HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Olaszliszka és az "újkorcsoport"

2008.10.15. 15:46 sasika61

 

   Az SZDSZ után újabb liberális alakulat tűnt fel a magyar politika horizontján, az ún. „újkorcsoport”. Mivel frissen alakult közösségről van szó, érthető, hogy alig látszanak, mindössze egy blog: (http://ujkorcsoport.blog.hu/2008/10/) és az olaszliszkai esetről készített gyorsjelentésük bizonyítja létüket:
http://kaderjak.uw.hu/Olaszliszka_gyorsjelentes_fv.pdf. Ez utóbbit olvasva aligha jelent nagy kockázatot megjósolni, hogy ilyen alapállással nemigen fenyegetik majd a parlamenti pártok pozícióit, marginálisabbak maradnak, mint anyaközösségük, az SZDSZ. (Magukat ugyan pártokon kívülálló liberálisként határozzák meg, de a blogjukon ismertetett önjellemzés alig hagy kétséget szellemi rokonságukról).
 
 A gyorsjelentés egy tv-műsor kivételével leszedi a keresztvizet az egész médiáról, az írott sajtóról éppúgy, mint az elektronikusról, személyre szóló bírálatokkal igyekszenek megmutatni, hogy az ügyben megnyilatkozók  (újságírók és a politikusok) szinte mindegyike hibás abban, hogy az olaszliszkai eset romaügyként rögzült a köztudatban.
Ez az az álláspontjuk, amiért a „zemberből” előtör az anyázási hajlam, már-már én is kész lennék egy cifra káromkodásra, ha nem kísértenének anyám szavai: „Üsd meg a szád, fiam!”
 
 Így aztán csak halkan, udvariasan kérdéseket tennék fel.
 Volt-e ember e kies hazában, aki amikor két évvel ezelőtt először olvasta, hallotta a megdöbbentő esetet, nem merte volna nagy összegben lefogadni, hogy az elkövetők cigányok voltak? Szerintem a társadalom túlnyomó többsége anélkül is bizonyos volt benne, mielőtt ezt a hírekből megerősítették volna. Most akkor vagy arról van szó, hogy a társadalmunk nagy része előítéletes gondolkodású, tehát megvetendő, vagy arról, hogy az effajta brutalitás, az elkövetés jellege mégis jól jellemzően köthető a cigánysághoz? Újkorosok szerint nyilván az előbbi, különben nem osztanák ki az ügyben megszólalókat.
 Tegyük fel, hogy az a korrekt álláspont, hogy Olaszliszkán „magyar állampolgárok követtek el magyar állampolgárok sérelmére” bűncselekményt. Akkor vajon miért utalnak cigányvezetők rendszeresen a cigányságot ért sérelmekre úgy, hogy eközben nyomatékosan hangsúlyozzák azok faji jellegét?
 Ha nem szabad bemutatni az esetet úgy, mint a cigánybűnözés egy jellemző példáját (már a cigánybűnözés szóért is megvetendő vagyok), akkor miért van az, hogy az Olaszliszka óta előfordult összes hasonló esetben kivétel nélkül mindig cigányok voltak az elkövetők?
 Miért bűn, diszkrimináció, előítéletesség az, ha tisztában vagyunk a társadalmunkkal? Ha pl. tudjuk, milyenek a születési arányok a cigány és nem cigány lakosság között? Ha tudjuk, kölcsönösen mit várhatunk el egymástól egy adott helyzetben?
 Nem az a nagyobb bűn, ha homokba dugjuk a fejünket, s félrenézünk, ha kényes dolgokról van szó, s megpróbálunk egy olyan kiherélt nyelven fogalmazni, amit az eunuchokon kívül senki nem használ és nem ért?
 Végezetül: ki növeli a cigányellenességet: az, aki minden hátsó szándék nélkül néven nevezi a dolgokat, vagy az, aki még egy ilyen megrendítő esetből is az általános cigányellenesség bélyegét ragasztja mindannyiunkra?

312 komment

Címkék: közélet olaszliszka újkorcsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr90715449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dezső 2008.10.16. 00:42:23

SZERINTEM POLGÁRHÁBORÚ LESZ, GYAKORLATILAG A POLITIKA AKARJA ÍGY, FŐLEG A JELENLEGI VEZETÉS, AZ Ő JÖVŐJÜK MÚLIK AZON, HOGY MEDDIG PÁTYOLGATJÁK A CIGÓKAT, NEM UTÁLOM ŐKET, BÁR MEG VAN A VÉLEMÉNYEM RÓLUK, AMI NEM ELŐITÉLET, MERT TAPASZTALATRA ÉPÜL, TERMÉSZETESEN NEM ISMEREK MINDEN CIGÓT, DE ANNYIT AMENNYIT ISMERTEM BŐVEN ELÉG, AHHOZ HOGY TUDJAM MILYENEK ÚGY ÁLTALÁBAN, MINDENESETRE NEM FOGOM MAGAM VISSZATARTANI A HÁBORÚBAN, MERT AZ MÁR CSAK ARRÓL FOG SZÓLNI, HOGY M VAGY ŐK, ÉS EZ AZ AMI ÉRZÉKETLENNÉ FOG TENNI. A PETEVEZETÉK ELKÖTÉSÉVEL EGYETÉRTEK, DE SZÍVEREN FIZETNÉK A KASZTRÁLTATÁSÉRT IS, FŐLEG A SZÜLŐKNEK, ÚGY 6 ÉVES KORIG, MÁR CSAK AZÉRT IS, MERT SOKKAL CICÁSABBAK LENNÉNEK AZOK A KIS VESZETT PURDÉK.

Andriel (törölt) 2008.10.16. 00:43:14

Lesi, de én pont erről beszéltem... :)

Lesl 2008.10.16. 01:01:12

Nem Lesi,hanem LesL.
Tudom, hogy erről beszéltél, én meg arról, hogy ilyen gondolkozásmóddal kellene megközelíteni a helyzetet.
Meg kell adni az esélyt annak aki megérdemli,aki cigány szemszögből sem tartja biztatónak a helyzetet és változtatna rajta. Az általam fentebb vázolt vagy valami hasonló módon leválasztanám őket az állami fejőstehénről.

Fritz 2008.10.16. 01:01:51

lol ezt az Andrielt honnan szalajtották ide hazudozni? :D

dzsoni, ha te valóban az lennél, akinek mondod magad, nem ilyen blogokba írogatnál órákon át, te világpolgár értelmiségi, ehh.....

igen, vannak tehetséges szorgalmas cigány emberek is. ők a kivétel, ami erősíti a szabályt, hogy a nagy többségük naplopó bűnöző.

én is láttam már szelíd pitbullt, mégsem mondom azt, hogy ezek milyen barátságos kutyák...

arch 2008.10.16. 02:06:11

ahhahh:
"Azért van "cigányügy" itt, mert a magyarok nagy része éppoly felfuvalkodott, öntelt hólyag mint 100 éve, fene tudja miért és mire, a kevéske normálist (akiknek tényleg lenne mire büszkének lenni) meg kineveti és elűzi, eltapossa ugyanez a "marha okos" többség. "

Tehát a cigányok túl okosak, túl jók a magyarokhoz, ezt mondja az úriember. Ez az érvelés sajnos nem állja meg a helyét - a cigányokat a világon mindenhol megvetik, nem csak magyarországon; a cigányok iskolázottsági és bűnözési mutató alapján messze az átlagmagyar alatt vannak "jóságban". Tehát az elmélet, miszerint a cigányokat azért nem szeretik, mert azok "túl jók" a magyarokhoz, véleményem szerint nem állja meg a helyét.

ahhahh:
"Egy magyar alapvetően tudatlan és beszűkült, és az itt látható vélemény morzsák nagyrészt tükrözik is ennek a szánalmas, tönkrement nemzetnek a kollektív "tudását". kb. ennyi. "

Ez megintcsak egy könnyen ellenőrizhető állítás. Egyszerűen vessük össze a (magyar mínusz cigány) végzettségi mutatókat tetszőleges országokéval, esetleg a magyar elismert tudósok arányát tetszőleges országok hasonló arányaival, s egyből kitűnik, hogy magyarország egyáltalán nem áll rosszul "értelmességben". Ahhahh alighanem téved, vagy egy számomra ismeretlen módszert használ egy nemzet "értelmességének" mérésére.

ahhahh:
"Persze ez senkit nem érdekel, csak saját magát teszi tönkre ez a nemzet és másra nem képes csak másokat okolni a saját hibákért, ezt művészi szintre fejlesztették ebben az országban, ha olimpiai szám lenne tuti innen kerülnéne ki a legtöbb dobogós helyezett... "

Még ha el is megyünk amellett a megmosolyogtató jelenség mellett, hogy a posztíró pont azt követi el, amivel másokat vádol ("másokat okolni saját hibákért"), akkor is elvárnánk, hogy alátámassza valamivel ezeket az állításokat. Ezt azonban nem teszi.

Andriel:
"
NA EZZEL MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK!!!

Itt az igazság. "

Ha egyetértesz vele, akkor nyilván meg is tudod védeni. Be tudod bizonyítani, hogy a cigányokat azért nem fogadják el a magyarok, mert azok túl jók, túl okosak. Be tudod bizonyítani, hogy a magyar egy beszűkült, ostoba nemzet, sőt, úgy fogod bebizonyítani, hogy közben - saját elvárásaidnak megfelelően - nem esel az általánosítás, előítéletesség, kiragadott példák csapdájába. Valamint be fogod bizonyítani, hogy egy magyar ember hajlamosabb mást hibáztatni a saját hibájáért, mint egy etióp, holland, kínai ember - természetesen kiragadott példák nélkül, hiszen azt a cigányok esetében sem érzed korrektnek, kizárólag statisztikára, tényekre támaszkodhatsz.

Hát lássuk.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2008.10.16. 02:09:36

Sajnos csak az első kb 100 kommentet tudtam elolvasni, de csak a kurucinforól idetévedt bunkók voltak. Sasika, én azt hittem, értelmesebbeket szokott írni. Vagy legalább akkor moderálja ki kérem azokat, akik a cigányok símaszkban való kiirtásáról beszélnek....

Nem is értem, azért írta, hogy nagyobb legyen a népszerűsége? Mondjuk ez tényleg bejött.

Természetesen lehet vitatkozni arról, hogy van-e cigánybűnözés, na de akkor kéretik ennél színvonalasabban, mert ez nem mutat nagyobb intelligenciára azokénál, akiket szid.

arch 2008.10.16. 02:12:23

Ezeket a calam-féle wall of texteket nem lehetne kivágni innen a francba?

arch 2008.10.16. 02:18:52

"Sajnos csak az első kb 100 kommentet tudtam elolvasni, de csak a kurucinforól idetévedt bunkók voltak"

Hiába no, ez a fránya tízmillió nyilas :p

átlátó 2008.10.16. 02:28:41

Most én nem bizonygatom, hogy cigány ügyekben kicsiszolt és tapasztalt vagyok. Csak annyit akarok mondani, hogy nekem nem azzal van bajom, hogy ezek az orkok a Magyar Államtól kapnak. Nekem az a bajom, hogy a Magyar Állam ad.

atomic bomberman 2008.10.16. 04:02:24

" Így aztán csak halkan, udvariasan kérdéseket tennék fel.
Volt-e ember e kies hazában, aki amikor két évvel ezelőtt először olvasta, hallotta a megdöbbentő esetet, nem merte volna nagy összegben lefogadni, hogy az elkövetők cigányok voltak? "

igy van. pontosan tudtam én is azonnal h cigányok voltak. mint ahogy azt is tudom h ha elsikkasztanak xmilliárdot, ha kisnyugdijasok pénzével lép le valamely befektetési alap, ha kisgyerek szájába tolja a péniszét valaki egy liftben akkor az csak fehér lehet.

a cigányoknak csak ennyire tellik. h csoportosan terrorizáljanak/meglincseljenek embereket. és igen fel kell őket emelni mint a feketéket, hogy végre ők is elkövethessenek fehérgalléros bűncselekményeket. ó bárcsak eljutnának oda h egy háborús bűnös legyen cigány. utópia

blipp 2008.10.16. 04:24:47

átlátó +1

Azt meg sosem értem meg, hogy egyeseknek miért fontos nagyvilági embert mutatnia ahhoz, hogy úgy vélje, attól majd biztos komolyan veszik. Semmivel nem mond többet kommentekben, mint más. De azokat sem értem, akik csuklóból lekuruc.infóznak mindenkit, aki véleményt mer nyilvánítani roma ügyben.(ami ugye nincs is)

Ne vezessétek meg a topikot, itt a bűnöző cigányokról van szó, nem pedig cigány muzsikosokról. Nevezhetjük őket romabűnözőknek, roma származású bűnözőknek, megélhetési bűnözőknek, tökmindegy, ők, azok, ők akik ilyenek. Nem azok, akik dolgoznak és becsületesek.

