HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A szőke nő esete a matematikával

2008.07.21. 12:27 sasika61

 

 Kiszaladtam nemrég a városközpontba, bevásároltam, de igazából az volt a célom, hogy megnézzem, hány honfitársam hajviseletén veszem észre a csatlakozást a Tükröt Tartási Mozgalomhoz. Ugyanis a különféle mozgalmak, gárdák, szövetségek korában élünk. Most épp a frizura vált érdekes szimbólummá. Szőkéket láttam, rövid hajúakat láttam, de így együtt keveset. Konkrétan egyet sem.
 
 Hogyan? Hát ők még nem tudják azt, amit Szécsi Magda és a hozzá csatlakozott tanárok, tudósok, művészek mindannyian: milyen elviselhetetlen itt az élet cigány honfitársaink számára, elsősorban a Magyar Gárda és nem kis részben miattunk, fehér magyarok miatt? Hát senki nem hallott a dühöngő mindennapos erőszakról? Hát itt mindenki lapít?
 
 Aztán gondolkodni kezdtem, s kezdetleges matematikai ismereteim alapján számolni. Felhívásuk szerint az egymillió cigányból mindössze ötezer az, aki nem tartja be a törvényeket. Magyarországon van mintegy 3200 település, ebben a városok és falvak egyaránt benne vannak. Ez durva megközelítéssel azt jelenti, hogy településenként átlagosan 1,5-1,6 cigány származású bűnöző van. Ez kiváló arány. Még szebb a kép, ha a települések lakosságszámát nézzük, ugyanis Budapesten és a nyolc nagyvárosban él a lakosság majdnem egyharmada, így értelemszerűen a cigánybűnözök egyharmada is rájuk jut, kb. 1700 fő. Vagyis a többi településen alig 1 (azaz egy) ilyen bűnelkövető él, valójában ez pedig azt jelenti, hogy vidéken szinte ismeretlen a cigánybűnözés! Legalábbis Szőke-Szécsi Magda szerint.
 
 Ezzel szemben mit tapasztalnak derék cigányaink a többségi társadalom részéről? 9 millió nem cigány honfitársunk közül egymilliónak fő elfoglaltsága: miként tudná megalázni, legyilkolni, félelemben tartani a cigányokat. Ezt tapasztalják. Sz-Sz Magdáék szerint.
 
Számoljunk megint. A 9 millióból a kiskorúak durván egy-másfélmillióan vannak, s bár tudom, hogy körükben már a babák is csörgő helyett baseballütővel játszanak, de talán még nem számítanak a pogromokat elkövetők közé. Szívem szerint a hárommillió nyugdíjast is kivenném a körből, ők ugyanis el vannak foglalva annak kiszámításával, hogy a svájci index feladásával mennyit fognak veszteni, ha a Fidesz nyeri a következő választásokat: nem érnek rá cigányokat verni. Maradunk tehát lehetséges cigányverők kb. négy-ötmillióan. Vagyis minden 4-5. magyar cigányverő!
 
 Németh László írja le valahol azt az anekdotikus, de állítólag igaz történetet, melynek szereplője két nagy írónk: Móricz Zsigmond és a mindig megélhetési gonddal küzdő Krúdy Gyula. Egy esti italozás után elváltak, Krúdynak az elhagyatott Margitszigeten kellett keresztülvágnia. Móricz megkérdezte tőle: - Te Gyula, nem félsz, hogy a sötétben leütsz valakit?
 
 Mindez úgy jön képbe, hogy az én családom pedig hat főből áll. Van két kiskorú lányom (kiesnek mint lehetséges bűnözők), feleségem végtelenül kedves asszony, soha senkit meg nem bántana, a kisebbik fiam már egy hónapja Amerikában tartózkodik, én pedig életemben nem vertem még cigányt. Sem. Marad a nagyobbik fiam, aki viszont egy hónapja a Balatonnál vezet angol nyelvi tábort. Mivel családunkra mindenképp jut legalább egy cigányverő, az anekdota alapján innen üzenem neki: - Te, Sanyi, nem félsz, hogy agyoncsapsz Keszthelyen egy cigányt?
 
Kedves Magda! Ilyen förtelmes ország miénk? Valóban ilyenek vagyunk? Én hiszek Önnek, a hajam már hetek óta pár centis, vágatni sem kell, de nem merem szőkére festeni. Félek: kiröhögnének…
 

91 komment · 1 trackback

Címkék: közélet magda szécsi tükröt tartási mozgalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr39577906

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős mérce 2008.07.21. 16:07:22

Fasiszta-e a Magyar Gárda? Bocsánat, hogy megint gárdázok, de nemzettestvéreim itt van 3 videó a Hvg.hu-tól, a békés magyar gárdáról.A gárda Szikszon járt,pár idézet:Volt a nácizmus az annál károsabb, kommunizmus és a legkárosabb liberalizmusMikor in…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tajhamér · http://tajhamer.blogspot.com 2008.07.21. 12:55:13

Hehe, gratulálok a posthoz, teljesen-nagyon jó, és teljesen-nagyon egyetértek!
Üdv,
Tajha

paráznabillegető 2008.07.21. 12:59:53

minden negyedik-ötödik?
hát kérem, ez teljesen eredmény.
a megoldás: mindegyik, basszameg kend! :D :D :D

RnYk 2008.07.21. 13:08:13

Nagyon jó! :)
Nem lehet rásütni, hogy gyűlölködő meg hasonlók...

Ezt azért el kellene küldeni Magdának! Cserébe meg küldjön képeet az új hajviseletéről, engem érdekelene.

Andris 2008.07.21. 13:11:15

Erről a következó vicc jut az eszembe: A világban átlagosan minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám, Sanyi, vagy az öcsém, Ho-Chau-Chu. Szerintem Sanyi az.

QM 2008.07.21. 13:11:16

Érteni eztet te ittend nem jól. Kisebbség lenni elnyomva, mint csikk. Aljas többség adni nem jog. Lenni mindenki ...fob, azaz beteg. Egy ország megítélni, bánni hogyan kisebbséggel. Bár Gandhi eztet mondani állatokra, nem kisebbségre. De állatok is lenni elnyomva. Már köztörvényes büncselekményeket sem lehet elkövetni állatoknak, tehát állatok lenni elnyomva. Rohadt TÖBBSÉGI ombudszmanusz belekötni mindenbe, mi lenni jó kisebbségnek. Állítani ami normális az ....fóbia, tolrálni mindent, ami nem többségi, tehát normális.
Aki eztetsem érti, az fesse a seggét lilára...

