HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Csapataink harcban állnak

2009.01.23. 16:17 sasika61

 

Van abban valami megnyugtató, hogy kormányunk figyelme mennyi mindenre kiterjed. Az ember azt gondolná, hogy minden idejüket leköti az állam működtetése, annak irányítása, nem beszélve a düledező gazdaságról, növekvő munkanélküliségről stb. 
Hát nem. Nincs olyan rossz, ad absurdum még a parlament lefoglalásával is fenyegető gazdasági-pénzügyi helyzet, hogy hétről-hétre ne jutna idő egy kis ideológiai harcra: nemrég a fenyegető ókonzervativizmus, most pedig éppen a rasszizmus, antiszemitizmus ellen: http://mszp.hu/belfold/bovebben/a-rasszizmus-kisertete. Az embernek már-már az az érzése: meglehet, ez a küzdelem maga a kormányzás, de legalábbis hasonló súlyt képvisel, mint más, a társadalmat általában jobban érintő és érdeklő kérdések.
 
A mai rasszizmus elleni konferencia lényegében azt szolgálta, hogy a magyar kormány megkapja ennek a küzdelemnek nemzetközi igazolását. A Zárónyilatkozat az általános lózungokon túl több pontban is kimutathatóan a kormány álláspontját rögzíti, ehhez asszisztáltak az Európai Parlament szocialista frakciójának képviselői.
„ Alig leplezetten fasisztoid jellegű félkatonai csoportok masíroznak az utcákon. E jelenségek félelmet keltenek az állampolgárokban, alapjaiban veszélyeztetik a demokráciát és a társadalmi békét” – szól a közlemény első lényeges állítása. Ki nem ismerne rá a mondatból Magyar Gárdára?
„Vannak országok azonban, ahol a kormányzati erők, vezető ellenzéki pártok cinkosan hallgatnak, s ami rosszabb, együttműködnek, kollaborálnak a szélsőjobboldali erőkkel. (…) Kiváltképpen veszélyes a szélsőséges erők kormányzati szerepvállalása némely európai országban, ami a társadalmi feszültségek növekedéséhez, a kisebbségek jogainak csorbulásához, intoleranciához vezet.” E mondatok pedig részben belpolitikai tartalmúak, s a Fidesz ellen irányulnak, részben pedig a szlovák-magyar vitában rögzítik a magyar álláspontot.
 
A Zárónyilatkozat többi eleme lényegtelen és semmitmondó: a kormány ígéretet tesz a gyűlöletbeszéd törvény általi visszaszorítására (nem lesz belőle semmi) s egy évről-évre megrendezendő honi konferenciára a rasszizmus ellen (ez jó alkalmat nyújthat rendre a jobboldal és a szélsőjobb összemosására, feltéve, hogy megvalósul).
 
Maga a tanácskozás jól mutatja, hogy a kormányfő – aki beszédet is mondott - eleve rossz irányból közelíti a problémát. Szerintem  az effajta beszédek, konferenciák egy jottányit sem szorítják vissza a szélsőségeseket, s még jó, ha nem erősödnek meg ezáltal. Az ellenük való küzdelemnek ugyanis elsősorban nem az ideológiai harc a megfelelő terepe, hanem a gazdaság- és társadalompolitika. Mondhatnám: az az igazán demokrata, aki jó gazdaság- és társadalompolitikát csinál, nem adósítja el végletesen az országot, nem zárkózik el az égető társadalmi problámák megvitatása elől (cigánykérdés), nem engedi, hogy a társadalom egyre nagyobb szelete jusson kilátástalan helyzetbe stb. E téren különösen nagy jelentősége van annak, hogy sikerül-e a középosztályt megvédeni a lecsúszástól. Szélsőséges gondolkodású emberek ugyanis a leggazdagabb társadalmakban is vannak (a hülyeséggel szemben semmi nem ad általános immunitást), de szervezett és jelentősebb politikai erővé csak azáltal válhatnak, ha a középosztály is a maga tekintélyével, befolyásával részben melléjük áll. És ebben bizony a mi kormányunk, nem kis részben a maga hibájából, vesztésre áll. Az ideológia küzdelem csak utóvédharc: lehet némi mozgósító ereje, keltheti azt a látszatot, hogy „csapataink harcban állnak”: valójában a vereség elkerülhetetlen.