A nagyvilági nézetekkel ellentétben ezt az összemosást látom nagyobb problémának, minden téren ezt látom.

De most gyorsan megyek a kuruc.info-ra, mert egy látens náci vagyok, illetve leszaladok aszfaltot bontani, megdobálom a békéstöbbséget.

jucus 2008.10.16. 05:20:22

Úgy tudom, van "némi bizalmatlanság" Olaszországban is a romákkal szemben. Lehet, hogy ez nem is csak magyar probléma? Akkor erről miért nem volt szó eddig? Mert nem a romák Európa által minden gond nélkül befogadott népességhez tartoznak? Ja, és nem vagyok romaellenes, egyszerűen félek tőlük, és attól, hogy többnyire más munkájából élnek.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.10.16. 05:41:18

kEDVES Sasika 61!

NEM ELŐÍTÉLET! UTÓÍTÉLET!

A társadalom kollaktív tudata így ismeri őket. Az egyén pedig - mint szociális lény - kétes helyzetekben ezt a kollektív tadatot használja, ezzel egészíti ki az elé táruló világ hiányzó mozaikdarabjait. Ezeket a mozaikköveket azonban nem önkényesen, fikció szerint festi meg a kollektív, hanem a megtapasztalás és ez alapján való megítélés útján.

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2008.10.16. 06:23:15

Lerágott csont már ez az Olaszliszka...

Hadrian 2008.10.16. 06:28:46

Kerítést mászni fárasztó, meg kell emelniük zsíros, idomtalan seggüket. Inkább szétvágták a kerítést, egészen az aljáig, így kényelmes az átjárás.. Kitördelték és elvitték az összes vascsövet, ami a kordonokat tartotta, leszedtek úgy 30 kg körtét, ill.60 kg almámat. A rendőrség szerint ez csak szabálysértés. Szerintem meg nem!
Úgy, hogy vettem egy gázpisztolyt, várom őket.
Ha egy is beteszi még egyszer a büdös lábát, lelövöm, mint a kutyát és amíg a paprika/borstól fetreng, eltöröm kezét -lábát, majd hívok neki mentőt. A rendőrséget meg értesítse, aki akarja, ők szemellenzővel járnak és tojnak minden magyar jogaira és megtermelt javaira.
Így kell csinálni, ne tudjon tagadni a patkány!

dhsh 2008.10.16. 07:04:03

Nagyon időszerű lesz már, ha a balliberális elit (politikai, média, gazdasági, mindenféle) eltakarodik már a helyére. Nem 4 évre, hanem örökre.
Ennél szarabb világot, még senki nem teremtett mint ők.

dhsh 2008.10.16. 07:07:39

Először is azt kéne, hogy mindenféle segélyt visszavonni azoktól, akik nem akarnak dolgozni. Családi pótlékot munkaviszonyhoz kötni.
Az így felszabadult pénzt pedig adócsökkentésre fordítani.

Aham 2008.10.16. 07:20:53

"Szerintem a társadalom túlnyomó többsége anélkül is bizonyos volt benne, mielőtt ezt a hírekből megerősítették volna. Most akkor vagy arról van szó, hogy a társadalmunk nagy része előítéletes gondolkodású, tehát megvetendő"

Attól, hogy valamit sokan csinálnak, attól még lehet ha nem is megvetendő, de negatív, nem?
A társadalom nagy többsége plázákba jár, meg a tecskóba.
A társadalom nagy többsége nézi a Barátokköztöt meg a Jóbanrosszbant... soroljam?

"vagy arról, hogy az effajta brutalitás, az elkövetés jellege mégis jól jellemzően köthető a cigánysághoz?"

Köthető. De kell-e feltétlenül kötni? Kinek jobb az, ha rögtön mutogatni kezdünk egy népcsoportra?
Vesd össze: "Magyar, ne lopj!"

Egyébként igen, támogatom a segélyosztás szigorítását, valamint a házigazda minden eszközzel való jogos fellépését a tolvajok ellen.

dhsh 2008.10.16. 07:25:06

Aham 2008.10.16. 07:20:53

Szerintem nem feltétlenül rossz, ha a magyarok félnek a cigányoktól. Sok esetben az életüket mentheti.
Lehet, hogy a barna medvet épp nem támad, de jobb nem kockáztatni...

Lsd. w.blog.hu/2006/11/23/ciganymentes_ovezet

Egy Denzel Washington filmből idézve, amikor a főszereplő számon kéri az egyik rendőrt, hogy miért a feketére lőtt [és nem a fehérre], amikor nem tudta, hogy melyik a túsz és melyik a túszulejtő (a következtetése egyébként helyes volt).
"Inkább leszek szemét rasszista, mint hősi halott."

Józsikácska (törölt) 2008.10.16. 07:38:26

48/2008. (V. 6.) OGY határozat
a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek költségvetési támogatásáról
I. A Magyar Köztársaság 2008. évi költségvetéséről szóló 2007. évi CLXIX. törvény 33. § (3) bekezdése alapján annak 1. számú mellékletének I. fejezete 6. címében előirányzott 110,0 millió forint támogatási összeget a nemzeti és etnikai kisebbségek szervezetei számára az Országgyűlés a jelen határozat melléklete szerint osztja fel.
II. E költségvetési támogatás a nemzeti és etnikai kisebbségek szervezetei működési költségeinek fedezésére szolgál.
III. A költségvetési támogatást a Pénzügyminisztérium a következők szerint folyósítja:
a) egy összegben, amennyiben az érintett szervezet támogatása nem haladja meg a 3 millió forintot,
b) két részletben, amennyiben az érintett szervezet támogatása meghaladja a 3 millió forintot.
IV. E határozattal támogatásban részesített társadalmi szervezet a támogatás felhasználásáról köteles írásbeli elszámolást készíteni és legkésőbb 2009. január 31-ig megküldeni az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának.
V. A költségvetési támogatás felhasználásának ellenőrzése az Állami Számvevőszékről szóló 1989. évi XXXVIII. törvény 2. §-a (5) bekezdése alapján történik.
VI. Ez a határozat a közzététele napján lép hatályba.
Melléklet a 48/2008. (V. 6.) OGY határozathoz
Szervezet neve Javaslat
„A Napraforgó Tanodáért” Közhasznú Egyesület 200 000
Amrita Pályaorientációs Baráti Kör 500 000
Aparhanti Független Roma Egyesület 100 000
„Az Európai Unió Roma Ifjúságáért” Egyesület 1 000 000
Bagaméri Romákért Egyesület 200 000
„BÁRKA” Közhasznú Egyesület 200 000
Békés Megyei Cigánylakosok Egyesületének Eleki Szervezete 100 000
Belső Tűz Egyesület 300 000
„Bhim Rao” Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hátrányos Helyzetű Ifjak (Magyarok, Romák) Azonos Szintű Oktatásáért Szociális, Kulturális és Oktatási Egyesület 300 000
Biharkeresztesi Cigányok Demokratikus Érdekvédelmi Szervezete 200 000
Bódvavölgyi Cigányok és Hátrányos Helyzetűek Érdekvédelmi Szervezete 200 000
Boglárka Etnikai Kisebbségi és Kulturális Egyesület 200 000
Bonyhádi Független Roma Egyesület 200 000
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Romák Érdekvédelmi Egyesülete Méra (RÉV Egyesület Méra) 100 000
Cigány Fiatalok Kulturális Szövetsége 500 000
Cigány Kisebbségi Önkormányzatok Baranya Megyei Szövetsége 200 000
Cigány Kulturális Egyesület Mánfa 300 000
Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület 400 000
Cigány Néprajzi és Történeti Egyesület 400 000
Cigány Szabadidősport Klub 100 000
Cigány Tudományos és Művészeti Társaság 500 000
Cigányokért az Európai Unióban Egyesület 200 000
Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület 300 000
Családok a Családokért Egyesület 200 000
Csongrád Megyei Cigányok Demokratikus Szövetsége 200 000
Decsi Romákért Egyesület 100 000
Dél-Dunántúli Romák Szövetsége 400 000
Dél-Somogyi Cigányok Közhasznú Szervezete 400 000
Dél-Vidék Kulturális Egyesület 400 000
Dél-Zalai Cigányokért Egyesület 400 000
Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége 300 000
Dobozi Cigánylakosok Egyesülete 200 000
Drávavölgyi Cigány Fiatalok Szövetsége 200 000
Dunántúli Diplomás Romák Mindenkiért Egyesület (DDRME) 400 000
Együtt Gyöngyösért Roma-Magyar Egyesület 300 000
Együttélés Cigány Érdekvédelmi Szervezet 200 000
Eleki Lányok és Asszonyok Egyesülete 300 000
„Eötvös József” Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság 800 000
Esély Cigány Módszertani Központ 400 000
ETHNIX Művészeti és Oktatási Egyesület 400 000
Etnikai Népfőiskolai Társaság 500 000
EU-DROM Roma EU-integrációt Elősegítő Egyesület 200 000
Fehérfolt Közhasznú Egyesület 200 000
Felzárkózás a III. Évezredbe Közhasznú Egyesület 100 000
Fényszarui Romák Betegségmegelőző Egyesülete (FRBE) 200 000
Fiatal Romák Országos Szövetsége (FIROSZ) 400 000
Fiatal Romák Országos Szövetsége Jászfényszarui Szervezete (FIROSZ Jászfényszarui Szervezete) 100 000
Garabonci Cigányokért Egyesület 600 000
Görgetegi Regionális Kisebbségi Fórum 300 000
Görgetegi Romákért Egyesület 200 000
Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetsége 600 000
Hajdú-Bihar Megyei Cigányok Koordinációs Szervezete 300 000
Hajdúhadház Roma Érdekvédelmi Szövetség (RÉSZ) 300 000
Hajdúhadház Roma Kulturális Sport Egyesület 200 000
Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Egyesület 100 000
Hetvehelyi „BEÁS” Cigány Egyesület 200 000
Homokszentgyörgyi Roma Egyesület 100 000
Ifjúságért Roma Egyesület 100 000
„Igaz Szó” Magyarországi Romák Független Érdekszövetsége 200 000
Integrációs Roma Szövetség 200 000
Istvándi Cigány Közösségi Klub 200 000
Jászkiséri Etnikai Szervezet 200 000
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Etnikai Érdekvédelmi Egyesület 300 000
Jászsági Cigányok Munkalehetőségéért Egyesület 300 000
Kadarkúti Roma Egyesület 100 000
Kaposszerdahelyi Romákért Egyesület 100 000
Kisbajomi Etnikai Cigány Szervezet 400 000
Kisebbségi Jogvédő Egyesület 600 000
Kisebbségi Közösségi Ház Közhasznú Egyesület 400 000
Kiút csak Munkával Egyesület Alsószentmárton 300 000
Körösszakáli Cigány Demokratikus Egyesület 100 000
Körösszakáli Nemzetiségi és Hagyományőrző Közösségfejlesztő és Szervező Egyesület 100 000
Közéleti Roma Nők Egyesülete 600 000
Közéleti Roma Nők Kelet-Magyarországi Egyesülete 300 000
Kutasi Cigány Szervezet 200 000
Kutasi Etnikai Szervezet (KESZ) 100 000
Lábodi Cigány Szervezet 200 000
„LÓLI-JAG Roma Tánc és Roma Sport Egyesület” 300 000
Lunga Kalye - Cigányszervezet 200 000
„LUNGO DROM” Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség 1 200 000
Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség Mérai Tagszervezete 200 000
Magyarországi Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége 500 000
Magyarországi Jogsértettekért Egyesület 400 000
Magyarországi Nemzetiségi Vallási Kulturális Szervezet 300 000
Magyarországi Roma Parlament 600 000
Magyarországi Roma Parlament Farkaslyuki Szervezete 200 000
Magyarországi Romák Ezoterikus Társasága 300 000
Mélykúti Cigány Érdekképviseleti Szervezet 200 000
Mikéi Kisebbségi Fórum 100 000
„Miskolc-Vasgyár-Roma” Szervezet 200 000
Mórágyi Független Roma Egyesület 100 000
Nagycsaládosok Karcagi Egyesülete 100 000
Nagydorogi Cigányokért Egyesület 200 000
Nagyradai Cigányokért Egyesület 200 000
Napkerék Egyesület 300 000
Nógrád Megyei Cigány Kisebbségi Képviselők és Szószólók Szövetsége 600 000
Noj Pantru Voj Közéleti Roma Nők Egyesülete (Noj Pantru Voj KRNE) 300 000
Ormánságfejlesztő Társulás Egyesület 400 000
Országos Etnikai Kisebbségek Egyesülete 400 000
Országos Roma Vállalkozók és Környezetvédők Foglalkoztatási Oktatási Szervezete 900 000
Ózd Kék Sirály Zenei Egyesület 400 000
Pálfai Roma Szervezet 100 000
PHRALIPE Független Cigány Szervezet Encsi Tagszervezete 200 000
PHRALIPE Független Cigány Szervezet Országos Szervezete - Központi Szervezet 600 000
PHRALIPE Független Cigány Szervezet Országos Szervezete Korláti Tagszervezete 200 000
ROM Roma Magyar Polgárjogi Mozgalom 500 000
Roma Diplomások Országos Szervezete 400 000
Roma és Beás Érdekvédelmi Szövetség 300 000
Roma Esélyegyenlőség az Uniós csatlakozásért 200 000
Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete 500 000
Roma Kulturális Klubegyesület 200 000
Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetsége 400 000
Roma Nővédelmi Közhasznú Szervezet 400 000
Roma Sajtóközpont Közhasznú Egyesület 500 000
Roma Szövetség Közhasznú Egyesület 200 000
Romano Karavano (Cigány Karaván) Roma Kulturális Egyesület 600 000
ROMÉRO B-A-Z Megyei Cigány Értelmiségi Fiatalok Közhasznú Egyesülete 500 000
Somogy Megyei Minoritas Egyesület 300 000
Somogy Megyei Romák Egyesülete 200 000
Somogyi Roma Nők Egyesülete 300 000
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében élő Cigányok Egészségneveléséért Egyesület 300 000
Szécsényi Cigányok Demokratikus Társasága Egyesület 200 000
Szenyéri Etnikai Cigány Szervezet 200 000
Színes Gyöngyök - Délvidéki Roma Nőkért Egyesület 600 000
Társadalmi Visszailleszkedést Segítő Egyesület 100 000
Tegnapután Országos Cigány Kulturális Egyesület 400 000
Térségi Romák Egyesülete a Fiatalokért 300 000
Testvériség Kulturális és Szabadidő Sportegyesület 200 000
„Tiszaroffi Cigányok Munkalehetőségéért Egyesület” 200 000
Tolna Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szervezete 100 000
Tolna Megyei Roma Kisebbségi Önkormányzatok Szövetsége 200 000
„Új Generáció Zenekar” Közhasznú Egyesület 100 000
Újiregi Cigányok Szervezete 100 000
Vajszló és Vidéke Kulturális Egyesület 100 000
Vasvár és Térsége Cigány Érdekvédelmi Egyesület 300 000
Zala Megyei Cigányok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete 300 000
Zala Megyei Romákért Szervezet 200 000
.....

