babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Veszélyes rokonok

2008.12.09. 15:28 sasika61

 

A rendszerváltozás előtti évtizedek egyik tapasztalata volt, hogy a fiúknak olykor az apák „bűneiért” is szenvedniük kellett, egy „rovott” múltú szülő, nem megfelelő pedigréjű rokon akár a hozzátartozó karrierjét is kettétörhette. Hogy meddig élt ez a szokás, azt nem tudom megmondani, de hogy létezett, az kétségtelen.
 
A rokonok világa ezek szerint nemcsak akkor volt fontos, ha el kellett intézni valamit, de kifejezetten kényelmetlen is lehetett adott esetben. Én naiv azt hittem, hogy legalább az utóbbi megszűnt: az a világ nálunk sosem fog eljönni, hogy egy-egy állás megszerzésekor, előmenetelnél ne vennénk igénybe egy-egy segítő kezet, de hogy ismét félni kelljen a hozzátartozóink miatt, azt nem gondoltam volna.
 
A demokráciának, a köztársaságnak mélyen elkötelezett MSZP úgy látszik, nem tud egykönnyen megszabadulni megrögzött szokásaitól. „Rokonsága miatt kaszálhatták el a szocik Havasinét”- adja hírül az Index. Azért nem szavazták meg a főbíró-jelöltet, mert unokaöccse a Fidesz sajtófőnöke: http://index.hu/politika/belfold/havasinebuka/ .
 
Lendvai Ildikó egyenesen kiosztja a köztársasági elnököt, hogy a képviselők függetlenek (muhaha), szabad mandátummal rendelkeznek (muhaha), lelkiismeretük szerint szavaznak (muhaha és bruhaha), tehát pusztán emiatt fordulhatott elő az incidens.
Én még valamilyen értelemben tisztelni is tudnám őket, ha kijelentenék, hogy Sólyom úr, szarunk a jelöltjére, nem szavazzuk meg, mert fideszes, állítsa jelöltként a mi emberünket, s akkor majd. Ekkor látszódna, hogy van bennük valami tartás, de ezzel a szánalmas magyarázkodással csak az undort fokozzák.
 
Most akkor mindenki nézze végig rokonait? A fiamat vágják ki az egyetemről, mert én, az apa valakinek nem tetsző dolgot írok? Sőt, már távolabbi rokonság is számít? Lányaim legjobban teszik, ha háziasszonyok maradnak, mert nagybátyjuk főszerkesztő valamelyik politikai lapnál?
 
Hányad íziglen kell még számolnunk rokonainkkal, kedves frakcióvezető asszony?
Lassan odajutok, mint Nietzsche Zarathustrája: „Nem gyűlöletem, utálatom faldosott farkaséhséggel.”

135 komment · 1 trackback

Címkék: közélet mszp főbíró választás

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr81813195

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.10. 19:12:25

Mi folyik itt (Gyöngyösön) Magyarországon? (Vida Máté cikke) Bevallom - a fent idézett úrhoz hasonlóan -, én sem értem, mi folyik ma Magyarországon. A tudatos népbutítás ért célba? Vagy ez a fránya válság hatna ilyen hamar? Vagy csak tetőzik a 18 éve tart…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laja 2008.12.09. 22:13:48

Sasika, az igazságosság pártatlan bajnoka valahogy akkor nem vizionálta a vörös terror visszatértét, mikor a Fidesz mocskolta Gyurcsányt a felesége felmenői miatt... és persze azon se háborodik fel, amit a (szélső)jobbos Tomcat idéz magától a saját blogján: “Igen, mindig annak a híve voltam, hogy az ilyen leszámolásoknál a gyerekeket is ki kell nyírni. Ez nagyon szörnyű dolog, de ha megnézzük, most éppen azt nyögjük, hogy 56-ban elfelejtettük felakasztani az ávósok kölykeit. Csúnya dolog egy ötéves gyerek a lámpavason, de gondoljunk bele, hogy kinek a kölyke.”

Mr Chapel 2008.12.09. 22:14:18

beavereater! Hülyeségeket írsz! qrvára mindegy az egyes ítéletek szempontjából, hogy ki a LB elnöke. Ez a csaj kirúgdosta volna az alkalmatlanokat a bírói karból, továbbképzésre küldte volna a tunyákat, és csorbította volna a megyei kiskirályok hatalmát. No, ez utóbbi nem tetszett a A PÁRT-nak, mert azt hiszik, hogy megyei/fővárosi szintén még nyomulhatnak. Egyszerűen nem veszik észre az idő múlását! De ha fordítva történt volna (jobbról szarakodnának), akkor is igaz lenne ez! A sok szemétdombi kiskirály azt hiszi, hogy majd ő megmondja, hogy mi legyen az igazság!

dinoszaurusz 2008.12.09. 22:14:41

minden demokráciába kell egy diktátor (nem tévesztendő össze a hülyével, mint fleto)
a demokrácia csak egy diktátorral működőképes
ld: Pinochet, Perón...

béresbea · http://sziget 2008.12.09. 22:16:38

nem akartam indulatokat gerjeszteni, a köztársasági elnököt, mint intézményt említettem. másként úgysem felel meg senki, miután sikeresen megosztottuk magunkat. kis ország, két markáns párt, az ország tíz százaléka vagy rokon valahol vagy belőlük él. innentől logikus, hogy négy/nyolc évente van állásod, egyetemi státuszod, jó ez? nem lehet ezen felülemelkedni?

beavereater 2008.12.09. 22:16:44

dinoszaurusz: te nem nehéz falat vagy, hanem
a) diszleksziás
b) paranoiás
c) jobboldali kellemetlen rokonokkal... :)

sziligan 2008.12.09. 22:16:50

Nocsak, nem akadt a bírák között legalább egy volt Fideszes képviselőjelölt?
Pedig egy olyan már bizonyított függetlenként.

Netuddki. 2008.12.09. 22:17:18

"Én még valamilyen értelemben tisztelni is tudnám őket..."

Szerintem ezen a problémán már a legtöbben túlléptünk.

beavereater 2008.12.09. 22:18:20

béresbea: ebben az országban van két csapat idióta, az egyiken vörös a másikon nemzetiszín szemellenző van. A belgák meg egyre gyakrabban felteszik maguknak a kérdést: biztosan jó országban vagyok állampolgár?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.09. 22:19:47

Laja! Most Dobrev Klárának melyik felmenőjére célzol? Arra, aki '56-ban tömeggyilkosságokra adott utasítást, vagy arra, aki a pápa elleni merényletet kitervelte?

Tomcat tevékenysége kinek az érdekeit szolgálja? A polgári oldalét, vagy a baloldalét?

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.12.09. 22:22:16

beavereater, mielőtt végleg elszakad nálad a cérna, azért ne felejtsük el, hogy Havasiné nem a tokaji szőlőbányák rémeként, hanem a győri ítélőtábla elnökeként került a képbe, az LB-elnöki pozícióra támogatta az Országos Igazságszolgáltatási Tanács és az SZDSZ is többek között. De te attól persze még képzeleghetsz, hogy a hős MSZP-sek újfent elhárították a véreskezű viktorkatonák hatalomátvételét, Fletó és Bárándy a füles bástyán, Draskovics a saját testével védi a hidat, és az LB a szabadság egyik utolsó ormaként tartja még magát a mindent elnyeléssel fenyegető narancsos hordák ellen. :)

Jó éjt, szép álmokat, a gyógyszert ne felejtsd el bevenni.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.09. 22:25:59

Érdeklődéssel olvastam a cikket, nem elkalandozva a mellékszál felé, vagyis hogy azMSZP milyen balf@sz módon járt az a szavazás kapcsán.