51 komment · 1 trackback

Címkék: közélet ideológia rasszizmus elleni harc

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr79897981

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.01.24. 15:13:08

A gyűlöletbeszéd-törvény kísérteteGyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint rasszizmus kísértete járja be Európát, erről egy konferencián beszélt:"Nyíltan támadják az emberi méltóságot azok, akik akadályozzák, hogy az Országgyűlés jogi eszközöket terem…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.01.23. 17:13:32

Nagyon a szívemből szóltál, talán annyit szeretnék hozzátenni, hogy mindeki gondolkodjon el, mikor akarta a mi Ferink a probléma gyökerét megkeresni és megoldani?? Az utóbbi időben tódoz-fódoz antirasszistázik, miközben válság van és nagyon nem áll jól a szénánk.
A belinkelt cikk pedig nagyrészt vicces. Főleg az a rész, ahol modernizálásról volt szó, mert azon csak kínunkban röhögni lehet, de komolyan venni nem.
Ha egy kicsit demagóg szeretnék lenni, akkor láthatóan két vonal rajzolódik ki ballib oldalon: a "megélhetési bűnözés" tolerálása és a "gyűlöletkeltés" szankcionálása.
Lefordítva a falubeli eseményekre az úgy fog kinézni, hogy ha valaki ellopja a más terményét, akkor az illető maximum kussolhat, mert a tolvaj nem is tolvaj, hanem mélyszegény, és ha ezt a károsult indulatában szóvá teszi, még kaphat is érte a fejére... Bravó!

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.01.23. 17:38:02

Corry le is írta a mondani valóm egyik részét.

Én ahogyan járok-kelek az utcán, nem találkozom masírozó félkatonai szevzetekkel. Talán a pénzszállítók.
Ha Ferencünk foglalkozni akar valamivel, akkor az a magyar társadalom morálja legyen, mert már elég gyenguska. És egyre alacsonyabb lesz. Az emberek sz*rnak egymársa, és ez mindenhol megjelenik.

Corry 2009.01.23. 17:51:32

Itt a nap LOL-ja:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=4&i=109016

A Feri hiteles programmal akar előállni. Jesszusom, csak nem akar megint valahonnan hitelt felvenni?

Szerintem inkább lovat tanítson hátúszni, az könnyebb feladat lenne számára...

De visszatérve a poszthoz, én többször szóba elegyedtem az antirasszistákkal. Amikor visszafogott, nem habzó szájjal vitázó, de velük határozottan egyet nem értő ember akart vitatkozni, azt nem hagyták. Én még arra választ eddig sehonnan nem kaptam, hogy miért mindig csak arról van szó. hogy a többség hogyan viszonyuljon a kisebbséghez és a fordított eset sosincs megemlítve. Pedig azért lenne mit...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.23. 18:34:43

@Corry:
elolvastam a belinkelt cikket, néha az az érzésem, nem tudja, miről beszél...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.23. 19:43:41

A legújabb "masír" szűkebb pátriámban lesz.
Bővebben itt: sopron.e-cafe.hu/rovidurl/449

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.23. 19:47:41

Én speciel találkoztam az egykoron dicsőséges Sztalin sugárúton ezzel a csoporttal és bevallom, nem hogy félelmet nem éreztem, sőt ... Sőt: a túloldali járdára se kellet óvatosságból átmennem, míg ha a nyóckerben egy ekkora hiperpigmentált norvég szabadcsapattal találom magam szembe, akkor nem is a túlsó járdát keresem, hanem a mennyire gyorsan is tudok futni opciót latolgatom.

Természetesen ezek szélsőséges, gyűlöletkeltő, náczi gondolatok, úgy hogy el is határolódok magamtól.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.01.23. 19:51:00

A demokrata amikor kitudódik róla olyasmi, mint az őszödi beszéd, azonnal lemond.

Az igazán demokrata nem kerül olyan helyzetbe, hogy olyan beszédet mondhatna. De hol van nálunk a kormányban vagy az ellenzékben demokrata? Hol van demokrácia?

