HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Miért nincs tettese a romák meggyilkolásának?

2009.04.23. 15:32 sasika61

 

Én, a „sasika61” nevű blogger bejelentem az alábbiakat:
-        - Követelem az illetékes rendőri vezetők és Draskovics miniszter lemondását, azonnali hatállyal, mivel hónapok óta semmilyen eredményt nem tudtak felmutatni a közvéleményt élénken foglalkozató, cigányok halálával végződő ügyekben!
 
-        A szerdai újabb gyilkosság bebizonyította, hogy eddigi eljárásuk nemcsak teljesen eredménytelen, de semmiféle visszatartó ereje sincs: ha mindez így megy tovább, akkor további áldozatok várhatók.
 
-         Mindaddig, míg a gyilkosságokat ki nem nyomozzák, azt kell feltételeznem, hogy
a) a rendőrség valójában nem is akarja ezeket az ügyeket megnyugtatóan lezárni
 
b) hogy éppen ez a bizonytalanság felel meg valakik érdekeinek, mert addig folyamatosan lehet mutogatni szélsőségesnek minősített csoportokra, majd egy egyszerű következtetéssel megnevezni fő felelősként a jobboldalt, a Fideszt
 
c) erre bizonyíték, hogy a helyszínen Juhász Ferenc, a térség szocialista képviselője máris azt nyilatkozta: „a politika kiengedte a szellemet a palackból”, s aligha kétséges, hogy nem a kormány politikájára gondolt
 
d) a téma állandó napirenden tartása továbbá arra is alkalmas, hogy addig sem beszélünk pl. a kormány, kormányok alkalmatlanságáról, pl. arról, hogyan fordulhat elő, hogy bukott miniszterek, mint Szilvásy, Veres továbbra is a húsos fazék körül maradhatnak
 
e) ha az illetékesek mindenben áratlanok, akkor is le kell mondaniuk, mert akkor pedig alkalmatlanok feladatuk ellátására: további regnálásuk életeket veszélyeztet.

17 komment · 1 trackback

Címkék: közélet rendőrség draskovics tiszalöki gyilkosság

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr561082106

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.24. 11:01:14

Tatárszentgyörgy 2.0Amikor februárban, a tatárszentgyörgyi gyilkosság mögött etnikai okokat véltem felfedezni, egy csomóan nekem rontottak, hogy miből gondolom én ezt, biztos csak uzsorás leszámolás volt, cigány elkövetőkkel, és biztos magyargyűlölő vagyo…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.04.23. 16:04:42

Hát fasza, hogy kijelentetted, de ettől még nem vagyunk beljebb.

A rendőrség (amennyiben ez a megyei kapitányságot, vagy a kmb-t jelentené) semmiben sem felelős ezért.

A magyar FBI ( hu.wikipedia.org/wiki/Nemzeti_Nyomoz%C3%B3_Iroda ) átveszi a nyomozást ilyenkor. Úgy, mint a megyei kapitányság a súlyosabb bűncselekményeknél a városi kapitányságoktól. Ja igen. Ha megnézzük a wikipédiát, akkor az abban szereplő feladatok közül a terrorcselekményt lehetne az ügyre ráhúzni, hogy nyomozhassanak.

Az egy másik kérdés, hogy mennyire kézi vezérlésű a a magyar FBI...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.23. 20:00:51

szerintem nem olyan fontos megtalálni a tettest, mert akkor hogy tudnának rasszistázni, meg üldöztetésről kiabálni

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.04.23. 20:16:58

@sasika61: teljesen egyet értek a poszttal. Abban is biztos vagyok, h bizonyos politikai erőknek úgymond szükséges, h a rasszizmus kérdése folyamatosan napirenden legyen.

Corry 2009.04.23. 21:11:11

Megvan az a tettes, csak nem merik elfogni...
Nem akarnak politikai ügyet maguk körül, mármint a rendőrök.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.23. 22:17:49

A magyart gyilkolók elkövetője sincs meg. Nem látom, hogy amiatt követelted volna Drazsé lemondását ... Tipikus olajfás madöfös vagy, mint a pártod.

Corry 2009.04.24. 07:19:46

@icelpro:
Az előző hozzászólásom erre is vonatkozik.

Három eset lehetséges:

1. Megvan a tettes, de a rendőrök nem akarják elkapni, mert az utána következő, Magyarországon tipikus, elmebeteg jogi és politikai huzavona nekik nem kell. Egyszerűbb dolog azt mondani, hogy nincs meg a tettes.

2. Megvan a tettes, de most jön valamikor az EP választási kampány és oda egy ilyen eset jól jön. A Magyar Gárdával valahogyan összekapcsolható gyilkosságot azonnal ki kellett használni, meg is tették, erről egyébként a Sasika is írt, olvasd el.

