babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Részletek a Központi Nyomozó Főügyészségen kihallgatott rendőrök vallomásából

2008.05.26. 15:02 sasika61

 

„Befejeződött a Révész Máriusz feljelentése nyomán indult nyomozás. Az ügyészség szerint a volt országos és a volt budapesti rendőrfőkapitány nem követett el bűnpártolást 2006 őszén. A fideszes képviselőt bántalmazó rendőröket annak ellenére nem sikerült azonosítani, hogy egy videofelvétel is előkerült a történtekről.”- http://index.hu/politika/belfold/mariusz9623/

„Tűzdelt Ügyészség!

A’ nem úgy vót! Révész Mari vagy mi a bánat, Marijus – ilyen hülye névvel hogy lehet élni, ezért még számolunk - feljelentésének egy szava sem igaz. Nevezett egyént senki nem verte meg. Legalábbis közülünk, de egyébként sem. Mi szeptember óta kinn sétálgattunk az utcán, hogy elrettencsük a bűncselekményt elszándékozni követőket, így vót ez október 23-én is, amikor a nagy októberi szocialista forradalom ünnepén biztosítottuk a közrendet. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy nagy nyüzsgés van az utcán, odamentünk, s láttuk, hogy bajtársaink csodálkozva mesélik, mit tapasztaltak: hirtelen, minden előzetes felszólítás nélkül eléjük esett az égből egy civil, majdnem agyonütve az egységet. Nem tagadom, hogy először azt gondoltam, jól fejbe kéne sózni a „sűrített marxizmussal”, de nem tettem, hanem egy ismeretlen kollégámmal, Kovács István tizedessel, hátra kísértem a Síp és a Dohány utca kereszteződéséig. Orvosho’ nem vittük, mert  akkor már nem vérzett a feje, csak az inge volt olyan furcsán piros, de hát a forradalom ünnepe van vagy mi az isten, nem?, mért nem lenne az inge piros?”

„ Az ügyész úr által említett napon csodák sora történt. Én pl. reggel arra ébredtem, hogy hirtelen elfelejtettem az összes kollégám nevét és arcát. Amikor kivezényeltek bennünket, meg is kértem a parancsnokomat, hogy mutassa meg, ki az, akit semmiképp nem szabad megverni – nem mintha mi valaha valakit is bántani akarnánk -, na ő mutatott egy képet, keskeny arcú, rövid barna hajú, vékony szájú és szemüveges volt, rajta kívül mindenkit megverhettünk volna, de csak volna, mert mi kérem senkit nem bántottunk. A csodák azonban folytatódtak. Megyünk az utcán, egyszer csak egy tonfa magától kinyúlt a sorból, elkezdett pörögni, mint a gázóra, valakit megütött, akit gyorsan behúztunk a sorfal mögé, nehogy bántódása essék, a tonfát meg alig tudtuk megállítani, ennyire emlékszem.”

„ Mi kérem nem verhettük meg a nevezett civil képviselő urat, mert nekünk nincs viperánk, márpedig sérülései viperától erednek. Hogy pedig nincs viperánk, azt Gergényi parancsnok is bizonyíthassa, ő szokta ugyanis mondani bizalmasan a mellékhelységbe menet, hogy fiaim, lecsapolom a viperámat, nehogy valaki elővegye a gyíkját, mert annak annyi. Nekünk tehát nincs viperánk, nekünk csak gyíkunk van, az meg nem harap.”

„Nálunk történetileg úgy alakult, hogy a gyakorló ruhánkra nem szoktunk rakni azonosítót, mert leesnek, s csapaterősítésben intézkedünk, sok időt venne el a megkeresésük. Nem volt parancs tehát arra, hogy ne viseljük, egyszerűen ez volt a szokás, az a sok hozzánemértő civil, aki a törvényben elrendelte viselésüket, sose lépett még fel csapaterősítésben, nem tudják mi az, hogy intézkedni egy éles helyzetben, ugye.”

„Jönnek itt nekem ezzel a videóval. Mit bizonyít ez? Látszik rajta, hogy éppen veri valaki közülünk?Mi csak érdeklődünk a képviselő úrtól, hogy hogy telt az ünnep, mi volt az ünnepi ebéd, kapott-e jutalmat, ilyenekről beszélgettünk, ezt bárki láthassa, akinek van még legalább fél szeme..”