Tudod, picit képmutatónak érzem a téma felvetését egy jobboldallal szimpatizáló blogíró esetében, hiszen
- 18 évvel ezelőtt került be a köztudatba az "Apák és fiúk";
- körmösbauerezés: www.google.hu/search?q=bauer+tam

béresbea · http://sziget 2008.12.09. 22:26:50

kedves belgák, akik értitek. példakövetőek vagyunk, amit látunk felülről, azt a magatartást felvesszük. jön utánunk egy generáció, aki pedig bennünket követ,mint példát. a jövőnket ássuk alá, és nem az ellenzék, és nem a főbíró, és nem a kormány, hanem mi magunk.

beavereater 2008.12.09. 22:27:04

Zigomer Trubahin: az igazi tragédia az ügyben pont ezt, hogy valószínűleg a jelölt megfelelő lett volna a posztra. (Mondjuk ismét érdekesnek tartom, hogy egyeseknek itt látatlaban milyen elvárásaik/reményeik voltak/vannak vele szemben, vagy úgy általában egy LB elnökkel szemben).
Sólyom azonban a "szokásos" jelölési gyakorlatával az egészet kudarcra ítélte. Mondjuk ebből a szempontból a jelöltet sem értem, nem látta előre, hogy Sólyom jelöltjeire - legyen szó bármilyen posztról - csak a megaláztatás vár? Mert ha nem látta előre, akkor sajnos nem alkalmas. Ha látta előre és mégis vállalta... nos akkor igencsak naív.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.09. 22:28:20

De örülök, hogy elqrta, szóval a linkek:

- petőlászlózás: www.google.hu/search?q=pet

beavereater 2008.12.09. 22:28:31

béresbea: előtt utóbb a belgák elmennek belgiumba...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.12.09. 22:29:25

Laja, milyen igazad van. Ez az ember beszél, holott még nem határolódott el Tomcattől sem? Felszólítom Sasikát, hogy határolódjon el:
- Tomcattől
- Budaházytól
- a gárdától
- Hitlertől, Mussolinitől, Francótól
- Csurkától
- III. Ince pápától
- a vagyonát gátlástalanul a politikai hatalom megszerzésére felhasználó Crassustól. Különben is Sulla embere volt, és a proskripciókban gazdagodott meg, vagy talán proskripciókat akarsz az MSZP-sek ellen, Sasika?

Ha nem határolódsz el mindezektől, akkor senki le nem moshatja rólad a gyalázatot; ne merd magad demokratának nevezni többé.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.09. 22:30:27

F@szkivanmá mostmár...

tessék a Gugliban rákeresni a következő szavakra:
- petõ iván lászló ávh
- bauer tamás körmös

+ két olvasnivaló:

fideszfrakcio.hu/index.php?CikkID=51019
teszt.hirszerzo.hu/cikk.apak_fiuk_izlestelenkedok.37638.html

béresbea · http://sziget 2008.12.09. 22:38:01

nah, megint jól megoldottunk valamit. köszi minden vörös sapkásnak, nemzeti sapkásnak, belgának aki nem azért nem áll sehova mert nem tudja, hanem mert elege van ebből a megosztottságból, és aki még nem ment el Belgiumba, a politikusoknak, akik körében nem divat a tisztelet és az erkölcsösség, pedig példát mutatnak elvileg.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.09. 22:38:15

Ja, és sasika61, nem tudom, ismerősek-e ezek a gondolatok:

"Önmagában nem a felmenők jelentik a problémát: egy gyerek nem tehet a szülei, nagyszülei lépéseiről, pláne nem felelős miattuk. Én ugyan nehezen hiszem, hogy ilyen családi múlttal hirtelen a demokrácia őszinte híve lehet valaki, de ez legyen az én bajom. Az már viszont kifejezetten hiteltelen, hogy ugyan megtagadjuk a múltban a szüleink által elkövetetteket, de mégis abban a villában lakunk párunkkal, amihez épp e bűnök által jutottunk."

Csak azért, mert nekem úgy tűnik, hogy a fenti sorok írója mintha a szülők felelősségét próbálná kiterjeszteni, némi cukormázba csomagolva...

beavereater 2008.12.09. 22:40:41

Lesből Támadó Szárítókötél: hidd el nekem, a szarkarika nemzetiszín szalaggal átkötve egyeseknek gyakorlatilag kakaós csiga...

xirtaebi · http://alojzia 2008.12.09. 22:42:49

Az Index feltételez "...kaszálhatták el". Ma hallgattam Lendvai Ildikóval beszélgetést. Egyáltalán nem ez volt az ok. A Fidesz vajon miért "kaszálta" el Majtényi László, jelölését?
Hallottátok már Navracsics, vagy Orbán felesége nagyapjára való hivatkozást? Pedig érdemes lenne utána érdeklődni.

yggdrasil 2008.12.09. 22:44:59

Nahát én nem is tudom mit mondjak... Nekem a viszonylag szűkebb rokonságban van rögeszmés jobboldali, de rögeszmés baloldali is, akkor ez most jó vagy rossz? :D

Boka 2008.12.09. 22:45:42

"akik körében nem divat a tisztelet és az erkölcsösség,"

Kinek a körében divat ? Ezek engem mindig elkerülnek ( valószínű én is őket )

Mr Chapel 2008.12.09. 22:46:38

xirtaebi! Te a Minimaxon hallhattad azt a mesét! Hány éves Vagy, hogy még hiszel a mesékben, meg a nagy mesemondókban?

Boka 2008.12.09. 22:46:54

"Orbán felesége nagyapjára való hivatkozást"

Mi bajod azzal, hogy Viktor benősült egy lexikonba ?

Boka 2008.12.09. 22:47:31

Bocs, az a Demszky volt !

beavereater 2008.12.09. 22:49:08

Boka: na, ez pont mellé ment... vagy lemaradt a szmájli...

yggdrasil 2008.12.09. 22:49:32

Egyébként respect Sólyomnak! Azért az mekkora volt már, mikor azt találta mondani, hogy EMESZEMPÉ, aztán kijavította MSZP-re :P Vagy ez csak nekem tűnt fel? A freudi elszólás ugye...

z 2008.12.09. 22:49:59

Másfél év és átmegy. Addig is töltse az idejét az msz(m)p hasonló jelentős sikerekkel ! :):):)

Rwindx 2008.12.09. 22:51:14

vannak itt akik érdekeseket írnak pl, hogy szakmai alapon gátolták meg Havasiné kinevezését. Legalább tessék betűhelyesen olvasni:

index:
"Ellenzői viszont többek között azzal érveltek, hogy a legkisebb ítélőtáblát (a győrit) elnökölte, így nem vette ki kellően a részét az ítélethozatali gyakorlat alakításából, nincs megfelelő tudományos munkássága, nem beszél rendesen nyelvet, igaz, ez nem is feltétele a főbírói poszt betöltésének. Bárándy Gergely, az MSZP egyik jogász képviselője azzal indokolta Havasiné elutasítását, hogy túl gyorsan akarta a reformokat végrehajtani. "

Persze tudom hogy bizonyos elöljárók igen elöl járnak az igazság nem minden szálának kibontásában, de nem kéne ennyire majmolni a bohócokat. Másrészről amikor a minisztereik nem beszélnek nyelveket az nem gáz? Vagy amikor a jogi, informatikai, közgazdasági bizottságokban olyan képviselők ülnek és elnökölnek akiknek 8 általánosuk van össz vissz az nem gáz?

Másrészről a muhaha, bruhaha tökéletesen illik a történetre, egy mesebeli ország senkiházi képviselői "dolgoznak" éppen saját érdekeik szerint.

Azor te meg valamit elfelejtettél valamit beszedni. Te miről beszélsz? 23 millió....

Laja, detto. Fidesz nem mocskolta gyurcsányt a felesége felmenői miatt. Az lett a fejére olvasva hogy zsidóktól elrabolt villában él a fő antifasiszta, valamint azért nem lehetett sittre juttatni ezt bohócot, mert amiért bíróság elé kellett volna állnia az addigra elévült. Nagyon okos. Kétes vagyonszerzéseiről akkor ne is beszzéljünk, az ország Első Munkásembere vajon hogyan lett milliárdos egy KISZ pozicióból, nulla pénzzel? Vagy az előző dilinyós által említett 23 milliós román elözönlés ötletét is büszkén vállalja. Valamint még nem lett elszámoltatva azzal sem ami Öszödön kiesett a szájából... szóval ennyit erről.

Havasinéra meg visszatérve, reformokat akart, az meg óhatatlanul megzavarta volna a Párt köreit és érdekeit. Tehát kellett egy-két gagyi kifogás amire hivatkozva elkaszálták.

tippan 2008.12.09. 22:55:27

Kedves Lesből...

Azért azt nem árt észrevenni, hogy ezek a körmös bauer dolgok nem akkor születtek, amikor a szadesz bősz antikommunista volt, hanem amikor odacsapódtak horn ufó gyulához.
És így már azért elgondolkodtató

guy 2008.12.09. 22:58:37

Ez a rendszerváltás előtti világ továbbélésének egyik mellékterméke. Sajna hosszú idő kell még hozzá, mire kikopik a közéletből. Egyébként csodálkozom a postírón - természetesnek veszi, hogy pl. állásszerzéshez csók kell, ennek ellenkezőjén meg csodálkozik - na ja, a jogokkal mindig járnak kötelezettségek is.

J.W. Booth 2008.12.09. 23:02:23

Vérszagra gyűl az éji vad...

Komolyra fordítva, az MSZP most issza a levét annak, hogy kisded módon elszórakozta a köztársaságielnök-választást. Mit várnak ettől a szerencsétlentől? szúrja hátba a királycsnálóit? Ugyan-ugyan... Nagyon gyenge és kevés ez hozzá...

yggdrasil 2008.12.09. 23:02:30

Meg amiket itt írtatok a köztársasági elnökről. Tudjátok, az Alkotmányban van egy nagyon szép mondat:
"Magyarország államfője a köztársasági elnök, aki KIFEJEZI A NEMZET EGYSÉGÉT, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett." (1949. évi XX. tv. a Magyar Köztársaság Alkotmányáról)
Nemtom, érzékelhető-e, hogy mire akartam ezzel célozni... Sólyom csak a dolgát végzi. És nem is olyan rosszul. Én pl tökre felnézek rá :)

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.12.09. 23:04:39

"a lófejű riporter lány akinek nem jut eszembe a neve meg a férje kapcsolatai miatt nem lehetett kormány szóvivő, akkor a fidesz támadta a rokon miatt"

Zsuzsi konkrétan a bölcsődékre tett gyalázatos megjegyzése miatt hasalt el, amit ő maga írt a blogján.

A férj stiklijei már csak (a fejétől bűzlő) hal volt a tortán.

yggdrasil 2008.12.09. 23:05:47

Rwindx 2008.12.09. 22:51:14
"Másrészről a muhaha, bruhaha tökéletesen illik a történetre, egy mesebeli ország senkiházi képviselői "dolgoznak" éppen saját érdekeik szerint."
Erre van egy nagyon szép terminus technikus: megélhetési bűnöző. :))

J.W. Booth 2008.12.09. 23:10:19

yggdrasil,

te a föld alatt élsz?
Mert csak onnan lehet felnézni a béka seggére és ami alatta van...
Sólyom a politiai civakodás végterméke, salakanyaga, tökmindegy. Kurvára kevés ehhez a címhez.
Ez a magyar politika egyik látlelete. És már a lábcédulát is kitöltötték.

Lesből Támadó Szárítókötél 2008.12.09. 23:17:06

tippan:

Nincs rá mentség, te csak relativizálni próbálod a dolgokat: mi az, hogy amíg tetszenek az SZDSZ nézetei, addig minden oké, amikor viszont egyesek számára nem megfelelő irányt kezd el venni a párt, akkor azonnal előkerül a tagjaira(!!!) vonatkozó alpári mocskolódás, az irányváltással pedig igazolható lesz mindez? No nem...

U.i.: A körmösbauerezés 1990. március 31-én jelent meg először a magyar belpolitikai életben és a Magyar Fórumban. Akkor szerintem még nem nagyon volt sehol sem az a csapódás...

yggdrasil 2008.12.09. 23:17:20

J.W. Booth 2008.12.09. 23:10:19
Nem élek a föld alatt. Csak tudod, én nem csak abból indulok ki, amit a tévében ontanak. Te pl. hány tanulmányt olvastál már Sólyom Lászlótól? Vagy tudsz-e valamit az ő előéletéről, még abból az időből, mikor még közelében sem volt a köztársasági elnöki intézménynek? Mert ugye oda is eljutott valamiért. Nem csak azt kell nézni, amikor valami botrány miatt fel kell tűnnie a képernyőn.
(Gyenge iskolapélda: ha matekból van 10 db ötösöd, de puskázás közben elkap a tanár, és beírja a cakkot, akkor év végén négyest kapsz vagy megbuksz? Csak hogy érthető legyen, miről beszélek.)

sanghajbaby (törölt) 2008.12.09. 23:18:56

remélem nem ismételgetek senkit...
a cirkusz nem a rokonokon van - csak az újságírók most ezt is bedobták. a sztori az, hogy az a szokásjog alakult ki, hogy egy-egy jelölés előtt a köztársasági elnök egyeztet a frakciókkal. Sólyom meg nem foglalkozik ezzel. többségében pont úgy viselkedik, mint ahogy egy demokráciában szokás az ő pozíciójában, a probléma szerintem az, hogy a miénk még nagyon gyerekcipőben jár, és szükség lenne egy olyan köztársasági elnökre, aki diplomáciai érzéke is van. ez pedig nem Sólyom.
félig off: ha fel kell venned valakit egy munkára, és két teljesen alkalmas jelölt közül kell választanod, vajon azt veszed-e fel, amelyiket ismered/akiről már hallottál/ akit számodra elismert emberek ajánlanak? a baj akkor kezdődik, ha egy egyértelműen alkalmatlan embert alkalmaznak pusztán azért, mert ismerik.

Nádasi Balázs 2008.12.09. 23:22:07

Félrevezető a felvezetés, mondjuk ki nyíltan, azért nem támgoatták az MSZP-sek a főbírójelöltet, mert FIDESZ-es rokonsága van. És ezt én teljesen korrektnek tartom. Mindenkinek van politikai szimpitája, mindenkinek van rokonsága... ám az nem jó ómen, ha egy ilyen fontos és függetlenséget kívánó pozícióba kerülő ember közeli rokonsága ennyire nem-pártfüggetlen.

De most őszintén: mikor lett volna több esélye a bírónőnek, akkor, ha a rokonsága pártfüggetlen, vagy akkor, ha pártfüggő? MSZP-s rokonsággal nem lenne független, ugye? Akkor FIDESZ-es rokonsággal sem az.

