HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A HospInvest-bukta

2008.09.15. 18:35 sasika61

 

 A Heves Megyei Bíróság jogerős ítéletével hatályon kívül helyezte a megyei önkormányzat azon döntését, mellyel a HospInvest kapta meg az egri kórház vagyonkezelési jogát.
 A felperes, a közigazgatási hivatal azt sérelmezte, hogy a közel 1500 oldalas pályázati dokumentációban megtalálható banki igazolás bizonyos formai követelményeknek nem felelt meg. A döntés nem jelenti automatikusan a szerződés érvénytelenségét, de azért azt sem lehet mondani, hogy nem jár következményekkel: jogászismerőseim szerint ezek után jó eséllyel lehet pert indítani a megyei bíróságon az egész szerződés érvénytelenítéséért.
 
 Mivel magam nem vagyok jogász, természetes jogérzékemnél fogva először azt gondoltam, hogy mivel a HI és az önkormányzat is hibázott, a szerződést éppúgy, mint a HI pályázatát, meg kell semmisíteni, érvénytelenné kell nyilvánítani, ez azonban említett ismerőseim szerint nem így van. Meg kell várni tehát, hogy melyek lesznek a további jogi lépések.
 
 Engem igazából a hírnek nem ez a vonatkozása érdekel. Sokkal inkább a két vesztes, a HI és a megyei önkormányzat reagálása.
„A Hospinvest mindenben jogszerűen járt el, a pályázati kiírásnak megfelelően adta be a pályázatát –mondja Kollányi Gábor, a HI elnöke. A pályázat kiírói 3 évre visszamenőleg kértek igazolást, hogy a cégnek nincsenek tartozásai. A HI egyik számlavezető bankja ehelyett csak két évet igazolt először. Akkor most mi ebben a jogszerű?
Sós Tamás, a megyei önkormányzat szocialista elnöke szintén szemrehányóan beszél a bírósági döntésről, mivel egy 1500 oldalas pályázati anyagból egy darab papír hiányoltak.
Az elnök úr személyesen nyilván soha nem pályázott hasonló módon, mert akkor tudhatná, hogy nem egy ilyen horderejű döntésnél, de – hogy saját életemből vegyem a példát – egy havi 4000 forintos Útravaló ösztöndíjnál is kizáró tényező valamely előírt formai „bizbasz” hiánya, akármilyen jó egyébként a pályázat.
 
 S bár mindketten igyekeznek hangoztatni, hogy semmi lényeges következménye nincs a bírósági döntésnek, ez nem így van. Bizonyítja ezt az is, hogy Sós Tamás a Legfelső Bírósághoz felülvizsgálati kérelmet kíván benyújtani a döntés hatálytalanításáért.
Ez akárhogyan is nézzük: bukta. Minél később veszik észre, annál inkább nagyobb s jobban éget.

5 komment

Címkék: egészségügy hospinvest egri kórház

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr24664865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rotary hammer 2008.09.15. 21:14:28

All right!

xyz 2008.09.15. 22:28:44

most elvonatkoztatva attól, hogy ez az eset milyen következményekkel jár... úgy általánosságban vajon helyes-e, hogy egy hasonló horderejű pályázatot valamilyen nevetséges formai kifogással le lehet söpörni az asztalról, ha valaki úgy akarja? Minden 1500 oldalas pályázatban lehet találni valamilyen mondvacsinált formai hibát. Tényleg jó ez így?

rotting 2008.09.16. 04:06:10

most elvonatkoztatva attól, hogy ez az eset milyen következményekkel jár... úgy általánosságban vajon helyes-e, hogy egy hasonló horderejű pályázatnál akárcsak formai hibák felett is szemet hunyjunk?

king_aranarth 2008.09.16. 09:47:10

Ez így van jól. Nem (csak) a következmény miatt, hanem mert egyszerűen hiányos volt a pályázat. Ennyi. Kedves xyz! A nevetséges formai hiba lehet, hogy egy 170 millió Ft-os tartozást takart (ez mát tartalmi hiba lenne, nem?) - csak épp nem derült ki, mert a HI nem szerezte/nyújtotta be a banki igazolást. Próbálj meg pályázni a cégecskéddel 100.000,-Ft akármire és felejtsd el csatolni APEH 0-ás igazolását. Utána felháborodhatsz...

xyz 2008.09.17. 21:21:59

indexen ma volt a cikk, hogy a nyomtatófelügyelő rendszerre kirírt pályázatról egy kivételével minden céget kizártak formai kifogásokkal, olyan indokokkal, hogy olyan angol szavak szerepeltek a programban, mint például a ctrl+alt+del...

jól van ez így?
süti beállítások módosítása