Az újaknak:

www.kibulizottorszag.net

tony84 2009.01.23. 19:57:03

Accept & respect. Sasika, teljesen egyet kell hogy értsek a meglátásaidban! Blogszemle: alighanem veled a mai magyar népesség 85%-a egyet ért (10% x okból nem, további 5% y-ból). Ebből elég jól látható, hogy a kormányzat, a kormányzó pártok és általában a hivatalos ideológia és retorika mennyire képviseli a mai magyar népességet. Kb. annyira mint a demokráciát. Semennyire.

sanyisanyi 2009.01.23. 20:25:43

Vajon miért nem tartanak egyszer egy közvéleménykutatást amiben megkérdeznék az embereket, hogy a hétköznapokban masírozó félkatonák vagy cigányok bántották őket?

Estleg egy olyat se ártana, amiben arról érdeklődnének, hogy a napi életük során érte-e bárkit is testi inzultus azért, mert más a vallása, bőrszíne, beállítottsága.

Igaz egy ilyen közvéleménykutatás után nem lehetne tovább hülyíteni a magyart a nácikártyával. ami persze mindig jól jön, ha valamit el kell hallgatni.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 20:33:06

ez annyira, de annyira fárasztó...

akik kutakodnak a blogokban hangulatjelentés után, azoknak csak annyit üzennék, hogy olyan fárasztó, hogy már csak kisbötűvel bírom leírni azt, hogy gyurcsány tűnjél el...
már felkiáltójrelre is fárasztó vagy gyurcsány, már a halál fxszára küldéshez is fárasztó vagy gyurcsány..., már a fárasztáshoz is kibxszott fárasztó vagy... mi is a neve...?

átlátó 2009.01.23. 20:35:28

Mindent leírtatok, ezért én most magamra vállalom azt, hogy idevéssem: A Feri egy barom. Egyre gondolunk.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 20:38:54

fletónak küldöm nulla szeretettel a kontroll csoport két számát..., mert te vagy a bűnjel...

1....... Keresnek

Keresnek, keresnek
de ki tudja miért keresnek
Keresnek, keresnek
de ki tudja miért keresnek
Tűnj el, tűnj el
te vagy az igazi bűnjel
Figyelnek, figyelnek
de ki tudja miért figyelnek

Szeretnek, szeretnek
de ki tudja miért szeretnek

2....... Kicsinek látszol innen

sikerült megszöknöm az ablakon át
de még nem vagyok túl a filmen
alattam harminc emelet
kicsinek látszol innen
kicsinek látszol innen
kicsinek látszol innen

fönt vagyok fönt
te alattam sétálsz gyanútlanul
kijöttél a moziból
de nem vagy még
mindenen túl

túl korai neked ez a happy end
nem adok időt
hogy kipihend

nagy a veszély és nem hiszem
hogy átlátnád
fönt vagyok fönt
és zuhanni készülök
rád
rád
rád

túl vagyok túl
mindenen túl
te alattam sétálsz gyanútlanul
még nem vagyunk túl a filmen
kicsinek látszol innen
kicsinek látszol innen
még nem vagyunk túl a filmen
kicsinek látszol innen

nem vagy még
nem vagy még
nem vagy még
mindenen túl

Beren 2009.01.23. 21:20:09

6 éve átlag félévente elkezdik döngetni a mellüket, hogy mostaztán nekiveselkednek és megcsinálják és jön a reform és megoldjuk és mindenki azt mondja majd utána rólunk, hogy hűha, ezek aztán tudnak. Aztán a félév második felében jön a riogatás a nácikkal és minden elfelejtődik.
Aztán megint elölről..
Kurvára unom.

Beren 2009.01.23. 21:21:36

OFF
koxi szerintem eltévedt.
ON

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 21:27:47

@Beren: szerintem is...
de nem kicsit, hanem nagyon...

sasika... ufó hívja... sasika... beren hívja... sasika... ufó hívja... sasika... beren hívja... sasika...

misc · http://misc.blog.hu 2009.01.23. 21:38:26

ez tényleg annyira fárasztó..

az ország reménytelen helyzetben, talán 5 év alatt visszajuthatunk az 5 évvel ezelőtti állapotra.. a gazdaság fuldokol, az állam által ellátott funkciók közül egyet nem lehet kiemelni, hogy jól működne.. stb.. stb..

és erre előjön ezzel, hogy a nácik meg a rasszisták. összeomlik körülötte az ország de ő arra büszke, hogy a mocskos nácikat majd jól betiltja.. ehh.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.23. 21:42:05

@koxi:
szerinted erről szól a poszt? Mert szerintem nem.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 21:43:58

@SCUMM: ezért jött ide koxi az nbh-tól, hogy igazolja gy. f.-t

sasika... b'meg jelentkezzzz+töröld koxi-t... sasika... b'meg jelentkezzzz+töröld koxi-t...sasika... ufó hívja... sasika... beren hívja... sasika... ufó hívja... sasika... beren hívja... sasika.......................

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.23. 21:47:42

@ufó:
Nem tudom eldönteni, hogy komolyan beszél-e.
De gondolkodom a kérdéseden-javaslatodon!

gitáros 2009.01.23. 21:49:32

@Beren: csak nem róla szól a a történet?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.23. 21:49:48

@ufó:
Döntöttem.
(Egyébként én is nagyon szeretem a Kontroll Csoportot. Már 25 éve szerettem, 83-84 körül agyonhallgattam kalózkazettájukat.

mrs. white 2009.01.23. 21:53:56

Az annyira rossz mint egy zs kategoriás film előre tudod hogy ha választás akkor szélsőjobb veszély, most éppen a ferencvárosi időközi miatt. Gazdasági eredmény miatt már joformán a haveri körön kivül senki nem szavaz rájuk, ideologia téren az agymosott balasokban még azért fel lehet ébreszteni a tüzet. Bár megvizsgálnám az iq-át annak aki még mindig nem lát át a szitán.

Beren 2009.01.23. 21:54:18

Most akkor szavazzuk meg, hogy sasika ezzel a döntésével igazi demokrata e volt, avagy nem ;o))

Beren 2009.01.23. 21:57:45

@mrs. white:
van még az orbanofóbia is..

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 21:58:22

@sasika61: sajnos, hogy aktuálisak...

mán majdnem küldtem a Besúgók & provokátorok-at...
egyébként a törlés @Beren: érdeme is...

Farkos Csapó Gyurka 2009.01.23. 22:03:22

-"Mára a forint soha nem látott erősödésbe fordult az euroval szemben. 1euro=112forint. Ennek oka hogy ma reggel a mittoménki szó és balhévivő bejelentette, hogy ferenc és és kormánya lemond." Ha a közeljövőben ezt olvashatnánk, istenem... az országban a közhangulat is nagyot javulna. De még mindig azzal jön, hogy ... majd az állam "átmenetileg" kisegíti a bedőlt lakáshiteleseket. Micsuudaaa??? Mibűűl - ember(ember?). Ez egy agyrém ami itthon megy. A legrosszab hogy már el is hiszi amiket hazudozik, és ez már klinikai eset.

mrs. white 2009.01.23. 22:04:59

Minden más személy iránti rajongás a saját inviduomod feladása, pláne ha politikusról van szó. Nekem mindegyik egyforma, mint ember 2 füle van és egy orra. Szellemi képességei miatt esetleg tisztelhetem illetve megvethetem. A kérdés fobiától eltekintve hogy ha összehasonlítod a két kormányzati tevékenységet melyi volt jobb vagy más szempontból nézve károsaabb, ha ugy tetszik. Inentől kezdve már csak izlés, habitus kérdése hogy a rajongóvá válik az illető vagy a gyomra fordul fel.

Beren 2009.01.23. 22:10:57

@ufó:
ugyan.. (most elpirultam)

De a posthoz visszatérve:
Akár hová megyek, mindenhonnan az jön le, hogy várjuk, hogy legyen majd egyszer választás és legyen valami más. AKÁRMI, csak ne mszpével kezdődjön a neve.
Hátha akkor elindul valami tényleg. Tegnap rötyögtem azon, hogy az indexből lassan "jobboldali" médiát csináltak feriék, mert gyakorlatilag csak olyan cikkek jelennek meg amelyek kritizálják a kormány bejelentéseit, döntéseit.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 22:11:44

@mrs. white: "...mint ember 2 füle van és egy orra..."

