HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Toroczkai beszélt - a kormány hallgat

2008.05.13. 18:23 sasika61

 

Tegyük fel, hogy Horn Gábor, aki származásáról nyíltan vallott az MTV egyik műsorában ( A szólás szabadsága, 2007. szeptember), szóval Horn Gábor elutazik egy ősi zsidó városba, ami történetesen ma a Palesztin Autonóm Körzet része. Beszédet mond a kitelepülni nem szándékozó, területeiken mára kisebbségben lévő zsidó hallgatóság előtt, majd hazafelé jövet leparkol egy palesztin rendőrőrs előtt, eszik valamit a közeli étteremben, de mielőtt elindulhatna a kocsijával, palesztinok fogják közre, s jól megverik. De amúgy istenesen: kiverik a fogát, megrugdossák, bordáit megrepednek stb.

Hogy mivel lenne tele a másnapi honi sajtó, azt el tudjuk képzelni. Az viszont aligha képzelhető el, amit ma reggel hallottam a Kossuth hírműsorában, ahol Toroczkai László megverését úgy olvasták be, hogy „állítólag szerbek megverték ….” Ebből az „állítólag”- ból több minden is következik: nem is szerbek verték meg (hanem esetleg magyarok), nem is verték meg (csak egy „barackot” kapott). A hírszerkesztő bagatellizálta tehát az eseményt, azt sugallva: az egész nem biztos, nem érdemes foglalkozni vele.

Van-e olyan élénk fantáziájú olvasó, aki viszont azt is el tudja képzelni, hogy a Horn Gábor-i analógia megtörténte után a külügyminiszter néma marad? S általában a teljes hivatalos Magyarország kussol? Nekem szegényesebb a fantáziám, én csak azt vélem sejteni, hogy ha Horn Gábor így járna, az egész kormány megmozdulna, a külügyminiszter minimum terrorista támadásnak minősíteni az esetet, de még az „anti”szócska tetszőleges utótaggal bővíthető változata is biztos szóba kerülne.

Van különbség jogegyenlőségi szempontból Horn és Toroczkai között? Nincs. Lehet szimpátia kérdésévé tenni, hogy ha egy magyar politikust bárhol megvernek, akkor mikor tiltakozunk és mikor nem?

Mielőtt bárki félreértene: nem rokonszenvezem Toroczkaival sem. Izgágasága, provokációszagú megnyilvánulásai taszítanak. Politikusként elfogadhatatlan számomra, legalább annyira, mint Horn Gábor (jó, annyira azért nem). De hogy megverjék? S hogy ezt az illetékesek némán tűrjék, esetleg jót röhögjenek („na most legalább valaki jól pofán vágta”)? A közszolgálati rádió súlyos sérüléseit „állítólag”-gal közölje?

Toroczkai nem magyar állampolgár? Akkor miért hallgat a kormány? Csak nem tesz különbséget magyar és magyar közt?

Szólj hozzá!

Címkék: politika közélet toroczkai lászló

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr18466805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.