babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A bujdosó Orbán Viktor

2009.01.14. 16:11 sasika61

 

Ki látott engem?- legközelebbi könyvét ezzel az Adytól plagizált címmel fogja megjelentetni Orbán Viktor, aki szégyenében éren, árkon át bujkál, mint azt megtudtuk Nyakó úr mai sajtótájékoztatóján : http://mszp.hu/belfold/bovebben/orban-bujkal-a-sajto-nyilvanossaga-elol. OV-t Dominique Strass-Kahn, az IMF vezérigazgatója nyilván annyira kiosztotta, hogy eltűnt, elbujdosott a sajtó elől, legalábbis Nyakó úr szerint. Nem voltam jelen a megbeszélésükön, valahogy nem hívtak meg, úgyhogy nem tudom, miről beszélgettek, muszáj vagyok így hinni Nyakó úrnak, ő nyilván nem téved, költségtérítését is olyan pontosan ki tudta számolni, hogy ahhoz képest jelentéktelenebb ügyekben megbízhatónak kell lennie, mint egy Rolex-óra Kóka úr karján.
 
Természetesen abban is igaza van, hogy nevezett vezérigazgató mély elismerését fejezte ki a kormánynak a válságkezelésben mutatott munkájáért, és gratulált az országnak, hogy meg tudta védeni magát, továbbá az sem igaz, hogy más problémáink lennének a válság okán, mint a többi országoknak, hiszen Strauss-Kahn egyértelműen jelezte: mindenki ugyanolyan gondokkal küszködik. (Mi már gondokkal sem küszködnük, hiszen sikeresen megvédtük ugyebár magunkat.)
 
Nyakó úr érvelését megerősíti, hogy válságkezelésben annyira élen járunk, hogy egyenesen az elsők voltunk – végre, valamiben -, akik az IMF-hez fordultunk segítségért. Persze magunk is megbirkóztunk (volna) a gondokkal, meg tudtuk (volna) védeni magunkat, de minek itt leégetni más országokat, Pakisztántól Dél-Koreáig, inkább példát mutattunk: nekünk ugyan egyedül is megy (menne), de szolidáris nemzet vegyunk, inkább kérünk, ráadásul elsőként, nehogy bárki szarul érezze magát.
 
Más problémáink pedig nincsenek. Sőt: problémáink egyáltalán nincsenek, amelyek vannak (látszólag), azok csak begyűrűző gondok, itthon egyébként minden a legnagyobb rendben.(Még nagyobb rend lenne, ha az a betyár bujdosó vagy bujdosó betyár nem csinálná itt állandóan a fesztivált.)
 
Egy egészen kicsi, pitiáner dologban nem értem egyedül Nyakó urat (hiába, én nem vagyok képviselő, tehát el kell ismernem, hogy bizony vannak nálam okosabbak, mint pl. a szóvivő úr). Idézi a vezérigazgatót, hogy meg tudtuk védeni magunkat. Ezt én múlt időnek érzékelem, de ha tévednék, csak bátran szóljon a szóvivő úr. Na már most, tájékoztatója végén a sunnyogó OV-t vonja felelősségre, hogy „ne a saját érdekeivel, hanem az ország megvédésével foglalkozzon”. Így most nem értem, hogy kell-e még védeni az országot, vagy már sikeresen túl vagyunk rajta (hála a kormánynak)?
Kérem a szóvivő urat, világosítsa meg az elmém, mégsem maradhatok tudatlanságban!

 

8 komment

Címkék: közélet orbán viktor imf nyakó

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr90877580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.01.14. 22:37:33

Ez az egész IMF vezér sztori is úgy van, hogy mindenki azt szajkózza belőle, amit megért, továbbá ami a szívének kedves. Nyakó úr is ezt teszi.
Itt van egy rövid összefoglaló a Strauss-Kahn úr útjáról:
www.profitline.hu/index.php/hircentrum/hir/25994

Ennek már a címe sem az, hogy az IMF vezére keblére ölelte a mi Ferinket és gratulált neki, hanem valami egész más. További struktúrális reformok kellenek, megértem én, hogy ezt nem lehet pártként az emberek felé kommunikálni.
A Fidesz viszont, aki adót akar csökkenteni (én örülnék neki bizisten) megkapta szintén a magáét, hogy ezzel sem ért egyet a messziről jött ember. (Aki pénzt hozott ezért az "azt mond..." se úgy végződik mint máskor, mert ő azt a pénzt viszont szeretné látni kamatostul.)

Jelzésértékű, hogy találkozott az ellenzékkel, ezt nem azért tette, mert udvarias (mert akkor Ibolynak is hozott volna 1 francia kalapot), hanem mert ennyire ismeri az itteni helyzetet és sejti ki fog kormányozni a pinz visszafizetési időszakának zömében...

Emellett udvarias ember és pár szóval dicsért is, na ezt fejtette ki a Nyakó úr, több oldalról megvilágítva.

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.14. 23:27:06

Nem éretm, mit hajbókolnak Magyarországon egy bankár előtt? Még csak nem is európai a lelkem-bogaramja.

Pincehelyi 2009.01.15. 00:11:18

Nem értem, mit nem értesz:
1) "Idézi a vezérigazgatót, hogy meg tudtuk védeni magunkat. " vezérigazgató mondta, múlt időben
2) "szóvivő úr. Na már most, tájékoztatója végén a sunnyogó OV-t vonja felelősségre, hogy „ne a saját érdekeivel, hanem az ország megvédésével foglalkozzon”" szóvivő úr, jelen időben mondta.

Hol itt a probléma? Két ember beszél, azt mondanak, amit akarnak, olyan időbe helyezve, amilyenbe akarják, nem kell egymáshoz igazodniuk, különös tekintettel arra, hogy _másról beszélnek_!

Mert írásod szép összecsúsztatása a két kijelentésnek, gratulálok: az egyik az országról szólt, a másik OV-ről szól. ;-)

Corry 2009.01.15. 08:34:11

Asszem ott van a félreértés, hogy a válság nem olyan mint egy földrengés; rengett egyet, mi megvédtük magunkat nálunk már semmi gond, és szaladunk a szomszédba segíteni, hogy nekik is jobb legyen.
A válság hosszú folyamat lesz és még koránt sincs vége, szerintem ezt a vezérigazgató úr is tudja, annyi tény, hogy most már elmondhatjuk, hogy októberben nem döntötték be a forintot a spekulánsok. Azt viszont még nem, hogy márciusban nem fogják, valszeg nem, de erről most még korai lenne nyilatkozni.

Két dolgot tisztázzunk: Szlovákia példul még tudomásom szerint nem kért IMF hitelt, igaz ott a pszeudo rászorultsági okon elfolyatott pénzek töredékei a hazaiaknak. Tehát én nem értem a szocik mire olyan büszkék.
Megértem viszont OV-t aki ehhez az IMF -es dologhoz nem akarja adni a nevét és az arcát.

Viszont ha idejön egy bankár, nem kell körülugrálni, sőt akár fel is lehet vele mosni az előszobát, abban az esetben ha mi adunk neki kölcsön. Most a bankár ad nekünk kölcsön, ezért marad a körülugrálás.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.15. 12:05:11

Sasika

Nagyon egyszerű a válasz a kérdésedre: Mindenért az Orbán a hibás!
süti beállítások módosítása