HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Elmaradt a fordulat Ferencvárosban

2009.01.11. 19:08 sasika61

 

Most, amikor ezeket a sorokat írom, éppen az urnazárás pillanataiban vagyunk, de már biztos, hogy a ferencvárosi időközi választás érvénytelen lesz: a legutolsó adatok szerint fél hatkor 22,9 %-os volt csupán a részvétel, ebből sehogyan sem fog összejönni az érvényességhez szükséges 50%.
 
Nem egyedülálló ez az eredmény az időközi országgyűlési választásokon: az első fordulók szinte rendre így végződnek. Nagyjából az is biztosra vehető, hogy a Fidesz jelöltje kapja a legtöbb szavazatot, ez is így van már 2001 óta. Vagyis a leendő eredmény nem feltétlenül tükrözi, mi lesz majd 2010-ben.
 
„Aki a babáját igazán szereti, akármilyen jeges eső esik, mégis felkeresi”- mondja az egyszerű kis nóta, amiből az következik, hogy nem az időjárás az oka az érdektelenségnek, nem a hideg, hanem a közöny. Jobb esetben ez táplálkozhat abból a kétségtelen tényből, hogy semmilyen eredmény nem változtatna érdemben a parlamenti matematikán, vagyis a választásnak nincs igazán tétje. Rosszabb, ha mindez a politikából való általános csömörre, kiábrándultságra utal. Én ennek sem kevés esélyét látom, s e tekintetben a Fideszt fenyegeti nagyobb veszély. Vagyis hiába fogják megnyerni ezt a fordulót, majd két hét múlva megszerezni a mandátumot: az alacsony részvételi arány azt mutatja, hogy a kormány természetes népszerűtlenségét nem tudják automatikusan és tömegesen maguk melletti szavazattá változtatni: a kiábrándultság nekik is szól.
 
Kevesebb heves és azonnali reakció kellene talán részükről, nem kellene naponta mindenre ugrani, a gázszünetttől kezdve a kormánytagok korcsolyázásáig; nem kellene állandóan a kormányt pellengérre állítani, de sokkal több kellene a pozitív üzenetekből: ezt mi így csinálnánk, így gondolkodunk, ezt tennénk stb. A kormánypolitika vagy összeomlik amúgy is magától, vagy ha nem, akkor megérdemlik, hogy maradjanak. Az állandó lejáratás – még ha van is alapja- kikezdi az egész politikai élet iráni bizalmat, s ennek látjuk az eredményét.
 
Amúgy borítékolható, hogy mindenki meg fogja tudni magyarázni, miért ennyi és végül is mi számukra ebben a biztató. Magyarázkodásban mindannyian verhetetlenek vagyunk.

4 komment

Címkék: közélet ferencváros időközi választás

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr69871433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.01.11. 20:06:32

elveszett a bizalom a választókban, szerintem ezért nem mentek el szavazni. de ezen ugye senki nem csodálkozik?

Corry 2009.01.11. 20:07:20

Jé tényleg ma választás is volt...
A 22,9% egyébként ha jól emlékszem még a 2. fordulóra sem elég.
Az lenne egyébként a csodálatos, ha a parlamenti urak/hölgyek eme performansza után bárki is érdeklődne irántuk. Egyébként megsúgom, hogy sok ember van, akik szerint ezek a társadalmi élősködők (lásd még: politikusok) iránt nem sok ember érdeklődik, így lesz 2010-ben is, de akkor már szavazni kell valakire, no nem a jobbra, hanem a kevésbé rosszra.

Fekafika 2009.01.11. 22:42:43

Teljesen mindegy, hogy az MSZP, vagy a Fidesz kormányozza ezt az országot. Mindkét párt politikusaiból hiányzik a becsület, a hozzáértés, az őszinteség. Az állami pénzek elmutyizásán, a gyakorlatilag adómentes költségtérítésen meg a pitiáner kedvezményeken kívül leszarnak mindent. Sajnos odáig jutottunk, hogy ha valaki elkötelezi magát valamelyik parlamenti párt mellett, akkor azt az alábbiak közül valamelyik miatt teszi:

1. Tényleg elhiszi azokat az égbekiáltó f@szságokat és arcpirító hazugságokat, amit az aktuális párt vezetője hajtogat, tehát hót idióta.

2. Egy szót sem hisz az aktuális párt programjából, csak utál dolgozni, viszont sokat akar keresni (lopni).

2009.01.13. 06:11:57

Megutálták a "zemberek" a politikát, de nagyon!Nem is csoda, hiszen mást nem látnak, csak azt, hogy ez is mondja a magáét és az is fujja a mondókáját, mint a drótostót!Közben csal, hazudik és ha a saját pénzéröl van szó, akkor az ördöggel is cimborál, hogy megmaradjon a helye a parlamentben, és a pénze a zsebben!Ja és a lényeg, --nézd a választókat hülyének és élj jól belölük, felelöség és számonkérés nélkül! A képviselő a törvény felett álló személy akit leváltani nem lehet, számonkérni vagy elszámoltatni lehetetlen! Akkor miért csodálkozunk, hogy ez van?Tudom a választ és hallom--ez a demokrácia. De valóban ez lenne?
süti beállítások módosítása