Laza Gitta · http://attention 2008.07.21. 13:23:48

Istenem, mi lenne ha nem műbalhékkal vonnák el a figyelmet arról a ( rosszul tudom ? ) 100 milliárd dollárnyi államadósságról, amit szépen csendben vonszolunk magunk után ?
Hiába no, szavazóréteg az szavazóréteg... egyre szaporodó, olcsó olasz csigatésztával megvehető.
Na mindegy, megyek vissza dolgozni, az adómra szüksége van az államháztartásnak :)
A legjobbat még nem is mondtam : Myvip szöveg : " ha barna a bőröd húzd ki magad, és a fehérek összemennek " Édes.

Bobby Newmark 2008.07.21. 13:24:50

Hát, srácok, látjátok, nagyok az elvárások.

Úgyhogy hazafelé menet leverek majd egy cigány családot, csak hogy meglegyen a heti teljesítmény.

Nehogy véletlenül hazugsággal vádolják már meg a művésznőt!

sárkány nyúl 2008.07.21. 13:33:21

A tükör tartási mozgalom taglétszáma már több száz...... osztva 4-el, és megkapod hány cigány
verőt fogadtak kebleire, a híres művészek , értelmiségiek, szőkék

Atika!!! 2008.07.21. 13:40:57

Szerintem tévedsz(-nek) egy százast. ötSZÁZezer.

Nyomek 2008.07.21. 13:41:47

Szécsi Magda: Ez meg ki? Okos nem lehet.

Liberálisok, ébresztő! Tartózkodjatok a fröcsögő díszhülyéktől! Ha képesek vagytok rá!

Fényképet nem találtam a szőkeségekről. Valakinek van linkje?

Baaah 2008.07.21. 13:47:55

Votl egyszer a xemleku kurucinfon is egy meghivatkozott tanulmany a bortonokben levo emberek esetleges faji identitasarol, szoval az ott levo szam alapjan a holgy egesz egyszeruen csak hulye viszont ezt most mar hireszteli is.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.07.21. 13:54:55

"Sz-Sz Magdáék szerint." LOL

Brilliáns! Köszönöm!:)))))

Tudakozó · http://attention 2008.07.21. 14:01:20

De miért pont szőke ? Valaki homályosítson már fel, hogy miért pont az a hajszín, amiről mindenkinek az 1930 - as 40 - es években favorizált ideális überember jut eszébe ? :)
Egyébként ha majd a szőke festék lenő, megjelenik a hajtőnél a remény színe :::))))

Balkáni Gerle 2008.07.21. 14:02:18

Zseniális volt, öröm olvasni.

Archenemy 2008.07.21. 14:12:28

Megjelent: Belügyi Szemle, 1999/7-8.
Forrás: RomaPage


www.cipp.hu/read.php?frm_id=5848500946


"

Végezetül

Az empirikus adatokat összefoglalva elmondható, hogy a romaság — a definíciós és módszertani bizonytalanságoktól függetlenül — példátlan mértékben felülreprezentált a börtönnépességben. A (szakmai) köztudatban élõ becslések azonban (60-80%) túlzónak bizonyultak. Elfogadva Kemény István nemrégiben publikált becslését (Kemény, Magyar Tudomány, 1997/6.), miszerint a magyar lakosság kb. 4,5%-a roma, ehhez képest a börtönlakók közt a cigányok aránya (adataink alapján), minimális becslés szerint is több mint hatszoros (30%), reálisan nyolcszoros (40% körül) eltérést mutat az országos arányhoz képest. A létezõ legkonzervatívabb becslés szerint is (amely szerint a cigányság létszáma országosan egymillió körül van, a börtönlakóknak pedig kb. harmada roma) a szabad és a rab romák közötti szorzó több mint háromszoros.
"

szobatars 2008.07.21. 14:18:29

Számoljunk tovább:

Ha minden 9 magyarból 1 "öli, veri, stb." a cigányokat, akkor egy 2000 lélekszámú faluban van kb. 150-180 "cigányölő" akivel szemben (SS Magda szerint) 1 cigánybűnöző áll....hmmm

Valahogy nem értem, miért kell akkor a Gárda? 150-en nem bírnak el egyetlen emberrel????

ezvannn 2008.07.21. 14:22:17

Nagyonjó Post :) Gratula!

Magda-fan 2008.07.21. 14:23:38

Ha annyira együtt akarnak érezni szegény kisebbséggel, akkor inkább fogadjanak örökbe a saját(budai/pesti, stb.) lakásukban egy szegény sorsú roma családot mondjuk 6 hónapig. Utána kíváncsi lennék a mennyire lennének toleránsak velük. Ha meg tényleg ennyire rossz itt a romáknak élni, rendezhetünk gyűjtést indiai társasutazásra, aztán legfeljebb menet közben becsődölünk...

TorrenteXY 2008.07.21. 14:25:04

Én az ilyen művészeket(hogyhogy nem az alkotásairól hallok?), politikusokat olyan szivesen befogadnám itt Borsodban, szállást és utazást biztosítok! Megmutatnám nekik a megye szépségeit, a falukat, ahol a megfélemlített cigányok élnek, ma is féltek tőlem bizonyára, mert mind terepjáróban ült, az meg biztonságosabb. Megmutatnám pl. Miskolcot, ahol éppen nagyon olcsó lett az Avasi lakótelepen a lakás, ugyanis beköltöztetik ide a cigányokat, és bizonyára mindenki fél hogy jönnek a cigányverő nagymamák.

Pepe 2008.07.21. 14:25:14

Nem kellene a cigókat állami pénzen szaporítani!

hátezkész 2008.07.21. 14:30:25

Nagyon jó cikk, gratulálok! :-))) Kár, hogy ezek a vélemények viszont nem jutnak el a mainstream médiába, viszont ezek a "jogvédő" hazúdozó Magdák igen. Ez van.

Bit Rot 2008.07.21. 14:36:29

Az a vicc, hogy eddig csak a szélsőjobbon voltak "Lipótmezeiek", de most mintha az ellenoldal is kezdené begyűjteni az idiótákat!

karnagyúr 2008.07.21. 14:40:55

Gratula, nagyon jó!!!

Tudakozó · http://attention 2008.07.21. 14:42:21

Na összefoglalom : tüsire vágatom a hajam és befestem szőkére, ezzel tiltakozom a fajgyűlölet ellen. Mert attól , hogy úgy nézek ki, mint őszerintük a " tipikus nácik " pedig közben meg nem is vagyok az, biztos, hogy nem is leszek az, mert ugye ki tudja, hogy mi is lakozik bennem. Aztán kimegyek a kertbe és az uborkákat is befestem szőkére, de előtte kikapcsolom az áramot, nehogy már belelépjek a drótba.... s közben arra gondolok, hogy ez most egy ország ahol élek, vagy a megszüntetett OPNI kihelyezett osztálya ahol üldözési mániával és pánikbetegséggel küzdők egymást ijesztgetik... Komolyan..... tényleg .... az utolsó majd kapcsolja le a villanyt. Kösz.

ezvannn 2008.07.21. 14:43:17

Érdekesség:

Mióta ninscen kuruczinfó az indexen egyre több cigánybűnözéssel, és zsidókkal kapcsolatos negatív kritikákat raknak ki a blogbejegyzések közül.

Kenneth 2008.07.21. 14:44:24

Egy cigány család (falka) IQ-ja fordított arányban áll a falka létszámával.
Általában a falkát vezető egyed, úgynevezett kancigány IQ-ja a legalacsonyabb, viszont ő a legerősebb hím a falkában, pl ő tud leghangosabban ordítani részegen, vagy a segíjj után sírni. A falka vezetéséért folytatott küzdelemben gyakori szertartás az úgynevezett rízharang (el)emelés, vagy kábelletípís, ezzel is bizonyítva a kancigány, hogy ő a falka legitim vezetője. A kis kancigányok, nevezzük őket suttyóköcsögöknek már lábrakapásuk után élénken küzdenek a kancigány cím megszerzéséért, ezen küzdelem egyik eleme lehet pl. a MÁV szerelvények kövekkel történő megdobálása amikor is az tele van utasokkal, vagy az egyszerű, de igen közkedvelt "ággyá má egy ciggit" , esetleg "mutásáád má á mobilodát náá, egy picit te ribánc" című készségfejlesztő gyakorlatok.
A családi élet kontinuitásáról a nőstény egyedek folyamatosan gondoskodnak. Amint egy kis purgé megszületett, a nőstény máris megtermékenyítteti magát a kancigánnyal, hogy az újabb embrió (ezt féregnek nevezzük) 9 hónap múlva megszülethessen, biztosítva az állandó féreg-suttyóköcsög-kancigány körforgást.

Pero 2008.07.21. 14:45:33

Gyerekek, ki a faszom ez a Szécsi Magda???
Azonkívül hogy valami picsa lehet...

Ku-Klux-Klan 2008.07.21. 14:46:56

Én most csak annyit írok, hogy ennek a baromarcú szép-művészasszonynak, - igen a Magdára gondolok konkrétan, - a fejszerkezet szín és formavilágát megnézném. Az már biztos, hogy elvileg nagyon szőke. Bocsánat az igazi szőkéktől! ( A további érvelés ezzel a női élőlénnyel szemben értelmetlen lenne.)

cheerleader 2008.07.21. 14:50:27

pvclacika : biztos van ennek oka :-)

Petike82 2008.07.21. 14:56:08

ez szécsi magda:
www.mmi.hu/romaoszt/kepzomuv/eletrajz_m/19szecsi.htm

egyébként egy nagy cigányimádó művészke. tipikusan az az ember, aki a cigányok farvizén akar párizsit meg 10 dkg sajtocskát venni.

szégyellem magamat helyette is.

A cikk nagyon jó!

Indijoe 2008.07.21. 14:56:42

sasika61mondja.blog.hu esete a matematikával :-)

"Maradunk tehát lehetséges cigányverők kb. négy-ötmillióan. Vagyis minden 4-5. magyar cigányverő!"

... vagy inkább minden kilencedik? Hacsak a csecsemők és a nyugdíjasok nem számítanak magyarnak.

jorda 2008.07.21. 14:56:47

Klassz a cikk !
Ezek a bősz kisebbségvédők többsége szerintem még közelről,az életben nem látott cigányt.

Csak azok hitelessége megkérdőjelezhetetlen aki maga is cigány származású,illetve közöttük,vagy mellettük élt legalább fél évig....

Az alapkérdés változatlan ! Nem az a gond,hogy valaki cigány származású,hanem az,hogy ez a kisebbség(1-1,2 mó fő) hány év,évtized után lesz képes saját magát eltartania és nem a többségi társadalomtól elvárni azt!?

Mivel az iskolakötelezettek jelentős hányada az általános iskolát sem képes befejezni ,kétségbeejtően rossz a helyzet. Ezen napról,napra növekvő tömeg számára munkahelyet kreálni szinte lehetetlen.A munkaerőpiacon sem most,sem a jövőben nincs szükség a képzetlen tömegre.

Tudvalevőleg az akarat,a belső motiváció mindennek a mozgatórúgója.Tanulni,képezni kellene legalább a fiatalokat. Mi van akkor azonban ,ha akarat sincs,a "Carpe Diem" élj a mának tradíciója
minden többségi társadalmi törekvést keresztbe húz?

Indijoe 2008.07.21. 15:02:20

Javítva:
Hacsak, nem úgy gondolod, a csecsemők és a nyugdíjasok nem számítanak magyarnak.

Kimaradt pár szó :-)

laszlo pajtas 2008.07.21. 15:04:47

Itt angliaban majdnem minden varos weblapjan foglalkoznak azzal, hogy mit kell tenni ha a ciganyok a foldedre koltoznek...valamiert mindig baj van veluk nem ertem miert...lehet, hogy kellene egy kis onvizsgalat...a tobbseg csak azon tud segiteni aki ki akar torni...de en nem tanulhatok, nem dolgozhatok helyettuk. egyetlen megoldas az iskolaztatas ha kell eroszakkal

Gáspár 2008.07.21. 15:05:33

Ha minden 4.-5. magyar cigányverő és a cigányverők négy-ötmillióan vannak, akkor a magyarok létszáma minimum 16, maximum 25 millió.

Ez remek hír.

Bezuhov. 2008.07.21. 15:10:40

ez is csak egy ujabb ocska cinikus post...

btw. Qurvara nem kell messzire menni...csak olvassunk bele a fenti a kommentekbe..es akkor majd lehet nyomtatni a blaszfemiat a szamokrol

Különvélemény 2008.07.21. 15:11:02

„A demokrácia mindig és mindenütt a felbomlás és a rombolás princípiuma. Arra alkalmas, hogy az embereket elválassza egymástól, és a társadalmat felbomlassza.”
(Metternich)

A neten találtam egy jó írást egy bizonyos Theognostéstől, érdekes, olvassátok el!!!

"...A liberális „tolerancia” mint tudjuk csak a liberálisokkal toleráns, a tőle különbözőt durvábban tiporja el, mint a legvéresebb diktatúrák. (vagy legalább úgy)

Ha a dolgok mélyére tekintünk, rögtön láthatjuk, hogy itt a republikánus-demokrata propaganda az, amely az emberek lelkébe már nagyon mélyen beásta magát. Mint látjuk a jelen kor szellemi sötétsége nem a királyságoknak kedvez, – Nepálban például néhány hete bukott meg a monarchia, Bhutánban fél éve erősen korlátozták a király jogait. Úgy vélem, hogy a folyamat folytatódni fog, a közeljövőben a még meglévő királyságok (gondolok itt főleg a muszlim abszolút monarchiákra) is el fognak jelentéktelenedni, összhangban a romló szellemi klímával. (V.ö. René Guénon: A mennyiség uralma és az idők jelei)

Mi az, amit tehetünk? Úgy gondolom, hogy még a jelen korlátozott lehetőségei is biztosítják, hogy ez a folyamat egyszer megforduljon, ehhez pedig nem kell mást tenni, mint egy olyan „felvilágosító” munkát folytatni, amely a „felvilágosodás”-nak nevezett szellemi elsötétülés folyamán végbement, csak éppen fordított előjellel. Egy értelmiségi bázist kell létrehozni a monarchia princípiumain, amely idővel ki fogja fejteni hatását a tömegre, amely tömeget számításba kell venni - mivel anyag nélkül a szellem sem nyilvánulhat meg fontos, hogy a mozgalomnak legyen szubsztrátuma, s e nélkül az egész eleve halott vállalkozás.

Bíztató, hogy egyre többen ábrándulnak ki a „demokráciából”. Azt, ami most van a klasszikus arisztoteliánus besorolás szerint, ugyanis nem demokráciának, hanem oligarchiának kellene hívni, helyesebben plutokratikus oligarchiának. („pártokrácia”) Nem mintha a „tiszta” demokrácia jobb lenne, ez ugyanis már önmagában működésképtelen. Egyszer volt valódi demokrácia a történelem folyamán, Athénban, különösen a Pelloponészoszi Háború második részében (Kr. e. 429 – 411) – Démosthenés, Kleón, Nikias demagógosok uralma alatt – ekkor lett a demagógos (népszónok) szónak az a pejoratív értelme, ami ma is használatos. Ha megnézzük Athén virágzó korszaka akkor volt, mikor 15 évig Periklész uralkodott – vagyis amikor Athén valójában nem működött demokratikusan! Amint Periklész meghalt a cserzővargából és kereskedőből lett „népszónokok” tisztán érvényesítették a demokrácia princípiumait: mindenről szavazni kellett, - minden athéni polgárnak, nem csak egy választott testületnek!, - s mivel az ember korlátlanul manipulálható, mindig úgy szavaztak, ahogy épp a szónokok szép ígéretei megkívánták: Athén ez alatt vesztette el nagyhatalmi státusát – örökre. Egyébként az athéni demokrácia nem volt más, mint a szofista mozgalom elveinek politikára való alkalmazása – ezt Platón mondja, márpedig ő elég sokat tudott. A szofisták azt mondták, hogy az jó, ami pragmatikus, vagyis nincs olyan, hogy jó! Az jó, ami látszólag a tömegek, valójában az ezeket manipuláló klikk számára hasznos. Ehhez képest Platón azt mondja, hogy a Jó (Agathosz) abszolútum, és az államnak a Jó Princípiumán kell nyugodnia. Platón egyben azt is megmutatja, hogy lehetetlen egy olyan numenális szubsztancia nélkül metafizikát csinálni, amely a fenomenális világot meghaladja! Theaitétosz c. művében ízekre szedi az empirizmus, a materializmus, a fluxus-ontológia nézeteit, amik pedig mind a demokráciát támasztják alá. Platón azt mondja, hogy a Jó ideáját egy monarchának kell reprezentálnia, amely eleve nemesebb és szebb elv, mint a demokraták pragmatizmusa, még akkor is, ha a jelen körülmények között nem megvalósítható (aligha akadna ma olyan ember, aki képes lenne a monarcha funkcióját betöltelni) de várnunk kell azt a fénytelibb kort, amikor ez bekövetkezhet. Addig mint reális cél az alkotmányos monarchia helyreállítását lehetne megjelölni, hogy aztán ebből tovább építkezhessünk, ha a körülmények adottak lesznek."

Tibi76 2008.07.21. 15:16:14

korrekt írás, jó lenne ha a baloldaliak is elkezdenének gondolkodni mielőtt belekezdenek a nácizásba...

Csak úgy megsúgom a baloldali szavazók között ugyanannyian előítéletesek a romákkal szemben,mint a jobboldalon, sőt...

Az index galgagyörki lövöldözés cikkébe, pedig csak azt felejtik el beleírni, hogy mi áll a 2 család vitájának hátterében!
(Egy roma család, csak úgy fogta magát és beköltözött a másik család kerti fészerébe)

egyébként meg nem hol van az a több száz tüsi hajú szőke művész? Képeket akarok róluk!
Vagy megint csak a duma megy?

hátezkész 2008.07.21. 15:21:42

Milyen érdekes, nem?

Csokonai Vitéz Mihály

Cigány

Mikor Prometheus a megkészíttetett

Sárból kigyúrta az emberi nemzetet,

Egy estve a vidám mű-látó istenek

Vacsorára az ő házához mentenek.

Mikor már keresztet tettek sok kancsóra,

Műhelyébe mentek ők konkokcióra,

S ottan nézegetvén a kész embereket,

Csudálták isteni formájú képeket.

Hát egyszer eszébe a' jut egy istennek,

Hogy egy tréfás mását kék csinálni ennek,

Ráhagyja az egész kompánia, s végre

Körömhegyig isznak nagyobb erősségre.

Mindenik elkezdi a vizes sárt gyúrni,

Az elkészült masszát egy halmazba túrni.

Először is Vulkán a képit megmássza,

Mindenütt ott marad szurtos kulimássza,

Melyet hogy megköpött Vénus útálással,

Két szem fejérlett ki csalfa vigyorgással;

Kezét Merkurius frissebbre drótozta,

S enyves tolvajírral öszvefirnácozta;

Apollo behinté hegedűgyantával,

S éjszakákat győző kanaforiával.

Mikor elkészűltek benne a tetemek,

A patkán állott már ez a dicső remek:

Prometheus lélek felől gondolkozott,

Egy nagy csomó lélek-fótot előhozott,

De ki igen vastag, ki meg igen lenge,

Ki igen durva volt, ki meg igen gyenge.

De mind cikkelyenként mégis öszveszedte

S eképp a setétbe öszveőtögette;

Végre megbéllelte a majom lelkével,

Egy végből hasított vékony velezzével.

Azért oly találós, azért tud követni,

Azért nem tud soká egy helyben űlhetni,

Azért lett kenyere világon jártába

A fódozni való serpenyő s eszkába,

Azért henyélkedik teljes életében

A szurtos gráciák condor kebelében,

Azért van, hogy néki legédesb nyúgalom

A hajnalig pengő hegedű s cimbalom,

Azért tudta vinni a lopást annyira,

Azért ragad minden enyves újjaira,

Azért tud másoknak jövendőt, mostani

Állapotjok felől szerencsét mondani,

Ezért kedves munka a tapasztás nála,

Mert néki is első lételt e' csinála.

Éppen ott sétál egy: én, ha ily mazúrnak

Nem látnám, itélném egy szárnyas Merkurnak,

Megszólítom: megállj! Nem felel rá, hahó!

Nem addig van ám a', fekete Fárahó,

Most már elsietek, utána futtatok,

Róla hát többet nem historizálhatok.

2008.07.21. 15:29:13

Ez egy szabad világ - ha a cigánynak nem tetszik kicsiny homo/etnofób országunk, várja tárt karokkal bármelyik(?) EU-tagállam...
A Sz-Sz-félék pedig ne csak szájukat járassák, hanem fogadjanak be egy jobbfajta pl. rakaca-felsői pereputtyot egy hétre!

szőke kóla xD

Epokit Drive 2008.07.21. 15:33:35

Majd biztosan szólnak (vagy aki már látja, szóljon), amikor már tartják azt a tükröt, jó? Én kis falum...

Ed

BiG 2008.07.21. 15:35:21

Ennek a Szécsi Magdának (valami Gerő Éva-féle (J+) droid lehet, ennek a Gerőnek pölö az fájt, hogy egy növényt zsidócseresznyének hívnak, hülye, rasszista botanika, mi?) javaslom, hogy menjen oda Szögi tanár úr árváihoz, próbáljon a szemükbe nézni és előadni a mocskos hazudozásait...
Menjen oda a Maugli által megkéselt sráchoz is és ott is okoskodjon egy kört...
A mohácsi felgyújtott lány szüleihez is mehetne pampogni...

DE KÍVÁNOM NEKI, HOGY LEGYEN ÁLDOZAT ÉS ÚGY OKOSKODJON, HA MÉG BÍR!

Utálom a fajvédőket...

Üdv! BiG

SzSz 2008.07.21. 15:41:37

Milyen volt...


Milyen volt szőkesége, nem tudom már,
De azt tudom, hogy szőkék a mezők,
Ha dús kalásszal jő a sárguló nyár
S e szőkeségben újra érzem őt.

Milyen volt szeme kékje, nem tudom már,
De ha kinyílnak ősszel az egek,
A szeptemberi bágyadt búcsuzónál
Szeme színére visszarévedek.

Milyen volt hangja selyme, sem tudom már,
De tavaszodván, ha sóhajt a rét,
Úgy érzem, Anna meleg szava szól át
Egy tavaszból, mely messze, mint az ég.

.com 2008.07.21. 15:48:30

kituno post,
viszont szszmagda (rov.:ssmag) szerint tusi szoke a ciganyt szereto megjelenes??
bzmg
tele van veluk a garda! vo: skinheadek
tehat eresszuk ossze oket, hadd szeretgessek egymast..!
hujje picsa

toxikus 2008.07.21. 15:52:35

ezt máshova is beírtam az előbb:

"valamelyik nap görénysétáltatásból tartottam hazafele. má ott vótam az utcában. 2kis 10éves roma kislány lóg az ablakból, oszt elkezdik mondani,h "mutassam má meg he,hoögy mi van a ketrecben". erre én mondtam,h most nem mer sietek. télleg siettem. errebazmeg az ablakból kilógva el kezdik üvölteni,h te szakállas a kurva anyád meg ilyenek.

szegények. a politikusok tehetnek róla! szemetek!"

boborján 2008.07.21. 15:59:52

A megoldás a cigányok kezében van, csak közülük kerülhet ki egy olyan karizmatikus, a végtelenségig erkölcsös, puritán vezető, mint az usában pl. a börtönben a muszlim hitre tért Malcolm X.
Épp ezért nem talál senki megoldást Európában a cigányság beilleszkedési gondjaira.

Góólya 2008.07.21. 16:08:48

Ki ez a Szécsi Magda és mit akar???

Kövér_Agár 2008.07.21. 16:11:41

Szécsi Magda előítéletes rasszista.

Flagellum Dei 2008.07.21. 16:13:20

Tokeletes, megeloztel ezzel a posttal :-) Gratula, szellemes es igaz

Pepe 2008.07.21. 16:14:24

Bocsi, de akor mától az összes plázacica is cigóvédő lett?
Így könnyű toborozni!
Ez olyan, mintha az elnne a kitétel, hogy mindenki útálja a cigókat akinek feláll a farka...

g 2008.07.21. 16:15:35

teljesen egyetértek az íróval!
méghogy rettegnek a cigányok!?
a fehérek viszont sokszor. ezek az emberek (szőkítők) valszeg még nem találkoztak cigányokkal... lehet, hogy a villájuk környékén nincsenek...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.07.21. 16:16:36

szintén felkúrta az agyam az ilyen bődületes hazugság ...

vastagbor.blog.hu/2008/07
/21/itt_tartunk_mar_1_millio

Pepe 2008.07.21. 16:17:18

Tehát ha egy általános ismérv alapján akarunk megkülönböztetni egy csoportot, akkor valószínűleg több lesz a fals pozitív eredmény, mivel az emberek kb 25%-a egyébként is szőke!
Javaslom inkább fessék pirosra vagy szivárvány színűre a hajukat a gárdaellenesek !

