babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Ismét "csúcsformában" a Fidelitas

2008.10.17. 18:15 sasika61

 

  A Fidelitas újabb színvonalas akcióval jelezte, hogy „élünk ám és van remény”, mert itt vannak ők, akik rajta tartják ujjaikat a kor ütőerén: http://www.mno.hu/portal/591733.
 Úgy látszik, annyira felbuzdultak a matricázós kampány sikerén („Gyurcsány a hibás!”), hogy ma nekiláttak vizet gereblyézni.
 
 Az ötlet szédületesen jó. Felfújtak egy gumimedencét, megtöltötték vízzel, majd gereblyéztek egy kicsinyég. Mindezzel az általuk „Gyurcsány-csúcsocskának” nevezett szombati dzsembori értelmetlenségére hívták volna fel a figyelmet. Az MTI-nek elmondták, azért nevezik az eseményt „Gyurcsány-csúcsocskának”, mert a meghívottak közül nem mindenki fogadta el a meghívást, Sólyom László köztársasági elnök és a volt államfők nem lesznek jelen.
 
   Nehéz szívvel írom le, de ez így éppúgy röhejes, mint a matrica volt anno. Már a „gereblyézés” is nagy fantáziára utal, kár, hogy nem ők találták ki: a szóösszetételt Kósa Lajos használta napokkal ezelőtt. Lehet, hogy az anyapárt és a fiókák között megengedett az ötletek „elcsenése”, de én kicsit szégyenkezve sodorgatnám az ingecskémet meg a réklimet, ha más nem jutna eszembe. Bár az is igaz, hogy Kósa Lajos csak használta a szót, magától a gereblyézéstől, mint művelettől tartózkodott, ez mindenképp javukra írandó nóvum.
 
 De azzal már hogyan vetnek számot, hogy a „csúcsocskán” lesz egy számukra is ismerős résztvevőcske, maga Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Hogyan? Hát OV elmegy egy olyan összejövetelre, ami értelmetlen? Ezzel tölti a drága idejét? Neki nem szóltak az ifjak s lányok, hogy „Elnök úr! Ne menjen! Inkább gereblyézze otthon a lehulló leveleket, még annak is több értelme van!”
 
Nem szép tőletek, fiatal barátaim, hogy így leégetitek az elnök urat. Most aztán vagy nem megy el (mert ugye legkésőbb ma megtudta, hogy értelmetlen), vagy mond valami olyat, de olyat, ami utólag mégis hasznossá teszi a találkozót. Különben beállhat ő is a vízgereblyézők közé.

4 komment

Címkék: közélet fidelitas nemzeti csúcs

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr41719027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.18. 08:39:36

Aki undorodik a pártoktól, az nem ismeri az ifjúsági szervezeteiket. Miért van az, hogy a huszas generációból tényleg csak a debil, nyomulós, ostoba emberek politizálnak? Talán mert a többi kortársam tisztességes munkával akar előbbre jutni.

Egyébként még pártnak sem kell lennie. Annak idején a főiskolán a legundorítóbb embereknek három csoportja volt: a volt HÖKösök, a HÖKösök és a leendő HÖKösök.

noob 2008.10.18. 13:58:25

Elposztoltam a Válságcsúcsho..

Pilátus-Klub vagy Labdaházi Alkotmányozó Ovál-asztal?

Nézem a Nemzeti (ál)Csúcsot és nem tok szabadulni a deja vu érzéstől....Ez egy nosztalgia buli.Igaz az öltönyök már nem a VOR termékei és a fogaink is jobbak mint 20 éve. Mégis visszhangzik a teremben a " növekedjen.... fokozottan törekedni kell .. bővül" s a Rossz Szónokok is felolvassák többhasábos körmondataikat. Néhányan tényleg nem tanultak...

Ez a tanácskozás vagy egy az átlagosnál aljasabb játék része vagy a parlamentáris demokrácia ( tágabban: 15 év politikai gyakorlatának ) csődjének látványos beismerése.

Ez a buli egyszeri, senkit nem kötelez semmire, nincs folytatása, későbbi menetrendje. Mindenki kap öt perc válaszadási időt ( telefonos- vagy közönség-dzsókert nincs). Sokan belesnek abba a hibába, hogy komolyan veszik az alkalmat és magukat. Pedig csak "Barrabást" kiáltó tömeg részei...

A "jó étvágyat" köszöntés után pedig a háttérben megjelentek a szolgák a kis kézmosó tálakkal....

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2008.10.20. 10:54:57

"Nemzeti (ál)Csúcsot "

Állcsúcsra mért ütés - majdnem minden esetben KO. Hát igen...

A Nadapi Mór 2008.10.21. 02:05:31

No ittned megest fölbukkant Prücök Prückevics a trockosta szabotőr!
Hogy ocsmányul belerondítson szép magyar anyanyelvünk fenntebb stíljébe! A vízgereblyézés ugyanis az egyik legocsmánysbb rabsicmódszer, amit csk víz partján elkövetni lehet!
A rabsic késő ősztől kora tavaszig halőrnemjárta időben kisunnyog a partra, ahol tudja, hogy halak vermelnek. Ocsmány házi kínzóeszközét béhagyintja a gyanútlanul tetelő halak közé, majd partra vontat annyi szerencsétlent, ammennyi fennakad a szerszámán. Még több marad súlyosan sebezve a vízben.
Sapienti sat.
süti beállítások módosítása