babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

John Lukacs Egerben

2008.06.03. 18:53 sasika61

 

Ma az Egri Nyitott Kapu Alapítvány meghívására városunkba látogatott John Lukacs, korunk egyik jelentős történésze. Meghívásáért köszönet az Alapítvány elnökének, Nagy Imrének, Eger korábbi szocialista polgármesterének. A 84 éves történész szellemileg ma is teljesen friss: előadása élvezetes, provokatív, gondolkodásra ösztönző volt.

Bár a főiskola díszterme szinte teljesen megtelt, feltűnő volt, hogy míg a szocialista városi képviselők nagy számban megjelentek, a jobboldali városatyák, a Fidesz ismertebb helyi alakjai egyáltalán nem voltak jelen. Én legalábbis egyet sem láttam közülük. Ez fáj.

Hiányukra nincs sem magyarázat, sem mentség. Aligha mondhatják, hogy a rendezvényről nem értesültek, hiszen városszerte köztudott volt Lukacs érkezése (még én is tudtam róla), ráadásul a Hír TV már tegnap jelezte, hogy Egerben fog előadást tartani. A tüntető távolmaradás talán annak szólt, hogy a meghívó fél politikai ellenfelük, Nagy Imre volt. Ez lenne a jobbik eset. Nagy Imrét és egyáltalán a helyi szocikat én sem kedvelem: aki olvassa a blogomat, annak aligha kell ezt bizonyítanom. Na de hogy jön ehhez Lukacs diszkriminálása? A rosszabb változat szerint nem ismerik és nem is akarják ismerni a történészt. Pedig a jelentős politikai eszmékről, a liberalizmusról, konzervativizmusról, szocializmusról, nacionalizmusról nagyon érdekes és tanulságos véleményt fejtett ki most is. Akármi is volt a távolmaradásuk oka, történelemmel foglalkozóként meg kell jegyeznem: ha egy olyan szintű tudós érkezik a városba, aki a legjelentősebb amerikai egyetemeken tartott előadásokat, s akinek gondolatvilága nem áll olyan nagyon távol a minőségi jobboldal eszméitől, bizony illett volna megtisztelni őt. Még a polgármesternek is. Merthogy őt sem láttam.

Szólj hozzá!

Címkék: john lukacs

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr84501891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.