babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A hazafi - Főszerepben: Ipkovich György

2008.07.27. 11:20 sasika61

 

 Mel Gibson is megirigyelhetné azt a küzdelmet, amit Ipkovich György, Szombathely polgármestere kezdeményezett a T-Mobile ellen. No, nem a szolgáltatás minőségével vannak kifogásai, hanem a cég azon nyilatkozatával, miszerint erős erkölcsi aggályaikat fejezik ki a MOB döntése kapcsán, amelynek eredményeként az athéni súlyos doppingvétsége miatt két évre eltiltott Fazekas Róbert a pekingi olimpiai játékokra utazó magyar küldöttség tagja lett.
 
 Ipkovich nyilván nagy hazafi. Polgármesteri érdemeit nem ismerem, de rosszul nem végezheti a dolgát, ha 2006 őszén, amikor párttársai közül sokakat elfújt az őszödi beszéd keltette vihar, meg tudta tartani pozícióját az MSZP színeiben. Mostani nyilatkozatát azonban nevetségesnek gondolom: szerződést kíván bontani a T-Mobile-lal, valóságos bojkottot hirdet ellene, mert a cég ellenérzését fejezte ki Fazekas pekingi szereplése miatt.
 
 Négy éve elmondhatatlanul haragudtam Fazekasra (és Annusra). Nem is csak a vétségük miatt: hajlok rá, hogy mások, magyarok és nem magyarok is éltek, élnek meg nem engedett lehetőségekkel az élsport világában (ami persze nem mentség Fazekasék számára). De az a hazudozás, cirkuszolás, amit a lebukásuk után műveltek, na ez az, amit nehezen lehetett elfogadni. Kiállhattak volna, elismerhették volna felelősségüket nyíltan, bocsánatot kérhettek volna, ehelyett hónapokig ment a parasztvakítás, miközben rajtuk (rajtunk) röhögött a sportvilág.
 
 Mára a harag, az indulat elszállt belőlem. Én megbocsátok, mert azt gondolom, az elmúlt négy évben ők is szenvedtek eleget. Mondhatnám: megbűnhődtek.
Nem gondolom tehát, hogy Fazekas ne indulhatna az olimpián, ha egyszer megdobta a szintet. Sőt,   nagyon is örülnék, ha legalább látszólag tiszta körülmények között nyerne, éppúgy örülnék, mint négy éve néhány óráig. Ám én nem vagyok a MOB kavics-fokozatú támogatója sem, ezzel szemben a T-Mobile a magyar olimpiai csapat főszponzora. A polgármester nyilatkozatában a cég már-már úgy tűnik fel, mint aki szívja a szombathelyiek vérét, rajtuk élősködik, s az így szerzett hasznot ráadásul a város nagy szülötte ellen használja fel. Én nem vagyok a multik nagy barátja, de el kell ismernem a T-Mobile jogát, hogy „kifejezze erkölcsi aggályait”.
 
 A polgármester túlreagálta tehát a helyzetet. Doppingolja a rosszul értelmezett lokálpatriotizmus, és nem akar megbukni, lebukni. El akarja dobni a városháza mobiljait, legalább olyan messze, mint amilyen dobással annak idején Fazekas ideiglenesen 1. helyezést ért el. Reméljük, a nagy küzdelem után kész lesz a vizeletmintára is.

47 komment

Címkék: sport olimpia t mobile fazekas róbert ipkovich györgy

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr11587586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vrossi 2008.07.27. 11:36:00

teljesen igaza van mit képzel magárol a t-mobil
hányszor fizetett már a versenyhivatalnak különbözö stiklikért az elsönél kikellet volna öket tiltani a piacrol,na akkor néztek volna nagyot ugyanezt kérik most a mob tol hogy a fazék ne induljon,nem korrektek,

Baszkurátor 2008.07.27. 11:40:06

Ne haragduj komám de sem Fazekas sem Annus nembukott le.Ugyanis akkor buktak volna ha pozitív mintát adnak.Ők viszont tudtommal nem szolgáltattak kellő mennyiségű mintát ezért lettek eltiltva.
Az erkölcsi aggály kifejezése és a burkolt zsarolás pedig két különálló dolog.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.07.27. 11:43:50

Volt már Magyarországon sikeres bojkott (Győr -Danone).

Minden csak a hozzááláson és a médiaviszhangon múlik.

Ha Fazekas most megdobta a szintet, a Magentának semmi joga beleszólni a dologba. Tetszettek volna előbb gondolkodni, mielőtt kiemelt támogatók lettek..

Szarka Varro 2008.07.27. 11:49:02

Na de ha annyira ártatlanok voltak mint állítjátok, akkor miért nem maradtak az ismételt vizsgálatra?

Szar, geci csalók voltak és, nem elég, hogy egy országot égettek le, utána még megjátsszák az ártatlan áldozatot.

Ez az Ipkovich pedig egyszerűen egy pojáca.

efi 2008.07.27. 11:49:37

Baszkurátor
Ne haragudj komám, de utána 2 hétig nem kellett pisilniük? Mire tippelsz miért nem adtak utána, mondjuk bevágnak egy liter vizet és fél óra múlva ? Én elfogadom - bár el nem hiszem - hogy akkor nem ment a mennyiség, na de utána se? Egyébként meg olvass utána, nem elegendő minta: doppingvétség. Ha nem az lenne, most eggyel több olimpiai bajnokunk lenne.

savarienses 2008.07.27. 11:54:34

Szánalmas ez a blogbejegyzés! Se Ipkovichot nem ismered, se a Fazekas ügyet de pálcát törni tudsz felettük! Kezet foghatsz a témobillal!

aaaaarrrrgh 2008.07.27. 12:01:13

Efike!
Te is utánna olvashatsz egy kicsit.Mert két hétre rá Bécsben a Wada emberei előtt adtak vizeletet ami negatív volt.Egyetlen egy tény a verseny szám után nem tudtak elegendő vizeletet produkálni.
Mindamelett előbb hiszek e két kíváló magyar sportolónak,mint a wada köztudottan korrupt embereinek.Ha annyira akarnak harcolni a dopping ellen miért nem néznek körül az amerikai atléták háza táján,akikről mindenki tudja,hogy úgy basszák át őket mint annak a rendje.
Amúgy meg le lehet szállni Annusról is meg Fazekasról is,nagyon unalmasak vagytok.

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2008.07.27. 12:01:14

Hogy Fazekas és Annus doppingoltak e valóban, azt sosem fogjuk megtudni, és nem is ez a post témája. A körülményeket lehet boncolgatni, de tök fölösleges, mert ugyanannyira lehetünk csak száz százalékig biztosak, mint a roswelli ufóban. Én mindenesetre szívből remélem, hogy Fazekas idén tisztára tudja mosni a nevét - és a mi nevünket.

A T-Mobile viszont ne pofázzon bele abba, kit küld Magyarország az olimpiára. Ha gazdaságilag sérti valami az érdekeiket, pattogjanak csak, de minden más kérdésben kuss a nevük. Ha vállalatok kezdik majd el meghatározni, mi erkölcsös és mi nem, kivándorlok a pápuákhoz.
Ipkovich persze egy pöttyet túlreagálta a dolgot, bőven elég lett volna tisztességesen leoltani őket egy válasznyilatkozatban, de nem ítélem hülyeségnek a lépését. Igaza van, és ha ez még a népszerűségén is javít, hát Istenkém.


Mellékesen: Sasika, egész jó ez a blog, gyarapodtál egy visszajáró olvasóval :)

flimo13 2008.07.27. 12:02:11

Rohadjon meg a T-Mobil. Te meg szedjén írásgátlót.

gyenge 2008.07.27. 12:03:42

Angliaban is volt ilyen eset, asszem Dwain Chambers volt az, akit eltiltottak par eve, most megfutotta a szintet. Ennek ellenere az angolok nem engedik indulni Pekingben, mert "rossz peldat mutat a fiataloknak." Ugyanezt kellett volna a magyaroknak is tenni. Ha netan megint elso lesz es nem bukik le, ki hiszi el, hogy tiszta eszkozokkel nyert??

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.27. 12:04:43

ugyanmár gyerekek.
Szombathelyi lévén azért kicsit túlzásnak tartom ezt... Oké, nem kicsit hasított túl a t-mob nyilatkozata, ezt át kellene gondolni mégegyszer, de hogy egy polgármester a város pénzével lokálpatriótáskodjon, hazafiaskodjon, az már durva. Mit gondoltok mennyi vonala lehet a városnak a t-nél? Cirka ezer, ha nem több, mert még a legutolsó takaritónő szomszédja is ilyet használ. Olyan biztos létezik, hogy "kötbér", ami sacc/kb 30000 ft/vonal. Szorozzuk csak ki mennyi is az?? 30 milka? Ennyit kifizet a _mi_ pénzünkből, mert hazafi? Ha ő történetesen egy cég lenne, és a saját pénzével hazardíorzna, azt mondom oké, tegye, de a város pénzét ilyenre elszórni?? Mégegyszer mondom, nem tetszett a t- nyilatkozat, de szeintem mindketten vonuljanak el kicsit, szedjék össze a gondolataikat, aztán beszéljék át...

szobatars 2008.07.27. 12:06:41

Én meg szeretném "erkölcsi aggályaimat" kifejezni a T-Mobil céggel szemben, mert bár barátnőm több évet dolgozott nekik üzletkötőként, valahogy mind őt, mind a többieket elfelejtették bejelenteni...Persze a dolgozók többszöri jelzése ellenére a "feketemunka" ellenőrzésére valahogy soha nem került sor... Szóval ne prédikáljanak vizet borvedelés közben!

aaaaarrrrgh 2008.07.27. 12:09:59

Efike!
Mielőtt kioktatsz másokat,Te is utánna olvashatnál a dolgoknak.Egy dolog igaz a bejegyzésedből,hogy a nem elegendő minta adás az doppingvétségnek minősül.Amit meg előőtte zagyválsz az nem igaz.
Ugyanis rá két hétre mind a ketten,Annus és Fazekas is adott vízelet mintát Bécsben a WADA emberei előtt.Mondanom se kell negatív lett a teszt eredménye.Erről ennyit!
Számomra az a leghihetetlenebb,hogy mindenki készségesen elhisz mindent a WADA-nak,és egyből lecsalóza és elitéli e két kíválló sportolót.Kapjátok be.A WADA embereiről köztudott,hogy korruptak,nem is értem miértnem az amerikai atlétákat baszogatják inkább,akikről az egész világ tudja,hogy hormonokon nevelkednek.
Le lehet pattanni Annusról és Fazekaról!

Pszt! 2008.07.27. 12:11:13

Nem Fazekasról, nem a T-mobilról és nem az olimpiáról szól ez a cikk, hanem a kormánypárt lejáratásáról. Különben miért írta volna meg, hogy melyik párthoz tartozik a polgármester? ha fideSS-es lett volna, akkor most ujjongó hangú blogbejegyzés született volna, hogy a mocskos multi ellenmicsoda jól küzd az igaz magyar hazafi polgármester.

ipiapacs2 2008.07.27. 12:12:35

A nyavalyás pöcsmobil ne ossza az észt!
Úgy csinál, mintha ő mindig mindenkor tisztességes lenne a fogyasztóival!!!
Azért mert faszomszintű támogató, ne higgye ,hogy a Nap is csak miattuk kel fel reggel!!!

Kangörény 2008.07.27. 12:18:26

A t-mobil nyalja ki, de ettől függetlenül ebben az esetben igazuk van. Ők virítják a lét, akkor nyugodtan ugassanak bele, hogy ki megy ki. Egyébként a doppingkirálynak csak az elvakultak hisznek.

acetofive 2008.07.27. 12:26:19

varom hogy a t-mobil bendek tibor (vizilabda) miatt is erkolcsi agodalmat fejezi ki. tibor aki -milyen ciki- a !!domino!! bhse csapat tagja volt azutan hogy par eve, 8 honapnyi eltiltast kapott dopping miatt.

szobatars 2008.07.27. 12:27:56

kangörény

Annus és Fazekas hibázott?? IGEN
Doppingoltak?? A szabályzat szerint IGEN
Elismerték? NEM
Hazudoztak? IGEN
Az elkapott bűnözők hazudoznak?? IGEN
Elismerik a bűnösségüket?? NEM
Annust és Fazekast megbüntették?? IGEN
Letöltötték?? IGEN
Fazekas megdobta a szintet?? IGEN
Indulhat Pekingben?? IGEN

Tudod, ezt hívják "tiszta lap"-nak...

Ha pl. TE elgázolnál valakit, akkor a büntetés letöltése után soha többé nem lenne szabad vezetned??? Vagy a büntetéssel letudtad és "tiszta lappal" indulsz újra?

Mürci 2008.07.27. 12:29:24

ipiapacs2 "A nyavalyás pöcsmobil ne ossza az észt!" Gondolom neked az se lenne rossz, ha a pénzt sem osztaná. Igaz, akkor a mostani 170 fős olimpiai csapat kb 85 fős lenne...

Más: Annus mintája úgy lett negatív, hogy két vizeletmintája két különböző DNS-t adott ki :)
Biztos, mert nagyon megviselték a történtek, meg ez az egész ártatlanul meghurcolás :)

Mürci 2008.07.27. 12:31:20

szobatars én Kulcsár Attilát a börtönből való szabadulás után sem ültetném be a brókercégembe (már ha lenne ilyen persze)
Más az, hogy tiszta lap meg más az, hogy ugyanoda nem ültetjük vissza. Chambers esete szerintem jó példa.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.27. 12:31:59

Kedves kommentelők,
érződik, hogy a a multik (itt a T-Mobile) iránti jogos utálat sokaknál a realitásérzék elvesztését eredményezi.
A fennálló szabályok szerint Fazekasék doppingvétséget követtek el, még akkor is, ha tiszták voltak (amit egyébként nem hiszek). Indultak egy versenyen, tisztában voltak az előírásokkal s azt megszegték. Ennyit állítotottam.
A T-Mobile-t lehet utálni, talán szükséges is, csak akkor nem kell a támogatását elfogadni. Ha pedig elfogadják, elfogadjuk, tudomásul kell venni a jogát nemtetszése kifejezésére.

Crile Fisher,
mellékes megjegyzésed köszönöm.
Crile Fisher

Pszt,
a kormánypárt lejáratásától egyáltalán nem tartózkodnék, de ez most nem arról szól, sőt, Ipkovich polgármesteri szerepét ismeretlenül is méltattam, noha közvetett érvek alapján.

Mürci 2008.07.27. 12:33:35

Az nem zavar itt senkit, hogy a t-mobile nem "szólt bele" abba, hogy ki utazhat és ki nem, csupán "aggályait fejezte ki". Aki a kettő között nem lát különbséget, annak fölösleges magyarázni is, persze.

fingerbangs 2008.07.27. 12:33:54

ipkovich jo arc
barcsak nekunk lenne ilyen polgarmesterunk

ekeke 2008.07.27. 12:34:04

Megjelenni Fazekassal az olimpián mint a Magyarországot képviselő delegáció tagjával, olyan mintha Michael Jacksont javasolnánk az UNICEF árvaházi megbízottjának...

Mindenkinek, a sajtónak is(naná) az fog róla eszébe jutni, hogy az elmúlt olimpián, példátlan gyalázattal, Magyarország az összesen 20 lebukott doppingesetből öttel, "nagyhatalommá" vált...
(ráadásul két "olimpiai bajnokkal", az utána következő futást, bujkálást,vizelettartályos pereskedést már ne is említsük, bár az volt a legborzasztóbb).

És még valami: most Fazekas usque öt méterrel dob kevesebbet mint akkor. Amivel valszeg még a 12-es döntöbe sem kerülhet.
Vagyis azok akik beengedéséről döntöttek, az ország amúgy is bemocskolt hírnevét vitték megint a semmiért a vásárra.
A hülyéknek is megérte. Azoknak biztos.

ipkovich meg kedvet kapott valszeg a dinnyeblokádos karsaitól, egy kis multi elleni robinhúdozásra... Mert mára már csak ez maradt a kormánypárti képviselőknek.

Baszkurátor 2008.07.27. 12:34:24

@ sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.27. 12:31:59

Ezt senki sem vitatta.Viszont olyant állítani, hogy pozitív lett a doppingtesztjük egész egyszerűen hazugság.Tehát a cikkíró nem mond igazat amiért adott esetben bíróságra is lehetne citálni.
Szeretnéd ?

Savaria Legio 2008.07.27. 12:41:48

Ipkovich lépése tényleg baromság:
egyrészt ne azért szerződjön egy mobilszolgáltatóval, mert az szereti v. nem szereti Fazekast, hanem - mivel közpénzről van szó - a leginkább költséghatékony szolgáltatást válassza. Én mint szombathelyi adófizető kikérem magamnak, hogy egy városházi beszálítót az alapján válasszanak ki, hogy miképp ítéli meg a pisilős kisfiút.
Másrészt: Fazekas doppingvétséget követett el, ezért a T-mobile-nak joggal kínos, hogy egy simlis neve mellett jelenjen meg a neve. Inkább a szombathelyi sportbuzi városatyáknak kéne azon elgondolkodni, hogy nekik ezzel szemben jó-e, ha egy ilyen fazon nevével kapcsolódik össze a városuk.
Amúgy Ipkovich egy erkülcsi nulla, s mint olyan, minden etikai dimenziójú ügyben a városát is lenullázza. Nem lehet ilyen helyzeteken csodálkozni akkor, amikor Czeglédy Csaba alpolgármester személyében, jógerősen felüggesztett börtönre ítélt adócsalót emelt be a város vezetésébe.

nigel 2008.07.27. 12:58:08

A t-mobilnak vannak erkölcsi aggályai? Ez marha jó! Bagoly mondja.....

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.27. 12:59:07

Baszkurátor,
jelents fel, ha gondolod, de pozitív doppingtesztől te írsz, nem én. De a doppingvétséget tagadni nagyjából olyan, mint tagadni, hogy a Föld forog.

Baszkurátor 2008.07.27. 13:04:22

Jelentsen fel téged a nőtanács.
Egyébiránt pedig mégegyszer :

NEM BUKTAK LE, érted ?Nem adtak kellő mennyiségű vizeletmintát.Ennyi volt a történet.
Te írod, hogy lebuktak ergo azt állítod, hogy pozitív lett a doppingtesztjük.Tehát hazugságot állítasz.
Soha senki nem vitatta a doppingvétséget.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.07.27. 13:08:28

Baszkurátor,
ne vitatkozzunk ezen, van egy közös állításunk: doppingvétséget követtek el. Ennyi.

Roadrunner83 2008.07.27. 13:14:14

Sajnos ma már az élsport a erről szól :( a T-mob egy profi országúti kerékpáros csapatot támogatott... ott sem szódavízzel mennek 50es átlagot. Szerintem.
ezek után aggályukat kifejezni álszent dolognak tartom.

izlésrendőrség 2008.07.27. 13:22:37

jaj de kedves ez a té mobil, még jo hogy visszacsurgat (adócsökkentés miatt, mielőtt itt valaki imába foglalná a könyörületes madonnát játszó magenta szar nevét ) valamit, abból az irdatlan összegből amit monopolhelyzetben mi perkáltunk ki nekik..én utálom ipkovichot, de most jol csinálja, nyugodtan spirázza túl..doppingvizsagálat rendben, de akkor mindenkinek egyformán..ja hogy akkor az olimpián fele ennyien sem lennének..lehet választani

efi 2008.07.27. 13:27:06

aaaaarrrrgh
Attól, hogy 2* leírod, még nem lesz jobban igaz.
Tudod, ha az olimpiai arany forog kockán, akkor én 2 óra múlva adnék mintát, nem 2 hét múlva az uborkaszezonban. És legfőképpen kezemet-lábamat törném érte, hogy tudjak is produkálni. Ezen gondolkodj el. Meg a 6 méter differencián.

