HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Mobilvers, ami előtt dühbe jövünk

2009.01.16. 15:29 sasika61

 

Rendhagyó műsort indított a Magyar Televízió a 2009-es Radnóti-évhez csatlakozva. Dicséret illeti az ötletgazdát: Kamarás Ivánt és Seres Tamást, az MTV rendezőjét, továbbá a kezdeményezés támogatása miatt az m1-et, amelyen hétköznaponként három alkalommal:17.10-kor, 19.20-kor és 22.40-kor láthatók, hallhatók az újszerűen megkomponált költemények.
 
Az én konzervatívabb ízlésemnek ugyan jobban megfelelne a hagyományos Vers mindenkinek, a kameramozgások rám zavaróan hatnak, de el kell ismernem: egyrészt másnak nyilván más az ízlése is, továbbá a mai, klipeken felnőtt és felnövekvő nemzedékek világába ez a forma talán jobban illeszkedik. Ha az alkotóknak csak néhány újabb versolvasót sikerül szerezniük, már megérte, s ezért köszönet jár.
 
A m1 műsorfolyamának szerkesztőiről ez már kevésbé mondható el. Átlagember vagyok, tehát némi joggal gondolom, hogy a legtöbben – hozzám hasonlóan - az esti Híradó előtti verset tudnák megnézni. Ennek kezdete a műsorújságokban és az m1 honlapján is 19.20-ra van jelezve. Ezzel szemben 19.20-kor soha nem kezdődött még meg a műsorszám. Leül a gyanútlan, jószándékú néző, „kiéhezve a kultúrára”, lehetőleg már előtte egy-két perccel, nehogy lemaradjon, s mit kap? Először is reklámokat. Ekkor még valószínűleg nem kezd anyázni (ekkor még én sem szoktam), végül is reklámok nélkül alig működik már valami, még ezen a blogon is vannak (tessék kattintani!). A reklámoknak vége, fellélegzünk, no, majd most elmerülünk a kultúrában! De nem, ekkor jönnek az ajánlók. Megnézzük, mi lesz a Híradóban 10 perc múlva, mi lesz Az Estében, mi a Szólás szabadságában, holnap reggel a Napkeltében - itt már súlyosbító körülményként bevágják képbe a Napkelte állandó sztárjait, Lendvai Ildikót, Kiss Pétert, Herényi Károlyt stb. -, s ha még ez nem elég a kiboruláshoz, jön Ráday Mihály, ekkor már káromkodni is szoktam – nem szegény Rádayra, ő nem tehet erről -, de vége az ajánlóknak, most aztán végre kezdődik a vers, nyugalom, nyugalom.
 
Hát nem. Ekkor Társadalmi célú hirdetés következik, de már olyan dühös vagyok, hogy azt sem tudom, miről szól a hirdetés. Fölemlegetem a szenteket, az MTV valahány vezetőjét, még a tehetetlen düh csúcsán vagyok, amikor minden átmenet, jelzés nélkül már megy is a vers, mire oda tudnék figyelni, már a felét elmondták.
 
Meglehet, én vagyok túlságosan türelmetlen. De nem volna elvárható, hogy megadják a pontos kezdést? Sugározhatnak felőlem félórás reklámot előtte vagy utána, ajánlhatják műsoraikat akármikor akármeddig, csak írják ki pontosan, hogy mikor kezdődik a Mobilvers vagy bármi más. Ez így lenne korrekt.
 
Ráadásul félig-meddig kényszerítve is vagyok a reklámblokk s egyebek megnézésére, mert nem tudhatom, hogy a Nem tudhatom vagy egy nyolcsoros vers fog-e elhangzani, továbbá a Mobilvers előzetes figyelmeztetés nélkül szokott kezdődni – minden amellett szól tehát, hogy ha nem akarok lemaradni, szenvednem kell.
Így jön létre az új műsorszám: Mobilvers, ami előtt dühbe jövünk.

19 komment

Címkék: kultúra m1 mobilvers

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr86881883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.01.16. 17:08:49

A várakozást nagyon jól leírtad :))

Teljesen egyetértek Veled. Egy kereskedelmi tv-n ez megy, ehhez hozzá vannak szokva az emberek. De A királyi adónak elvileg másnak kellene lenni...
És a végén tényleg nincsen türelme az embernek kivárni a verset.

