HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kockázatot jelentő képviselők

2008.12.02. 08:04 sasika61

 

A közelmúltban nagy visszhangot váltott ki, hogy nem alkalmazható adathozzáférés szempontjából védett munkakörben az APEH-nél az a személy, akinek az intelligencia hányadosa (IQ) nem éri el 90-et. Ez nem olyan magas szint, ennek ellenére a felháborodás egész az ombudsmanig eljutott. Nekem nincs semmi kifogásom ellene, sőt, el is várom, hogy aki az adóadataimat kezeli, az mind értelmi, mind pszichés kockázatok szempontjából megüssön egy bizonyos szintet.
 
Hatványozottan igaz kellene, hogy legyen ugyanez a parlamenti képviselőknél. Nem gondolom persze, hogy a jelölteknek, majd a megválasztott képviselőknek kiértékelt IQ- és Rorschach-tesztekkel kezükben lenne szabad csak az „állást” betölteniük, de valamilyen minimális feltételt mégis szabnék. Tízből tízszer el kellene találniuk, a parlamenti szavazógombok közül melyik az igen és melyik a nem, még olyan stresszes helyzetben is, amikor pl. Lendvai Ildikó beszél. Én még sosem jártam az épületben, nem láttam, milyen egy szavazógép (embert igen, a technikára gondolok), de aligha lehet nagyon bonyolult működtetni vagy felismerni, melyik gomb mire való. Ennek ellenére vannak, akik „félrenyomnak”. Ez általában következményekkel járó bűn a hétköznapi életben, különösen, ha kiderül…
 
Nézzük meg ezt a hírrészletet: „A zárószavazás érdekességgel szolgált. Az adócsomag gerincét adó törvényjavaslatot ugyanis a kormánypárti szocialistákon kívül megszavazta a Fidesz két (Horváth János és Hörcsik Richard), a KDNP egy (Molnár Béla), az MDF öt (Lengyel Zoltán, Herényi Károly, Pettkó András, Csapody Miklós és Karsai Péter) képviselője is, és persze az a két független (Gyenesei István, Császár Antal) honatya is, akik kormányzati szerepet kaptak, illetve kapnak a közeljövőben. Az adócsomag gerincét adó törvény 198-181 arányban kapott többséget, ami azt is jelenti egyúttal: ha a fent említett tíz képviselő a nem gombot nyomta volna meg (sőt, elég lett volna kilenc így eljáró honatya is), akkor elbukott volna a kormány adócsomagja”:http://index.hu/gazdasag/magyar/haha081201/.
 
A cikkből egyértelműen kiderül, hogy az adócsomag könnyen elhasalt volna 9 nem szavazat esetén. Az MDF-es képviselők és a függetlenek elkötelezett képviselők, „az ország érdeke mindenek fölött”- jegyében  megszavazták volna a javaslatot, tehát az     adótörvények mindenképp átmentek volna. De mi van a Fidesz két és a KDNP egy képviselőjével? Este 9-kor a HírTV híradója tényként közölte, hogy az illető urak "félrenyomtak". A nagy stresszben összekeverték az igen és a nem gombot. Megbuktak: vagy nem állnak azon az értelmi szinten, hogy magabiztosan megoldják, amit egy tízéves is szinte hiba nélkül meg tud oldani, vagy feszültségtűrő-képességük igen alacsony szintű. A végeredmény szempontjából mindegy: még egy APEH-hivatalba sem biztos, hogy bekerülnének, a parlamentbe pedig egyenesen nem valók.
 
Van persze más lehetőség is: az illető urak nagyon is jól tudták, hogy rezeghet a léc, ezért szavaztak igennel, utólag pedig mentségeket keresnek. A következménye ennek sem kedvezőbb: akkor pedig morálisan buktak meg. Tessék választani!

35 komment

Címkék: közélet adócsomag parlamenti szavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr25799169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yoda 2008.12.02. 09:00:58

Parlament és az értelmi szint....! Erkölcsiről nem is beszélve! :-)

Valaki a sok közül 2008.12.02. 09:02:37

Vajon mennyi pénz kellett ehhez nekik? Mert aligha volt e véletlen.

Manyizga (törölt) 2008.12.02. 09:03:08

Volt olyan is, aki a minap a SAJÁT indítványára szavazott tévedésből NEM-mel. No comment.

Gyulabá 2008.12.02. 09:23:29

Sasika, drága!
Nem kívánod revideálni az álláspontodat?

ÉLETRAJZI ADATOK: Dr. Horváth János

1921. november 7-én született a Fejér megyei Cecén. Nyugdíjas felesége számítástechnikus. Nős, első házasságából egy leánya született.

1940-ben a Gróf Széchenyi István Felsőkereskedelmi Iskolában érettségizett Budapesten. 1947-ig a Nostra Általános Közraktár Vállalatnál könyvelő, főkönyvelő-helyettes, majd a cég elnöke lett. Munka mellett elvégezte a József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közgazdasági Karát.

1933 óta cserkész. 1936-1939 között bekapcsolódott a református ifjúsági mozgalmakba, 1938-1939-ben az egyik Soli Deo Gloria kollégium elnöke. 1942-ben belépett a Független Kisgazda- Földmunkás- és Polgári Pártba, továbbá a Magyar Parasztszövetségbe. 1944-ben a Szabad Élet Diákmozgalom tagjaként részt vett a nemzeti ellenállásban, a nyilasok halálra ítélték, de megszökött. 1945. májustól 1947-ig a Magyar Parasztszövetség gazdaságpolitikai igazgatója. 1945-1947-ben Budapest Székesfőváros Törvényhatósági Bizottsága tagja. 1945-től nemzetgyűlési képviselő. 1947. január 16-án a Magyar Közösség-ügyben koholt vád alapján letartóztatták, négyévi kényszermunkára ítélték. 1951-től fizikai munkás, 1954-től műszerész. 1956. október 23-a után részt vett a forradalomban, november 9-én New Yorkba ment az ENSZ-hez. 1957. januárban alapítója a Magyar Forradalmi Tanácsnak. 1966-ban Ph D-fokozatot szerzett a New York-i Columbia Egyetemen, 1997. évi hazatelepüléséig egyetemeken tanított; itthon a BKÁE díszdoktora és vendégprofesszora. 1999-től a Magyar Közgazdasági Társaság kultúrgazdasági szakosztályának elnöke, valamint a Kultúraközvetítők Társasága tagja. Tizennégy könyv, több száz cikk szerzője vagy társszerzője.

1998-ban elvállalta a Fidesz gazdaságpolitikai bizottságának elnöki tisztét. 1998 óta országgyűlési képviselő, mind a két választáson országos listáról szerezte mandátumát. Jelenleg az országgyűlés legidősebb tagja. A 2006. évi országgyűlési választásokon országos listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól a külügyi és határon túli magyarok bizottságának tagja.

Utolsó módosítás dátuma: 2006.08.30.

LV 2008.12.02. 09:33:53

Az MSZP tagjainak persze magas az IQ szintjük.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy szavazáskor Tóbiás "úr" háromszor is bemndta nekik milyen gombot kell nyomniuk.
MSZP képviselő emlékezési képesség 0, náluk demokrácia van, tehát kötelező úgy szavazni, ahogy a vezetők megmondják nekik. (Nem úgy ahogy előtte megbeszélik, hanem ahogy megmondják nekik.)
Gerinctelen emberek mindegyik pártban vannak.
Gerinces emberek viszont nincsenek az MSZP vagy SZDSZ tagjai között.

Kérlek, ha tudsz ellenpéldát írj.
Én nem tudok róla.
Előre is köszönöm

makacs szennyeződés 2008.12.02. 09:40:20

(És persze, hogy miről szavaztak, az jó magyar szokás szerint tökéletesen mellékes, a lényeg, hogy ki kivel van, mint az oviban..)

Kangörény 2008.12.02. 09:49:51

LV, ha szerinted a képviselők minden esetben tudják, hogy miről szavaznak, akkor nagyon nagyot tévedsz! Ez egyébként a fidesz frakcióra is vonatkozik, ha te ebben valami antidemokratikus dolgot, vagy képességbeli hiányt látsz, akkor hülye is vagy. Persze köpködni egyszerűbb, mint gondolkodni.

