babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A lufipukkasztó Török Zsolt

2008.08.24. 17:27 sasika61

 

 Török Zsoltot, városunk egyik szocialista országgyűlési képviselőjét senki nem vádolhatja azzal, hogy fénylő intellektusa fogja majd bevilágítani egyre hosszabbodó éjszakáinkat. Nem ezért szeretjük, hanem azért a szerepért, amit betölt: az MSZP ifjútörökei vezetőjeként megnyilatkozásai humorosabbak, mint Kovács András Péter pekingi bejelentkezései, ráadásul ki sem kell utaztatni sehova, helyben megtalálja a témát.
 
 Már augusztus elején bejelentkezett egy magánszámmal, amikor is egy Amerikában élő 56-os menekültet magánlevélben piti tolvaj patkánynak, pedofilnak stb. nevezett, válaszul arra, hogy az illető nem átallotta Ságvári Endre, Che Guevara és - horribile dictu – Gyurcsány Ferenc emberi értékeit megkérdőjelezni.
 
 Ma pedig Budapesten tartott tájékoztatót, amelyben az Állami Számvevőszék jelentése kapcsán mutatott rá, hogy „befuccsolt Orbán nemzetboldogító programja, kipukkant a  lufi”, mármint a Széchenyi-terv                                       (http://mszp.hu/belfold/bovebben/befuccsolt-orban-nemzetboldogito-programja).
 
Most tekintsünk el attól, hogy 2008-at írunk, s mintha 6 éve már nem Orbán kormányozna, s mennyi minden fuccsolt be már azóta, tulajdonképpen az egész Magyarország, ez most nem fontos. Az ÁSZ jelentése valóban tár fel hibákat, ezek megítélése gazdasági szakemberek dolga, nem az enyém:                                                                        http://www.asz.hu/ASZ/jeltar.nsf/0/6FEEDB005944932BC12574A20022634A/$File/0823J000.pdf.
 
 Más dolog itt az érdekes. Török Zsolt ugyanis vagy nem olvasta a jelentést, vagy nem értette meg: hiába, amikor még szakközépiskolásként megszerezte legmagasabb, középfokú végzettségét, nem voltak olyan kiváló stratégák az oktatási minisztérium bársonyszékében, mint mostani párt-és elvtársa, tehát a szövegértésben akadhatnak némi hiányosságai. Először is a jelentés nem a Széchenyi-terv egészét vizsgálta, csak néhány dunántúli fürdőberuházást. S innentől kezdve idézek a jelentésből: „Az ellenőrzés fürdőberuházásoknál a 2002-2006. közötti időszakra terjedt ki, de szükség szerint visszatekintett a 2000-2001. évi előzményekre.” Na még egyszer: az ÁSZ tehát alapvetően a 2002-2006 közötti időszakot vizsgálta, vagyis ebből az időszakból mindössze 4-5 hónap esett az Orbán-kormány időszakára. A beruházások előkészítése, maga a terv kigondolása persze nagyon is kötődik a Fidesz-kormányhoz, de ezt az ÁSZ csak szükség szerint érintette, nem ez volt a fő céltárgy. Ha az ÁSZ hibákat is feltárt – mint ahogy igen -, azok nemcsak Orbán hibái, mert  - kedves Zsolt, ha elfelejtetted volna – 2002-2006 között mind az országos politikában, mind a helyi önkormányzatok nagy részében, szocialista többség volt!
 
Ennélfogva azt ajánlom ismeretlenül is neked, ne idegeld fölöslegesen magad, mert a végén még te pukkadsz ki, akkor pedig kin nevethetnénk ilyen jóízűt!

 

41 komment

Címkék: közélet török zsolt ász széchenyi terv

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr22630648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.08.24. 18:02:25

Hehe, ez jó... :)) Az uborkaszezonban szerepet kap a második vonal, s ilyenkor vicces nyilatkozatok hangzanak el a politikában (bár Cser-Palkovics nem ennyire hülye, sőt).

Kalimera 2008.08.24. 18:08:40

Távol áll tőlem, hogy a cikkíróhoz hasonlóan személyeskedjek.

A felsőfokú (legyen az akár tanári) végzettség nem garancia semmiféle emberi értékre.

Az ecseri piacon bármit meg lehet venni, de a hivatalos papírral is lehet valaki ...

A legjobb külföldi egyetem is elvégezhető alul szocializálódott környezetből indulva, és az bizony valóban nyomot hagy.

A fordítottja sem igaz, tehát a középfokú végzettség sem jelent semmit sem emberi vonatkozásban.

mendson 2008.08.24. 18:08:41

Sasika! azért mert a betüket szép egymás után le tudod irni azért az még nem tesz bármely szakma felkent ismerőjének.Röviden.A Széchenyi pénzeket tömegével a két forduló közt szorták ki az elötte mát jó egy évvel benyujtott pályázatokra (magam két fröccsgépre pályáztam, de saját pénzen vettem meg mert olyan hosszú volt a visszajelzés nélküli idő).vagyis az elbirálás alapjául szolgáló pályázati anyag rendesen a fidesz kormány alatt keletkezett.na de a lényeg a kiutalás is a fideszkormány határozata volt .Talán emlékszel -habár ez valszeg ismeretlen cselekedett számodra- még junisuban a bukott választás után is szórta a pénzt a kormány ( talán Harrach cinikus szövegére is próbálhatsz emlékezni).Na és ,hogy kezdte Medgyesi a kormányzást ? "A Széchenyi terv keretében és pozitivan elbirált pályázatokra a megitélt összegeket kifizetjük,de az ezután beérkező pályázatok elbirálása szigoruan szakmai lesz". Vagyis te azt kéred töle számon ami számonkérhetetlen, a visszamenöleges biráskodást. Attól, hogy kormányellenesség -pontosabban a mindenelleneség- mezében tündökölsz az az eszed szempontjából semmiféle többletet nem jelent.

retroflexus 2008.08.24. 18:10:29

Na ez még egy politikus. Szegényedik a maszop, ha már ilyenekkel kell kiállnia és most nem arra gondolok, hogy milyen igénytelen formája van a fiatalembernek. Utazott volna el inkább ez is az olimpiára, Szekeres úr oktathatta volna a business class-on...

athéni · http://www.e.hu 2008.08.24. 18:18:09

Török Zsolt egy proli gagyi. Agy neki nem jutott, de szép politikai zakó igen

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.24. 18:20:58

Mendson,
nyilván igazad van, hogy a beruházások előkészítése, a pályázatok elbírálása zömmel az Orbán-időszakra esett, ám még egyszer hangsúlyozom: a jelentés nem elsősorban ezt az időszakot vizsgálta, vagyis a feltárt hibákért a felelősség minimum közös.

Neked és kalimerának is mondom:
nem állt szándékomban általában megbántani a középfokú végzettségűeket, s természetesen tisztában vagyok vele, hogy értelem és diploma közt nincs egyenes összefüggés, de T.ZS. esetében a célzás arra irányult, hogy önéletrajza első változatában még főiskolai diplomásként nevezte meg magát, azóta finomított: oda járt...

Török 2008.08.24. 18:24:22

Aki tisztességes és normális tevékenységből is meg tud élni az nem lesz politikus. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Ez a tétel viszont érvényes a MÁSIK oldalra is.

Dr Kangörény 2008.08.24. 18:28:26

És abban mi a baj, ha magánlevélben piti tolvajozik valaki? Az, hogy valaki 56-os menekült, nem jelent semmit. Menekült akkor boldog-boldogtalan, tehát ez nem erkölcsi kategória.

deazé 2008.08.24. 18:32:30

Na most. A Széchenyi-tervvel az a baj, hogy kiírták, megadták és szétosztották a pénzt Oviék?
Sok minden megvalósult abból a pénzből. És most ugye pazarlásnak lehet minősíteni. Leírom mégegyszer: amelyik pályázat nyert, az MEGKAPTA a pénzt. Most mi van az EU-s pénzekkel? NEM FIZETIK KI! Hol van akkor a 8000 milliárd? Én emiatt szálltam ki a pályázati tanácsadóságból. Felháborító, hogy mi van.
index.hu/gazdasag/magyar/euks080808/
Itt olvashattok erről.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.24. 18:38:34