Én egy független, ténylegesen pártok feletti köztársasági elnököt szeretnék (Sólyom László ilyennek bizonyul, kérdés, ha a jobboldal lenne kormányon, akkor is ilyen karakán, önjáró személyiség lenne-e), aki független főbírót jelöl, a pártokkal való egyeztetés nélkül. Eddig oké. Sőt, még azt is elhiszem, hogy a bírónő arra törekedne, hogy megszünjenek a politikai összefonódások a bírói testületben, hogy kiszórná a nem odavalókat. De így teljesen hiteltelennek tartom, hogy unokaöccse sajtófőnök az ellenzéki pártnál. A blog szerzője pedig néha tudatosan téved.

Rwindx 2008.12.09. 23:34:19

Nádasi Balázs:
Az mszmp-nek (by Sólyom) nem az fájt hogy n-ik rokoni kapcsolata miatt rá lehet húzni hogy nem független, hanem az hogy nem tőlük függ.

Ugyanis Lomniczinek nem az unokaöccse volt mszmp közeli... és teljesen megfelelt számukra. Havasiné nem a saját "fiuk" és onnantól tökmindegy kié, mert beletúrhat a bírói testületben fellelhető szar és csontvázak közé, ami erősen nem érdekük, ugyanis nem kevés közük van hozzá. Annak sem örülnének ha a hozzájuk közeli embereket, amelyeket Lomniczin keresztül nevelgettek szépen kitenné a hóra mondjuk elfogultság, szakmai hozzánemértés miatt. Ezáltal felborulna az a hálózat amelyet évtizedek óta építgetnek, amely fel-fel sejlik a cuslág ügy szálain keresztül is. Most éppen a legfőbb ügyész magyarázkodhat majd cuslág miatt...

Marhára nem érdekük hogy mindez így történjen, olyan jelölt kell, aki elkussol, és azt teszi amit mondanak neki, de legalábbis nem köp a levesükbe. Ezek megtalálnák a módját hogy kicsinálják Teréz anyát is (ha még élne) ha az reformokat akarna a magyar bírói rendszerben...

beavereater 2008.12.09. 23:39:03

Rwindx: végezz egy gondolatkísérletet, te megfelelőnek tartanád, ha egy olyan jelölt lett volna, akinek az unokaöccse az MSZP szóvivője?

J.W. Booth 2008.12.09. 23:40:22

yggdrasil,

nem tanulmányoztam Sólyom életét, műveit stb. Viszont nagy várakozással tekintettem elé. Nem hagyta az elődje túl magasan a lécet. (Mádl hű vazallus módjára - és konzekvensen - szolgálta ki azt a politikai oldalt amely "ha ló nincs, jó a szamár is" céllal nagyon bölcsen őt odatette.) Szóval az a léc bizony, le lett verve. Egy K.E. ne küzdjön szerepzavarral, ne ködösítsen, ne próbáljon meg többnek látszani mint ami. Ha a köztársasági elnök nem csinál semmit, akkor ő az ország legnépszerűbb embere. De nem, Sólyomnak még ez sem megy. Akkor minek tisztelni, mint politikust?

beavereater 2008.12.09. 23:46:28

Arról nem is beszélve, hogy hazánkban a KE funkciója gyakorlatilag üres, és ebben nagy érdemei vannak magának Sólyomnak is. Ehhez képest próbál francia elnököt játszani...

Rwindx 2008.12.09. 23:55:05

beavereater:
Őszinte leszek, ennyi információból nem tudom eldönteni. Élnék a gyanúperrel, de ez nem ok arra hogy egy embert szakmailag kicsináljunk. Azért ennél több kell. Pl volt-e vmelyik párthoz köthető megnyilvánulása, ha igen, akkor egyértelműen alkalmatlan. Ha viszont a szimpla rokoni kapcsolat már bizonyíték, akkor egy csomó embert sittre kellene vágni az országban.

Továbbra is fenttartom amit írtam az mszp gyanítható elsődleges szándékairól.

Mondok egy példát arra hogy mit tartok elfogadhatlannak, és a fidesz köreiből, nehogy vita szülessen belőle. Az az eset amikor Mikola kitüntette a saját öccsét. Na az nagyon gáz volt. Nem tudom megérdemelte-e az öccse szakmai szempontok alapján, előfordulhat, de akkor is iszonyat gáz volt. Vagy ha a másik oldalt nézem itt van gyenesei meg a fiatalabbik lánya. Lehet hogy marha jó hogy a gyenesei vezette minisztérium által tulajdonosi jogokat gyakorló cég a miniszter lányát találta meg, de iszonyat gáz.

Nos Havasiné esete azért ez nem teljesen az az eset. Ha a fidesz jelölte volna Havasinét akkor az lett volna. Én viszont Sólymot elfogadom függetlennek, még ha ezt páran vitatnák is.

2008.12.10. 00:00:51

kis rokonság -> kis kockázat....

beavereater 2008.12.10. 00:14:17

Rwindx: ebben az országban minden gáz, amihez a politika hozzáér. Mivel igyekszik mindenhez hozzáérni, ez az ország egyre inkább gáz...

Gyurcsány Péter 2008.12.10. 00:15:45

beavereater:
Sólyom így, Sólyom úgy + hülye fideszesek. Látom órák óta dolgozol :) De remélem legalább jól fizet. ;)

Rwindx 2008.12.10. 00:16:37

beavereater: ezen nincs köztünk vita, azt hiszem.

beavereater 2008.12.10. 00:23:29

GyéPé: ugyan picinyem, te még a csattogós falepkét tologattad, amikor szokás volt a fórumokon ezzel vádaskodni (elárulom neked, mint zöldfülűnek: akinek nincs mondanivalója, az szokott személyeskedni) :D

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.12.10. 00:28:27

Nono,
egyrészt: Mádl Ferenc tudósnak (nemzetközi magánjogász) nem rossz, külföldön is elismert. Elnöknek nekem inkább egy kedves nagyapónak tűnt, de emellett én (üssetek!) tisztelem.
másrészt: Sólyom Lászlóval egy baj van. Egy európai fejével gondolkodik itt, az Észak-Balkánon. Erre pedig kedvenc országunk még nem lesz alkalmas kb. 50 évig.
harmadrészt: Bárándy Gergő -amúgy volt tanárom, igen vállalható arc is tud lenni, persze, csak ha nem politizál - nem azért lett pártember, mert olyan hú, de nagy szockó lenne, hanem mert ugyan melyik pártban lett volna 29 évesen a jogi szekció vezetője?
Ő volt a név, aki a Medgyessi-kormány egyetlen népszerű politikusának - apunak - a modern kiadása lett az új gárdánál. Más kérdés, hogy néha károsan önjáró.

gitáros 2008.12.10. 00:42:05

Bizalmi állás, sasi, ez van. Innen azért elég meredeken kapcsolsz a "... fiamat vágják ki az egyetemről..." témához.

IS 2008.12.10. 00:44:04

a verekedés is mindig úgy kezdődik, hogy a másik üt vissza. bizony nem szép, hogy a rokonra nézve (mert mi másra) nem fogadták el, pedig jó jelöltnek néz ki. de csodálkozom, hogy Polt Péter neve még nem hangzott el. azóta kissé paranoiásabb mindenki a FIDESZ által támogatott igazságszolgáltatási vezetőkkel kapcsolatban. a néhány másodfokon megváltozott ítéletről nem is beszélve.

ennek a problémának a töve sem ott van, hogy el kell kergetni a szocikat, aztán jó lesz. fenéket lesz jó ott, ahol Kövér László megmondó ember lehet, ahol Bayer Zsolt egy asztalnál kvaterkázhat Orbán Viktorral.