Mr. X 2008.07.21. 16:28:46

értem én, hogy csak 5000 bűnöző cigány van.

de mekkora szopás már, hogy kb mind a falunkban lakik

conky 2008.07.21. 16:42:09

Az index törli azokat a hozzászólókat akik elítélik a fasisztoid megnyilvánulásokat. Engem is töröltek az index fórumból, csak mert szar embernek mertem nevezni a "tolvaj" romákon viccelődő parancsnokot. Pedig az. Valamelyik moderátor a szívére vette.

conky 2008.07.21. 16:43:03

Ja, természetesen a gárda parancsnokról volt szó. Agyő agyő kis gárda hadnagyom...

kardinálispinty 2008.07.21. 16:54:49

Csak egy ide nem illő kérés: nem lehetne valahogy belinkelni azt a tanulmányt-cikket-napiparancsot, ami alapján a poszt született? Köszi

tudóske 2008.07.21. 16:59:15

még jó, hogy nem vagytok nácik!

is 2008.07.21. 17:01:07

Minden ötödik ember kínai. A hatfős családodban ki az? Vicces, de érvnek nem érv. Én egy nagyságrenddel többre tenném azt, aki romaként valaha már követett el bűncselekényt, de szigorúan véve a Magyarországon egyidőben börtönben ülő kb. 13 000 emberből lehet, hogy csak 5000 roma, és akkor ez a szám sem légbőlkapott. Az egymilliót pedig úgy tudom elfogadni, hogy ennyi ember legalább van, aki még meg is dícséri magában, ha hallja a rádióban, hogy romákat fizikailag bántalmaztak, ami a bűnösök közt cinkos, aki néma alapon mint megítélés stimmel.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2008.07.21. 17:04:50

tetszik ez a matekos okfejtés, plusz a kommentelők kiegészítése, a cigányverők összeszámolásával. :) (a "150 cigányverő jut egy 1 cigány bűnözőre" beszülásra gondolok, respekt)

lenne más matek példám is, de annak nem sok köze van ehhez a témához, ezért azt most nem sütöm el. :)

IMOPB 2008.07.21. 17:05:53

"000 óta nem volt Magdának kiállítása?
És azóta egyetlen könyvet sem illusztrált?
Nem csoda, hogy frusztrált szegény.
Szegény nem bűnöző cigányok meg pont a bűnözőket emelik maguk fölé.
"Az Állami Számvevőszék a Farkas Flórián által vezette OCÖ-t 1998-2003-ig vizsgálta. A vizsgálat súlyos törvénytelenségeket, visszaéléseket, hűtlen vagyonkezelést, a pénzügyi és számviteli törvények sorozatos megsértését tárta fel. Ennek következményeként az ÁSZ büntető feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és kezdeményezte a büntető eljárás lefolytatását."

Cortez 2008.07.21. 17:11:11

eza személy nagyon el van dimenzionálva, szívesen várom az írót borsod megyébe Ózd-Kazincbarcika-Miskolc-i etnikum túrára


mellesleg eddigi életem során volt "szerencsém" találkozni 200 cigánnyal amiből öten voltak normálisak , ami 2,5% ha annak a 1 milliós cigányságnak 25ezer embernek kéne normálisnak lenni , örömmel találkoznék velük ... majd egy másik életben

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.21. 17:18:13

Köszönöm az elismeréseket.
A kért link, ami alapján a poszt született:www.mno.hu/portal/573883?searchtext=tükröt%20tartási%20mozgalom

kardinálispinty 2008.07.21. 17:27:41

A cigánykérdés, hasonlóan a legtöbb társadalmi problémához, reménytelenül definiálatlan. Kezdjük azzal, hogy "5000 cigány nem tartja be a törvényeket". Aha. Most ezt úgy kell érteni, hogy 5000 van jelenleg börtönben? ez lehet igaz. Vagy 5000 szegte meg valaha a törvényt, ha kiderült, ha nem? ez nyilvánvalóan nem igaz, habár ebben a nemcigány népesség sem különbözik. (definitive ugyanis aki valaha átment pl. a piroson, az már megszegte a törvényt). A "cigányok lopnak". Minden cigány lopott már életében? nem. Sok cigány lop? jah, de mi az a sok. a cigány népesség 50%-a plusz 1 fő életében legalább egyszer lopott? Erre vonatkozóan várnék felmérést. Ámde: Mi az, hogy lop? Elveszi valaki tulajdonát. Remek. Van itt olyan, aki pl. vállalkozóként nem vall be azért minden egyes forintot? festtette már ki a lakását feketén? vett dinnyét az út szélén álló árustól? akkor már lopott. 1millió magyar cigányverő. 1 milló olyan, magát nem cigánynak valló ember van, aki tettleg bántalmazott már magát cigánynak vallót, annak cigány volta miatt? ugyan kérem. 1 millió ember gondolja úgy egy cigányverés hallatán, hogy jogos volt? szerintem több. És így tovább, napestig.

kardinálispinty 2008.07.21. 17:33:09

elolvastam a hivatkozott cikket. A legviccesebb benne a következő 2 kiszólás: 1millió cigányból 5000 cigány férfi nem képes betartani a törvényt. höhö, na ez mifelénk szintén kirekesztő. vagyis a cigányok nem bűnözők általában, de a bűnözők férfiak általában (esetleg a bűnöző cigányok férfiak általában, vagy a cigányok általában férfiak? netalán a férfiak általában cigányok? ejj). A másik, hogy mellesleg a gázkamrák füstje a környezetre is káros, várjuk a zöldeket. Na, ez meg fölényes, leereszkedő, nem mellesleg azt mutatja, hopgy valójában nem érdeklődik az illető a probléma iránt, ugyanis aki az emberéletet sajnálja, az nem a légszennyezésre hivatkozik. Mintha a gyermekem belefulladt volna a vízbe, és megjegyzem, hogy ja, és az úszósapkája sem kjerült elő. Nem oda való.

kardinálispinty 2008.07.21. 17:39:38

Cortez: nekem eddigi életem során volt szerencsém tanítani vagy 5000 cigány származású tanulót, meg találkozni a szüleikkel, habár pontos adatokat nem tudok, mert ugye, mint a viccben is, "mi meg nem tartjuk számon". Hogy ebből hány volt normális, az megint annak függvénye, hogy mi a normális, de ez a vita igen messzire vezetne. Egyik sem volt olyan mint én. Egyik sem tartotta be maradéktalanul az írott és íratlan társadalmi szabályokat. Habár majdnem mind mondta életében, hogy köszönöm. Ennél többet nem tudok a normalitásukról mondani.

