babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Egyszerűen tökfej ez a Draskovics?

2009.02.01. 07:23 sasika61

 

Nemhiába mondogatta mostanában a miniszterelnök, hogy ideje abbahagyni a kisdedóvósdit, az értelmetlen megosztottságot, szavai elsőként Draskovics Tibor szívében találtak termékeny talajra, aki megértve az idők (és a miniszterelnök) parancsát, hozzálátott a nemzet egyesítéséhez. Eljött végre, akit annyian vártunk, aki a „temessük egymást gyerekek” divatos jelszavát visszacseréli az eredeti változatra: „szeressük egymást….”!
 
Mi, akik itt élünk ebben a százféleképpen szétszabdalt kis országban, mi mind köszönettel tartozunk Draskovics Tibornak. Ki hitte volna akárcsak egy hete is, hogy Káli Sándor (MSZP), Ódor Ferenc (Fidesz), T. Asztalos Ildikó (SZDSZ), Farkas Félix, (a Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke), Lakatos Attila borsodi cigányvajda és pl. a Magyar Gárda (!) többé-kevésbé azonos álláspontra tud jutni valamely kérdésben? Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy ez történt Draskovics miniszter úr elsietett intézkedése és nyilatkozatai nyomán. Ez az egység persze nem teljes, vannak még, akik helyeslik a miniszter intézkedését, s elítélik a miskolci rendőrkapitányt őszinte nyilatkozatáért (pl. Gusztos Péter), de jól érzékelhető, hogy utóbbiak egyre kevesebben vannak, s többnyire fővárosi politikusok, akik ellen egyszerűen fellázadtak vidéki párttársaik.
 
Ma, ha minden igaz, össznépi tüntetés lesz Miskolcon Pásztor Albert mellett. Fontos lenne, ha az összejövetelen hangsúlyoznák: a tüntetők nem a cigányok ellen vannak. Nem a cigányellenesség teremtette meg fellépésük közös alapját, hanem annak a valóságidegen szemléletnek az elutasítása, amely nagymértékben felelős a cigány-magyar együttélés problémáiért s ami a cigányoknak is csak árt.
 
Draskovics miniszter úr reflexszerűen reagált, amikor felmondta a kötelező anyagot és más beosztásba helyezte Pásztor Albertet. Nem akart ő semmi különöset, csak megfelelni bizonyos elvárásoknak, hiába nevezi utólag úgy, hogy „erkölcsi alapú”döntés született. Ugyan kérem, ne vicceljünk már, erkölcs? Ha szemernyi is lenne bennük, már rég lemondtak volna mindannyian!
Nem, Draskovics úr tökéletesen elsajátította a polkorrektséget, ennek szellemében intézkedett, sokkal inkább felelőtlenebbül, mint a rendőrkapitány, utóbbi ugyanis ismeri a valóságot is, nemcsak a politikai beszéd illemtanát.
 

Lehet, hogy a minisztert  kellene valahová áthelyezni?

16 komment · 2 trackback

Címkék: közélet draskovics cigányság pásztor albert

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr59915455

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vészkorszak - 21. század 2009.02.01. 17:04:51

Fasisztoid ék nyitott akciófrontot Borsodban?!Ahogy arról az index és más oldal is beszámolt, Drazskovicsot meghátrálásra kényszerítették a borsodi pártlázadók és a köréjük csoportosult reakciósok. Nem váltotta le a kapitányt, csak dorgálásra futotta. Azé…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.01. 12:17:56

Pásztor Albert, a szürke lovag visszatér"Folytathatja eredeti munkáját Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány, átvezénylését Bencze József országos rendőrkapitány, Draskovics Tibor rendészeti miniszter jóváhagyásával megszüntette." /index.hu/ &n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 07:39:07

Sasika

Írd bele a cikkbe, hogy még Kolompár Orbán is elhamarkodottnak nevezte a döntést. Ez azért tényleg nagy szó, valljuk be. :)

"bár a kijelentéssel nem értett egyet, a kapitány áthelyezését Rádiónknak Kolompár Orbán, az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke is túlzónak és elhamarkodottnak nevezte."
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=68393&dt=2009-01-31_18:56:35