báró Csekonics 2008.10.16. 07:42:36

Hadrian 2008.10.16. 06:28:46

ne tedd!
A szerencsétlen erdész is ott rontotta el, hogy életben maradt az _egyik_ fatolvaj, csak a másikat lőtte le.
Ha mindkettőt lelövi, azt mond a rendőröknek, amit akar.

Sajnos, amíg azt látják, hogy nincs retorzió, semmi nem tartja vissza _egy részüket_ attól, hogy bármit megtegyen.
(Nem, szerintem nem kell _az összeset_ kiirtani.)

MITMAGYARÁZOL? 2008.10.16. 07:47:51

Legyen egy kiválasztott nap, amikor a Magyarok nem mennek be dolgozni, hanem szépen elővesznek otthon kést, kaszát, kapát, ezt-azt-amazt, kimennek az utcára és egy nap alatt kitakarítják az Országot.

9.500.000 magyart nem lehet börtönbe zárni, pláne nem azért, mert megtette azt amit a hatalommal rendelkezők képtelenek voltak. Megvédte magát és torolt. Olyan dolgokért amiknek egy normális vezetés mellett nem lehetett volna megtörténnie....

soulclipse 2008.10.16. 07:58:36

sasika61!
Akárki akármit mond az írás jó. Respect.
Egytértek veled, a kettős mércén is leírtam, mindegy, hogy ki mondjuk-e, vagy sem cigánybünözés létezik. nem azon kellene vitatkozni, hogy van-e, hanem azon, hogy mit kell tenni a normális integrációért, mert az ami jelenleg Mo-on van az nem az.
peace

báró Csekonics 2008.10.16. 08:06:19

MITMAGYARÁZOL? 2008.10.16. 07:47:51

Enyhén etnikai tisztogatás szagú a terv csak... :-)
Mi alapján szelektálnál? Aki kicsit is nem 'hóka' színű az megy a levesbe? Esetleg családnév alapján? Akin 'indigó' színű tetkó van, az megy a levesbe?
Ismerek rendes - legalábbis semmi bajom nem volt vele soha - cigányt (szakács a srác utolsó infóm szerint), meg persze láttam már olyat is nem egyet, akit csak a környezetszennyezés miatt nem lőnék a Dunába. De szerintem pont ez az általánosítás az, amit a szadesz kihasznál, mert ilyenkor az a válasz hogy náci, meg rasszista és fúj.

Szvsz. sokkal inkább kellene _valódi_ egyenlő elbánás:
- ugyanúgy kap vagy nem kap segély, szocpolt, családi pótlékot, töktudjamit akár fehér, mint az abrosz, akár olyan a színe, mint a Lindt csoki,
- ha valami törvénytelent csinált, ugyanannyi évet kap, nincs kivételezés csak mert szegény kissebség,
- nem kap csak azért valamilyen plusz támogatást (egyetemi ösztöndíj, számítógép, akármi) mert cigány,

...hanem mindezt az érdemei alapján.

Ha a cigány 'vezetők' (OCÖ és társai) valóban komolyan vennék amit mondanak, akkor pl. egy Olaszliszka esetén pont ők mondanák a _leghangosabban_ hogy a felelősöket _példásan_ meg kell büntetni, nem elmismásolni a dolgot.
Ja, és persze sok tejfehér bőrű embert is negatívan érintene egy ilyesfajta változás, mert sajnos sok olyan ingyenélő is van, akinek vajfehér a bőre.

(Ja, csak FYI - nekem is, soha nem volt a családban cigó tudtommal.)

Vilámközösülés 2008.10.16. 08:07:19

A második szomszédom egy "jóravaló" cigány
familia, ha sikerül végiglopniuk a közeli nyaralókat
reggelig szól ezerrel az udvaron a lakodalmas. Én bár aludni nem tudok, de nyugodtan tűröm. A na gyon jó házörző kutyám sajnos kevésbé, nincs szegénynek " tolarenciája".

zsemle 2008.10.16. 08:22:06

Andriel: "A nyugat szemében a magyar társadalom kb ott van, ahol a ti szemetekben a cigányok"

Lofaszt ecsem. Eltem tobb nyugati orszagban, sok evet. Szo sincs ilyesmirol. Ha netan kulfolditol ilyet hallottal, az hozzad hasonlo hugyagyu torpe kissebbseg volt.

Nyitott szem (törölt) 2008.10.16. 08:31:59

Magyar Nemzet, mai szám - no comment

"Szidalmazták Szögi Lajos diákjait Olaszliszkán, akik egykori tanáruk meglincselésének második évfordulóján szerettek volna koszorúzni. A brutális gyilkosság helyszínén lakók azonban nehezményezték, hogy a diákok nem az út emlékmű felőli oldalán, hanem a szemközti házak előtt parkoltak le. A fenyegetőzésnek a kivonuló rendőrség vetett véget.

Két évvel ezelőtt október 15-én Szögi Lajos elsodort egy roma kislányt a faluban. A helyszínre érkező hozzátartozók a tanárt az autóban ülő gyermekei szeme láttára agyonverték. Később kiderült az elsodort kislánynak nem esett baja.

A per még most is zajlik, nyolcan állnak bíróság előtt, a vád különös kegyetlenséggel elkövetett halálos testi sértés. "

valaki 2008.10.16. 08:32:39

Sziasztok!

Csak tapasztalataim alapján: a cigányság nagy része igenis semmirevaló bünöző.

Vidéken nagyszüleim üresen álló házát 13 alkalommal törték fel, javarészt ugyanazok az elkövetők. MIkor már nem találtak elvihető vasat, edényt, tvt, akkor bosszúból liszt, ketchup, mustár, cukor földön landolt és megnyitották a csapot... Napokig folyt a víz :p

Erre ügyészség:
MIvel a "tisztelt" 1x-20 körüli elkövető nem egyformán vallott a betöréseiről a kihallgatások alkalmával, ezért felmentették. Történetesen: egyszer azt mondta h 1. konyhaablakon 2. konyhaajton 3.fürdöablakon ment be, maskor azt mondta h 1.alkalom volt a fürdőablak stb stb. minden variáció. Legjobb h elismerte h Ő volt, csak nem emlékezett, hogy melyik alkalommal hol ment be... VICC

Ezeket eltartjuk, a karokat az altalatok is fenntartott biztosito fizette. Ahelyett, hogy...

Mar ismerőssé vált rendőr is mondta: "Ügyészségen hülyék. A legegyértelműbb bűncselekményekben is képesek felmenteni az elkövetőt. Méghogy nincs cigánybűnözés: köztörvényesek 70%-a cigány!"

Egy városi parancsnok mesélte, hogy elfogtak betöréssel, autólopással és egyéb dolgokkal gyanusított illetőt. A saját irodájában elküldte a k*va anyjába, megfenyegette stb stb. DE! mindezt a parancsnoknak vegig kellett hallgatnia, mert ha kepenbassza, akkor viszlat allas. Pedig: "legszivesebben itt kentem volna fel a falra. De nem tehetünk semmit, nincs hatalom a kezünkben. MIndenki emlegeti a csendőrvilágot. Azokhoz képest sokkal képzettebbek vagyunk, nehany nap alatt rendet tennénk az országban, csak 50 évvel ezelőtthöz képest nincs hatalmunk..."

Higyjétek el, a "szolgálatnál" is utálják a barnákat...

Amugy meg ez az egész cigánykérdésnéhány csoport érdeke. Pl: Kolompár Orbán, libsik stb.

De hamarosan eljön az az időszak, amikor a vidéki lakosság beelégel és kiegyenesített kaszákkal fognak eltartott-létszám és így adócsökkentést elérni :)

Ha meg nem, akkor támogatom a liberális elveket, hiszen előbb-utóbb többségben lesznek és akkor fordul a kocka: engem fognak eltartani :)

Tisztelettel:

egy köztük keveset járt, mégis őket alaposan megismerő honfitárs

Higany 2008.10.16. 08:35:52

Beleolvastam. Tömören: ez undorító.
"nem heverte ki, hogy 10 éve elütötték egy hozzátartozóját az utcában". Jah, akkor szabad lincselni. Meg "Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnökének megszólaltatásával felel,s értelmezési alternatívát is kínált." WTF?!?!?! A gyorsjelentés készítőinek javasolnék egy kis Józsefváros-Borsod-Szabolcs túrát...

valaki 2008.10.16. 08:37:48

Ami még lemaradt: a cigányság néhány %-a aki elismerésre méltó, Őket viszont tényleg becsülöm.

Nálunk szemétszállítók, hajnali 4kor kelnek egész nap melóznak. Vagy a művészek, zenészek stb. Elismerésre méltó, amit tesznek. De többségük a fentiek igazak.

belga 2008.10.16. 08:47:51

en belgiumban elek es pont a minap tapasztaltam hogy az elelmiszer aruhazba ahova jarok betevedt egy csapat roma nepviseletbe oltozott csalad. A gyerekek azonnal szetszeledtek es logdosve a nem roma nepvisletbe oltozott embereket ordibalva haladtak sorrol sorra es a kosar helyett a zsebukbe tomtek mindent amit csak talaltak. A felnottek ekozben az eygebkent igen tiszta es rendes boltban a szotyit kopkodtek mindenfele es es olyan hangosan ordibalva kommunikaltak hogy szinte megallt az elet a boltban. Ket perc elteltevel megjelent a belga rendorseg es osszeszedtek az elkoborolt roma csemeteket es a csaladot megkertek hogy tavozzanak, az indok: "nem a kozossegnek megfelelo viselkedes". Ekkor a csalad egy tagja mobillal ujabb csaladtagokat hivott akik a kozelben lehettek mert par perc alatt berontottak az uzletbe es tetlegesseggel probaltak a rendoroket es a bameszkodo vasarlokat mas dontesre rakenyszeriteni. Ezutan meg tobb belga rendor erkezett es bilincsben! kivezettek a rendbonto csaladot a gyerekeknek meg kellett fogniuk egymas kezet es ugy mentek szepen korbeveve rendorokkel.
Az ottmarado rendort faggattam hogy nem e lesz problemajuk ebbol az eljarasbol. Elsore nem is ertette miert kerdem (talan masodjara se) de azt mondta hogy a cslad igen sok fejtorest okoz a rendordegnek ezert fokozottan! figyelnek a csalad veszelyesebb tagjaira. Visszakerdeztem hogy nem jogellenes e ez. Mire azt valaszolta hogy semmi jogellenes nincs abban ha a statisztikailag kimutathatoan bunozesre hajlamos csoportokra jobban odafigyelnek. Lenyeg hogy rend legyen - tette meg hozza elmenoben...

