babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kicsiny falum...

2008.04.15. 18:43 sasika61

 

Vasárnap időközi önkormányzati választások voltak a Szabolcs megyei Balkányban: polgármesterre és képviselőkre egyaránt lehetett szavazni.

Minderre azért került sor, mert az előző MSZP-s polgármester, R.I. finoman szólva korrupció gyanújába keveredett anyja földvásárlása kapcsán, helyzete tarthatatlanná vált, a képviselőtestület feloszlatta önmagát.

A mostani választást a Fidesz jelöltje nyerte: Pálosi László.

Mi közöm mindehhez?

Ha valaki megkérdezné tőlem, hová valósi vagyok, ösztönösen azt vágnám rá: balkányi, s csak kis meditálás után válaszolnám neki, hogy egri. Balkányban nőttem fel ugyanis, 18 éves koromig ott éltem, gyermekkorom az ottani utcákon, a közeli hatalmas réteken, erdőkben telt, rokonaim ott laktak, szüleim ott vannak eltemetve.

Lassan 30 éve, hogy elkerültem onnan, előbb egyetemre, aztán Egerbe. Szüleim ’89-90-ben meghaltak (szegény apám már nem élte meg a kommunisták ideiglenes bukását, pedig hogy örült volna!), azóta csak halottak napjára megyünk „haza” testvéreimmel, őket meglátogatni. A házat, ahol felnőttünk, rég eladtuk, a temetőt azonban csak egy olyan úton tudjuk megközelíteni, amelyről rálátni a „mi utcánkra” s házunkra. Oda sem merek nézni ilyenkor, úgy fáj a szívem minden alkalommal, s évek óta arról álmodozom: ha egyszer nyugdíjas leszek (ahogy most kinéz: soha), vagy nyerek a lottón, a gyermekeim felnőnek, és már semmi kötelesség, kényszer nem fog Egerben tartani, akkor visszaköltözöm falumba (most már város), visszavásárlom a házunkat, s ott fogok élni, míg meg nem halok. Mert én még igazából ma is balkányi vagyok.

A választáshoz nemcsak a „falu” szeretete kapcsol. A jelölteket, a most megbukott és az újonnan megválasztott polgármestert egyaránt ismerem. Együtt jártunk gimnáziumba, az egyik 1-2 évvel fölöttem, a másik alattam, a mostani győztes ráadásul az öcsém osztálytársa volt, a nővére pedig az enyém. Akkor, gimnazistaként, a 70-es évek végén persze egyikőnk sem gondolta, hogy valaha majd vetélytársak lesznek a polgármesteri székért (s hogy én meg blogot írok róluk).

A gimnázium óta én lényegében elköltöztem otthonról, őket is, mint sokakat, elvesztettem szem elől. Azonban mindkettejükről kellemes emlékeim maradtak meg, így bár örülök a Fidesz-jelölt győzelmének, a vesztesnek is minden jót kívánok. Az utóbbiról jó néhány csúnya dolgot lehetett ugyan hallani, de nem tudok rá haragudni. Talán a nosztalgia teszi.

Öregszem.

2 komment

Címkék: választás lászló önkormányzati balkány pálosi

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr24426996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öreg Sasi · http://sufni.hu 2008.05.21. 06:15:10

Sasika.. először azt hittem, hogy a fiam blogol vagy Apám :) ! Meglepett!
Hiszen mindhármónknak (engem is beleértve) Sasi a becenevünk!
Nagyon jó kis post ez...
Onnan a szép alföldi helyről beköltözni a "högyek" közé... nem bírnék :) !

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.05.21. 07:49:29

Öreg Sasi,
én szinte teljesen így vagyok, a fiam is, az apám is, én is. A "högyeket" megszoktam, de az igazi mégis ...
Minden jót.