babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A vádlott megszólal

2008.10.16. 17:46 sasika61

 

 Sejtem, hogy aki ezt a bejegyzést olvassa majd, azok közül jó néhányan elkezdik majd emlegetni Kaja Ibrahim, Joszip Tot, Simicska Lajos stb. nevét, nekik teszek szívességet, amikor preventív célzattal megelőzöm őket: íme, itt a névsor. S akkor ebből elég legyen.
Mert most nem róluk van szó.
 
 Várható volt, hogy a Zuschlag-ügy valamelyik vádlottja előbb-utóbb elkezd majd „énekelni”, hiába, nem lehet mindenkiről garantálni, hogy A néma levente főszerepére gyakoroljon élete végéig. Ami pedig megtörténhet, az ma megtörtént: Lados István felmondta a szerződést, kilépett a szerepből, s beszél, beszél:                                http://index.hu/politika/belfold/lados2962/.
 
 Nagyjából mindenki tudta, hogy az ügy szálai nem Zuschlagig vezetnek, vannak még följebb is érintettek. Lados vallomásával egy emelettel feljebb kerültünk, Arató államtitkárig, aki Lados szerint tudta, hogy fiktív szervezetek nevében pályáztak Zuschlag Jánosék állami pénzekre, és csak annyit kért, a hamisításokat ne az ő irodájában csinálják... (Az idétlen és ízléstelen, ám annál emlékezetesebb Zuschlag-tréfálkozásnál is jelen volt Arató úr: akkor sem vonta azonnal felelősségre Zuschlagot a blaszfémiáért, legfeljebb sajnálkozott, hogy a „hülyéje” mindezt a nyilvánosság előtt teszi.)
 
 Arató úr természetesen tagad. S ártatlan mindaddig, míg el nem ítélik. Ráadásul közvetlen bizonyítékok valószínűleg nincsenek ellene (különben neki sem kellene már félni, hogy télen fázni fog…) Nekem azonban nem fér a fejembe, hogy miért vallana ilyet Lados, ha szemernyi igazság sincs abban, amit mond?
 
 A vádlott Baja Ferencről is énekelt egy szép áriát. Elmondta, hogy Baja Ferenc, a Táncsics Alapítvány kuratóriumának az elnöke másodmagával tartott tájékoztatót a 2006-os országgyűlési választások előtt csaknem kétszáz pártaktivistának arról, hogyan kell a civil szervezeteknek pályázni az alapítványhoz, a pályázatok célja az volt, hogy civil szervezeteken keresztül plusz forráshoz juttassák az MSZP-szervezeteket a választási kampányban.
Baja Ferenc is tagadni fog nyilván, már hogyan is képzelhetné bárki, hogy az MSZP (és persze a többi párt, de most nem róluk van szó) illegális kampányfinanszírozással élt! Ilyet csak egy olyan bűnöző állíthat, mint Lados: az MSZP (és a többi párt), továbbá Baja Ferenc természetesen tiszta, szeplőtlen. ( A vallomás ezen részlete elgondolkodtatja arról is az embert, mennyire pártfüggetlenek valójában az ún. „civil” szervezetek…)
 
 Na és most jön a poén. Azt hisszük, ez a Lados egy közpénzen meggazdagodott milliomos? A túrót. Állítása szerint papíron 80 ezer forintos fizetése volt, és ténylegesen sem vitt haza 110 ezernél többet (vagyis nyilván zsebbe is fizettek, na ezt tudja meg az APEH!) Ennyiért érdemes csalni? Ennyiért nem. De valószínűleg úgy gondolta, előbb-utóbb majdcsak feltör, mint a makói gáz s mint mentora, Zuschlag. Úgy érezhette, akkora tehetsége neki is van, majdcsak lesz BMW-je is hozzá.
 
Már csak az a kérdés maradt, hogy mennek-e feljebb a terhelő vallomások, vagy az ott lévők érinthetetlenek. Én az ő tisztaságukban is hiszek! De azért kíváncsian várom a híreket.