Hat ilyen elmaradott es fasisztoid eljarasok vannak ebben az europatol tavoli kis helyen mint Belgium.
Kar hogy Mo.-n ez egy politikai kerdes. Igy nehez rendet tartani valoban.

nyekk 2008.10.16. 08:48:37

Horváth Aladárnál aljasabb, képmutatóbb fé.rget el sem tudok képzelni. Pedig van belőlük bőven.

gixer 2008.10.16. 08:51:20

"Az orzások és tolvajlások is csak erőtlenítik az országot, melyet csak a tzigány nemzetségnek köztünk való káros lakásából is eszünkbe vehetnénk, kik is ha velünk egyaránt vonnák az igát az dolgozásban, hasznosak lehetnének ugyan, de így csak az kenyeret vesztegetik és szükséget szereznek henyélésekkel és lopásokkal. Továbbá nemcsak a más ember házának meg ásói és az tolvajok, hanem az uzsorások is kárt hoznak az országokra, holott azt parancsolta isten, hogy a szűkölködőknek az mit kölcsön adunk, uzsorával meg ne vegyök rajtok, azaz amennyit adunk annál többet ne vegyünk."
- Magyari István: Az országokban való sok romlásoknak okairól. 1602 -

Arzén Vendel (törölt) 2008.10.16. 08:53:01

Az előítéletességgel kapcsolatban csak annyit, hogy ha a romákkal szembeni erőteljes fenntartások előítéletnek minősülnek, mivel általánosítanak, akkor legalább annyira általánosít az az ultraliberális megközelítés is amely nem hajlandó meglátni az etnikai szálakat, a 'kultúrális' hátteret hasonló eseteknél. Az íróasztal mögötti jogvédők, széplelkek tapasztalják meg a farkastörvényeket az elromásodott országrészeken. Aztán a hosszas terepmunka után írjanak okosságokat az előítéletekről, meg a féktelen rasszizmusról. Elmebetegek....

gixer 2008.10.16. 08:54:22

Ja amúgy a Lakatos Attilából kéne még pár a Mohácsi Viktória, Horváth Aladár, Kolompár Orbán + a többiek helyett

kobalt 2008.10.16. 09:01:55

Személy szerint a cigányok felemelkedését csak egy módon tudom elképzelni: füst formájában a krematórium kéményén keresztül.
A múlt héten voltan Birkenauban és megdöbbentem azon, hogy a több mint egymillió áldozatból csak 20 ezer körüli volt cigány. Nekem ez szívemarkolóan kevésnek hangzott.
A berobbantott krematórumokat újra kellene építeni és beüzemelni, az EU-tól biztosan lehetne rá pénzt kérni mint biomassza erőmű.

Charles Lee Ray 2008.10.16. 09:03:10

báró Csekonics 2008.10.16. 08:06:19

A cigányok amikor ölik az időseket, akkor mi szerint szelektálnak? HE? Azon nem akadsz fent köcsög?

nevetőharmadik 2008.10.16. 09:08:44

"Egyik roma barátom megkérdezte egyszer, tudod Elemér, miért lopnak a cigányok? - Mert nem tudnak sikkasztani és adót csalni." by Proszektura

Ennél nagyobb öngólt el sem tudok képzelni. Mert ez a mondat azt jelenti, hogy ha tudnának, akkor sikkasztanának és adót is csalnának!

Mert ha azt mondaná, hogy ha olyan helyzetben lennének, ahol sikkasztani meg adót csalni lehet, akkor nem lopnának, nem is sikkasztanának és adót sem csalnának, mert megelégednének a megélhetéssel - akkor rendben volna.

Na de így? Hogy is van ez?

komment 2008.10.16. 09:12:44

kobalt:

Még annál is kevesebb, hiszen tudjuk, hogy az egy millió csak egy marketingszám max párezer volt az...

komment 2008.10.16. 09:14:51

belga:

Nálunk is ez lenne, ha nem védenék őket aljas indokból ezek a nemzetátka sunyi kaftános zsidók.

Krumplimalac 2008.10.16. 09:23:31

Megboldogult dédapám Magyar Királyi Csendőr volt a 19. század végén Budapesten. Mesélte, hogy akkoriban a cigányoknak este 8 óra után el kellett hagyniuk a várost. Nem gondolom, hogy ezt az akkori rendelkezést előítéletesség vagy rasszizmus, sokkal inkább tapasztalatok és elővigyázatosság szülte.

Nagy tévedés azt hinni, hogy cigányok nem követnek el gyerek ellen bűncselekményeket, erőszakot. A településen ahol élek vannak 10-15 fős családok akik pár négyzetméteren élnek együtt és nem ritka, hogy a nagybácsi vagy apuka éjszaka összebújik a kislányokkal. Azt sem hiszem el, hogy a szakértők nem ismerik a jelenséget, amikor a pubertásba lépő lányokat maga az apjuk rakja ki az utcára strichelni iskola helyett, mert abból van bevétel a tanulásból pedig nincs.

Esküszöm, nem akarom azt hinni, hogy a magyarok, mi, már mindent megtettük és végre nekik kellene jobban akarniuk, mert mi annyira a szívünkön viseljük a sorsukat és olyan jó fejek vagyunk, de sajnos nekem nagyon úgy néz ki, hogy az ő oldalukon sokkal kevesebb a törekvés, az akarás. Nem a népükről, szervezeteikről, képviselőikről beszélek, hanem a családról, az egyénről, aki tanulhatna, dolgozhatna, megtehetné mindazt amit egy állampolgártól elvár az országa és végre változtathatna.

peter 2008.10.16. 09:33:44



Olaszliszka, Galgagyörk, Zámoly, Pátka...

És most egy újabb magyar település neve került fel félelmeink, iszonyatunk, megalázottságunk, kétségbeesésünk, tehetetlenségünk, bánatunk, elhagyatottságunk és egyre növekvő haragunk térképére. A Fejér megyei Mezőfalva neve.

Baleset történt Mezőfalván. Balesetek szoktak történni. Naponta. Mezőfalván is történt egy. A baleset szereplői cigányok és nem cigányok. Nem tudom, ki volt a hibás - majd egyszer kiderül, ha kiderül. Amit tudunk: egy fiatalkorú cigány gyerek bukósisak és jogosítvány nélkül, a szemtanúk állítása szerint legalább 80 kilométeres óránkénti sebességgel belerohant egy autóba. A cigány gyerek - ahogy a helyiek mondják - gyakorta száguldozott imigyen a faluban. Csak most egy cigány lány is ült mögötte. És a cigány lány meghalt.

A baleset után az autóból kiszálló magyar sofőrt tíz-húsz fős cigány horda támadta meg. Összeverték őt, a lányát, a segítségére siető feleségét és a fiát. A magyar család nagy valószínűséggel azért maradt életben egyáltalán, mert az időközben kiérkező rendőr, a helyzetet látva, a levegőbe lőtt, mire a horda szétrebbent. Szétrebbent a horda, de a magyar sofőr és családja nem alhat nyugodtan. (Amúgy sem szokott az ember nyugodtan aludni, ha halálos baleset résztvevője, akár vétlen, akár vétkes.) De a magyar sofőr azért sem alhat nyugodtan, mert veszélyben az élete. Most még kommandósok vigyáznak rá, de egyszer el fognak menni. És akkor a horda újra összeáll majd, hogy bosszút álljon. Hogy vérét vegye... Akár vétkes, akár vétlen. A hordának mindegy. A horda már Olaszliszkán is ezt üvöltötte: "Öld meg a magyart!"

Olaszliszka után ezt írtam: "Bárki, aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba. Ha időközben körbeállják autónkat a cigányok, még inkább tapossunk bele a gázba. Akit még elütünk, annak pechje van. A lehető legnagyobb sebességgel továbbhajtva, autónkból hívjunk mentőt, és a legközelebbi rendőrőrsön álljunk csak meg, ahol adjuk fel magunkat. (Sajnos, tudom én, ez a helyzet nem fordulhat elő. Ha az ember elüt valakit, különösen, ha az illető gyerek, muszáj megállnia. Tehát meg fogunk állni ezután is. Valamit mégis tenni kell. Jó, ha indulás előtt beszerzünk egy lőfegyvert. Ha elütünk egy gyereket, álljunk meg. S ha gyülekezni kezdenek körülöttünk az állatok, használjuk nyugodtan fegyverünket...)"

Ezt írtam, és akkor ebből csak az első két mondatot idézték a sajtóban. És hónapokig arról cikkeztek, hogy náci vagyok és rasszista. De ez mindegy, ez legfeljebb nekem probléma. Most mégis megkérdezem, újra: ha ma vagy holnap ön, kedves olvasó, elüt egy cigányt, és azt látja, hogy sok-sok cigány rohan az autója felé, meg mer majd állni? Ki mer majd szállni, hogy az emberiesség és az örök isteni törvény parancsa szerint segítséget nyújtson? Nem, sem ön, sem én nem merünk majd megállni és engedelmeskedni a belénk nevelt, a magától értetődő örök parancsnak. Mert az önfenntartás ösztöne mindennél erősebb - majdnem... Hát ezért nem. És ez a tragédia. Az a tragédia, hogy a lincselő, és lincselni a jelek szerint egyre inkább kész, cigányokból hiányzik az örök isteni és emberi parancs.

Ez pedig lehetetlenné teszi az együttélést.

Ezért írtam nagyjából egy hónapja, hogy valami borzalom készülődik. És nem tudok eltekinteni ettől a megállapításomtól. S akkor most, Mezőfalva után, a liberális jogvédők kedvéért rögzítem a tényt: nem minden cigány lincselő, együttélésre alkalmatlan állat. De a lincselő, együttélésre alkalmatlan állatok itt élnek közöttünk, és teszik, amit tesznek. És ha a liberális jogvédők és a cigány polgárjogi aktivisták meg akarják őrizni hitelességüket és emberi arcukat, akkor most feladatuk van. Most oda kell menniük Mezőfalvára. Most van ideje, hogy Mohácsi Viktória hazaszedelőzködjön Brüsszelből, maga köré gyűjtsön egy tucat kivarrt, kigyúrt, kopasz cigány legényt, és odaálljon a mezőfalvai magyar kamionsofőr háza elé. És kijelentse, hogy ezt az embert bármi áron megvédi a lincselőktől. És ott kell állnia mellette Kolompár Orbánnak, Száva Vincének, Horváth Aladárnak és a Bächer Ivánnak. S ha ráér, hát az Andrassew Iván is odamehet. Meg az egész Demokratikus Charta.

S ha nem teszik meg, ha nem mennek oda, akkor egy szavuk sem lehet, ha majd a gárda áll a magyar család kapujában. Ugyanis ők mindig azt hangoztatják - amúgy helyesen -, hogy ebben az országban senkinek sem szabad félnie, aki ártatlan.

És egy magyar család most nem fél - de retteg. Hát ezért. Mutassátok meg, hogy emberek vagytok, nem pedig megélhetési jogvédők. Vagy fogjátok be a szátokat.

Bayer Zsolt

Olaszliszka - Szögi Lajost meglincselték a cigányok.

Makó - 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.

Boldogkőváralja - 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.

Kecskemét - 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.

Tiszacsege - tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.

Tiszacsege - 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.

Piricse - 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.

Tápióbicske - 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.

Hangony - 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.

Kunbaja - 2 cigány megfojtott egy idős embert.

Öcsöd - cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.

Miskolc - 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.

Bácsalmás - 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.

Baks - 99 éves nénit ölt meg egy cigány.

Ózd - 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.

Mezőzombor - két cigány nyomorékká vert egy férfit.

Szekszárd - 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.

Békés - 58 éves nőt ölt meg egy cigány.

Nagydorog - idős embert vert agyon egy cigány.

Kömlő - cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.

Jászfényszaru - cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.

Hajdúdorog - idős embert ölt meg egy cigány.

Vásárosnamény - 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.

Szeged - biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.

Kisvárda - 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.

IV. ker - idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.

VII. ker - biztonsági őrt késeltek a cigányok.

VIII. ker. - diáktársát verte halálra egy cigány.

VIII. ker. József körút - 37 éves nőt késelt meg egy cigány.

VIII. ker. Szentkirály utca - 26 éves férfit késelt meg egy cigány.

Blaha - cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.

Hetény - a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.

Szombathely - 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.

Karcag - kocsmárost késelt meg 3 cigány.

Marcal - templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.