mind2 (törölt) 2008.07.21. 17:42:26

Unalmas vagyok. Reggeltől délutánig dolgozom, két gyermeket nevelek ( a szintén unalmas férjemmel, ) egyik gyerek szőke, a másik barna, .....dög unalom, hogy hazajövök és vár a házimunka, takarítás, főzés és a ház körül is rendet kéne rakni....szegény dögunalom férjem meg még szombaton is dolgozik, mert akit ilyen unalmasan nagy marhának neveltek mint minket... annak gimnáziumba járnak a kölykei , - unalmas alsó középosztálybeli adófizető nagy marhái az országnak, akik egyszerre próbálnak konzervatív és liberális utódnevelést folytatni, egyre növekvő hányingerrel mindentől ami itt van.... néha arra gondolok enne meg minket is a kosz meg a sz.... és kerülgetnénk inkább a lyukas lavórokat az udvaron, mert ha az ajtónk elé szarnánk, akkor csak rosszul szocializálódott, hátrányos helyzetű, önhibájukon kívüli mélyszegénységben élő ,rendszerváltozás vesztesei + magáért tenni a körülmények miatt nem tudó família lennénk.... Sajnálok mindenkit, aki nyomorult és szegény és beteg.... De az adómból fizetett segélyből talán lehetne venni egy ásót, meg egy seprűt és egy lapátot, hogy ne a sz.. egye meg mindegyiket....Nem igaz, hogy csak én unom már totál ezt az egészet ....:(

CSL 2008.07.21. 17:43:11

Már nem azért de ha 10 millióból 4-5 millió cigányölő akkor az minden 2. nem?
Egyébként meg ha a cigóknak olyan rossz itt el húzhatnak! Én sem járok olyan emberek közé akik nem szeretnek vagy akiket én nem szeretek ha nem megy nem kell erőltetni.. Menyjenek Olaszba majd meglátják milyen az ha tényleg üldözik őket! Persze ott sem ok nélkül teszik senki sem születik rasszistának csak a tapasztalat azzá tesz..

kardinálispinty 2008.07.21. 17:47:52

mind2: Dehogynem. A legértelmesebb ötlet eddig a "segélyért munka" elképzelés volt. El kellene már választani a szart a víztől, igazad van, csak a választóvonal nem etnikai alapon húzandó. Liberális létemre sem értek egyet a pozitív diszkriminálással, a cigányság majd akkor lesz egyenrangú, ha pontosan ugyanazt várjuk el tőle, mint mástól, amikor a cigánysága legfeljebb egy érdekes adalék lesz a jellemében (ahogy pl. a hazai svábok vagy horvátok esetében). Nem azért bűnöző, mert cigány és lop. Hanem mert lop. Ha cigány, ha nem. Aki lop, bűnöző.

kardinálispinty 2008.07.21. 17:53:09

CSL: értő olvasás, könyörgöm. Sasika számítása szerint ha kivesszük a cigányságot, plusz a gyermekeket és a nyugdíjasokat (az általa leírt okoból), akkor marad 4-5 millió potenciális cigányölő, amiből az hivatkozott festőnő szerint 1 millió tényleges cigányölő. Vagyis minden ötödik "felnőtt, nem cigány, magyar ember"

Cuca 2008.07.21. 17:57:05

Mosdassuk, mosdassuk még azt a szerecsent! Úgy úgy, oda még egy kis habot! És így ni, szép tiszta is a mi kis szalonrasszistánk.

mind2 (törölt) 2008.07.21. 17:58:51

Ja és ami nagyon tetszik az az, hogy valaki beleszületik és képtelen a felemelkedésre. Hát tessék harcos jogvédő urak és hölgyek megemelni a feneküket, és küldetéstudattal átitatódva bejárni ama vidékeket : népnevelni, munkaeszközt adni, egyszerre takarítani az udvart, ültetni gyümölcsfákat, pöcegödröt ásni, orrot fújni megtanítani, aput - anyut meggyőzni, hogy ha már legendásan szeretik az utódokat e népek, akkor a szeretet nyilvánuljon meg abban, hogy legyen az a gyerek okosabb és iskolázottabb mint az ősei.... elvégre a szeretet nagy úr. Vagy nem művészlelkeim ?

bando 2008.07.21. 18:07:57

mind2 na ja... dolgozom és adót fizetek, én mikor leszek hungarikum?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.21. 18:10:43

Kardinálispinty,
kösz, hogy eligazítottad CSL-t.

lajoska 2008.07.21. 18:36:34

Vonnattal utazom Budapestről Kolozsvárra. Biharkeresztes előtt a vágányok és a kerülőút melletti ároknál három kancigány sorban vagdossa kifelé az élőfákat. Nem ám gyökértől, lenn térdepelve a földön, hanem úriasan talpon állva, a törzs 1,05m magasságában. Ez érdekes - mondom - még le sem hajolnak neki. Hát persze, mondja egyik utastársam, gyökértől az bűntett, de 1 méter felett csak szabálysértés. Szóval érdekes, azaz érdeke fűződik hozzá, nehogymá bezsuppolják. Ismerni kell a törvényeket. Naná, hülye magyar!
Mondom az esetet a rendőrnek és a határőröknek az állomáson. Vállukat vonogatják - Mit tehetünk? Semmit.
Szécsimagdásan: Csak így tovább!
(Mottó: Mit tettünk 4 évig? Semmit!)

mind2 (törölt) 2008.07.21. 18:38:08

kardinálispinty : egyetértünk. A szomorú az egészben az, hogy minden a rohadt aktuálpolitika függvénye.... ami nem is aktuál, hanem évek óta tartó. Ugyebár könnyebb manipulálni bárkit, ha az iskolázatlan, tudatlan, igénytelen és kevésbé öntudatos. Ez pedig nem bőrszín függvénye, ebben is igazad van. Csak mára törvényen kívüli állapotok uralkodnak az országban... az írott jog csak arra jó, hogy a seggedet kitöröld vele. Veled betartatják és szankcionálnak, büntetnek, behajtják rajtad.... közben meg gürizel mint állat, nyom az állam, az az állam, ami az alapvető biztonságod nem adja meg, nem szavatolja. Igen és én is frusztrálttá válok...érzem magamon. Mint ahogy másokon is.... de halljuk, szerinted mi a megoldás ? Jogszabály módosítások ? Az általad említett segélyért kis munka megoldás is kiverte a biztosítékot, mondván ne alázzunk már meg senkit.... a k.... életbe, én önként alázom meg magam a versenyszférás munkahelyemen nap mint nap..... ülünk ebben a dagonyában 18 éve, nézzük ahogy a sok idióta hülyét csinál egy országból... Csak tudnám, hogy melyik marha találta ki rájuk hogy politikai " elit ".

mind2 (törölt) 2008.07.21. 18:46:47

bando : már most is vagy vagy :) hungarikum. velünk együtt :)

Átlátó 2008.07.22. 02:56:30

Szécsieszemfaszommagdának nem rendezné le valaki a nemi életét? Nagyon fosztóképzős lehet, hogy ennyit vizionál, vagy csak túltudatmódosította magaát?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.07.22. 12:37:51

Abszolut jogos a poszt, én is gondolkodtam rajta, h megírjam-e, de túl dühös voltam, úgy meg nem szabad, mert ez már télleg a paródia kategóriája.

