HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Na de kicsoda Lipusz Zsolt?

2008.09.17. 15:04 sasika61

 

 A Népszabadság nemes hagyományaihoz hozzátartozik, hogy időnként célkeresztbe vesznek valakit, többnyire nekik nem tetsző személyt, kiadják a lőparancsot, de legalábbis megpróbálják az illetőt ellehetetleníteni. Azok a régi szép idők persze elmúltak, amikor egy Rényi Péter vagy Szerdahelyi István tollából származó kritika írókat, értelmiségieket tehetett parkolópályára, de a reflexek még működnek. Ezt bizonyítja Kácsor Zsolt cikke, amely Lipusz Zsolt magyar-történelem szakos középiskolai tanárról, a Jobbik nyíregyházi alelnökéről szól: http://www.nol.hu/cikk/506862/
 Bár az írás viszonylag hosszú, valójában egy mondatban össze lehet foglalni mondanivalóját: a szerző azon méltatlankodik, miért nem rúgják már ki Lipusz Zsoltot tanári állásából?
 
 De ki is az a Lipusz Zsolt, aki a legnagyobb példányszámú figyelmét felkeltette? Az ország nagy részének erről fogalma sincs, szűkebb környezetén kívül csak azok ismerik akik a a kuruc.info olyan megrögzött olvasói, mint a Népszabadság újságírója. Kácsor Zsolt bőségesen idéz is a nevezett portálon megjelent Lipusz-cikekből, sőt éppen ezek miatt az írások miatt szeretné, ha kirúgnák már végre a tanárt állásából.
 
 Lipusz írásai többnyire valóban végtelenül, bántóan egyoldalúak, gyakran szélsőségesek, az pedig, hogy ezeket előszeretettel jelenteti meg a kurucoknál, nem vall sem túltengő értelemre, sem jó ízlésre. Aki ezeket a „műveket” és a személyiséget annyira fontosnak tartja, az vitatkozzon vele, cáfolja meg, mutasson rá ostoba korlátoltságukra, nevezze őt hülyének, „buta jobbos seggnek” (ezzel engem tisztelt meg legutoljára egyik kommentelőm): egy politikai-ideológiai vitában minden törvényes eszköz megengedett, a törvénytelen pedig egyenesen bevett szokás nálunk.
 
 Egy dolgot azonban nem szabad tenni: a politikust, közembert, közírót összekeverni a magánemberrel. A Népszabadságban megjelent írás ezért elfogadhatatlan. Kácsor úr Lipuszt tanárként akarja tönkretenni, de bárhogy keresgél, sem közvetlen főnöke, sem igazgatója, sem tanítványai nem tudnak „terhelőt” mondani róla. Sőt éppenséggel mindenki hangsúlyozza: tanári szerepéből nem szokott kiesni, az órán nem politizál, a „hivatalos” tananyagot tanítja, nem tömi a tanítványai fejét azokkal a baromságokkal, amiket egyébként előszeretettel hirdet.
 
 Akkor mi itt a probléma? Csak nem az, miként gondolkodik erről vagy arról? Úgy gondolja, hogy a holokauszt nem vagy nem úgy történt meg? Na és: a hülyeség nem bűncselekmény. A kérdés ugyanis az, hogy miként tanítja  pl. a holokausztot? Márpedig erre nézve egyelőre nem talált Kácsor úr terhelő tényeket, bárhogy is szerette volna.
 
 Más dolog persze, hogy Lipusz „kolléga” miként tud szembenézni azzal a ténnyel, hogy teljesen mást mond tanítványainak órán, mint amiket valójában gondol. De ez legyen az ő dolga, ehhez sem a Népszabadság újságíróinak, sem olvasóinak semmi közük.

103 komment

Címkék: közélet népszabadság zsolt lipusz

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr79667959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lajos-e 2008.09.17. 15:45:35

Förszt?

mirikrantz 2008.09.17. 15:47:08

Ez olyasmi, hogy nem hallgatunk Wagnert, mert köztudottan antiszemita volt? Meg lehet tenni, de nem érdemes, a Walkürök lovaglása akkor is zseniális.

Lajos-e 2008.09.17. 15:49:15

Ha valaki letagadja, hogy ez vagy az megtortent-e ez attol meg persze leadhatja az anyagot rendesen. Csak valoszinutlen, hogy a sajat tevkepzetei ne befolyasolnak azt amit elmondt / ahogy elmondja.

Nem szivesen jaratnam a gyerekem az osztalyaba, felteve ha lenne gyerekem :)

ps.: pedofil paphoz se

ununu 2008.09.17. 15:53:54

a népszabadság(muhaha!) kereste meg az egyik 2006-os választási plakáton szereplő nénit is... hogy nem is kisnyugdíjas... ez egy ilyen lap. az ingyenélő here posztkomcsik szócsöve és gyűjtőhelye. megspékelve jó sok besúgóval, hazaárulóval. a maga nemében gyönyörű egy képződmény. bemész a székházba pofánvágod az első szembejövőt, és biztosra veheted, hogy nem hibáztál...

Bobby 2008.09.17. 15:54:26

és pedofil rabbihoz?:P

ununu 2008.09.17. 15:56:46

de kemény! a csürhe rögtön elkezd pedofil papozni...

pongesz 2008.09.17. 16:00:41

sztem a holokauszttagadás nem politikailag kifogásolható, hanem emberileg.

csürhe 2008.09.17. 16:02:37

pedofil papok...

(csak hogy örülj)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.17. 16:06:13

Csaknem minden kifogásolható, amit Lipusz leír, ám vagy Kácsor volt slendrián, vagy tényleg másként tanít, mint ahogyan gondolkodik.

ununu 2008.09.17. 16:06:37

ez a pedofil papok pont olyan, mint a mocsos zsidók... - tehát valóban csürhe vagy, te szegény szerencsétlen.

csürhe 2008.09.17. 16:07:34

"bemész a székházba pofánvágod az első szembejövőt, és biztosra veheted, hogy nem hibáztál..."

Ezt te írtad.
Ezek után oktass ki nyugodtan bárkit :)

ununu 2008.09.17. 16:12:20

ja, oktatok is. emlékszem a nyolcvanas évekből az egész néphazis bagázsra, és még sok mindenre. mind megérdemelne egy pofánbaszást. többet is... te szegény, szerencsétlen csürhe.

pongesz 2008.09.17. 16:14:22

ha ebben a cikkben valami gáz, az az, hogy többen olvassák majd a kurucinfós szennyet. mert ugye vgére egy bátor ember, aki meg meri mondani az igazat. így kap publicitást egy társadalmilag kurvára káros ideológia.

és mégvalami, nem lehet olyat mondani, hogy "csúnya dolog a holokauszttagadás, de.." mert nincs de. ezzel szemben nincs pardon, mint ahogy ideges lennék, ha a malenkij robotot, gulagot, vagy recsket tagadná bárki.

hamu 2008.09.17. 16:15:21

"vagy tényleg másként tanít, mint ahogyan gondolkodik"

Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál.

fakalapacs 2008.09.17. 16:19:54

A mai politikai életet nézve, a politikától mentes többségben felsejlik, hogy nem is volt igazi holokauszt, csak dumálnak róla ! Inkább menjenek a sóbányába dolgozni !!!!

bp 2008.09.17. 16:25:20

Tanárként a legundorítóbbnak azt tartom az ügyben, hogy ha tehetné, a népszabi vizes lepedőként húzná rá az ürgére, hogy "politizál a tanórán" - könyörgöm, egy magyar-töri szakos tanárnak munkaköri kötelessége közéleti kérdésekkel kapcsolatban a lehető legtöbb támpontot megadni a diákoknak! Ombudsmani állásfoglalás szól arról, hogy a közéleti nevelődés egyik legfontosabb szinhelye maga az iskola: hogyan is lehetne nem politizálni? A színvonaltalanság és a manipulációs szándék természetesen itt is - akár a matematikánál vagy az ének-zenénél - pályaalkalmatlansági tényező.

hamu 2008.09.17. 16:26:14

"a politikától mentes többségben felsejlik"

Aha. Na ezt az állítólagos többséget én bezárnám a reaktivált Auschwitzba, és bevinnem a zuhanyzóba egy kis tisztálkodás végett. Aztán velük tisztittatnám fel, ami maguk alá csináltak, mert persze mindegyik, kivétel nélkül rögtön elhinné, hogy mi is folyt ott valójában.

Csakazigazat! 2008.09.17. 16:27:57

A holokausztot a helyére kéne tenni a helyes számadatokkal, akkor nem lenne félrebeszélés egyik oldalon sem.
600ezer magyar zsidó áldozatról beszélnek, közben, miután megnyíltak a Vöröskereszt aktái, Székely szerint is max 150ezer nevet tudnak előhozni. Na most, a gulagokon több mint 400ezer magyar halt meg.
Ez nem játék a számokkal, ezek a tények, az ismert adatok alapján. Nem úgynevezett "zsidó vonatnak" kéne járnia az országot, ahova az általános iskolásokat kivezénylik, de megnézni már nem mehetnek be, mert nem nekik való.
Ez e mocskosság, ami ebben az országban megy.
Ha mindent a súlyának megfelelően kezelnének, a kurucok sem pattognának és a magyar gyerekek is többet tanulnának a kommunista terroról, mint egy népcsoport meghurcolásáról, amihez már se nekik, de még a szüleiknek sincs semmi közük, hanem már a történelem (sötét) része.

Csakazigazat! 2008.09.17. 16:27:57

A holokausztot a helyére kéne tenni a helyes számadatokkal, akkor nem lenne félrebeszélés egyik oldalon sem.
600ezer magyar zsidó áldozatról beszélnek, közben, miután megnyíltak a Vöröskereszt aktái, Székely szerint is max 150ezer nevet tudnak előhozni. Na most, a gulagokon több mint 400ezer magyar halt meg.
Ez nem játék a számokkal, ezek a tények, az ismert adatok alapján. Nem úgynevezett "zsidó vonatnak" kéne járnia az országot, ahova az általános iskolásokat kivezénylik, de megnézni már nem mehetnek be, mert nem nekik való.
Ez e mocskosság, ami ebben az országban megy.
Ha mindent a súlyának megfelelően kezelnének, a kurucok sem pattognának és a magyar gyerekek is többet tanulnának a kommunista terroról, mint egy népcsoport meghurcolásáról, amihez már se nekik, de még a szüleiknek sincs semmi közük, hanem már a történelem (sötét) része.

boka · http://csaszu 2008.09.17. 16:29:41

Lajos-e ! Mi bajod a pedofil papokkal ? Azok legalább szeretik a gyerekeket ! Szombat délelőttönként nézd a vallási műsorokat a köztévén.

Az " Atya" erekcióban simogatja a kis szerencsétlen hittanosokat, akiket a szüleik odaraktak

croesus 2008.09.17. 16:31:20

A posztolónak van igaza, akkor is ha a lényeg nem ment át mindenkinek. Az a tény, hogy valaki másként gondolkodik, nem ok arra, hogy ellehetetlenítsék, még akkor sem, ha az eszmefuttatása helytelen. Ez lenne a demokrácia lényege.
Persze komcsi barátaink nincsenek ehhez hozzászokva, és kétségbeesetten kapkodnak, hogy minden "ellenforradalmár" ideológiát elnyomjanak. És nemcsak a "fasisztákkal" szemben vetik be a régi módszereket, hanem pl. a BKV-t szakmai alapon bírálóknak is ez jár.

hamu 2008.09.17. 16:35:19

Ki az a Székely?

A Vöröskereszt "aktái"??? Talán a Vöröskereszt bemehetett a koncentrációs táborokba létszámellenőrzésre? Esetleg elkisérhették az összes muszost?

A gulagon meghalt magyarok számát is a Vöröskereszt aktáiból tudhatjuk meg? Tényleg?

Nem érdekel nagyon, ha valaki ilyen hülyeségeket ír, az az igazi baj, amiért nem bírja a saját hülyeségét magába fojtani.

hamu 2008.09.17. 16:38:20

Lipusz ideológiája nem "ellenforradalmi", hanem echte náci. Annyira, hogy Németországban nemhogy nem taníthatna, hanem egy kellemes sötét cella mélyén elmélkedhetne a világ dolgairól.

boka · http://csaszu 2008.09.17. 16:41:23

A "nem baj,hogy kicsit fasiszta a tanár " gondolattal az a baj, hogy nem válogathatjuk meg a körzeti iskolát. Akkor lenne jó, ha magániskolában tanítana minden ilyen deviáns idióta, akkor pl. lehetne proletár vagy nemzeti ( bár nálunk ez sajna ugyanaz ) irányultságú iskola, oda is sokan jelentkeznek. Pl van Miskolcon Fideszes világképű fizetős főiskola, ahol Matolcsy meg Bod Péter Ákos is tanít. Az más kérdés, hogy a multik feketelistára tették, mert minden multi kommunista is egyben ! hihihi

ununu 2008.09.17. 16:45:48

van az országban vagy ötezer náci, és kb. ugyanannyi nácibubu (klasszikus szado-mazo leosztás)... vakon miért e nyomorultaktól zeng még az az utolsó udavri budi is, ahová való az egész bagázs?

boka · http://csaszu 2008.09.17. 16:48:04

ununu! menj el egy osztálytalálkozóra vagy baráti találkozóra ! Rájössz, hogy nem ötezer, hanem ötmillió náci.

megfigyelo 2008.09.17. 16:48:25

A holokauszt tagadasa minden europai demokraciaban buncselekmeny, vegrehajtando bortonbuntetest es termeszetesen az oktatastol valo orokos eltiltast von maga utan - nagyon helyesen. A magyar jobboldal - tobbnyire meg a "mersekelt" is - meg a 20-as evek ota hirhedten antiszemita, es a "velemenynyilvanitas szabadsagara" hivatkozva megakadalyozza az europai normak ervenyesuleset Magyarorszagon. (Ebben egesz szegyenletes szerepet jatszik az alkotmanybirosag is, amely szerint pl. a deportaltakat a magyar allam nem meggyilkoltatta, csak "szamuzte".)

Blokk 2008.09.17. 16:48:46

Hamu, a Vöröskereszt bizony jónéhány olyan dologba is betekinthetett, amibe mások nem. Nem tudom, hogy mennyire ismered magát a szervezetet, de háborúk idején nem igazán szokták őket akadályozni.

Az pedig, hogy koncentrációs táborokban meghaltak emberek, ez tény, az hogy hogyan haltak meg...na az viszont egy másik kérdés. Gázkamrák nem voltak, fizikailag nem lett volna lehetséges, ahogy több millió lesoványodott ember elhamvasztása sem lehetséges fizikailag egy gödörben.

thwarter 2008.09.17. 16:52:10

Csakazigazat! 2008.09.17. 16:27:57

Jaj, csak meg szerencse, hogy te sem jatszol a szamokkal. Egyreszt Auschwitzban nemcsak zsidokat, hanem egyeb nepcsoportokat/maskeppgondolkodokat is, hogyismondjam, semmisitettek meg, es nem csak magyarokat (elnezest, de szerintem ez is szamit); masreszt viszont tralan azt is erdemes felidezned, hogy hany even keresztul deportaltak, akkor maradjunk ennel, magyar zsidokat Auschwitzba, es hany even keresztul deportaltaltak magyarokat (zsidokat is) a Gulagra , na ha ezt sikerult kiszamitanod, akkor szepen oszd is le, es nezd meg, hogy akkor kik is voltak a hatekonyabbak, es gondolkozz szepen el, hogyha No megnyeri a II. vh-t, akkor mi tortent volna utana a magyar zsidokkal/nemzsidokkal, stb. Akkor mi mellet kardoskodnal ennyire, ha kardoskodnal egyaltalan.
Amugy, igaz en nem olvastam a cikket, valoszinuleg egy letezo problemara vilagit ra, nevezetesen, hogy a tortenelem tanarok, es fokent a fiatalabbak igen nagy resze, markans szelsojobboldali nezeteket vall, es nyilvan a megoldas nem a tanarok kiruagsa, de azert erdemes elgondokodni azon, hogy ez milyen hatassal lesz a felnovekvo nemzedek gondolkodasara.

pongesz 2008.09.17. 16:55:00

huh blokk, ez kemény. nem gödörben hamvasztanak, hanem krematóriumban. a vöröskeresztnek meg semmi keresnivalója nem volt sem a kz táborokban, sem a gulagban. akkor még nem voltak műholdfelvételek, meg jútúb, hogyha valami grimbusz történt, rögtön kinnlegyen a hálón. pl a buharinpernél az amerikaiak meg voltak győződve róla, hogy a buharin télleg náci ügynök. ennyire volt jólinformált a nyugat a gebaszokról. "bizony a vöröskereszt..." atyaúristen,ekkora hülyeséget

Blokk 2008.09.17. 16:55:38

Roth Mano: Elhiszem, hogy a fizika csúnya dolog, de nem lehet megcáfolni. Még valami, az érvelési technikád lenyűgöző.

thwarter 2008.09.17. 16:56:21

Blokk 2008.09.17. 16:48:46

"Gázkamrák nem voltak, fizikailag nem lett volna lehetséges, ahogy több millió lesoványodott ember elhamvasztása sem lehetséges fizikailag egy gödörben."

Ki mondta, hogy egyszerre gazositottak el oket? Igaz, ahhoz nagyon nagy kamrak kellettek volna... uristen!

pongesz 2008.09.17. 16:56:31

öcsém blokk, ne ragozd, mert csak rosszabb lesz

ununu 2008.09.17. 16:56:38

asztaku! 5 millió... már pakolom is a bőröndömet...
:D:D:D
szegények! mi lesz veletek egy pár év múlva, amikor már nem lesz a jóságos mszp és szdsz a hatalomban? eret vágtok magatokon, vagy tényleg elmentek? az mondjuk jobb is lenne, nem kellene hallgatni ezt a gyomorforgató hápogást...

Törpe minoritás 2008.09.17. 16:57:40

Ugyan már!
Ha egy katolikus (ok, nem pedofil) pap pornózna, akkor is ilyen elnézőek lennétek, hogy ugye a magánéletét nem keveri felkent szakmájához? És egy hasonló cikk kapcsán az lenne a legfőbb szempont, hogy gyóntatáskor paráznaságra igenis kiszabja a száz Miatyánkot?
Legyünk már észnél! Vannak szakmák, amik megkövetelnek valamit a magánélettől is. Ha nem megy, szakmát kell változtatni.
Csak úgy aforisztikusan: "nem fog a macska / egyszerre kint s bent egeret"

victor 2008.09.17. 17:01:34

Legjobb tudomásom szerint a náci haláltáborok tényét, az ott elkövetett népirtást nem a kommunista propaganda találta ki. Tessék elolvasni az angol és amerikai katonák, parancsnokok visszaemlékezéseit, tessék megnézni az általuk és a haditudósítók által elkészített, többször publikált fotókat. Ergo, aki ezt tagadja, az valamilyen cél érdekében hazudik.
Aki egy népcsoportot, kisebbséget, akármilyen bűnöket is követtek el annak egyedei, generálisan bűnözőnek, üldözendőnek tart, az nem jó ember.
Nagyon nem érdekel, hogy órán szigorúan csak a tankönyvet adja le, mert akkor ráadásul rossz tanár is.
Én nem szeretném, ha egy hazug , rossz ember , rossz tanár tanítaná a gyermekemet.

croesus 2008.09.17. 17:11:22

boka · csaszu 2008.09.17. 16:48:04

"ununu! menj el egy osztálytalálkozóra vagy baráti találkozóra ! Rájössz, hogy nem ötezer, hanem ötmillió náci."

Igazad van, tényleg ötmillió náci van. De csak azért, mert ma már az is náci aki:
- a segélyekért vmi közmunkát várna cserébe
- utálja a szocikat vagy a szadeszt
- kérdéseket mer feltenni a holokauszttal kapcsolatban
- nem tolerálja a bűnözést

A valóban szélsőséges, üldözendő, hitleri eszméket vallókból csak ötezer van.

bazalt 2008.09.17. 17:13:50

"megfigyelo 2008.09.17. 16:48:25
A holokauszt tagadasa minden europai demokraciaban buncselekmeny, vegrehajtando bortonbuntetest es termeszetesen az oktatastol valo orokos eltiltast von maga utan - nagyon helyesen. "

Megfigyelőkém, hadd mondjam el hogy ilyesmi létezett már a középkorban is. Úgy hívták hogy dogma, és az inkvizíció karóba húzatott, felnégyeltetett ill. elégetett embereket azért, mert tagadni merészelték amit a papok mondanak. Most pontosan ez folyik a holokamuval is. Mégis mi ez a f@szság hogy nem lehet beszélni róla? Hogy nem lehet rákérdezni az ellentmondásokra? Egyre-másra dőlnek ki a szekrényből a csontvázak, Auschwitzban a "6 millió áldozat"ot már lecsökkentették 4-re, más szakértők 1.5 millióról beszélnek, Anna Frank naplójáról kiderült hogy csak annyira napló mint pl. egy Ken Follett kémregény, az a - zsidó! - fiatalember, aki elment a koncentrációs táborokba és mindenféle kellemetlen kérdéseket tett fel (azaz nem tudtak rá érdemben válaszolni), egyszercsak eltűnt mint szürke szamár a ködben... "Végrehajtandó börtönbüntetés" meg "nagyon helyes", mi?!? Ha valaki Magyarországon letagadná vagy megkérdőjelezné Mohácsot, mi lenne? Kapna büntetést? Nem, pedig az sokkal nagyobb hatással volt az országunkra, a nemesség igen nagy része és a király is meghalt, az ország nagy része a törököké lett. Ehhez képest a 600ezer? 200ezer? 150ezer? (micsoda f@szság hogy nem lehet kutatni!) ember halála igaz hogy nagyon szomorú, de mégsem okozott akkora veszteséget (btw, hány magyar katona halt meg a II. VH-ban? Persze, az nem számít, hisz ők háborús bűnösök, ugye?). Érdekes módon KIZÁRÓLAG a holokamut kell axiómaként, bemondásra, gondolkodás és megkérdőjelezés nélkül elhinni, az ÖSSZES nemzeti - NEMZETI!!! - katasztrófa le van sz@rva. Saját országunk történetével kevesebbet foglalkozunk, mint egy vallási népcsoportéval. Egy roppantul híres médiaszemélyiség szavait idézve: És ezt így hogy?!?

Alvarez 2008.09.17. 17:15:22

Sasika, te buta jobbos segg, tőled idézek: „Kácsor Zsolt……. éppen ezek miatt az írások miatt szeretné, ha kirúgnák már végre a tanárt állásából.”

Mi alapján következetsz arra, hogy Kácsor Zsolt azt szeretné, ha Lipusz Zsoltot kirúgnák? Ez hol van benne a Népszabadság cikkben? Ott az újságíró leír egy nagyon érdekes esetet, mely szerint egy történelem tanár azt mondja az iskolában, hogy a németek zsidókat gyilkoltak gázkamrában, az iskolafalon kívül pedig ezt kétségbe vonja. Tényleg nem mindennapi a figura. De ki akarja kirúgatni?

ftxpmj 2008.09.17. 17:16:34

Hát igen, a holokamu falai erőteljesen repedeznek, azt nem lehet megkérdőjelezni, hogy a háborúnak voltak zsidó áldozatai, mert voltak, ez egy világháborúban előfordul, de várható volt, hogy ez a holopropaganda egyre többeknek szúr szemet és tesznek fel kérdéseket, ahogy Lipusz tanár úr is teszi, hol vannak a hamuhegyek, mert csontok nem nagyon maradtak, szemben pl. a katyni mészárlással, senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy háborúban, energiahiányban a németek a csapatok és a lakosság ellátása helyett a zsidó holttestek krematóriumban történő elégetésére használnák a fogyó készleteket, mert pedig több millió ember elhamvasztása nem kis energiát igényel, amihez nem kevés szén és olaj kell, persze ezt megkérdezni mr holokauszttagadás sé börtön jár érte, ugye köztudott, hogy a németek elsősorban a bakui lajmezők miatt támadták meg a SZU-t, amit nem sikerült megszerezni, tehát a holokamu építmény alapjaiban recseg-ropog.

Arról nem is beszélve, hogy kevesen tudják,d e a mai modern krematóriumokban egy holttest elhamvasztása több órát igényel, zsidó csontok meg ugye nem nagyon voltak, tehát csak az elhamvasztás jöhet szóba, de az meg képtelenség, krematóriumok ezrei kellettek volna hozzá, Auswitzban meg volt kettő, nyílván az időközben elhalálozottak részére.

Nédda 2008.09.17. 17:17:37

Bazalt, a hozzászólásodból kitűnik, hogy honnan kaptad ezt a nevet :)

Roth Mano 2008.09.17. 17:20:02

croesus:

csak itt a forumon van vagy 4

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.17. 17:21:42

Alvarez, javaslom, hogy írd le itt és most tízszer egymás után, hogy "buta jobbos segg" vagyok, aztán nem muszáj egy ideig látogatnod, árt az egészségednek.

Roth Mano 2008.09.17. 17:24:14

sasika, igaza van Alvareznek, tenyleg buta jobbos segg vagy, nincs mit csinalni

pongesz 2008.09.17. 17:24:36

nincsenek ellentmondások, ez megtörtént. mégis milyen szakértőkről beszélsz??
"micsoda f@szság hogy nem lehet kutatni!"
lehet kutatni, csakhát ha kutatnád, és nem ökörségeket mondanál, akkor rájönnél, hogy minden úgy történt, ahogy történt.
"Mégis mi ez a f@szság hogy nem lehet beszélni róla?"
mégis mit csinálunk itt, mond őszintén? ha nem lehetne róla beszélni, akkor te, meg a magadfajták rég rács mögött csücsülnétek.
mindenki pampog, hogy mennyire elnyomnak itt minden szegény magyart (bár nem tudom, hogy a magyar az miért szinonim a holokauszttagadó csőcselékkel), pedig itt makogtok őrültségeket a fórumokon. komolyan mondom, szégyellem magam, hogy ugyanaz van az útlevelembe írva, mint nektek. szégyen, hogy az számít hazafiságnak, hogy acsarogtok, meg gyűlölködtök. a jó érzésű ember mosdatná egy olyan bűntett elkövetőit, amihez elvileg semmi köze. mégis mit vétettek azok a zsidók (cigányok, stb) neked, mondd? szégyen, hogy tömeggyilkosokat mosdattok, az emberiség szemétjét.

Törpe minoritás 2008.09.17. 17:25:09

Bazalt:

Lehet kutatni a holokausztot. Rá lehet kérdezni. De nincsenek ellentmondások, és semmiféle csontvázak nem dőlnek ki a szekrényekből.
A téma eléggé jól dokumentált, és természetesen NEM csak a közvetlenül érintettek dokumentálták.
A tagadása kb. annyira alátámasztott, mint a holdraszállás-hoax. Persze Neked annyi elég is.
Javaslom a tagadást is tények felsorolásával kezdd, ha találsz. (Ismétlem: tények! Nem delirált fantazmagóriák!)

pongesz 2008.09.17. 17:26:07

javítás: a jóérzésű ember nem modatná...

Alvarez 2008.09.17. 17:30:23

Ez az sasika, látom nem sikerül alátámasztanod azt az állításodat, hogy Kácsor Zsolt azt szeretné, ha Lipusz Zsoltot kirúgnák. Szerintem olvass még több nol-t és utána tegyél olyan állításokat, amit ők nem írtak. Neked biztos ez tesz sok jót az egészségednek.

Roth Mano 2008.09.17. 17:31:41

a mocskos komenistak uldozik a szerencsetlen holokauszttagado forradalmar igazmagyart:(

boka · http://csaszu 2008.09.17. 17:33:21

"Igazad van, tényleg ötmillió náci van. De csak azért, mert ma már az is náci aki:
- a segélyekért vmi közmunkát várna cserébe
- utálja a szocikat vagy a szadeszt
- kérdéseket mer feltenni a holokauszttal kapcsolatban
- nem tolerálja a bűnözést

A valóban szélsőséges, üldözendő, hitleri eszméket vallókból csak ötezer van. "

1) csak a más segélye igazságtalan
2) szocik, szadeszt nem kell utálni a nácinak, mert most nem zsidók irányítják, mint tudjuk.
3) A holokauszttal kapcsolatban nem kérdez, hanem a félműveltségét fitogtatja. Bátran kellene kérdezni a holokausztról, mert a németek olyan precíz nyilvántartást vezettek, hogy némely félművelt magyaron kivűl mindenki, akit érdekel hozzáférhet az infókhoz.

4) Az erőszakos bűnözők többnyire nem a zsidók közül kerülnek ki ( nem mindig a cigányok közül ).

Tisztelt bíróság, ennyit tudtam mentségemre felhozni !

bazalt 2008.09.17. 17:42:07

pongesz 2008.09.17. 17:24:36
"nincsenek ellentmondások, ez megtörtént."

Törpe minoritás 2008.09.17. 17:25:09
"De nincsenek ellentmondások, és semmiféle csontvázak nem dőlnek ki a szekrényekből."

Ja persze.
"Raul Hilberg német feljegyzések alapján 5,1 millóra tette az áldozatok számát.[17] Martin Gilbert hasonló módszerekkel 5,75 millióra jutott.[18] Jacob Leschinsky 5,95 millió halottat számított.[forrás?] Gerald Fleming alsó becslésként 4,975 millót,[19] Yehuda Bauer 5,82 milliót ad meg.[20] Lucy Dawidowicz a háború előtti és utáni népszámlálási adatokat összehasnolítva 5,934 millió áldozatot kapott.[21] Wolfgang Benz 5,3 és 6,2 millió,[22] az Encyclopaedia of the Holocaust írói, Yisrael Gutman és Robert Rozett pedig 5,59 és 5,86 millió közötti halottal számolnak.[23] A Yad Vashem valamivel több, mint 4 millió áldozatot tart nyilván név szerint.[24]"
hu.wikipedia.org/wiki/Holocaust

Hát aki erre azt mondja hogy nincsenek ellentmondások...

(a nagyon hülyék kedvéért: nem a megtörténtét vonják kétségbe, hanem a mikéntjét és a mennyiségét, csak éppen a kedves holovallásosok ezeket IS kivétel nélkül "holokauszttagadók"-nak kiáltják ki.)

gunsmoke 2008.09.17. 17:42:52

Kedves victor!

Nekem 2 évig tanított történelmet Lipusz Zsolt. Egyáltalán nem olyan tanár, amilyennek gondolod. Nemcsak szigorúan a tankönyvet adta le, mert szinte minden órára hozott valami kiegészítő anyagot (legyen az egy irodalmi alkotás - mondjuk egy kevésbé ismert vers Petőfi Sándortól - , vagy egy történelmi dokumentumfilm). Volt, hogy elmondta véleményét is, de azt nem kevertük össze a történelmi tényekkel.
Egyébként a középiskola, ahol tanít az ország egyik legjobbja. Ja és ha szerinted, annyira rossz tanár, akkor nekem hogyan sikerült emelt színtű történelem érettségin 5-ös osztályzatot szereznem? Vagy az oktatási minisztérium is elnézett valamit?

croesus 2008.09.17. 17:43:21

boka · csaszu 2008.09.17. 17:33:21

Félreértés ne essék, Lipusz Zsolt nézeteitől elhatárolódok, azokat nem is akarom kommentálni.

Amiről írtam, az a ballib sajtó hozzáállása a másként gondolkodókhoz. Főleg azért zavar ez, mert vannak a nem szoci (nem mainstream) elgondolások között helyesek, értékesek is.

Think again 2008.09.17. 17:47:22

Bazaltnak sokmindenben igaza van. Ha valaminek a tagadása, megkérdőjelezése (ami ugye nem egyenlő magával a tagadással!), vagy azzal kapcsolatos - a dogma szinten történő elfogadás helyett az előbb logikusan végiggondolás, majd a tények ismeretében való meggyőződést elősegítő - kérdések felvetése önmagában büntetendő, akkor ott valami nincs rendben...

Ha mindezt azok tiltják meg, és azok folytatnak bosszúhadjáratot világszerte, akik a saját földjükön élő palesztinokat fallal veszik körül, blokád alá vonják, kvázi koncentrációs táborban tartják, akik gyerekeket tipornak el tankkal, akkor az minimum hiteltelen. (Mit is mondanának u. ezek, ha mondjuk a cigókat elkezdenénk fallal körbevenni? A félreértések elkerülése végett: nem akarok ilyet, csak a párhuzam erejéig gondoljuk végig...)

Kérdések pedig igenis vannak:

Pl. nem furcsa, hogy míg szerte európában voltak koncentrációs táborok, úgynevezett haláltáborok, melyekben az elgázosítás folyt(?) kizárólag a későbbi szovjet megszállási övezetben voltak?
Az sem furcsa, hogy ezek a háború után egy évtizeden át le voltak zárva, azokat senki nem látogathatta, s hogy az auschwitzi tábor igazgatójának bevallása szerint is azokat "kismértékben" átépítették?
Az sem furcsa, hogy a takarítóhelyiség falán több a ciklon B, mint az ún. gázkamráén?

Nincsenek ellentmondások? Nincsenek kérdések? Tények vannak? O.K. Ha ezeket a kérdéseket felteszem történelemórán, milyen TÉNYEKKEL ALÁTÁMASZTOTT választ kapok? Megmondom: olyat, mintha egy román történelemtanártól kérdezném meg, hogy akkor ők most dákok, vagy rómaiak, mert a kettő ugye némileg ölte egymást... :-)

kabbe 2008.09.17. 17:48:43

a népszabadság arról híres hogy érdekes eseteket
mutat be de soha nem akar senkinek semmi rosszat...
-kivéve ha a pártból odaszól valaki...a blikkben legalább van pucér csaj egyébként a színvonal egyaránt szánalmas!

bazalt 2008.09.17. 17:49:51

boka · csaszu 2008.09.17. 17:33:21

a segélyekért vmi közmunkát várna cserébe
vs
csak a más segélye igazságtalan

A kettőnek mi köze van egymáshoz? A segélyért cserébe igenis elvárható vmilyen közreműködés. Például közmunka képében. Az hogy valaki a két szép szeméért pénzt kap, legfeljebb magazinok címoldalán normális, de a fotómodelleknek ott is meg kell dolgozniuk érte. Azt meséld el nekem, hogy mennyiben igazságos az hogy valaki seggvakarásért és láblógatásért pénzt kap. Annak a pénzét, aki helyette dolgozik.

Roth Mano 2008.09.17. 17:52:57

osszefoglalva, a topikolok
1/3-a gaznak tartja a holokauszttagadast
1/3-a gaznak tartja gaznak tartani a holokaussztagadast
1/3-a holokauszttagado

proud to be hungarian:D:D:D

pongesz 2008.09.17. 17:54:29

na, bazalt, végre értelmes vita a témában. hogy felvegyem a fonalát..
idézed a wikipediás cikket, ahol a holokauszttagadó/holokausztrevizionista különbséget meg is említik. és hogy jön ez ide?

hogy milyen mértékben fogadom el a holokauszt tényét, az már nem mindegy. 4-5-6 millió áldozat volt, az nagy különbségnek tünik, de keletkezhet abból, hogy milyen minőségű népszámlálási adatok alapján dolgoztak az egyes történészek. viszont általános, de legalábbis gyakori, hogy ilyen nyilvánvalóan akadémikus ellentmondásokból a holokauszt megtörténtét szokták kétségbe vonni. a másik problémám, hogy a holokauszt reviziója is sokszor aktuálpolitikai szinezetet kap, ami elfogadhatatlan, és ebben gondolom te is egyetértesz.

tata86 2008.09.17. 17:59:09

1) A cikk félrevezető. Olvasd el Lipusz írásait, nem tagadja senki a holocaustot, csak felveti, hogy nem pontosan úgy volt, ahogy a mainstream állítja. Mivel tudjuk, hogy a győztesek írják a történelmet, ezért ebben lehet is valami. Persze sokkal egyszerűbb a holotagadás kifejezése. Démonizáció powa!
2) Az hogy "demokratikus" országokban, (kb 3ban) börtönnel büntetik, nonszensz. Engem is felháborít pl ha valaki felszabadítást említ 45re, vagy realtivizálja a gulágot(, esetleg tagadja), Havas Szófia is felháborít és mélyen sért esetleg közli, hogy az erdélyi magyarok románok, de ettől még ezért senkit nem küldenék börtönbe.
A "holotagadás" mellesleg pont ezért népszerűbb egy kicsit a kelleténél, mert itt a zsidók látványosan szarnak emberi szabadságjogokra, mert őket bántja. (Illetve egy kisebbségüket, akik ezzel kelnek, ezzel fekszenek.)
3) A tanárok már csak ilyenek, van komcsi tanár is, lehet, hogy van nemzeti szocialista tanár is. Ha valakinek gondja van, akkor menjen be szülőire, vagy írja alá a Chartát.

Az egész mellesleg undorító, itt van a legújabb démonizálandó réteg: a jobbos tanárok. (A nol már asszem egyszer lehozta, hogy az egyetemisták nagy része radikális, vagy fogékony a radikalizmusra, esetleg nem határolódik el tőle. Nyilván rájöttek, hogy a nácik már a tanári asztal mögött vannak, és most lecsapnak...) Amikor anyukám elvitte az osztályát a Holocaust múzeumba, ott is ott termett egy népszabis riherongy, hogy bebizonyítsa anyukámról, és az iskoláról, hogy antiszemita. Végig kérdezgette az összes gyereket (4 óra múzeunézegetés után), és anyukámat is vegzálta. Pofára esett, de azért nem kellemes, főleg akkor amikor a tanári állás kevésbé bizosabb mint a miniszterelnöki szék...

Elvtársak az ellenség köztünk van! És még valaki csodálkozik, hogy miért bolsevikoznak a jobbosok.
Hányszor ment be Bayer Zsolt a Lauderbe magyarelleneség csírái után kutatni?

megfigyelo 2008.09.17. 18:01:29

En egy oreg ember vagyok (66) az apamat es jopar rokonomat koncentracios taborban oltek meg. Menjen az anyja micsodajaba minden holokausztagado meg egyeb fasiszta agzember!

megfigyelo 2008.09.17. 18:03:06

agzember --> gazember

Barnabás 2008.09.17. 18:26:56

sasika61!
Sok ember van ebben az országban aki mást mod, mint amit gondol.Divat lett az alapján minősiteni embereket,hogy irásaik hol jelennek meg.Lipusz irásai nem rosszak, és közel járnak a valósághoz.Az nem bűn,ha a kurucon jelennek meg,csak néhány nemaztmondomamitgondolok toportyán siránkozik ezen.Én ,téged nem az alapján minősitelek,hogy irásod az indexen jelent meg.Az sem bűn,elolvasom és kész,ennyi.

boka · http://csaszu 2008.09.17. 18:27:53

"A kettőnek mi köze van egymáshoz? A segélyért cserébe igenis elvárható vmilyen közreműködés. Például közmunka képében."

A munka, az munka, a segély az segély ! Én nem értem, mi az probléma ! ha a gyereket nem veszik fel az egyetemre, megy munkanélkülire ( nem kisebbség ) . Az nem igazságtalan. Ha nincs munka, akkor segély van. Nem igazságos, hogy " te szegény vagy, akkor menj wc-pucolni, nekem jó körülmények közt élnek a szüleim, én megyek segélyre, ha éppen nincs kommunikációs manager állás ". Igazam van, vagy igen ?

Judit · http://krokiki 2008.09.17. 18:32:12

Bazalt! A fejedben is ez az anyag található! Meg a szivedben.A Soát tagadókat arra biztatnám egyszer menjenek el, nézzék meg a helyszinen.Aztán menjen el izraelbe és nézze meg az ott élőket.Megváltozik a véleménye ebben biztos vagyok.

fakalapacs 2008.09.17. 18:33:25

Látom beleszaladtunk a holokausztba, pedig nem kéne !! Volt ! Hogy mennyi és milyen áldozattal az egy másik blog témája lehetne. Én arra gondoltam, hogy ez a sok semmirekellő politikus, aki pofázik a világba és közben a saját pecsenyéjét sütögeti ( és sok köztük a holokausztba illő ) egyszer már végre dolgozhatna is, mondjuk egy jó mély sóbányában !!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.17. 18:39:12

Fakalapács,
igazad van, nem kéne, sőt, a poszt témája nem is ez volt.
Alvareznek és Róth Manónak:
Kácsor gyáva ahhoz, hogy szövegszerűen leírja, hogy ki kellene rúgni Lipuszt, de a cikkével egészen nyilvánvalóan ezt szerette volna elérni.
Szívesen látnék tőle egy olyan írást, amelyben szóvá teszi, pl. Krausz Tamás hogyan kaphatott egyetemi katedrát, amikor relativizálja a kommunizmus bűneit!

sammy 2008.09.17. 18:43:00

hehe a lipusz család jó pár rendőrt adott a nemzetnek, most is vannak rendőrök ezzel a szép és ritka családnévvel - ők vajon hogy reagálnának le egy nyomozást vagy oszlatást a magyar gárdával szemben?

Ron Vibbentrop 2008.09.17. 18:45:26

Annyi megjegyzésem azért lenne, hogy a Gulagról üzemszerű működés mellett vissza lehetett térni (tudom, hogy sokaknak nem sikerült). Sok függött attól, hogy a lágerrendszer melyik tagjába került a fogoly. Auschwitzból és társaiból alapjáraton csak az jöhetett vissza, akit felszabadítottak.

A sztalini érában nem is igazán a Gulag szedte arányaiban a rengeteg áldozatot, hanem a megszervezett tömeges éhínségek, meg a háború alatt az idióta hadvezetés.

Nem mintha mindez kisebbítené a bűnöket.

boka · http://csaszu 2008.09.17. 18:46:22

Sasika61 ! A kommunizmusban a terrort fel kell tárni ! Meg kell találni az okát. magunkba kell néznünk. Nem lehet úgy történelmet tanítani, hogy a "szemét kommunisták "," szemét fasiszták". Ők is magyarok voltak, 90% -ban keresztények. Ráadásul a nyilasokból lettek az igazi kommunisták, ávósok. Ezt a multat magunkban kell feldolgozni, mint a németek. Bár ez a nemzeti oldal ideológiájának alapjait rengetné meg, tehát most nem aktuális.

croesus 2008.09.17. 18:47:59

boka · csaszu 2008.09.17. 18:27:53

Ezt nem értem. Minden olyan ember menjen csak wc-t pucolni, aki minden egyébre alkalmatlan.
Talán akkor elgondolkodna a nép hogy nem kéne kettesekkel bukdácsolni a viccfőiskolákon, esetleg (akár felnőttként) szakmát is lehet tanulni.

boka · http://csaszu 2008.09.17. 18:53:36

croesus !


?????????????????????

Watchman 2008.09.17. 18:56:07

"megfigyelo 2008.09.17. 16:48:25
A holokauszt tagadasa minden europai demokraciaban buncselekmeny, vegrehajtando bortonbuntetest es termeszetesen az oktatastol valo orokos eltiltast von maga utan - nagyon helyesen. "

Ezzel a kijelentéssel csak az a baj, hogy nettó baromság. Igazából az európai demokráciák többsége le se szarja.
Ami a holokausztkutatást/tagadást/módosítást illeti, szerintem se alapja, se tétje. Őszintén.. nem mindegy, hogy 6 millió vagy "csak" 1,5 millió ember halt meg a táborokban? Ha milliós nagyságrendű áldozatszámokról beszélünk, lehet még rangsort állítani, hogy melyik a szörnyűbb? Szerintem nem.

Az 5 millió nácit vizionáló b****sznak meg üzenném, hogy költözzön Kínába... ott kevesebb van.

croesus 2008.09.17. 18:58:45

boka · csaszu 2008.09.17. 18:53:36

a közbevétesem még az előző kommentedre vonatkozott, úgy látszik közben kölcsönösen félreérthettünk valamit :)

boka · http://csaszu 2008.09.17. 19:02:14

watcman !

5 millió plusz 1 !
Az igaz magyar a kínaira is azt mondja: Hunyorogsz, zsidó !

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.17. 19:04:24

Boka,
mindaz, ami nálunk és másutt a kommunizmus nevében történt, nem rengetné meg a baloldal ideológiájának alapjait? Biztos vagyok benne, hogy szerinted is igenlő a válasz. (Ami persze nem menti fel a nemzeti oldalt a szembenézés alól.)

boka · http://csaszu 2008.09.17. 19:10:25

Sasika61! A "magyar baloldal" már nem létezik !

Jobboldal még nem ! remélem, egyszer, ha lesz baloldal, akkor az alulról építkezik, új generációval.

Az új jobboldal egy új tőkés rend kialakulása után fog működni, azt várom. Nálunk most a papagájt Bodrinak hívják. Kérdés mikor engedjük, hogy kialakuljon egy tőkés osztály. Most még nem.

Watchman 2008.09.17. 19:15:05

boka · csaszu 2008.09.17. 19:02:14

Fuss neki még egyszer, mert én nem értem...

boka · http://csaszu 2008.09.17. 19:18:01

Watchman nem baj ! Nem érdekes ! Megyek autót mosni az esőbe. Jó éjszakát !

A Nép Te vagy 2008.09.17. 19:30:59

Csakazigazat! 2008.09.17. 16:27:57

Nagyon hasznos lenne, ha tartanád magad a mottódhoz. Persze van olyan is, hogy tévedés, de nem úgy tűnik, hogy nálad erről lenne szó.

Első megközelítésben nehéz megérteni, mi késztet egyeseket arra, hogy a leölt zsidók számát a közismert valóságosnál nagyságrendekkel alacsonyabbra beszéljék le, miközben azért a tényt, hogy ártatlan emberek nem ezreit de százezreit tényleg lemészárolták, azért nem tagadják. Az igazán eszelősek legalább következetesek, ők az mondják, zsidó kitaláció az egész. (Azután a következő mondatuk az szokott lenni, mint a perzsa miniszterelnöknek, hogy hozzáteszik csak zsidók képesek ilyen aljasság kitalálására és ezért leghelyesebb volna meg is ölni mind. Nem pont ezekkel a szavakkal mondják, de ezzel a tartalommal. Amiből nagyon szépen kiderül előző információjuknak mint megbízhatósága, mind indítéka.)

De ilyeneknél mint te, nem azonnal világos miért hazudnak erről görcsösen. Azután ha az ember elgondolkodik, az dereng föl, hogy az így viselkedőknek bűntudatuk van az elkövetett népirtás kapcsán. A tudat, hogy az rossz dolog volt, bennük él. Többnyire indokolatlanul van bűntudatuk, hiszen személyesen ma már nem valószínű, hogy aki így beszél, tényleg részt vett volna benne. Vagy azért érez így, mert családjában voltak felelősek, vagy, ami gyakoribb, rettenetesen elhibázottan úgy éli át, hogy a történtekben az összmagyarságot terheli felelősség. Csak arról lehet szó, hogy a számokat így farigcsáló magára illetve a közésségre melynek tagja veszi a bűntettett ami miatt – ami őt magát illeti, fölöslegesen – lelkiismeretfurdalás szerűséget érez. Ezzel azonban nem kíván szembesülni. Hanem ahhoz folyamodik, úgy éli át, hogy s ha ő szavakban csökkenti az ádozatok számát, akkor attól a bűnös legalább részben mentesül, a dolgot valahogy meg lehet próbálni elfelejteni, de legkevesebb kisebb lesz az égbekiáltó bűn. Sőt arra is jó ez a hozzád hasonlóknak úgynevezett Csakazigazat!, hogy minthogy a megmenekült túlélő illetve rokonai persze a valós számokról beszélnek, hiszen miért is tagadnák el?, őket illetve közösségüket a rájuk fogott hazugság rágalmán keresztül mindjárt áldozatból bűnösökké lehessen érzelmileg, hangulatilag átmanipulálni akkikel szemben a gyűlölet ezek szerint megengedett sőt természetes, hiszen ezek szerint ők rossz emberek. Az is benne van mindjárt ebben, hogy akkor tulajdonképpen eredeti legyilkoásuk talán nem is volt annyira indokolatlan, talán még jó is volt. Így azonosul a hozzád hasonló rossz lekismeretú de erkölcsileg gyáva és gyönge a tömeggyilkosokkal, pedig nem kellene hozzájuk kötni a szekerét. Mégis micsoda ember az, aki azon igyekszik, hogy hatszázer áldozatból (bizony az 1941-es határok közötti országban kb annyi zsidót öltek le, egyben magyar nyelvű és kultúrájú zsidók tömegeinek leölése árán magyar többségű városokból idegen nyelvű várost csinálva, jogcímünket rájuk ezzel is csökentve) szavakban 150 ezret hozzon ki, mintha annyinak a leölése nem, vagy kevésbé volna probléma, mint hatszázezeré? Pedig erkölcsileg ugyanakkora probléma, csak a leölt egyes emberek szempontjából más. Hogy aztán az a görcsös elrelativizálni igyekvés, hogy jön ide, hogy na de más áldozatok is voltak? És? Mért gondolod, hogy attól, hogy nem csak zsidókat gyilkoltak le, hanem más korban más szempontok szerint is gyilkoltak embereket, akkor az előző ettől valahogy kevésbé számít? Mert, hogy ezt gondolod, beteg lelkű ember aki sajnos vagy, az biztos, mert különben ebben az összefüggésben nem említetted volna. Te minddezzel semmit sem ártsz, amit kitapinthatóan pedig szeretnél, zsidóknak, te ezzel a hozzáállásoddal a magyar népnek ártsz, mert a lelkét mérgezed, gyógyulását a történelem során ráhozott tévelygésből nem engeded, rettenetesen és nagyon bűnösen, hazád ellensége, szerencsétlen bitang.

Sasika61 nyitó cikke mellesleg jó.

torró 2008.09.17. 19:34:55

Nem tudok elmenni e dolgok mellet ,mert honnan veszi valaki azt a bátorságot hogy simán ki kiált 5 m embert nácinak. Egyébként ez a baloldali ember lustasága, mert ha néha kezébe venne valami normális, tényekkel elfogulatlanul foglalkozó írásokat is, rájönne hogy a világ nem biztos hogy olyan.mint ahogy az őket egy irányba terelő okos vezíreik kikiáltják. Csak azt szajkózzák amit a szájukba dobnak. Egyébként rengeteg dologról kiderült már hogy bizony nem sok köze van a valósághoz. És bocsánat már miért nem lehetek kíváncsi vagy kétkedő? Mi alapján szabja meg valaki nekem hogy nem gondolkodhatok dolgokról akár logikusan.He? Én a kádári korszakban is ellent mertem mondani ha hülyeséget akartak rám erőltetni, nem most. Ezek a tagadásos dolgok meg egyszerűen nevetséges, senki nem tagadja. De vannak akikben kérdések merülnek fel. Úgy csinál mindenki mintha az ő tábora makulátlan lenne.Hát uraim aki azt hiszi az a tudatlanság talaján fetreng. Ez az én véleményem.

