babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Gonda László: hülye vagy provokátor

2008.10.19. 18:26 sasika61

 

 Legutóbbi posztomban nem akartam szólni róla, hogy a kórházvédők szombati nagygyűlésén megfigyelhettünk néhány érdekes jelenséget. Azért hallgattam, mert nem szerettem volna, hogy ez bármilyen módon rossz fényt vessen az összejövetelre, ráadásul tudom, hogy attól függetlenül történt mindaz, amit most leírok.
 
A szervezők már előzetesen, de a helyszínen is hangsúlyozták, hogy nem pártrendezvényről van szó. A téma jellegéből adódóan persze több felszólaló hangsúlyozta a szocialisták felelősségét, de egyébként a közönség nagy része nem nyilvánította ki egyértelműen pártszimpátiáját. Kivéve a Jobbikot és a Munkáspártot. Különösen látványos volt a Jobbik jelenléte, hosszú zászlóik messze kimagaslottak a tömegből, nagyon úgy tűnt: nem azért jöttek, hogy valamit lássanak, hanem hogy őket lássák. Nyílt jelenlétük az ostobaság csúcsa volt ezen a délutánon, amikor egy elvileg pártok feletti ügyet, amely alkalmat adhatna a jobb – és baloldalon való felülemelkedésre, igyekeztek belerángatni a pártpolitika mocsarába.
 
 De az igazán érdekes Gonda László feltűnése volt. (Aki nem tudná: Gonda a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 vezetője, a Gyurcsány-beszéd utáni Kossuth téri tüntetéseknek volt a moderátora, azóta is rendszeresen feltűnik mindenütt, ahol két cintányért összevernek…)
 
 Leszögezem, hogy eleve irtózom az izgága-önjelöltektől. Gondát először március 15-én Pesten láttam, az Erzsébet-híd pesti oldalán lévő kis utcában felállított kordonon kívánt átkelni, valószínűleg Demszky beszédére ment volna. A biztonsági emberek nem engedték, nagy hangon vitatkozott velük, miközben rázta a kordont, mint majom a ketrecét. A jelenetet eddig követtem, mert különösebben nem érdekelt, s egyébként is megbeszélt találkozóm volt a testvéremmel másutt.
 
 Most itt tűnt fel, Egerben. Nagyjából egy órája tartott már a nagygyűlés, amikor megállt előttünk kb. másfél méterre, s nyomban követte őt két fiatalember, az egyiknél nemzeti színű, a másiknál Árpád-sávos lobogó. De nem akármilyen: ekkora zászlókat én még nem láttam, hatalmas, több négyzetméternyi területük uralta a tér látványát, az Árpád-sávos közvetlen mellettem állt, a nagy felületbe rendszeresen úgy belekapott a szél, hogy az illető alig bírta megtartani, bele kellett a rudat akasztania az övébe, hogy ki ne essen a kezéből. Gonda rendre odament hozzá, valamit sugdolóztak, majd messzebb ment tőle.
Feltűnést először azzal keltett, hogy nagy hangon be-bekiabált a szónokok beszédeibe, uszító hangnemben és tartalommal, láthatóan az volt a célja, hogy fölfigyeljenek rá. Hogy rá figyeljenek, ne arra, amit a szónokok mondanak. Közben meg-megkeresték különféle figurák, legtöbbjük láttán az embernek kotorászni lett volna kedve a zsebében, hogy adjon egy húszast, annyira szakadtan néztek ki, egyesek megsimogatták öltönyét, mintha a puszta érintése varázserővel bírna. Hogy kik voltak ezek, nem tudom, de szerintem nem egriek.
Egyszer aztán egy idősebb hölgy, akinek mellén ott lógott a „Rendező” felirat, odament az Árpád-sávos zászlót tartó fiatalemberhez, s megkérte, hogy tegye le a zászlót, vagy menjen el, mert ez a jelkép itt nem kívánatos. Erre Gonda éktelenül hangosan, magából kikelve, itt szokatlan agresszivitással üvöltözött a nővel, hogy vegye tudomásul, a zászló itt marad, ha nem tetszik, hívjon rendőrt stb. A körülötte állók megrökönyödve nézték a jelenetet, a helyzet már-már odáig fajult, hogy botrány fog kitörni, mikor a rendező hölgyet egyik kollégája elvitte (kimentette), Gondát pedig a körülötte állók intették higgadtságra, így végül a botrány elmaradt. Gonda még vagy félórát volt a közelemben, ezalatt is végig belekiabált a szónoklatokba, míg váratlanul eltűnt.
 
 Fellépése az emberek többségében megbotránkozást keltett, s hazafelé kollégámmal arról beszélgettünk, ez az ember ennyire hülye, vagy provokálni akart, mellékútra futtatni a nagygyűlést. Én nem ismerem annyira, hogy a kérdést eldöntsem: mindkét opciót kész vagyok akár egyszerre is támogatni.

11 komment

Címkék: közélet gonda lászló kórházvédő nagygyűlés

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr28721826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gonda László 2008.11.13. 03:25:05

sasika61!

1. Sosem ráztam kordont! Amit írsz márc.15-ről, annyiban igaz, h. nem rendőrök, hanem magán örző-védők közterületen intézkedtek-rendezkedtek, a rendőrök - akik, meivel ismernek ödaköszöntek és KÍNOSAN érezte magát a parancsnokuk, akivel többször beszélgettem már - tisztes távolságból nézték az eseményeket.

2. Mit értetek el? Impotens, szerencsétlen birka viselkedéssel, gazemberekkel, tolvajokkal szemben már semmit nem tudtok/tudunk elérni. Nem veszed észre,h. 100 milliárdokról szól a történet. Éger István pontosan elmondta közös 3 napos kirándulásunkon, Kárpátalján, h. ha ezt megszerzi a Hospinvest, akkor megússza a csődöt!.... Megszerezte, mert Te/Ti nem veszitek észre,h. semmi esélyetek, esélyünk! Nem a témáról beszélsz, hanem engem szapulsz.? "Kádár, gyáva, idióta népének része vagy!" A görögöknél idiótának nevezték azokat, akik nem szavaztak, nem politizáltak!!!

3. Ezt a hont Árpád alapította, javaslom nézd meg a bécsi képes krónika idevaló képeit. Gondolom nem tudod mi történt 907-ben Pozsonyban és hány fiát áldozta Árpád a hzáért? Ő is pár nappal késöbb meghalt, de több mint 100 évig nem támadtak a germánok. A magyar címer bal fele Árpád-házi címer. (kb.1500-ig ez volt a magyar címer. Lásd a dinnasztia múzeumban, Brüsszelben!). Nemzetáruló aki ezt el akarja küldeni magyar köztérről!

4. 3 díszvendég, szónok is odajött hozzám üdvözölni. Azt persze nem láttad. A többi kedves, köszönő embert sem. TE VAGY A CSÚSZTATÓ BIRKA!

5. "Nagy hangon" bekiabáltam, mert szerencsétlen vesztesek vagytok, vagyunk. Se demokratikusan megalapozott köztársaságunk, se alkotmányunk, lassan már maradék hazánk sincs. Ezt én elmondhattam a Napkeltében is! www.harcter.hu -n a Gonda László névre pittyentve meg is nézheted.

Te szerencsétlen álnéven bújkáló nem veszed észre mi folyik itt? Nem tudod kiolvasni a jelenből a jövőnket? Nem látod, hogyan sorvadunk, pusztulunk? 3 millió nyugdíjas, 3,1 millió létminimuon élő... Már 10 millió alá süllyed a lakósság száma (1985.10,85 millió volt)! Mit tudok én még provokálni? Ilyen birkákat mint Te elsöpörnek. Ott voltam okt.31-én éjjel is, bár többen kértek,h.szóljak, de nem tettem. Morvay Krisztina bajtársa vagyok és ő is nekem. Ő is fölszólalt az éjjel, amikor Kaposvárról ment hozzátok. Ahelyett,h. megköszönnéd a segítséget, finnyáskodsz, dehát bamba, vesztes ember nem képes harcolni, küzdeni. Kényeskedik és az urak kutyája lesz. Olvasd el Petőfi Kutyák ill. Farkasok dalát! Én az utóbbi vagyok, Te meg pitizzél, hátha kapsz valami maradékot.

Az én nevemmel is fémjelzett a Gyurcsány-Veres csalásával, megtévesztésével félrevezetett választás miatti per (az egyetlen!) és a BRFK elleni, a Kossuth tér jogszerütlen kiürítésével kapcsolatos per is. Megnyertünk egy pert az MSZP ellen a HITLER+KATIN=KATYN máj.9-i 20m-es plakátunk miatti rágalmuk következtében.

NA jól kibosszankodtam magam, de megsérteni nem volt szándékombvan. Viseld el és nézd meg a You Tube-ban hogyan harcoltak szüleink 1956-ban! Többet nem írok, vitába nem szállok veled.

lescor 2008.11.13. 19:13:06

Kedves Gonda László!
Nem igazán tudtam követni sem az érvelését, sem a gondolatmenetét, az viszont feltűnt, hogy könnyen és gyakran elveszíti a béketűrését. Ezzel a mentalitással nem fog túl sokat segíteni sem a harcostársain, sem az ügyön, amiért harcol.
És még valami: attól, hogy valaki üvölt, még nem lesz farkas.

Gonda László 2008.11.14. 02:10:33

Kedves "lescor", elkeserítő és kimerítő mindaz amit megéltem. Ezzel a "civilizált, úri emberkedő" mentalítással meg évtizedek óta csak sorvadunk, pusztulunk. Az értelmiség elárult és kimerült.

Ha nem érti amit írtam, akkor az még jobban elkeserítő. De én itt már semmin nem csodálkozom. Ne éltem volna 14 évet a Szabad Bajor államban, akkor nem tudnám ilyen élesen milyen bamba nép lettünk... Mit nem lehet ezen érteni? Válaszoltam egy vádló, névtelen levélre.
Ha itt jogállam lenne, akkor a Gyurcsány-Veres elleni pert nem mi, hanem az ügyészség kellett volna kezdeményezze, vagy a közt.elnöknek akit tanúként is "meghívtunk". A pert, amit mi indítottunk, két éve huzzák! Ha csak ez tisztességesen befejeződne, akkor már megtettem volna a legfontosabbat és rég új választásokat kellett volna kiírni...
De nem érti Ön sem,h. itt nincs és nem is volt sem köztársaság (egyébként ez az 5-ik demokratikusan nem megalapozott!), sem alkotmányos jogfolytonosság, sem jogállam. De ön csak bújkál a nem létező falak mögött, ami csak egy egyszerű paraván. Már nem hiányzik sok a valósággal való szembenézéstől. De az már késő lesz, mint 1920.júni 4-én. Én viszont szóltam! De az elitünk akkor is férfiatlan, impotens és egoista volt! Megtűrte az idegent, a haza- és nemzetárulót maga között....
Amit írt, az sajnos tipikus. Ha ezt valaki nem érti azon nem lehet segíteni. Halálba menetelő, sorvadó, pusztuló nép tagja aki a mi helyzetünkben úgy beszél, hogy hallani is alig lehet... Már teret nyertek, elfoglaltak, készülödnek az új honfoglalók. Mint anno az oláhok, tótok, rácok, rutének,... lassan a cigányok, zsidók etc. Ön sem ért ezek szerint semmit. Olvassa el, mit tettek a zsidók Palesztinában 1947-ben a Le Monde -ban, Lovas fordításában...
A formával kötözködik és a tartalomra nem is próbál ráhangolódni. Csak akkor kiabáltam amikor kellett, mert nem volt mikrofonom. Azt is illene meghallani, mit mondtam, de arra már nem tud figyelni, mert egyszerúbb a lényegre nem reagálni, könnyebb imátkozva mellébeszélni. Meg is van az eredménye. Utolsók mlettünk Európában szinte mindenben. Kár volt ennyit is írni. Isten áldja. A tettek és az eredmény számít és nem a szavak. Üdv GoL

"Előre ország népe harcra hát....!" Gyöztes nemzetek himnusza így kezdődik. Mi "a futottunk még" kategóriába tartozunk? Borzasztó hallgatni azt a sok ki nem mondott igazságot...szinte az egész országban. Hullaszagú ország lettünk. Én már megértem, hogyan sorvadt el a magyarság (az elmagyarosodott, de kivándorló német, zsidó...) pl. Temesváron az elmúlt 50 évben.

Gonda László 2008.11.14. 02:31:18

Még egy szóra: milyen érdekes,h. egy névtelen, gyáva ember "hülyének, vagy provokatőrnek" nevez, de ebben semmi kivetni valót nem talál senki. Ön sem. Ott nem kényeskednek. kb.1920-ig ezért párbajoztak. Lásd
gróf Tisza és gróf Károlyi párbaját 1913 januárjában, mert K.M. nem fogadta T.I. köszönését... De ez is egy jellemző történet és a jelenlegi helyzet is sokat mondó. Károlyi szobra ott áll a PArlament mellett, ahol Tisza szobra állt... Károlyi Mihály haza- és nemzetáruláshoz csak a levelezéseit kéne elolvasni...,de ez túl messzire vezetne. Köszönöm,h.elolvasott.

Gonda László 2008.11.14. 05:43:29

"...eleve irtózom az izgága-önjelöltektől". Nem vagyok önjelőlt, de ezt neked nem fogom elmondani, mert láthatólag semmit nem tudsz rólam, pedig lenne módod, mielőtt gyáván sértegetsz. Én meg irtózom ettől a fajta "értelmiségtől", aki bűnrészese ennek a kórképnek és gyáva bevallani és megkövetni akiket indirekt tönkretett bűnős tunyaságával, hallgatásával. "Ahogyan szavaztál úgy bánjanak veled..." Ezt mikor írta valaki és miért? Te biztosan nem-el szavaztál.

Kórkép a hazáról

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=155363

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.14. 15:30:35

Tisztelt Gonda Úr!
Én sem kívánok Önnel vitatkozni.A cikkben leírt esetet Ön sem cáfolta, amit írta, az tehát igaz volt.
Lehet, hogy Önnek igaza van a diagnózisban, én viszont biztos vagyok benne, hogy az Ön módszerei taszítják a társadalom többségét, így aztán esélye sincs, hogy a bajokat orvosolja, mert elég megjelennie, s akkor a többség már legyint is.
A konkrét ügyben sokkal helyesebb lett volna megnyerni a "balosokat" is, olyan nevekkel azonban, mint az Öné, ez eleve lehetetlen. Jelenléte bármely ügynek többet árt, mint használ.
Nem vagyok gyáva, a blogvilágban mindennapos dolog, hogy nicknéven írunk, ha végiggolvassa cikkeimet, és szán rá egy kis időt, öt perc alatt kiderítheti, ki vagyok.
Ez az utolsó Önhöz írt válaszom, minden jót:Sasika.

lescor 2008.11.15. 00:22:26

Kedves Gonda Úr!
Most, hogy megosztott velem személyes információkat, jobban értem önt. De amíg csak egy üvöltöző embert látok, addig inkább elmegyek a közeléből.
Gondolkodom a szavain.

Gonda László 2008.11.15. 09:41:56

Kedves sasika61..., na még ezt is leírtam!
Ha ön is a föntieket már leírta, akkor nem reménytelen a helyzetünk. :)
Fájdalommal és nagyon nehezen élem már meg mindazt, amit megéltem 791 napja, meg előtte több évtizede. Amikor Egerben voltam, összesen 3-szor, akkor is nagyon nehezen éltem meg azt amit ott is tapasztaltam. Átélem a betegek, a családok drámáját, akik ott dolgozt(n)ak és kiméletlen, hitvány hazugok, gátlástalan tettei ilyen megalázó helyzetbe hozzák őket, Önöket.
Aki tesz felém egy gesztust, h. megértsük egymást, azt én egy jelzésnek tekintem és értékelem... Nem idézgetek a bibliából, mert minden emberben ott van a teremtő, csak meg kell találni a közös hullámhosszot. Ezt van aki ösztönösen megérzi és alázattal, tisztelettel gondol az Istenre, vagy igazából sosem tudja meg mivégett volt a földön.

Nekem mindent el kell viselnem az ügy érdekében.

Éppen az a szörnyű ebben a drámában, ami az országban lejátszódik, h. egymást marjuk, de közben egy ördögi, erkölcsi skrupulus nélküli, embernek kinéző hitvány gazemberek teszik tönkre az emberek HITÉT! Az erkölcsi válság a legszörnyűbb. Amikor nem tudjuk ezeket elzavarni, amikor 100 várandós anyából 70 megöleti gyermekét, mert ilyen mélyre süllyesztették a "körülményeket", akkor nem csoda, h. az indulatok kitörnek. Csak önmagában ez a tény is elviselhetetlen...
Sajnos be kell lássam,h. kimerűltem és erőt kell gyűjtsek..., mert ha ellenszenves vagyok, akkor én is hibáztam.

De jellemző a helyzetemre,h. ma hajnali 4-kor feküdtem le és most egy olyan embernek írok, aki megalázott szavaival. Tegnap este egy kb.60 fős társaságban voltam, akik tagjai és pártolói a nja.hu, ill. az oktober23bizottag.hu honlapokon olvasható személyek. Köztük volt Csókai, Cigány Imre (EU tisztviselő Brüsszelből), Reiner Péter, Morvai, ... Kicsit röstelkedem,h. ilyen benyomást keltettem Önben és személyeskedtem fenti soraimmal, de lelkileg nagyon el vagyok keseredve,h. itt tartunk. Most pedig megyek a Szociális Fórum által szervezett Civil Nemzeti Csúcsra - www.kuruc.info/r/1/30776/ - de még szántam rá időt, h. ide betekintsek.
Köszönöm,h. legalább elgondolkodik.
Az a fiatalember a hatalmas zászlójával egy ellenálló, a maga módján. De tiszta belső indittatásból. Kezdetben nekem is ellenszenves volt, de megértettem őt és tisztelem, mert ELLENÁLL. Lehet rá számítani és csak azért is lengeti zászlónkat. A honalapító Árpádházi sávos zászlót. (Az USA szabadalmi díjat kellene fizessen nekünk... :) )
Hosszú az út lélektől lélekig, és én is megteszem amit lehet.
Kellemes hét végét kivánok gyermekei, családja társaságában. Beleolvasva másutt is soraiba, igaza van, h. kiolvasható személye. Nagy tisztelettel adózom Ön felé,h. 4 gyermeket nevel és még jut ideje erre a honlapra is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.15. 10:25:26

Üdvözlöm, Gonda Úr!
Mégis válaszolok, ha már Ön is megtette.
Ha több írásomat is elolvasta, aligha tagadhatja, hogy a magam szerény eszközeivel én is azért írok, mert bár patetikusnak hangzik: féltem a hazámat. S azért itt, az Indexen, mert meg akarok győzni olyanokat is, akiket türelmesen, szép szóval, nem annyira nagy hangon, neveléssel talán meggyőzhetek. Lehet, mindez naivitás, de ha csak egy embert is sikerül, már megérte. S mi több egy embernél? Semmi.
Úgy tapasztalom, hogy a párbeszédszerű meggyőzés, érvelés legalább meghallgatásra talál, a látványos, erőszakos akciók viszont automatikus elutasításban részesülnek, ezért választottam ezt a formát. Nem biztos, hogy igazam van, de talán tanári szerepem részévé vált a személyiségemnek, vagy eleve hiszek a nevelés erejében, azért lettem tanár, mindenesetre egyéniségemtől idegen a hangoskodás. Ráadásul –mint írtam – nem is célravezető szerintem.
Bánt, ha bárki is embereket eltaszít a talán közös céltól, ezért írtam meg a posztot Önről. Ha tévedtem, rosszul ítéltem meg a dolgokat, elnézését kérem. Nem akartam Önt személyében megbántani, csak a módszerét kifogásolom.
Üdv:Sasika.
süti beállítások módosítása