Tiszavasvári - cigány késelt meg egy 18 éves fiút.

Nyíregyháza - 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.

Győr - 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.

Miskolc - 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.

Ungvár - 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.

Kőbánya-Kispest - 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert.

Szolnok - cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.

Karácsond - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Ercsi - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Heves - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Törökszentmiklós - 3 cigány dúlt fel egy temetőt.

Tiszavasvári - sírokat rongáltak a cigányok.

Hegyszentmárton - 35 sírt rongáltak meg a cigányok.

Nyírbátor - 3 cigány bántalmazott egy orvost.

Gyöngyösoroszi - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Gyöngyöspata - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Nyírderzs - 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.

Budaörs - orvost vert meg egy cigány.

Békés - dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.

Székesfehérvár - 3 cigány kirabolt egy újságírót.

Mezőtúr - lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.

Jászapáti - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Hernádnémeti - túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.

Hernádnémeti - cigányok bántalmaztak tanárnőt.

Arló - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Gyöngyös - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.

Gyöngyössolymos - fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.

Ózd - fegyveres cigányok molotov-koktélokkal randalíroztak.

Átány - cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.

Edelény - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Törökszentmiklós - két pedagógust bántalmazott egy cigány.

Kállósemjén - húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.

Mike - 3 cigány rabolt ki egy idős embert.

Kunmadaras - 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.

Angyalföld - két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.

Ilk - fegyveres cigányok tömegverekedése.

Nyíregyháza - mentősökre támadt egy cigány.

Nyírbogdány - cigány bántalmazott egy tanárnőt.

Buják - cigány verte meg az iskolaigazgatót.

Kiskunhalas - fegyveres cigányok tömegverekedése.

+ erdőirtások, kábellopások, mindennapos gyilkosságok, idősek elleni

nincs cigánybűnözés???

states 2008.10.16. 09:36:21

A média ott követi el galád módon a hibát, hogy az ilyen esetek híradásaiban rendszerint szerepel a "környéken tartózkodó rokonok és ismerősök" kitétel, amiből ki tudja, miért, a gyanakvó hírfogyasztó azt a következtetést vonja le, hogy a legújabb lincselést vagy lincselési kísérletet már megint cigányok követték el. A médiának ezen kellene változtatni, és az ominózus mondatrészt valami mással helyettesíteni. Például: Az utcai járókelők az ombudsman miatt jól körül nem írható, de színpompás menete spontán gyülekezett egy jármű körül, amelyiknek utasait kényszerítő eszközök igénybevételével sikerrel próbálta rávenni az utastér elhagyására...

Szólj hozzá

redriot 2008.10.16. 09:37:07

Sasika, jókat írták, egyetértek. Még egy vmi bosszant az ilyen újKORCSoport-félékkel kapcsolatban: tagadják a cigánybűnözés létezését, ellenben a szőnyeg alá nem söpörhető rablásokat, lopásokat a megélhetési bűnözés vagy még jobb: kényszerbűnözés(!!!) kifejezésekkel próbálják púderezni!

Nem veszik észre, hogy ez mekkora kamu? "Nincs píz kajára, hát hajjon íhen a gyerek?" - mondják a megélhetési "kollegák". Ez hatásos híradós vágókép, de a dolgokat nem piszkálják tovább. Pedig érdemes lenne: ha egy nyugdíjas be tudja osztani a pénzét egész hónapra, akkor a cigány miért bassza el az egészet az első héten? Utána persze, hogy "nincs píz". Azért mert Lólé Aladár nem tudja beosztani a pénzét miért felelős az egész többségi társadalom?

A '90-es évek elején, mikor bezárt az összes borsodi szénbánya, miért nem alakult ki vájár-bűnözés? Ott volt többezer egyszerű, dolgos ember, akik kizárólag a bányászathoz értettek, és egy pillanat alatt kicsúszott a lábuk alól a talaj. Nekik is lett volna annyi alapjuk a megélhetési bűnözésre, mint a romáknak, mégsem tévedtek erre az ösvényre.

LoLLeR 2008.10.16. 09:44:12

Hiába van pár mondhatni civilizált roma, ha a nagy többség egy rohadt élősködő! Én is ismerek egy pár ember számba vehető romát, de sajnos az évek alatt a többi mindig tett arról, hogy a véleményem erősen utálatba és megvetésbe menjen át. Ahogy szokták is mondani: Nem vagyok rasszista, csak a cigányokat utálom! Csinálni kellene vmelyik óceán közepére olyan szigetet, vagy többet, amit az arabok is csináltak és szépen elszállítani őket oda és nincs több gond. Ja és persze folyamatos ellenőrzés alatt tartani őket, h ne szökhessenek meg. Találják fel magukat, vagy éhen halnak...

báró Csekonics 2008.10.16. 09:44:27

Charles Lee Ray 2008.10.16. 09:03:10

Gratulálok - nagyapádat kaphatták volna el, mielőtt nagyagyáddal találkozott...
Idióta fasz.

Szűcslaci 2008.10.16. 09:49:41

Hogy mi alapján kellene szelektálni? Nem kell, megteszik azt maguk a cigányok. Lopáson, erőszakoskodáson, rabláson, stb. érik, vagy rábizonyítják, el kell ítélni! Angolszász jog alapján.
Ha pl. betör egy épületbe, ott megerőszakol és kirabol valakit, akkor a betörésért tíz év, a nemi erőszakért plusz húsz év, a rablásért még egy másik huszas. Dögöljön meg a sitten, aki nem tud a normák szerint élni. Gyilkosságért tényleges életfogytiglan, a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. Korhatárt eltörölni, a kis cigány gecik, akik megverik a tanárjaikat, kirabolják a társaikat, szintén öregedjenek meg és pusztuljanak el a börtönben. annak a családnak, akinek bármaly tagja ellen folyt már büntetőeljárás, soha egy fitying segélyt se adjanak.

Tükör 2008.10.16. 09:50:07

A mindenkori kormány a felelős a helyezetért. Azt mondják, nincs cigánykérdés meg cigánybűnözés...persze, fent a Rózsadombon meg Telikben bibcs...amíg nem ismerik elk a probléma létét, a rendőrség nem MER fellépni a cigány ellen, és a képmutató pozitív diszkriminálás zajlik (ami a többség számára negatív) addig nem lesz rend.

Miért ELŐÍTÉLETES a Magyar (pár példa):

- A magyar gyerek ha nem tanul, szemtelen, verekedős, kiosztja a tanár is meg a szülő is, ráadásul meg is bukik. Ha a cigány nem tanul, verekszik, stb. akkor az a társadalom (gyk. a Magyarok) hibája. És meg sem buktatják már, mert minél hamarabb elkerül az iskolából, annál kevesebb bajt okoz (lsd. 16-18 éves túlkoros cigányok az általános iskolákban; drog, fajtalankodás, zsarolás, erőszak)

- Ha a Magyarnak nincs lakása, lakhat 50 évig is albérletben, mellette dolgozzon, és próbáljon összeszedni egy saját kis lakás kezdőrészletét. Ha a cigánynak nincs, ad az állam, aminek nem kell a rezsijét sem fizeni, legfeljebb, ha kikapcsolják a villanyt lekötik a szomszédtól, ha meg a gázt akkor feltüzelik a padlót...

- Ha egy Magyar kétségbeesésében beköltözne pl. egy 5. kerületi üresen álló lakásban (tudjátok, van egy pár...) akkor 1 héten belül karhatalmi eszközökkel lenne kiköltöztetve, büntetőeljárás minimum magánlaksértés, rongálás, lopás miatt + polgári per. Ha egy cigány teszi ugyanezt, és egy-öt év herce-hurca után van egy JOGERŐS ítélet, és jönnek a közben 0-ra leamortizált lakásból kiköltöztetni öket, megjelenik egy TV stáb valamilyen jogvédő szervezettel és megmutatják, milyen gonosz náci országban élünk. (Ja és a cigányok kapnak egy lakást, lsd. fenn)

- Ha egy cigány beszól a villámoson nem szabad visszaszólni, a büszke Magyar sunnyogjon arrébb, mert ha visszaszól biztos a harc, és a cigánynál tuti, hogy van legalább bicska, és használja is, mert nincs rendezett élete, nincs vesztenivalója. Ha esetleg leszúr, akkor majd az lesz, hogy lecigányozta a náci magyar, és csak jogos felháborodásának adott hangot. Bekerül pár hónapra a börtönbe a többi cigány közé, és kint is, bent is ő lesz a sztár, mert kicsinált egy parasztot. Ha netán a Magyar verné meg a cigányt, akkor az börtönbe kerülne, náci, fasiszta bűnözőként, aztán a börtönben is a testvírek várnák...

- Ha a barátnő seggét fogdossák meg, vagy durván beszólnak neki - lsd. fenn

- Szedje a buta paraszt szelektíven a szemetet, aztán amikor kicipeli a hulladékgyűjtő szigethez, viselje büszkén a földreszotyizó, üveget hajigáló, út mellé szaró, hugyozó cigánybanda alázó megjegyzéseit, beszólásait...

- Engedje a Magyar el a fülemellett, amikor hangosan röhögve licitálják túl egymást a cigányok, hogy melyik utálja jobban a gádzsókat, és hogy minél hamarabb ki kell minket irtani...

- Mosolyogva nézze a buta paraszt, amikor a cigányok a nyílt utcán üzletelnek pisztollyal, sokkolóval, fűvel...

- Legyen toleráns és megértő a bunkó parasztja, amikor az egy élet munkájával megszerzett háza/lakása mellé/közelébe költözik egy cigánycsalád, és onnantól eltünnek a biciglik, építőanyagok, stb. a környékről, néha felfeszítik az ajtót, és elviszken megélhetésiből ezt-azt, egész nap az utcán piálnak (tényleg, nekik nem szabálysértés?) beszólnak mindenkinek, verekednek, üvöltöznek, aztán ha a paraszt megunja ezt - eladja az ingatlant (ami már kevesebbet ér, mert cigány mellé senki sem költözik szivesen) aztán elmenekül...

Fajgyűlölő? Antiszemita? Gárdás? Nem vagyok.

De hülye, és vak sem.

kanpulyka 2008.10.16. 09:56:58

Andriel!

Ugyan kit érdekel, hogy a Nyugat szemében mi a magyar társadalom? S hogy jön midez ahhoz, hogy itthon a cigányok hogyan illeszkednek, viselkednek, stb. Hasonlatod azért durva csúsztatás, mert míg az átlag nyugat életében nem járt Magyarországon (nem is tud róla semmit) s legfeljebb néha lát egy-két tudósítást a híradóban, magyarral meg életében nem találkozott, addig mi itt élünk a cigányok között, nekünk kell elviselni őket, nap mint nap.

Felőlem kint lehetett Bécsben a "Magyar, ne lopj!" tábla, nem ettől nem loptam, a művelt Nyugatot meg - ha akarjuk - megítélhetjük az itt szórakozó/nyaraló angol vagy német fiatalokról, s az eredmény nem lesz éppen hízelgő...

A cigányok maguknak köszönhetik az általános ellenszenvet. Korántsem vagyok valami nagy véleménnyel fehér honfitársaimról, de ha a villamoson szotyolát köpködő, hangoskodó, mobilon "zenét hallgató" fiatalokat látok, az tíz esetből 7-8-szor cigánycsapat, ha joggingos, hangosan handabandázó, kaffogó csorda vonul az utcán, inkább elkerülöm őket, mert elég egy pillantás, hogy már jöjjön is a "Mitnézőgecccííííí, evágomatókódatcsicska..." És ez még nem is a terménylopás, rablógyilkosság egy db PB gázpalackért, 79 éves áldozatú nemi erőszak, stb.

Ezen nem változtatnak mégoly kiváló cigány barátaid sem. Majd ha annyi antiszociális cigány lesz, mint kiváló most, úgy a magyarok sem lesznek ilyen csúnya "előítéletesek".

Leszarom, mit gondol a Nyugat, én azt szeretném, ha egy darab cigány sem lenne az országban. Nekem nem hiányoznak. Megleszek a dikhajlás-kannázós népzenéjük, naiv festőik, és az egyetlen Lakatos Menyhért nélkül is...

Szűcslaci 2008.10.16. 10:06:17

Miért gondolják egyesek, hogy a MAGAYAR, NE LOPJ! tábla Ausztria szerte nem a cigányoknak szólt?

SupremeRulah 2008.10.16. 10:13:46

Bármelyik retkes politikai tömörülés vagy párt a zászlójára, és legmagasabbra tűzi a szociális "segélyezési" rendszer átalakítását, közmunkához kötéssel, adókedvezmények preferálásával, munkanélküli segély radikális csökkentésével azonnal elsöprő többsége lesz, ha ezt első helyen, masszívan kommunikálja.
Függetlenül az emberek eddigi pártpreferenciáitól, világnézetétől, a politika által eddig ásott árkoktól, és kreált pszeudó közéleti problémáktól.