26 komment · 1 trackback

Címkék: közélet mszp zuschlag baja arató

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr7717377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2008.10.16. 20:26:09

Törvénytelen pártfinanszírozás az MSZP-nél? A Zuschlag-per szempontjából mellékszál, de a mai tárgyaláson Lados István, Zuschlag János egykori személyi titkára érdekes dolgot vallott az MSZP mellett működő Táncsics Alapítvány pénzügyeiről. Lados szer…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.10.16. 18:48:30

Na, hát ezt is tudtuk idáig is. Nyilván van valami háttéralku, mert Zuschlag nem beszél, ha pánikolna énekelne, gondolom a léből még jócskán van itt-ott számlákon, és jut neki bőven, ha viszi a balhét. Pár év múlva elítélik majd véletlen pont annyira, amennyit előzetesben volt, kisétál, felmarkolja a lét és elhúz innen. Ez a kiabáló majom meg úgyse számít, fölülről el lesz intézve, kit érdekel egy csicska vallomása, legfeljebb a kuruc csámcsoghat rajta még egy-két évig. Mindenki jól jár, kivéve a hülye népet.

CrL 2008.10.16. 18:55:49

A Topolánszky interjú anno azthiszem minden érintetett felsorolt:

hvg.hu/velemeny/20070924_zuschlag_ugy_gyurcsany_ocsovai_gyarfas.aspx

Sajna aki benne volt és be lett áldozva nagyon jól tudja, hogy a hatalom vezetőit ilyen esetben feldobni vagy bemártani öngyilkosság.

SheronComb 2008.10.16. 19:27:50

"gondolom a léből még jócskán van itt-ott számlákon,"
Ugyan-ugyan, ez csak egy piti 70valahánymillás csalás volt. Zuschlagot kilóra megveszik az autópályákból, digitálistáblákból, csilivili kormányszóvivői portálból stb stb elsíbolt pénzekből. Milliárdokról beszélünk. Ez a sutyerák elég alul volt a ranglétrán. Jóformán semmit nem tud a lényeges dolgokról. Zuschlag már más tészta, valszeg ő kicsit jobban be volt avatva. És megvallom nektek őszintén, a helyében és is befognám a számat. Nem a pénzért. Szeretek élni.

rkb · http://tortenelem.blog.hu 2008.10.16. 19:35:20

Most nem azért, de szerintetek hogyan kellene tehetségtelen, sokad rangú, jó kapcsolati hálóval rendelkező embereknek megélniük?

marosy 2008.10.16. 19:40:50

A bolsik már csak ilyenek.

SheronComb 2008.10.16. 19:41:30

ezek még ehhez is tehetségtelenek voltak...höhö

deneware 2008.10.16. 19:41:50

Arohadtéletbe... Ezek tényleg loptak? És régebben azok is? Nee.... Hát akkor ki a f@szomra szavazzak legkésőbb két év múlva?

lacc 2008.10.16. 19:44:48

thiers: elmehetnenek mlm-ugynoknek, ahhoz pont jok lennenek.

Fatero 2008.10.16. 19:46:47

Én mindig is azt mondtam,hogy akinek van dolga,gyárt,termel,termeszt vagy tenyészt valamit vagy szolgáltat a lakosságnak,az nem ér rá az úri huncutságra !Nézd meg anno kiből lettek a szakszervezeti bizalmik,a kisztitkárok és egyéb agyalágyult szervezetek aktivistái ? Akik a nyáltépésen és a ráérésen kivűl máshoz nem értettek ! No meg a levegő munkacsoportnak és a "grinpiszeseknek" (így magyarosan) is a @rva ...-at.

boka · http://csaszu 2008.10.16. 19:47:31

"A bolsik már csak ilyenek. "

Cuslág és Arató akkora bolsevik, hogy csak na !
Sőt kommunista BMW-t vettek, szocialista lakóházzal ! Ketten együtt vannak vagy ötvenévesek, tehát simán tartozhattak a komcsi elithez ! Templomba velük ! Ott legalább móresre tanítja őket a plebános úr, majd jól megvesszőzi !

rkb · http://tortenelem.blog.hu 2008.10.16. 19:48:55

lacc: mlm ügynök és politikus egy személyben? Hátha a pénzügyi válság kitermeli a jövő porszívóügynökeit...

lacc 2008.10.16. 19:57:51

mindketto az atbaszasrol szol, megallnak a helyuket, azt hiszem :)

boka · http://csaszu 2008.10.16. 19:59:27

Hamár sasika blogja, akkor meg kell említeni, hogy svábok követték el ezt a büncselekményt, úgyhogy ki a svábokkal magyarországról !!!!!!!!!!