15 komment

Címkék: brutalitás október rendőri 23. révész máriusz

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr72488693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pszt! 2008.05.26. 18:46:39

Ez a tetves márió vagy ki odament emberkedni a rendőrök elé, azok meg nem tudták, hogy "nagyember", ezért lecsapták, mint a lepkét. Ha tudták volna ki, akkor körbeajnározták volna. ennyit az egyenlőségről. Más: Ha a kordonbontásnál nem tudták volna, hogy azok kicsodák, azokat is megverték volna, mint a lovat. És rendben is lett volna.

szpal 2008.05.26. 18:52:58

Ha a Fideszt érdekelné ez az egész, 2010-ben rendőrségi átszervezés vagy akármi címén a Síp utcában tevékenykedő bagázst szépen egy az egyben leépítené, vagy átszervezné, persze, szaladgálhatnának a rendőrbűnözők munkaügyi bírósághoz meg akárhová, de az is lehet, hogy esetleg felélénkülne néhány cinkostárs memóriája. Mégiscsak tűrhetetlen, hogy eddig senkit sem lehetett felelősségre vonni.

Kilián 2008.05.26. 18:56:34

Sajnálom ,hogy néhány kommentező , állampolgár, politikus, rendőr nem bírja megemészteni , hogy nem verünk meg embereket azért, mert más a politikai véleménye.
Továbbá sajnálom ,hogy valkinek ez örömöt is okoz egyben, és ezzel vezeti le a frusztráltságát.
Aki ebben elégtételt lát, hogy egy parlmenti képviselőt az államot képviselő rendőrség jogellenesen bántalmaz, az egy szánalmas beteg ember.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.05.26. 19:17:00

Pszt!
Remélem, te is gúnyolódsz mindössze, nem gondolod komolyan, amit írtál, mert az orbitális marhaság.

xy 2008.05.26. 19:17:14

Gondolom az rendben van h a földön fekvő "államot képviselő rendőrt" fél méterről fejbe dobom kockakővel és hetekig az intenzíven fekszik...itt ezt is meg lehet tenni, börtön ezért sem jár. De inkább sírjunk a kb. 5 sérült tüntető-gyújtogató-zúzó szaralakért...szegények

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.05.26. 19:19:33

XY,
nem, az sincs rendben, de még "tüntető-gyújtogató-zúzó-szaralakokat" sem lehet törvényesen agyba-főbe verni. Itt meg nem erről volt szó.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.05.26. 19:25:07

xy: rendőr? volt rajta azonosító? amúgy mindjárt sírok. :P

sprenczl 2008.05.26. 19:25:58

Ezek a zsernyákok közönséges, bunkó majmok. Méltatlanok bármiféle egyenruhára, maximum rabruhát kapnának tőlünk nyugatabbra.

sprenczl 2008.05.26. 19:33:01

Ja igen!
Azonosító nélkül, maszk és sisak mögött kurva nagy gyerekek, fegyverrel a kézben. Ha meg kapnak ők is, akkor sírnak hogy családjuk van, meg fárasztó meló, meg őket senki sem szereti, jujujuj, bibis lettem. Szar alakok, mert csak az állományi védettségük miatt nagyfiúk civilben is, amúgy csak bűnözők. Volt elég hír róla: emberrablás, kenőpénz, vesztegetés, lopás...ezek RENDŐRÖK? Csürhe.
Félreértés ne legyen: ismerek köztük nagyon rendes és rokonszenves embert is, de az nem ezek között volt akkor sem.

renceretőállampolgár 2008.05.26. 19:45:28

Aki ott volt megérdemelte! Aki kurvának áll ne csodálkozzon, ha megba...rátkozhat azzal a gondolattal, hogy telerakják a testnyílásait.
Megy itt a finnyáskodás. Nézzetek meg egy francia vagy német balhéról szóló tudósítást. Ott sem simogatják a csürhét.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.05.26. 20:23:47

rencerető,
te "eccerűen" hülye vagy, bocs, ez az igazság

neduddki 2008.05.30. 11:01:48

2010-ben lesz kapsz, ha esetleg Rémusz bácsit nevezik ki a rendészetet felügyelő állami izé élére... :D Akkor majd az is bevallja hogy megverte, aki ott se volt. :))))
süti beállítások módosítása