Gyurcsány Péter 2008.12.10. 00:45:06

beavereater(ke):
Elárulom, éppen te is személyeskedsz, :D és piszok nagy mondandód van neked is, de tényleg, fikázol csak, de azt el kell mondani háromszor, hogy milyen hülye is Sólyom. Szóval érdemben ugyanannyit tettünk hozzá a poszthoz. :D
Ja, amikor a csattogós falepkét tologattam, akkor téged még nem is terveztek, :D lehet, hogy utána se, azért küzdesz személyiségzavarokkal.

Én legalább vállaltan GyéPé vagyok, :D te meg vádaskodásnak nevezed a tényt, te kis bérkommentelő.

Nyugi, már nem nézek vissza. :D

beavereater 2008.12.10. 00:45:42

Kicsi.Sati: Sólyommal leginkább az a baj, hogy egy elszabadult hajóágyú. Egyébként európai szintű politikus nem hagyta volna szó nélkül, ha így választják meg, ahogy őt...

Tóth-Takó 2008.12.10. 00:48:13

Kedves yggdrasil!

>>"Másrészről a muhaha, bruhaha tökéletesen illik a történetre, egy mesebeli ország senkiházi képviselői "dolgoznak" éppen saját érdekeik szerint."
Erre van egy nagyon szép terminus technikus: megélhetési bűnöző. :))

Tóth-Takó 2008.12.10. 00:50:02

Kedves yggdrasil!

,,Másrészről a muhaha, bruhaha tökéletesen illik a történetre, egy mesebeli ország senkiházi képviselői "dolgoznak" éppen saját érdekeik szerint.
Erre van egy nagyon szép terminus technikus: megélhetési bűnöző.''

Ez az összemosás -- a politikusokkal -- mélyen sérheti az egyszerű, kétkezi megélhetési bűnözőket. :)

tt

Tóth-Takó 2008.12.10. 00:59:14

Kedves beavereater!

,,végezz egy gondolatkísérletet, te megfelelőnek tartanád, ha egy olyan jelölt lett volna, akinek az unokaöccse az MSZP szóvivője?''

Erről egy Hofi idézet jut eszembe -- nem szó szerint idézem! -- a szocializmusból, amikor arról beszélt egy jelenetben, hogy miért ,,nem jut előre'':

,,...van egy bátyám, aki nyilas volt.
Mit írtam én az önéletrajzomba?
Bátyám nyilas.
Mit írt Ő?
Öcsém kommunista.
Hát ezért nem jutok én előre, ő viszont igen!''

tt

intelduo 2008.12.10. 03:14:22

Kedves Blogíró!
Ugyanolyan álszent és magyarázkodó és félrebeszélő vagy, mint a szocik.

Megmondom miért. Azért, mert PONTOSAN ÚGY ferdítesz, ahogy Lendvaiék.

Neked (most) kizárólag az fáj, hogy a _fideszes_ sólyom, _fideszes_ jelöltje nem nyert, mert a szocik nem szavazták meg.

Hadd ne higyjem, hogy ugyanezzel a végeredménnyel neked BÁRMILYEN eljárás megfelelt volna.
Továbbmondom, ha te a magyar politikában, bárhol, bármikor egyenességet keresel(muhahahah neked) akkor _inkább_ ezt nevezhetjük annak, amit _most_ csináltak a szocik.

Most tényleg nem volt megtiltva senkinek semmi. Nem Feri állt ki egyszemélyben, hogy "én is a haverjaim aztán nem szavazunk magunk ellen".

Szeretném leszögezni, hogy a Göncz Árpádnál anno nem hittem volna, hogy van rosszabb. Volt, egy fél fokkal. Soknak tűnt ez is(Másdl), mert nem hittem, hogy árpit lehet fokozni. Sólyommal viszont kiderült, hogy igazi jófiúk voltak az elődei. Nyálasak, ostobák voltak, de legalább nem kiskirálykodtak, nem "osztották" a bölcsességeiket(háháh). Tették a dolgukat, vagyis puszilkodtak az angol királyi nyanyával, meg aláírták, amit mondtak nekik. És ennyi.És tényleg betartották a pártfüggetlenség szabályokat. Mindketten. Sólyom viszont nem. Akkor mit várhatunk a szociktól? Hogy majd támogatják? Azt, aki zsigerből ellenük van?

Erre a posztra, a fidesz és az mszp, találtak volna olyan jelöltet, aki mindkettőjüknek megfelelt volna, mert az egyik nappalk.rja a másik éjjel.
De Sólyom itt csinálta a fesztivált, keménykedik, szitkozódik, zsarol... Én meg nevetek.

Egyébként a nagy bölcs madarunk, sólymunk, anno keletnémet egyetemen tanított jogot.
Ugye mindenki tudja milyen volt akkoriban keletnémetország? magyar rákosikorszak * 8. És ugye tiszta, hogy egy olyan rendszerben milyen emberek jogászkodhattak ott, bármilyen szinten? Igen, olyanok.
Na ez a nagy hű, becsületes Sólyom. Nyilván Ő is azok közé tartozik, akik hírtelen villámcsapásként lettek demokraták és lettek keresztények(de nagyon). Vannak páran ilyenek.

Ja és a példa meg röhejes. Ha te hülyeségeket írsz, akkor max kétszer is meggondolom, hogy a fiadat felvegyem, mert lehet, hogy örökölte az eszedet.
De milyen ferdítés ez?

Gondolkozz már! A hölgy FIDESZES, ez a lényeg, nem az, hogy a rokonsága is fideszes.
A fideszessége miatt a szocik nem szavaznák meg olyan helyre, ahol nekik árthatnak, a fidesznek meg kedvezhet. Ez hol nem természetes?

Az is természetes, hogy engem nem támogatna egyik párt se, mert kisbaltával mennék neki a magyar bírói rendszernek, ami biza a politikusoknak is fájna. Nem csak egyik oldalnak.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.10. 06:01:08

Intelduo,
Nem a hölgyről írták, hogy fideszes, hanem az unokaöccsről.

werwolf 2008.12.10. 06:21:22

beavereater,

te tenyleg fizetest kapsz az mszmp erdekeben kifejtett izzadtsagszagu propagandamunkadert, igaz?

Most majd ird le, hogy szemelyeskedek! - leszarom.

werwolf 2008.12.10. 06:24:50

huzz bele, maximum szük masfel evetek van meg dagonyazni a mocsokban, amivel elarasztottatok Magyarorszagot, aztan vege a bulinak.

Remelem, hogy a beszükülö megelhetesi-bünözesi lehetesögek lattan a kormanyvaltas utan sok diszno, illetve parazita probal majd külföldön szerencset. Nelkülük könnyebben lehet majd ujjaepiteni a romokbol.

De kis joizlessel addig is lehetnetek kevesbe szemtelenek.

Swordfish 2008.12.10. 07:06:52

Olvasvan a fentieket az jutott eszembe, mi lenne ha a Parlament ele vonulnank es elzavarnanak az osszes politikust, nemre, partra szexualis orientaciora valo tekintet nelkul.
En mar az osszeset ruhellem.....

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.10. 07:07:42

Most el kell mennem dolgozni, ha valakinek van még kedve, ideje visszjönni, délután válaszolok a felvetésekre.