Az esethez: ha megbukik a törvény, akkor bukik a kormány. Ha bukik a kormány, akkor a fidesz kerül hatalomra, és nekik kell elvégezni a piszkos munkát. Kell ez nekik?

Az mszp 2010-ben mindenképpen bukik, minek nekik sietni? Komolyan van olyan ember, aki azt hiszi, hogy ebben az elkúrt gazdaságban tényleg van más megoldás, mint amit ezek tesznek?

janos 2008.12.02. 09:51:49

Most mit kell ezen csodálkozni? Hát az istenadta rövidlátó, mert nem látta jól hogy melyik párt "bikája" bőgi el magát, hogy-iiiiggggeeeennnnn!Igy összekutyulta ijedtében a gombot!De amikor az ő pénzükről van szó, akkor megjavul a hallása és visszajön a látása is! Ezek mind alkalmi süketek és vakok!Olyanok mint a viccben a paraszt mikor felelöségre vonja a plébánost, mert hozzápiszkált az asszonyához.A pap erre azt válaszolta hogy ,innen nem hallani, mire a paraszt mondta hogy cseréljenek helyet. Ekkor a pap megkérdezte a manust, hogy jó volt e a szomszédasszonnyt megpiszkálni? Erre a paraszt azt válaszolta, hogy igaza van a plébánosnak, innen tényleg nem hallani!Mindegyik sumák, süket, vak-ha érdeke ezt kivánja! Hiszen képviselök!

2008.12.02. 10:12:45

Gyulabá: attól még félrenyomott.. ki nem szarja le, hogy mi van az önéletrajzában ha egyszer azt se tudja mire szavaz?

AsgardV 2008.12.02. 10:19:35

Ez az eletrajz csak megerositi hogy az urge egy vasgolyot is elrontana. :)

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni 2008.12.02. 10:22:07

Az összes frakciónál minden egyes szavazásnál beüvöltik a vezérürük, hogy "IGEN", illetve "NEM". Érdekes, ez a rendszerváltás utáni első két-három parlamenti garnitúra idejében nem volt szokás. Tényleg olyan kurva sok dolguk van, hogy nem bírják végiglapozni a törvényjavaslatokat, módosító indítványokat stb. az előtt a kb. 5-10 szavazós nap előtt, amennyi egy parlamenti idényben van, és bekódolni I/N betűvel? Akár ülhetnének ott majmok is, utasításra gombot nyomni azok is tudnak. Vagy lehet, hogy ez már meg is valósult?

LV 2008.12.02. 10:36:12

Nem mondtam én, hogy bármelyik párt is mindenható lenne. Még azt sem, hogy én zseni vagyok. Már régen nem veletek értekeznék erről, ha zseni lennék.
Nem vagyok hülye sem, ellenben azokkal akik nem elég tájékozottak.
Sajnos már túlságosan sokat foglalkozok politikával.
Nem gondolom, hogy minden esetben tudják a képviselők, hogy miről szavaznak.
Sajnos én sem tudom mindig értelmezni a jogszabályokat, pedig egy ideig tanultam őket a felsőoktatásban (nem jogászként).

Számomra világos, hogy egyik párt sem tudja a tökéletes megoldást.
De, számomra egyértelmű, hogy az MSZP-SZDSZ banda sem nem tudja, sem nem akarja az ország problémáit megoldani.

Én is tudok úgy kisebb hiányt generálni az államháztartásban, hogy közben nem adok még fenntartásra sem pénzt a kórházaknak, iskoláknak, önkormányzatoknak.

Azért lenne náhány ötletem, melyek persze nem fájdalom mentesek és bizony sokakat kellemetlenül érinthetnek, de szerintem teljesen logikus és jogos dolgok. Sajnos a döntéshozók között senkinek nem érdeke, hogy ez így történjen.

Állami autók száma 10 alá kellene csökkenjen.
Költség térítés csak elszámolás alapján történjen akármelyik állami intézményben.
Segélyt senki nem kaphat, aki munkaképes. Aki munkaképes az közmunkát kell végezzen, ha pénzt akar az államtól (szemétszedés az utcán, időskorúak ellátása, árokásás, stb.). Bőven van tennivaló bármelyik önkormányzatnál.
Állami pártfinanszírozás leállítása.
Céges autók használatának teljes megszüntetése (csak a személyszállító cégeknek lehet személygépkocsija , a többinek csak teherszállító autója vagy csomag szállításhoz használt motorja lehet).
Állami szerződések, megrendelések felülvizsgálata 1990-ig. Sajnos az MSZP, SZDSZ közeli emberek sokkal több pénzt tettek zsebre az állam kárára, mint bármelyik más párt tagjai. Így sokkal könnyebb nekik választások esetén megvenni a szükséges szavazatokat.

csigabiga 2008.12.02. 10:37:57

Gyulabá!

"1921. november 7-én született..."

Többet nem is kell mondani!
Vén trotty! A nyugdíjkorhatárnak a képviselőkre is vonatkoznia kellene...sőt, rájuk csak igazán.

Vöcsk 2008.12.02. 10:43:00

LV ha nem lehet személyautója egy cégnek, akkor a vezetők, hogy mennek tárgyalni, hogy intézik az ügyeket, stb?

Az elvek amúgy alapvetően jók, amiket írsz.

Vilámközösülés 2008.12.02. 10:45:29

A községünkből 2010-ben a Bolond Pityut
javaslom országgyülési képviselőnek.Több esze van, mint a mostani 380-nak együttvéve.

LV 2008.12.02. 11:07:36

Vöcsk 2008.12.02. 10:43:00

Kedves Vöcsk!

2000 óta van cégem, sosem számoltam el semmilyen pénzt autóhasználatra. Eddig minden tárgyalást és üzelti ügyet elintéztem céges autó nélkül. Még Montenegróban is voltam üzleti ügyben még sem kellett céges autó hozzá.
Egyébként ha nagyon szükséges tárgyalásokhoz, istenháta mögötti telepeken a munkavégzéshez, akkor lehet most is lehetne ezután is elszámolás alapján költséget téríteni.
A céges autókkal az a baj, hogy míg én fizetek az SZJA-t és az egyéb járulékokat (lehet, hogy én vagyok a barom, hogy nem lopok), addig mások adó mentes juttatásként kapják, hogy a cég autójával járjanak munkába, vásárolni hétvégén, nyaralni és a cég fizeti az üzemanyagot, karbantartást, bírságot, stb. Láttam ám, hogy a "kedves" pénzügyminiszter "úr" a benzinkútnál az állami bankkártyával vásárol személyes célokra gyerekeinek. Hát ezt nem.
Fizesse ki saját pénzből és ha a cég akarja, fizessi kölség térítésben neki utólag és adózzon a juttatás után.

Mostani szabályok szerint a saját cégem esetében, saját céges autóval.
Veszek 10 liter ablakmosót (sok fogy címszóval). Számlát elszámolom, ÁFA visszaigényelve többi csökkenti a nyereségadó alapot. otthon szomszédoknak eladom. Megnyerem a nyereségadót (18%), ÁFA-t (20%), és az osztalék adót (25%). Cserébe kicsit olcsóbban adom.
Ismerőseim között sokan vannak, akik ha nem lenne céges autójuk kevesebb személyes bevételük lenne. Szerintem pedig egy autó nem, hogy több bevételt kell hozzon egy háztartásnak, hanem kiadással kellene járnia. (Persze ahhoz, hogy bevétel hozzon adót kell csalni.)
De ha nincs céges autó nincs adó csalás.

Che Pel (törölt) 2008.12.02. 11:16:10

Ez egy szépen megkoreografált történet. Véletlenül mellé nyomtak... otthon lehet, hogy véletlenül nyomtak mellé... de a itt előre le volt zsírozva. Ezek nem fognak a kenyéradójuk ellen szavazni, hacsak azt nem kapják ukázba! Ennek így kellett lennie... MINDEGYIKNEK a személyes egzisztenciája a legfontosabb, meg a családé. Ami nem is lenne baj egy átlagpolgár esetén, de ezek az ország érdekeit mindenek főlé helyező politikusok, elvileg. Ha nem így van, akkor takarodjanak vissza a panelbe ahonnan jöttek.