Rocks 2008.07.27. 13:28:12

Ipkovich tényleg egy pojáca...

nézzetek egy kicsit körül a szombathelyi sportfronton... Gécsek, Dívós, Annus, Fazekas...ezek csak azok, akik buktak. Szombathelyen naaaagyon régóta nem tiszta a sport (nem csak a dobósport).

dudi 2008.07.27. 13:35:33

Megtörtént,hát megtörtént.Le nem mossa senki Fazekasékról a dopping szennyet.De ! Lépjünk már túl ezen!A mobil-társaság kapja be!Nehogy ők mondják már meg ki mehet az olimpiára!Erkölcsi izékre,meg példakép akármire hivatkoznak.Azt mondom,hogy Fazekas igenis példakép!Felállt egy ilyen helyzetből és mehet az olimpiára!Menjen is, SOK SIKERT FAZEKAS ROBI !

eleve lehetetlen 2008.07.27. 15:38:47

A T-Mobile tisztességéről meg csak ennyit:
A legutóbbi kétéves hűségnyilatkozatom megkötésekor félperces számlázási egység szerepelt a szerződésben, amit ők egyoldalúan módosítottak egypercesre anélkül, hogy erről tájékoztattak volna.
Teljesen véletlenül jöttem rá, mert nem nagyon szoktam az ilyet figyelgetni és meg sem fordult a fejemben, hogy ez 2008-ban megtörténhet.. Azt nem tudom, hogy még a kétéves szerződés ideje alatt, vagy annak lejárata után módosították, mert már utána sem jártam, hanem csak kértem a számhordozhatósági nyilatkozatot tőlük és 11 év (westellel együtt) után szolgáltatót váltottam. Plusz vittem faterom cégének az öszes előfizetését is.
Amikor az amúgy nagyon kedves ügyfélszolgálatos hölgy megkérdezte, hogy miért váltok szolgáltatót, elmondtam a gondomat.. Azt mondta, hogy a szerződésben foglaltak szerint erre volt lehetőségük. Én meg elmondtam, hogy nekem meg arra van lehetőségem, hogy elvigyem a számokat máshová. Aztán ennyiben maradtunk. Arról nem is beszélve, hogy a számlám eddig 30-40 ezer körül volt havonta, most 17 ezerről jött a csekk egy másik szolgáltatótól.
Biztos, hogy valami kurva okos topmenedzser kiszámolta, hogy sokkal több pénz marad azokon, akiket átbasznak így, mint amennyit elvesztenek azokon, akik észreveszik és még a váltással járó procedúrád it végigcsinálják. Business is business.

eleve lehetetlen 2008.07.27. 15:59:44

Az meg egyszerűen nem igaz, hogy a mostani csapat 170 fő helyett csak 85 fős lenne, ha nem adna pénzt a T-mobile. Ez baromság!!! Adna más. Ilyen egyszerű az egész. Persze köszönet jár minden millióért, amit a sportra áldoznaka multicégek, még akkor is, ha ezt nyilvánvalóan nem mindig önzetlenül teszik.

efi 2008.07.27. 16:03:34

Jobb helyeken a szponzor nem csak, hogy beszól, hanem egyenesen beint. A német T-Mobile pl nem szponzorálta tovább a kerékpárcsapatot, miután sorra buktak meg doppinggal a tagjai.

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.27. 17:07:32

eleve lehetetlen:
tök jó, hogy egy saját példát hozol fel, kár hogy abszolút nem erről szól ez az egész. Nekem is a kertszomszédom anyukájának a mostohafia járt így. A polgármester akkor se _az_én/mi_pénzünkkel szórakozzon ha történetesen valaki/valami megbántja...