Corry 2008.12.10. 07:14:40

Konkrétan ennek a "rokonhistóriának" van egy másik szála is: a hölgyet főbírónak akarták volna megválasztani.
Itt két dolog jön számításba.

1. Azt ígérte a hölgy, hogy rendet rak az igazságszolgáltatásban, legalábbis ami a bírói kart illeti. Én nem tudom, de a bírói karon kívül van még egypár "sikerágazat" a közszférában (gondolok itt pölö. az ökormányzatokra is) és a rendrakás hívei mindig kisebbségben lesznek (ország fele nem dolgozik/ másik felének nagy része vagy ben adózik ezért mindegy neki, avagy pont olyan köszolga akinek a bőrére megy az egész). Maradt az abszolut kisebbség. Tehát a hölgy ezzel a programmal nem lesz sehol népszerű.

2. Megbízatása már azokra az időkre is szól, amikor új parlament lesz már, és annak összetétele ma még csak sejthető.

Starfux 2008.12.10. 07:15:09

Már bocsánat, de az milyen dolog, hogy az szdsz-es bauernél mindig előjön, hogy az apja a körmös-bauer?????

Ez nem az, hogy az apák miatt szívnak a fiúk, kedves jobbos testvéreim?

egyenlítő 2008.12.10. 07:17:25

Sólyom meg 100 évet tévedett? Nem akarja-e esetleg feloszlatni a Parlamentet, mert nem szavazták meg egyhangúan az Elnöki Leiratot? Lendvai meg szarjon sünt, mert ráhagyták a képviselőikre, hogy saját véleményük szerint szavazzanak?

És akkor mi van, ha a FIDESZesek egy része szavazott a jelölt ellen, csak hogy kavarja a szart? Ha már Tomcat a szocik embere...

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2008.12.10. 07:18:47

sasika:
Ne áltassuk magunkat! :) Sólyom nyíltan fideszes. A hölgy rokonsága keményen fideszes.

Kérdés, hogy a nő, akkor független-e, és ha nem, akkor merre hajlik? Hát nem.
Mondom, ezt Mádl Feri is, Meg elődje az Árpi is simán, problémamentesen megoldották volna. Ha részrehajlót választottak volna, akkorsem ordított volna róla, mint erről a nőről.

Poltikusokat elzavarni jólenne. Csak helyettük nem tudom mi lenne. Anarchia? Az jobb? Vagy szélsőségesek? Brrr.

esetleg ha összeállna egy társaság (vagy akár több is), aki megunta a politikai acsarkodást és ocsmányságokat és indítanának alternatív pártokat.

A szavazórendszer nem segít nekik, viszont halihó, 21-ik század. Egy új pártot orrvézésig lehetne (ingyen) reklámozni neten. Akár indexen is. Cserébe lenne nekik is jelöltjük :) (na, már kezdem az osztogatást..)

konegafi 2008.12.10. 07:33:05

Khmm, mi a baj Bauerrer? Mintha nem a maszopszadest jött volna elő valamik Pokorni apjával ...

Franva, hogy törne követ az összes libsi a bányában már ... mert bőr a pofájukon, az van jó vastag, de vajon a kezükön is a csákány fogásához is???

egyenlítő 2008.12.10. 07:35:54

Nem, nem a maszopszadesz jött elő Pokorni apjával, hanem egy nyugdíjas újságíró.

werwolf 2008.12.10. 07:38:45

"politikusokat elzavarni" - miota az elkuras "gyümölcsei" elegge nyilvanvaloak ahhoz, hogy baloldalon se lehessen elhazudni öket, azota kicsit mas a nota.

Fent: nem lehet azt mondani, hogy nincs elkurva, tehat azt hazudjak, hogy nem ök, hanem "mindenki" (a 2002-ig krmanyzo fidesz is) kurta el.

Lent: el van kurva, de a fidesz alatt se volt jobb, meg a fidesz is hazudott, meg a fidesz is lopna, söt lop.

A lenyeg, az mszmp-szdsz semmiert se felelös, se az 50-es evekert, se a 80-as evekert, se az elkurasert, se a naponta lebuko mszmp-szdsz megatolvaljasokert.

Aki ebböl el, az azert szegyellje magat, aki olyan hülye, hogy megkajalja, az meg azert.

egyenlítő 2008.12.10. 07:41:03

Sasika, rossz a hasonlat. Nem kirúgták, hanem nem választották meg. Volt, aki rá szavazott, volt, aki ellene. És ilyenkor még az is szempont lehet, hogy milyen színű a haja.

Esetleg tudsz olyan esetet, amikor a Parlament köteles megszavazni valamit? Még ha a frakciók kötelező szavazást rendelnek el, akkor sem, legfeljebb a kiszavazó képviselő pénzbirságot kockáztat, vagy végső esetben azt, hogy kizárják a frakcióból.

Starfux 2008.12.10. 07:43:12

"hogy törne követ az összes libsi a bányában már ... mert bőr a pofájukon, az van jó vastag, de vajon a kezükön is a csákány fogásához is???"

Ez aztán a demokratikus hozzászólás.
Ezt mondták bizonyos rétegek rákosi alatt is bizonyos rétegekre.
Úgy látom, ha te akkor éltél volna, ávós lettél volna.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.12.10. 07:45:53

Ezek szerink nemcsak az exapparatcsik moszkovita kollaboránsokat, hanem azok gyerekeit, unokáit, leszármazottaik házas/élettársait és közvetlen munkatársaikat, üzletfeleiket is ki kellene zárni a hatalomból, megfosztva őket a politikai jogokon kívül a vállalkozási joguktól, összes vagyonuktól, valamint a közszolgálat lehetőségétől is.

Nem is rossz ötlet!

Mi, a maradék kb. kétmillió csonkaországi magyar lehet, hogy jobban tudnánk vezetni az országot. Legalábbis nagyobb lenne a szociális érzékenységünk. Aztán pár év elteltével gyermekeink elkezdenének függetlenített kisztitkárok gyerekeivel házasodni...

Starfux 2008.12.10. 07:47:38

Szavazzátok meg gyurcsányferencnét.
Ja, hogy a felmenői komcsik?? De hát miért kell az apák bűneiért neki felelnie...?

janos 2008.12.10. 07:56:17

Igen, a gyerekek mindig feleltek és felelni fognak az apáik által elkövetett cselekedeteik miatt!Ne legyen már senki álszemérmes, mint a fürdösqrva az esöben!Ám ez, csak akkor müködik igy, ha tele van az ország hülye politikussal és méghülyébb talpnyalóikkal! Nálunk pedig ebböl van böven! Mert mindenki tudja, hogy környezetében kinek az apja, anyja,testvére vagy rokona egyik vagy másik oldalt támogatja, vagy képviseli. Ezek után mi az elsö ha felvetödik a neve? Ez mszp-s, ez fideszes,az a szadeszt szereti, stb,stb.Mert nem az a baj, hogy az ezek az emberek gyarlóak, hanem hogy hülyék is mellé!Vagy talán megint oda süllyedünk le( már ott is vagyunk?) hogy nem számit ért e valamihez, csak hü pártkatona legyen,és akkor mindenhez érteni fog!Ezeket hivják ugy hogy a hülye titán-( ti tán tudtok valamit kezdeni vele, mert mi már nem )- és ha hibázik, lop, csal, jön a sülyesztö!(jókor, jó helyen, jó pénzért).Ez a demokrácia, ez lenne a rendszerváltásnak nevezett valami? Hát egy katyvasz inkább, ahol mindent és mindenkit akkor és ugy járatnak le, ahogy akarnak és amikor az ő érdekeik megkövetelik.Nincs kivétel, minden oldal sáros, hazudik és tartogatja a cinkelt lapokat késöbbre.Mert elöbb utóbb ismét kiesik egy csontváz,jön egy "nyilasvoltapuka" egy "kinvallatóavósapuka",egy "besugóháromperhármasapuka" és késöbb jön majd egy "zsiványpolitikusapuka"--és a gyerekeik majd néznek és azon gondolkoznak, mint most mi--hogy miért is bünhödünk apáink tettei miatt!Ha valaki esetleg nem hiszi el, szivesen elmondok neki egy két dolgot, arról hogy milyen is az ha valakit gyerekként megfigyeltek, anyjával együtt megbélyegeztek,jelentkeztettek havonta,csomagokat bontottak és loptak el csupán, mert más volt a véleménye,és "disszidálnia" kellett apjának!Ezeket az embereket megvetem!De megvetem azokat is, akik az apjuk által, a multban elkövetett bünöket elfelejtve, ma a demokrácia és a liberalizmus mögé bujva magyarázzák ennek lényegét, és a multban bünös módon szerzett másoktól elkobzott anyagi javakban élnek és hangosan a becsületröl, a tisztességröl szónokolnak-ma is!