és mind a 2 lába leér a földig...
ez az, ami gyf-ből hiányzik... jobban..., mint ov-ből...

states 2009.01.23. 22:15:14

A rasszizmus ellen folytatott permanens baloldali harc egyetlen dolgot céloz. Elterelni a figyelmet arról, hogy az ország 6 évnyi kormányzásuk következtében az összeomlás szélén áll. De ugyanilyen fontos elterelni a figyelmet arról is, hogy ha ők vannak hatalmon, akkor gyakorlatilag köztörvényes bűnözők kormányoznak. Nem csak országos szintén, hanem az önkormányzatok szintjén is. És az még mindig csak a jéghegy csúcsa, amilyen csontvázak potyognak ki Erzsébet-, Terézváros, Csepel szekrényeiből...

mrs. white 2009.01.23. 22:18:56

Mondjuk a baj nagysága tényleg ott mérhető le hogy az index is már szinte jobboldali de hogy mást nem mondjak surjányi vagy bokros mai kifakadása se hétköznapi esemény, és már tóta w se osztja az észt. Milyen nehéz is lehet feldogozni egy kicsit értlmesebb embernek hogy mekkra barom volt 2002-ben és 2006-ban.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 22:43:57

kicsit ciki...
nem is t'om, hol kezdjem..., kontroll csoport után bóklásztam a utube-on...

s mibe szaladtam...?

www.youtube.com/watch?v=NAoMyvh-8iM

1:40 körül kezdődik... a türelmetlenebbeknek...

lehet, hogy ez a komment is törlésre kerül...:(((

tlac 2009.01.23. 22:53:35

mégha tényleg veszélyben lennének az ilyen Gyurcsányi félék...
beteg ember, de megvette a pártelnököket, az öreg gárda meg viszakozott a Kiss Péterével (utólag is hála Toller elvtársnak!) majd havi 100 pontos pogramokkal a választásokon is bekajálták a zsigeri szélhámost, mit tudna még kitalálni 6 év után? Bármikor elment szabira, mindig ezzel a lemezzel jött elő. Dessewffy se tud valami mást kitalálni??

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.01.23. 23:07:49

@tlac: "...pogramokkal..."

:))))

asszociálllunk..., asszoccciálgatunk...?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.24. 00:27:03

Azért néha elgondolkodom, mi lenne, ha Orbán Viktor beszedne egy viagrát felvenné a régi farmernadjágját, és összehívna egy félmilliós szimpátiatüntetés a Gárda mellett.
Külön kérne mindenkit, hozzon magával Árpád-sávos zászlót, szónoklatában kijelenti, hogy többé nem hátrálnak meg, támogatnak minden nemzeti érzelmű magyar, és nem hajlandóak a társadalmat olyan virtuális törésvonalak mentén felosztani és leszalámizni, mint rasszista-antirasszista, filoszemita-antiszemita, fasiszta-antifasiszta stb stb...

Akkor mit mondanának?

baliquez 2009.01.24. 03:39:17

Az egész nyugati világ egyszerre csodálkozik és röhög rajtatok, kedves barátaim, hogyan lehettek akkora birgék hogy ilyen megátalkodott bűnözőkormányt hatalomban hagytok. A világtörténelem folyamán mindenhol sokkal de sokkal kevesebbért is elrabolták és kivégezték azokat a politikusbűnözőket akik lényegesen kevesebb kárt okoztak az országnak mint ez a kommer-cionlibber kombó. Nem csupán a vérét szívták már ki az országnak de már a hulláját is eladták több soron.

Mégis, úgy őszintén, mire vártok? Arra hogy megjavulnak? Vagy arra hogy majd a szőlőbányász zsebnapóleon, a papucsorránpamutbojt majd jól rendet tesz? Ha akarna is, ha tudna is, már nem lesz hol addigra. Eddig is viselkedhetett volna ellenzékhez méltón, de kényelmesebb volt neki megsértődni, miközben ugyanabban a serpenyőben sütögeti a pecsenyéjét amiben a vérvörösök meg a kéknácik.