MOLEN 2008.12.02. 11:19:03

Jobb is lett volna, ha nem szavazzák meg és hirtelen halállal tönkremegy az ország. Engem nem izgat, ti fogtok sírni csoportosan.
Buta magyarok.

rotfl? 2008.12.02. 11:19:08

Gyulabá, dr. Horváth János fél évig tanított engem a Közgázon, jöhetsz az életrajzával, de más az értelmi szintje egy 40 éves embernek és egy 85 évesnek. Ez az ember már az én diákéveim alatt is max egy nyugdíjasotthonba volt való, nemhogy a Parlamentbe... 6*4*3.5 órát vett el az életemből.

LV 2008.12.02. 11:21:09

Egyébként számtalan dolog van ami nem tetszik nekem mostanság.
Ez a ki hogyan szavaz szerintem a jéghegy csúcsa.

Nem csak a képviselők szavazási módszere rossz, szerintem.
Hanem a magyar választási rendszer sem ér semmit.

1990 mesélték a rokonaim, hogy egy vidéki piacon az árus örült a választások eredményének.
Boldogan mesélte, hogy a kedvencük az Annuska (MSZDP) bejutott a palamentbe. Az SZDSZ-re szavaztak egyébként. Mikor megmondták neki, hogy Annuska nem jutott be, mert az nem az a párt igencsak elcsodálkozott.

Kopi3.14 2008.12.02. 11:37:15

Gyulabá 2008.12.02. 09:23:29

Fiatal Demokratak Szovetsege, ugye?

A bemasolt CV alapjan ami erdekes szamomra, hogy miert a felesege a legfontosabb info az egesz csokabol?-Az van az elso helyen ugyanis.
S ha elrontotta a gombnyomast, akkor nem iq alapjan problemas, hanem hulye ven fasz, mert mar keveri a doglokat.

Az Ember, Aki Létra Akar Lenni 2008.12.02. 10:22:07
Kerlek ne sertegesd szerencsetlen majmokat, hogy ezeket kozejuk sorolod.

janos 2008.12.02. 12:21:30

Azt irja LV, hogy "nem gondolom hogy minden esetben tudják, a képviselök hogy miről szavaznak"! Ez igaz! De akkor minek vannak ott? Ilyen erövel lehetnének kiküldetésben- az északi sarkon-mondjuk 20 évre! Nekem nem hiányozna egy sem!Aztán meg talán több pénz is maradna a közösbe!

LV 2008.12.02. 12:29:34

Mondjuk az érdekes lenne, ha egy-egy parlamenti vagy önkormányzati szavazás előtt röpdolgozatot kellene írni a képviselőknek (mint nekem a főiskolán) és csak ha megfelelő az eredmény, akkor szavazhatna.
Kíváncsi lennék hányan maradnának.

Corry 2008.12.02. 19:04:46

A demokrácia nem IQ kérdése, legalábbis nagyon úgy tűnik.

A tudás pedig nem demokratikus fogalom.

sziligan 2008.12.02. 20:38:49

Azért szívesen megnézném, amikor az itt kommentelők – az aznapi 97. tétel megszavazása után – hirtelen emlékeznének, hogy a XXIII. paragrafus 12. bekezdésének A pntaja most igen, vagy nem.
Nem minden szavazás arról szó, hogy Gyurcsány takarodj. Mert persze azt mindenki megértette, még akkor is, ha úgy tették fel a kérdést: akarsz-e viztdíjat fizetni?

Attila 2008.12.03. 07:21:43

Che Pellel értek egyet. a fidesznél frakciófegyelem van, ha rosszul szavaz, sokat fizet. Ilyenről most nem hallottam. A fidesznek az az érdeke, hogy az adócsomag átmenjen, de látszólag az ő akaratuk ellenére. Ezért csak a szükséges minimális képviselőnek kellett, mintegy véletlenül megszavaznia.

Azhát 2008.12.03. 08:15:20

"Che Pellel értek egyet. a fidesznél frakciófegyelem van"

Ez ugyanez amire a szociknál azt mondják, hogy "agymosott szavazógép a frakció minden tagja"?? :)

Attila 2008.12.03. 08:32:49

Ugyanaz. Mindkét esetben gáz, én személy szerint a demokrácia megcsúfolásának tartom. Ennyi erővel elég lenne ha csak a 4 frakcióvezető ülne ott, a frakció méretének megfelelő szavazati súllyal.

Kopi3.14 2008.12.03. 13:37:48

sziligan 2008.12.02. 20:38:49

Ha kepviselo lennek, es azert fizetnenek, hogy a torvenytervezeteket elolvassam, velemenyezzem, majd a szavazasukon velemenyt nyilvanitsak annak megfeleloen, kb mit gondolnanak rola az altalam kepviselt allampolgarok, akkor igenis elolvasnam a torvenytervezeteket, es mily meglepo, jegyzetelnek, hogy azt most akkor igen, vagy nem, esetleg mindegy.

sziligan 2008.12.03. 14:02:32

Kopi3.14

Miért is zárná ki a kettő egymást. Van a törvénytervezetnek vitája, bizonyára jegyzetelnek, hozzászólnak stb. A párt (frakció) kialakítja a közös álláspontot, a képviselő mérlegel, elfogadja, vagy nem. Aztán jön a szavazáshenger, amikor az összes indítványról szavaznak, ami nagyon sok is lehet. Ha nem a frakciónak megfelelően szavaz, a pártelnök azt mondja: megvette a másik oldal. Amikor a pártelnök ezt komolyan is gondolja, akkor kizárják a frakcióból az érintettet.
Volt ilyen?

VLaci 2008.12.03. 14:12:59

sziligan írta:

Azért szívesen megnézném, amikor az itt kommentelők – az aznapi 97. tétel megszavazása után – hirtelen emlékeznének, hogy a XXIII. paragrafus 12. bekezdésének A pontja most igen, vagy nem.

Saját kiegészítés:

Javaslom, hogy cigányokat vállasszunk meg képviselőnek, ezzel mindjárt bizonyíthatnánk, hogy tudnak úgy dolgozni, mint a fehérek, csak úgy is fizessék meg őket.

A magam részéről tőlük kevésbé sajnálnám.

janos 2008.12.03. 17:43:30

VLaci! Nem mondom arra volna eszed,mi?De ahhoz elöször sokaknak meg kellene tanulni irni és olvasni! Ha már a munkáról beszélsz, konkrétan mire gondolsz?Mert én már láttam olyat, akinek mondták -hogy ő is hallotta, mert neki is mondták olyanok akik látták, hogy a cigány dolgozik!Én pedig tölük is sajnálnám, mint a sok kókler képviselőtől is sajnálom!

VLaci 2008.12.04. 16:37:51

Janos! Elébb te tanulj meg olvasni! Ha elolvasod a cikket, láthatod, a képviselők még gombot nyomni sem tudnak, nem hogy értelmesen olvasni.

Hát én viszek neked egy egész cigánykaravánt, abban havi hatszázezerért-kétmillióért, ki tudja mennyiért a leghülyébb purdé is meg tudja nyomni azt a gombot amit súgnak neki.

Képviselő bűnözésről meg még a gárdisták sem pofáznak, pedig az a valami!!!

Százalékosan tutira magasabb mint a "cigénybűnözés".

Aki igazolás nélkül vesz fel költségtérítést, az számomra mind bűnöző, szóval kb. 99,9 %.

Az egyenlőség jegyében azért ezt a cigányok számára is lehetővé kéne tenni. Meg számomra is.

Törd a fejed komám! Érdemes!

Hattory Hanzo 2008.12.12. 01:14:55

Bár már pár nap eltelt a post születése óta, de én most találtam egy cikket, és kivácsi lennék, hogy a hírben szereplő úr vajon a megvásárolt, vagy a szerény szellemi kvalitásokkal bírók csoportjába tartozik?!

"Több alkalommal is saját frakciójával szemben szavazott hétfőn Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. A költségvetési módosítók kapcsán tizenegyszer "nyomott félre". Volt olyan eset is, amikor a szocialistákkal együtt szavazott meg kormánypárti indítványokat - a Fidesz ellenében. A Fidesz szerint minden alkalommal tévedésről volt szó. A frakció igazgatójától megtudtuk: a pártelnök a "rosszallás" mellett nem számíthat büntetésre"
süti beállítások módosítása