Azonnali és biztos nyerés, hiszen végre azokat hozza helyzetbe akik dolgoznak, termelnek értéket állítanak elő, és szakítana végre azzal hogy azt a "sok csicska parasztot" kell ütni-vágni, megnyomorítani, adóztatni, aki dolgozik.

Gondoljatok bele holnaptól fele annyi az adó. Kész, már húzza is mindenki az ikszet.
És most _még_ jó az arány az érdekelt és az ellenérdekelt csoport szavazóképes létszámában.

Ilyen egyszerű. Ehelyett a sok kókler nyomorék politikus - főleg mszp-szdsz - egyszerűbbnek gondolja megvenni az ilyen intézkedésekre ellenérdekelt csoport szavazatait. A barmai.
Miért nem ismerik már fel: az országuknak is jobbat tennének, csökkenthetőek lennének a kiadások, javuló egyensúly, mindenki boldog, és még PC-n is hangzik.
Hisz ejtettünk itt szót cigányokról? Nem csak nem dolgozó, nem tanuló élősködő állampolgárokról. És igen, ne kérdezzétek, a hasonlóan "cigányéletet" élő magyar honfitársaimat sem sajnálnám, mehetnek a levesbe, pedig én is ismerek ilyeneket.

Ja, hogy lennének lázadások meg tüntetnének, "majd megunják", ugye. Plusz szlovák módszer: megerősíteni a rendőrséget (ez már amúgy is megvan nem?), polgárőrségeket, csendőrséget, SWAT alakulatokat, kit érdekel, hogy hívjuk (direkt nem mondtam a gárdát, hogy a sok vinnyogó fasznak PC legyen).

MI OLYAN KIBASZOTT NEHÉZ EZEN? GARANTÁLT KÉTHARMAD, HA A TÖBBI POLITIKAI MEG VILÁGNÉZETI HABLATYOT TELJESEN KIHAGYJÁK.

Ha nem megy ennek a tetves jelenlegi úgy en-bloc féltudású poiltikai elitünknek, akkor megkockáztatom, hogy egy neten toborzott új párt, online meg egy kis offline hírveréssel, többséget alkotva bekerülehtne a parlamentbe. A program alapjának meg magunkévá tesszük valamelyik fasza független közgazdászcsoport (itt az indexen is volt, hogy a pm leszarta őket) javaslatait.
Még politikai, meg netes szociológiai kísérletnek sem lenne rossz, az index amúgy is szereti az ilyen hétköznapi megszokásokat feszegető vicceket.
Holnaptól egy link a címlapon, meg egy program, aminek leadje lehetne ez: "Most egyszerre egy mozdulattal megszabadulhat a jelenlegi politikai elittől (ú, micsoda élvezet lenn ez mindenkinek oldaltól függetlenül), és holnaptól sokkal kevesebbet kellene adóznia"
Kész, ennyi.

Szűcslaci 2008.10.16. 10:19:42

"Hosszúpályi napközi otthonos óvodájának két csoportjában - írta csütörtökön a Hajdú-bihari Napló.

A lap szerint az országban egyedülálló képzést 51 szülő kezdeményezte aláírásával. Sajátos pedagógiai program született, a kicsiket cigány és magyar nyelven nevelik. Amellett, hogy a gyerekek anyanyelvükön kommunikálnak, hagyományukkal és kultúrájukkal is megismerkednek " ( MNO)

Zárhúzás, markecolás, itta piros, stb. oktatása. Hiába, ahagyományok....

R3ges 2008.10.16. 10:38:56

Nekem nem a cigányokkal van bajom, hanem a CIGÁNYKODÁSSAL. Ebbe tessék beleérteni az összes tolvaj-gazember-senkiházit, tekintet nélkül a származására.
A cigányok között arányaiban ez a kellemetlen réteg nagyobb %-ban fordul elő (tessék megnézni a börtönöket), ezért létezik az-az általánosítás, hogy cigánybűnözés, ennek a háttere pedig szociális jellegű.

Szerintem hibás azaz elgondolás, ha összefüggést keres bárki is a gének és a bűnözés között (pl. léteztek olyan szociológusok, akik az arccsont szélesség stb alapján állapították meg, hogy ki hajlamos a bűnözésre.).

A probléma okát szerintem a nevelés(hiányában)ben találjuk. Erre egy másik jó példa, amikor cigányasszony játszott a buszon a 4év körüli gyermekével, a gyerek csúnya szavakkal illette az anyját, az meg csak büszkélkedett a párjának, hogy "Dikk mán, hogy beoltott" és gyakorlatilag megdicsérte a gyereket. Ez egy kiragadott példa, de jól szemlélteti, hogy miként plántálják a gyerekbe a rosszat.
Ajánlom figyelmetekbe az alábbi videót:
www.indavideo.hu/video/Ciganybunozes_3

Ez speciel a cigányokról szól, de ahogy feljebb is írtam, a "cigánykodással" van a gond, ami nem faji, hanem társadalmi kérdés (csak éppen a cigányok között sűrűbben fordul elő).

A probléma ellen pedig tenni kell! Sajnos a politikában jelenleg vagy struccpolitikát folytatnak vagy impotens javaslatokat tesznek, kevés pozitív megoldás létezik (pozitívumnak tartom a segélyek reformálását, azonban az csak tüneti kezelés, attól még ugyanúgy gazfickóvá nevelik a purdét).

Ahogy a dolgok jelenleg állnak, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy előbb-utóbb megunják az emberek a tétlenséget és önbíráskodásig fog fajulni a dolog... Ha pedig ez eljön, akkor újra erőre kapnak a náci veszéllyel riogató "galambok" ... a folytatást pedig rátok bízom :)

egyszerű a képlet 2008.10.16. 10:44:38

Magyarországon az MSZP-re ár csaka anyugdíjasok -egy része- és a cigányság szavaz, mert kilóra megvették őket. Ezért a cigányok és a nyudgíjasok érinthetetlenek, egyenlőbbek, szent tehenek.

Azonkívül, jól jön a társadalom töredékesítéséhez is, hogy ne tudjuk öszetett ellenállást kifejteni, a nyílvánvalóan alkalmatlan vezetők ellen.

Tehát a kérdésfelvetés jogos, a blogírónak igaza van, mindenki tudja a fenti dolgokat, de akkor is magyarországon negatívan fogja ez a kormány diszkriminálni a magyarokat, mert ez az érdeke.

Tehát az MSZP rasszista.

Charles Lee Ray 2008.10.16. 11:14:19

MINDENKI TUD A CIGÁNYBŰNÖZÉSRŐL, A KORMÁNY IS
>>>DE

Lasombra 2008.10.16. 11:30:56

hagyjuk békén az összes cigányt, aki semmi rosszat nem csinál.
DE!
az, aki letér a törvény és a köz által elfogadott normák mezsgyéjéről (még ha ez a cigányok 90%-a is), azokat példásan megbüntetni.

ezeknek semennyire nem elrettentés a börtön. ott van az összes cimbi. jobb világa van, mint kint.

egyszerű, első eset, dutyi. kijössz, megint bekerülsz, kettes szorzó az időtartamra. harmadszor ugyanez magánzárkával végig, senkit nem fogsz látni. negyedszer végleg eljátszottad a visszailleszkedés lehetőségét, ki se jössz.
bent testi fenyítés engedélyezett. csak ebből értenek.
aki lopott, 300 forintos órabérrel ledolgozza. ha 500 év alatt jön össze annak a felsővezetéknek az ára, akkor 500 évig borítékokat hajtogatsz.

semmi pardon, semmi jog. a joga alapból megvolt, eljátszotta. pont.

ha meg polgárháború lesz, akkor game over nekik. a háború a "fehér ember" sportja. a buckalakók a bicskázáshoz értenek, de a hadviseléshez szervezetlenek, fegyelmezetlenek.
utána meg legfeljebb lesz majd egy nap, amikor az egykori, "igazságtalanul" kiirtott népre megemlékezünk, elmondjuk, hogy ez egy sötét szégyenfoltja a történelmünknek, és szentül fogadjuk, hogy ilyet többé soha.
viszont ha feltűnik egy újabb horda, akkor rá lehet bökni az esetre, hogy látjátok, abból is mi lett?

no quarter, no mercy.

Magyar 2008.10.16. 12:24:07

Lasombra:
Sajnos mi kicsiny adofizetok nem mondhatjuk azt, hogy buntessek meg a cigokat, mert akkor ki fogja megszavazni az mszpt meg a fideszt?? Pont az a lenyeg hogy ezeknek a tetveknek mindent szabad, aztan kapnak par kolbaszt, s szavaznak!! A mi penzunkbol a mi penzunkrol!

Elvenni a szavazati jogot attol, aki nem dolgozik!!!

Lasombra 2008.10.16. 12:33:06

Magyar:
"semmi pardon, semmi jog. a joga alapból megvolt, eljátszotta. pont."

ebbe a részbe akár ezt is beleérthetjük. :)

neutrinoo 2008.10.16. 12:59:10

1. szeretnék kérni egy statisztikát,hogy a cigány lakosság hány százaléka rendes.
miből jönnek ki ilyen számok,h 90 v 99% nem rendes?
mi az hogy rendes ? ha bekerül a börtönbe is,vagy egyéb rendességi szempontok is vannak?

2. kijelenteni,hogy a jó cigányokat szeretem a rosszakat nem szeretem. aztán konzekvensen cigányozni sztem ütközik a logikával. utóbbi alapján a jó cigányokat sem szereti az illető.

3.Reális-e az a feltételezés,ha nem lennének MO-on cigányok, akkor megszünne minden erkölcstelenség? Vajon a nem cigány lakosság mennyiben becsületes?

neutrinoo 2008.10.16. 13:09:29

Magyar 2008.10.16. 12:24:07

Már aki nem csal adót, ugye úgy akartad mondani, mert a be nem fizetett munkavállalói járulékokból nehezen lesz MI pénzünk.

R3ges 2008.10.16. 13:56:45

neutrinoo!

Remélem a Világgazdaság mérvadónak tekinthető, illetve a forrása ahonnan dolgozik:
vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=235968

Ez azért elgondolkodtató:
"A szociológus 2003-as mérése szerint a cigány háztartások 56 százalékában a család egyik tagjának sem volt munkából származó bevétele."
Miről beszélünk?

Amúgy nem egyedi a cikk, tessék csak keresgélni a neten, természetesen a nyíltan cigányellenes oldalakat kivéve...

bangojoco · http://www.lljunior.hu 2008.10.16. 15:36:11

vigyázatok magyarok mer baj lesz ebböl ha a cigányokat állítyátok be bünösnek.
a cigányok okosabbak mint ti.

john doe 2008.10.16. 17:12:51

Persze, bangojoco az írásodból is egyértelműen kitűnik
.Sötét vagy te mint az éjszaka.Még a helyesírásod is egy nagy nulla.Akkor meg miről beszélsz, te hülye gyerek?

Átlátó 2008.10.16. 17:22:53

Fiam Blipp (04.24-kor)! Volt szerencsém dolgozni a Pege Aladárral is. Többek között. Halgass, ha velem beszélsz, mert jeleztem, hogy cigány ügyben kicsiszolt vagyok. Az előzőeket tartom, de kiegészítem azzal, hogy nem én szégyellem magam amikor azt olvasom, hogy ne lopj magyar! Nem vagyok érintett.

neutrinoo 2008.10.16. 17:54:06

R3ges 2008.10.16. 13:56:45

Az egy tény amit a felmérés mutat,de hogy mi van mögötte az itt nincs leírva. Azt sugallod,hogy a munkanélküliség önmagában negatív dolog. De hát nem csak cigányok lehetnek munkanélküliek.

Ezzel az általánosítással mindig az a baj,hogy közben egy kalap alá veszel egy csomó olyan embert is, aki nem önszántából lett munkanélküli.
Kis falvakban élő magyaroktól kezdve az állását vesztett kismamáig a dolgozni akaró cigánnyal együtt.

Nem azokat a cigányokat akarom védeni akik nem akarnak dolgozni. A nem rendes ember magyar ugyanúgy lehet,de ha azt mondod,hogy a cigányság nem rendes, akkor már önmagában az is rendessé tehet valakit,hogy nem cigány, pedig ugyanúgy munkakerülő.

A cigányság problémája létező probléma,de sok az indulat mögötte,és már az is pszichológiai kutatás tárgya lehet, h miért nem képes az ember különválasztani a cselekedetet a személy hovatartozásától.

Látod a magyarokat a szomszédos országokban sokan nem kedvelik, pedig aztán rájuk nem lhet mondani,hogy több a börtönben levő, munkanélküli, iskolázatlan stb. De találnak más okot arra,h ellenszenvesek legyenek.