hammmmasz 2008.12.10. 08:06:11

Ez már lehet, hogy lefutott, de pont tegnap olvastam:

www.es.hu/index.php?view=doc;21133

www.es.hu/index.php?view=doc;21262

egyenlítő 2008.12.10. 08:34:11

Az előző forrásból:

"A pályázatok beérkezését követően minden pályázó e-mailt kap pályázata érvényességéről, s egyben ismertetik a kiválasztási procedúra konkrét menetét határidőkkel együtt. Összeállítható egy pontrendszer, amelyben a bírálóbizottság tagjai külön-külön megadott szempontok alapján, súlyozva értékelik a jelöltek személyes adottságait, írásbeli és szóbeli teljesítményét. Elért eredményét mindenkivel tudatják. Azokat, akiket szóban már nem kívánnak meghallgatni, e döntés meghozatalát követően azonnal értesítik. A kialakult rangsor alapján a miniszter dönt, ha szükségesnek tartja, ő is elbeszélget a legkiválóbb pályázókkal. A szigorúan harminc napon belül kihirdetett nyertes szakmai anyaga nyilvános, már csak azért is, mert a posztot közpénzből hozzák létre. Harminc napon belül minden sikertelen pályázót értesíteni kell, egyben vissza kell juttatni beküldött anyagaikat. A beadott anyagokat a minisztérium csak abban az esetben használhatja föl, ha szerzőik ehhez írásban hozzájárulnak."

Sólyom hogyan választotta ki a jelöltjét?

vmaast 2008.12.10. 08:43:41

Nem különösebben érdekel a politika, de egy Legfelsőbb Bíróság főbíróját (jól emlékszem?), aki kiemelt közjogi méltóság, nem hasonlítanám össze egy egyetemistával a pár tízezerből. Neki pontosan a pozíciója miatt kell ezer százalékosan feddhetetlennek lennie, és a valamely oldalhoz való kötődés halvány gyanújától is végtelen messze lenni. Leginkább azért, hogy ne legyen támadható. Akkor is, ha ez nem könnyű. vm

hammmmasz 2008.12.10. 08:51:21

egyenlítő, azért tegyük hozzá (függetlenül kérdésedtől), hogy amit itt leírt az egyik sikertelenül pályázó, azaz amit itt idéztél, az csak a vágyott világ, nem a valóság. A cikk kapcsán beszélgettem egy egykori OTKA dolgozóval, ott (legalább is régebben) így történt a pályáztatás. Még így is volt, hogy a protekció döntött.

Tanuljunk 2008.12.10. 08:55:48

az elvtelen emberek elvtelenul viselkednek, az erkolcstelenek meg belepnek az mszp -be

de nem gondolom hogy a masik oldal jobb lenne csak talan az aranyok masok

schokobanane (törölt) 2008.12.10. 09:05:03

guy 2008.12.09. 22:58:37
Maradéktalanul egyetértek.

"Én naiv azt hittem, hogy (...) az a világ nálunk sosem fog eljönni, hogy egy-egy állás megszerzésekor, előmenetelnél ne vennénk igénybe egy-egy segítő kezet..."

Ha hanyagolom a politikai mellékzöngicséket, alsóbb szinten sokáig azt hittem (én naivbarom), hogy ennek a világnak csak vége szakad egyszer, de az istennek sem akar... Uszkve öt éve azt látom, hogy az adott álláshoz utóbb bizonyítottan nem értő rokonok veszik el előlem a munkalehetőséget, s ez különösen zavar, ha az adott állásban előzőleg már bizonyítottam. Most fél éve munkanélküli vagyok, és a hibernálást tervezem. Valaki ébresszen majd fel, ha vége szakad a fentebb leírt világnak, köszi.

Independent 2008.12.10. 09:08:15

"Egy Havasinét"..... miért bárki hallott róla mielőtt jelölték ?... Régóta megy a meccs, amiben Sólyomnak is megvan a maga szerepe.... ő elvből nem egyeztet... miért, ki is ő ? A nagy tuti-mondó ? Nem akarom védeni a leszavazókat, de itt azért k.e. (még ha nem a mostani) már jelölt Polt Pétert, Lomnicit....

VLaci 2008.12.10. 09:30:40

Drága Feleim!

Jaj de rossz a memóriátok, főleg az irodalom szakos tanároknak. Méghogy az urambátyám sógor komám kommunista találmány lenne? Hát nem olvastatok Móricz Zsigmondot, Mikszáth Kálmánt? Vagy Eötvös Józsefet? Vagy egyáltalán: nincs valami általános műveltségetek történelemből? Sulla, Márus ...

De újságot is lehetne olvasni, és (folyamatosan) tájékozódni a Fidesz, Torgyánista Kisgazdapárt, és más szervezetek viselt dolgairól.

Tanár úr! Látom ma nem készültél!

Na! Leülhetsz!

Zotya 2008.12.10. 10:07:31

Havasiné közismerten Fideszes. Vagyis: lehet hogy nem alkalmatlan főbírónak, de biztos hogy méltatlan.
Sólyomról meg annyit: én az egyetemen olvastam több munkáját is a hetvenes-nyolcvanas évekből. Úgy istenítette a szocialista jogrendszert, a Nagy Szovjetúniót, meg a proletárdiktatúrát, és úgy szidta a "burzsoá, kapitalista, munkáselnyomó" nyugati jogot, hogy Kádár a nadrágjába élvezett volna.
Egy jogász.

VLaci 2008.12.10. 10:09:05

Ja! El ne felejtsem! A demokratikus szavazásnál nem úgy szavaz az ember, ahogy akar? Hihető, hogy a sok szoci tényleg így gondolta szabad akaratából?

De ha frakciófegyelem volt, az van a FIDESZ-ben is.

Félreértés ne essék, nem azt akarom mondani, hogy minden rendben van, de a játékszabályokat egyformán kezelik a képviselők pártállástól függetlenül..

VLaci 2008.12.10. 10:11:50

Kedves Zotya!

Az interneten nincs valami részlet ezekből a Sólyomféle dolgozatokból? Vagy tudnál idézni néhány mondatot? Köszi!