Külön érdekesség, hogy a helyi (egri) fürdő rekonstrukciója is abból a pénzből ment végbe, bár T.Zs. szerintem van annyira elvhű, hogy nemigen jár oda...

mendson 2008.08.24. 19:01:24

Légyszi mond már meg mi a közös a felelösségben? A pénzt kiadták.Ki a fidesz, ki döntötte el?A fidesz? Amit lehetett azt megtette a Megyo kormány, de visszamenöleges sokat nem tehetett..magam is ismerek egynéhányat akiktől visszaszedték.De az sem volt olyan egyszerü.Az ÁSZ azért a 2002-2006-os idöszakot vizsgálta mert a pályázatok vizsgált eredménye akkora realizálódott.Amit tudtak az utólagos ellenörzésnél visszaszedtek a minisztérium szervei,de a most vizsgált gyógyfürdők zöme már nem is az eredeti pályázók tulajdonában vannak2002 elött szinte nem is volt mit vizsgálni.Pontosabban azon a pályázatok nyertesei (?) 2002 után bünvádi eljárás alá estek (pld.a kecskeméti maffiaügy). Szóval nincs itt semmiféle közös felelösség.Mintahogy a mostani kormány esetleges hibás döntéséért, ami hiba 2011-ben jelenkezik a mostani kormány felel.

cc 2008.08.24. 19:08:46

Hazug és csaló disznó az összes szoci.
Isten ments, hogy mégegyszer megnyerjék a választásokat, remélem az emberek nem lesznek olyan buták, hogy rájuk szavaznak. Az eldélamerikaiasodás már elkezdődött, de talán még vissza lehet fordítani.

Török 2008.08.24. 19:14:04

Sasika:

Az egri fideszképző gimnázium (Gárdonyi) magyar tanára vagy?

Netuddki. 2008.08.24. 19:15:28

Oszt ki fordítja vissza? Az összes politikus hazug, csaló, tolvaj.

Török 2008.08.24. 19:17:04

CC:

Hazug és csaló disznó az összes zsideszes.
Isten ments, hogy mégegyszer megnyerjék a választásokat, remélem az emberek nem lesznek olyan buták, hogy rájuk szavaznak. Az eldélamerikaiasodás már elkezdődött, de talán még vissza lehet fordítani.

Jól elbeszélgetünk.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.24. 19:18:53

Török:
nem, de egyébként szerintem az (is) egy kiváló gimnázium.

cc 2008.08.24. 19:35:24

kovi1970:
Bízom benne, hogy akad néhány akinek nem csak a saját jövője fontos.
A mostani kormánypárt(ok)at viszont mindenképp el kell hajtani, mert ezek az intézkeséseikkel csak azt segítik elő, hogy a középosztály lesüllyedve az legalsó rétegek közé tűnjön el, és legyen egy szűk gazdag réteg, aki át tudja menteni a gazdasági és politikai hatalmát generációkon keresztül. Most pont errefelé tartunk, és ez nekem rohadtul nem tetszik.

torró 2008.08.24. 19:42:42

Egyébként most is osztanak EU-pénzeket, Csak kérdés kinek? Remélem nem kell megmagyarázni.

ben2 2008.08.24. 19:43:18

Teljesen mindegy, milyenek Török Zsolt emberi értékei, ha valaki 2008-ban, 6 év szocialista kormányzás után még mindig a Széchenyi tervvel jön, az szimplán hülye és csak a saját pártját és kormányát járatja le.
Che Guevara pedig egy kommunista tömeggyilkos volt, aki vele eszmei közösséget vállal, na az a "piti tolvaj patkány", plusz az újnácik balos megfelelője, az emberiség szégyene.

Machiavelli 2008.08.24. 20:10:24

Medson!

Azért ne hanyagoljuk már el azt a tényt, hogy a gazdasági környezetet nem a Fidesz irányítota a vizsgált időszakban. Vagyis teljes egészében a Fidesz nyakába verni a bukást messzemenő populizmus. Magyarországon a legnagyobb kockázati tényező egy vállalkozásnál maga az állam, ami nem igazán viselte szívén a Széchenyi terv beruházásainak gazdaságosságát. Ezzel persze nem állítom azt, hogy nem a pártszimpátia alapján történt akkoriban a pénz kiosztása.
De szerintem elég nagy öngól a fideszt ostorozni, ilyen gyalázatos kormányzati teljesítmény után....

sprenczl 2008.08.24. 20:47:40

A hülye Török is monnyon le, meg az összes ex-komcsi...Örüljenek, ha nem börtönbe kerülnek.

fonsvarc · http://szuterenlatrina.blog.hu 2008.08.24. 20:56:57

a legszánalmasabb, hogy az ászra hivatkozik: miért nem lufizik pl a völhíd miatt, amit szintén az ász szerint, semmi nem indokolt? vagy akkor nem kell figyelembe venni az ászt? és ezen a sajttájon nem volt egy "újságíró", aki rákérdezett volna arra, hogy most hirtelen miért ilyen releváns egy ász-jelentés, ha pl völgyhíd ügyben nem? nohdacú: köröshegynél mennyi pént is tapsikoltak el az elvtelentársak?

fonsvarc · http://szuterenlatrina.blog.hu 2008.08.24. 20:58:08

török: mikor is kezdődött az eldélamerikanizálódás?

tollas 2008.08.24. 21:31:09

Ostoba Török, inkább a vizilabdások sikerének örülne.

Andy Barhol · http://www.andybarhol.hu 2008.08.24. 22:20:21

Török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja!

marosy 2008.08.24. 23:07:29

mendson: mennyi fizet a gyurcsány a seggnyaló posztjaidért. Te is csak egy köcsög bérposztoló vagy.

marosy 2008.08.24. 23:09:41

"Nincsen sok választás, azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni... Nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél, két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy azt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok kormányzása azt valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl hogy a szarból vissza hoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolnunk az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

states 2008.08.24. 23:17:18

Ez egy igazi szoci történet, megjegyzem, ma még egy alakítása volt Zsoli barátunknak, sajtótájékoztatón magyarázta el, milyen jó lesz nekünk, hogy újabb milliárdokat költ pártunk és kormányunk Fletóval az élen, úgymond, tájékoztatásra. Tehát bárkinek hiányérzete lesz, ami pénztárcáját illeti, megnyugodhat, a különbözet ott lesz a postaládájában, meg a tévéje képernyőjén... 7nx8cv

molaris 2008.08.25. 03:21:05

Azért nem kéne ezt a Zsoli gyereket bántani. Elég kihívás nékie a magyar anyanyelv is. Abban már tett szert némi haladásra, és ezt annak köszönheti, hogy néha szóhoz jut. Majd, idővel lesznek szép tiszta gondolatok is. Minden nem megy egyszerre.

Alien444 · http://Alien444 2008.08.25. 08:05:29

A lényeg nem az, hogy milyen iskolai végzettséghez milyen inteligencia tartozik, de nem ám! Megint másról beszéltek (tisztelet a kivételnek!), mint ami a lényeg. Mert mi a lényeg? A vizsgálat valóban a 2002-2006 évekre vonatkozott, de ezek az évek a végrehajtás évei voltak. Azaz a FIDESZ kormány által az előző egy évben benyújtott és jóváhagyott fürdőberuházási pályázatokra a 2002-es választások két fordulója között kifizetett, ill. részben a fidesz által jóváhagyott, de már az új kormány által kifizetett (az előző kormány által jóváhagyottakat nem bírálta felül) összegek felhasználása már 2002-2006 között történt meg, azaz ezeket a beruházásokat nem a fidesz kormány ideje alatt valósították meg, de a fidesz kormány hagyta jóvá azokat. Ércsük?

mendson 2008.08.25. 08:55:11

azért még valamit ne felejtsen el senki.A Széchenyi terv pénzeinek zöme a "közelieknek" lett leosztva.Na most -a felelösség kérdését melözve- ezek azok a menö és okos üzletemberek akikre a fidesz mint az "üzleti körök véleménye" hivatkozik.magyarán egy rakás sikkasztó és/vagy hozzánemértő valakik. (lásd még azon elemzést miszerint a hazai tulajdonú nagy-és középvállalkozók a gazdasági helyzete és a költségvetés kiadási oldala egyenes arányban áll, magyarán állami pénzből élnének).
Marosynak:
Nagyon szerény összeg az ám.Ugyhogy kénytelen vagyok mellette dolgozni és cirka évi 18-23 millió forint (globális világtól függöen) adót fizetni cakk-pakk (vállakozás után, szja és járulékok).

marosy 2008.08.25. 09:04:23

Alien444: Hol élsz? A Holdon?
"A vizsgálat valóban a 2002-2006 évekre vonatkozott, de ezek az évek a végrehajtás évei voltak. Azaz a FIDESZ kormány által az előző egy évben benyújtott és jóváhagyott fürdőberuházási..."
Bűncselekményt nem köteles senki se végrehajtani. Már a könyökömön jön ki az a duma, hogy az ellenzék a hibás. 2002-től kormányoz a bolsevik terrorista kurmány. Talán a szocionista disznóságokért nem az ellenzéket kéne hibáztatni. Nyasgm.

soulclipse 2008.08.25. 09:06:19

Haj!
De örülnék neki ha ez lenne a legnagyobb probléma Mo-on.
A kommentekről meg, no comment

Kowalsky 2008.08.25. 09:23:35

A mendson féle lények minden szavából árad a pufajka. Reális helyzetértékelésre képtelenek, mert eleve mindenért Orbán Viktor a hibás. Nem kell az ilyenekre időt pazarolni. Inkább készüljön mindenki a saját frontján.

mendson 2008.08.25. 09:45:46

Kedves Kowalsky.Kérdem miért tekinted Orbánt hlbásnak? Én le sem irtam Orbán nevét.Söt én nem is gondolom, hogy Orbán a hibás, aki és ami hibás az sokkal inkább a hátsó sorok.(.Tudnék irni az elmult 18-19 év minisztériumi -és a kormány szinétől független-harmadik,negyedik vonalának zavaros ügyeiről,hülye döntéseik mozgatórugóiról) Én azt hiszem, hogy te tekinted minden dolog mögott Orbánt és ezért próbálod mentegetni.Akinek meg ilyen hive van mint te,annak ellenség már nem is kell.

Pelso 2008.08.25. 19:42:00

1. Kezdem azzal a közhellyel, hogy a pénznek nincs szaga.
2. A Széchenyi terv és a Sz. kártya csakis és kizárólag: népszerüségnövelés és haveroknak osztogatás okán jött létre s müködött, MINDEN ciklusban.
3. -állitom ezt annak tapasztalatában, hogy részt vettem fentiek pályázati tanácsadásában, később birálatban.
4. Mindenkinek az élénk fantáziájára bizom a számot százalékban, hogy siker esetén mennyit kell visszaadni VALAHOVA.
5. Ugye itt éltek?

Cpt. Flint 2008.08.26. 00:54:27

A Széchenyi tervről nekem egy dolog jut eszembe, és ezt sasika te is láthattad. Évekig díszlett az egri Mátyás király út 23. számmal szemközti kocsmán (mit kocsmán, köpködő talponállón) kb. 2×4 m-es böszme táblán (Széchenyi-fej, meg minden), hogy "Ez a beruházás a Széchenyi-tervből valósult meg."
Hátigen. Ez köll a magyarnak.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.26. 06:26:58

Cpt,
ez nevetséges, ha ott is volt, nyilván nem a kocsma kapta.
Miért nem a strandot hozod példának, ami sokkal szebb, használhatóbb lett a régi.

Cpt. Flint 2008.08.26. 07:45:36

Abban az épületben nincs más, nézd meg. (Különben, mintha azóta se lenne befejezve a felújítás.)
Azért nem a strandot hozom, mert a kocsmát találom jellemzőnek az országra. És mert - mint írtam - annyira megragadt bennem, hogy tényleg azonnal az a kép ugrik be, amint a Széchenyi-tervről hallok. Le is akartam fotózni, de valahogy mindig elmaradt.

Cpt. Flint 2008.08.26. 07:46:11

Ja, és azért, mert a régi strandon nem voltam.
süti beállítások módosítása