eleve lehetetlen 2008.07.27. 18:52:16

ezt kell csinálni e:
bocs, ha off voltam, de nekem épp ez jutott eszempe a posztról. A T-mobile-ról, meg az ő erkölcsi megnyilatkozásukról.
Mire vagy kíváncsi?
Hogy doppingoltak-e a fiúk?
Igen. Sajnos. Mint, ahogy az élsportolók többsége doppingol. Annélkül nem nagyon megy már. Leegyszerűsítve a dolgokat: vannak országok, akik sokat tudnak költeni erre, és élenjáróként, még nem kimutatható szereket használnak. Ők előnyben vannak, a többieknek meg marad a kockáztatás, ha oda akarnak érni valahová az elejére. Ezenkívül nem mellékes tény, hogy már olyan széles a tiltott szerek listája, hogy lassan a bundáskenyér is felkerül rá. Ha például engem doppingvizsgálat alá vetnének (nem vagyok élsportoló), elég valószínű, hogy a hétköznapi életvitelem mellett is pozitív lenne a tesztem, holott a szó klasszikus értelmében nem doppingolok.
Megfogalmazhatja-e ezzel kapcsolatban az aggályait az egyik főszponzor?
Igen. Miért ne?
Reagálhat-e így egy polgármester?
Igen. Miért ne?
Hogy felmondhatja-e a város T-mobilos szerződését?
Ha saját hatáskörben ő jogosult a város képviseletében aláírni az ilyen jellegű szerződéseket, akkor persze. Csak hozza nyilvánoságra, hogy ennyibe, vagy ennyibe került ez a szombathelyi adófizetőknek, vagy épp ennyit, vagy ennyit sporoltunk, sporolunk vele a következő egy évben (lásd az én fenti példámat). A lényeg, hogy tiszta lapokkal játsszon, és a választók majd úgyis eldöntik, hogy helyes volt-e ez a húzása, vagy sem. Engem a legnagyobb túlzással sem lehet MSZP szimpatizánsnak nevezni, de én példálul egyetértenék a döntésével, ha szombathelyi lennék és ez nem kerülne túl sokba a városnak. Persze azt is mérlegelnie kéne, hogy támogat e a T-mobile a városban más csapatot, vagy rendszeres rendezvényt, mert könnyen lehet, hogy akkor azokat elbukják. Tudni kell, hogy kinek mennyit ér a másik. Business is business.

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.27. 19:06:41

az én gyenge számításom alapján (persze nem biztos), de 1000 db vonalnál ez 30 mihály. Sok-e ez egy városnak? Szerintem igen. Mint irtam vala, jobban tenné mindkét fél, ha csendben újragondolná a dolgot és higgadtan előadná. Szerintem.

eleve lehetetlen 2008.07.28. 08:58:58

Nem vagyok képben. Miért is kellene 30 mihályt fizetni?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.07.28. 15:25:10

Élsport=dopping
A WADA meg nyugodtan bekaphatja, fenn már többen részletezték. Minket cseszegetnek, keménykednek, közben köztudott, hogy az amerikai sportolók csúcstechnológiás doppinggal élnek.
T betű meg forduljon fel

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.28. 18:22:43

azért, mert ezek a szerződések nem egy jamboree ajándékai, hanem egy bizonyos elkötelezettség részei. Gyk van egy bizonyos összeg kitalálva, ha valamelyik fél egyoldalúan megszüntetné a fennálló szerződéses (v)iszonyt. Erre saccoltam úgy 30k/vonal. Ezerrel számolva jön ki a 30 milla.

eleve lehetetlen 2008.07.30. 13:34:09

Persze, hogy nem egy jamboree ajándékai, hanem egy nagyon kedvező ajánlat a szolgáltató részéről egy ezer vonalas előfizetői szerződésre. Pusztán üzleti alapon. Nem hiszem, hogy a felmondásnál bármilyen kártérítést kellene fizetni.

Eszt kell csináni e (törölt) 2008.07.30. 20:06:25

ez eleve lehetetlen, hogy stilusos legyek és egyben elnézést, hogy igy használtam fel a neved... :)
Hidd el, épp azért találták ki a "kötbér", "hűségnyilatkozat" fogalmakat, hogy ott tartsák egy kicsit a kedves ügyfelet. Különben havonta mászkerálna mindenki a jobb, vagy vélt jobb felé.
süti beállítások módosítása