i Repina), ha én fizettem, fizessen más is. Döntsd a kommenizmust, de aztán ne siránkozz!
 
Sajnos, mindenben igazad van. Előbb-utóbb minden rosszul fog itt végződni. Kormányváltást!
 
terembura
 
Az április, ami a szerelem és a bolondozás hónapja. Ezt az időszakot az ókori rómaiak Vénusz istenasszonynak szentelték, mert a naptárt megreformáló Julius Caesar a saját családjának ősanyját tisztelte benne. Vénusz járulékos mellékneve pedig "aprilis" volt, amely szó a latin "aperire", "megnyitni" igéből ered. Mivel a szerelem istennőjéről van szó, a "megnyitás" eredetileg a szülés aktusára vonatkozott, de naptári fogalomként később úgy magyarázták, hogy a konzulok április elsején nyitották meg hivatalosan az esztendőt.
Ám hogy ebből a napból miképpen is lett a "Bolondok napja", azt valójában nem lehet tudni. Rengetegféle találgatás van az eredetéről, ám egyik sem túl meggyőző. Talán az óitáliai Szaturnáliákból származó középkori bolondünnepre vezessük vissza? Az egyetlen szépséghiba csak az, hogy ezt az ünnepet december 28-án vagy újév napján, január elsején tartották.
Az április bolondját a francia «poisson d'avril»-nak, az angol «Aprilfool»-nak az olasz «Calandrino»-nak, a német «Aprilsnarr»-nak hívja.
 

4 komment

Címkék: tóta népszavazás április w. 1 je

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr38405066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neduddki 2008.03.31. 15:46:28

na, ez majdnem jó, ami rám vonatkozik... :) legalábbis...csak azt a Volgát, csak azt tudnám feledni.. :)

másik néző 2008.04.04. 16:20:02

Nem voltam itthon...
De látom, azért írtam:)
Köszönöm
süti beállítások módosítása