Rwindx 2008.12.10. 10:30:02

Zotya:
Már megint ezek az áltények tényként tálalva:

"Havasiné közismerten Fideszes."
Igen? Ugyan nem vagyok járatos fideszes körökben, de azért légyszi ehhez fűzzél már valamit hozzá. Pl csak egy szutyi képet egy pártrendezvényről ahol ott van, egy nyilatkozatát amiben éppen fideszest játszik, vagy akár a párttagkönyvének a másolatát. Akármit. Én életemben nem hallottam Havasinéről korábban, nem hinném hogy megismerhettük volna már. Tehát a "közismert" egy szimpla hazugság.
Még a népszava sem merte leírni hogy fideszes...

Én nem szoktam hinni a bértolnok elméletben, de ez már elég gáz... Tipkusan arról szól hogy bizonytalan embereket befolyásoljon a "közismert" információk alapján.

jozicsenko 2008.12.10. 10:32:43

Sziasztok!

Sólyom legnagyobb érdeme, hogy független!

amnéziában szenvedő baloldali barátaink figyelmébe ajánlom, hogy volt bőven balhé a fidesz és közte, mert hiába ők "választották meg" (=nem az mszp, tehát, azonnal fideszes, sőőőt, vérnáci, hülye ott a logika, de mindegy)

szoval: az ő célja, hogy az általa betöltethető poziciokba Független embereket tegyen

igen, mindenkiről kiderithető, hogy a sogora még párttag volt 89 elött...

a lényeg? az mszmp nek nem kell olyan ember, aki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek

miért? mert a választott cimborák felét hazazavarná, nyugdíjazná - és valószinüleg vele együtt a 98-2002 között beválasztott Fidesznyikeket is, dehát az nem számit, a lényeg, hogy az mszmp szponzorált srácokat Nem Lehet támadni

ennyi, kéremkapcsojjaki

Kerti Öröm 2008.12.10. 14:17:13

Kicsi.Sati: "Sólyom Lászlóval egy baj van. Egy európai fejével gondolkodik itt, az Észak-Balkánon. Erre pedig kedvenc országunk még nem lesz alkalmas kb. 50 évig."

Ennél frappánsabban tényleg nehéz lenne leírni a helyzetet. Respect a hozzászólónak.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.10. 19:12:26

V Laci,
mielőtt kioktatsz, tanulj meg olvasni:
"az urambátyám sógor komám kommunista találmány lenne? Hát nem olvastatok Móricz Zsigmondot, Mikszáth Kálmánt? Vagy Eötvös Józsefet? Vagy egyáltalán: nincs valami általános műveltségetek történelemből? Sulla, Márus ..."

Ki írt olyat -mert én nem-, hogy kommunista találmány lenne az urmbátyámsógor-világ?
A fenti szerzőket meg engedd meg:jobban ismerem, mint te. Még "Márust" is, aki -gondolom- Marius lenne - jobb körökben.
Úgyhogy leülhetsz, látom, nem készültél eléggé.

Az a bejegyzésed, amelyben egy kis csemegézni valót kérsz Sólyomtól, rávall jellemedre. Jó lenne, mi, egy kis szöveg, amellyel égetni lehetne?

VLaci 2008.12.10. 21:10:04

Kedves Sasika!

Bevallom egyetlen cikkét, vagy művét sem ismerem Sólyom Lászlónak. Úgy látszik, te igen, mert tudod, hogy "csemegézni" lehetne belőle - nekem.

Tanárokra általában is jellemző, hogy elítélik a tudásvágyat? Vagy ez csak a Te sajátosságod? Nem tudod elképzelni, hogy tényleg kíváncsi vagyok?

A gondolatmenetemben nyilván az á-n lévő vessző volt a hiba, mert azt tetted szóvá.

"Ki írt olyat -mert én nem-, hogy kommunista találmány lenne az urmbátyámsógor-világ?"

Személy szerint Te (név szerint Sasika) céloztál ilyesmire.

Igazad van, elütöttem azt a betűt. Te viszont ezt az egész meggondolatlan választ.

Holnapra vedd át az egész anyagot elölről.

janos 2008.12.11. 06:23:28

VLaci!Jó lenne, ha nem a személyeskedésed,cikizésed lenne a középpontja és lényege a blognak. Itt vitázni szoktak és néha kemény véleményeket,szavakat leirni.Az is jó lenne, ha emlékeznél rá , vagy legalább megnéznéd, hogy mit irtál le nem olyan rég( 9 hozzászólással ezelött ) , és akkor nem égetnéd magad!Ugyhogy leülhetsz, jól van okos vagy --de ez 1-es alá!

VLaci 2008.12.11. 07:55:38

Kedves janos

Szerintem nem én személyeskedek. Olvassátok el az eredeti bejegyzést: többes számban (irodalomtanárok), vagyis személytelenül írtam. Nem írtam olyasmit, hogy XY leülhet.

Egy bizonyos véleményalkotási folyamatot kívántam kipellengérezni. Megpróbálom akkor szájbarágósabban elmagyarázni, miről beszéltem, mert látom nem értitek:

A politika, mióta létezik, pontosan úgy működik, ahogy most az MSZP viselkedik, nagyon csúnya csúsztatás akár az MSZP jellemzőjének, akár az előző rendszer jellemzőjének beállítani az ilyesmit.

Minden korban, minden politikai erő így küzdött.

Látom, a retorikai fordulatok, úgynevezett költői kérdések és hasonlók itt néha nehézséget okoznak.

Ha véletlenül leírnám, hogy "Azt a tereburáját!", nehogy azzal vágjatok vissza, milyen buta vagyok, mert a teremnek nincs is búrája....

Azután én egyszer voltam csak kissé durva, mikor egyébként meg nem nevezett hozzászólót (aki Sasikát vádolta, hogy biztos megérdemelte a verést) már nem emlékszem pontosan milyen szóval ostobának tituláltam.

Ehhez képest olvastam én itt olyan hozzászólást is, ami több soron át ismételgetett, valami olyasmit, hogy "te nagyon marha állat, barom ..".

Nem lett , kimoderálva, valószínűleg azért, mert az egyetértett a főnökkel. Vagy nem azért? Ki tudja.

Biztos vannak nálam diplomatikusabb topikozók is, de itt szerintem kimondottan kulturáltnak számít a hangvételem.

janos 2008.12.11. 11:11:14

VLaci! El vagy tévedve már megint.Én nem vagyok tanár-hála istennek. Hogy durva voltál egyszer az a te bajod, de közlöm veled-engem neveztél csököttagyunak-holott nem neked irtam és nem veled beszélgettem- személyhez kötötten, mivel megneveztem igy - az Sasikának szólt!De nem haragszom, mert ahhoz kissé elfásultam és nincs kedvem vitatkozni senkivel sem-igy veled sem. Részemröl az ügy lazárva!

Boka 2008.12.11. 13:31:55

"igen, mindenkiről kiderithető, hogy a sogora még párttag volt 89 elött..."

Ami csak akkor válik kínossá, ha az illető véresszájú múlt tagadó, és egyszercsak kiesik ez a csontváz a szekrényből ( Pokorny erre a referencia ) .

Zotya ! A diktatura kohézióját az akkori értelmiség adta, a munkások csak töltőanyag volt ! Mivel 1989-ig senki nem tudta a világon, hogy itt többpárt- rendszer lesz, ezért akkori szemmel nem lehet a Réti Sas elnök úrra neheztelni. Persze, ha most visszamenőleg ellenálló volt , azzal a családjának kell elszámolni, az ő szemükbe nézni.

Hiszem, hogy a múltjukat megtagadó emberek elalvás előtt ( gondolatban ) őszinték magukhoz.

Ismét: Akinek nincs múltja, annak előélete van !

süti beállítások módosítása