Régebben az M2-n volt olyan struktúra, hogy az óra bármelyik percében kezdődhetett egy műsor (pl. 18. 32-kor), és úgy is lett percre pontosan.

Chalabre (törölt) 2009.01.16. 19:33:50


Tudományosan bizonyították, hogy a nők egyszerre képesek több mindenre figyelni, amely a férfiakra nem jellemző. Erre szokták mondani a macsók, hogy ők arra az egyre legalább 100%-osan :-). Bár erre a csak egy dologra figyelni a nők is képesek 100%-osan, hiszen az állítás ezt sem zárja ki. Így aztán ők a reklám időt nem feltétlen dühöngéssel, hanem hasznosabban tölthetik :-).

Mylady 2009.01.16. 21:09:00

És ami még rettenetes: a rengeteg szignál.
Reklám felvezetése, utána reklám levezetése, majd ajánló felvezetése, majd levezetése, majd társadalmi célú hirdetés felvezetése, utána levezetése, majd a műsorszám előtti extra reklám felvezetése és levezetése, meg anyámkínnya.
És minden levezetésnél felcsillan a remény, hogy na most aztán elkezdik végre. Aztán mégse.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 21:41:28

"holnap reggel a Napkeltében - itt már súlyosbító körülményként bevágják képbe a Napkelte állandó sztárjait, Lendvai Ildikót, Kiss Pétert, Herényi Károlyt stb. "

FFFÚÚÚÚÚJJJJJJ, bameg, ne is mondd...

írjál mán egy posztot erről is, hogy nézi ezt még valaki?????

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 21:48:53

soxeretettel...

a vers címe: PÉNTEK

Az április megőrült,
még nem sütött a nap,
egy hétig folyton ittam,
így lettem józanabb.

Az április megőrült,
fagyot suhint ma rád,
egy író ír s hetente
eladja a hazát.

Az április megőrült,
csikorgó hó esett,
sokan már elfutottak
s a szívük megrepedt.

Az április megőrült,
vonít a fagy felett,
három barátom elment
s mindhárom elveszett.

Az április megőrült,
vad zápor hullt időnként,
az egyik él, bolond,
s nem sejti, hogy mi történt.

Az április megőrült,
s kiöntött sok folyó,
a másik az nem él már,
agyában két golyó.

Négy napja, hogy megölték.
A harmadik fogoly.
Gyümölcseink lefagynak.
Szájam körül mosoly.

Vigyázz magadra, - hallom,
hogy mindent megtorolj!

1941. május 18.

InteriorLulu 2009.01.16. 21:59:39

Igen, jogos a dühöd. Nyilván a kereskedelmi adóktól sem korrekt, hogy nem a kiírt időpontban kezdődnek a dolgok, de a közszolgálatiknál, pláne egy ennyire közszolgálati műsor esetén ez már vérforraló módon trehány dolog.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.16. 22:12:55

@InteriorLulu: éljenek az adózók...

de még inkább... az ADÓCSALÓK!!!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.01.16. 22:16:14

"a Napkelte állandó sztárjait, Lendvai Ildikót, Kiss Pétert, Herényi Károlyt stb."

Ez is megérne egy posztot, hogy a fidesz jól teszi-e, hogy nem megy. Legalább Süveges Gergőhöz bemehetnének...

marosy 2009.01.16. 23:53:42

Túl sokba kerül ez az m1. Most meg új székházba költőznek. A dolgozók költözési traumájának feldolgozására pszihológust alkalmaznak.
Erre költik az ország pénzét.

Hazudnak reggel, éjjel és este.

Felszántani és sóval behinteni.

kacsa! 2009.01.17. 01:37:43

Nézd meg őket neten, ne spanold magad...
www.mtv.hu/videotar/?category=462
ahh...

mnmnbkhj 2009.01.17. 07:07:38

Igazad van. Még nem láttam egy részt sem, viszont érdekel, hogy mobillal rögzítve milyen minőséget tudnak átadni.

a_tom 2009.01.17. 09:11:08

Ahoz képest hogy a post a mobilversről szól, azt nem tudtam meg hogy mitől mobil egy vers. A versmondólány sétál miközben mondja, vagymi?