Ne szívják a magyarok vérét ! Haza svábiába ! Ez a Sváby Andrásra is vonatkozik ! Ő a főgonosz.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.16. 20:04:24

Boka,
bocs, de te hülye vagy.
Azért nem érdemes idetévelyegned, hogy bosszantsd magad. Ha nem tetszik, olvass mást.

boka · http://csaszu 2008.10.16. 20:13:48

Tetszik, sasika ! A kommentelők nagyrésze ( én is )inkább nevet ezeken a blogokon . Ennyi szórakozás nekünk is kell ! Nem ? Vannak a hardcore hozzászólók, illetve blogírók, ezeken szoktunk szórakozni. Ezzel te is így vagy, nem ?

Szerintem a felháborodó népréteg elég jól behatárolható ! Sokszor járnak nagygyűlésre, ordibálnak stb. Mi inkább cinikusak vagyunk, hogy rohadjunk meg !

rkb · http://tortenelem.blog.hu 2008.10.16. 20:22:45

Már megint ott tartunk, hogy hív a vér szava:) Tiszta nácionálizmus ez a net.

hufi 2008.10.16. 20:44:30

A következő szint TALÁN már a gyurcsányié lenne, vagy vannak még egy néhány szinten?
Zuschlag nagyon az alja ám ennek a vörös fertőnek, azt előre tudtuk, de nem mondta ki soha senki.
A másik híres eseményben, a K&H buliban se Gyuszitaxis és Kulcsár-bróker kőműveskelemen volt az észhordozó, ők csak a mélyvízbe és a plebsznek beáldozott és nevesített csicskák (stroman-ok) lettek, akik ilyenkor elviszik a balhét.

states 2008.10.16. 20:48:46

Ugyan, ugyan, ezek morzsák, a nagy pénzek nem Zuschlág meg Arató kezén tűntek el. Hanem jut eszembe, hogy is hívták azt a sportminisztert, akinek az irodájában összegyűltek Cusiék? Van annyira, hülye magyar, aki elhiszi, hogy Gyurcsány nem tudott arról, mi folyik az irodájában? Ha van, akkor gyorsan jelentkezzen itt...

Egy szomorú olvasó 2008.10.16. 20:49:30

Ki a bolsikat szidja, ki a másik pártot, közben nem gondolja végig, kapitalizmus van. Ahogy a világ minden táján azokból lett jó kapitalista, akik a kezdetektől kíméletlenül arra törekedtek, hogy a csórók pénzén meggazdagodjanak. Rockefeller nem volt bolsevik, ahogy a Panama-csatornából vagy az olasz autópályákból sem a bolsevikok lettek milliárdosok.
És bizony ma azok osztják nekünk odaátról az erkölcsöket, akik húsz-ötven évvel ezelőtt az irodaházak alapjába betonoztatták ellenfeleiket.
Ők már megengedhetik maguknak, hogy játsszák a becsületest.

boka · http://csaszu 2008.10.16. 20:55:30

"csórók pénzén meggazdagodjanak."

Meg a vakok meglátásain !

Rockefeller monnnyon le !

Pala 2008.10.16. 21:09:07

A Zuschlag-ügy egy piszlicsáré dolog, amit gumicsont gyanánt dobnak oda. Az igazi nagy pénzek a völgy nélküli völgyhíd, a hegy nélküli alagutak, a párszáz méteres állomásközökkel épülő négyes metró körül folynak el.

Egy szomorú olvasó 2008.10.16. 21:17:44

Jujuj boka!
Lehet, hogy ez olyan magas neked, mint pápuának a Kotányi fűszer?
De gondolod, az az ember, akinek 70 ezer a nettója, miközben 10-12 órát dolgozik, a fönöke pedig naponta százezereket, milliókat zsebel be, az a főnök nem az ő pénzén keresi zsírosra magát?
Nem elvárás persze, hogy ezt megértsd, de hát javíthatatlan optimista vagyok.

states 2008.10.16. 21:25:32

Szilvásy falazott nekik, figyelmeztette Cusit, hogy a titkosszolgálat lehallgatja. Munkában a kis szegfűs polip...

Lujó 2008.10.16. 21:43:51

Boka elvtárs!
Amikor nagyon gázos visszavonulást kell fedezni, a parancsnok kijelöl néhány embert, és úgy helyezi el őket, hogy esélyük se legyen visszavonulni. Egyetlen dolguk marad: mindvégig lőni. A parancsnok tudja, ők is rájönnek egy idő után: egy magasabb cél érdekében feláldozták őket.
Boka! Te már egészen jól beástad magad, csúnyán mocskolsz magad körül mindent (idén remélhetőleg ez marad a lövöldözés helyett). Hogy érzed magad az utolsó megbízatás teljesítése közben...?
süti beállítások módosítása