HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Lamperth és a szabad iskolaválasztás

2007.11.10. 19:26 sasika61

Korunk egyik nagy ideológusa, Lamperth Mónika mai új alapvetésében kinyilatkoztatta véleményét, miszerint a szabad iskolaválasztás egyébként alkotmányos jogát korlátozni kellene. A töltött galamb a televízióban is elbúgta, hogy pl. az orvos, védőnő!, a jegyző elviheti a nekik nem tetsző falusi iskolákból gyermekeit, bezzeg a szegény családok nem.
Könnyű lenne azon ironizálni, hogy ezek szerint már annyira nagy a jólét, hogy a védőnő is a felső tízezerhez tartozik, de nem ezen van itt a lényeg.
A jelenség létezik, városi tanárként is látom. Látom a valós veszélyeit is: sok település iskoláját várja az a sors, hogy csak szegény - ne kerteljünk - cigány tanulói lesznek, ottmaradt kollégáimat nem irigylem,s minden tiszteletem az övék.
Lamperthnek azonban azt is látnia kellene, hogy nemcsak "gazdag" családok hordják el gyermekeiket, hanem lényegében mindenki, aki teheti vagy egyáltalán érdekli a gyermeke jövője. Ennek többnyire az az oka, hogy az elcigányosodó iskolákban lehetetlen tanulni, lassan már tanítani is. A szülők természetes ösztöneiket követve menekítik gyermekeiket, a ezt akarják megakadályozni most Lamperthék.
Másként szólva: a lamperthi szándék éppen az, hogy azokat a gyerekeket és szüleiket is víz alá nyomják, akikben még él a kiemelkedés szándéka, valójában egy szokásos demagóg, a kisemberek érdekeire való hivatkozással épp előlük ( is ) el akarják zárni a felemelkedés lehetőségét. Miközben álszent módon követelik  a szabad iskolaválasztás korlátozását, sosem számolnak be róla, ők hová járatják gyermekeiket, s vajon az MSZP-s, SZDSZ-es elit gyermekei közül hányan járnak cigány többségű iskolába?
Cigánygyűlölő nem vagyok, s gondolom a szülők többsége sem. De senki sem kívánhatja, hogy egy rosszul felfogott cigány-érdekvédelem oltárán bárki is feláldozza saját gyermekének a sorsát. Főleg azok nem követelhetik ezt, akik anyagi-kapcsolati-egyéb tőkéjüknél fogva lényegében bármilyen lehetőséget meg tudnak adni saját utódaiknak.
Ugyanezt a rejtett céljukat szolgálja a körzethez kötött beiskolázás, az általános iskolai felvételi kényszerű eltörlése, amit most a középiskolára is ki akarnak terjeszteni: mindennek egy valódi célja van: a kis-és középpolgárság megfojtása.
"Irtózatos hazudság mindenütt" ( Vörösmarty )

5 komment

Címkék: közélet iskola lampert

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr25224646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.11. 22:04:36

Molnárgörényt olvastál már? Asszem ma volt neki is egy iskolás és cigányos bejegyzése...

Aouka 2007.11.13. 09:34:01

Remélem nem gondolják komolyan, mert én biztosan nem fogom "kátrányos helyzetűek" közé járatni a gyermekemet, csak azért hogy a 70-es IQ-val rendelkező gyökér, elvegye a cuccait, amiért mi keményen megdolgozunk ő meg már 5 évesen lop + vissza is húzza az egész oktatás menetét. Nem biztos, hogy egy ilyen iskolában rosszabbak a tanárok, de ezek miatt nem lehet normálisan tanítani. Az én gyerekem még nincs 3 éves, de már ugyanúgy utálja őket, mint én.

Szúrófény 2008.12.25. 13:52:13

„Minden népnek olyan a kormánya amilyet megérdemel! Széchenyi. Meg akit be lehet csapni, az is megérdemli! — Ez a gazemberek erkölcse!
Mert, mint elmondják, az így befolyt adójövedelem az Önkormányzatokhoz kerül, akinek feladata nevezettek segélyezése, az iskola fenntartása, (ahonnan a saját gyermekét kimenekíteni kénytelen, az általa eltartottak terrorja miatt!) Közismert tény, (az általános iskola fizika óráján kellett volna megtanulni baromkáim!) hogy a zárt pályán a közlekedés sebességét a leglassabb jármű sebessége határozza meg, magyarul azzal egyező lesz! Tehát ha a tanulás sebessége a legbutább cigánygyerekhez szabott, onnan a magyar gyereket ki kell menekíteni! A politika szerint ezzel a sebességgel „versenyképesek” leszünk Európával? Ha a direkt lebutítás a cél, akkor önök kiváló munkát végeznek, külföldi megbízóiknak! A Fasori evangélikus gimnáziumnak hallották- e hírét uraim?
Hagyományunk ez nekünk. Valamikor az egyházi-adó miatt elment a magyar a román egyházba, és ott románná lett, később az ország területe is elveszett! „Az eredmény az ostobák tanítója” — de Önök tanulásra képtelenek! Ma az állami adó és kerestei viszonyok miatt a magyar gyereket nem vállal, megteszi helyette a roma, aztán megint Romániához lehet bennünket csatolni? Vagy hová? Ötven év alatt elérjük, hogy Ők lesznek többségben! Mi magyarok majd mennyi nyugdíjat fogunk kapni az Ő munkájuk után? Egy másik mondás szerint: „ahol nem érdemes megöregedni, ott nem érdemes élni” — akinek nem tetszik itt, az elmehet, mondta Ön!

Szúrófény 2008.12.25. 13:53:10

A fenti részlet egy Gyurcsánynak írt levélből származik.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2008.12.25. 21:12:33

speciel a szabad iskolaválasztás a tehetős családokon kívül mindenki másnak szívás. igen, a cigányoknak is. meg a nem cigányoknak is.

a cigány gyerekek nem szegregált oktatása nem csak az ő javukat szolgálja, hanem mindnyájunkét.

de ezt felfogni talán már túl magas elvárás. kár.
süti beállítások módosítása