Üdv.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.22. 15:54:57

Kötyönöm tyépen a tyikket....

Akár helyettem is írtad.

Igen.
Szécsi Magda. Kartal Zsuzsa. Vásárhelyi Mária. Burmai Zita. Dobolyi Alexandra.

Hülye libákkal el vagyunk látva rendesen....

Noob 2008.07.22. 15:59:55

Pár napja fedeztem fel ezt a blogot s fokozódó örömmel olvastam vissza 2007-ig minden hozza-szolast. Megkockaztatom, hogy a Tanár úr szellemisége kepviseli az iskolázott, klasszikus ertekrendü hazai tarsadalom jó részét.
( ez most idealizmius vagy önfényezés ? :))

Habár lehet hogy csak :" .. ilyen unalmasan nagy marhának neveltek mint minket... unalmas alsó
középosztálybeli adófizető nagy marhái az országnak, akik egyszerre próbálnak konzervatív és liberális utódnevelést folytatni, egyre növekvő hányingerrel mindentől ami itt van...." idézet MIND2

SzvSz a hazai roma-cigany-kérdés az európai kisebbsegi traumák része Mindenkinek meg van a maga csomagja: a katalanoknak a baszkok, a franciaknak az eszak-afrikai bevandorlok, az angoloknak az indiai/ceyloni/pakisztáni nepesseg, a nemeteknek a törökök, a szerbeknek a muszlimok, (korabban a svedeknek a finnek), a bulgaroknak a törökök, a törökönek a kurdok, az
angoloknak az északirek ( vagy forditva ? :) stb.. stb..tudatosan kisse sarkitva és bövitve a kört.

Ezek a traumák leggyakrabban kulturális - vallási- indentitasbeli elterésekben manifesztalodnak, hiszen igy fogalmazhatoak meg es mutathatók fel a többség számára. Gyakori, hogy a traumakiváltó kisebbseg mellett több problemamentes etnikum vagy csoport él az adott orszagban:( megengedve, hogy a problemamentesseg oka, hogy a trauma-problema elfedi az esetleges látens ellentéteket)

A problemakra kiprobalt megoldások: nepirtási kiserlet, tartós vagy idöszakos katonai megszallas, falurombolás, nyelvváltás kikenyszeritese, gettositás/gettósodás ( mi volt elöbb?), ignorancia, "multikulti-nonkultura" a többsegi kultura relativizalasaval , tarsadalmi diszkriminacio (sikeres pelda:. Svédorszag, ha jók az ismereteim). Egy kivetelélevel mindenütt csak a lángokat sikerült eloltani, de a parázs ott izzik a mélyben. Sehol sem volt a liberalizmus megoldás.

Igaz - szocializációtól függöen gyorsabban vagy lassabban - megtanult mindenki PC-nyelven (political correct), ami ugyanugy álságos, mint a
Kádár-Rákosi-Horty-Ferenc Joska-(nem kivánt törlendö)-vészkorszak alatti sunyitás - de legalább kussol a nép és fogyaszt.
És rágja a tematizált gumicsontot.

Tematizálás:
Mert ez a lenyeg. A fogyasztói magatartás zsigeri kialakitása mellett ( a 30-as évek óta ( Európában az 50-es évek közepétöl) nem igényeket elégitenek ki, hanem igényeket generalnak ) a politika is megtette nagy dobását: feltalálta a tematizálást. Csak az létezik amit tematizálunk, csak ugy létezik ahogy tematizáltuk.

A globalizált tőkét nem érdekli, hogy milyen irányzatu kormány van hatalmon, jobb-, bal- vagy nagykoalició. A játéktér olyan szük, hogy onnan nézve akár még szórakoztató is lehet az igyekezet, ha helyi egyesek próbalkoznak helyi színt vinni a helyi eseményekbe. Tudja,hogy vagy nagyon kicsinek vagy nagyon nagynak kell lennie az országnak-népnek, hogy ez sikerüljön. Őt
csak riasztja meg, ha az emberek kinn vannak az utcán. Igy hát kell a tematizálás, hogy ez ne történhessen meg és kell a szabályzás, hogy ne mehessenek ki az utcára., mert "Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény.Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény".

Mert mi is lenne, ha nem az aktuális gumicsont ( Meleg Büszkeség, neonáci, Árpád sávos zaszlo, Nemzeti Tanterv, kibövitendő Emigrációs politika stb.) mentén sorakoznának fel a szekértáborok? Ha egyszer számonkérnék az ezermilliárdokat? S hogy "mért nem a magyar védelmére gyámolítják a gyáripart." (bocs a változtatásért).
Vagy ahogy MIND2 mondja "...hogy ne alázzunk
már meg senkit.... a k.... életbe, én önként alázom meg magam a versenyszférás munkahelyemen nap mint nap..... ülünk ebben a dagonyában 18 éve, nézzük ahogy a sok idióta hülyét csinál egy országból... Csak tudnám, hogy melyik marha találta ki rájuk hogy politikai " elit "."

Mert aki elkerüli a hitelcsapdát a 25-40-%-os fogyasztói hitelekkel, nem szabatja-varratja át magát 2 hetente, ki tudja kapcsolni a TV-t, kifizeti a manipulált energiaárakat s az ezek alapján manipulált élelmiszerárakat, alkalmazottként leadóztatják, s ezek után még van pénze gyerekeit különtanárral megtaníttatni arra, amit az iskolában kellett volna megkapniuk s néhanapján könyvet is
vesz: az valami mentén mozog, annak értékrendje van, az már majdnem szabad. S veszélyes..

Ámbár a Tanár ur, Mind2 és az én szavazatom is csak annyit ér ( 1 szavazatot) "Ugyebár könnyebb manipulálni bárkit, ha az iskolázatlan, tudatlan, igénytelen és kevésbé öntudatos"

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.22. 17:27:24

Kedves noob,
köszönöm hozzászólásodat.

Mind2 · http://attention 2008.07.23. 15:11:04

noob : :)
Él bennem a remény, hogy többen vagyunk mint azt bárki gondolná:)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.23. 18:28:48

Kedves Mind2,
bár nem nekem szólt, de osztom reményeidet.
süti beállítások módosítása