babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

"... azt mondták (Feri), menj a picsába!"

2008.03.10. 15:55 sasika61

 

 Ezekkel a veretes szavakkal értékelte Horn Gábor a népszavazás eredményét; tömörebb, lényegretörőbb elemzés aligha adható. Mindez ráadásul a miniszterelnök beszéde közben hangzott el, aki próbálta a súlyos vereséget kisebbíteni, még egy mosolyt is megeresztett, jelezve, hogy nincs nagy baj, de hát az is olyanra sikeredett, mint amikor valakinek a "Föl, föl ti rabjai..." éneklése közben lábára tolják a zongorát.

„Valójában  a Fidesz vesztett, mert a kormány a helyén marad” – ilyesmiket is mondott tegnap este Gy.F. A legelemibb kommunikációs ismeretekhez is hozzátartozik, hogy a gesztusok, mimika kifejezőbbek és leleplezőbbek a szavaknál. Gy. F. beszéde közben oldalról látni lehetett a felsorakozott MSZP-s prominensek arcát. Az első sor szélén pl. Hiller Istvánét. Olyan gyászos képet vágott, mint aki azon gondolkodik: most itt a színpadon vágja-e fel az ereit, vagy várja meg a több biztosítóról  pénztárról szóló népszavazás végeredményét (várjon, s ne tegye meg soha, inkább menjen vissza tanítani). A többiek arca is olyan volt, mint az enyém 2002-ben, ’05-ben, ’06-ban, s ráismertem: ezek bizony a vereség vonásai.

Az eredményeket elemezhetik jobbról, balról, akárhonnan, de bármit tesznek, tegnap a több mint hárommillió igen-nel szavazó győztesnek érezhette magát, a nem mellett kampányolók és az otthonmaradásra bíztatók pedig a lelkük mélyén érzik: súlyos vereséget szenvedtek.

Komoly elemző azt sem vitathatja, hogy a népszavazást támogatók óriási többsége nem csak a feltett kérdésekről szavazott, hanem a kormányról is ítéletet mondott. Ezt bizonyítják a szinte egybehangzó számok: ekkora mennyiségnél néhány tízezres különbség elhanyagolható: a tipikus szavazó vagy három igen-t vagy három nem-et ikszelt be.

Az estének volt még egy jelentős tanulsága. Hiába provokálták az embereket az óriási rendőri készültséggel, értelmetlen igazoltatásokkal a Nádor utcában, kettős kordonnal ( Budaházyval és Toroczkaival súlyosbítva), a többség nem volt az erőszakra vevő. Kifejező és szellemes volt a Hír TV-s Krakkó Ákos: „a téren mintegy 2500 ember van, ebből 2000 rendőr…”

Felnőttünk.?

12 komment

Címkék: gyurcsány hiller népszavazás gábor horn

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr30374436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

másik néző 2008.03.10. 16:51:46

Kedves Tanár Úr!
Szívből gartulálok.
Sikerült megakadályozni, hogy a közoktatásban dolgozó tanár (óvónő, dadus) legyen az egyetlen foglalkozás, amelynek naponta való igénybe vételéért nem kell fizetnie a fogyasztónak. (Rendőrt vagy tűzoltót csak vészhelyzetben vesszük igénybe...)
Ami különben egyáltalán nem felemelő érzés. (Az, hogy nem fizetnek a munkáért, akik megveszik. Emiatt fordulhat elő, hogy egy középiskolai tanár azért tüntet, hogy középfokú érettségivel is vegyék föl egyetemre az ő diákjait! Jesszusom, nem arra bíztatja őket, hogy legyenek mindenből a legjobbak, és abból, amiből, mondjuk, később másokat akarnak tanítani, a lehető legtöbbet tudják, azaz simán vegyék az emelt szintet!!!!!!!!!!!!!! Nem egri tanerővel történt ez? Rosszul emlékszem?)
És: tehát nemcsak a közoktatásban, hanem a felsőoktatásban sem fog nőni a tanárok fizetése.
Amiből következik: nemcsak a szocik - mint állítani szoktad -, hanem a szavazók is lenézik az értelmiséget.
Tudom, te sosem szoktál panaszkodni, mert arcpirítóan keveset adnak a munkádért, hát most biztosan nem is emelkedik majd (mert azért az mégsem járta volna, hogy az egyetemen igen, a gimiben nem, de hát ha ott sem...)
Ennyit nyilván megér, ha segíthetsz a haza sorsán egy szavazattal. Márpedig most már csak belátja a sok hülye szoci, hogy menniük kell! Vagy ha most sem, akkor majd szeptemberben az újabb népszavazáson!
Azt köszönöm, hogy egyet értettél azzal, hogy kellene kategóriát váltaniuk a hallgatóknak, csak azt a mondatot nem értem, hogy ehhez nem kell általános tandíj. Akkor mi kell?
Úgy érted talán, hogy valakit felvesznek ingyenes oktatásra, de ha rosszul tanul, majd fizetnie kell?
Ez szép, csak ez az általános tandíj másik neve.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.03.10. 17:20:28

Kedves másik néző!
"Emiatt fordulhat elő, hogy egy középiskolai tanár azért tüntet, hogy középfokú érettségivel is vegyék föl egyetemre az ő diákjait! Jesszusom, nem arra bíztatja őket, hogy legyenek mindenből a legjobbak, és abból, amiből, mondjuk, később másokat akarnak tanítani, a lehető legtöbbet tudják, azaz simán vegyék az emelt szintet!!!!!!!!!!!!!! Nem egri tanerővel történt ez? Rosszul emlékszem?"
Itt mire gondolsz?Én ilyet soha ne mondtam, a tanítványaimat éppen az ellenkezőjére bíztatom, nagyjából arra, amit elvárásként megfogalmaztál.
Nem tudom, miről beszélsz.

neduddki 2008.03.10. 17:27:47

Feri felőlem oda megy ahová akar, de vigye magával Viktort is. Nekem a mai napig fixa ideám, hogy ebben az országban nem képviseli senki az én érdekeimet. Amit a maszop és a szadesz csinál az egy röhej. De annak kész. Amit a jobb oldal csinál az meg erőpolitika. Hogy egy igazán klasszikust idézzek, (Hofi) erőből Krisztus. Nekem egyik sem fekszik. Az egyikkel az a gond AMIT csinálnak, a másikkal meg az AHOGYAN próbálják. Ez a tegnapi népszavazáson is kiderült. Sokan azért szavaztak igennel vagy nemmel mert valakik ELLEN szavaztak. Ugyanúgy mint mondjuk 2006-ban, csak akkor más volt a közellenség akivel szemben fel lehetett sorakoztatni egy csomó embert. Itt a public enemy Fletó és a vizitdíj lett. (akár egy XXI.sz.-i népmese címe is lehetne). Sajnos nem örülök a szavazás eredményének, mert megint csak én fogok rosszul járni, aki havonta rendszeresen befizeti az adót, TB, nyugdíj és egyéb járulékokat majd pedig amikor oda kerül a sor nem fogok sem nyugdíjat sem pedig orvosi ellátást kapni de még ingyen sem fogják a gyerekemet tanítani. Örök dilemma: egyén vagy társadalom? Ki van kiért? Ki fizeti a révészt? Most ne azt nézzük, hogy ma ki lopott. Mert mindenki. Az elmúlt 40 évben mindenki.Mégis mindenki milyen jól "elvolt". A gondoskodó állambácsival összekacsintva mindenkinek megvolt a maga kis stiklije. Mindenki lopott ennek ellenére soha senkinek nem hiányzott semmi. A MIÉNK!!! volt. Na persze. Amikor az apám már gyógyíthatatlan beteg volt, az orvosok minden alkalommal (hetente) elvárták a fehér borítékot. Én azóta soha nem adok egyetlen vasat sem orvosnak. Nem is fogok. ÉN fizetem a TB-t. Majd meglátom mennyit kapok érte.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.03.10. 20:09:04