Egy bőrszínében más ember meg ki sem kerülheti a bélyeget ha rendes is,de egy fehér ha a legutolsó gazember is nyugodtan sétálhat, mert nem cigány. Senki nem fogja kinézni sehonnan.

Szűcslaci 2008.10.16. 19:02:10

Nesztek, cigányvédők, ez csak egy a maiak közül:

Szabadszálláson a vendéglőt szombat este egy hagyományőrző csoport foglalta le. Tagjai napközben rókavadászatot imitáló lovagláson vettek részt, majd este a programra hivatalos 25-30 lovast baráti összejövetelen látták vendégül. A desszertnél tartottak, amikor odakint néhányan verni kezdték az étterem ajtaját, miközben trágár módon szidták a bent lévőket. A baráti társaság néhány tagja kiment és próbálta békíteni mocskolódó öt férfit, de elszabadultak az indulatok. Előbb csak ököllel ütötték egymást, majd a vacsorát megzavaró garázdák telefonon erősítést kértek. Ezek után a közeli kocsmákból és Kunszentmiklósról botokkal és husángokkal felfegyverkezett támadók érkeztek. A csatának végül a rendőrök vetettek véget, a sérülteket először azok az orvosok látták el, akik részt vettek a baráti vacsorán.

A verekedést végignéző utcabeliek szerint a támadók között volt egy mozgássérült asszony is. Tolókocsijával begurult a vendégek közé s egy hatalmas deszkadarabbal ütötte a nők, férfiak lábát, akiket csak ért. A vacsora egyik szervezőjét felkereste vasárnap a helyi Cigány Kisebbségi Önkormányzat egyik tagja, hogy tájékozódjon a történtekről.

Archenemy 2008.10.16. 19:08:36

neutrinoo
"és már az is pszichológiai kutatás tárgya lehet, h miért nem képes az ember különválasztani a cselekedetet a személy hovatartozásától. "

Egyszerű a képlet

A cigányság börtönviseltségi mutatói messze rosszabbak, mint a magyarokéi (ez tény, kérésre linkeket tudok adni)

Ebből arra következtetek, hogy a cigányok közt gyakoribb a bűnözés (mi másra is következtethetnék, remélem követsz)

Ebből egyenesen következik: egy "random" cigány nagyobb eséllyel bűnöző, mint egy "random" fehér.

Namost ezek után teljesen logikusan viselkedik az az ember, aki a cigányokat elkerüli, mivel így csökkenti annak az esélyét, hogy bűnözőkkel érintkezik

Ez az "elkerülés" vérmérséklettől függően kerül kifejezésre

Hogy mi elfogadott és mi nem, korral és kultúrával változik

De hogy mi a logikus, az marad örökre

Archenemy 2008.10.16. 19:15:18

Másik aspektus (miért nem egyenlő az adócsalás a rablással)

Az adócsalással okozott kár szétoszlik, amit egy társadalom bizonyos mértékig tolerálni tud

A rablással okozott kár egy embert, vagy egy családot terhel, amit az nem tud tolerálni

A rablásban, lopásban az elvett érték csak egy része a bűnnek, másik, gyakran nagyobb része az áldozat megfélemlítése, megalázása, ilyen vonzata nincs az adócsalásnak

Tehát hiába lehet összemérni összegszerűen a "fehérgalléros bűnözéssel", az emberek értelemszerűen a "cigánybűnözést" tartják rosszabbnak

Szűcslaci 2008.10.16. 19:37:00

Persze, hogy nincs munkahelyük, nem is lesz. Nektek kellene egy cigány alkalmazott? Inkább felszámolnám a cégemet én magam, minthogy hagyjam, hogy ezt megtegyék helyettem a cigányok. Mutassanak valamit legalább két generáción át és lehet, hogy kapkodni fognak a cigány munkaerőért. De olyat mutattak 50 emberöltő alatt, hogy most nem kellenek. Személy szerint csak néhányat utálok - a többitől tartok. Ha lesz hazánkban normális jog és közbiztonság, ha majd szabadon tarthatok önvédelmi fegyvert akkor majd talán nem tartok tőlük annyira.

neutrinoo 2008.10.16. 20:10:38

Archenemy 2008.10.16. 19:08:36

"A cigányság börtönviseltségi mutatói messze rosszabbak, mint a magyarokéi (ez tény, kérésre linkeket tudok adni)

Ebből arra következtetek, hogy a cigányok közt gyakoribb a bűnözés (mi másra is következtethetnék, remélem követsz)
"

eddig ok. én se tagadom ezt.

most viszont kérek egy adatot,hogy a cigányság összlakosságához képest, hányan ültek már börtönben ami alapján nemcsak a bünöző cigányokat,de az egész etnikumot egy kalap alá veszed?

Archenemy 2008.10.16. 20:14:23

Megjelent: Belügyi Szemle, 1999/7-8.
Forrás: RomaPage

www.cipp.hu/read.php?frm_id=5848500946


"

Végezetül

Az empirikus adatokat összefoglalva elmondható, hogy a romaság — a definíciós és módszertani bizonytalanságoktól függetlenül — példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben. A (szakmai) köztudatban élõ becslések azonban (60-80%) túlzónak bizonyultak. Elfogadva Kemény István nemrégiben publikált becslését (Kemény, Magyar Tudomány, 1997/6.), miszerint a magyar lakosság kb. 4,5%-a roma, ehhez képest a börtönlakók közt a cigányok aránya (adataink alapján), minimális becslés szerint is több mint hatszoros (30%), reálisan nyolcszoros (40% körül) eltérést mutat az országos arányhoz képest. A létezõ legkonzervatívabb becslés szerint is (amely szerint a cigányság létszáma országosan egymillió körül van, a börtönlakóknak pedig kb. harmada roma) a szabad és a rab romák közötti szorzó több mint háromszoros.
"


"ami alapján nemcsak a bünöző cigányokat,de az egész etnikumot egy kalap alá veszed?"

Én szeretném nem egy kalap alá venni őket, de ameddig nem rendelkezem a mágikus bűnözőségmérővel, addig kénytelen vagyok esetleg olyanokat is bűnözőknek nézni, akik nem azok, ha ezen az áron kevesebb bűnözővel kell kapcsolatban lennem.

neutrinoo 2008.10.16. 20:18:59

Archenemy 2008.10.16. 19:15:18

"Tehát hiába lehet összemérni összegszerűen a "fehérgalléros bűnözéssel", az emberek értelemszerűen a "cigánybűnözést" tartják rosszabbnak "

és ez szerinted így jól van? amit nem látunk az már nem is létezik?

neutrinoo 2008.10.16. 20:26:15

Archenemy 2008.10.16. 20:14:23

Értem. Szóval olyan helyen, ahol nincsenek cigányok nyugodtan ott mered hagyni az értékeidet, mert a statisztika azt mutatja,hogy csak a cigányokat lehet egy kalap alá venni. Mivel a nem cigány lakosság körében sokkal kevesebb a börtönviselt, gyakorlatilag őket tekinthetjük minden egyes esetben talpig becsületesnek.

Archenemy 2008.10.16. 20:28:14

"és ez szerinted így jól van? amit nem látunk az már nem is létezik? "

Világosan leírtam, miért van ez így. Hogy ez valakinek tetszik-e vagy nem, számomra közömbös, és nem is lehet rajta vitatkozni.

Archenemy 2008.10.16. 20:32:53

"Értem. Szóval olyan helyen, ahol nincsenek cigányok nyugodtan ott mered hagyni az értékeidet, mert a statisztika azt mutatja,hogy csak a cigányokat lehet egy kalap alá venni. Mivel a nem cigány lakosság körében sokkal kevesebb a börtönviselt, gyakorlatilag őket tekinthetjük minden egyes esetben talpig becsületesnek. "

A demagógia egyik alapvető formája, hogy az ellenfél álláspontját addig extrapoláljuk, túlozzuk és torzítjuk, amíg az teljesen tarthatatlan nem lesz, majd ezt a torz álláspontot igyekszünk az ellenfél eredeti álláspontjának tekinteni. Te most épp ezt teszed.

Természetesen soha nem írtam, hogy minden nemroma talpig becsületes lenne. Azt azonban igenis írtam, sőt tartom, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott roma, és egy véletlenszerűen kiválasztott nemroma esetében az, hogy a roma bűnöző, nagyságrendekkel nagyobb. Ennek megfelelően ha romák vannak bűnelkövetésre alkalmas helyzetben velem szemben, fokozottan figyelek, míg ha nemromák, talán kevésbé.

Archenemy 2008.10.16. 20:34:23

és egy véletlenszerűen kiválasztott nemroma esetében az, hogy a roma bűnöző, nagyságrendekkel nagyobb
->
és egy véletlenszerűen kiválasztott nemroma esetében annak esélye, hogy a roma bűnöző, nagyságrendekkel nagyobb, mint a fehér esélye

Átlátó 2008.10.16. 20:59:28

Köszönöm, Archenemy, nekem már nincs ehhez türelmem, erős tekintettel arra, hogy életem során 6 (hat) alkalommal volt erős konfliktusom cigányokkal vagyonom elleni mutatványban, az idén 78 éves egyedül élő anyám házába 8 (gyengébbek kedvéért nyolc) alkalommal jöttek át a telekszomszédságban lakó orkok és vittek amit érte. A rendőrség négyszemközt az elásást javasolta, de ugye ez nem EU konform, még kihült állapotban sem. Ezen kívül nevezett Kovács család a Magyar Államtól otthonteremtési támogatást kapott, folyamatos bűnözői életmódja ellenére úgy, hogy előző házukat jogszerűen elárverezték. Tehát én már nem a cigányokkal akarok ez ügyben tárgyalni, hanem a Magyar Állammal. Mert nem azt tartom bajnak, hogy ezek a tetvesek kapnak, hanem azt, hogy a Magyar Állam ezeknek ad. Tudnám még ragozni, de mint említettem már nem tárgyalok. Napalmot!

boka · http://csaszu 2008.10.16. 21:09:22

Száz szónak is egy a vége, a rendszerváltás óta a cigányság az egyetlen kisebbség, aki miniszterelnököt tudott adni Magyarországnak ! Se sváb, se zsidó miniszterelnökünk nem volt még az újkorban.

Archenemy 2008.10.16. 21:22:29

Feltételezem Orbán Viktorra gondolsz. Egy rövid google keresés ("orbán viktor cigány" szavakra) eredménye a cikk:

www.stop.hu/articles/article.php?id=95583

Ezek alapján Orbán Viktor nem cigány, ő maga jelenti ki.

Nyilvánvalóan ezt te is tudod, és arra a feltételezésre alapozva akarsz provokálni, hogy aki nem maradéktalanul pozitívan áll a cigánykérdéshez (értelmezésedben: mocskos náci rasszista), az nyilván jobbos, tehát Orbánra szavaz, tehát majd jól felháborodik azon, hogy lecigányozod, tehát majd jól elküld anyádba, és akkor majd mutogathatsz, hogy "na primitív kurucinfós söpredék!", és feledésbe merül az eredeti téma.

Ezt konkrétan trollkodásnak hívják, és jobb helyeken bannal jutalmazzák. Nem értem, miért csinálod, mit remélsz tőle, mire jó ez a buta provokálás.

Archenemy 2008.10.16. 21:37:55

Szomorú vagyok, mikor az értelmes kommunikáció helyett az egyik oldal csak provokálni, fárasztani, veszekedést szítani akar. Nyilvánvalóan egy érintett embernek jobban elhiszem, hogy cigány-e, mint egy random internetes provokatőrnek.

"Csak a kommunisták terjesztenek ilyet, nyilván alaptalanul. "
Azaz tudják ők is, hogy az emberek nagy része nem szereti a cigányokat.

Kedves Boka, mivel sem stílusodban, sem mondanivalódban nem találok semmi olyat, ami miatt ez a beszélgetés tartalmas vagy örömteli lenne, a jövőben ignorálni leszlek kénytelen.

Komolyan javaslom, hogy gondolkozz el azon, mire jó neked az, hogy értelmes beszélgetés helyett az interneten keresztül próbálsz idegesíteni ismeretlen embereket.

Martens cipő 2008.10.16. 21:39:34

boka, te egyszerű szerkezet. Nem kicsit, következményként nagyon. De elférsz, mert nagy az állatkert. Felügyelet nélkül vagy?

boka · http://csaszu 2008.10.16. 21:39:44

Elárulok egy nagy titkot: a Farkas Bertalan ürhajós nagypapája is cigány származású, Gyulaházán laktak, mégis büszkék vagyunk rá. Még a kurucinfo is. Az eredeti téma egy félelemből táplálkozó gyűlölet. A Kurucinfót meg minek szídni, amikor Tomcat a múltkor palesztin sálban tüntetett.
Az átkosban a radikálisok verték az arab egyetemistákat. Ennyit változik a világ. Biztos a cigányokkal is így lesz. Lehet, hogy aki ma utálja őket, azok merci csillaggal a nyakukban fognak tüntetni a hősök terén.