Egy jó erős purgálás, az kellene. Hogy a büdös életben politikusnak még eszébe se jusson lopásra gondolni. Mert nem akar úgy járni mint az elődei. Járjanak úgy, mert másképp változás nem lesz.

Mária 2009.01.24. 06:22:20

Figyelj, Sasi: az emberek döntő többsége szarik erre a dilettáns bagázsra.

Nem foglalkozik azzal, melyik mocskos tolvaj bűnöző mikor mit csinál, vagy éppen mire készül.

Várjuk a 2010-es választásokat.

Tekintettel arra, hogy az ebben a kérdésben annak idején meghozott sajátos törvények miatt addig mást nem csinálhatunk.

Te is jobban tennéd tehát, ha addig is a családoddal, a gyerekekkel, a szüleiddel vagy a kutyáddal foglalkoznál és nem temetkeznél bele ebbe az egyre ellenszenvesebb álmegmondó álellenzéki álértelmiségi szerepbe.

Tudod, van, amikor a legjobb módszer az ellenfél leszerelésére, ha a dolgait agyonhallgatják!

Még mielőtt az olvasóid azt gondolnák, hogy a Maszop hivatalos gerillablogját írod...

Mária 2009.01.24. 06:27:03

@baliquez:tökéletesene gyetértek.

Azért azt ne felejtsd el, hogy ennek a népnek a vérében van a lepítás és a megalázkodás, mint a napi túlélés szerintük egyetlen legetséges stratégiája.

Húsz év alatt még nem koptak ki azok az emberek a népesség soraiból, akik ezt a sajnálatos stratégiát követik.

Mária 2009.01.24. 06:28:18

@TaTa86.: OV-vel szemben nagy várakozások voltak 2006 őszén.

OV mostanra le lett írva...

Acmee 2009.01.24. 08:14:06

"és nem hajlandóak a társadalmat olyan virtuális törésvonalak mentén felosztani és leszalámizni, mint rasszista-antirasszista, filoszemita-antiszemita, fasiszta-antifasiszta"

Akkor kezdődik itt el valami, ha valaki feláll a pódiumra, rádöbbenti a magyarságot, h semmilyen virtuális vonal mentén nem lehet kettéosztani az országot. A példáid mellé a legnagyobb megosztó erő: JOBB ÉS BALOLDAL. Lófaszt... Mindannyian magyarok vagyunk, nem? Mindannyian ugyanabban az országban vagyunk, nem? Akkor mindannyian tökéletesen egyenlőek vagyunk nemre, korra, színre tekintet nélkül.

Majd ha erre rádöbben a magyarság, akkor lesznek itt nagy tettek, politikai körökben pedig nagyon nagy menekülések, merthogy a tömeg meglincseli az összes politikust egytől egyig, az ziher! Amíg viszont jobb és baloldali éberkómával meg lehet osztani a lakosságot, addig mindig egymásra fognak köpködni, nem veszik észre, h az alapvonalon állók összekapaszkodva jót röhögnek a markukba, miközben rángatják a "damilokat". Nem más ez, mint egy gigantikus marionet játék. OV rángatja a jobboldaliak madzagjait, GYF pedig a baloldaliak damiljait. Ha pedig megnézzük, egymás mellett állva, jót röhögve végzik mindezt.

Egy szó, mint száz, Ébredj Magyarország.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.24. 08:23:51

@Mária:
van igazság abban, amit mondasz, elgondolkodom rajta.