Edömér 2009.02.01. 07:45:01

Érdekes, hogy akik egyetértenek, azok sem mondják, nem is céloznak rá, hogy a miskolci rendőrkapitány hazudott.
Vagyis tény, hogy a rablásokat a romák követik el, de ezt nem szabad kimondani :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 07:53:56

@laspalmas:

Ja, és ugyanitt van Drazsé szuper mondata is:

"Draskovics Tibor:
- Semmilyen végleges döntés nem született, hiszen sem én, sem más nem ismeri, hogy pontosan mit mondott a miskolci rendőrkapitány. Ezt fogja most megnézni az országos főkapitány."

Nem ismerik, mit mondott(!), mikor ország-világ látta a videót!!! Ilyen ország tényleg nincs...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.01. 08:10:13

@laspalmas:
"nem ismerik", de már "nem véglegesen" intézkedtek.

2009.02.01. 08:49:14

Sasika! Igen, tökfej! Aki a tények alapos ismerete, a megvádolt személy meghallgatása nélkül dönt--az tökfej= "Draszé" !Akkor még nem is beszéltem a szakmaiságról, aminek elsödlegesnek kellene lenni, minden személyi ügyben!De ugye ebben az országban mindent lehet! Csak lassan élni nem!

Corry 2009.02.01. 08:53:54

@laspalmas:
Hát akkor ez a nap egyik híre: kezd fejlődni a Kolor is! :-)

sasika:
beraktam egy linket a másik posztodba, arról, hogy az angolok vezetnek ilyen statisztikákat. Tehát a miskolci rendőrkapitány ügyében nem feltétlenül a politikai korrektség hiánya a gond, másutt van a hiány, amivel elszámoltatni 2010 -ben fogunk.

A tegnapi nap LOL -ja pedig a Gyurcsány kormány erkölcsi alapú döntése.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.01. 09:09:36

drazsé akaratán kívül, mégis jót cselekedett. nem emlékszem olyasmire, amiben egyet tudott volna érteni roma-gárda-mszp-fidesz

2009.02.01. 10:44:16

Közben jött egy uj hir! Bencze J. Országos r,. fökapitány Draskovics T. rendészeti miniszter utasitására visszahelyezte eredeti beosztásába Pásztor Albert r, ezredest, Miskolc város kapitányát! Na erre varjatok gombot! Akkor Gusztos p. képviselö ur, ki a hülye? Mi -akik kiálltak a kapitány urér, nem. Akkor.......?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.01. 10:49:11

@janos551:
hát igen, én is gondolkodom: akkor most ki a hunyó?

Crile Fisher (törölt) · http://crilefisher.blog.hu/ 2009.02.01. 11:58:36

@laspalmas: "...bár a kijelentéssel nem értett egyet..."

Világ életemben erőteljesen foglalkoztatott a kérdés, hogy milyen agyműködés kell ahhoz, hogy valaki egy tényállítást valami olyasmiként dekódoljon, amivel szimpátia, érdekek meg politikai pártállás alapján lehet egyetérteni.

Asimovnál ilyenkor szokták megjegyezni a robotok, hogy csodálják az emberi agyat, amiért nem olvad le helyben a benne zajló dolgoktól.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.01. 15:08:39

@Crile Fisher:

Nézd, Kolornál már az is figyelemreméltó, hogy nem kiabált rászistá támadást. :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.01. 16:05:17

Hát a tüntetők, kókadtfarkú jobboldaltól baloldalig lemondták.
Az üzenet nyilvánvaló: a Párt azt mozdít el, és azért amiért akar, ha esetleg mégsem teszi meg akkor az különleges kegyesség, amit meg kell köszönni. (Ismert az ide vonatkozó Lenin-vicc.) Szepessynek igaza van, demokráciában ilyen nincs amit Drazsé csinált, a tüntetés továbbra is jogos. Aki visszavonul a tüntetéstől az nem demokrata.

Ráadásul a mostani eset hihetetlenül kínos az antifa baloldalnak. Ezt a fidesz nagyon könnyen kiaknázhatná, de inkább nem erőltetik. Hagyják ők is eltussolni, pedig többet érne mint kimatricázni, hogy "Gyurcsány a hibás!".

