babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Felelős cigánypolitikusokat!

2008.09.08. 16:52 sasika61

 

„A cigányság történelmének egyik legnagyobb demonstrációjára készül a Magyarországi Cigány Szervezetek Fóruma (MCF) választási szövetségeseivel, hogy a Magyar Gárda és a szélsőjobboldali cigányellenes megnyilvánulások ellen tiltakozzanak” – jelentette be Kolompár Orbán budapesti sajtótájékoztatóján (MTI-hír).
„Horváth Aladár roma polgárjogi vezető azt mondta: azért jött el, mert meg kell állítani az újfasizmust.  Elsősorban a vidéken élő cigányságot rasszista erőszak fenyegeti.”
 
 Ha ez az egész nem lenne olyan fájdalmas, ha egy másik bolygóról vagy legalább egy másik országból néznénk, mi történik itt nálunk cigányügyben, hogyan érzékelik a valóságot a cigányság meghatározó vezetői, akkor akár nevethetnénk is, mert az az éles különbség, ami a fenti nyilatkozatok és a valóság között van, kabarétréfák témája lehetne. De itt élünk, így aztán arcunkra fagy a mosoly, jó, ha nem kezdünk el anyázni. Pedig erre is lenne okunk.
 
Mondjuk már ki végre: a cigányság legnagyobb ellenségeit nem a gárdatagok, nem az „újfasizmus”hívei közt kell keresni, hanem saját alkalmatlan vezetőikben. Mondjuk ki azt is, hogy cigánypolitikusaink egy része kifejezetten felelős azért, hogy magyarok és cigányok között  helyzet idáig fajult.
 
 Hogy miféle erőszak fenyegeti a vidéken élőket, azt mutatják az elmúlt napok hírei Mezőfalváról és Pátkáról, ahol éppenséggel cigányok akartak lincselni autósokat – Olaszliszka után. De kár is az eseteket sorolni, rémtörténetekkel tele a padlás, s ez is csak ugyanolyan értelmetlen hergelés lenne, mint a „cigánytörténelem legnagyobb demonstrációja” lesz. Jó lenne hinni, hogy nem Kolompár Orbán és Horváth Aladár képviseli a cigányságon belül a legmagasabb szellemi színvonalat, erre az ad esélyt, hogy bizony rólunk, „fehér”magyarokról sem lehet a legjobb véleménye annak, aki egynémely vezetőnkről alkotott képét általánosítaná. Én felajánlom Kolompár úrnak kéretlenül a segítségem: legközelebb egy posztban megírom, milyen beszédet kellene mondania a demonstráción ahhoz, hogy legyen némi esély a megbékélésre, vagy hogy aktuális legyek: a megegyezésre. Higgye el, sokan vagyunk, akik készen állunk rá, de a fenti nyilatkozatokat olvasva csak legyintünk: menjetek a picsába.

141 komment · 1 trackback

Címkék: közélet cigányság

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr13654122

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.09.08. 22:39:57

Felelős cigánypolitikusokat!Mondjuk már ki végre: a cigányság legnagyobb ellenségeit nem a gárdatagok, nem az „újfasizmus”hívei közt kell keresni, [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roth Mano 2008.09.08. 21:02:11

az itt kommentelők vajon a magyar lakosság hány %-át képviselhetik?

vallahalla 2008.09.08. 21:02:25

a cigányoknak minden adott, hogy tanuljak, ingyen kapnak mindent! plusz pontok a felvételihez! ennek ellenére még sem degradál nekik tanulni! a vállalkozások adókedvezményt kapnak, ha alkalmaznak cigányt, ennek ellenére mégsem törik magukat, hogy elmenjenek dolgozni! mert ez az ország eddig vezetése szart bele egy nagyot a cigánykérdésbe, mert ott a budai villáikban semmit sem akarnak látni! ezeket az orbán kolompárokat pedig mi adónkból pénzelik, hogy még ellenünk hergeljék a cigányokat, akik eltartják őket! hát kész röhej, ami itt van! én itt lakom a kilencbe, egy sódon bérházba, ahol elég szép számmal van cigány! reggel nem szoktam velük találkozni melóba sietvén...ők még akkor pihengetik az előző esti tivornyát, vagy mert csak későn fekszenek szegények...családonként 4 kölyök min.de van olyan, aki évente ellik, ezért szép kis támogatást biztosítunk nekik, a mi befizetett adóink!
úgy vélem, hogy itt végre lépni kell, drasztikusan, ahogy a tótok meg merték tenni! ott nem szaroztak, na itt is ezt kellene!

states 2008.09.08. 21:03:14

Elég csak belenézni ebbe és az ehhez hasonló bloggokba, fórumokba, hogy érezze az ember azt az elemi felháborodást, amit az utóbbi évek cigányügyei kiváltottak. És akkor jön egy elmebeteg miniszterelnök, aki előáll a Magyar Chartával, amelyiknek megfogalmazott célja a cigánybűnözés és erőszak támogatása. Az embernek az az érzése, hogy az egész ország egyetlen bolondokháza...

S. Annyi 2008.09.08. 21:03:30

Azt a vidéki késelős bulit azért nem kellett volna félbeszakítani. Néhány településnek maradt volna egy kis pénze...

S. Annyi 2008.09.08. 21:05:16

Roth Manónak: Az ország 90 százalékának tele van a töke.

User1 2008.09.08. 21:05:43

Még várok, hogy felfejlődjön a helyzet, aztán ha kitör a polgárháború beállok a helikoptergéppuska mögé, ha nem, letelepszem Szlovákiában.

Roth Mano 2008.09.08. 21:06:53

csak 90? akkor még van esélyetek. végül is Szodomát is megkimélte volna az Úr 10 igaz emberért...

S. Annyi 2008.09.08. 21:07:43

És napalmot szórunk Csepelre, Kőbányára, a XIII. kerületre és Borsodra.

hátezkész 2008.09.08. 21:07:45

Remélem a Gárda is bejelent egy békés demonstrációt erre az időpontra. Nyugodtan össze lehetne hasonlítani, hogy az alatt az időszak alatt amióta a Gárda létezik mennyi cigányt ért atrocitás, és mennyi magyart a cigányok által. A rendőrség nem akar de nem is tud az összes cigánybűnözővel foglalkozni. A Gárda egy újjal nem nyúlt hozzájuk, csak a "tudd, hogy értsd" alapon léteznek. Az, hogy ettől megrémülnek, a saját bűnösségüket igazolja. Kolompár Orbán szerint: " a romák elleni egyre radikálisabb fellépés arra kényszeríti őket, hogy elhagyják azt az országot, ahol több száz éve békében élnek...". Egyrészt soha nem éltek békében a magyarokkal, de ami fontosabb létezik olyan megoldás is hogy elhagyják az országot??? Hú, én ezt nagyon szívesen szponzorálnám adóm 1%-nak felajánlásával!!!

S. Annyi 2008.09.08. 21:09:31

Én az adóm 50 százalékával.

states 2008.09.08. 21:10:15

Baszkurátor
A megoldás többféle, meg kellene szervezni a civil ellenállást, sajnos a Magyar Gárda erre alkalmatlan részben, mert bekötötték egy pártba, részben, mert belebújtatták őket abba a röhejes maskarába. És arra a baloldalra, amelynek ezt az egész nyomorúságot köszönhetjük, többet nem szabad szavazni...

Roth Mano 2008.09.08. 21:11:11

de ha elmennének a cigányok, kit gyűlölnétek?

S. Annyi 2008.09.08. 21:12:38

Kedves liberós barátaim. Éltetek már cigányok közelében. Most nem a dolgozó, tanult cigányokra gondolok persze. Próbáljátok ki. Jobbos hatalomátvétel esetén kötelezővé tenném minden kib....tt jogvédőnek, hogy kb. 10 évig éljen ilyen helyen. Soha többé nem fognak jogvédeni, az biztos. Ha túlélik.............................................

w 2008.09.08. 21:12:54

Roth Mano 2008.09.08. 21:11:11

Ne legyél optimista!:)

nigel 2008.09.08. 21:13:15

Szakiskolában dolgozom. Elmesélek egy történetet, ami ma történt meg a suliban. sajnos inkább szomorú, mint mulatságos. Reggel betelefonál egy kedves apuka az iskolába, hogy az x.y. nevű fiacskája beíratkozott-e már, mert kéne neki az iskolalátogatási papír, különben nem kapja meg a cs.pótlékot. Az iskolatitkár megkérdezi tőle, hogy mikor született a nevezett tanuló, mert ezen a néven több gyerek fut nállunk. Erre az fater azt mondja, hogy nem tudja mert a sok gyerek közül nem emlékszik rá pontossan. Egyébként ismertem a gyereket. 3 éve "próbálja" kijárni a 11. osztályt csak soha nem sikerül neki, mert október közepére mindíg eléri a 30 óra igazolatlant. Szerintetek a fószer mennyi lóvét kaphat az államtól cs. pótlék, segély, egyéb címen? Biztos többet mint az én 170 bruttó tanári fizum. Na erre mondom én, hogy a k.... anyját a, aki ezt a rendszert kitalálta.

S. Annyi 2008.09.08. 21:13:52

Róth Manót én speciel gyűlölöm...

müszi 2008.09.08. 21:17:50

az egész kormány meleg. a parlament meg bünöző kből áll.56-os gyilkos is van köztük azért védik a chartában a melegek a cigányok és a bünözők jogát.egy piros lámpába behajtásért többet lehet kapni,mint egy tanár meglincseléséért! a cigányokat vigyék el a recski táborba követ fejteni.zárják őket körbe,aztán hadd szurkálják egymást agyon. a maradékot meg le a bányába!egy tonna szén fel. egy kenyér le! ott erősködjenek! sólyom laci bácsi tegyen már rendet ebben az országban! szivesen segitek jótanácsokkal!!!!!!!!!!!!!!!

w 2008.09.08. 21:17:51

Az a poén ,hogy senki nem akarja őket bántani ,egyszerűen csak annyit szeretnénk ,hogy dolgozzanak és tartsák be a törvényeket...

S. Annyi 2008.09.08. 21:18:19

„A cigányság történelmének egyik legnagyobb demonstrációjára készül "
- Milyének??????????????????????

S. Annyi 2008.09.08. 21:20:15

Az kevés, hogy szeretnénk. Mindig csak szeretnénk. Mindig csak kesztyűs kézzel, óvatosan, vigyázva a szavakra. Azt szart se érünk vele. A bányával egyetértek.

S. Annyi 2008.09.08. 21:24:16

1. - Dolgozhatnának kádkőgyárban. :-) Ott úgyse tartják be a foglalkoztatásra vonatkozó törvényeket. 2. - Járhatnának alapítványi iskolába, ott külön teremben leérettségizhetnének:-)

müszi 2008.09.08. 21:24:47

a jászladányi elhiresült szegregációs iskolai eseményt nem a valóságnak megfelelően adták be a köznek! az első napon ellopkodták a magyar gyerekek új ruháit,tornacipőit,iskolaszereit.a tizórait kikapkodták a szerencsétlen gyerekek kezéből a cigánypurdék! csodálkoztok hogy nem akartak a magyar gyerekek egy iskolába járni ezekkel a mocskokkal? és még az igazgatót is el akarták marasztalni? az oktatási miniszter gyerekét kellett volna közéjük ültetni.biztosan más lett volna a véleménye!!!!!!!!!!!!!!!!!!44

hátezkész 2008.09.08. 21:25:05

Róth Manó egy agent provocateur. Amennyiben egyáltalán tudja, hogy ez mit jelent. Jó szórakozást Manó, tudjuk hogy te is ezen az oldalon állsz. Vagy csak szimplán vak, süket és értelmi fogyatékos vagy. Kívánok neked cigány szomszédot, gyerekednek cigány barátot/barátnőt, idős szüleidnek egy finom módszerekkel dolgozó cigány betörőt.

S. Annyi 2008.09.08. 21:28:23

Mi az a három szó, amit sohase kívánnál szeretteidnek?
_ Hájó réggélt szomszíd!!

müszi 2008.09.08. 21:28:40

róth manó=rákosi mátyás volt!! az kellene most ezeknek,majd rendet vágna köztük!

states 2008.09.08. 21:29:30

nigel
Ezt a rendszert a baloldali kormányok találták ki. Emlékezzünk csak, 2002-ben az volt az első dolguk Medgyessyéknek, hogy megszüntették Orbánéknak azt a kormányrendeletét, amelyik iskolalátogatáshoz kötötte a segélyt és a családi pótlék folyósítását...

Roth Mano 2008.09.08. 21:30:07

miért lennék "agent provocateur"?

csak azért, mert nem hörgök a cigányokra, mint egy veszett kutya?

S. Annyi 2008.09.08. 21:31:10

A Róth Manózásért már elintéztek Parlamentünkben egy honanyát. Emlékeztek rá?

S. Annyi 2008.09.08. 21:33:41

3 kívánságom:

Teljes vagyonelkobzás a bűnös kormánytagoknak, 20 év börtön a bűnös kormánytagoknak, cigányok közé telepítés. És annyi.

nigel 2008.09.08. 21:40:18

States! Ezzel eddig is tisztában voltam. Amúgy nehogy azt hidd, hogy Viktorék máshogy fogják csinálni.Azok, akik képesek cigányokat EU parlamentbe delegálni, egyébb aljasságra is képesek.

Kiss Csaba 2008.09.08. 21:40:45

Nemrég beszélgettem haverral: azt mondta bár a romák tüntetnének. mire én: az miért lenne jó?
Mert azt jelenti hogy kezdik rosszul érezni magukat ők is nem csak mi.

Egyébként meg ne papoljanak félelemkeltésről... Van fogalmuk mit jelent az? Én tudom milyen volt amikor 16 évesen kés volt a torkomnál egy rohadt telefon miatt. És mi lett belőle?? 2 évig rángatott a rendőrség míg tanuskodni meg hasonlók És mi lett belőel? 5 évvel később berángattak hogy eltünkt az akta segítsek már nekik rekonstruálni az esetet. Arra a kérdésemre hogy mi lett a nyomozó kolegával pedig az volt a válasz hogy leszerelt és nem tudják hol van.

Voltatok már a kecskeméti póstán ahol segélynapon nem lehet bemennei mert 150-200 roma álja körül szerencsétlen póstást mert nem bírja ki amíg házhoz viszik neki.

Megkérném a kedves jogvédőket hogy az estí órákba sétáljanak végig majed egyszál magukban egy két roma lakta utcában. Na ott kezdődik a félelemkeltés.

És még tudnám sorolni.

Hozzáteszem nem akarok én senki emberfiát bántani. Csak vegyük már észre ,hogy nem azért fúj rájuk annyi ember mert más a bőrü színe.

Azt még elmondanám hogy mennyire nem értek egyet néha tomcattel, a kuruccal, a meg a gárdával.
Egy élhető országba nem ez kell. De vegyük már észre hogy nagyon nemjó irányba mennek.

Csakhát sajnos akik tehetnének ez ellen azoknak valami okbol nem érdekük úgy látszik vagy szegények nagyon hülyék.

Végezetül meg halyrá demonstráló romák ilyesszetek meg pár magyart azzal hogy mien sokan vagytok, hátha mégtöbb ember veszi észre mekkora problémák vannak itt.

hátezkész 2008.09.08. 21:41:39

Kedves Manó! Amennyiben tényleg nem provokálni vagy itt, meg tudnád mondani, hogy szerinted jó ötlet-e a cigányoknak az elvesztett(?) szimpátiát egy tüntetéssel, erődemonstrációval visszaszerezni? Tényleg ennyire sötétek, hogy nem vágják, hogy ez további nem kicsi felzúdulást fog kiváltani? Tömeges munkavállalással talán lehetne javítani a megítélésükön. Lásd Monok, de azt meg támadja minden wanabe demokrata.

Az a baj... 2008.09.08. 21:41:47

Az a baj, hogy a cím értelmetlen ! "Felelős cigánypolitikusokat!" Aha ! És kocka alakú gömböket !

hátezkész 2008.09.08. 21:44:23

ami még érdekes összecsengés, hogy aki az ismerőseim közül a cigányokat "védi", mind egy bizonyos valláshoz tartozik. valószínűleg, ők a 2. lépcsőtől félnek ezért védik az elsőt, nem önmagáért. már ha értitek a célzást. én speciál nem szeretnék sem első, sem második lépcsőt, de őszinte beszédet azt igen.

Roth Mano 2008.09.08. 21:44:54

hátezkész,

jó ötlet vagy rossz ötlet, mindegy. ez a viszony ilyen, és ilyen is marad.

"Minden nemzetnek olyan kisebbsége van amilyet megérdemel"
/Széchenyi/

states 2008.09.08. 21:45:09

Most olvasom, hogy Mezőfalva, Jászapáti mellett, Pátkán is lincselésbe kezdtek autósok ellen. Ez már a magyar horror világa, racionálisan nem lehet beszélni róla...

manager2008 2008.09.08. 21:45:29

Minden probléma megoldható.
Legyünk tárgyilagosak, az ő problémáikat ők nem tudják megoldani, és mi meg nem teszünk semmit.
Akkor mi fog történni?
Katasztrófa, vérontás, menekülés, börtön, stb.
Aztán elhatárolódás, egymásramutogatás, szemforgatás, bírósági tárgyalás.
Ki a francnak hiányzik ez az egész cirkusz?
Néhány okos ember mondja meg mit lehet tenni, és ha közülük nem igazodik valaki, azt el kell küldeni Afrikába vasutat építeni , rendes fizetéssel. csinálja a cirkuszt ott. Erre kell alapítani egy ellenőrzött munkaerő közvetítő céget állami támogatással és exportálni a munkaerőt szuper korrek módon.
Viszont ha nincs munka, nincs fegyelem sem, dolgozni meg nem akarnak, akkor sem ha van munka (de ha nem így van bizonyítsák be).
A rendőrség meg csináljon végre keményen rendet, mert ha a nép teszi, az nem kulturált , és főképpen nem törvényes, de "hatékony" lesz az biztos, ugyanakkor véres és szélsőséges- kinek hiányzik ez?. Tényleg ennyire hülye itt mindenki?

S. Annyi 2008.09.08. 21:46:16

:-))))))))))))))))))))))))))))))

S. Annyi 2008.09.08. 21:47:36

Én megzek ellentüntetni. A síromra írjátok rá: Megpróbálta!

csirkepöri 2008.09.08. 21:48:03

Jelentős cigány tömegre a felvonuláson szerintem nem lehet számítani, mert a cigányság eléggé apolitikus. Azok lesznek ott, akiket oda szerveznek, kérdés mennyit.

Róth Manó te meg a Holdon élsz és játszod a hülyét meg a vakot.

müszi 2008.09.08. 21:48:42

én a cigányok felét kivinném indiába!

müszi 2008.09.08. 21:49:16

de mindegyiknek a felét!

müszi 2008.09.08. 21:51:58

vajon olvassa e valaki felelős államférfi ezeket a hozzászólásokat?látná hogy mennyien egyet akarunk.megoldani egy nagyon nagy problémát amig nem késő!!!

Az a baj... 2008.09.08. 21:53:00

Az a baj müszi, hogy indiában a sok szar...akarom mondani a sok fél összeállna és beindulna a magyarországi színesfémturizmus.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.08. 21:54:04

szobatars 2008.09.08. 19:43:13 ,

Mint ahogy az átlag magyar nem cigány képviselő urak, úgy tűnik.

Merthogy:

www.kibulizottorszag.net

S. Annyi 2008.09.08. 21:54:41

Ezeket az NBH olvassa.... sztem....

S. Annyi 2008.09.08. 21:56:41

Ha meghallom azt a szót, hogy szocialista, már hányok.

vico 2008.09.08. 21:58:37

Róth Manó. Mégpedig cigánybűnőzés van, aki ezt elvitatja, az saját magából csinál hülyét

vico 2008.09.08. 21:59:10

tanulságképpen, olvastam valahol, elmentettem:

vico 2008.09.08. 22:00:08

"Elég sűrűn járok Erdélybe, és ottani cigány tapasztalataimat szeretném megosztani Veletek..
A csíki területet járom rendszeresen, számos ottani barátom véleménye azonos ebben a kérdésben. A cigányhelyzet nagyban azonos a magyarországival, viszont az ottani "kezelési módszerek" sokkal ésszerűbbek és célravezetőbbek mint nálunk.

Az eredményt ott is az összetartás hozta meg, - mármint a székelyek
összetartása - és következetessége a parazitákkal szemben.
Minap történt egy kis csíki faluban, hogy jártunkban-keltünkben többször is belebotlottunk a helyi önkormányzat teherautójába, mely a cigány portákon végig haladva, itt is ott is "letett" egy kupac tüzelőt. Kérdeztem helyi barátomat, hogy mi ez? Mire mosolyogva elmondta, hogy „Tudod... nálunk más a cigányok segélyezése mint nálatok.” Ott pl. pénzt egyáltalán nem kapnak, csak ha családi szinten 180 nap munkaviszonyt fel tudnak mutatni. A 180 napot összehordhatják többen egy háztartásból, de ez a minimum követelmény, hogy egyáltalán kaphassanak valamit. Így aztán amikor az idénymunkák elkezdődnek a földeken, a cigók szépen elindulnak napszámba, mint a többi rendes, dolgos emberke, és a cselekvőképességüket kiélik a földeken. Ott nincs tele a kocsma, léhűtő, segélyekből játékgépező, késelő cigányokkal, hanem a kocsma a falusi kultúra, beszélgetős, társadalmi
színhelye ma is, ahogy rendesen volt.

A székelyek bölcsessége megmutatkozik abban is, hogy a cigók életmódját nem csak tétlenül szemlélik, hanem annak sajátosságaiból le is vonják a helyes következtetést, és nem engednek teret a szélsőséges, deviáns, agresszív megnyilvánulásoknak. Például, ha a cigány elköti a székely ember biciklijét a templom elől, akkor a székely ember 3-4 vagy 5-10 - amennyi szükséges - komájával bemegy a cigány portájára. A minimum az, hogy elhozza a biciklijét, de ha szükséges, úgy elverik a cigányokat, mint szódás a lovát. Halmazati büntetésként feljelenti, (5-10 tanúval alátámasztva) és elmegy a "híre", hogy a cigány lopott a székely embertől, aminek következtében a székelyek olyan terrorban részesítik az érintett családját, hogy az eget is nagybőgőnek nézik. Alap, hogy munkát senkitől se kap, ugrik a 180 nap, nulla segély. Ennyi. Lehet cihelődni.

Tetszik a polgármesterek hozzáállása is. Mivel a falu pénzéről és adójáról van szó, nem engedik azt elherdálni. Az említett tüzelő szállítmány is a segélyezés része volt, de a barátom szerint akár naponta is kaphatnak valamit a cigók, de szigorúan csak "természetben". Egyik nap kenyér, másik nap cukor, liszt, harmadnap egy zsák pityóka, utána meg beváltható tej, tészta, vagy konzerv jegy. Pénz nuku. Pénz akkor van, ha dolgoznak. Az önkormányzat is ellátja munkával a cigókat, és azok szorgalmasan festik is az iskolát, takarítják az árkokat, gereblyéznek a templom kertben, amiért persze fizetést kapnak, és egy igazolást a kiskönyvbe, hogy aznap dolgoztak. A pénzből kifizetik a villanyszámlájukat, mint más tisztességes ember.

Saját szememmel láttam, hogy a helyi cigók lovakat tartanak, szekerekkel bérfuvaroznak, és használják a kerti pottyantóst. Alapvetően másként néznek ki, mint az itteni züllött fajtársaik. Nem mondom, hogy "tiszta udvar, rendes ház" de legalább nem ér derékig a sz... a portájukon.
Amit még tapasztaltam, hogy a megfelelő bánásmód miatt, sokkal udvariasabbak, például tudnak köszönni, ha bemennek barátom boltjába, és lássatok csodát, nem mernek a boltban lopni!!! Az egész faluban 2-3 élelmiszerbolt van, a kapott jegyeket ezekben lehet beváltani. Kivéve, ha tolvaj az illető. Egyébként lehet sétálni a szomszéd faluba 5-8 kilométert, de ha ott is kitelik a becsület, akkor gáz van. Persze a boltosok is összetartanak. A polgármesterek pedig beérik az adott szóval, hogy a cigó a kajajegyért nem fog mást kapni, csak azt ami rája vagyon írva.
Nagyon tetszik ez a rendszer. Tetszik, mert értelmes. Tetszik, mert igazságos. Tetszik, mert humánus. Tetszik, mert láthatóan eredményes. Láttam a cigány gyerekeket suliba menet. Hógolyóztak a többiekkel. Láttam cigányt templomba menni. Láttam karácsony előtt, ahogy a tüzelős kocsi karácsonyfát dobott be minden portára. Magyarnak, cigánynak egyaránt. Ott ezt is megoldották. Tellett rá. Mert nem hagyják, hogy ellopják a köz vagyonát.
Látom az összetartás erejét, és látom az egészséges életösztönt, hogyan rendezi okosan, tevékenyen egy közösség az életét. Látnám nálunk is. Példának biztos hogy nem rossz."

kandúr 2008.09.08. 22:00:38

És minden úgy történik, ahogy azt odafönt eltervezték...
Cirkuszt és kenyeret a népnek!
A kenyér már elfogyott, és még a cirkuszt is magatoknak kell csinálni!

S. Annyi 2008.09.08. 22:04:11

BESzARÁS!!!!!


"Az újfasizmus térhódításához vár segítséget a charta résztvevőitől Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke"

mindez az elírás a "n"épszabadság honlapján a charta felhívása címszónál. Azóta lehet már korrigálták.

S. Annyi 2008.09.08. 22:07:59

Dolgo6zzatok NBH-sok!!!!! Nem ingyé van ám a fizetés!

Joaquin 2008.09.08. 22:08:26

A felelős politikusaink vajmi keveset tehetnek. Ugyanis az alacsony életkörülményű néprétegek mindig is a legkönnyebben megvásárolható embertömeg volt: ha mondjuk élnek fejenként 10K Ft-ből, akkor mindössze fejenként 5K-val 50%os életszínvonal-javulás érhető el, márpedig ezt ök is megérzik és legközelebb az adott garnitúrára szavaznak. Ha viszont 100Kből élnek, fejenként 50K-val érhető el hasonló javulás, ami azért nem mind1. Tehát jobban megéri a szegénységet "megvesztegetni". Ne legyen illúziónk - a maradékot is csak megvesztegetik (lásd: nyugdíjemelés, EVA, stb). Ezért nem lesz soha megoldva ez a kérdés (igen, a cigányok jelentős többsége - főleg akik ilyen témában szerepelni szoktak - szegény).

dezsőke 2008.09.08. 22:18:59

elég vacak dolog, hogy ott tartunk, a rendőrség helyett a gárda fogja megvédeni a ilyen alja elemektől a tisztességes polgárokat.
örülnék, ha már ennyi pénz elvonnak tőlem, akkor azt rám is költenék. nem csak a segélyekből élőkre.
a ballibek meg süllyedjenek el. miattunk tartunk itt. a romák meg rájöhetnének, hogy hosszútávon ezzel ők is szívnak.

.45ACP 2008.09.08. 22:21:19

Nem kell itt szaporitani a szot, mert ugyjarunk vele mint a ciganyokkal, tulszaporodnak. Egyszeruen csak ossze kell oket gyujteni, aztan haza veluk India-ba. A zsidokat is csak osszegyujteni, (nem elgazositani, amit ugyan megerdemelnenek) aztan haza veluk a lopott orszagukba Izrael-be. Az utobbival nagyon ovatosnak kell am lennunk, biztos ami biztos korbeaknazni az orszaghatart, kikotoket, legtereket legmentesen lezarni hogy nehogy atszokjenek. Ha ezeket mind sikeresen vegrehajtjuk, 90%-ban megszabadulunk a problemainktol az orszagban.

Joaquin 2008.09.08. 22:25:45

Másrészt a megoldás már rég létezik tőlünk nyugatabbra, és valójában nagyon egyszerű: büntetett előéletű nem kaphat egy fillér segélyt sem. Most komolyan államilag támogassuk, hogy nehogy éhen haljon a kis bűnöző csemetéje?

states 2008.09.08. 22:31:58

Pátkán egyébként már nem is az autót támadták meg, hanem a baleset után az autós házát rohamozták meg karókkal, botokkal felfegyverkezve, betörve a kaput, s csak a rendőrség kiérkezése vetett véget az ostromnak...

lilaköd mámor 2008.09.08. 22:33:43

Nyílt levél az OCÖ-nak.
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9182261

..azért nem kéne megvárni míg Kolompár felkér a post megírására.

hátezkész 2008.09.08. 22:35:09

joaquin
ez tényleg nagyon jó ötlet, most hallom először, pedig teljesen logikus. ez miért nincs így default-ból???
vannak olyan dolgok amiért senkinek nem lenne joga reklamálni, ez is ilyen lehetne, és az is hogy csak akkor kapjon családi segélyt ha a purdé iskolába jár.

states 2008.09.08. 22:43:43

Az még csak érthető, hogy egy miniszterelnök elmebeteg, de hogy egy egész párt menjen utána a semmibe, az már érthetetlen. Hogy nincs senki az MSZP-ben, aki szólt volna, hogy ez a Magyar Charta lehet, hogy csak viszi a szavazatokat mindenkinél, aki már látott cigány erőszakot, arroganciát, antiszociális magatartást, ahogy ezt az okosok időnként nevezik. Már pedig aligha hiszem, hogy van élő ember, aki ilyet még nem tapasztalt, ilyennel még nem találkozott...

ttztztztzt 2008.09.08. 22:48:12

Felelős cigányfejlövést!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.08. 22:49:24

Üdv mindenkinek,
csak egy pillanatra néztem be, mert szintfelmérőket javítok. Egy-két Róth Manó-s hozzászólást kivéve úgy látom, mindenkinek elege van, s nagy az egyetértés, hogy ez így nem mehet tovább. Az is biztosnak tűnik, hogy amíg ez a kormány van, semmi nem fog változni. Garancia persze arra sincs, hogy kormányváltás esetén a dolgok jobbra fordulnak, de legalább esély van rá.

vico 2008.09.08. 22:52:17

.45ACP 2008.09.08. 22:21:19

Éppen az olyan kretének mint te adnak lehetőséget a ballib sajtónak arra, hogy rasszista felhangokat olvassanak bele az adófizető átlagmagyar cigányherótjába - ezzel egy teljesen más szintre terelve a vitát. Pedig a tiltakozók zömének nem közvetlenül a cigányságból van elege, hanem a cigányság jó részére jellemző élősködésből, munkakerülésből és bűnőzésből, talán nem elítélhető módon. De a hozzád hasonlóknak "köszönhetően" az álszent baloldali média a tiltakozókat simán leszélsőségesezi, leszalonképtelenezi, és nyomatja ezerrel a fasiztázó propagandát, elterelve a figyelmet a lényegről. Barom!!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.08. 23:00:35

Vico,
kösz, hogy helyreigazítottad, akit kellett, egyetértek veled.
Érdekes és nagyon tanulságos az erdélyi példád.

Joaquin 2008.09.08. 23:01:31

hátezkész 2008.09.08. 22:35:09
"ez miért nincs így default-ból???"
Ezt 3 kommenttel előtte elmagyaráztam :)

Dr Kangörény 2008.09.08. 23:02:22

Aztán miből gondoljátok, hogy más kormány megoldja majd a dolgot? Arról meg szakadjatok már le, hogy az orbánék iskolalátogatáshoz kötötték a csp-t, mert korábban is úgy volt, azok csak adtak neki egy új nevet, ti meg beszoptátok a hozzáadott körítést. Ezeknek a szavazata ugyanannyit ér, mint bárki másé, nincs olyan párt, amelyik ennyi szavazatot figyelmen kívül merne hagyni. Mindenkinek megvannak a maga cigányai, mszp, szdsz, fidesz, egykutya.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.08. 23:07:58

vico 2008.09.08. 22:52:17,

Kösz. A nyelvem hegyén volt valami ilyesmi.

Porka Bolka 2008.09.08. 23:24:15

Ráférne egy nagyon komoly purgálás az országra izibe. Nem Parlament hanem egy erős kezű bán kellene ide, aztán ha kitakarítottunk a következmények nélküli buliországban akkor majd Magyarországnak lehetne Parlamentje.
Reménytelen idők elszánt lépéseket kívánnak. Egy-két évről lenne szó, de ez az egy-két év a működő, tisztes jövőt jelentheti, amint az elszámoltatás és a rendrakás befejeződött.

Miszerint:
1. Teljes határlezárás, se kis, se be, szükségállapot kihirdetése a "Magyar Demokrácia nagykorúsága" alkalmából. Kitenni a "takarítás miatt zárva" táblát a határátkelőhelyekre. EU-nak kuss, mi sem pofázunk a dolgaikba átmenetileg.

2. Információalapú diktatúra bevezetése: chipkártyák kiosztása, mindenkinek jár akinek személyigazolványa van. Mobil chipkártyaleolvasók kihelyezése minden nagyobb üzletbe. A készpénzforgalom teljes befagyasztása.

3. "Leltár miatt zárva" tábla. Az utóbbi 18 év minden közszereplője önként és dalolva sajátkezűleg elszámol minden forinttal amit a közpénznek még csak a szele is megérintett. Susmus, csalás, korrupció gyanúja esetén röpködnek a fekvőnyolcasok és a száműzetések.
Konkrétan mind mehet követ törni, BTK 144.§ 2/a alapján.

4. "Társadalmi felelősség" (TF) program, közügyekbe való beleszólás egyénileg is bizonyos TF-szavazásra feltett kérdésekben - olyan ez mint a népszavazás, csak lényegesen olcsóbb és gyakorlatilag bármikor kivitelezhető. Ingyenes terminálokról, személyi chipkártyával.

5. Szavazati jog TF-pontokhoz csatolása. Nevezetesen ha valaki segélyezett, eltartott vagy minimálbéres akkor nem jár neki szavazati jog, ha jól keres és ebből adódóan sokat adózik (egykulcsos jövedelemadó, 28%, viszont kötelező és megkerülhetetlen) akkor több szavazatot is leadhat a kvótája alapján.

6. A szociális juttatásokkal való visszaélés bűncselekmény legyen, minden esetben letöltendő büntetési tétellel. A teljeskörű börtönprivatizációnak köszönhetően ezek az BV-egységek termelőmunkából tartanák fel magukat. Magyarul a tisztelt bűnözőknek meg kell dolgozniuk a kosztért-kvártélyért, hogy majd büntetésüket letöltve meg tudják becsülni a szabadságukat. Ha erre nem hajlandóak, esetleg "emberi jogaikért" nyafognak (tehát renitenskednek), akkor mehetnek a börtöncég külföldi leányvállalatába, ott már azért kell dolgozniuk hogy visszakerüljenek a magyar anyacéghez (Uganda és Jakutszkföld pl. mint elsődleges opciók. Homok illetve hólapátolás, tonnaszám, mérlegre.)

7. A "gyűlöletbeszéd" törvény azonnali hatályba helyezése, kiegészítve azzal hogy nem csupán kisebbségek hanem a többség érdekeit is védendő legyen a funkciója. A "parasztozás", a "gecimagyarozás" pl. hazaárulásnak számítson. Amennyiben az elkövető nem tartja magát magyarnak akkor azonnali kiutasítás legyen a büntetése, nem pedig letöltendő börtön.

8. Az ön- és vagyonvédelem teljeskörű joga illessen meg végre mindenkit. Ha nincs fegyveres hatósági személy aki segítséget nyújtson, minden eszközzel megengedett legyen a polgár élethez és vagyonához való jogának védelme.

9. Hamisvádért fekvőnyolcas. A törvények mindenkire egyenlően vonatkozzanak.

Olyan rend lenne hogy csak ihaj. Bűnözőknek útilapu (ha nagyon nagy szerencséjük van és meg tudnak lépni), a tisztességes emberek némi apró kényelmetlenségtől eltekintve sokkal jobban élhetnének mint most.

Igen, utópisztikus. Igen, kegyetlen, rusnya. De hatékony lenne. Minden berendezkedés utópisztikus volt a világtörténelem folyamán, amíg meg nem csinálták.
Az információalapú diktatúra a jövő optimális rendszere, ami megvédi a tevékeny, felelős polgárokat a vérszívóktól és a segélybűnözőktől.

gary hoon · http://rabszolgasors.blog.hu 2008.09.08. 23:35:18

Hát főnök, ez így nem lesz jó

dinoszaurusz 2008.09.08. 23:45:07

én is kimegyek tüntetni
csak a másik oldalra
ott nem lógok ki a fehér színemmel

Pesta 2008.09.08. 23:48:07

Ez így eléggé félelmetes a fentiek ismeretében.

Lázadnak mert az áldozat sikítani merészelt.Valamint ha menni akarnak hát isten áldja őket,menjenek!Kőhülye ,primitív, gondolkodásképtelen
egy népség aki rossz országot választott magának ,nem egymás mellé való a két kultúra.A sok primitív fajvédőt kéne hazavágni aki ránkszabadította ezt a problémát.
Nem akarom többé etetni őket!

G.T. 2008.09.08. 23:51:53

Hát ez a felvonulás fas*za lesz. És ugyan miért tüntetnek? Mert iskolába szeretnének járni, vagy dolgozni szeretnének, és nem a segélyeken élni? ..igen a cigányok között is vannak a szegényebbek, és a jómódúak (Pl. cigány pilitikusok, vajdák, stb.), akik leszarják a szegény cigányokat, cigányi testvériesen... Nem akarnak ellenük tüntetni, cigány milliomos BMW-bel közlekedő vérbeli rokonuk ellen, csak a fehérbőrű gonosz magyarok ellen? Hol élünk? Tanuljanak, dolgozzanak, és ne lopjanak! Ó szegény Olaszliszkaiak, is csak véletlenül verték agyon a gyerekei láttára a tanárbácsit, és ki tudja, hogy még mennyi tanárt vernek agyon ezek az állatok, amiről nem is szól a média. Vagy pistabácsit akarják szidni aki belevezeti a 220V-ot a terménye közé, mert minden évben lelopják a cigányok a termést, az éves megélhetését! A rendőrség meg leszarja a 20milla alatti bűnügyeket, különben is a cigányokkal nem tudnak mit kezdeni... Pistabácsi így belevezeti a 220V-ot a termények közé, és kihírdeti, kitáblázza, hogy vigyázat magánterület, életveszély, stb. a cigányok meg bemennek lopni ennek ellenére. Éljenek a cigányok, éljenek a lincselők, a tolvajok, a havi segélyből élők! Ezért tünetnek??? Érdekes a Magyar Gárda még nem vert meg, és nem is végzett ki egyetlen egy cigányt sem, nem tudom, akkor minek vonulnak fel, többet szeretnének lopni/tanulni/dolgozni? És ezt akarják mindenki tudtára adni? Bp-en is az egyik cigány szúrta le a másik cigányt! Micsoda rasszizmus!

hogyismondjam 2008.09.08. 23:55:00

Ki kéne menni a tünetésre:
Cigányok járjatok iskolába!
Cigányok ne lopjátok meg a szegény embert!
Cigányok ne lincseljétek meg az ártatlan magyarokat!
Cigányok ne őljetek!
Cigányok dolgozzatok!
Cigányok ne a segélyre várjatok!
..közröhely, hogy a cigányok akarnak itt tüntetni, az értelmesebbje valószínűleg otthon marad, és elsüllyed szégyenében...

hogyismondjam 2008.09.08. 23:56:29

Ja és cigányok, ne foglaljátok el illegálisan az öregek lakásait!
Netán ha illegálisan elfoglaltátok más tulajdonát, akkor utána ne rinyáljatok, hanem köszönjétek meg, hogy ott lakhattatok ingyen!

Nyiffant 2008.09.09. 00:10:18

C31H23BrO3-al feljavított pálinkákat még véletlenül se hagyjon el senki a felvonulásuk útvonalán.

hátezkész 2008.09.09. 00:13:15

Be kell jelenteni (DE TÉNYLEG) egy párhuzamos tüntetést az alábbi témákban:

- A cigánykérdés elbagatellizálása, és megoldatlansága ellen
- A cigányvezetők társadalommegosztása és politikai ügyködése ellen
- A teljesen alkalmatlan segélyezési rendszer ellen
- A büntetett előéletűek segélyezése ellen
- A kötelező általános iskola el nem végzői ellen, akik ugyanakkor segélyre tartanak számot
- A munkakerülők pozitív diszkriminációja ellen

Ez nem rasszizmus, hanem egy hatalmas probléma megoldásának keresése.
Kíváncsi vagyok melyiken lennének többen...

G.T. 2008.09.09. 00:28:04

Zseniális lesz az Ősz megint a fővárosban, pont véletlenül Fletó ugyan akkorra szervezte az MSZP-s Chartás túlélő buzulását, mint amikorra a cigányok a nem tudom miért rinyálnak/vonulnak fel felvonulásukat, minden okot megadva az MTV ostromának ( www.youtube.com/watch?v=H9lHn3U7fUk ) a hiteles megünneplésére, és elmondják hogy ők bizony szóltak előre, tüntettek előre, de a sok csőcselék valamiért el akarja hajtani a politikai söpredéket, és az ingyenélőket, amivel egy normálisabb országot szeretne itt közép? Európában... És nem a mostanit, ahol korrupt politikusok, és a tolvaj cigányoknak (tiszetelet a kivételnek!!!) több joga van, mint egy egyszerű földműves parasztgazdának, aki egész nap kint van kapálni... Apropó mennyi szocit, és cigányt akasztottak fel a szeptemberi balhékban??? Bingó, egyet sem! És mennyi magyart vertek (agyon), károsítottak meg, vagy vittek sittre? Esetleg mennyi magyar nyírtak ki/lehetetlenítettek el a cigányok és a szocik az évek folyamán? ..nyílván félnek, mert sok a saruk... 56' én is félnék a helyükben, ha kinyírtam/ellehetetleínettem volna egy csomó becsületes, jó szándékú magyart, akik nem tehettek semmiről, csak áldozatok voltak, és rosszkor voltak, rossz helyen... okt. 23-án róluk is meg kellene emlékezni, mert sok magyar a mai rendszer 'védtelen' áldozata is egyben...

karatekutya 2008.09.09. 00:49:46

vico 2008.09.08. 22:00:08

"Az a társadalom, amelyik az erkölcsiség abszolút normáit rögzíti, és arra épít, hogy az ember lelkiismeretet fejleszt ki magában, bűntudatkultúra...
A szégyenkultúra külső szankciókra épít a jó viselet szempontjából, nem pedig, mint a bűntudatkultúrák, a bűn meghonosodott képzetére. A szégyenkezés mások bírálatára való reagálás... arra, hogy valakit nyilvánosan nevetségessé tesznek, elutasítanak, vagy az illető maga képzeli, hogy nevetségessé vált... Mindkét esetben hathatós szankcióról van szó. De mindenképpen szükséges hozzá valamilyen közönség vagy hogy az illető elképzelje a közönséget. A bűntudathoz egyik sem kell..."

Arthur Koestler (Kösztler Artúr)
A LÓTUSZ ÉS A ROBOT

calogero 2008.09.09. 01:19:41

Gyönyörű lesz a szeptember,október megint Budapesten, öszödi évforduló, székház ostrom évforduló,charta-cigány vonulás,szemkilövetés okt 23 évforduló és mindebben egyetlen egy dolog közös van, gyurcsány ferenc személye...! Köszönjük neki! Ha Demszkyt tényleg érdekli a városa sorsa betiltja a szept 20-ai vonulgatást,mert biztos vagyok benne,h ott elszabadul a pokol.. nem,mintha kolompárék nem ezt akarnák,de nem nagyon hiszem már,h van bármiféle más lehetséges végkimenetel

ryan 2008.09.09. 02:15:01

Basszus...ti az itt kommentelők pl. adnátok értelmet egy jófajta demonstrációra. A háborgók, akik nem látják át, hogy azzal, ha csak közbiztonsági, kérdésként kezeljük a cigányság problémáit, ha csak a monoki modellt vagyunk képesek felfogni, az kb. akkora gáz, mint az, ha a problémát figyelmen kívül hagyjuk (ahogy ezt a politikai elit teszi manapság, úgy 40 éve). Itt nem csak arról van szó, hogy van egy része a cigányságnak (és a magyarságnak is!!) amely bűnözésből ill. segélyekből él, hanem pl. arról, hogy az ő gyerekeik lehetnének azok, akik a későbbiekben fenn tudnák tartani Mo. működését. Persze kurva szép dolog Józsit a falu kötekedő bicskását elképzelni parlagfüvet kaszálni, de komolyan eddig láttok ti? Oldjuk meg a problémát úgy ahogy egy isten háta mögötti erdélyi faluban teszik? Vagy költöztessük őket Indiába? WTF? Én se szeretek éjjel mászkálni aa Klinikák környékén, vagy a Népszinház utcában, tudom, hogy ezeken a helyeken ha megtámad valaki nagyobb valószínűséggel lesz cigány, mint gádzsó, de ez csak a dolog közbiztonsági része. Amivel foglalkozni kéne az sokkal több ennél. Át kellene alakítani a segélyezést? Miazhogy. Lehet, hogy már most elkéstünk ezzel. Ami még fontosabb, a munkaügyi központokat, a felnőttoktatást, az oktatási rendszerünket magát. De amig az átlagember úgy béget mint ti, addig az egyébként is beszari kormányok , nem merik elárulni nektek, hogy hosszútávú megoldás az drága, sőt cigányoknak, meg alkoholistáknak és gyerekeinek kell ehhez sokkal hatékonyabban elosztott, de nem kevesebb pénzt kapnia, (igen a ti adótokból, meg az enyémből), sőt pozitív diszkriminációra is szükség van felvételinél, és ösztöndíjaknál. Igy jelenleg ott tartunk, hogy évtizedek óta alig történik valami ebben az ügyben szélső jobbra nem lehet lépni az Unió, és az erős liberális befolyás miatt, a progresszív irányba nem lehet lépni, mert itt vagytok ti akik semmiképpen nem hagynátok kormányon a következő választáson senkit aki egy átfogó programot hirdetne ebben a kérdésben. Nem akartam ennyire élesen fogalmazni, tudom, mindenkinek van száz parkettaeltüzelős, öregbácsi-néni kifosztós, kirablós meglopós története a cigányokkal, nem tényeket akarok vitatni. Csak azt akartam mondani, hogy ez a sopánkodás, meg egymás heregelése sehová se vezet, csak ugyanazokat a köröket futjuk körbe-körbe.

Nyiffant 2008.09.09. 02:28:37

Ne gádzsózzál Ryan kérlek, ez egy magyar nyelvű fórum. Nem lehet veletek együttélni, lassan már élni sem. Minden esélyt eljátszottatok már, elkésett a megbocsájtásra várás. Felnőttetek, túlnőttetek, minden határon túl vagytok. Nem csak itt, mindenhol. Minden européer kultúra hülye tehát? Mert mindenhol elegünk van belőletek. Igen? Esetleg nem lehet hogy bennetek van a hiba?

Van pofád idegádzsózni? Nyugi bele, nem sokáig futkossa már a "birkamagyar" meg a "parasztgeci" a köröket. Meglásd.

ryan 2008.09.09. 02:53:16

Te tényleg azt hiszed csak egy cigány gádzózhat mi :)

mikénehavóna 2008.09.09. 04:59:43

A magyarországi cigányságnak minden lehetősége megvan arra, hogy kiválóan képzett, és makulátlanul tisztességes emberek sokaságát küldje a politikába, hogy az érdekeit képviseljék.

Ezzel szemben a magyarországi magyarságnak nincs lehetősége arra, hogy kiválóan képzett, és makulátlanul tisztességes emberek sokaságát küldje a politikába, hogy az érdekeit képviselje,

Világos, hogy mindenről a cigányok tehetnek.

Vérnűsző Barom 2008.09.09. 05:02:00

Fura. Amikor nagyritkán vidéken járok, egyre gyakrabban érzem magam szélsőségesen magyarellenes megnyilvánulások céltáblájának, ennek kapcsán kissé aggódom a rasszista erőszak fenyegetése miatt.
Ha tehát lebandukolok valahova vidékre, és tiltakozom az újfasizmus eme megnyilvánulása ellen, akkor demokratikus elveket valló liberális vagyok, vagy csak egyszerűen hülye?

Barnabás 2008.09.09. 07:14:02

Nem felelős cigánypolitikusokra,hanem felelős cigányokra lenne szükség.A cigányvezérkart valóban szét kellene zavarni,pontosabban,mivel egy részük közönséges bűnöző,börtönben lenne a helyük.Tüntetésük nevetséges,maguk ellen tüntetne?

Pesta 2008.09.09. 07:21:08

Hagyni kellene végre hogy a büntetlen előéletü szellemileg egészséges állampolgár élesfegyverrel védhesse meg birtokán belül magát. Ugyanis oda tisztelt balfasz törvényhozó urak nincs joga hívás nélkül idegennek bemenni.A szándék egyébként mellékes. Mindjárt meggoldolnák magukat.
Rosszak a törvények mert az elkövetőt védik.
Rossz a társadalom hozzáállása az egész magyar társadalom folyamatosan hütlen kezelést valósít meg a saját kárára.Feleslegesen fizeti /tisztelet a kivételnek mert van!F/az ország kb 10 százalékos bevételét azoknak akik ezért semmit nem adnak vissza a közösbe.Igen, van cigánykérdés hiába is állítják az ellenkezőjét.Megnézem color kommentjét a kisgazda felszólalásra nekem az alábbi jött le belőle :

Wass Albert:
PATKÁNYOK HONFOGLALÁSA - Tanulságos mese fiatal magyaroknak

Az ember háza ott állt a dombon és uralkodott. Uralkodott a kerten, fákon, bokrokon és veteményeken. Uralkodott a szántóföldeken, réteken és legelőkön, és uralkodott az erdőn ís, amelyik a domb mögött kezdődött és felnyúlt egészen a hegyekig. A fák gyümölcsöt teremtek, a gyümölcsöt leszedte az ember, aki a házban élt, és eltette télire. Összegyűjtötte a veteményt és a pincébe rakta, hogy ne érhesse a fagy. A szántóföldekről begyűjtötte a gabonát, a rétekről a szénát és az erdőből a tüzelőfát. És mindent úgy helyezett el a házban, vagy a ház körül, ahogy az a legcélszerűbb volt. Tél kezdetén beterelte állatait a legelőről, meleg istállókban adott szállást nekik, és gondoskodott róluk. Így élt az ember.

Még tudni kell azt is, hogy a ház kéményén tavasztól őszig gólyák álldogáltak, s az eresz alatt egy fecskepár fészkelt. Tudni kell, hogy tavasszal rügyező nyírfák illata vette körűl a házat, s nyáron madárdal és sok virág.

A háznak nagy vaskos falai voltak, s az ember évente egyszer fehérre meszelte őket, kivéve ott, ahol vadrózsa kúszott reá. Ez a vadrózsa június derekán virágzott, s olyankor a szélesre tárt ablakon keresztül az illat beömlött a szobákba.

lgy élt a ház és benne az ember, sokáig. Egy borús őszi napon, mikor az eső zsinóron lógott az égből, valahonnan két kis ázott szürke patkány érkezett. Messziről jöttek, fáztak és éhesek. voltak. Meglátták a házat, besurrantak a nyitva hagyott ajtón és elrejtőztek a pincében. Ennivalót bőven találtak, jóllaktak és hamarasan hízni kezdtek. Télen már fiaik voltak s tavaszra megint. A fiatal patkányok , akik ott nőttek fel , már otthonuknak érezték a házat, és úgy futkostak a pincében, mintha övék lett volna.

Az ember eleinte meg sem látta őket. Később észrevette ugyan, hogy valami eszi a veteményt, de nem törődött vele. Volt elég. Jutott belőle annak, aki éhes. Egyszer aztán meglátott egy fal mellett elszaladó patkányt. Milyen apró és milyen félénk - gondolta. Éljen hát ő is, ha akar.

És telt az idő, és a patkányok szaporodtak. Először feltúrták a pincét. Aztán ásni kezdték a falakat. Kanyargós, mély lyukakat fúrtak belé, keresztül-kasul, és itt-ott már a szobákba is eljutottak. Az ember csóválta a fejét, mikor szobájában az első patkánylyukat meglátta. És mert nem szerette a rendetlenséget: betömte, és bemeszelte a nyílást. Másnap reggelre újra ott volt. Az ember háromszor egymás után tömte be, és a patkányok háromszor egymás után fúrták ki megint. Akkor az ember legyintett, és azt gondolta:

- Ők is kell, hogy éljenek. S ha nekik csak így jó, hát legyen. És attól kezdve nem tömte be többé a lyukakat. A patkányok pedig rohamosan szaporodtak tovább, és szaporodtak a lyukak a ház falában is. Már nemcsak a pincében, hanem a kamarában, a padláson, sőt éjszakánként a szobákba is besurrantak, és megrágtak minden. megrághatót. Egyszer aztán, amikor az ünneplő csizmáját kezdték rágni, az ember megharagudott, és odasújtott bajával. Az egyik patkányt fejbe találta éppen, s a patkány kimúlt. Vérig sértve röffentek össze erre a patkányok. És azonnal kihirdették, hogy az ember ellenség, aki nem hagyja őket élni, szabadságukat korlátozza, jogaikat mellőzi, gyilkos, gonosz és önző.

- Nem leszünk a rabszolgái tovább! - visította a főpatkány egy zsírosbödön tetejéről. - Követeljük a szabadságunkat, és a jogainkat. - És a patkányok elhatározták, hogy harcot kezdenek az ember ellen. Az ember minderről nem tudott semmit. Haragját hamar elfeledte, vett más ünneplő csizmát magának, és nem törődött a patkányokkal tovább. Pedig akkor már rengeteg sokan voltak. Megették a pincében az összes veteményt, a kamarában az összes lisztet, és az összes sajtot, sőt már a szalonnát is rágni kezdték, pedig tudták, hogy az az ember legféltettebb kincse, amiből még a kutyájának sem ad.

Az ember, mikor ezt észrevette, fogta a megmaradt szalonnát, rúdra kötőzte, s a rudat a dróttal felakasztotta a gerendára. Ebből lett aztán csak igazán nagy felháborodás a patkányok kőzött. - Szemtelenség, gyalázat! - kiabálták, mikor rájöttek, hogy nem férkőzhetnek hozzá. - Elrabolja az élelmünket, kifoszt, kizsákmányol! Nem tűrjük tovább! - És fellázadtak. - Mienk a ház - hirdették ki maguk között -, mienk is volt örökké, csak megtűrtük benne az embert, amíg jól viselte magát! De most elég!

S egy éjszaka, amikor aludt, rárohantak az emberre, összeharapták, kikergették a házból, messzire elüldözték, s aztán büszkén kihirdették a kertnek, a fáknak, az állatoknak és a_madaraknak még a virágoknak is -, hogy a ház ezentúl nem emberország többé, hanem patkányország, jog és törvény szerint. S azzal uralkodni kezdtek patkánymódra. Mindent felfaltak, ami ehető volt, és mindent megrágtak, ami nem volt ehető, de szemük elé került. Kiürült rendre a pince, a kamara és a gabonás. Elköltöztek a madarak, elpusztultak a virágok, a ház fala omlani kezdett és megfeketedett, fák és virágok illatát bűz váltotta föl. A vetemény ott pusztult a földben, mert nem szedte ki senki. A gyümölcs megérett, lehullt, és elrohadt. A gabona aratatlan maradt, kimosta az eső, és kicsépelte a szél. És eljött a tél, és a patkányok addigra mar megettek mindent, ami ehető volt, megrágtak mindent, ami rágható volt. A falak tele voltak lyukakkal, a tetőről lehullott a cserép, ablakok és ajtók alatt öles nyílások tátongtak. És akkor éhezni kezdtek, mert nem volt egy szem gabona több, és az ajtók hasadékain, meg a falak odvain besüvített a szél, a megrongált tetőn behullott a hó, és nem tudtak segíteni magukon.

Először veszekedni kezdtek, marták és ölték egymást, rágták és ették egymást, de végül is nem tehettek egyebet: fölkerekedtek és otthagyták a tönkretett birodalmat.

Az ember pedig tavaszra szépen visszajött megint, rendbe hozta a tetőt, kitakarította a házat, a falakat megigazította, kimeszelte, a földet felszántotta, vetett és ültetett, s mire megjött a nyár, újra virágillat és madárdal vette körút a házat. Őszire ismét megtelt a pince, a kamara és a gabonás, és mire jött a tél, olyan volt már minden, mintha semmi sem történt volna.

Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük.

Ti is gondolkodjatok, s aszerint cselekedjetek!

Wass Albert
(megjelelent az Ellenzék c. újságban, a 30-as években

ui:Hol lehet venni berettát?

Baszkurátor 2008.09.09. 07:32:50

Azt meséld már el nekem ryan, hogy miért csak ilyen híreket hallok :
- megölte, kirabolta, ellopta, önkényesen elfoglalta,stb
.. és olyant nem, hogy x faluban a parlagon heverő földet elfoglalták, felszántották és bevetették a cigányok!?!LAkást, házat eltudnak foglalni és utána tudnak háborogni ha kiakarják takni őket akkor ennyi erővel a földet is tudnák művelni nem?Nem pedig ugatni, hogy nemadnak / kevés a segély.Amikor koszos, mocskos kölkeket mutogatnak meg lepukkant házakat akkor ott csirkét, libát, kacsát ne adj Isten disznót miért nemlátni??Mi?
Csirkét lenne a legegyszerűbb tartani / felnevelni és lenne hús, tojás.De neeem baszod.A munka az nem.Segély az jöhet.Hát a nagy büdös lófaszt.Azt.

rolika 2008.09.09. 07:43:05

ryan 2008.09.09. 02:15:01, elkéstünk már az általad emlegetett javaslattal. talán ha a rendszerváltáskor kőkeményen elkezdték volna, ma élveznénk lassan a megoldás gyümölcseit, de szerintem elfogyott a polgárok türelme (egy generációnyi időnek biztos el kell telnie) és bizalma (úgyse lesz semmi belőle).
majd egyik napról a másikra fog megoldás születni

Baszkurátor 2008.09.09. 07:43:06

Azt is elmondanám Neked kisbarátom, hogy az apám idestova 70 éves.Egy vidéki kisvárosban él a harmadik emeleten.De kb. negyven éve bérel egy kb. 400 négyszögöles kis földet amin krumplit, paradicsomot, uborkát, babot,paprikát, zöldségeket és gyümölcsöt termel.Saját felhasználásra.Amikor kell kaál, ás, öntöz.Reggel 4-kor kel és megy ki a kertbe.Csak azért, hogy kicsit könnyebb legyen az életük.Ezt barátom a cigányok is nyugodtan megtehetnék.

szobatars 2008.09.09. 07:47:27

Baszkurbátor

és még lehetne sorolni a neveket... rengeteg tehetséges cigányt ismerek én is, s meg kell mondjam, a többségüknek hánynia kell a Horváth Aladár féléktől. Többet ártanak a cigányságnak, mint amit használnak.

Róth Manó

Amit Te itt "cigányellenességnek" látsz, az valójában elégedetlenség a mai politikai elittel szemben. Az pedig kifejezetten veszélyes, hogy etnikai feszültségek szításával próbálja meg valaki a hatalmát megőrízni...

Zelefánt 2008.09.09. 07:52:02

Ez az egész Gárda-mizéria végül is csak a cigányoknak lesz jó arra, hogy elhitessék szerte Európában azokkal, akik erre fogékonyak, hogy ők kibaszottul el vannak nyomva, üldöztetnek, stb.
Lehet hogy öngól?

lázadj fel... 2008.09.09. 08:37:10

hogyismondjam, hátezkész ott a pont.
Nyomjunk egy ellentüntetést, itt úgyis az a szokás !
...most kellenének a Fradi, Debrecen, stb. Ultrái, helyre lehetne tenni drága "kicsivagyoknagybaromságokkalkompenzálok"Kolompár meg "bármelyikpártseggétnyalom"Farkas urakat.

...az ajtókat meg el ne felejtsétek jól bezárni ;-), hiszen:
a „cigánytörténelem legnagyobb demonstrációja” lesz...

azt azért megkérdezném,hány %-uk tudja elmagyarázni, mi a demonstráció.

Kodomo 2008.09.09. 09:29:52

Én nem szeretném, ha bármi ellentüntetés, vagy valami balhé lenne a Chartás menet alatt. Az okés lenne, ha a támogatólag tapsoló tömegek sorfala között vonulna a kisebbség mindenfajta atrocitás nélkül, de eléggé illúzió a nép értelmi színvonalát nézve.

Szerintem Gyurcsány Chartájának célja mindössze 6 hiányzó szavazat összekaparása.

berkenye 2008.09.09. 09:37:03

no future!
no remorse!
-----------------
tisztességes emberek!
készüljetek a háborúra... hogy ne a ti torkotok legyen először elvágva, mert értetek kár lenne...
----------------
gyurcsányi, szilvási & tsai (a herecsürhe) ránk szabadítják a poklot, csakhogy tovább lophassanak néhány hónappal. az amorf görcs kolompár a főmaffiózó csicskája. most keverik a lapokat, nemsokára osztás lesz...
készüljön minden rendes ember, hogy ne gyermekein, párján, idős szülein csattanjon majd az ostor, hanem azokon, akik megérdemlik!

Kodomo 2008.09.09. 10:17:55

Mondjuk, nem tudom, hogy a bácsika miért a lopósok ellen rakta ki a drótot. Miért nem a csupaszcsigák, menyét, őz, róka, galamb ellen? Simán felmentenék.

Nálunk az a szokás, hogy minél inkább faluszélén lakik valaki, annál nagyobb és több kutyája van. (Persze, előfordult már, hogy megmérgeződtek.)

ryan 2008.09.09. 12:20:32

rolika · republicator.blog.hu/ 2008.09.09. 07:43:05
Ha ehhez késő van elvesztünk. Az utolsó magyar kapcsolja majd le a villanyt.
süti beállítások módosítása