Dömper Ármánd 2008.09.17. 19:51:49

Csak nem kikerült az indexre a post?

boka · http://csaszu 2008.09.17. 20:03:14

Náci = nemzeti szocialista
Csak megvan az a sok millió .

Nincsenek táborok, nincs Kádár rendszer, nincs fasizmus. Nincsenek kommunisták, fasiszták. Vannak mozgalmi emberek, fétisiszták, két hete magyarok, kisembertudatú proletárok, lusta értelmiség, halszálkásöltönyös köszönni nem tudók, okoskodók,mint én, vallásosok, bolondok, üldözési mániások stb. Ettől sokszínű a világ. Valahova tartozunk, de nem vállaljuk fel. Legyünk cionisták, de vállajuk. Legyünk antiszemiták, de vállajuk fel azt is. Az a baj, hogy aki nemzetinek vallja magát, az másokat ( nemlétező) komcsinak.

Aki liberálisnak vallja magát, az fasisztázik. Ez lehet, hogy törvényszerű, mert más választék nem volt a mi életünkben. Sajnos egy baráti találkozón is csak mindig a hangos mer beszélni, a többiek meg szarul érzik magukat.

fakalapacs 2008.09.17. 20:03:50

Victor, jobb az ha olyan megyei képviselői testület elnököd, vagy mszp pártvezéred van akinek nem fontos hogy mit gondol, de GYUFA első szavára hajlandó egy nyilatkozatot tenni (" "A Magyar Szocialista Párt megyei szervezetének elnöke, csatlakozva az MSZP elnökségéhez, kiáll a miniszterelnök-pártelnök által megfogalmazott javaslatok mögött, és határozottan támogatja a gazdasági és társadalmi versenyképességet szolgáló elképzeléseket" - így kezdődik nyolc megyei MSZP szervezet (Heves, BHács-Kiskun, hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Fejér, Békés, Zala) vezetőjének pénteki közleménye.")
{index.hu/politika/belfold/huseg080905/}

Na ilyenek nem kellenek ennek az országnak, mert ezektől bűzlik az egész, és csak a rothadás szaga hatja át a politikai életet. Én sem szeretném ha hosszú távon ilyen vezetőink lennének !!!

flugi · http://flugi.blog.hu/ 2008.09.17. 21:21:24

Szvsz a post alapkoncepciója, miszerint különválasztandó a magánember és a tanárember, teljesen alaptalan. Van legalább egy indok amellett, hogy ez a szétválasztás bármire jó?

Szétválasztani olyasmit kell, ami nem függ össze, mondjuk egy színész szerepét és a valós személyét.

Ez valami fura találmány, hogy valaki magánemberként más lehet, mint másik sapkában. Mi alapján? Most akkor mondhatnám, hogy én közlekedőként mentem bele direkt a szomszéd kocsijába, de most nem ér a nevem, mert most magánemberként vagyok önmagam?

A cikk állításait a post nem vonja kétségbe, és logikátlanul próbál fogást találni ezzel a magánemberként-tanárként dologgal. A post legfeljebb azzal érvelhetne, hogy igazán nem elegáns ennyire magas labdákat lecsapni.

tanulo · http://www.anyad.hu 2008.11.23. 19:22:28

Engem több éve tanít Lipusz, és nyugodt szívvel jelenthetem ki, hogy irigyésreméltóan emberséges, nagyon művelt tanár. szal le lehet kopni rola!.

Pincehelyi 2008.11.29. 01:05:29

Bocsika: most csak gondolja, leírja, interneten elérhetővé teszi, vagy tanítja, vagy tanítás közben utal rá? Vagy hol is a különbség? "Írói munkássága része"? A diák hogyan tesz különbséget? MIt gondol a tanár úról, aki órán Á-t, interneten pedig B-t mond?

Errről ha néhány értelmes szót szólnál, esetleg.

A tanár nem magánember. Közalkalmazott. Ennyit azért illene tudni.

Idézet a népszabi cikkből:
""A cionista távvezérlés alatt működő ausztrál hatóságok a magyarországi jogszolgáltatás karmai közé dobnak egy idős, szerencsétlen, tisztességben megőszült egykori honvédtisztet". Ebben a cikkében a történelemtanár a második világháború után lezajlott nürnbergi pert - amelyben náci háborús bűnösöket ítéltek el - "nürnbergi jogi tragikomédiának" nevezi. Majd megjegyzi: "Izraelt terrorista bűnözők alapították". Az írás így zárul: "A magam részéről azt ígérhetem, hogy Zentai Károly megérkezésekor - a már eladott - Ferihegyen leszek, s ezúton is kérem minden tisztességes magyar honfitársamat, hogy minél nagyobb számban jelenjünk meg, és akadályozzuk meg, hogy Zentait a Moszad vezérelte magyarországi hatóságok őrizetbe vegyék." Ezt a cikkét Lipusz Zsolt mint "középiskolai tanár" jegyezte."

Őőő, vagy nem ezt írta volna? Ez nem tény, hogy ezt írta? Ha ezt írta, akkor amit tanít, azt teszi idézőjelbe? Vagy amit írt azt igazából nem "úgy" gondolta, és azt nem kell komolyan venni? Vagy pl. bemegyek a boltba, és azt mondom, hogy ide a bevételt és húsz deka párizsit, akkor melyiket kell komolyan venni? Az embernek egy szája van, egy élete.

Erről néhány szót, ha írnál esetleg.

És arról is, hogy járatnád te olyan iskolába a gyerekedet, ahol egyes tanárok más fórumokon elmebeteg dolgokat írnak? Nem mennél be az igazgatóhoz, hogy hát hogy is van ez itten? Miért is volna ez magánügy? Az hogy mit és hogyan tanítanak a gyerekeknek, az mióta magánügy a közoktatásban?

Erről, ha néhány szót írnál, esetleg.

Ez pedig szintén herr Lipusz, no komment, zárásként:
"Zentai és hős bajtársai 1944-45-ben a hazánk területén heroikusan harcoló Magyar Királyi Honvédség katonáiként , a német Wehrmachttal, a kőkeményen férfias árja(vagyis egészséges, izmos és heteroszexuális ) Waffen –SS-szel , és más harcoló alakulatok katonáival együtt azért áldozták fel vagy tették kockára életüket a bolsevik, modern tatárjárással szemben, hogy Európa megőrizhesse identitását, s ne mérgezze meg kontinensüket a vörös pestisjárvány mételye és a neoliberális degeneráció, amely együtt jár az egyenlősítő, feminista ideológiák szellemet roncsoló térhódításával.(Mindannyian tapasztalhatjuk, hogy 1945 óta soha nem látott pokoli mélységekbe süllyedt mind erkölcsileg, mind szellemileg, mind politikailag a korábban a világot uraló Európánk.)"

szimi 2008.11.30. 23:43:46

Szerencsés embernek tartom magam mert engem tanított Lipusz Zsolt. Elmondhatom róla hogy kíváló ember és kíváló tanár. Nézeteiről 4 éves középiskolai tanulmányaim alatt soha egy szót sem szólt.
Azok akik nem ismerik ne becsméreljék.

Ha pedig egyesek féltik gyermekeiket hogy ilyen tanár fogja tanítani őket megnyugodhatnak többé már nem tanít.

Lipusz Zsolt sok tanárral ellentétben a diákokat mindig emberszámba vette. Szeretett tanítani és a diákok szerettek tőle tanulni. Engem és sok társamat készített fel versenyekre, hazaszeretetre tanított arra hogy törődjünk azzal amink van. Ha ez vki szerint bűn akkor nincs mit hozzáfűznöm.

robroy2 2009.05.13. 07:46:25

sajnalatos teny hogy a "rendes" tortenelem anyag amit tanitanak lenyegeben hamisitas es hazugsagok tomkellege aminek eredmenye az is hogy az itt nyilatkozoknak fingjuk sincs az igaz tortenelemrol ezert megitelni sem tudjak olyan emberek irasait akik ezzel a temaval foglalkoznak. jo darabig en is a "holokamu" es hasonlo tortenelem hamisitasok rabja voltam amig nem dontottem ugy hogy alaposan utanajarok dolgoknak es azota eltelt 30 ev ami a folyamatos kutatasaimnak koszonhetoen felnyitotta a szemem sokmindenre. olvastam en is lipusz zsolt jonehany cikket es ezek mindezidaig egyeztek azzal amit tudok. nem kene elvakultan, agymosott birkakent kiszolgalni a tortenelem hamisitokat azzal hogy olyan embereket biralunk akik segiteni szeretnenek abban hogy felnyiljon vegre a szemunk. inkabb utana kene nezni mas alternativ forrasoknak amik egymastol fuggetlenek, sokszor egymassal ellenseges nepektol szarmazik, akiknek nem lehetett erdekuk hogy kozos hazugsagot agyaljanak ki. ha ezek a forrasok megis megeggyeznek, ala vannak tamasztva bizonyitekokkal, akkor inkabb gondolkozzunk el ezen ahelyett hogy vakon elvetjuk oket. emlekezzetek arra hogy a tortenelmet mindig a gyoztesek irjak, akik sajnos nem mindig, sot altalaban nem a jot kepviselik.

Epokit Drive 2009.05.24. 09:29:14

Szerintem a holokauszt mint holokauszt akkor igaz, ha

1. megtervezett, előre megfontolt, szándékos volt,
2. és ha az áldozatok száma e megtervezettség nyomán "kellően" nagy. (Hiába ui. a megtervezettség, ha eredménytelen.)
(A "kellően" kifejezés nagyon problémás. A Wiki szerint 72,771,500 áldozata volt a II. vh-nak, ebből civil "ártatlan" 41,743,400. Nem tudom tehát, mi a népirtáshoz szükséges "kellő" szám.)

A hivatalos ("tagadhatatlan") verzió szerint mindkettő igaz: megtervezték, és sok millióan meg is haltak.

A holokauszt-tagadók érvei főként arra irányulnak, hogy bizonyítsák:

1. az emlegetett számú áldozat azon a módon nem pusztulhatott el (gázkamrák),
2. tehát a tervszerűség kérdése is felmerül, hiszen vagy rossz volt a terv, vagy nem is volt ilyen,
3. és több, egyszerűbb, hatékonyabb, olcsóbb mód is kínálkozhatott volna a főként zsidókat érintő népirtás kivitelezésére (pl. táborok lebombázása, a foglyok frontra szállítása stb.),
4. vagyis a holokauszt afféle cionista zsarolássá vált, amit már történelmi tényeiben sem szabad bolygatni, mert már a kérdések is sértik a milliós létszámú áldozatok és túlélők méltóságát.

Az számomra a nehézség a dologban, hogy a holokauszt és az antiszemitizmus (vádja) a kártya két oldala. Vagy az egyik, vagy a másik. De ha pl. a holokauszt bizonyos tényei hibásak (hamisak), az ember még nem lesz antiszemita, és az antiszemitizmus sem egyenlő a holokauszt tagadásával.

Lipusz Zsolt írásai kapcsán számomra az hiányzik, hogy történelemtanárként többre is futhatná neki: anyaggyűjtés, fordítás, rendszerezés után, ha már felvállalta a szélsőjobbos besorolást, nyugodtan publikálhatna is.
A holokauszt-tagadók pedig tényállítások helyett dogmatizmusba menekülnek. Pedig a tényszerű, legalább a forrásmunkák felsorolására szorítkozó cáfolatok hasznosabbak lennének, és valódi súlyt adna szavaiknak. Így az a fura helyzet látszik, hogy a holokauszt-tagadók érvelnek, támadóik pedig csak egyszerűen lehülyézik őket, valódi érvek nélkül, dogmatikusan. Ez pedig nem vezet semmi jóra.

BlueB 2010.01.10. 18:01:20

Egy egyszerű ember miután megtanulta azokat a szörnyűségeket amiket leírtak, elmondtak a holokausztal kapcsolatban, majd meghallja a TV-ben hogy az új neonáci szélsőségesek ezt megtagadják, meg újra előhozzák, nyilván így reagál ahogy az emberek többsége, bár egy tanárnak joga van arra, hogy azt tanítsa amit helyesnek gondol, ezt azért mégse. Valahogy én is így voltam.

Aztán kezdtem David Cole filmjével, és utána elekzdtem olvasgatni a történelmi tényeket, majd a kuruc.info rendszeres olvasója is lettem. Itt már nem egyszerű megcáfolható érvek vannak, hanem maguk a tények is ellentmondanak az egésznek.

Csak Lengyelország területén (ahol a legnagyobb munkalehetőség volt) volt csak állítólag elgázosítás, miért szállították volna oda az embereket (és vágták le a hajukat a tetvek miatt, kaptak fertőtlenített ruhát, fertőtlenítették a szobáikat, fertőtlenítő szoba volt, úszómedencéjük, stb.)
Közel 150ezer zsidó a német hadseregben, tábornokok is voltak, akikre szintén sok mindent rábíztak.
Az amerikai "gázkamra szakértő" egy hosszú jelentésében megállapította, nem történhetett elgázosítás.
Hitler titkárnője semmit se tudott arról, hogy tervezetten kiakarnának írtani embereket.
A számok össze-vissza változnak, 4 milliós táblát csak úgy lecseréltek 1,2 millióra vagy mennyire.
Nagyobb részéről már beismerték, hogy csak kitaláció volt (lámpaernyő és szappanok készítése például).
Robert Jan Van Pelt kutató is beismerte, hogy 99% -át nem lehet bizonyítani, csak a történetekből tudjuk, mik történtek. Ezeket kell hitelesnek tekintenünk, amik szinte teljesen kizárják egymást is, teli vannak fizikailag képtelenségekkel (van amik még csak gázkamrákról sem beszélnek, pedig minden szörnyűséget leírtak, ami hivatalosan sem történt meg), némelyikből még az angyalok, Isteni segítség sem hiányzik.

Ma meg mi történik, 46 -ban létrehozták Izraelt (amit nyilván a holokauszt hazugságaik miatt engedtek), és kiírtják onnan a "gonosz palesztinokat, akik nem hagyják békében élni őket..."

Nemrég olvastam egy idézetet, "A történelmet a győztesek írják".
Mivel történelem tanárok is írnak ide ha jól látom, szeretném ha valaki tényleg felvilágosítana, hogy amiket én is leírtam csak butaságok-e, és mi az igazság (akár emailben is).

A holokauszt tagadókban sem náci népírtókat látok, hanem tanárokat, történészeket, és olyanokat akik végre tisztázni szeretnék a történelmet.
Én is azt látom, hogy azért akarják ellehetetleníteni, mert valakik ÉRDEKÉT szolgálja, hogy ne merjenek az emberek gondolkozni, utánajárni, vagy egyáltalán utána olvasni sem ezeknek. De cáfoljatok meg, ha tévedek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.06. 23:08:04

@pongesz: de megkéne nézned a holotagadók érveit is h elmondhasd objektív vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.06. 23:10:50

@hamu: amit nem mondanak ki azt is tagadnak?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.06. 23:34:12

"- Hogy milyen tanár a Lipusz? - néz rám egy tizenkettedik osztályos lány. - Nagyon jó fej, laza, meg minden, csak az a baj vele, hogy lassan az agyára megy a politika!

- Miért, órán is szokott politizálni? - kérdeztem.

- Á, ő nem. Hanem inkább mi - hangzott a meglepő válasz.

Majd azt mesélte: - Nekünk tavaly társadalomismeretet tanított, és mivel mindenki tudta róla, hogy teljesen be van gőzölve a politikától, órán egyszer fölálltunk, és azt kiabáltuk neki: hajrá, MSZP, hajrá, MSZP! De nem szólt semmit, mert csak egyszerű cikizés volt az egész."

azért van jelleme

"Mások azt mondták róla, hogy azért kedvelik, mert nem szigorú, és jól ki lehet vele jönni."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.06. 23:52:04

@victor: a holokausztagadóknak nagyobb az elfogultságuk, mint az empátiájuk a zsidók irányában

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.07. 00:04:42

@Alvarez: egyértelmű, h kirúgná,
mondd te analfabéta vagy?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.07. 00:10:22

@Roth Mano: el is lehet innen rákosi, megmondta a führer.
neked amúgy is van hova

Lordhell 2014.05.14. 18:25:37

@Csakazigazat!:
A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 150.000 vagy 45-53-ig 400.000 arányaiban akkor csak jobban működött a német precizitás.
Soha többé semmilyen szélsőséget, abból már volt 2, és csak azért mert az egyik rossz volt, és/vagy csak hosszabb ideig tartott, nem kéne a másikat választani.
süti beállítások módosítása