babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Őrültek háza?

2008.09.26. 19:24 sasika61

 

 Nemrég egy posztomban nem minden gúny nélkül próbáltam nevetségessé tenni a jobbszélen belüli torzsalkodásokat, egymás lejáratását: http://sasika61mondja.blog.hu/2008/09/23/jobbszel_tolok. Az elmúlt napokban rá kellett jönnöm, bizonyos tekintetben parlamenti pártjaink sem különbek. Mert az addig még talán rendjén is van, hogy szinte mindenben eltér véleményük, s az együttműködés minimális szintjére sem hajlandók: végül is többek között azért támogattuk a rendszerváltást, hogy ne legyen egy kötelező vélemény, nem? Ebben én nem látok tragédiát, s ahogy néha más, nyugati országok parlamentjéről hírhez jutok, hát bizony ott sem különb sokkal a helyzet, ha egyáltalán az. Amire viszont még ennyi év után is rácsodálkozom, az az a fajta személyeskedés, amikor már a politikai ellenfél (volt elvbarát) normalitását is kétségbe vonják. Mert ez nem különbözik attól, hogy „Dósa István megroggyant”.
 
 Természetesen lehet, hogy a politikusi lét sokak idegeit felőrli; lehet, hogy nagy tételben gyártják már a sárga festéket a parlament újraszínezéséhez (ahol középiskolás voltam, az ország egyik legnagyobb elmegyógyintézetét nevezte a köznyelv „Sárgaház”-nak). Mégis, valamennyire ismerve őket, de feltételezve majdnem mindent róluk, mindig meglepődöm, ha egy-egy őszinte mondat átüt az úriemberség hamis látszatán. Hogy Gyurcsány „idegbeteg”, „zavart személyiségű”, Orbán pedig „hatalommániás diktátor” – ezt már az iskolások is fújják, szinte közmegegyezés van az ellentétes oldalon a két személy megítélésében, mondhatni: a toposzok kanonizálódtak.
 
A kör azonban egyre bővül.
„Almássy Kornél mai nyilatkozata egy megzavarodott ember vagdalkozása, amelyből semmi sem igaz. Lelkiismerete nem hagyta nyugodni, összeroppant saját tette súlyától, következményeitől” - így jellemzi Herényi Károly volt frakciótársát. Lehet, hogy csak a hétköznapi ember mondatja velem, de én egy barátomról akkor sem állítanék ilyet, ha igaz lenne. Amivel pedig Almássy vádolja az MDF vezetőit (és a titkosszolgálatokat), hát az meg bizony idegbeteggé tehet mindannyiunkat. Ha igaz.
 
 Fájdalom, az ilyen szintű diagnózis-felállításba az általam nagyra becsült Navracsics Tibor is beszállt: „Szilvásy György nem James Bond. Csak egy paranoid, félelmeitől és alantas vágyaitól gyötört ember” – írja. Kedves Tibor, ne, könyörgöm, ne! Maradjon ez a "komoly" szóvivők dolga! „Az ember bizonyos szint fölött nem süllyed bizonyos szint alá”- mondja Esterházy. Ehhez tartsuk magunkat.

 

3 komment

Címkék: közélet parlament

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr5683531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neo 2008.09.30. 17:38:46

Ajánlom figyelmedbe a következő írást:

www.kibulizottorszag.net

Elég jól elmagyarázza, hogy miért van minden héten egy-két "ügy".

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.30. 17:58:12

Neo,
a szerző "jó ismerősöm" a neten keresztül, írását ismerem és nagyra becsülöm érte.

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.10.04. 11:09:23

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.30. 17:58:12,

Én is, én is! És nagyon jó Neoól, hogy linkeli az írást. Én is szoktam, és fogom ezután is, akárhogyan habzik itt-ott egy-két magát az internet csendőrjének kinevező alak szája. Volt, amelyik lenyűgözően, korábbi előzmény nélkül a „barom” valamint „féreg” jelzőkkel hízelgett pusztán egy az írást népszerűsítő rövid hozzászólásomért. Egy másik meg föltéleteket próbált szabni, hogy mikor írhatok be és mikor nem. Ilyenkor nem győzök csodálkozni, hogy ők mit képzelnek, kicsodák?

Ugyanakkor rendes tőlük, hogy a gyakorlatban ezzel is csak ráirányítják a linkre mások figyelmét!

Ami a fönti posztodat illeti, persze teljesen egyetértek, de hozzátenném, éppen a Kibulizott szellemében, hogy nem véletlen, hogy nálunk azok a dolgok röpködnek amiket kifogásolsz és amik demokratikus országok parlamentjeiben nem. Ott nincsenek ilyen típusú személyes ellentétek, ha vannak, a nyilvánsság előtt sosem hangoztatjék őket, az általad joggal kifogásolt módon biztosan nem. Ott az ellentétek poitikaiak, ami normális, hiszen más más álláspontot képviselnek. Nálunk viszont a valóság az, hogy egy helyen állnak a Nagy Ellenfelek, érdekeik közösek, és effélére azért kényszerülnek, hogy a nyilvánosság előtt fönn tudják tartani szembenállásuk látszatát. Magyarul: rájátszanak néhány lapáttal. Itt is kilóg a lóláb.
süti beállítások módosítása