Átlátó 2008.10.16. 21:41:56

Ismét köszönöm Archenemy, lenyűgöz a nyugalmad. :) :) :)

Átlátó 2008.10.16. 21:45:38

Te boka! Miért is nem vagy te büszke Orbán Viktorra? Mert ő Orbán Viktor, vagy mert cigányozod? (Na kellett ez nekem. Ahelyett, hogy ...)

boka · http://csaszu 2008.10.16. 21:47:54

Éljenek a biztonsági őrök ! Megyek aludni, nektek jó munkát az éjszakára ! ( semmi provokáció, szívből kívánom )

Átlátó 2008.10.16. 21:57:35

Köszi, neked is boka. Tényleg a biztonsági őrök és a manyökenek országa vagyunk. :) :) :)

Perillustris 2008.10.16. 22:58:40

"Egyik roma barátom megkérdezte egyszer, tudod Elemér, miért lopnak a cigányok? - Mert nem tudnak sikkasztani és adót csalni. Megható történeteket olvasunk arról, miként fosztogatják a romák a falusi porták tyúkjait, uborkáit, miközben teljesen természetesnek vesszük, mintegy bünszervezetet alakítva, hogy nem kérünk számlát a zöldségestől, fodrásztól, a szerelőtől, az ügyvédtől, orvostól, stb. És persze mi sem adunk. Egy átlagos fodrász naponta hány mázsa uborkára való adót csal el?"

Tény, hogy a fehérgalléros bűnözés nagyságrendekkel nagyobb összeget lop el egy év alatt, mint a cigányok akár 10 év alatt. Ettől függetlenül én a 30-as villamoson a Kén utcánál nem Princz Gábortól féltem.

Az emberek általában megengedőbbek azzal, aki az állam kárára követi el a bűnt, még akkor is, ha közvetetten ez az ő káruk is. Nehéz elítélni ezért őket, hiszen ha eltűnik a hónapokon át nevelt disznó, az világosan kimutatható kár, míg az autópálya építésekor lenyúlt pénznek nincs ilyen egyértelmű nyoma.

Ezzel együtt remélem előbb-utóbb eljutunk oda, hogy ciki lesz adót csalni, és az emeberek követelni fogják a lángosostól a blokkot.

Illúzió?

Perillustris 2008.10.16. 23:03:30

"neutrinoo 2008.10.16. 20:18:59
Archenemy 2008.10.16. 19:15:18

"Tehát hiába lehet összemérni összegszerűen a "fehérgalléros bűnözéssel", az emberek értelemszerűen a "cigánybűnözést" tartják rosszabbnak "

és ez szerinted így jól van? amit nem látunk az már nem is létezik?"

Te mit választanál? Tízezer apró tűszúrást, vagy egy erős döfést a lábadba késsel?

GYK: a tűszúrás a fehérgalléros bűnözés ebben a példában.

neutrinoo 2008.10.17. 08:13:08

Archenemy 2008.10.16. 20:32:53

"Természetesen soha nem írtam, hogy minden nemroma talpig becsületes lenne. Azt azonban igenis írtam, sőt tartom, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott roma, és egy véletlenszerűen kiválasztott nemroma esetében az, hogy a roma bűnöző, nagyságrendekkel nagyobb. Ennek megfelelően ha romák vannak bűnelkövetésre alkalmas helyzetben velem szemben, fokozottan figyelek, míg ha nemromák, talán kevésbé. "

Ezzel egyet is tudok érteni látod. Magam is így teszek. Jobban figyelek, mert tudom ,hogy a statisztika nem téved. Én azt ellenzem,hogy ez alapján minden romát megbélyegzel.
Az lehet,hogy a börtönökben több a roma, mert azokban a bűncselekménytípusokban jellemzően ők tevékenykednek. Más bűncselekménytípusokban meg nem.Nyílván ez összefügg a szociális kultúrális helyzettel. Mondjuk az is egy érdekes kérdés,hogy ha létezik romabűnözés ,akkor miért nincs magyarbűnözés.
Mi a határ ahhoz,hogy egy csoportot bűnözőknek bélyegezzünk? Mi az a bűnözésfajta, amit üldözünk tűzzel vassal, és mi az ami felett szemet hunyunk.

Azzal,hogy azt mondod több a roma börtöntöltelék százalékban, még nem bízonyítottad,hogy a cigányok többsége bűnöző, mert ahhoz,hogy azt bízonyítsd az egész roma lakosságra, ahhoz össze kéne hasonlítani a valaha elítélt romák számát a lélekszámukkal. Így csak annyi az igazságod,hogy szignifikánsan nagyobb az ilyen típusú büncselekményeknél az esély náluk.
A probléma létezik, viszont épp a tehozzád hasonlóak extrapolálják az egész cigányságra.

neutrinoo 2008.10.17. 08:31:17

Archenemy 2008.10.16. 21:22:29

"Ezek alapján Orbán Viktor nem cigány, ő maga jelenti ki. "

A neve és egy két fiatalabbkori képe vonatkozásában nem tűnik hülyeségnek,hogy cigány származású.

nagyotbuktunk.uw.hu/Orban_Viktor_kiskoru.jpg

magyar.files.wordpress.com/2006/03/orban_macho.jpg


egyébként érdekes az is,mikor a cigányságról van negatív értelemben,akkor egybe vannak véve, mikor felmerül,hogy Orbán esetleg cigány volt-e elöjönnek a cizellált érvek. pld ezt találtam.

"Vegyük a szóbeszédet miszerint Orbán Viktor valódi neve
Orsós Viktor lenne, ha nem lett volna névváltoztatás a családjában.

Ezt én nem tudom , csak a pletykák után megyek.

Nektek az Orsós név a kicsit sötétebb haj már elegendő ok a
cigány gyökerek igazolására.

Egyébkén van tőlem sötétebb bőrű
nem cigány, és van
teljesen világos bőrű szőke hajú cigány is.
"

Ezt nevezik kettős mércének.

Archenemy 2008.10.17. 15:28:40

"Én azt ellenzem,hogy ez alapján minden romát megbélyegzel."

Ismét a demagógia, csúsztatás eszközeivel élsz. Nem bélyegzek meg minden romát. Az _ismeretlen_ romáktól jobban tartok, mint az ismeretlen fehérektől, hiszen ez így logikus. Nem azt mondom az ismeretlen romákra, hogy biztosan bűnözők, hanem azt, hogy nagyobb eséllyel azok, mint a nemromák.

"Az lehet,hogy a börtönökben több a roma, mert azokban a bűncselekménytípusokban jellemzően ők tevékenykednek. Más bűncselekménytípusokban meg nem."

Pl. az olyan bűncselekményekben, amikért nem jár börtön? Megneveznél néhány ilyet?

"Mondjuk az is egy érdekes kérdés,hogy ha létezik romabűnözés ,akkor miért nincs magyarbűnözés."

A magyarországon elkövetett bűncselekményekre lehetne használni a magyarbűnözés szót, ha pl. az olasz bűnözési mutatókkal, trendekkel hasonlítanánk össze. Per default minden magyarországi bűncselekmény magyarbűnözés. Ha azt mondom, összetört egy tankerhajó és olajos lett a kisfóka, nem teszem hozzá, hogy de előtte meg tengervizes volt.

"Mi a határ ahhoz,hogy egy csoportot bűnözőknek bélyegezzünk? "
Az, hogy te mostanáig nem tudod szétválasztani a "cigánybűnözés" szót a "minden cigány bűnözik" szóösszetétel értelmétől, nem az én problémám. Azonban megkísérlem világosabbá tenni, a hatékonyabb kommunikáció érdekében.

A cigánybűnözés azokat a bűnelkövetési típusokat, módokat jelzi, amelyet jellemzően cigányok követnek el (pl. kis értékű lopás, erőszakos rablás, garázdaság, uzsorázás, színesfémlopás, orgazdaság). A cigánybűnözés jobban zavarja az embereket, a már leírt okok miatt.

A cigánybűnözés nem azt jelenti, hogy azt gondolom, minden cigány bűnöző.

"Azzal,hogy azt mondod több a roma börtöntöltelék százalékban, még nem bízonyítottad,hogy a cigányok többsége bűnöző, "

Ismét csak cseles retorikával állunk szemben, sosem akartam bizonyítai, hogy a romák _többsége_ bűnöző. Mindössze annyit állítottam, hogy a romák nagyobb része bűnöző, mint a fehéreké. Ha a fehéreknek 1%-a, a romáknak 6-8%-a a linkelt tanulmány szerint.

OV cigány származása teljességgel érdektelen a téma szempontjából, akár igaz, akár nem, hiszen nem a cigány származással, cigány rasszjegyekkel van a probléma, hanem a cigány jellegű bűnözéssel. Én még nem láttam Orbán Viktort diszkó előtt késelni, uzsorázni, buszon bazseválni. Buta provokátorok szokták felhozni, hogy hergeljék a népet.

Archenemy 2008.10.17. 15:41:24

"Ismét köszönöm Archenemy, lenyűgöz a nyugalmad. :) :) :) "

Eh ha tudnád hányszor húztam fel már magam fórumokon... :p

neutrinoo 2008.10.18. 18:59:40

Archenemy 2008.10.17. 15:28:40

Én őszintén örülök,hogy nem akarod egy kalap alá venni roma honfitársainkat, hanem szétválasztod az erkölcsileg deficiteset a nem olyantól.

Tennivaló van bőven. Egyébként a probléma ott van,hogy ha betartatnánk olyan egyszerű szabályokat,hogy a bűnözőket kivonnánk a forgalomból nem lenne ilyen nagy probléma ez.
A cigányok érdeke is,hogy ez így legyen. Ahogy a nem cigányok körében is egészen elterjedt az a felfogás,hogy a kis csalás nem csalás,úgy a cigányok is azért "szemtelendtek" el,mert igazából nincs aki szigorúan betartatná az elemi együttélési szabályokat.
Én azon a véleményen vagyok,hogy az átlagpolgár nem fog saját magától megváltozni. Ahogy az adócsalás, korrupció, egymásnak kerszetbe tevés is nemzeti sportnak számít .. Itt jegyezném meg,hogy a gáncsoskodó kollegák, hatlamukkal visszaélő főnökök is ugyanilyen rosszéérzést okoz a jóérzésű polgárnak,mintha ellopnak töled pár tyúkot a cigányok. Szóval vagy rendet kell tenni minden szinten a lelkekben, erkölcxsi érzékben.

A cigányprobléma csak egy a sok közül. nem kell túldimenzionálni. A bűnöst büntessék meg szigorúan bőrszíntől függetlenűl.

Corry 2008.10.19. 12:17:29

Megpróbáltam beszélni Újkorcsoportékkal. Az eredmény magáért beszél, ott van a blogjukban.
Amikor a szokásos antirasszista dumát kell nyomni, abban már meglehetős ismeretekre tettek szert, legalábbis ami az oldalszámot illeti. Viszontag, amikor végig kéne gondolni a dolgokat, mégpedig úgy, hogy másnak is lehet részigazsága és csak annyi történik, hogy valaki egy kicsit arrébbról szemléli a dolgokat és néhány kérdést részletez, vagy pontosít, na ekkor már nem reagálnak többet, mert vitatkozni elég nehéz.

neduddki 2008.10.20. 10:44:53

belga> akkor ugye azt is tudod, hogyan bánik a rendőrség Európa civilizáltabb felén azokkal, akik mondjuk maszkban mennek tüntetni, majd ott sunyin megbújva pofázni, köveket dobálni, kukákat felgyújtani, rendőrökre támadni...

aPar aLyza 2008.10.20. 18:04:21

Hát, történelmet is kéne olvasni!
A cigányokat kiirtották (igazából elűzték, de ha 1 nap múlva ott találták, nyisszz, ha meg visszament, akkor meg kötél) a fejlett nyugati országok, csak Mária Terézia megengedte, hogy itt letelepedjenek (végülis ütköző ország vagyunk).
A cigányság a Kádár rendszerbe jól elvolt, most már "meg kell élnie" valamiből.
Tényleg a becsületes, rendes cigányok szívnak, de rendesen (nekem is van jópár ismerősöm) de úgy általában a törvénytisztelő jogkövető állampolgár szívja meg, nem kicsit, nagyon.

Taigetos pozitív ország.

Lescor 2008.11.03. 15:11:09

témába vág, valaki végre le merte írni:
www.zoom.hu/cikk.php?cikk=20112
süti beállítások módosítása