HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Ezt is elkúrtuk

2008.11.04. 08:05 sasika61

 

  Nem tudom, miféle magyar átok ül rajtunk, de a dunaszerdahelyi események reakciója kapcsán is meg kell állapítanunk: „amit el lehet kúrni, azt elkúrjuk”.
 
 Kicsit elsietettnek éreztem kezdettől fogva az éles reakciókat, noha az eddigi videófelvételek alapján a szlovák rendőrség támadása indokolatlan és indokolatlanul brutálisnak tűnik. Az áldozatnak mindig van joga a tiltakozásra, az ellenállásra is, de vigyázniuk kell, hogy akár ők, akár a nevükben fellépők nehogy elkövessék ugyanazt a hibát, mint ami ellen tiltakoznak.
 
 Most úgy látom, inkább afelé haladunk, hogy egyre többet hibázunk, s ennek vége az lesz, hogy végül visszaüt ránk (és a mi még szomorúbb: a szlovákiai magyarokra) mindaz, amit tiltakozásképp felvonultatunk. Mondhatnám: a hírhedt SIS (ha megvan még egyáltalán) sem tudná okosabban, ravaszabban elterelni a figyelmet a valódi problémáról, mint ahogy tiltakozóink némelyike teszi. Már a szlovák zászló elégetése, a szlovák helységnév-táblák lefestése is a butaságunk jele volt, ami pedig tegnap történt, az az ostobaság magasiskolája: „Tótok!!! A magyarok, kik hazát adtak, most hálából verést kapnak!?”, „Slotának meg kell halnia”, „Ezer szlovákot, egyetlen magyarért” – ilyen feliratú transzparenseket feszítettek ki hétfő este a szlovák nagykövetség Stefánia úti épülete előtt” -http://www.mno.hu/portal/594959.
A transzparenseik Slotát gyalázták, halálát sürgették, fegyvereket követeltek, mintha ezekkel bármi is megoldható volna. Az meg végképp érthetetlen, mi köze a hazai szlovákságnak az eseményekhez, mitől és miért kellene elhatárolódniuk, milyen alapon szólítják meg a békéscsabai (nyíregyházi) magyarokat (akik történetesen a szlovák kisebbséghez tartoznak), hogy valljanak színt? Ugyan miről? Hogy ugyanolyan hülyék, mint a pesti tiltakozók némelyike? Akik nem látják, hogy rosszabbak, mint Slota, többet ártanak, mint Slota, akik nem engedik, hogy a veréseket elszenvedők megőrizhessék az áldozatok méltóságát, akik ilyen fellépéssel éppen azt szalasztják el, hogy a szlovák többségi nemzet azonosulni tudjon az áldozatokkal!
 
Muszáj a miniszterelnökről is szólnom. Szerintem egy kormányfőtől elvárható módon reagált, kivetnivalót ebben nem lehetett találni (más kérdés, hogy a szlovák-magyar viszony kezelésében érzek némi hátsó szándékot, de azt most hagyjuk). Azonban eszébe jutott-e vajon, hogy mit mond majd, ha egy magyarul beszélő szlovák politikus visszaszól neki: „Feri, baszki, miféle brutalitásról, indokolatlan, aránytalan rendőri fellépésről és ezek kivizsgálásáról beszélsz? Hát te nem ugyanezt tetted két éve? S nem ilyen mértékben! Volt kivizsgálás, felelősségre vonás? Ja, persze, röhögnöm kell!”

9 komment

Címkék: rendőrterror dunaszerdahely szlovák magyar viszony

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr27748784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Julius Frey 2008.11.04. 12:47:43

Hol van a Kinga? Biztos jó-e a hozzá hasonló politikai svájci bicska a külügyminiszteri posztra? A külpolitika vajon mi? Mi a szart keres a Slota még mindig a szlovák kormányban? Ki a felelős azért, hogy nincs még elszigetelve Szlovákia? Miért van ennyi szélsőséges az országban? Mi a faszt keresnek magyar ultrák egy szlovák csapat meccsén? Szoftabb-e Slota, mint az EU két megboldogult, rasszistaként megbélyegzett cserépedénye: Haider és Fortuyn?
Sokat kérdezek?

