babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Egy szélsőséges párt agóniája - a szabad demokratákról

2008.05.05. 11:19 sasika61

 

Ünnep van. Hat év óta a mai az első nap a magyar parlamentben, hogy a kormány a szabaddemokraták nélkül áll fel. A párt nemcsak a közvélemény támogatását vesztette el, de -legalább formálisan - kikerült a hatalomból is, s megkezdte  agóniáját. A legkevesebb, amit kívánhatunk nekik és magunknak is: minél rövidebb szenvedést.

A szabaddemokraták számomra születésüktől kezdve igen jelentős szerepet töltöttek be. Mindig tudtam általuk, hogy mi az igazi nemzeti érdek: az, ami az aktuálisan hirdetett elveikkel, programjaikkal, elképzeléseikkel szemben van. Másként megközelítve: soha egyetlen tettük nem volt, ami a nemzet érdekét szolgálta volna. Bűneik lajstroma olyan hosszú, hogy életük végéig lefoglalhatnák a gyóntatószékeket, feltéve, ha ezt a műfajt ismernék egyáltalán (nem ismerik).

A teljességet egyáltalán nem megcélozva néhány ezek közül: az első szabad választások  képmutató módon hamis, szélsőségesen antikommunista kampánya, amelynek valódi célja a minél kedvezőbb parlamenti eredmény megszerzése volt a hisztéria felkeltése által, a kevésbé radikális MDF pozícióinak gyengítése; a négyigenes népszavazás 89 őszén, amelynek aljas kérdéseihez képest a mostani márciusi népszavazás maga az erkölcsi etalon: akkorra ugyanis a négy kérdés közül 3 már eldőlt, az egyetlen lényeges döntés során pedig a szadesz (és az akkor fiókszervezetüknek tűnő Fidesz) ha kis többséggel is (0,7!), de lemondatta a népet arról a jogáról, hogy köztársasági elnököt válasszon. Ezáltal kaptuk nyakunkba Göncz Árpádot – Pozsgay helyett, istenem, mekkora különbség, az utóbbi javára!

Az választások után kapcsolataik révén megzsaroltatták Antall Józsefet, aki ahelyett, hogy nyíltan a közvélemény felé fordult volna, elmondva az igazat, paktumot kötött velük, megnyílt az út Göncz számára, s fennmaradhatott az új kormánnyal kezdettől fogva ellenséges, ekkor többnyire a szadesz pártján álló médiaelit aránytalan befolyása. A taxisblokád idején azonnal az események élére álltak (ha nem ők szervezték), a leghamisabb, demagóg érvekkel kormányt akartak buktatni; majd a kormánypártokat antidemokratizmussal, antiszemitizmussal hazug módon megvádolva létrehozták a Chartát, amelynek ernyője alá bevették az MSZP-t, ahol végül úgy összemelegedtek, hogy a 94-es választásokon abszolút többséget szerzett MSZP hálából őket is beemelte a hatalomba. 94 és 98 között éppúgy, mint 2002 óta lényegében ők kormányoznak, az MSZP-től csak annyira futotta, hogy mérsékelje radikális liberalizmusukat, zsákmányéhségüket, de a kormányzás fő vonalait ők határozták meg. Rendre, szisztematikusan elfoglalták azokat a pozíciókat, ahol egyrészt pénz van (gazdaság), vagy pénzzé tehető érték (egészségügy), illetve jelentős agymosást lehet végezni (oktatás). Ők a felkarolói minden olyan extrémitásnak, amely a társadalom egészséges szövetét, ösztönét képes megbontani (kábítószer-fogyasztás legalizálása, mindenféle úgynevezett másság tolerálása a végtelenségig stb.) Példátlan nemzetközi és hazai médiakapcsolataik révén azt a képet sugallták magukról, hogy ők az értelem felkent bajnokai, akinek még a seggükből is a szürkeállomány szivárog, holott semmihez sem értenek igazán, tudósi, írói, politikusi nagysága többségüknek csak egymás feldicséréséből származik. A legutóbbi időkig uralták a közvéleményt befolyásolni képes eszközök többségét, most, hogy bukásuk nyilvánvaló, kiestek ezek kegyeiből is (nem akarnak velük bukni, szeretnék befolyásukat átmenteni a szabaddemokrata-mentes időkre, s hirtelen váltással új nyalható tárgyfelületet keresnek).

Összegezve azt mondhatom, hogy a magyar parlamentben mindvégig jelen volt egy szélsőséges párt, s ez a Szabad Demokraták Szövetsége volt. Ha nehezen is, a magyar közvélemény felismerte szerepüket, ettől kezdve napjaik meg vannak számlálva.

Az 1844-ben Londonba utazó I. Miklós orosz cár az őt fogadó előkelőségek előtt fejtette ki Törökország kapcsán a „beteg ember” koncepciót. Ezt aktualizálva mondhatjuk: a Szabad Demokraták Szövetsége beteg, meg fog halni, meg kell halnia, ne hosszabbítsuk meg agóniáját.

3 komment

Címkék: politika közélet szabad demokraták szövetsége

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr94454618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bánegressy 2008.05.13. 12:33:36

Mondd öreg,nagyon csodálkozol,h így gyűlneka hozzászólások a postodhoz.
Na ne'.Itvan egy.
Ez egy ölég nagy szar.

kókajancsika 2008.05.13. 13:12:24

Azért szarnak ne nevezzük. A tótawé se sokkal nívósabb, ahonnan idelinkeltem magam,eszmeiségét tekintve pedig... hát, hagyjuk.

NicoCollard 2008.05.13. 20:48:49

Nem értem negatív kritikát miért nem lehet intelligensen megfogalmazni, hiszen ezzel a primitív szöveggel inkább csak saját magad járatod le. Van egy örök érvényű igazság: ha nem tetszik nem kell olvasni (mert ugye Isten őrizz, hogy valami értelmes ragadjon rád a csapból is folyó MSZP-s, vagy SZDSZ-es agymosáson kívül.)