HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A Fáklya

2008.05.05. 15:20 sasika61

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mellékelt meghívó az MSZP május 9-i békenapi rendezvényére szól, a jobb alsó sarokban lévő logó mutatja, hogy nem állami megemlékezésre hívnak, hanem pártmegmozdulásra.

Bár egyértelműen nem derül ki, de az időpontból világos, hogy a 2. világháború befejezését kívánják felhasználni az újabb kötelező gyakorlat: az antifasiszta, antirasszista harc bemutatására. Ízlés kérdése persze, hogy van-e olyan esemény, amelynek kapcsán bárki szívesen kerülne egy platformra Gyurcsány Ferenccel, a magam részéről túl finnyás vagyok ehhez, s ha történetesen pl. zsidó vagy cigány lennék, akkor is kikérném magamnak, hogy egy ilyen velejéig romlott alak az én szenvedéseim lángjánál gyújtson fáklyát, leplezendő, hogy egyébként fingja nincs a tényleges kormányzásról. Mivel azonban sem egyik, sem másik nem vagyok, ezt meghagyom nekik, noha jól tudom, aligha fognak tiltakozni.

Hanem ez a helyesírás! Na ez már valami. Látszik, hogy a meghívót nem cenzúrázta Lendvai Ildikó, vagy ha látta, akkor kieshetett a gyakorlatból, hogy ilyen formában jóváhagyta.

„Pesti Alsó rakpart”- található az első sorban, amiből látszik, hogy a kis-és nagybetűket a párt olyan szeszélyesen váltogatja, mint a „félelemhez”, „nyugalomhoz”, „békességhez” való hozzáállását: történetesen 2006 októberében nem jutott eszükbe a félelemmentes megemlékezéshez való jog. Most eszükbe jut.

Szintén nagybetűt érdemelt a „Velünk” kifejezés, ami még magyarázható is: hiába, ahol ilyen kiváló emberek fordulnak meg, mint a miniszterelnök és Burány Sándor – ráadásul borítékolható, hogy a megélhetési antifasiszták is nagy számban lesznek jelen -, szóval ilyen környezetben a kifejezés egyenesen kiált a nagybetűért, amiből mindenki „láthassa”, hogy mi vagyunk a „Velünk”, te meg kisspéter, nagysándor legfeljebb egybeírt kisbetűt érdemelsz. ( A fenébe, én meg most látom, hogy ezek is nagybetűs személyek: benne vannak a „Velünk”-ben.)

Ami igazán izgató lehetőséget vet fel, az azonban a „Fáklyagyújtás” nagybetűvel írása kétszer is. Mivel ez egyszerű közszó, a párt munkásparaszt tagozatának sem okozhatna gondot a leírása, így csak arra tudok gondolni, ez a kifejezés itt alleglória vagy szimbóleum  ( lásd pl. A Reményhez, A Magánossághoz stb.) Nem igazi fáklyagyújtás lesz csupán, vélhetőleg az is, de valami más is készül itt. Ki fog gyújtogatni, kit fognak gyújtogatni? Szilvásy mit szervez már megint?

Persze az is lehet, hogy egyszerű trehányság, slamposság van a nagybetű mögött. Akárhogy is van: az égés máris garantált.

 

Szólj hozzá!

Címkék: mszp május 9. békenap

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr58455032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása