babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kormányeltörésben

2008.04.01. 18:32 sasika61

 

„Elmém csak téveleg széllel kétségben,

Mint vasmacska nélkül az gálya az tengerben,

Kormányeltörésben”

(Balassi Bálint)

 A „kormányeltörés” miatti kétségbeesés, irányvesztés jellemezte az ATV Sajtóklubjának tegnap esti beszélgetését. A három tisztességtelenségben megőszült öreg muskétás, kiegészülve Dési-d’Artagnannal „tévelgett, mint vasmacska nélkül az gálya az tengerben”.

Ők, akik eddig magabiztosan védték a védhetetlent, a kormányt és pártjait, hirtelen elbizonytalanodtak. Légyszáros Mészáros Tamás indulatba jött, mint aki metilalkoholt ivott, elkezdte osztani Kókát és a szadeszt, de olyan hevülettel, hogy szerintem ha Csurka hallja, menten leszerződteti vezércikkírónak a Magyar Fórumhoz. Elmondta azt, amit e blog írója milliókkal egyetemben mindig is tudott, hogy Kóka tehetségtelen, beképzelt, öntelt, állami emlőn mások segítségével meggazdagodott nímand, akiből a politikai érzék minimuma is hiányzik stb. Erre kontrázott a Hirtelen Demokraták Szövetségébe tartozó Kavarja, ni! – emlékszem rá, a rendszerváltás előtt is megmondta a tutit -, akit már Bolgár-Pornó Györgynek ott helyre kellett igazítania: „te, János, ez a magyar nemzet hangja”, amit persze lehetett Magyar Nemzetnek is érteni. Látszott rajtuk a bosszúság, hogy azt a segget kell rúgniuk, amit eddig nyaltak.

Ugyanez látszott abból, ahogyan a két koalás párt egymásról nyilatkozott.„Gyurcsány mentálisan alkalmatlan a kormányfői posztra”- nem én mondtam, hanem egy vezető szadeszos (Gulyás), Feró pedig reformblabláról, reformgőgről, az intellektuális teljesítmény hiányáról értekezett két székpörgés közt.

 Mindkét fél jól látja a másikat, amiből az következne, hogy a kormány alkalmatlanság miatt lemond.

Hát nem. Az MSZP marad, az SZDSZ pedig asszisztál a végvonagláshoz.

Merthogy nemes lelkű államférfiak lennének ők, akik kizárólag az ország javát akarják. Az MSZP különben is a megtestesült modernitás és progresszió. Városom MSZP-s országgyűlési képviselői közül ketten a KISZ-titkárok keserű kenyerét ették valaha, az egyikből jó szakmunkás lehetett volna, ehelyett álomtitkár lett, Török Zsoltból pedig még bármi lehet, pl. szakmunkás, erre megvan a végzettsége. Íme a modernitás és progresszió Heves megyei változata.

Főmodernek alaptevékenysége a permanens harc a „populista, nemzeti radikális, olykor az ántiszemitizmussal kacérkodó” jobboldallal, vagyis a Fidesszel és a kénköves leheletet fúvó patás ördöggel, Orbán Viktorral. Ez a nagyjából egy vidéki munkásőr szellemi színvonalához illő értelmezési keret alkotja világképük lényegét.

Most megmentik épp az országot a végromlástól (értsd: a Fidesz hatalomra jutásától).

Új kormányprogram készül, két évig ezen is eltökölnek valahogy.

A könnyebb áttekinthetőség végett javaslom nekik, ez a kormányprogram ne álljon se 10, se 100 lépésből, csak egy pontból, mint fő célból:

„Gyurcsánynak maradnia kell!”

1 komment

Címkék: koalíció sajtóklub kormányválság

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr8406932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neduddki 2008.04.09. 19:45:07

Nem látom a kapkodást ellenzéki oldalról a kormányrúdért. Szavakon kívül semmi egyéb. Nem ilyen lovat akartak, gondolom én. Dehát szegény ember vizzel főz. Ez van. Illetve CSAK EZ van. Most nincs olyan várható gazdasái növekedés mint annak idején az első Fidesz koalíció idején. Szerintem most senki sem akarja ezt a lovat.
süti beállítások módosítása