HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Felmászik a veres csillag...

2008.07.08. 19:25 sasika61

 

 
Politikusaink nagy részéről tudni lehet, hogy kreativitásuk, ítélőkészségük, helyzetfelismerő képességük alig haladja meg (ha egyáltalán) egy kisegítő iskolás színvonalát (elnézést a kisegítő iskolába járóktól). Erre tett ma bizonyságot az MSZP két képviselője, Hegyi Gyula és Herczog Edit.
 
Történt, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság ítéletet hozott a vörös csillag ügyében, lényegében elutasítva a hatályos magyar joggyakorlatot, mely azt az önkényuralmi jelképként értelmezi. A bíróság indoklása is megérne egy (fekete)misét, de uniós polgárként, jogkövető állampolgárként fogadjuk el döntésüket. Hanem amit nevezett két képviselő az ítélet kapcsán közzétett, az egyaránt példa a korai triumfálásra és a rövidlátásra: http://www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/hirek/mutatHir&fcHirTipus=h&fnId=121850&fnHid=121850.
 
Szemezgessünk belőle: „a hagyományos baloldali jelképeket csak egy időre tudták elorozni a demokratikus mozgalmaktól a sztálini típusú diktatúrák” – mondják, anélkül, hogy végiggondolnák mondataik következményét. Kérdezzük meg, hogy a szvasztika nem hagyományos jelkép? De bizony, több ezer éves, csak egy időre elorozták a „náci típusú diktatúrák”! „A vörös csillag több évszázados jelkép, még Ady Endre is az emberi felszabadulás szimbólumaként köszöntötte”- mondják ők. Igen, de ha képviselőink nem tudnák, felvilágosítom őket, hogy Ady 1919-ben meghalt, még a tanácsköztársaság előtt, a sztálini időszakot sem érhette meg – értelemszerűen-, sőt a Rákosi –Kádár érát sem. Hogy miként viszonyult volna ezek ismeretében a vörös csillaghoz, nem tudjuk megkérdezni, csak a túlvilágon, merthogy Ady ebben is hitt.
 
Az igazi rövidlátás azonban abban van, amit nem közölnek, amiről nem írnak, amit nem vesznek észre, mert egyébként sem túl barázdált elméjüket elhomályosítja a vélt győzelem fölötti örömük. Meg kellett volna látniuk, hogy az ítélet kiváló alkalmat teremtett a jobb-szélsőjobb számukra fájó (?) jelképeinek eltüntetésére, visszaszorítására. Ki kellett volna jelenteniük, hogy az ítéletet tudomásul veszik, de a lehetőséggel nem kívánnak élni! Hozzáfűzhették volna, hogy tekintettel a jelképnek a magyar történelemben játszott szerepére elutasítják annak használatát, még akkor is, ha az nem tiltott. Ezek után az Árpád-sávos zászlók, különféle, a szvasztikára emlékeztető jelek minden jóérzésű jobboldali számára - azt hiszem - vállalhatatlanok lettek volna! Ráadásul ez a gesztus többet ért volna minden kényszeredett bocsánatkérésnél, jelezve, hogy komolyan és őszintén fáj nekik az önkényuralmi jelképek használata. A gesztus elmaradása pedig azt jelzi, hogy e téren is csak a látszatpolitizálás folyik, a valódi megegyezés szándéka nélkül.
 
Aligha tévedek, ha úgy gondolom, hamarosan megjelennek majd a jobboldalon is az érvek az ő jelképeik mellett, repülhetnek a csillagok az égre, amelyek majd körülfonják a horogkeresztet, ami ugyebár ősi napjelkép, mi, lent a földön pedig lobogtathatjuk Árpád-sávos zászlainkat, meg diliflepnijeinket.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: közélet mszp vörös csillag hegyi gyula herczog edit

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr45559317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Judi bola 2017.12.29. 12:08:11

Folytassa hacker... - Antivírus blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása