HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Statárium Gyöngyösön

2008.08.29. 13:07 sasika61

 

 A gyöngyösi szocialista- szabaddemokrata többségű önkormányzat régi szép mozgalmi hagyományokat felelevenítve tegnapi ülésén statáriális bírósággá alakult, s minden önkormányzati bizottsági elnöki tisztségtől, illetve minden felügyelőbizottsági tagságtól megfosztották az ellenzéki Fidesz-frakció tagjait és a párt által delegáltakat is http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=. Tették azt arra hivatkozva, hogy nevezettek mérhetetlen kárt okoztak a városnak az indiai gumiabroncsgyár „elüldözésével”.
 
 E blogon volt már szó a problémáról, akkor némi kommunikációs ügyetlenséget láttam a Fidesz lépése mögött, de álláspontjukat, mármint annak a kérdésnek a felvetését, hogy érdemes-e a Mátra lábához éppen egy ilyen gyárat telepíteni, környezetvédelmi szempontból védhetőnek találtam, s így vélekedem ma is. Ellenben a szocialisták lépése minden tekintetben védhetetlen.
 
 Míg a helyi Fidesz legfeljebb ügyetlenséggel, a csapdahelyzet fel nem ismerésével „vádolható”, a tegnapi válaszlépés jól mutatja a városvezető pártok demokratikus elkötelezettségét: a kizártaknak a védekezés lehetőségét sem adták meg. A szocialisták a beruházás elmaradásának felelősségét kizárólag a Fideszre hárítják, holott az Apollo Tyres rendre hangsúlyozta, hogy nem pusztán a felvetett népszavazás miatt lép vissza (igaz is: miért is bűn népszavazást kezdeményezni egy ilyen ügyben?), hanem a városházi ügyintézés lassúságát, a földek kisajátításának elhúzódását is okként nevezte meg, ami ugye talán nem a Fidesz bűne. Erről a városvezetés hallgat, nyilván azért, mert itt az ő felelősségük is szóba jöhetne. A polgármester, Hiesz György tegnap maga is felvetette, hogy az indiai befektető túl rövid határidőket tűzött ki maga elé a beruházás ütemezésében, de azért fő állítása mégiscsak az volt, hogy a Fidesz szándékosan felmérhetetlen károkat okozott a városnak. Ezt kívánat überelni a testület szabadddemokrata tagja, aki szerint évek munkája, mire elfelejtik a befektetők, hogy Gyöngyös „nem a hülyék szigete Európa közepén". Ilyen döntések után azt is hozzátehette volna: nehéz lesz elhitetni, hogy a gyöngyösi önkormányzat nem a demokrácia karikatúrája Európa közepén.
 
 Az esetben egy vigasztaló jelenség van: a kivégzések egyelőre elmaradtak. Holott talán azt is megtehették volna.

7 komment

Címkék: mszp fidesz gyöngyös apollo tyres

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr2639377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.30. 13:21:45

a fidesz csinált már megint egy aknát, ami aztán felrobbant a kezükben (helybe mentek a pofonért).
a szocik meg is tették őket bűnbaknak.
most lesz egy jó kis számháború az erdőben, timur és csapata kimossa az alsókat, közben gyöngyös népe megszívta vezéreik könyöklését.

fazekass · http://fazekass.blog.hu 2008.08.30. 16:00:52

Én azt mondom, valamilyen szinten érthető a fideszes tagok felmentése.

Érthető, mert az MSZP-s, SZDSZ-es képviselők mindenképpen csak a beruházás társadalmi előnyeit nézték. Álmatlan éjszakáikat, melyeket a város munkanélküliségi problémáin gyötrődve töltöttek, békés hortyogás váltotta fel, miután kiderült, hogy esély van arra, hogy az Apollo munkahelyeket teremt.
Fel sem merülhet a gyanú, hogy a saját zsebüket nézték, és hogy bármiféle anyagi érdek kötötte személyesen őket a beruházáshoz.

A FIDESZ ismét álmatlan éjszakákat okozott nekik, ami miatt érthető, hogy menesztették őket a "húsos fazék mellől".

Összességében szerencsétlen ötlet volt (megpróbálni) megfúrni az Apollo Tyres befektetését a városban (kössünk bele mindenbe, ami az mszp uralma alatt történik), alkalmat adni a szocialistáknak, hogy rájuk kenjenek mindent, de gyermeteg viselkedés volt másik oldalról is ez a fajta bosszú. A "több néha kevesebb" alapon, kultúrált viselkedést mutatva, jobban jártak volna, hogyha hagyják a Fideszeseket főni a saját levükben.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.30. 16:44:12

Kedves fazekass!
Nagyjából igy, ahogy mondod. Az azonban nem bizonyított feltételezés, hogy a helyi Fidesz azzal a céllal tiltakozott, hogy szándékosan ártson, míg eltávolításuk a demokrácia megcsúfolásának ténye.

fazekass · http://fazekass.blog.hu 2008.08.30. 17:26:11

Számos egyéb példa van sajnos a demokrácia megcsúfolására napjainkban. Sajnos ezek a lépések gyakran nem a demokrácia szándékos semmibe vételéből adódnak, hanem az intelligencia, és a kultúra hiányából. Nem a visszavágás eleganciája fontos, hanem a látványossága.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.08.30. 18:39:09

Van egy olyan nézet, hogy minél lejjebb vagyunk a közigazgatásban, annál jobban eltünnek a pártérdekek. Van pl. két képviselő, akik a megyei közgyűlésben a két különböző oldalon állnak (jobb és bal), és szídják egymást, azonban a saját településükön egyetérteve szavaznak a jövőről. Ám sajnos egyre jobban begyűrűzik a nagypolitika a kisebb önkormányzatok képviselő testületébe, és sajnos az egri közgyűlésbe is. Ami nem jó.

A visontai erűmű meg eléggé tönkrette a Mátra alját környezeti szempontból (nem is beszélve az ivóvízre és vízellátásra gyakorolt hatásáról, és még amit hozzátesz a szalóki építkezés), nem tudom elviselne a természet még egy csapást. Munkhelytől függetlenül.

Amit meg a gyöngyösi képviselő testület csinált, az egyszerűen nonszensz. Meglátjuk, hogy kit véd az állam...

tata86 2008.08.30. 19:41:08

Mellesleg én azt hittem, az ellenzék feladata éppen az, hogy belekössenek mindenbe amit a kormány, vagy a helyi többség akar. Ezért ellenzék a nevük. Demokráciában már csak így van...
Az meg különösen szép gesztus, hogyha egy a helyiek életét igencsak meghatározó eseményről valaki népszavazást kíván kiírni, akkor azt kikiáltják első számú közellenségnek. Nehogy már a nép közvetve hatalomgyakoroljon, milyen idejétmúlt fasisztoid dolog ez már?!

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.31. 10:50:54

én úgy tudtam, hogy az ellenzék feladata, hogy ellensúly legyen, hogy ha a kormány vissza akar élni a demokratikus keretekkel, akkor legyen, aki azt mondja, hogy ácsi.
ezen felül az ellenzéknek is van programja - legalábbis kéne, árnyékkormány, ilyenek -, és ahol a kormánnyal egyezik az álláspontjuk, azt támogatniuk kéne.
érdekes mód a briteknél épp azt mondta a kormányfő, hogy vissza a jóléttel, erre az ellenzék - akik ott nem csak konzervatívnak meg jobboldalinak hazudják magukat, hanem ténylegesen azok is - azt találta mondani, hogy nagyon helyes, támogatjuk.
a fidesz helybe ment a pofonért, és épp egy olyan aktusnak nem maradt így ellenzője, ami esetében az ellenzék dolga lenne, hogy tiltakozzon (politikai tisztogatás).
süti beállítások módosítása