HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Más is kurva, nemcsak én

2009.02.12. 16:23 sasika61

 

Nehéz felfogni ésszel, hogy ha egy pártszervezet valamely tagja bűnt követett el, vagy legalábbis alapos a gyanú, hogy a bűn megtörtént, a többiek, az elvileg tiszták, miért hallgatnak, miért az az első reakciójuk, hogy „más is kurva, nemcsak én.”
 
Kíváncsiságból kattintottam az MSZP honlapjára, hogy megnézzem, miként látják ők a Hunvald-ügyet. A kép mindig szembeötlőbb, mint az írás, első pillantásom így a nyitó képre esett, íme:
Ez igen! – mondom magamban elismerően, ezek nem takargatnak semmit, a bilincs nyilván Hunvald úr sorsát jelképezi, s figyelmeztet: így jártok mind, akkor is, ha közénk tartoztatok.
 
Az örömöm addig tartott, míg el nem olvastam a cikket. Hát persze. Dehogy Hunvald. Hunvald-ügy nincs. Legalábbis az MSZP honlapja számára. Az egész nyitó felületen egyetlen sor sem. Van viszont fő hírként Gergely-ügy. Gergely Zsoltot a B-A-Z megyei önkormányzat fideszes alelnökét vesztegetéssel vádolják, összességében 30 milliós haszna lehetett volna az ügyészség szerint, ha a miskolci Nemzetközi Kereskedelmi Központot áron alul átjátssza egy vállalkozói kör számára. Az ügylet meghiúsult, így az alelnök anyagi haszonhoz nem jutott, az önkormányzatot nem érte kár. Mindez azonban nem rajta múlt, ő benne lett volna a buliban, a vesztegetés tehát „fennforgott”. Kicsit kisebb, savanyúbb, mint a Hunvald-ügy, de legalább narancsszínű – gondolták a honlap szerkesztői -, hátha eltereli a bennünket olvasók figyelmét a mi nagy ügyeinkről.
 
Ezek után persze azonnal megnéztem a Fidesz honlapját is. Na, ott Hunvald-ügy van rakásra, csak a nyitó oldalon négy hírt találtam a témában. Gergely-ügy viszont nincs. Mivel az ellene való vádemelés friss, a hír mai, tételezzük fel, hogy a szerkesztőkhöz még nem jutott el, egyszerűen nem tudnak róla, azért nem közlik.
 
Éppen ezért nemes versenyre hívom fel a honlapok szerkesztőit! Melyik lesz az a honlap, amelyik először fogja ugyanakkora terjedelemben, ugyanolyan kiemelt helyen közölni a hozzájuk tartozók viselt dolgait? Aki győz, dicséretet kap tőlem, jutalmat, tekintettel a válságra, nem ajánlhatok fel, de jelzem, sokan örülnének, ha tanárként megdicsérném őket.

A startpisztoly eldördült.

82 komment

Címkék: közélet korrupció párthonlapok hunvald ügy gergely ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr52939267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agyalap 2009.02.12. 17:02:56

Attól tartok, hogy a kockás zászlót nem fogjuk látni lengeni.
Továbbra sem tudjuk kibillenteni társadalmunkat az álságos szeméremből. Cigányozni csúnya dolog, mindenki a saját háza táján söpörjön.
Mégiscsak tetszettünk volna forradalmat csinálni...

mizrolist 2009.02.12. 17:57:41

Első blikkre azt mondanám, ez hosszú verseny lesz...

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 18:11:36


AZ EGYIK KUTYA, A MÁSIK EB.

Az MSZP csak a bal agyféltekéjét használja, a Fidesz meg csak a jobb oldalit. Gondolkodás korlátozottak elfogult gyülekezete. Szellemi rámpát nekik! Akadálymentesítetted nekik az utat? Jelezted mindkét szerkesztőnek, hogy verseny indult? Egyidőben startolhattak el? Nem voltál esetleg elfogult az egyik irányba ,-)? Vársz egyáltalán valamit?

Ez a cigánybűnözés-fehérbűnözés mellé felfűzhető szép sorba. Baloldali elfogultság-jobboldali elfogultság. A másik minden egyes botlása, hibája vezércikk, még fel is fújjuk, de a sajátunkról mintha nem is tudnánk. Óh, ugyanmár az semmiség! Micsoda álszentség!

Csernus doki szokta a képünkbe vágni, hogy a felnőtt, érett, felelős személyiség elismeri a hibáit, elszámol velük, és igyekszik nem megismételni azokat. Tud bocsánatot is kérni, és következetesen fejlődni, változni folyamatosan. Az éretlen meg csak kifogásokat keres, mentegetőzik, másokat okol, de saját magát nem hajlandó elővenni, saját magáért és tetteiért felelősséget vállalni.

Nekünk miért nincs érett, felelős politikai elitünk, társadalmi vezetésünk? Miért éretlenek vezetik az országot? Miért nem tudunk felelősséget vállalni a saját tetteinkért? A szocialista rendszer ennyire átszocializált volna bennünket, ennyire elkényelmesedtünk volna a gondoskodó posványában, levéve rólunk a felelősség, a döntés, a beleszólás terhét, mikor tudjuk azt végre visszavenni felnőtt módon? Van súlya, az vitathatatlan, de szabadsága is egyben.

Ezt is jól elqrtuk!

Corry 2009.02.12. 18:31:31

Jön egy tanmese, elég rövid, ezért bemásolom ide:

Az öreg haldokló arab magához hívja két fiát, hogy eldöntsék, kié legyen az örökség. A következőt parancsolja nekik:

- Rendezzetek teveversenyt. Mindketten induljatok el a tevéteken a legközelebbi oázishoz. Azé lesz az összes vagyonom, akinek a tevéje KÉSŐBB ér az oázisba.

A két fiú el is indult, de egyiknek sem volt nagyon sietős a dolog, alig haladtak előre. Az egyik homokbuckánál meg is álltak, még a tevékről is leszáltak, és nem mozdultak tovább. Egyszer csak arra járt egy bölcs öreg ember, és kérdezte tőlük, hogy mit csinálnak itt a sivatagban. Elmondták gondjukat, hogy milyen furcsa feladatot kaptak az apjuktól. Az öreg mondott nekik valamit, mire azonnal felpattantak a tevékre, és vágtázva versenyeztek az oázisig.

Vajon mit mondhatott az öreg bölcs?

2009.02.12. 18:33:58

Egyetértek az elöttem irókkal! Ez hosszu verseny lesz. De remélem, nem ugy fog végzödni, mint a Tocsik, vagy a Princz ügy! Mert egy birósági ügyet lehet huzni 12 évig is. Aztán, jön a buksi simogatás a börtön helyett.Aki bünözö--azt becsukni mint a malacot!Nem konditerem és munkanélküli tv-nézés, hanem kemény "robot", télen nyáron! De van ám itt Gál ügy is, csak hogy korrekt legyen a felsorolás!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.12. 18:37:10

@Corry:
nem fogok tudni elaludni, ha nem mondod meg a megoldást!

Corry 2009.02.12. 19:04:03

@sasika61:
Azt mondta, hogy mindenki a másiknak a tevéjére üljön. Ekkor hajtania kellett az alatta levő tevét, hogy a sajátja jusson legutoljára célba...

Corry 2009.02.12. 19:15:38

@sasika61: Szívesen, de én nem a jó történet kedvéért raktam be, hanem azért, hogy szemléltessem, miért életszerű, ha a pártok a másikat szidják, és így alakul ki egy igazi és talán még igazságos kommunikációs verseny.
Abból ha a pártokat arra kéred, hogy önmagukat is szidják, illetve megjelentessék a saját ügyeiket is, akkor ott óhatatlanul a mosdatás kerül előtérbe. annál viszont már az is jobb, ha nem írnak semmit...

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 19:18:42

@Corry:

Ezt a találó példát majd a jövőben kölcsönkérem :-).

Corry 2009.02.12. 19:26:07

@Chalabre:
Nem kell kölcsönkérni, mert ez egy régi logikai feladvány, én is a gugli segítségével szedtem elő (mint sok mást, amit belinkeltem ide-oda).

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 19:35:15

@Corry:

Ezzel viszont nem értek egyet:

"ha a pártokat arra kéred, hogy önmagukat is szidják, illetve megjelentessék a saját ügyeiket is, akkor ott óhatatlanul a mosdatás kerül előtérbe. annál viszont már az is jobb, ha nem írnak semmit..."

A hibánk felvállalása és kijavítása miért lenne mosdatás? Nem szidni kell önmagunkat, ez nem az önostorozás esete, hanem be kell látni a hibáinkat és igyekezni nem megismételni azokat már csak a saját önbecsülésünk érdekében is.

Te hallgatás párti vagy? Eszerint te az a fajta vagy, aki ha megcsalja a másikat, nem mondja el, elhallgatja, hadd tudja meg a párod egy rosszakaródtól, vagy jöjjön rá saját maga, hogy mit követtél el ellene, milyen tiszteletlenül bántál vele, megaláztad vagy épp arra blazírozol, hogy szerencsésen megúszod sumák mód. Utólag jobb mosakodni, mentegetőzni vagy előre bűnbánóan, bocsánatot kérve, felvállalva a botlásod, hibád?

Neked kitől lenne jobb hallani, ha megcsalt a párod, vagy hazudott neked, vagy átvert, vagy valami rosszat tett? Tőle egyenesen vagy mástól? Mikor menne könnyebben a megbocsátás?

Corry 2009.02.12. 19:41:55

@Chalabre:
Dehogy vagyok hallgatás párti, tökéletesen egyetértek Veled, amit írtál. Elméletben.
A gyakorlatban azonban a mai magyar pártokra ez az elmélet nem működik.
Persze itt meg abban van igazad, hogy az lenne a jó, ha tényleg lenne egy gerinces politikai elitünk, akire az elméleted működne. Végülis igazad van Neked is meg sasikának is... Bocs, túlságosan beleéltem magam a mai magyar politkai valóságba...

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 19:47:30

@Corry:

Látod, nekik is csak ennyibe kerülne, persze csak ha valóban szintén mondanák, nemcsak udvariasságból, megszokásból: "Bocs"

De még erre az erkölcsi minimumra sem képesek.

Corry 2009.02.12. 19:51:38

@Chalabre:
Egyébként nagyon kíváncsi vagyok, mivel fogják felváltva a népet hülyíteni, mert a kolbászból lesz a kerítés, ha engem választasz című dumát reményeim szerint már csak a leghülyébbek veszik be.
Az "... have nothing to offer but blood, toil, tears, and sweat." jellegű mondanivalóra szintén nem lesznek vevők, pedig az kéne most...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.12. 19:58:08

Ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor azt mondom: én a Fidesztől várnék több nyitottságot ilyesmire, mert ők még mindig érdekelnek, de ezt amúgy is tudjátok.

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 20:03:28

@Corry:

Csak az a baj, hogy ezt is már húsz éve folyamatosan szajkózzák, lejáratták.

De hol van nekünk egy Churchillhez fogható karizmatikus vezetőnk? Egy ilyen személyiségnek még elhinnénk. A jelenlegi politikai elitből már senkinek. Hiteltelenek.

Chalabre (törölt) 2009.02.12. 20:10:08

@sasika61:

Jelentem most jövök a fidesz.hu oldalról és semmi változás. Még mindig nem jutott el hozzájuk a Gergely ügy. Szerinted ezzel nyitnak?

Corry 2009.02.12. 20:22:01

@sasika61: Nagyon vigyázni kell az ilyen egyoldalú nyitással, mert visszafelé is elsülhet. Ne feledd az emberek (választópolgárok) nem kis hányada a Maunika són nevelkedik...

Csak nagyon jól előkészítve lehetne ezt ma eladni, és szerintem egy churchilli karizma sem ártana hozzá. Na, most ilyen jelenleg nincs, ennek megfelelő a kommunikáció.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.12. 20:38:42

@Corry:
valahol persze sejtem én, hogy hiába várakozom, de szerintem többet lehetne nyerni az "elhatárolódással", mint az elhallgatással. Az is lehet persze, hogy rosszul látom.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 21:13:58

ma már elsült ez a pojén nem tom, kinek új..., kinek nem..., de... helyszín: valahol kkeurópában...
fletó ül egy trónon, előtte guggol budai bern a dette és 'fuvolázik'... a közelben orbán lapátolja a szenet, majd mögszólal: - te, fletó, nem cserélnénk egy kicsit?
- nem, te csak lapátolj tovább...
orbán fél óra múlva: - te, cseréljünk má' egy kicsit!
- de érccsdd mán meg, hogy nem! te csak lapátolj tovább...
újabb fél óra lapátolás után orbán: - baszki, fletó, most má' igazán cserélhetnénk...
fletó ( a gigamega nagy stratéga) elgondolkozik, majd azt mondja: - na jól van..., jó..., bern a dette menj lapátolj egy kicsit...

Corry 2009.02.12. 21:16:14

@sasika61: Nem tudom megítélni. Persze ide még el kéne jutnunk:

www.mno.hu/portal/615634

deresedő 2009.02.12. 21:22:04

@Corry: Kicsit veszélyes lenne. Vezetők nélkül maradnánk :)

Corry 2009.02.12. 21:22:20

Nem bírom ki, hogy azt a részt, ami megragadott, ne tegyem be ide:

Oliver Wittke (CDU) északrajna-vesztfáliai közlekedési miniszter gyorshajtás miatt szerdán bejelentette lemondását. „Tekintettel a közúton elkövetett hibámra, a közlekedési miniszterként kötelezőnek számító példakép szerepemnek már nem tudok megfelelni” – állt Wittke szerdai közleményében.

Delinquent 2009.02.12. 21:23:19

Szerintem nem elvarhato hogy a ket konkurrens part egymas szapulasa helyett a sajat embereik altal elkovetett csalasrol beszeljen, vagy legalabbis mindket esetet bemutassak, elfogultsag nelkul. Nem Disneylandban elunk!

Meg a media is megosztott, akkor mit varunk a partoktol?

Corry 2009.02.12. 21:24:36

@deresedő:
Nem maradnánk vezető nélkül.
De visszakérdezek: szerinted most van vezetőnk?
Van valaki aki irányítja az országot?
Nem úgy értek, hogy ki van kinevezve, hanem akinek a szava után elmennek, és amit kimond az meg is valósul, mert hisznek neki?

deresedő 2009.02.12. 21:34:50

@Corry: Nincs. A megjegyzést viccnek szántam, de túl valóságos.

WYW 2009.02.12. 21:47:28

Az ártatlanság vélelme mindkét esetben csak és kizárólag a saját emberüket illeti meg.

Ez van.

Astronomy Domine 2009.02.12. 21:51:46

" én a Fidesztől várnék több nyitottságot ilyesmire, mert ők még mindig érdekelnek, "

Majd egyszer benő a te fejed lágya is.

Corry 2009.02.12. 22:01:00

@Astronomy Domine:
Jajajajjj megyek innen, mert kezdődik a hitvita!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 22:06:28

@Corry: nyugi...

sokan vagyunk kevesen...
kaccsintós szmájli... ;)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.02.12. 22:20:21

Ha neked ugyanaz a kaliber egy BP belváros kerületi polgármester, meg egy ócska vidéki alelnök, akkor ne fáradj a posztolással.

VIKUNYA 2009.02.12. 22:30:19

@Corry: azt hittem azt, hogy már megmurdált az öreg, a végrendeletről meg csak ők ketten tudnak, úgyhogy nyomás fosztoszkodni.

VIKUNYA 2009.02.12. 22:33:25

@TuRuL_2k2: akkor ezt a szerző nagyon jól beszopta. a minimális tájékozódást azért megejthette volna, mielőtt firkálgatni kezd. így semmi értelme magvas, pategikus gondolatainak. grrr.

Corry 2009.02.12. 22:36:45

@vero:
Lényegében mindenki, aki valamilyen szinten fémjelzi a pártot, számít.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.12. 22:47:33

Aki látja, hogy az MSZP és a Fidesz egyik kutya másik eb, az vegye már észre, hogy ezekre csak akkor lehet nyomást gyakoroni, ha pl. lenne egy erős konstruktív ellenzékük. Ilyen párt jelenleg csak a Jobbik tud lenni, úgyhogy reá kellene szavazni, h az ember ezeket már mind belátta.

FormatC: 2009.02.12. 22:50:19

Te! sasika61! Figyejjé má'! Naiv-e vagy?

FormatC: 2009.02.12. 23:01:14

@Corry: Te! Corry! Figyejjé má! Észak Rajna Westfalia egy kicsit azér' odébb van. Ellőbb érne oda bármelyikünk gyalog, mintsem hogy nálunk ilyen történjen...

Emléxetek még a jó öreg Nógrádi bácsira, akinek a sofőrje a MiniÚr "felkérésére" árkon-bokron / tökön-paszulyon ja, meg egy Trabanton keresztül rohant 2 ember halálát okozva?

Na látod. Ébresztő Ljugyi - ezittenmagyarland!

mizrolist 2009.02.12. 23:17:47

@Ferenc Testvér: most sírok, még nem döntöttem el, a csalódottságtól vagy a röhögéstől.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.12. 23:22:05

@mizrolist: FerencTestvérrel vigyázni kell. Igazi harcidroid.

avus · http://avus.blog.hu 2009.02.12. 23:27:20

Hát nem tudom. A szociknál beütöttem a keresőbe hogy hunvald, és a legelső hír:

Burány: Hunvald függessze fel párttagságát!

Február 10-i hír. Az rendben hogy nem hozzák a témát főoldalon, de senki sem szokta a szennyesét főoldalon hozni, még az egyházak se.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 23:28:06

más is kurva, nemcsak én...
szól a poszt címe...

zsúfolt metrókocsiban egy csinos nő odaszól a mögötte álló pr fotózáson résztvevő demszkynek: - uram, ha még egyszer hozzám nyomja a micsodáját, feljelentem zaklatásért, hogy az bassza meg, basszameg...
- ugyan, hölgyem - így demszky -, csak a fizetésem van a zsebemben..., az ért magához, nem én, a főpolgármonster...
- jó kis munkahelye lehet - mondja a csinos nő -, mert, ahogy éreztem, az elmúlt két percben ötször kapott fizetésemelést...

avus · http://avus.blog.hu 2009.02.12. 23:29:24

A kommenteket visszaolvasva kiegészítés: ha még vezető hír is volt, akkor a végét visszaszívtam.

es2300 2009.02.12. 23:29:42

kár, hogy az öreg nem inkább azt kérdi, miért nem mennek oda együtt és osztják ketté, vagy inkább használják közösen a vagyont

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.13. 00:07:29

Nagyon jó!

Ezt illusztrálja a poszt tökéletesen:

(a www.kibulizottorszag.net -ből)

„..... a politikát számukra nem egy ország sorsa iránti felelősség határozza meg, hanem saját köreik gazdagodásának keresése, egyre magasabb szinten. Szükségtelen itt ismertetni nem is csak az összeszámolhatatlan kisebb-nagyobb esetet, amikor közpénzek, közjavak magán kézbe kerültek, de még a módozatok sokaságát sem, melyekkel ezt hatalmi pozícióból manipulálva elérik. Épp elég hangzott el eddig is ilyesmiről nyilvánosan, azonosítható igazságtartalommal, még ha csak kölcsönös vádaskodások formájában is, ahhoz, hogy a jelenség létéről senkinek se lehessen kétsége. Nincs is. Ha többnyire az összefüggések átlátása nélkül is, legalább ennyi a legtöbb Magyarországon élő ember számára most már egyértelmű tényként jelenik meg. Ami hiányzik, az annak a tudatára ébredés – kollektíven –, hogy nem csak egyes oldalon lévők követnek el tömegével ilyesmit, és nem is csak a politika piszkossága miatt történik így. Még fölismerésre vár, hogy mindezt valójában és kizárólag az áldemokratikus berendezkedés, vagyis az álpártok színfalak mögötti együttműködése teszi lehetővé.....”

Tóth-Takó 2009.02.13. 00:08:56

Kedves sasika!

,,[...] én a Fidesztől várnék több nyitottságot ilyesmire, [...]''

1990-ben a Fideszt és a tagságát két dolog jellemezte:
a.) fiatal volt,
b.) és demokrata.

Mára már sajnos pont ez a két tulajdonság tűnt el a Fideszből...

Ezáltal már ők sem különböznek a magyar átlagpártoktól.

tt

Páneurópai Harci Kos 2009.02.13. 01:06:05

gyorsan megkérdezném, hogy Kaya Ibrahim és Joship Tot ügyében történt már valami előrelépés?:)

Páneurópai Harci Kos 2009.02.13. 01:07:48

"ellenzékük. Ilyen párt jelenleg csak a Jobbik tud lenni, úgyhogy reá kellene szavazni, h az ember ezeket már mind belátta. "

inkább szavazok tösgyökeres balolaliként Orbán Viktorra, mint bárkire a nácik közül.

gitáros 2009.02.13. 01:16:51

@A Nép - Te vagy!: na, hálistennek, most már ezután idézgetni is fogsz?

Zsola777 2009.02.13. 02:09:24

Ha mindig azt mondogatjátok, hogy "de hát itt mit is várjon az ember", akkor nyilván nem lesz olyan hatás, amely kikényszeríti a pártokból a változást.
Arra is gondolni kellene, hogy az MSZP nem Gyurcsány, a Fidesz meg nem Orbán - egyedül: ott is emberek vannak, szavaznak jól minden ügyben.
Az már más kérdés, hogy melyik vezető mivel és hogyan "vette/nyerte/kiérdemelte(?)/stb." a párttagoktól a tisztségét.

Ja, és szeretném megérni, hogy a választáskor ne kizárásos alapon tudjak szavazni, hanem azért, mert az adott pártban látok jövőt - ha másra nem, egy halovány reménysugarat az ön-megtisztulásra.

Demagógiamentes jónapot!

Corry 2009.02.13. 07:17:32

@FormatC::
Hogyne tudnám, hogy merre van! Nap mint nap beszélek velük, na jó nem NRW -ban van a központ, hanem kicsit feljebb...
Ettől még be lehet mutatni, mint távoli célt...

Most pedig igyexem egy kicsit furát írni, mert én általában azt szeretem, ha a mérgelődés nem lárpullár.
Kérek mindekit, hogy kritizáljon erősen, mert nem fogom tudni itt 10 percben kerekre megírni a gondolataimat.

Van egy amerikai ismerősöm, aki azt állította, hogy a magyar jogszabályi környezet olyan, hogy abban tisztességesen vállalkozni nem lehet. Ugyanezt tapasztalom édesapám mérgelődésén keresztül, amikor adót szeretne bevallani. Ő nyugdíjas, ráér és könyvel egy mikrovállalkozást, és a törvényeket a szövegükből próbálja megérteni. Mondanom sem kell, hogy műszaki diplomásként és olvasott emberként pontos fogalmai vannak, nem az ő hibája az, ha néha nem érti a törvények, rendeletek szövegét. Néha nekem is tart felolvasást belőle, a fogalmazó jogász urakra/hölgyekre a Sasika kollegái nem lehetnek büszkék, mert nem tanították meg ezeket az embereket magyarul egyértelműen fogalmazni.
Itt lehet jönni a jogi bikkfanyelvvel, nem nyert, mert mind édesapám, mind én olvasunk jogi szövegeket, a szövegezés nem idegen tőlünk.
Néha olyan érzésem is támad, hogy direkt csinálják, hogy lehessen a dolgokat másképp értelmezni és utána büntetni.

A jogszabályaink minőségével szerintem elég nagy baj van, sokszor van az, hogy példul két törvény, vagy más ugyanolyan szintű jogszabály páros egymásnak ellentmond.

Jó, persze ez például nem jelenti azt, hogy a vállalkozó zsebbe fizethet alkalmazottjainak mert azért ez svarcvejsz nem megengedett, annyira még nem tudták összezanzálni a szövegezést, hogy ez is beleférjen, de a tisztességes törvénykövető (követni szándékozó) ember és vállalkozás ma több szempontból bajban van:
nem tudja a szövegezésből kideríteni, hogy mit miért és hogyan kell tennie, mi vonatkozik rá. A másik gond az, hogy amíg az elébb említett NRW tartományban sok törvény már évek óta él és változatlan, nálunk a mi Ferink és csapata a külpolitikai helyzet fokozódásának függvényében akár félévente megváltoztatja.

Mindez, mégegyszer mondom nem a durva törvénysértésekre vonatkozik, mert ott tényleg "sztárügyvéd" kell, hogy ki legyen mosdatva az illető, de sajnos akaratlanul törvényszegést mindannyiónk el tud követni és ez alapvetően nem a mi hibánk.


Csak az a baj, hogy a qrva nagy reformok között ilyen apróságokról nem szól már a fáma, elismerve persze, hogy a téma színészkedésre alkalmatlan és egy nagyon szürke eminenciás dolog, amit nem lehet annyira lobogtatni. Pedig ezt is jó lenne végigcsinálni, talán akkor ha normális szövegkörnyezetű törvényeink lennének, akkor a bíróságok sem lennének ennyire túlterhelve és nem lenne ennyi kiskapu a sok gazember felmentésére.

Corry 2009.02.13. 07:20:13

Bocs, NRW=Észak Rajna Wesztfália

Azhát 2009.02.13. 07:38:08

Az már nyilvánvaló, hogy ugye az mszpszdszre nem szavazunk. Ezt tehát nem kéne sulykolnia a fidesznek.
Most már arról kéne beszélnie, hogy miért kellene a fideszre szavaznunk...

Márpedig erről nem beszél. 'Engem' nem szólít meg a fidesz. Továbbra is a saját szavazóbázisához, kemény magjához beszél, vagy éppenséggel a jobbik tagjaihoz. Engem, aki középen állok (próbálok) nem szólít meg.
És ez nem mostani probléma, már 1998 óta ez megy. Bekebelezte a fidesz a kisgazdákat, a kereszténydemokratákat, a miépet is - 'engem' nem szólít meg. Egyszer se érzem, hogy valamelyik fidesz-ember, akár a vezetők, akár a szóvívő, értelmesen, felelős ember módjára mondana valamit 'nekem'. Mert - ugye - az, hogy "ez a gyurcsánmánmeginhazudott merezmindighazudikezagyurcsány" nem értelmes, felelős beszéd. A kemény magnak persze bizonyára tetszik.

Már régebben felvetették: nem lehetne a választáskor olyan karikát is beikszelni, hogy "egyik mostani pártot sem támogatom"?

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.02.13. 07:43:44

Az lesz a probléma a következő választáson, hogy tiszta szívvel nem lehet senkire sem szavazni, ezért mindenki inkább valaki ellen fog voksolni.

Agyalap 2009.02.13. 07:47:57

@Azhát: Jó felvetés, de akkor kit támogatsz?
A fiatal "demokraták" végre elgondolkodhatnának azon, hogy bírnak elveszteni sorra minden választást. Ha csak azt megtennék, hogy értelmes programjuk lenne és a választások előtt két hónappal nem nyilatkoznának semmit - tuti nyernének.
Az is megérne egy kérdést, hogy "demokrata" vezetőjük ennyi bődületes vereség után hogy tudta azt a következtetést levonni, hogy mindig másokat kell leváltania?
Persze azért ennyire naiv én sem vagyok - a hatalom olyan mint a gruppenszex, egyre kell vigyázni: nehogy kimaradj belőle.
Olyan szinten elfásultam már, a két nagy hülyeségeitől, hogy a szlogent:"Ne szavazz a kicsikre mert elveszik a voksod" pont lesz@rom.
Inkább vesszen el, de érezzem úgy, hogy arra szavaztam akire én akarok - ne valaki ellen.
Ennyi naivitás azért kell szerintem, különben a sütőbe dughatom a fejem...

eszkep 2009.02.13. 08:07:19

"AZ EGYIK KUTYA, A MÁSIK EB."

Azért ezen vitatkoznék:
Az egyik privatizált, növelte az adósságot, emelte a járulékokat, csődbe vitte az országot a MÁSIK NEM!

www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_fizetesi_merleg&ContentID=0

Azhát 2009.02.13. 08:07:48

@Agyalap:
"Jó felvetés, de akkor kit támogatsz?"

Írtam: senkit. Jelenleg számomra a 'politikus' kifejezés valahol ott van a "vérfertőző-pedofil-anyagyilkos-tömeggyilkos' táján... (Jó, most túloztam:)

eszkep 2009.02.13. 08:14:13

Kicsit elhamarkodott a poszt, legalábbis ebben a formában:

fidesz.hu/index.php?Cikk=128802

A hír febr. 12 20:10 időponttal van datálva, ami - figyelembe véve, hogy alapvetően NEM hírportálról van szó, meglehetősen gyors reagálásnak számít!

Egyébként az MSZP honlapján is van egy rövid közlemény,bár itt magáról az esetről nem írnak:

mszp.hu/belfold/bovebben/burany-hunvald-fuggessze-fel-parttagsagat

serwer 2009.02.13. 08:15:53

@Azhát:
ez rasszista kijelentés :D

Azhát 2009.02.13. 08:22:27

@eszkep:
"Az egyik privatizált, növelte az adósságot, emelte a járulékokat, csődbe vitte az országot a MÁSIK NEM!"

Most nem ez a blog témája.
Nem beszélve arról, hogy azt sose tudhatod, hogy melyik kormány a hibás. A hibák következményei gyakran pár év múlva jönnek elő. Vagy éppenséggel ugye Fico most ne saját magának gratuláljon, mert az előző kormány révén megy jól nekik.

Mellesleg ha úgy vesszük a megszorítások éppen a fideszre jellemzőek, mert én 1998 és 2002 között dolgoztam az állami szektorban, és roppantul dühítő volt, hogy a minimálbért folyamatosan emelte a fidesz, de az én diplomás béremet sosem.

Úgyhogy - lehet hogy önző vagyok - de örültem annak, hogy megyó révén végre megérhettem azt, hogy hazavihettem a minimálbér másfélszeresét... hurrá.

De, ismétlem, most nem arról van szó, hogy régebben ki mit csinált, hanem az, hogy melyik párt milyen képet nyújt saját magáról. Például őszinteségben, a "saját háza előtt söprésben".

Igen, az egyik hazudik, a másik meg folyton azt hangoztatja mindenre, mint egy ovodás, hogy "hazuDIKhazuDIKhazuDIK"...
Klafa.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.13. 09:27:54

@eszkep:
valóban, a Fidesz lehozta a hírt, amikor én a posztot írtam, 16 óra tájékán, még csak reménykedtem, hogy közlik, ez négy óra múlva megtörtént, aminek örülök.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.13. 11:07:30

sasika, ilyen őszinteséget csak a jobbiktól várhatsz.

mizrolist 2009.02.13. 12:29:14

@Azhát: ezt az opciót én is várnám - népszavazást kéne szervezni arról, hogy felkerüljön :)

Chalabre (törölt) 2009.02.13. 16:52:12


Ismeritek azt népmesét, amelyben Mátyás király azt kéri az okos leánytól, hogy "Öltözz is fel, meg ne is! Hozz ajándékot, meg ne is!" És ő megoldja a feladatot igen találékonyan.

Hát ezt kaptuk most ez ügyben is. Adtak valamit, meg nem is. Érjük be ezzel. Örüljünk egyáltalán, hogy néhány sort szenteltek a saját szennyesükre is!

Az ember először megörül, hogy de mégis, esetleg felcsillannak a szemek, és ezzel rengeteg embert el lehet kápráztatni. Azonban ha valaki jobban utánanéz, csalódni fog. Ez a látszatpolitika. Azonban legyünk már annyira igényesek, hogy teljes képet akarjunk, ne csak egy pillanatképet, amely lehet félrevezető. Ne hagyjuk, hogy manipuláljanak minket!

Az elfogultság vádja továbbra is él sajnos. Hiszen elég összehasonlítani mindkét oldalon, hogy milyen szellemben tudósítottak a másik, illetve a saját szennyesükről. Mintha más mosodában mosnák. A másikét hatékonyabb mosógéppel és mosopórral, a sajátot csak ímmel-ámmal.

MSZP:

A saját szennyű Hunvald hír február 10-ei keltezésű, és így utólag nem tudni, hogy szerepelt-e egyáltalán címlapon, de tegnap, 12-én már biztosan nem volt ott, hiszen néztük. Tehát a legnagyobb jóindulattal is csak két napot lehetett címlapon, amit kétlek a cikk hírértékét nézve, hiszen lényegi infót nem tartalmaz.

A fideszes Gergely ügy viszont már tegnap főhír volt a főoldalon, vagyis a nyitóoldalon, ahogy a belföldi hírek között is az első hír, a legszembetűnőbb. És még ma is változatlanul az. Második napos.

"Az MSZP budapesti elnöksége megdöbbenéssel értesült a polgármester őrizetbe vételéről" címmel mindössze pár sort szenteltek a Hunvald ügynek. Két infót kaptunk ez alapján. Egyrészt, hogy kérik "az őrizetbe vett VII. kerületi polgármestertől, hogy mondjon le fővárosi közgyűlési tagságáról, és amíg tisztázódik ügye, függessze fel párttagságát". Másrészt pedig, hogy bíznak "abban, hogy a kerületvezető az eljárás során tisztázza magát a gyanú alól". Ennyi! De semmi érdemi infó. Mégis miért került őrizetbe? Mivel vádolják? Milyen jellegű és méretű bűnelkövetéssel? Melyik lap közölné így le, ennyi infóval? Nincs jelentősebb hírértéke ilyen formában. Nincs hozzá kép sem, semmi vizuális hatáselem, mint a fideszes Gergely ügyben, ahol egy szépen csillogó bilincs szerepel a legapróbb részletekig hatoló írásban, melynek terjedelme vagy 5-szöröse a saját ügynek. Annak ellenére, hogy saját maguk írják: "Az ügyben (Gergely) érintett személyek a nyomozó ügyészséggel együttműködtek, így velük szemben személyi szabadságot elvonó vagy korlátozó kényszerintézkedést nem tartottak indokoltnak, vagyis szabadlábon védekezhetnek", amelyet ugyebár az ő Hunvaldjuk nem kapott meg. Őt őrizetbe vették, és nem védekezhet szabadlábon.

Rendben, hogy mindkét ügyben nincs még ítélet. Vagyis él az ártatlanság vélelme. Azonban egyoldalú mód ezt a saját emberükkel szemben elegánsan gyakorolják is (vád közlés nélkül), míg a fideszessel szemben nem, vagy legalábbis teljesen másképp (vádközléssel). Ez elfogultság! Kettős mérce!

FIDESZ:

Ők a saját szennyesükről elég érthető mód beszámoltak. Részletezték, hogy miért is került vád alá Gergely. De szerintem pofátlanság volt Gergely sajtóközleményével zárni az ügyet, miszerint: "meglepték a fejlemények, ugyanis a nyomozás végén vele ismertetett adatok alapján az eljárás megszüntetését várta. Hozzátette: az ITC székházat - a megyei közgyűlés tegnapi döntése alapján - még mindig nem sikerült eladni." Vagyis neki vissza kellett lépni az ingatlanszerződéstől. Nem nyert rajta. De a bűntény már akkor megtörtént, amikor aláírta azt. Még van pofája ezzel előhozakodni, és a fidesz honlapon ezt a szerkesztőnek kiemelni? Még sajnáljuk is netán szegénykét, hogy mégsem jött össze a biznisz? Ki tudja mennyi összejött neki korábban, amelyek esetleg soha nem kerülnek napfényre, ha ilyen gerinces jellem, ily könnyen megvesztegethető. Ő úgy gondolja, és a fidesz is azáltal, hogy kiemelte a honlapjuk, hogy mivel fuccsba ment az ügy, nem sikerült annak a kezére játszani belső emberként az ingatlant hiába nagyon akarta, akitől 30 milliós ingatlan volt számára kilátásban, így ügy sincs. Hazamehet és el lehet őt felejteni. Nem így van az! Jól nézünk ki! Betörtem, de nem találtam semmi értékeset, nem volt mit elvinni, üres volt a széf is, így nem is vagyok bűnös, nem is vagyok betörő. Szép!

Természetesen nem a nyitóoldalon van mindez közölve, hanem a hírek tengerében.

A Hunvald ügyet most nem láttam címlapon. Viszont a legelső a hírek között. Sőt a második hír a sorban is a Hunvald ügyet taglalja, ahogy a hírlista első oldalán átlag minden második hír címében a Hunvald szó ordít. Mindenhol csak Hunvald, Hunvald, nem kell keresni, hogy Hun vagy?

Igazán részletesen fejtegetik és közlik, hogy "A polgármester tagadja bűnösségét." Ez a négy szó egy egész bekezdést jelent. Ahogy azt is, hogy "a polgármestert azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított a büntetőeljárást meghiúsítja, például okiratok eltűntetésével, tanúk és a nyomozóhatóság befolyásolásával." Továbbá: "A nyomozás eddigi adatai szerint az erzsébetvárosi önkormányzatnak összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg." stb. Ők már nem az őrizetbe vétel meghatározást részesítik előnyben, hanem azt a keményebb hangú letartóztatással helyettesítik. Igazán tagolt, szellős, jól átlátható, könnyen olvasható cikkek ezek. Míg a saját ügy két bekezdésnyi tömörség volt.

Oké persze, hogy különbség van 30 millió és 1 milliárd között (ráadásul a 30 milla elúszott, mert nem tudta átverekedni az ügyet Gergely), viszont, ha Gergelynek nagyobb hatalma lett volna, olyan nagy, mint Hunvaldnak, akkor ezzel a könnyen megvesztegethető mentalitással lehet, hogy egy vagy akár két nullával nagyobb végződésű ingatlanszerződést is aláírt volna. Ő kishal volt a saját közegében kis hatalommal, de azt kihasználta. Hunvald nagyobb hal nagyobb hatalommal. Azonban a bűnük - amelyekkel vádolva vannak - ugyanaz. Csak a pénzösszeg más.

Egészében véve mindkét oldal nálam csúnyán leszerepelt. Az MSZP és a FIDESZ is elfogult, és kettős mércét alkalmaz.

"AZ EGYIK KUTYA, A MÁSIK EB."

Chalabre (törölt) 2009.02.13. 17:28:22


Ami lemaradt a fidesz számlájáról.

Ők a Hunvald ügyben azt a pénzösszeget is közölték, amit csak megkíséreltek Hunvaldék, vagy a sleppjéből bizonyos emberek saját zsebbe tenni. "A nyomozás eddigi adatai szerint az erzsébetvárosi önkormányzatnak összesen mintegy 970 millió forint kárt okoztak, és további 1,6 milliárd forint kár okozását kísérelték meg." Vagyis a vád szerint az 1,6 milliárd kilátásban volt, betervezve, de közben befuccsolt az ügy, nem szerezték meg. Ahogy az a saját emberükkel, Gergellyel is megesett. Azonban nála úgy reagáltak, ahogy már felvázoltam az imént. Pofátlanul. Mintha nem is lenne ezáltal ügy, hiszen megbukott. Akkor ezt miért hangsúlyozták a Hunvald ügyben? Azt is, ami nem valósult meg? Mert a Hunvald csapat kevésbé volt lúzer, sikeresebben működött lebukásáig, mint a Gergely csapat, így nagyobb eséllyel jutottak volna hozzá ahhoz az összeghez is? Valamint ők legalább valamit zsebre is tudtak vágni valóban, nem úgy mint Gergely? De arról ők nem tehetnek, hogy Gergely elbénázta. Valszeg ügyesebbek voltak. Ezt is irigyelni kell? Ki tud ügyesebben lopni? De végül mindannyian a rendőrségen kötöttek ki.

Amúgy semmi bajom vele, hogy közölték számszerűen a megkísérelt összeget is, csak akkor a Gergely ügyet ne kellett volna olyan pofátlan módon zárniuk az oldalukon, ahogy tették. Így ez sem kóser, ahogy a zsidónegyed kiárusítása sem.

Olyan ez már, mint egy Guy Ritchie mozifilm.
Lúzerek gyülekezete és mosakodása.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.13. 17:51:00

@Chalabre:
ezzel nem tudok vitatkozni, teljesen igazad van.

Mária 2009.02.13. 19:52:43

Hol van az apekos bejegyézsed???

Ember, kint vagy az Index címlapon és törölni merészeled a bejegyzést???

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.13. 20:44:59

@Mária:
Mária, töröltem, mert tévedtem, így nem volt értelme a kritikámnak.
Értesítettem róla a szerkesztőket már egy órája.

charlie 2009.02.14. 09:30:33

@sasika61: mindegy, rss olvasóban benne van.

Corry 2009.02.14. 15:36:39

@laspalmas:
Azt, hogy egyrészt szólásszabadság van. És a bíróságokról/ügyészségről is lehet véleményünk.
Ez az egész akkor is igaz, ha most éppen a bíróknak/ügyészeknek drukkolunk (legalábbis én ezt teszem).

Egy másik olvasata a dolognak pedig az, hogy már semelyik állami szervben nincs meg a bizodalmunk.

Egy harmadik olvasat pedig a Verók koncentrációs táboros gondolataihoz kapcsolódhat, de ezt nem folytatnám.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.14. 16:22:00

@Corry:
érdekes volt Tarlós nyilatkozata, valami olyasmit mondott, hogy "bármelyikünket le lehetne kapcsolni ilyen indokkal, csak akarat kérdése, hogy kire szállnak rá". Nem pontos az idézet, de tartalmilag ilyesmit mondott...

Corry 2009.02.14. 16:41:07

@sasika61:
Fentebb beírtam egy gondolatot, senki sem reagált rá, de Tarlós úr gondolataira alliterál.
Úgy tudom, ezek a kukacos bigyók linkként is működnek, ezért belinkelem magamat, csak rá kell kattintani: @Corry:
Tehát van a dolognak egy olyan vetülete is, hogy egy teljesen jószándékú, becsületes magyar állampolgár is törvényt sért, mégpedig azért, mert a törvények változását nem követi figyelemmel, a törvényeket folyton változtatják, továbbá vannak helyzetek, amelyekre több jogszabály mást és mást mond. Itt az egyik jogszabályt követve megsérted a másikat, ez ellen csak a törvényhozók léphetnének fel, de ne kezdjük el az államapparátus és a parlament működésének minőségét megvitatni.


A hetedik kerületi ügyben tényleg nem tudok állást foglalni, no ezt nem azért teszem, mert kedvelném Hunvald urat, hanem azért, mert nem tudom, hogy _pontosan_ miről is van szó. De hát erre való az ügyészség és bíróság (elméletileg), hogy az ilyet kiderítse. Bízzuk rájuk az ügyet, no nem azért, mert eddigi munkájukkal ezt a bizalmat megérdemlik, hanem mert így van az alkotmányban és ráadásul jobb megoldás sincs.
Ennek ellenére ha valaki úgy gondolja, hogy Hunvald úr ártatlan (amit szintén nem tudom, hogy honnan szedi), akkor az illető menjen tüntetni, nekem az a kérésem, hogy kultúráltan tegye.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.14. 16:47:36

@Corry:
valószínűleg igazad van, ami a törvények ellentmondásosságát hirdeti, s én sem látok más kiutat, mint bízni a hatóságokban. Tarlós meglepően korrekten nyilatkozott szerintem, nem ütötte le a magas labdát, még némi együttérzést is éreztem szavaiban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.14. 16:50:19

@Corry:

Nézd, én azt gondolom, hogy azok mentek tüntetni Hunvald mellett, akik Isaurának és Esmeraldának is gyűjtöttek.

Mindenkit megillett az ártatlanság vélelme, de szerintem az ügyészség nem a kisujjából szopta a vádakat.

Corry 2009.02.14. 16:59:16

@laspalmas:

Egyetértek veled, már ami szellemi színvonalat illeti. Az emberek nem az ártatlanság védelme miatt tüntettek, hanem hogy engedjék ki szeretett polgármesterüket, akár bűnös, akár nem.

Én mindezek ellenére mondtam, hogy ha valaki kimegy ezért az utcára szíve joga, és legalább mozgott egy kicsit, ámbár lemaradt az aktuális Maunika sóról...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.14. 17:13:19

@Corry:

Egyetértünk. Nekik jogukban áll kimenni, nekem meg jogomban áll kiröhögni őket.

Corry 2009.02.14. 17:40:46

@laspalmas: Íme előállt a teljes egyetértés :-)

Corry 2009.02.14. 18:05:23

@sasika61: Ez a fajta viselkedés mostanság teljesen hiányzik a politikai életből, arra pedig kíváncsi vagyok, hogy kap -e ezért a Tarlós úr a párttársaitól...


De, hogy egyébként is milyen gusztustalan dolog a politika, illetve milyen óvatosan kéne véleményt alkotni, hadd szemléltessem a közt. elnökünk lassan 3 évvel ezelőtti attrakciójával. Akkor annak volt hírértéke, hogy kivel fogott kezet és kivel nem a nagybecsű ember. Az egy más kérdés, hogy ha egy józan gondolkodót megkérdezel, hogy a Marjai és a Fekete János közül ez egyikkel nem fogott kezet, ki lehetett az, a hibás választ adta volna...

De nem erről szerettem volna írni, hanem a harmadik mellőzöttről: Mosonyi Emilről van szó.
hu.wikipedia.org/wiki/Mosonyi_Emil

A néhai Antall József sógora egyébként, megjelent az életrajzi könyve is.
Hát neki nem akart Széchenyi díjat adni közt. elnökünk. Sok újságban, és az indexen a kommunista rendszer régi maradványának titulálták, amit egy csepp utánaolvasással el lehetett volna kerülni, de ez nagyon sok "véleményformálónak" nem sikerült.
süti beállítások módosítása