babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Javaslat melegek számára - esély a megbékélésre

2008.07.07. 09:53 sasika61

 

Ha meleg lennék, netán valamely melegszervezet vezetője, olvasva szombati vonulás pártpolitikai reakcióit, elérkezettnek látnám az időt egy nagyvonalú ajánlatra, gesztusra a jobboldal felé. No nem a burkolatfelszedők, tojásdobálók irányába, azokkal normális ember nem vállal semmiféle közösséget, kezelésük szimpla rendőrségi ügy lenne, minden normális országban. De az a jobboldal, amely maga is fintorog a „csőcselék” láttán, most, ebben a pillanatban egyetlen gesztussal megnyerhető lenne. Miről is van szó?
 
A közvélemény nem egészen alaptalanul, de részben felületesen a melegek ügyét pártpolitikai szinten is értelmezi: a kormánypártok mellé állítva őket. Érzik ezt a koalíció politikusai is, megérezte a szombati eseményekben rejlő lehetőséget maga a miniszterelnök is, aki egyenesen Chartát akar szervezni az erőszak, a szélsőségesek ellen. És ebben nyílik meg az esély a melegek számára. Annak az esélye, hogy ügyüket elválasszák a pártpolitikától. Ki kellene adniuk egy nyilatkozatot, amelyben közlik, hogy nem kérnek az ilyesfajta védelemből („tetszettek volna szombaton megvédeni”); hogy tisztán látják Gyurcsány céljait, amelyek semmiképpen nem azonosak a melegekével. Kinyilváníthatnák, hogy egészen világos számukra: a miniszterelnök a melegeket eszközként használja fel túléléséhez; jogaik (továbbá a cigányok, zsidók stb. jogai) hangoztatása, az események miatti felháborodása csak egyike szerepeinek, amit a legutolsó vidéki diákszínpad szereplője is hitelesebben alakítana; hogy igazából nem megvédeni akarja őket (sem), éppen ellenkezőleg: a magára irányuló ellenszenvet akarja más irányba terelni, tehát éppen a feszültség fenntartása az érdeke; hogy amennyiben a Chartához csatlakoznának, végzetesen megbélyegeznék magukat a kormánypártiság igaztalan vádjával: ilyesmikről kellene szólnia ennek a nyilatkozatnak.
 
A haszon beláthatatlan. Megszűnne a szélsőségesek azon lehetősége, hogy a Gyurcsány és kormánya ellen irányuló ellenszenvet rajtuk éljék ki; világosan látszana, hogy a melegek nem ab ovo liberálisok, szocialisták, hanem melegek, és ahányan vannak, annyiféleképpen gondolkodhatnak a politikáról, pártokról, s ehhez senkinek semmi köze; az ellenzék pedig nem tehetné meg még egyszer, hogy kényszeredett langyossággal általában szóljon az erőszak elutasításáról.
Én a helyükben megfontolnám a javaslatot (feltéve, hogy valaki is olvas közülük).

4 komment · 2 trackback

Címkék: közélet gyurcsány melegek

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr38556785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tojás 2008.07.07. 14:51:07

ProvokációMinden normális ember megegyezett abban, hogy a nemnormálisok felvonulása provokáció. Mert a normálisok nem vonulnak fel a normalitásukat hangoztatva, tehát  a nemnormálisok se vonuljanak fel. Ha mégis felvonulnak, ne csodálkozzanak, ha a n…

Trackback: GayBears Blog 2008.07.07. 11:10:00

Szombat után már a buzi ügy is „csak” politikai kérdésMivel az SZDSZ viaszfordíthatatlanul politikai kérdést csinált a melegfelvonulásból, az hogy a történtek után már mindenki politikai hasznot szeretne belőle húzni, nem meglepő. Előre borítékolható volt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

critics 2008.07.07. 10:51:27

A probléma ott van, hogy eddig csak a baloldal tett valamit a melegekért, a jobboldal pedig azt is elvenné, amit eddig elértek. A regisztrált élettársi kapcsolatról szoló törvény január elsején lép életbe, a KDNP pedig nagyon el akarja törölni, lehetőleg azonnal, amint kormányra kerülnek. Nagyon remélem, hogy ez még idén nem következik be, mert ha már pár száz vagy pár ezer homoszexuális élettársi kapcsolatot kötött, akkor szerzett jogokat már jóval nehezebb visszavonni, mint még az életbe lépés előtt.

partychoke · http://roguesec.blog.hu 2008.07.07. 13:17:31

van igazság abban, amit írsz, csakhogy ez azért nem ilyen egyszerű. a melegek oldaláról nézve, örülnek mindennek és mindenkinek, aki melléjük áll, éléggé el nem ítélhető módon. a maszop meg nyilván kihasználja ezt, mint ahogy a holllánernőzést is, hisz meg kell ragadni az utolsó szalmaszálat is.
most jön tehát a harmadik oldal: a jobboldal. bizony, mint hogy ez a saját érdeke, a jobboldalnak kellene lépnie, és nem másokra várni. ám már a hollánernőnél sem tette ezt meg, és most sem fogja, mivel túl sok szavazójába kerülne. ez van, patthelyzet, a baloldal pofátlanul kihasználja, a jobboldal pedig pofátlanul nem tesz semmit, amíg a hasznukat látják belőle.

evergo 2008.07.07. 14:08:54

Azt hiszem, a jóérzésű emberek, akik csak nyugalmat szeretnének ebben az országban, most világosan láthatták, mennyire nem érdeklik a politikai elitet a közember. Lehet h van kivétel, de nem sok. Kereszténydemóktól nem is várna mást az ember, köztársasági elnök meg gondolom nyaral, szombat meg már régen volt.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2008.07.07. 14:57:13

A liberális párt bármikor szónokol nekünk a civil közösségiségek fontosságáról, majd amikor ott az orra előtt egy civil közösségi összefogás, akkor oda nem illő módon Úr-szolga mintáit belevíve a beszédidő 70-80%-át lefoglalja a Pride megnyitóján, a civil kamionsor helyett kettő darab politikia kamion van jelen, a civil "mártírok" helyébe politikai "mártírok" lépnek, kockázatok és mellékhatások tekintetében pedig előáll az a helyzet, hogy a liberálisok által oly sokra tartott civil kisközösségiség pedig elsorvad, szétesik. Visszariad 20-30 kisközösség, mert undorodik ezektől az uraktól! A tavalyi Pride támogatói listán 27 szervezet szerepel, az idein meg 3!
Nem tudunk olyan politikusi elit rekruitációt működtetni, ami legalább a vezetők szintjére olyan embereket álítana, akik el tudnak szakadni a feudális emberi viszonyok újratermelésétől! A pártokrácia azért tesz lépten nyomon lépéseket az ország rebarbarizálására, mert kultúrálisan ők sem szakadtak el feudális mintáktól!
Egytől-egyig bűnösök abban, hogy ez a helyzet kialakult! A kis civil szervezeteket kiírtó tevékenységük miatt kerültünk ebbe az állapotba! Így járnak azok az országok, amelyek nem tudnak mit kezdeni a civil gyilkos pártokráciájukkal! Visszasüllyednek a tekintélyelvűség síkjára, sőt az alá! Káosz ad legitimitást a rendteremtő - megmentő - diktátoroknak! Ez utóbbi a FIDESZ stratégiája! Ők kezdték el kiírtani a politika független civil szervezeteket és az ő repertoárjukba tartozik ez az egész kérdéskör utcára vihető indulat tartalma! A Kossuth tértől egészen a szombati utcai őrjöngésig!
Nézzétek meg a részvételi demokrácia blogot!
süti beállítások módosítása