babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az SZDSZ kampánysátra

2008.02.15. 18:14 sasika61

Ma munka végeztével szokás szerint kerékpárra ültem, indultam haza. Mintegy 50 méter után értem ki a műútra, s ott egy rendőrautó vágott be elém. Ekkor még azt hittem, a közeli piac gyanús elem-, látcső-, ruhaárusait ellenőrizték. Alig mentünk 20-30 métert, látom, egy másik kis utcában is áll egy autójuk, s a Dobó tér felé haladva egy harmadik is feltűnt. Ezen a rövid szakaszon ennyi rendőrautó? Mi van itt? – gondoltam magamban -, de a városközpont nem úgy tűnt, mintha a „fasiszta csőcselék” készülne épp a szétverésére. Aztán megfordult a fejemben, hogy talán azért járőröznek, mert a közelben lakik egy MSZP-s képviselő, szerszámkészítő és szociológus egyszemélyben, aki bár államtitkár is volt már, mégis a rendszerváltás előtti években rendezett sturmix-vetélkedőkkel írta be magát a város történelmének halhatatlanjai sorába. Lehet, hogy ő is részesült a porhintésből, vajon ő milyen színűt kapott?

Eközben értünk a térre. A tér szélén egy nagy sátor állt. Visszajöttek a régi megszállók?- gondoltam ijedten- egri lévén természetesen a törökökre. A színvilág azonban nem a törököket idézte, a kék mellett a piszkosszürke ponyvaszín volt a meghatározó (ez utóbbi eredetileg lehet, hogy fehér volt – ó, ha ezek a színek beszélni tudnának…)

El kellett haladnom előtte, s ekkor mint derült égből Lendvai Ildikó fogsora, váratlanul „esett le”, mi az oka a rendőr randalírnak: a sátorozók az SZDSZ-kampány emberei voltak.

A bejáratot átlátszó műanyagfüggöny jelezte, fölötte valami olyasmi felirat, hogy Filmvetítés a szocializmus korából, amiből mindenki számára egyértelmű ugye, hogy a Fidesz népszavazási kezdeményezéseit fogják ízekre szedni. (Hirtelen nem jut eszembe, segítene valaki, hogy melyik párt és hányszor feküdt össze az MSZMP utódpártjával?)

A sátorban az érdeklődők száma erősen konvergált a 0 felé. Igaz, hogy csak fél egy volt, estére lehet, hogy az összes tag és érdeklődő elmegy, mind a harmincan. Menjenek.

Hát bizony elmehetnének már a …


 

P.S.

Most hallom ( este van már), hogy maga Kóka volt itt, de hál' Istennek elment.

Sajnos, nem végleg.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: kampány közélet rendőrség szdsz

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr20340741

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://narvakebab.ee/ 2018.06.18. 03:28:27

A feleségem is felkereste Marcus mágust! - Realista

Trackback: narvakebab.ee 2018.06.18. 00:21:34

Japánban nem gond a hó - vonatmagazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása