HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A csapra vert ország

2008.10.21. 16:19 sasika61

 

 Hogy az isten verje meg valahány mutyizó, állami pénzeken élősködő politikus csak van ebben a kurva országban! Hogy szakadna rá az ég mindazokra, akik a lakosság túlfogyasztásáról óbégatnak, s megszorítást követelnek! Hát kik fogyasztanak itt sokat, a páncélozott Audikon kívül? Nem ők, akik ránk mutogatnak?
 
 Itt van ez a mai hír: kilencvenmillió forintot nyert az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól a Vadász János vezette Szenior Foglalkoztatási Szövetség http://www.mno.hu/portal/592352.
Ez az ember még működik, él, közemberként mozog, s továbbra is hozzájut, persze abszolút tisztességes pályázat útján milliókhoz? Hány ilyen barátot, volt elvtársat, megbízható szakszervezeti vezetőt, gazsuláló értelmiségit kell még milliókkal kistafírozni, hogy egyszer vége legyen az állami pénzek lenyúlásának? „Hordó az ország, csapra verve s nyitva”- írta Ratkó József még a nyolcvanas évek végén. S azóta? Jobb nem beszélni róla…
 Itt van válság? Itt, ahol mindig telik pár millióba kerülő, senki által nem olvasott, fel nem használt tanulmányokra? Ahol milliárdokat szórnak a szélbe – no meg baráti zsebekbe – kormánypropagandára, olyan kiadványokra, amelyek többnyire egyből oda kerülnek, ahová valók: a kukába, rögtön a kutyaszaros zacskó mellé? Itt, ahol nem létező hegyekhez építenek alagutat, ahol az autópályákért többet fizetünk, mint a valóban hegyvidéki horvát területen? Mikor veszik már észre tisztelt képviselő urak, kormánytagok, hogy Magyarországnak hányingere van, s alig várja, hogy megszabaduljon önöktől! Önök jobban radikalizálják a társadalmat, mint száz szélsőjobboldali kiadvány vagy hírportál! Mondjak példát?
 
A helyi tv-ben láttam egy heti hírösszefoglalót. Itt járt Kovács Kálmán, nem a focista, ő még volt valaki, vagy legalábbis rövid időre azt hittük róla. Nem, az SZDSZ képviselője. A bejátszásból kitűnt, hogy a szokásos 10 főnél is kevesebben voltak tájékoztatóján, 1-2 kivételével újságírók, mintegy 3-4 fő. Ezek után bejátszották a Jobbik országjárásának egri állomásáról készített riportot. Morvay Krisztina és Vona Gábor a város legnagyobb rendezvénytermét is megtöltötte, az ülőhelyek mind foglaltak voltak, a falak mentén tömött sorokban álltak az emberek, egy gombostűt is alig lehetett volna leejteni. Hát ez kell?
Nem érzik, hogy túlfeszítik a húrt? Nem lenne jobb elhúzni, amíg még lehet?

156 komment

Címkék: közélet válság vadász jános

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr47724860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chaoyang 2008.10.21. 21:34:45

bunozok min. politikus, ugyved, kepviselo, rendor, onkorman yzatis, hivatalnok, csinyovnyik..mind, mind, mind...

Kenedy01 2008.10.21. 21:36:37

Viktor alatt sokkal jobban éltem. Most állandóan basztatják a kisembert,mindenkibe belekötnek majd lehúzzák ahol tudják. Ilyen nem volt,és ez a rohadt mostani regnáló elit alatt változott meg.

Julius Frey 2008.10.21. 21:37:08

Káposztakukac,

Hol a faszban élsz te? Magyarországon? Van egy elvi különbség a Fidesz és a Maszop között: a fidesz képes volt programokban gondolkodni, volt koncepciója, még ha szar is (lásd.: lakáshitelezés,Széchenyi terv stb.) Gyurcsány még egyetlen épkézláb ötletét sem tudta véghezvinni. Azért hibás, mert a saját mutyizó csürhéjét sem tudja korlátok között tartani, motiválni, nem bírt a saját partnerével egy irányba haladni. Voltak jó ötletek az elmúlt hat évben, csak a szekér sokszor két irányba akart velük elindulni. A miniszterelnöknek nem kell becsületesnek, nem kell atomfizikusnak lennie. Lehet akármilyen sötét fasz, ha csürhét egy irányba tudja terelni maga alatt: na ez nem ment a Ferinek, de ment a Viktornak. Az emberek húznak szélre. Ez azért van, mert óriási az elégedetlenség, morálisan lezüllött az ország. A Vikor van annyira karizmatikus, még ha rühellem is, hogy gatyába rázza itt a dolgokat. A Maszopos tábor csak túl akar élni, és lehetőleg szimpatikus akar maradni a választói előtt Így nem lehet egy válságot kezelni. A Viktor képes arra, hogy akármelyik parasztját felzabáltassa az oroszlánokkal, a Gyurcsány csak a Cuslágot engedte veszni. Ez most langyos tempó ide...

boka · http://csaszu 2008.10.21. 21:37:56

"jobboldal képes a bukott kormányt leváltani "

Bár lenne jobboldal magyarországon ! Az mdf próbálkozik valami olyasfélével, de az meg az embereknek nem elég kádári ( meghát amúgy sem szeretjük őket )

É2I 2008.10.21. 21:41:20

mxplanet 2008.10.21. 21:14:34
irén!
én 120 km-re dolgozom és lakom a barátnőmmel.3 éjszaka ott 4 itt.

Nem tudom van-e gyereketek, mert az már lehet bökkenő.
De én nem is igazából a távolságot mondom bajnak, hanem a megközelíthetőséget.
Nekem személy szerint nem lenne a 4+3-as heti megoldás elviselhető, ennyi. (Jártam én is vagy egy évig napi rendszerességgel 90+km-re dolgozni, tehát nem a munka fáj.)
De azt kifejezetten nem értem (igazából mégis, csak az már tényleg kemény politika), hogy miért nincsennek a komolyabb beruházások szétszórva az országban, ilyen esélyegyenlősségi (munka lehetőség) valódi elgondolások okából. Ha megyénként lenne egy-egy multi , aki tudna foglalkoztatni 1000-1500 főt, az már ad(hat)na egy biztonsági alapot.
Erre szinte mindegyik dunántúli beruházás, pestről elérhető autópálya mellett. (Persze tudom, ez kell is a nagy cégeknek, de ne mondja senki, hogy ezt ne lehetne tervezni keletebbre is.) Ugyanakkor keletről toborozzák a munkaerőt, mivel ott már nem állnak szóba velük a kínált (minimál) pénzért.

Frank99 2008.10.21. 21:41:20

Kenedy.

Mit is bizonyítottak?
Hogy ők is tudnakk lopni, ők is tundak ügyesen kavics-szerződést szerezni, szőlőt venni???

Ti komolyan elhiszitek, hogy a TI szép szemetekért csinálja BÁRMELYIK politika-bogár a rajzást?

nem gondoljátok komolyan, ugye?

de ez nem csak itt van, nézzétek Obamát USA-ban.
vagy bárhol máshol.

az a nagy baj, hogy ezért mi egymás torkának megyünk magyarok. ez a legnagyobb baj.

Julius Frey 2008.10.21. 21:44:16

"Az mdf próbálkozik valami olyasfélével"

ugye most viccelsz:-) az öröklési illeték eltörlése és a Maszop fű alatti támogatása neked jobboldaliságot akar jelezni? Én másra nem emlékszem az MDF munkájából, javítsatok ki, ha ti igen. Az exfideszes exhibicionista, agresszív díszköcsög felvétele az MDF-be szintén konzervatív, polgári értékrendet sugall a választóknak, vagy tévedek?

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.21. 21:44:26

Meg elég érdekes hogy feri minden héten bejelent vagy 5 programot. Neki és a pártjának fingja nincs mit kéne kezdeni valójában. Mindenki röhög rajtunk milyen egy abnormális ország vagyunk,és ezek után még viktortol félnek. megáll az ész.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 21:44:44

Jobboldali program kell legalább 2-3 évig, talán ez a Simor András alkalmas is lenne rá, lehet, hogy most neki készitik elő a terepet. Az önkormányzatok kamu alapítványba menekítik a költségvetési pénzeket. Ehhez képest a Parlamenti elit kispiskóta.

mxplanet 2008.10.21. 21:45:06

enenmegaziren 2008.10.21. 21:41:20

mert a minél több fizetni képes ember közelében akarnak lenni. ez egy 22-es csapda

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.21. 21:48:41

Frank99

A két politikai erő sötét ügyeit hetekig lehetne hetekig magyarázni.De nem ez a lényeg már! A dolog abban áll,hogy ha a fidesz lopott is az mellé sokkal nagyobb hasznot csinált. Most pedig csak rombolás történik.Tényeeg nincs érdemi kormányzás. Túl kéne már lépni ezen "az egyik kutya másik eb" elven.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 21:51:09

"neked jobboldaliságot akar jelezni"

Ha valaki, akkor én kezdetektől utáltam az mdf-et, de tőle hallottam először a családi pótlék, rászorult segély,tandíj, vizitdíj dolgot, amikor a többiek a "szegény kisembert" féltették. Ez igazi jobboldali program. Amikor kiderült, hogy választások előtt a fideszből zsaroltak valami buzeráns papot, és az ellen felszólaltak az nem volt szimpatikus, mert a papokat sem nagyon szeretjük, de a jobboldaliságba belefér. Az mszp-nek nyalnak, de ott is jobboldali program jön ( szerintem ).

Pelso 2008.10.21. 21:52:59

Julius Frey,

Miről beszélsz? A kedvező kamatozásu lakáshitel rendszer és a Széchenyi terv egyike Orbán népszerűségnövelő populista lépéseinek, amely költségeit még sokáig nyögi a költségvetés, pontosabban az adófizetők, Te is. Ez ám aztán a "program"

deeler 2008.10.21. 21:53:09

nem lehet tul lépni, mert a gazdaság helyreállitásához olyan intézkedések kellenének , amitöl mindenki falnak menne
és ezt a populista pöcs orbán se merné megtenni

igazábol nincs is kiut, vagyis csak egy,ha az ország totálisan csödbemenne

Kenedy01 · http://dpv37d 2008.10.21. 21:55:11

Az ország nem lesz túl jó állapotban de én legalább is biztos vagyok benne,miután a fidesz 8évig hangoztatta az igazát,ha kormányra kerül nem fogja érezni ezek után a dolgok súlyát? De. Ennél pedig már nagyon nehéz rosszabbul csinálni mint most.

prolee 2008.10.21. 22:00:27

Kenedy01!
Ha szar van, akkor mindig jön a "deafideszis" maszatolás.
A politika mocsok dolog, a politikusok pedig a világon mindenhol lenyúlnak.
Az arányokkal van a probléma. A fidesz ügyeskedett, de az ország szekere haladt.
A maszop meg csak lop, csal és hazudik. Igaz, ezt nagyüzemi módon teszi.

Pelso!
Miért is nyögjük a kedvező kamatozású lakáshitelt???? Meg a Széchenyi tervet??????

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:00:49

"Ennél pedig már nagyon nehéz rosszabbul csinálni mint most. "

Ez az arany igazság, politika mentesen

Frank99 2008.10.21. 22:02:54

"Túl kéne már lépni ezen "az egyik kutya másik eb" elven"

Kenedy, erről beszélek.

és ez lenne a LEGFŐBB:

minden oldalról.

sajnos ezek a barmok nem olvassák, amit mi itt a pórnép, próbálunk megfogalmazni...

prolee 2008.10.21. 22:06:13

Csak az a baj, hogy "túllépés" alatt azt szoktuk érteni, hogy a fidesz aszisztáljon a maszop baromságaihoz.
Én viszont nem azért szavaztam rájuk. Az ellenzéknek is vannak kötelezettségei.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:11:17

"Miért is nyögjük ?"

Miért is nem nyúl hozzá senki ? Egy átlagos támogatott hitel után 600 ezer ft a támogatás, amit 2004 vagy 2005-ig lehetett felvenni.

Most, hogy a lakásárak visszaestek a 2001-es szintre, ki tudná kifizetni ?

A széchenyi terv egy ezüst étkészlet eladás volt, hogy a nyugati dekonjunktúrát ne érezzük meg.

A Varga Mihály azt mondta, csak addig működött volna, amíg a nyugat be nem indul. Erre a szocik méginkább költekeztek ( persze ez akkor nekünk volt kedves ), ezért nem lehet támadni senkit, hogy "túlköltekeztél, te szemét, mert olcsóbban adod a gázt, mint veszed, hogy rohadj meg !" És még száz példa. Most itt a számla, a metál daewoo már kicsitt kopott, az új lakás már kicsit koszos falu, a főnök meg egyre hülyébb.

É2I 2008.10.21. 22:11:38

"22-es csapda"

Erről beszéltem. Erre kellene a kormány megfelelő döntése. Csak nem akarják, merik.
Ha máshol is fejlődne a gazdaság, ugyanúgy a fizetőképes kereslet is. Tehát nem önlegerjesztő lenne a folyamat, hanem gerjesztő; azaz gazdaság élénkítő.
Sajnos ez az, ami a bal oldal szerint nem jó, csak az ha mindenki kuporgat, de be ne fektessen. Van olyan elemző , aki szerint ez a jó taktika. Most ez az ingatlanpiaci lufival együtt pukkant ki.
Az igazi baj csak az, hogy a mi farkunkkal van már megint a csalán kaszálva.

Pelso 2008.10.21. 22:11:54

Prolee,

Mindössze azért, mert a a támogatott és a piaci kamatozásu hitelek közötti különbséget a költségvetés fizeti a bankok felé.

A nép - te vagy! 2008.10.21. 22:12:14

enenmegaziren 2008.10.21. 21:07:26 ,

Figyelj! Fölösleges vádaskodnod, mielőtt érthetnéd miről beszélek. Ha elolvasod és átgondolod, amit ajánlottam, érteni fogod.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:13:23

kicsitt helyett kicsit, mert automatikus tárgyeset

Julius Frey 2008.10.21. 22:14:51

Pelso,

A Széchenyi kártya a kisvállalkozások fejlesztését szolgálta, nem a fogyasztást, gondolom innen a költségvetési hatásait (populizmusát) nem kell magyarázni. A lakáshitel program nem volt egyértelműen jó, de ténylegesen segített a lakáshoz jutás problémáján, ami lehet populista, de volt egy gazdaságélénkítő hatása, ami a GDP-ben is kimutatható, ez pedig a lakásépítési boom. És itt oszlatnék el egy tévedést: az, hogy egy döntés esetleg Marinéninek jó, az attól még nem feltétlenül populista faszság. A 13. meg 14. havi nyugdíj, meg a korlátlan szociális juttatások na az populizmus, az lófaszt sem termel és lófaszt sem élénkít, csak fogyasztásra buzdít, amit én és még 2,5 millió társam finanszíroz, beleértve az állami alkalmazottakat is.

Gyurcsány Feri 2008.10.21. 22:16:15

Drága Jobboldali barátaim!

Annyira szánalmasak vagytok ezzel a "monnyon le" maszatolással, ez már koalíciós elvtársatoknak, Torgyán doktornak sem jött be, anno Gyuszi bácsi ellenében, miért lenne ez most másképp?

Jöhet a Porfesszorok Társasága, meg a Polgári Körök, meg Hajrámagyarország Karta, meg Morvai Krisztike, meg akárki, márpedig én letöltöm ezt a két évet, ha tetszik, ha nem.

2010-ben meg majd el lehet menni szavazni, és ha szarul csináltuk, akkor majd jöhet utánunk más, aki szimpatikusabb, hitelesebb.

Szerintetek 2002-ben hajdani mentorom Péter jobb programot hirdetett, mint a Viktor?
Naná, mi az hogy, mondhatnám, de nem volna igaz.

Viktort akkor az ország többsége ugyanúgy elzavarta a büdös francba, mint ahogyan Ti szeretnétek engem, s ha 2010-ben így lesz, én veszem a kalapomat, és eltűnök.

Mert ez a demokrácia kedves barátaim, s nem az, amikor felgyújtjuk a rendőrkocsikat és melegeket verünk.

ddddd 2008.10.21. 22:20:32

Orbán Viktor: A miniszterelnök-csere megoldja a válságot

jól van, Viktor, ügyes vagy, meglesz a harmadik bukta is

mindenlébenkétkanál · http://bamberg.blog.hu 2008.10.21. 22:20:39

Oké, Sasika, legyen, vegyünk el fejenént évi 100 millát átlagban mind 386 képviselőtől. Az ugye 3860 millió, azaz 3 milliárd 860 millió. Tudod mit lehetne ebből a pénzből csinálni? Hát lószart. Venni még egy rakat széfet a kórházakba, mondjuk. Magyarország költségvetése ezer milliárdokban mérhető (és még így is kevesebb a GE éves büdzséjénél) Én értem, hogy kell bűnbakot keresni, de ne tegyük ezt ilyen egyszerűen. És most nem azt mondtam, hogy nem sikaszt az összes, csak hogy ne gondolkodjunk ennyire khmm... felszínesen.

baaz 2008.10.21. 22:22:31

csakhogy ne gondolja senki, hogy egyik jobb mint a másik:

www.kibulizottorszag.net/

0xFFFF 2008.10.21. 22:23:07

Éljen a (birka) békés többség ! Tetszettek volna forradalmat csinálni ! (by antall jocika)
Stb.

prolee 2008.10.21. 22:23:31

Haszon semmi Pelso?
Lakásállomány? (Én még éltem ifjúházasként a lakáshozjutás legcsekélyebb reménye nélkül. Mondjuk rá is ment a házasságom az albérletezésre.) Építőipar belendülése? Nuku?????
Merthogy a segílyke is a kőccségvetésből mén, oszt semmi hasznát nem látom.
Széchenyi terv?

légycsapó 2008.10.21. 22:25:23


A legnagyobb változásokat most tette volna meg egy kormány a rendszerváltás óta. Mindegyik előző fosott tőle. Szépen, és ügyesen szétzilálta a jobboldal ezeket a törekvéseket populista demagóg ijesztgetős hisztériával. Semelyik kormány nem lett volna képes ilyen elvetemült aljas ellenzék mellett normálisan kormányozni. Orbánéknak a világgazdasági válság is jól jött, hatékonyabban működhet a "minél rosszabb, annál jobb" retorika.

Mehikó 2008.10.21. 22:26:41

A Kultúra Fővárosából: Az eredeti tervektől eltérően, nem 160, hanem 320 millió forintba kerül a Pécsi Teniszklub ingatlancseréje, melyre az EKF beruházások miatt van szükség. A teniszklub elnöke történetesen Juhász István. A költségnövekedést ő terjesztette be a városi közgyűlésnek, mint a gazdasági bizottság elnöke. Micsoda véletlen...

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:29:40

"volt egy gazdaságélénkítő hatása, ami a GDP-ben is kimutatható"

Csak a GDP-ben ! Az adóbevételekben nem, mert az építőipar a fekete gazdaság melegágya. Minden pénzosztásnak van termelés növelő hatása, mert a nyugdíjas sem varrja be párnába. A lakáshitel program két év alatt hozott egy túlfűtött növekedést, utána az eladósodottak 20 évig kiszorultak a fogyasztási ( termelési ) piacról. Aki hitelre vett lakást, az még nem az övé ! Társtulajdonos a bank ( mint egy ott lakó ) ,aki csak akkor megy el, ha kifizettük az utolcsó csekket is.

A lassú növekedés mindennek a gyógyszere. Az ingatlanárak nőttek, tehát másra nem maradt pénze az egyszerü polgárnak.

Tanulság: Akkorát kell sz.rni, amekkora lyuk van a seggünkön

Frank99 2008.10.21. 22:29:51

Antal Joci?

Ő volt az, aki 10.000 Ft-ot adott egy tehén levágásáért.

persze ő is az országnak akart jót....
most így van Zalabaromfi, meg a lúdtömők, korábban a libamájasok és egyebek.

PERSZE ez mind az országot szolgál(ta)ja.

és ez csak a mezőgazdaság.

É2I 2008.10.21. 22:30:30

@A nép - te vagy!
"Figyelj! Fölösleges vádaskodnod, mielőtt érthetnéd miről beszélek. Ha elolvasod és átgondolod, amit ajánlottam, érteni fogod."

Vádaskodni? Hol? Én csak általam látott, tapasztalt dolgokat írtam le.
Nem szokásom sározni, max konkrét tapasztalat alpján.
Nos mostanába tapasztalom, hogy mivel vagyok olyan szerencsés, hogy (még) van munkahelyem sőt az életem társának is egyre kevesebbet tudunk félrerakni, egyre inkább tervezni kell a mindennapokat. (Persze ez eddig sem okozott gondott -a terv-, csak ebből látszik, hogy szorít a családi büdzsé.) Mindemellet lejártak a hiteleim, de a megtakarításain nem nőttek.....
Tudod nem kicsit fáj az, hogy adófizető polgár létemre látom, hogy más semmittevésből megél, én meg szegényedek. És ezt a jelenlegi (mindenkori is lehet) kormány élteti.
Nehogy vádaskodás legyen már, hogy leírom, lehetne (sokkal) jobban is. Csak talán az ország érdekeit kellene nézni, nem a saját zsebüket aktuális uraknak.
Peace, no meg jó éjjt. Off

prolee 2008.10.21. 22:30:41

Ki a fax az a juhász istván? Gondolom van belőle párezer az országban.

Pelso 2008.10.21. 22:31:01

Julius Frey,

Nem értünk egyet, de mindegy. Fentieket ugyanolyan elődleges pénzügyi háttér nélküli osztogatásnak tartom, mint pl amikor MP meglépte az 50%-os közalk béremelést.
Nem az osztogatás ténye pusztán a faszság, hanem oka s célja..

deeler 2008.10.21. 22:31:43

légycsapo

"nem csináltunk semmit az elmult 4 évben "

ehhez ugye azért nem kellet az orbán, de van igazság abban amit mondasz,
ezért mindkét párt elmehet a büdös francba

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:33:59

Nyolcszázezer közalkalmazott meg van arról győződve, hogy ők tartják el az országot !

Julius Frey 2008.10.21. 22:34:56

Kedves légycsapó,

Én még emlékszem a fidesz kormány alatti hisztériára, mikor még nem volt hírtv, atv, csak mtv meg a két kereskedelmi. Nem volt egy jobboldali újság, semmi. Persze a tv-ben, lapokban öreg kipróbált emberek dolgoztak, akik finoman szólva nem képeztek hátországot a kormánynak. Ne mondjad már nekem, hogy a fidesz az ellenzék, a sajtó és a közvélemény együttes támogatásával kormányzott. Ugyanaz a geci fúrás-faragás ment mint most, csak az a különbség, hogy mára a fidesznek is van hol hallatni a hangját, van médium ami a Maszop ánuszában turkál.

deeler 2008.10.21. 22:35:35

boka

szerinted az orbán kilökné az utcára a 2/3-ádt, vagyis 500ezer naplopot?
kétlem, pedig ez lenne az elsö lényegi lépés

prolee 2008.10.21. 22:39:15

Boka! Az építőipar sem teljesen fekete. Legfeljebb szja-ban, meg foglalkoztatást terhelősarcban nem volt megfelelő adóbevétel.
De emberek éltek belőle (ha feketén is) nem szorultak segélyre. Az áfa vonzatára nem is térnék ki.
Lakás pedig nem volt, a lakáshelyzetet meg kellett oldani.
Sajnos én ebből kimaradtam, így 11 évig albérleteztem két gyerekkel, amire egy lakás árát fizettem ki. A tulaj gondolod, adózott a lakáskiadás után????

xirtaebi · http://alojzia 2008.10.21. 22:45:49

Sasi megnyugodhat. Orbán majd szétcsap a jobbik házatáján, hiszen egy csapat. Nézzen körül a Fideszes önkormányzatok körűl is. Nyúlmáj, mint fasiszta ivadék?!... Akik most itt kommunistáznak, a Fidesz alatt majd fasisztáznak, vagy az már döfi lesz? Siralmas. Miért nem lehet normális hangnemet használni?

prolee 2008.10.21. 22:45:55

Én köztisztviselő vagyok. Tudod, miért hisszük azt, hogy mi tartjuk el ezt az országot? Mert minden nap kapunk egy új feladatot a kormánytól, amit feltétlenül meg kell csinálni. Még soha senki nem mondta azt, hogy valami fölösleges, hagyjuk abba és rúgjuk ki azokat akik ezt csinálták eddig.
Állandóan új feladatok jönnek kormányrendeletben.
Feri írja alá. :D

Julius Frey 2008.10.21. 22:47:38

boka,

ha a közalkalmazottak, tisztviselők számát kivonjuk az összes adózóból látható, hányan is tartják el ezt az elbaszott rendszert. Jogosan érzem úgy, hogy az én faszommal veri a csalánt cigány, nyugdíjas, köztisztviselő, politikus, orvos és tanár. Ezek mindegyike fázik attól, hogy a teljesítménye, gazdasági hasznossága számszerűsíthető legyen. A kormány/ellenzék aktív asszisztálásával történik mindez, ez bassza a csőrömet.

Krueger 2008.10.21. 22:48:00

Vizitdíjat a népszavazásra!
Csak az szavazzon, aki áldoz is érte!

boka · http://csaszu 2008.10.21. 22:50:37

h"a a közalkalmazottak, tisztviselők számát kivonjuk az összes adózóból látható, hányan is tartják el ezt az elbaszott rendszert."

Ezt mondom egy hete, amit most kérdezni akarsz !

Krueger 2008.10.21. 22:52:00

SZJA befizetéssel súlyozott szavazati jogot mindenkinek!

Julius Frey 2008.10.21. 22:52:45

Krueger,

Én szó nélkül bevezetném, hogy szavazójogot, csak az adót fizető/ aktív korában adót fizetett ember kapjon. A vizitdíj a Fidesz sara, és máig vallom, hogy a Viktor csinálhatna magának egy kisöcsit az ötletért.

Mehikó 2008.10.21. 22:54:08

A közalkalmazottak fizetése nem a teljesítménytől függ, hanem a ledolgozott évek számától. Akkor miről is beszélünk?
Prolee

Világosan kiderül, abból, amit leírtam, hogy Juhász István a Pécs Városi közgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, aki ajándékozott az általa vezetett teniszklubnak 160 millió közpénzt.

Főkekec 2008.10.21. 22:54:46

Kedves Prolee,

minden tiszteletem a közalkalmazottaké, de sajnos a többségetek egy igazi versenykörnyezetben 2 nap alatt kifeküdne.

Ugyanis a vesrenyszférának meg azokat a kormányrendeleteket, meg törvényeket kell követni, amit Ti írtok, meg betartattok, csak azzal a pici különbséggel, hogy ha Te késel egy rendelet megírásával, vagy trehányra sikeredik, akkor majd másnap kijavítod, ellenben a vállalkozó meg bukik pénzt, egzisztenciát, mindent...

Olyan ez mind a ham and eggs-nél a malac, meg a tyúk hozzáadott értéke... Ti a tojást adjátok, és aztán 4-kor hazamentek...., a malac meg beledöglik...

prolee 2008.10.21. 23:00:32

Köztisztviselő, orvos, tanár teljesítménye nehezen, vagy egyáltalán nem mérhető. Ki a jó tanár? Aki 3 jóképességű gyereket országos versenyre juttat, vagy az, aki húsz cigánygyereket megtanít olvasni? Melyik a nagyobb teljesítmény?
(Megjegyzem, nálunk évek óta van teljesítményértékelés. Persze szubjektív, pofára megy és csak papírgyártás az egész, de van, mert valami hülye kitalálta.)
Nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy szakmailag és pénzügyileg megfelelően felügyeljék a közszolgálat munkáját és az állam racionalizálja a feladatokat költséghatékonysági szempontok alapján.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:02:23

A versenyszférában 180 ezer az átlagfizu, a közalkalmazottaknál 220 ezer.

A közalkalmazott azt mondja: Az én két diplomámra miért csak 220 ezret fizetnek, havonta, amikor 10 hónapot dolgozom az évben ( egy hónap szabadság, egy hónap betegállomány )?

Persze a segélyezett is hozzájárul a közhöz, mint ahogy a turista is meg a fekete munkás is, aki elkölti a pénzét. Talán eljött az idő, hogy valamiféle felelősségtudatunk legyen . Nekem még csak a családommal szemben van, de Pannon gsm -től már megvettem a "P" betüt, mert akkora számlát állít ki úgy, hogy nem értesít a tarifa emelésről. A gyerekeim meg tejipari befektetésben utaznak a Túró Rudi portfólióban, miattuk nincs termelés kiesés. Kalányosék dohány, alkohol, áru egyirányú elszállítása portfólióban utaznak.

Julius Frey 2008.10.21. 23:03:11

Kedves Prolee,

Voltam minisztériumi köztisztviselő 11 hónapig (sose jöjjön vissza) Írtunk egy végrehajtási rendeletet, amit a vezető átírt (bonyolulttá tett, + igazolások beszerzését írta elő stb.) én nyeretlen megkérdeztem tőle, hogy de miért kell így? ez sztem nem ügyfélbarát és felesleges. Mire Ő bölcsen 20 év tapasztalatával felvilágosított, ha nem csinálunk magunknak feladatot, holnap nem kellünk rendszerbe.
Ennyit a közigazgatásról. Ebből is látszik, hogy nálunk miért kell mindenért 20 helyen sorba állni és 50 papírt beszerezni. Ez a mentalitás!

Krueger 2008.10.21. 23:04:46

Ez az 1.0-ás demokrácia úgy szar, ahogy van.
Ha az dönti el egy ország sorsát, hogy táncol-e a Feri, vagy kapar-e disznót a Viki, akkor ne várjunk sokat.
Döntsenek az ország jövőjéről azok, akiknek van agyuk -> pénzt keresnek -> adóznak

Befizetett adó alapján kapjon mindenki szavazati jogot, ne alanyi jgon mindenki egyformán!

deeler 2008.10.21. 23:05:28

az elmult 20 évben a közalkalmazottak száma nem csökkent
mig egy város nagyságu japán gyárban 20 ember müködteti a rendszert
nem fura ez egy kicsit, büdös aktatologatok ,

az egész ország egy rothado pöcegödör szintjén áll

JohnnyB 2008.10.21. 23:06:29

Nyúlmáj sztoriját én továbbviszem, és halottak napján ünnepélyesen éhendöglök, kár, hogy az életbiztimet már január óta nem bírtam fizetni, éhendöglik a családom is.

prolee 2008.10.21. 23:07:34

Főkekek! Ha ez téged vígasztal, sosem tudok hazamenni munkaidő végén. Az elmúlt 8-10 évben így működik. És teljesítmény-kitűzésem van egy évre előre és teljesítmény-értékelésem év végén és minősítésem párévente, ami beszámít az előmeneteli rendszerbe.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:08:36

"Ez a mentalitás! "

A torgyán mesélte, hogy rendbe akarta tenni a földhivatali nyilvántartást, ehhez ki kellett rúgni 3% munkatársat. A kirugottak 10 ezer födhivatali okmányt semmisítettek meg bosszúból. A hurkából nem lehet disznót csinálni

prolee 2008.10.21. 23:13:28

Tudom Julius Frey! A kormányzat pedig azért nem érdekelt a leépítésben, mert a közhivatalok vezető pozíciói nem szakmai alapon működnek, hanem hűbérbirtokként. És ugyanez áll az állami tulajdonú cégek felügyelőbizottságaira és vezető tisztségviselői posztjaira. Ők már a "magánszféra". Menedzserfizetéssel.

Julius Frey 2008.10.21. 23:14:20

Prolee,

Nem kell mindent magadra venni. Én is ismerek köztisztviselőt aki megszakad, de ismerek legalább 8-9 osztály nélküli osztályvezetőt, ebből 4-et asszisztenssel. Én is melóztam 10 órát, de amikor őszintén a munkámra néztem rájöttem, hogy ha bekérek a jogszabály alapján 10 papírt, amelyek tartalma 2-ből egyértelműen megismerhető és igazolható, de nekem 10-el kell foglalkoznom, mert a végrehajtási rendeletet a fent írt rendezőelvek alapján alkottuk, akkor ez nem kóser. Ez nem hatékonyság, nem produktivitás a szó nemzetgazdasági értelmében.

prolee 2008.10.21. 23:19:29

Boka! A földhivatali nyilvántartás azóta sincs rendben.
Irdatlan ügyforgalom van. A lényege pedig éppen a naprakész adatállomány lenne. Hogy lehet azt 3% leépítéssel rendbetenni?????? 97% már fel tudnádolgozni a napi ügymennyiséget? Voltál Te az utóbbi időben a Fővárosi Kerületek Földhivatalában????

prolee 2008.10.21. 23:23:30

Nem veszem én magamra. A problémát én is látom. A saját területemen és is törekednék a racionalizálásra, de senki nem kíváncsi rá.
Ahol a teljesítmény nem mérhető, ott az ösztönzőrendszert kell(ene) racionalizálni. De nem megy.

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:31:53

"f"öldhivatali nyilvántartás azóta sincs rendben"

Nem voltam még életemben ott ! A rádióban azt mondták, hogy most nagyon patent. Sajna az elkeveredett ingatlan papírok közt volt az enyém is, amit 1992 -ben ajándékoztak nekem, és egy másik házat írtak a nevemre, persze csak 2006-ban derült ki, hogy a fölhivatal elütött egy nyílvántartási számot. Mázli, hogy cserébe nem kellett illetéket fizetnem, az idegen ház valódi tulajdonosa pedig nem járt utána a saját háza sorsának. Azt természetesen visszaadtam.

Lehet, hogy megoldás lenne a kismamákat és kamu rokkantnyugdíjasokat alkalmazni a közigazgatásban, de akkor sem lenne hatékonyabb.

prolee 2008.10.21. 23:32:46

A kormány csak pofázik az olcsó államról, de nem tesz érte semmit. Mindig új feladat, létszámigény, aztán a létszámhoz szervezetigény. Így lesz a +3 emberhez még felveszünk 2-t, az egy osztály, hozzájuk egy vezető, még feladat, új osztály, majd kettőt fordulok és főosztály lesz belőlük főosztályvezetővel és főosztályvezető-helyettessel.
Ész megáll és visszanéz.
Kinyitom az újságot és arról olvasok, hogy megszorítás, meg olcsó állam....
De még azért egy költségvetési hivatal......

díszpicsa 2008.10.21. 23:32:55

nem értek veled egyet az isten ne verje ezeket az emberek az túl fárasztó dolog: lámpa vasra felkötni ,nyakát kitekerni kitörni, fejbe tarkón lőni apehal végig vizsgáltani a rokonait, ha felmerül hogy állami mutyiból van pénze akkor azt is fejbelőni

Julius Frey 2008.10.21. 23:33:51

OFF

Mindenkinek jódszakát! Kulturáltan vitatkoztunk, és nem baj, ha nem értünk mindenkivel egyet:-)

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:37:10

"De még azért egy költségvetési hivatal"

Igazságtalan vagy ! KLÍMAKUTATÓ INTÉZET, az smafu ? Honnan tudnád meg, hogy nyáron meleg van, télen meg változékony az időjárás ????

Nem haladsz a korral, az a bajod !

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:37:49

J.F ! Gúúúdnájt !

boka · http://csaszu 2008.10.21. 23:39:13

Öröm volt ! Jóéjt mindenkinek !

prolee 2008.10.21. 23:43:52

Sajnos ügyfélként mégtöbb szörnyűséget látok. Nemrég volt szerencsém Európai Egészségbiztosítási Kártyát ügyintéznem külföldi utazáshoz.A kártya a TAJ-számot tanúsítja EU felé. Minek külön belföldi tajkártya???? (Uniós polgár vagyok. Miskolcon is ugyanaz a tajszámom, mint Bp-en, vagy Brüsszelben. Ugyanazzal a tajszámmal egyik műanyag, másik (a belföldi) papírlap. Az ügyintézés számítógépes, de az átvételt sajtpapíron adminisztrálják.

prolee 2008.10.21. 23:47:29

jóccakát!

xirtaebi · http://alojzia 2008.10.21. 23:59:53

Julius! Ez a kultúrált vitatkozás, mint az előtte szóló "díszpicsa" mondanivalója?...ami ugyanolyan, mint amegszólítása. No mindenkinek jó éjszakát, majd szép napot!

Flynn 2008.10.22. 00:01:00

sasika:

Nem akarom megvédeni ezt a bagázst, csak annyit mondanék, nem csak ennek az oldalnak kellene eltakarodnia.
A jobboldalon ugyanúgy osztják a zsét a haveroknak, és vak vagy, ha nem veszed észre.
Ha meg direkt nem beszélsz róla, akkor meg rosszab, mint vak...
A fidesz télleg nem kért áldozatvállalást annak idején. Meg se kérdeztek, vállaltad az áldozatot. Itt azóta kell áldozatot vállalni, amikor még a békekölcsönöket jegyezték, vagy azóta, mióta vki rámutatott a vereckei hágóra, hogy menjünk arra...
Az egész politikai elit bűzlik, és jó lenne, ha az EGÉSZről írnál ilyeneket, nem csak a jelenleg regnálókról.
Mert így idegesítően jobboldali bértollnoknak hatsz, csakúgy, mint a Célpont című hírTV műsor. (Attól függetlenül, hogy igazatok van egyébként.)
De könyörgöm tapossatok má bele a szaros jobboldali mutyizásokba is !!!
Orbán Viktor ugyanolyan f*szságokat beszél, mint egykoron a kárpátok cicerója, vagy az öszödi igazmondó.
A Jobbikról nem is beszélve...

wamz 2008.10.22. 00:51:16

Hehe, köztisztviselőség. Jó móka, és is azt a sportot űzöm. Nekem a kedvencem még a kormányzati átalakítás nevű sport. Az ilyen arra jó, hogy meg lehet dolgoztatni az apparátust az átadás-átvételi szarokkal, közben fél évig áll minden, mire helyrerázódsz, jön a következő átalakítás. Mindezt épp azért, hogy valamelyik politikust helyzetbe lehessen hozni átmenetileg. Vagy kiengesztelni azért, mert nem ő lett a fasz tudja minek az elnöke. Mindegy, önként akartam itt dolgozni, nem kényszerítettek.

Azzal viszont mindenem kivan, hogy állandóan a fizetésünkkel basztatnak: "a közszférában 40 rugóval nagyobb az átlegbér, mint a versenyszférában". Hát először is hozzátenném, hogy a bevallott bérre lehet ez max igaz. Meg ki tudja hányan vannak színlelt vállalkozói szerződésekkel bent, stb. Nem elítélem őket, mert fizessen az ennyi adót, akinek két anyja van, csak ha haosnlítgatunk, ne legyünk már köcsögök. Meg nem tudom, hogy ebbe csak a diplomások számítanak bele, vagy a szalag melletti munkás is ott van? Közszféra jellemzően diplomás meló, ha szűkítenék a diplomásokra, fix, hogy kisebb lenne a külség. Meg egy matek-fizika szakos tanár minden statisztika mellett is nagyságrendekkel csóróbb egy KPMG-s senior lófasz akárkinél.

objektiven 2008.10.22. 01:03:54

Imádjátok a politikusokat fikázni, csak arra nem gondoltok, hogy ti mind ugyanolyanok vagytok. Mondjak példát? Amikor megvesztegeted az orvost, rendőrt, ellenőrt, kalauzt, stb. Amikor ha gyorshajtáson kapnak nem egyből befizeted a büntetést, hanem a rendőr havernál kijárod, hogy engedjék el a felét... stb. Mikor veszitek észre magyarok, hogy a normális embereknek ebből elege van, nem kéne túlfeszíteni a húrt.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.22. 05:57:27

wamz,
nézz szét a blogon, megtalálod, amit keresel.

kovacs akos 2008.10.22. 06:54:11

A morálisan nulla nem érzi, hogy mit tesz, amikor akármilyen úton zsebeli be a pénzét, márpedig nemcsak a közélet, hanem a hétköznapok is tele vannak ilyen emberekkel.....Naív aki azt hiszi, egy kormányváltás mindent megold! (Különösen nem egy populista diktátorocska) Azt is tudom mindezek a dolgok egy pontig sem érdeklik a nagyobb, normálisabban működő nemzeteket, számora ez a legszomorúbb h itt mindent és mindent lehet.
Nagyapáink világában az akár önhibájából akár más miatt erkölcsi nullává vált ember ha meghúzta a ravaszt akkor valójában nem is ő, hanam a társadami nyomás tette azt...már már szétrothadt minden és nézzük ölbetett kézzel jobb híján, vagy az ilyen porbafingó Morvai Krisztinák és egyebek "hősködhetnek", szánalmas helyzetbe kerültünk!Ez lenne egy nép karaktere????

valaki? 2008.10.22. 07:02:39

RE:

Pelso 2008.10.21. 21:52:59
Julius Frey,

Miről beszélsz? A kedvező kamatozásu lakáshitel rendszer és a Széchenyi terv egyike Orbán népszerűségnövelő populista lépéseinek, amely költségeit még sokáig nyögi a költségvetés, pontosabban az adófizetők, Te is. Ez ám aztán a "program"

TE ROHADT DEMAGOG KOCSOG! HADD FIZESSUK MEG A KEDVEZO LAKASPROGRAMOT AKARMEDDIG, ES A KISVALLALKOZASOKNAK NYUJTOTT KEDVEZO SEGELYEKET IS AKARMEDDIG! LAKNI ES VALLALKOZNI KELL, NEM GONDOLOD? SZERINTED MIRE KELL KOLTENI A KOLTSEGVETEST HA NEM ERRE? BUZIFELVONULAS BIZTOSITASARA MEG MEG 10,000 ALLAMI ALKALMAZOTT BERERE? VAGY UJABB TULARAZOTT AUTOSZTRADA VOLGYHIDAT AKARSZ? ALERVEKKEL DOBALOZO FIZETETT BERENC.

kovacs akos 2008.10.22. 07:10:13

Káposztakukac én is ismerem a nevezett nőszemélyt személyesen, még egyetemista korából...sajnos tényleg nem normi...
Sajnálatosan az jellemzi a honi közállapotokat h ilyenek hathatnak... Azoknak van igazuk h itt tényleg minden lehet és senkit -nagyobb normálisabb országokat ez nem érdekel, még az sem ha egyszer mondjuk a szlovákok beindulnak...

2008.10.22. 07:27:24

A buzi felvonulás nem a melegek tették drágává hanem a sok birka aki kiment dobálózni. Ha nem érdekelt volna senkit és nem megy el, nem kell kordon ,nem kell rendőrség. Sasika! Veled vagyunk!

Mikor vesszük észre hogy amikor mérgezzük a paprikát,eladjuk a romlott húst előbb utóbb magunkkal baszunk ki mert lehet h. a gyereked veszi meg . Mi van az olajüggyel . a Kulcsár üggyel stb.?

marosy 2008.10.22. 07:30:06

Elképesztő mennyi vörös patkány van ebben az országban. 40 év agymosás megtette a hatását.

neander 2008.10.22. 07:31:07

Úgy gondolom, hogy mindőtöknek igaza van.
Csakhogy.
Szájtépés és pocskondiázás helyett TENNI valamit... az már derogál?
Miféle példát mutattok?
Tegye fel a kezét az, aki tesz valamit azért, hogy a jelenlegi politikai elit elveszítse a mostani pozícióját.
Hogy kénytelenek legyenek TÁRGYALNI egymással, a melósokkal, a civilekkel, nagycsaládosokkal, cigányokkal, orvosokkal, kisiparosokkal...
Hogy ne legyen mindegyik ilyen pökhendi és eszement.
Hogy kénytelen legyen minden politikus tisztességes lenni...
Ugye nem. Köszönöm, csak ennyit akartam mondani.

csupacsipa 2008.10.22. 07:34:22

Jóreggelt!
Én is haragszom az elvtársakra. De nem csak az mszp-s, hanem a fideszes elvtársakra is. Szerintem 2010-ben elmegyek voksolni és rajzolok egy nagy bránert a szavazólapra.
Egyébként ezt ismeri valaki? Vélemény?
lehetmas.hu/page?type=faq

marosy 2008.10.22. 07:39:47

Sasika, szembe kéne nézni a valósággal. Igenis túlfogyasztás van. Sok összetevője van annak, hogy mi vezetett ide. Pédául a tanároknak és a közsférában adott fizetésemelés a 100 napos program keretében.
Szocpol: ingyért 2,5 millió forint. Túl sok rokkantnyugdíjas. Családi támogatás növelése. 13. havi nyugdíj mindnyájunk adójából és nem a nyugdíjkasszából, ahogyan helyes lenne.
280 Ft = 1 Euro
187 Ft = 1 CHF
Most benyújtják a számlát akik ezt finanszirozták. Eljött a szopás ideje.

amos 2008.10.22. 07:48:38

Frank99!

Minden úgy van,ahogyan írod!
Amíg nem fognak össze,nem hiszek nekik!Addig csak a maguk pecsenyéjét sütögetik.

ne már 2008.10.22. 07:54:30

Az itt a probléma, hogy a volt rendszer gyermekei vannak a székekben, bejáratott ismeretségek, haverok, stb. A szisztéma megmaradt, sajnos...
Folytassuk azt, amit egyszer abbahagytunk!
Hidd el, nagy ott a csábítás, és persze a lefejthető, ki nem deríthető extra jövedelem.

marosy 2008.10.22. 07:59:34

Már 282 Ft=1 Euro.
Benyújtották a számlát ennek az ingyenélő országnak.
It's payback time!

hipo 2008.10.22. 08:10:50

A Haza Bölcse, Deák Ferenc idején virágozni kezdett az ország. Utána egyik hülyeséget a másik után művelte a Haza Alja, ami magyar elitnek nevezte, nevezi magát. Végül a Haza Alja megellette a Haza Hazugját, és vele az elitbűnözés a korábbiaknál is sikeresebbé vált, különösen mióta sikerült a kisebbségi bűnözés ellen mozgósítani az elkeseredetteket. Így a többszázmilliárdos országrontó elitbűnözés eltörpül a kisebbség néhány milliós károkozásához képest. Hungarikum: Volt Muhipuszta, Mohács, Trianon, Voronyezs. Budapest van. Lesz Muhipuszta, Mohács, lesz Trianon, Voronyezs. Minden hatalmat Penészleknek! Ott tudják a fontossági sorrendet

szömi 2008.10.22. 09:16:23

Marosy!
Nekem egy fillérnyi hitelem sincs. Igaz, autóm sincs, a lakásom is erősen lelakott, csak annyit költök, amit megkeresek.
Diplomám van, a szakmámban elismernek, megtakarításom mégsincs, bár a szükségesre mindig van.

Nekem miért nyújtják be a számlát?????????

prolee 2008.10.22. 09:24:55

szömi!
Az járt jól, aki autót vett, meg felújította a lakását hitelből, lehetőleg devizából. Azt most majd megsegítik a Te pénzedből.
Te meg járhatsz gyalog és Rád rohadhat a lakásod, nem fogsz már hitelt kapni.

Ennyit a "drága" jó állambácsi szabályozási tevékenységéről. Ez a remekül működő, felügyeleti feladatait elmulasztó állam kerül olyan qva sokba, hogy a jövedelmünk felét elszipkázzák a közös kalapba.

Az is hülye, aki ezeknek adót fizet.

Nyúlmáj 2008.10.22. 09:31:07

Kedves xirtaebi!

Látod ez a baj..., amiket és ahogyan írod!
Egy ember döhüs (én) és szidja a kormányt és a kormányzó pártot, végső elkeseredésében akár tetlegességhez is folyamodna (még mindig én).
Erre Te, lefasisztázol és vádolsz azzal, hogy majd szerintem az Orbán így, meg úgy, és akkor majd én fasisztázni fogok.
Kérlek olvasd el mit írtam! Bármiféle fideszről vagy orbánról volt ott szó?
Én a hat évről beszélek, amióta a jelenlegi csürhe kormányoz.
A másik csürhe, annyival volt különb (az elején), hogy még tapasztalatlanok voltak... Velük is tele van a herezacskóm, Ők nem alternatíva csak kényszer, pontosan úgy, ahogyan az MDF után a Horn papa volt....
Csurcsány nem létezne Orbán nélkül, Orbán hozta létre, egy karizmatikus pszichopata ellen csak egy másik karizmatikus pszichopata léphet fel....
Egyébként, kedves xirtaebi, fasiszta a nénikéd!
ennyi....

ne már 2008.10.22. 09:33:18

Ezt az országot a bankok tartják életben, és nem a Magyar bankok!!! Ez itt a baj.
Élő példa: hol látsz a médiában ennyi reklámot arról, hogy hitelekből élj.
Minden manipuláció a pénzügyi szektorban mozog.
Nagy éltetője a magyar lakosság.
Legnagyobb fogyasztója a Magyar elszegényedett társadalom, akik nem tudnak beletörődni, hogy nincs!!!
"Ha veszek fel hitelt nekem is lesz, és nem csak a szomszédnak" !!!

Hattory Hanzo 2008.10.22. 09:53:07

Az ( is ) a baj ebben az országban, hogy mindenki egyszerre szeretne lopni. Az önkormányzat építési osztályán az előadó szemrebbenés nélkül elmondja, hogy sokat lendíteni az engedélyek kiadásakor, ha ő tervezné a házunkat. Az értékbecslő szerint akár vastagabban is foghatna a ceruzája, ha megbeszélnénk az ügyet. A szemetes szerint hülyeség ASA zsákot venni 250 forintért, amikor ő egy ezresért felpakol 8-10 zsák szemetet. Az autópálya építések környékén meglepően olcsó a beton, a gázolaj, sőt melósnak is elmehetek, és elüdögélhetek egész nap, ha a végén 6 rugóért aláírom, hogy kaptam 12 ezret.

prolee 2008.10.22. 09:56:07

valaki?!
Igazad van, de ne ordíts, mert agyvérzést kapsz! :D
A fiatalabb generáció azért szajkózza a kedvezményes lakáshitel pocskondiázását, mert még talán nem is élt abban a világban, amiben nem lehetett lakáshoz jutni. Szociális bérlakást kaptak a lumpenek és a cigányok, akik nem tudták fizetni a rezsit és a lakbért, viszont tönkretették a közpénzen karbantartott "tanácsi" lakást.
A fiatal diplomások nem juthattak lakáshoz, ha nem volt családi háttér (mint nálunk), mert a szociális bérlakáshoz sok volt a jövedelem, a bankhitelhez viszont kevés, önerő és kezes nélkül viszont szóba sem állt velünk a bank.
Mi pl. az esküvő után egy évig külön laktunk, de nem sikerült annyit gyűjteni, hogy elindulhassunk. Akkor elmentünk magánszemélytől bérelt lakásba, ami elvitte egyikünk fizetését. Ettől kezdve egy fizetésből éltünk és egy adót nem fizető gazdag lakástulajdonoslett méggazdagabb a bőrünkön. Ebből az ördögi körből 11 évig nem bírtunk kikerülni.
És akkor végre meghalt a nagymama és beköltözhettünk az egyszobás lepukkadt lakásába két gyerekkel, akiket 34 évesen szültem, mert már nem mertem tovább várni.
Az öngyilkosság határán voltunk. Sírtam, amikor az első fizetésem nálam maradt..... Nézegettem a pénzt, nem bírtam felfogni, hogy ezt már nem veszi el tőlem senki.
De a házasság már ráment.
Az életkorunk miatt nem jutott nekünk a fidesz lakásbulijából, de nagyon örültem, hogy legalább másoknak nem kell így szenvedniük.

Vállalkozói hitelt sem vettünk fel a fidesz buliból, de jó volt tudni, hogy már nem csak az kap hitelt a vállalkozásához, akinek bankos ismerőse, meg pártkapcsolata van, mint pl. Palotás és sokan mások, akik ezért tudtak privatizálni.

Sulinet programból sem kértünk, de örültem, hogy számítógéphez juthatnak az emberek.

A fidesz programját csak az fikázza, aki nem tudja, hogy milyen problémákat, milyen emberi szenvedéseket oldottak meg. Örülök, hogy nem tudja és mosolygok a gemagóg szövegén.
:DDDDDDDD
És ezért fogok mindig Orbánra szavazni. Jó nekem az ő populizmusa.

ne már 2008.10.22. 10:03:39

Mert a Magyar leleményes nemzet!!!
Megél a jég hátán is!!!
És mond, minek lopják el a csapokat pl. egy egészségügyi intézetből? És még sorolhatnám.
Ez mekkora béna dolog...
Nem kell itt kiakadni már semmin.
Két gyerek beszélgetett a megállóban, egyik mondta, hogy menjünk dolgozni az Angol céghez, gazdaságoshoz!!!
Miért is???
Mondta a másik, " mert szétlopjuk, nem érted" !?!
Mekkora ötlet!!!
20 évesek sem lehettek.

ne már 2008.10.22. 11:44:09

Jó pihenést, kellemes időtöltést!
Holnap kiderül, milyen lesz a 4 nap.

marosy 2008.10.22. 19:04:16

@szömi
"Nekem egy fillérnyi hitelem sincs. Igaz, autóm sincs, a lakásom is erősen lelakott, csak annyit költök, amit megkeresek.
Diplomám van, a szakmámban elismernek, megtakarításom mégsincs, bár a szükségesre mindig van.

Nekem miért nyújtják be a számlát?????????"

Te nem fütesz? Nincs gáz a lakásodban?
Nem hallottál a gázártámogatásról? Egy pár évig mindenkinek járt! Többek között külföldi kölcsönökből finanszirozták!
Most vissza kell fizetni a hitelt.
Itt az ideje a szopásnak.
süti beállítások módosítása