Kedves Neduddki!
Az érvelésed általánosít, legalábbis én nem veszem magamra: sem én, sem a szüleim nem loptunk az elmúlt 40 évben, szerintem te sem.
Az orvostársadalom bizonyos tagjainak viselkedése s általában az egészségügy persze megérne egy misét, én sem gondolom, hogy minden rendben van, pláne nem, hogy ezzel a népszavazással bármi is rendeződne magában az egészségügyben.
S azért OV-t nem venném egy kalap alá Fletóval:2002-ig legalább kiszámíthatóan éltünk, az ország általános állapota pedig sokkal jobb volt a mainál. Az összemosás a felelősség nem egyforma mértékét maszatolja el.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.03.11. 01:11:53

Horn Gábor alapvetően egy rusnya alak, de ezúttal igaza volt. Tényleg arra szavaztunk, hogy Fletó menjen a picsába. Bár az túl jó neki, mint célállomás...

másik néző 2008.03.11. 10:29:43

Kedves Tanár Úr!
Nem mondtam, hogy te, hanem, hogy egy "egri tanerő" szervezte a tüntetést. Nem volt hátsó szándék a fogalmazásomban, tényleg nem emlékeztem pontosan, úgy rémlett, egy egri hölgy szervezte, gondoltam, te biztosan ismered. Hihetetlennek tűnt, hogy ha az országos dolgokat pontosan követed, éppen arra nem emlékszel, ami Egerből indult ki.
De tessék, kikerestem a Magyar Nemzet cikkét:
www.mno.hu/portal/299870
2005 nyarán volt: "Csákváriné Veréb Valéria egri középiskolai tanár". Nem ismered őt?

neduddki 2008.03.11. 10:56:17

Tanár Úr! Tény hogy lenne mit bepótolnom a lopás területén, bár az a kakasos nyalóka a búcsúban nem tudom számít-e. Ami a 2002-től számított bizonyos fokú kiszámíthatóságot illeti, annak alapjait egy bizonyos Bokros tette le, a mára már elhíresült pakkjával. Annak idején ez nagyon fájt és rohadt nehéz volt cipelni. De használt. Ezt az akkori ellenzék (majd 2002-től kormányzat) sem tagadta utólag. Mennyivel könnyebb egy olyan gazdasági helyzetben kormányozni, ahol nem kell fájdalmas döntéseket meghozni, mert a gazdasági növekedés nyújtotta többletbevételből van lehetőség (f)osztogatásra. lsd Torgyán és bandája ámokfutása a mezőgazdaságban. Nekem akkor is az fájt, hogy az állam akarta megmondani mit csináljak és főleg azt, hogyan. Hát nem. Hadd döntsem el én, hogyan akarok boldogulni. Nem élünk az 50`-es években.

neduddki 2008.03.11. 11:23:08

U.i. Természetesen a dátum 2002-ig értendő. :))))

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.03.11. 16:10:51

Kedves másik néző!
Félreértettelek, de így már emlékszem az esetre. A hölgyet látásból ismerem, szerintem nem volt igaza sem jogi, sem gyakorlati értelemben:ő hibázott.
Netuddki!
Bokros értékelése a közgazdasági irodalomban sem egyértelmű, bár kétségtelen az alaphang megegyezik a tiéddel. Érdemes lenne egy más szempontú megközelítést is elolvasnod, pl. Bogár lászló:Magyarország és a globalizáció, hátha van ebben is valami igazság.
Torgyán értékelésében nincs vitánk.Azt viszont nem értem, mit is mondott meg az állam Orbán alatt neked? Mert nekem semmi olyat nem írt elő, hogy mit csináljak s hogyan.Pláne nem emlékeztem azidőtájt az 50-es évekre. Annál inkább manapság.

Pont 2008.03.11. 16:53:10

Annyit azért hozzátennék, hogy nem kell a rendőrt potenciális ellenségnek tekinteni. Igazoltat, mert az volt a dolga, ezt szerintem nem ő dönti el ;)
Amúgy jó lett.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.03.11. 18:45:19

Kedves Pont!
Általában igazad van, azért annak megvan az oka, hogy bizonyos politikailag kényes helyzetekben a rendőr láttán végigfut az ember hátán a hideg, lásd:
www.mno.hu/portal/548131.
Ilyet normális ember parancsra sem tesz.

neduddki 2008.03.12. 12:12:47

www.indavideo.hu/video/Gyurcsany_untergangja ezzel most per pillanat nem tudok vitatkozni.. :)
süti beállítások módosítása