"Fontos lenne, ha az összejövetelen hangsúlyoznák: a tüntetők nem a cigányok ellen vannak."
Nem, nem és NEM! Mégis kinek magyarázkodunk? Mégis mi jogon mondhatja ránk magyarokra akárki, hogy cigányellenesek, rasszisták vagyunk? Alapértelmezett, "default", hogy nem a cigányok ellen vannak a tüntetők, aki magyarázkodik az bűnös legalábbis gyanús! De minimum azt sugallja, hogy a vádnak van valóságalapja.
Ez a mi hazánk, itt minket ért sérelem, és még mi magyarázkodjunk? El kéne vetni végre ezt a szolgamentalitást. Magyarázkodjanak végre az übermenschek, az élmunkás elitcsapat!

Egyébként az hogy az MSZPs is kiállt a rendőrkapitány mellett, nem túl nagy meglepetés. Avas a legnagyobb lakótelepe az országnak. Az szdsz pedig nem akart megszűnni BAZ megyében. :P

Chalabre (törölt) 2009.02.03. 15:52:39


"A miskolci rendőrkapitány pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt".

Egy tényt közölt. Nem a cigányság egészét ítélte el, ahogy apellálnak ellene helytelenül (köztük Draskovics és Fodor Gábor úr is), hanem egy szimpla statisztikai adatot közölt, mely szerint az elmúlt két hónap rablásait, lopásait cigány származásúak követték el Miskolcon. Ez a miskolci cigányság egy részére vonatkozik. Azokra, akiket elkaptak, és bizonyítottan bűncselekményt követtek el. Még csak nem is az egész miskolci cigányságot ítéli el. Mindössze egy érdekes tény, hogy két hónap alatt csak cigány származású bűnözővel volt dolguk, ami a rablásokat és lopásokat illeti. Az pedig csak mellékzönge, hogy a cigány származásúakat érinti elsőként a munkanélküliség, a szegénység, akár akarnak dolgozni, akár nem.

Ez ugyanolyan hír, mintha Miskolc város bejelentené, hogy a város gyáraiban az elmúlt hónapokban csak fehér bőrű munkások loptak. Tény lenne. Az már csak mellékzönge, hogy cigány származásúakat fel sem vesznek, nem alkalmaznak a gyárak.

Azonban ilyen híreket, ilyen statisztikákat nem közölnek. Ilyen szempontból kifogásolható a rendőrkapitány kijelentése, mert szelektált a statisztikák között. Egy egésznek egy apró, de sokaknak érdekes kimutatást ragadott ki. Biztosan kimutatható olyan statisztika is, hogy felsővezetői körökben az elmúlt egy évben csak fehéreket kaptak rajta korrupción. De ilyet sem hallunk, pedig miért ne? Ez nem lenne ugyanúgy érdekes?

Szóval mindkét oldalt illendő bemutatni? Úgy korrekt.

Chalabre (törölt) 2009.02.03. 16:08:43


@Edömér:

"Vagyis tény, hogy a rablásokat a romák követik el, de ezt nem szabad kimondani :( "

Nem tény. Nem helyes a következtetésed. Pontatlan vagy. Ugyanis csak 2008 decemberében és 2009 januárjában Miskolcra vonatkozóan igaz az állítás. Kizárólag ezen releváns információk közlésével helyes, amit írsz, de pont a lényeget kihagytad. Általánosságban nem tény. Nagyon nem mindegy mit állítasz. A többi hónapot nem hiába nem említette a rendőrkapitány. Novemberben nem csak cigány elkövetők voltak. Ahogy nem ismerjük a többi város vagy az ország statisztikáit sem.

Miért nem tud a többség értően olvasni?

GLX 2009.02.03. 21:50:33

Kár, hogy a kapitány nyilatkozatából csak a cigány szó hallott ki. Az, hogy a magyarokról is véleményt mondott (benzikút, bank rablás) , kutyát nem érdekel.

Chalabre (törölt) 2009.02.04. 14:55:08

@GLX:

Ismétlem. A cigány is magyar, magyar állampolgár.
süti beállítások módosítása