Watchman 2008.11.04. 13:13:25

És a legszomorúbb, hogy ezek az agyatlanok tartják magukat a nemzet krémjének. Többet ártanak ezzel a határon túli magyaroknak, mint a tehetetlen külügy.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.04. 18:30:19

Sasika: Ez szervezett, az állam utasítására elkövetett magyarverés volt. Erre gyakorlatilag egy nagy 0 volt a válasz mind a kormány, mind az ellenzék részéről. (Követelik hogy vizsgálják ki? Pont ők akik tudják, hogy mennek ezek a kivizsgálások?! Attól az államtól kérik ezt, aki hivatalosan kijelentette, hogy Malina Hedvig saját magát verte meg?) Hogy lehet erre azt mondani, hogy nem találsz kivetni valót?

Budaházy tufább volt mint valaha, de hát őt ezért szeretjük... Nem hinném, hogy néhány gőzös fejű "szélsőséges" miatt nekünk kéne magyarázkodni.
A HVIM a Narodni Optorral szemben semmilyen állami támogatást nem kap. Ha Toroczkaiék megvernek egy tótot, nem fogja Gyurcsány azt nyilatkozni, hogy az magát verte meg.

Megint azt a tipikus magyar viselkedést látom, hogyha valaki észreveszi, hogy egy embert vernek, akkor az első reakciója, hogy végigszkenneli az áldozatot, olyan jelek után kutatva, ami okot ad arra, hogy miért nem kell érte kiállni.
Igenis ki kell állnunk egymásért, főleg az ilyen helyzetben. És nem azt kell nézni, hogy az amúgy összevert szurkoló kínjában eléget egy egy szlovák zászlót.

(Nem tudom elérhető-e valahonnan, a Moby Dick basszgitárosa beszélt tegnap, érdemes megnézni.)

Julius Frey:"Mi a faszt keresnek magyar ultrák egy szlovák csapat meccsén?" A DAC egy magyar csapat Szlovákiában, nem egy szlovák csapat. Mellesleg tök jó lenne ezt a kádári hozzáállást félretenni, hogy "Minek ment oda?". Azért mert joga volt hozzá, neked legyen elég ennyi.

Lehet a külügyet, meg a szélsőségeseket szidni, de az a helyzet, hogy 500 emberen kívül senki nem volt hajlandó még arra sem, hogy felemelje a seggét és kimutassa szolidaritását a megvert és megfélemlített magyarok miatt.
Igen abból az 500 emberből, valóban kb a fele vállalhatatlan. Ha kimentek volna 100ezren akkor ez az arány 0.25% lenne.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.11.04. 18:42:29

TaTa86: jól beszélsz.
Az utolsó bejezdésben nagy igazságot írtál. De sajnos ez vala, ez a népbutítás hatása...

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.11.04. 18:58:27

"Nem tudom, miféle magyar átok ül rajtunk,"
Abban biztosan egyet értünk, hogy nem átok ül rajtunk, hanem túl sokan gondolják azt, hogy átok ül rajtunk. Ezért van az átok...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.04. 19:24:20

TaTa,
tudod, hogy nem mentegetem a kormányt egyébként, lehet, hogy másként kellet volna fellépnie, de nem nagyon látom, hogyan. A rendőrtámadást elítélem én is, a posztot éppen azért írtam, mert Budaházyék fellépése, a tüntetés a békéscsabai, nyíregyházi szlovákság ellen viszont félreviszi az ügyet. Egy szlovák, ha meglátja ezeket a transzparenseket a tv-ben, nem azt fogja mondani, hogy szemét (szlovák) rendőrök, hanem azt, hogy megérdemelték a meccsen lévő magyarok a verést. lehet, hogy egyébként is ezt mondanák sokan, de talán nem mindannyian.

Természetesen a magyar szurkolóknak joguk volt kimenniük, azt kissé már problémásnak érzem, hogy miért kelle ehhez a Nagy-Magyaro.-ot ábrázoló molinó. Én sem örülnék, ha fordított esetben a Morva Birodalmat ábrázolva jönnének szlovákok egy itteni meccsre. Igaz, annak sem örülnék, ha erre a magyar rendőrség megverné őket. (Nem tenné.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.04. 20:00:23

"tudod, hogy nem mentegetem a kormányt egyébként, lehet, hogy másként kellet volna fellépnie, de nem nagyon látom, hogyan."
Azért megvannak a módszerek... Nem hiszem el, hogy semmit nem tudnánk csinálni egy 5milliós állammal, ahogy félmillió magyar is él.

Csak néhány extrémebb eset, ami ha másra nem jó legalább a zsarolópotenciálja megvan.
PL:Magyarországról támogatott országos sztrájkra, polgári engedettlenségre, népszavazás kezdeményezése autonómiára, aláírás gyűjtése a visszacsatoláshoz, extrémebb esetben, rendőrkapitányságok felgyújtására, rendőrök megverése.
A baszkok sem úgy érték el az autonómiát, otthon ültek és szégyenkeztek a szélsőségesek miatt. Az íreknek sem így lett országuk. Ráadásul nekik nincs is "anyaországuk", ami tudja őket támogatni. (Pl miután felgyújtanak egy rendőrkapitányságot átjön a tettes Magyarországra, ahol sajnálatos módon nem sikerül őt elkapni, akárhogy igyekszik a rendőrség. Ilyen esetben pl a szlovák kormány semmit nem tehetne.)

És akkor még nem is beszéltem arról, hogy ha már mind a két áll az Unió tagja, akár lehetne szólni is.

"Én sem örülnék, ha fordított esetben a Morva Birodalmat ábrázolva jönnének szlovákok egy itteni meccsre."
1) Én annak nem örülök, hogy a tétképen rajta van Szlovákia, hogy a magyar Párkány Sturuvónak van írva stb. De engem mindenki leszar, ezért engem sem érdekel, hogy a tótokat meg Nagy-Magyarország irritálja. (Mellesleg legtöbben azt sem tudják, hogy az mi.)
2) Én konkrétan leszarnám ha a Morva Birodalmat ábrázolva jönnének. Legfeljebb jót röhögnék, ahogy az sns-féle térképen is csak röhögtem.
Mellesleg nem érdekel, hogy a tót meglátja, hogy vannak nálunk szélsőségesek, ugyanis náluk is vannak, és vagy tudja, hogy nem azok után kell megítélni egy nemzetet, vagy ő maga is magyarellenes.

"A rendőrtámadást elítélem én is, a posztot éppen azért írtam, mert Budaházyék fellépése, a tüntetés a békéscsabai, nyíregyházi szlovákság ellen viszont félreviszi az ügyet."
Nem szeretem ezt a két ügyet egy mondatban látni. Te is nagyon jól tudod, hogy teljesen más egy civil és a rendőrség felelőssége. Az egyik oldalon van, pár vérgőzösebb civil privát náculása, a másik oldalon a Szlovák állam.
B&T jelentéktelen, az ő megnyilvánulásaik egyáltalán nem jelentenek alapot semmire.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.04. 20:04:56

TaTa:
"Te is nagyon jól tudod, hogy teljesen más egy civil és a rendőrség felelőssége."
Ez nagyon jó mondat. Kösz érte.(Kár, hogy ne nekem jutott eszembe.)

Corry 2008.11.04. 21:23:27

Sasika,

egészen más lenne a helyzet, ha a magyarországi támadások nem történtek volna meg. Teljesen fölösleges volt az egész.
Így most a szlovákok elmondhatják, hogy megvertek néhány magyar szurkolót, cserébe itthon mi (pontosabban a rendőrök) szó nélkül engedték a szlovák zászló elégetését, tehát kvittek vagyunk.

A szlovák faluk elleni "támadásokat" nem lehetett kivédeni, de ezt a zászlóégetést meg lehetett volna akadályozni, már csak azért is, hogy ne süllyedjünk le az ő (szlovákok) színvonalára. Nem sikerült, valljuk be, őszintén.
süti beállítások módosítása