1953 2009.01.24. 09:09:10

K..vára unom már a rasszistázást,fasiztázást,antiszemitázást.Konferenciázgatás helyett kormányozni kellene,és kivezetni az országot a szakadékból,ha képtelenek rá-Horn szavait idézve-menjenek a p....ba.Milyen alapon veszik maguknak a jogot a hatalmat jelenleg bitorlók,hogy valakit fasisztának,rasszitának,szélsőségesnek nevezzenek,milyen alapon merészelik helyettem eldönteni,hogy én kitől féljek és kitől nem.A magyar népnek leginkább azoktól van félnivalója,akik az országot ide juttatták.

lanyi 2009.01.24. 10:03:13

Az én véleményem azokkal egyezik, akik úgy érzik az mszp azért csinál ilyen összejöveteleket, mert el akarják a lényegről terelni a figyelmet.
Nevezetesen arról, hogy ezt a jobb sorsra érdemes országot a csőd közelébe kormányozták.Továbbá ezért kizárólag az mszp politikusai a felelősek.
Aki orbánviktorozik szerintem az egy idióta, mert annyit sem konyít hogy ellenzékből semmilyen hatást nem lehet gyakorolni az ország gazdaságának alakulására.

Továbbá meg szeretném jegyezni, hogy magyarország európában az egyik legtoleránsabb a kisebbségeivel szemben.
Gondoljunk csak hogy, nálunk ért-e támadás kisebbségi csoportot.Zárójelben jegyzem meg, hogy a melegfelvonulásokat mindenütt a világon megdobálják, az is durvább mint nálunk.

Jómagam egyébként soha sem találkoztam még a magyar gárdával, amikor az masírozott volna.
Egyszer egy falunapon tőlem nem messze bográcsoztak.Mellettük a falu cigány családjai főztek, de semmi atrocitás nem volt, pedig a falunapok nem az absztinenciáról híresek.

Ez a magyargárdázás fasisztázás, teljesen fölösleges.

Emlékszem nemrég óriási médianyilvánosságot kapott egy félhülye pattanásos lány ( komolyan percekig gondolkodtam a nevén ) Bácskai Diána.
Ő volt a fasiszta akitől félni kell:)))

anarhista 2009.01.24. 10:31:13

két dolgot utálok csak: a rasszizmust meg a cigányokat (zsidókat, arabokat négereket, buzikat)!

2009.01.24. 10:48:50

Ez a tipikus pótcselekvés, amely arra hivatott, hogy elterelje a figyelmet a valódi problémákról!Mert sajnos, probléma van böven, és nem is kicsi!Mert az most másodlagos, hogy "Ferencünk" mit gondol a Magyar Gárdáról,kit nevez fasisztának,nácinak vagy mikor ordit egy neolib rajongó-hogy ,antiszemita és rasszista veszély van nálunk!A legnagyobb probléma--szerintem-- hogy túléljük e az október végétöl látható válságot vagy nem. Megy a "tesze-tosza"-ság, és lassan ,de biztosan "megyünk a ganajra"-mondja a szomszéd bácsi!Nálunk nincs rasszizmus,antiszemitizmus, fasiszta veszély és nincsenek nácik sem!Ellenben vannak, reményt vesztett, elszegényedö és a politikát utáló polgárok, akiknek a száma csak nö--és vannak buta, okoskodó, ostoba pártpolitikusok-lásd!Mert akik a társadalomban megtalálható és mindennap látható,tapasztalható problémákat felvetik, szóvá teszik-azok lennének a rasszisták, a fasiszták, a nácik, az antiszemiták, és a jobbosok? Én nem tartozom egyik párthoz sem, de akkor ezek szerint ide sorolnak be!Ám legyen, elfogadom.De a hülyébbnél hülyébb álproblémát felhozók és ezt hangoztatók hová sorolják magukat? Egyetértek a" Corry" és "lányi " álltal leirtakkal!Mert nem a tüzet kell szitani, hanem eloltani és végre a duma helyett valamit felmutatni, de gyorsan amig nem késö!Mert ez semmi!

Corry 2009.01.24. 11:04:09

@1953:

Nagyon egyet kell értsek, teljesen igazad van.
A Feri egyébként nem jól akarja kormányozni ezt az országot, hanem meg akarja nyerni a választást 2010 -ben.

Emerenz 2009.01.24. 20:57:20

Elsősorban a mezőgzadaságot kellene erősíteni, mivel mégiscsak az a gazdaság alapja, és kedvezőek az adottságaink is. Vajon az EU meg fogja hosszabítani a 2011-ig szóló földvásárlási korlátozást külföldiek számára? És addig mit lehetne tenni, hogy a föld magyar gazdák kezében maradjon?
süti beállítások módosítása