"Ekkor még valószínűleg nem kezd anyázni (ekkor még én sem szoktam), végül is reklámok nélkül alig működik már valami"

Nem kell feltétlenül bedőlni ennek, engem 1mp reklám is boszant ha igénytelen szar, agyzsibbasztó, irritáló, gusztustalan, tiszteletlen, hazug, ordító, stb. Oldják meg hogy élvezzem és meg fogom nézni néha.
Addig azonban elkerülöm, és a ritkán közécsempészett műsorokat is. Zéró tolarencia elvét vallom olyan területeken ahol nyakig gázolunk már a fosban, ha továbbra is beletörődünk, semmi nem fog változni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.17. 09:54:06

Kamarást már régóta érdekli a mobilvideó, mint művészeti önmegvalósítás. Színházi előadásban is használta, és komplett filmet is csinált ezzel a technikával. A sűrű vágás meg szerintem kényszerűség, mobiltelefonnal egyszerre ennyit lehet felvenni (meg persze tényleg trendi). Az is jó, hogy fiatal sztárokat választanak (Péterffy Bori, Hujber, Kamarás, Hajdú Steve), gondolom nekik is felüdülés végre ilyesmivel is a tévébe kerülni.

2009.01.17. 11:14:50

Én már csupán azt nem értem, hogy miért szükséges ez? Valamikor szerettem a "Vers mindenkinek"- c.müsort!Jó volt nézni és hallgatni Bástit, Tomaneket,Somogyvárit,vagy Mezei M.,Kalót Sinkovicsot, Domján E.-et, stb, stb! De a változás ezt hozta!Ám, sajnos már ez sem erröl szól, hanem a reklámokról, a müsorelözetesekröl, amit reklámok közé berakva is utálok!Ilyenkor elgondolkodom, hogy ezt önnálló müsorban-a verset, a hirdetést és a müsorelözetest --miért nem lehetne leadni? Mert ez igy egy "zöldségeshez" hasonlit és mindenki válogassa ki, hogy neki mi tettszik, -- és nézze meg, már ha kibirja várni!

Yaya 2009.01.17. 12:29:32

Ha belegondoltok, a probléma az, hogy a versírók "sajnos" nem alkalmazkodtak a modern kor követelményeihez. Vagyis ahhoz, hogy egy versnek 5 vagy 10 perc hosszúságnak kellene lennie a tévé műsorrendje miatt. :)
Szerintem az MTV azért írja azt, hogy 19.20-kor kezdődik a Mobilvers, mert nem tudja kiszámítani, hogy most egy hosszú Radnóti vers lesz-e, vagy egy rövid. Nyilván nem mindegy a műsorhossz, hiszen a Híradót 19.30-kor el akarják kezdeni. Vagyis a sok töltelékkel húzzák az időt, hogy kitartson az egész fél 8-ig. Így ha egy Mobilvers csak 2 perc, akkor van hozzá még 8 perc töltelék. Ha meg a vers 5 perc, akkor csak 5 perc hosszúságú a töltelék. És ebben nem a tévé a bűnös, hanem a versírók, akik nem gondoltak arra, hogy egyszer majd műsor lesz belőlük. :))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.17. 18:07:48

@Yaya: Mondjuk azt a tölteléket leadhatnák a pontosan kezdett UTÁN is...

Chalabre (törölt) 2009.01.17. 22:08:07


Utálom a reklámblokkokat. Viszont már egy jó ideje nem vagyok hajlandó olyan dolgok miatt bosszankodni, amelyek ellen nem tehetek semmit. Egyszerűen nem éri meg ilyen vacakságokért stresszeln, dühöngeni, hiszen csak saját magunknak ártunk vele. Értelmetlen.
Kivitelezhető. Legalábbis nekem sikerült.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.17. 23:48:22

@Chalabre:
általában én is így vagyok ezzel, de bánt, hogy egy alapjában jó kezdeményezést miért rontanak el ily módon.
süti beállítások módosítása