3. Tényleg nincs meg a tettes...

Agyalap 2009.04.24. 16:09:52

A különbség az, hogy ha cigányt fognak el mint tettest - évekig hazudozik folyamatosan, majd három év múlva ki kell engedniük mert nem volt vádemelés sem.
Ha nem setétbőrű a tettes (vélt tettes), két hónap alatt ráhúzzák a vizes lepedőt.

Pelso.. 2009.04.26. 08:24:19

Sasika,

Gondolom, teljesen véletlenül, a feltételezések sorából kimaradt: a lehetséges elkövetők profik, ugyanazok, indítékaik a rasszizmus, illetve az amúgy is zavaros belpolitikai helyzet destabilizálása, hisztériakeltés.

Igen, Draskovics ill Szilvásy távozása esetén nem lesz több gyilkosság........

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.26. 09:30:42

@Pelso..:
nem, nem, semmit nem tudok kizárni. Nekem "mindössze" az nem fér a fejembe, hogy
a)mivel magyarázható ez az eredménytelenség?
b) kinek használnak ezek a gyilkosságok?
Merthogy a jobboldalnak nem, az biztos.

Pelso.. 2009.04.26. 13:52:34

Sasika,

Az eredménytelenség egyik elsődleges oka a az esetek rendhagyó, szervezett, profi módon elkövetett mivolta.
Szinte kizárom, hogy közvetlenül ismert politikai erők állnának a háttérben.
Más kérdés, hogy a történésük után a sajnálatos eseményeket ki hogy használja fel, taglalja, csúsztat, gyárt minden bizonyíték, alap nélkül elméleteket.
Pl. a felelősséget egyértelműen a baloldalra hárítva, ugyebár.

Agyalap 2009.04.27. 15:34:06

Le vagyok sújtva ettől az eredménytelenségtől, de attól még jobban, hogy az olaszliszkai gyilkosokat több mint két éve nem tudják elítélni. Arra az ügyre hány milliós vérdíjat tűztek ki? Vagy célprémiumot?

Corry 2009.04.28. 09:21:22

@Agyalap:
Ha most példásan elítélnék az olaszliszkai romákat, akkor azzal megsértenénk (nem mi, hanem a bíróság) a kisebbség érzékenyéségét.
Olyannyira, hogy még a New York Times is főoldalon közölné a hírt. Nem úgy mint a másikat, amit nem is főloldalon közölt, hanem tényleg.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.28. 22:12:06

Ha jól tudom, vagy ötven fős csürhe lincselte meg néhai Szögi Lajost, s ezek közül mindössze nyolc ellen emeltek vádat. Ha mind az ötven már fegyházban töltené az előzetest, akkor a fene sem bánná, hogy még tíz év múlva sincsen ítélet. Az élet attól még nem áll meg, hogy egy példásan szigorú és igazságos ítéletről mit ajvékolnak New Yorkban az újságok. A gazdasági érdekek és kapcsolatok mindettől függetlenül tovább működnek Magyarország és a világ között. A The New York Times inkább arról ajvékoljon, hogy az USA kormányának tudtával és engedélyével kínvallatásokat alkalmaznak Guantanamón, ok nélkül legázoltak egy független államot az amerikai - brit csapatok, s a sor a végtelenségig folytatható. Amerika és a sajtós kutyái a saját portájuk előtt sepregessenek!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.28. 22:17:55

sasika61!

A tettesek még azért nincsenek rendőrkézen, mert nem találják őket. Bármilyen is az MSZP kormány, azt feltételezni, hogy a gyilkosságok és az eredménytelen nyomozás kormányzati érdek, túlmegy minden határon. Azért ennyire még nem vagyunk banánköztársaság!

Corry 2009.04.29. 07:20:11

@Dörmögő_Dömötör:
Nagyon reménykedem, hogy igazad van, hogy nem vagyunk ennyire banánköztársaság!
Én fentebb csak a rossz és néha cinikus sejtéseimet fogalmaztam meg, meghagyva a "nem találják" verziót is.
Ez most számomra sejtés jellegű kérdés, vitatkozni nem tudok róla tényismeretek hiányában, de tudom, hogy az idő pótolni fogja a tényanyag hiányt.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.29. 20:39:47

@Corry:

Elég jól ismerem a történelmet, s ebből tudom, hogy a regnáló hatalom sokszor, sok helyen a legaljasabb dolgokat is képes volt elkövetni, ha az érdekei úgy kívánták. Ez esetben azonban nem állíthatunk ilyesmit, mégpedig azért, mert ez a felderítetlen gyilkosság és gyújtogatás sorozat egyáltalán nem érdeke a kormányerőknek, hiszen azt sugalmazza, hogy képtelenek a belső rendet megóvni, s maguk alatt vágják a fát. Nem érdeke az ellenzéki pártoknak sem, mert egy esetleges súlyos etnikai konfliktus akár a szükségállapot bevezetésével is járhat, ami a választások hosszú időre történő elhalasztását is jelenti. Egy ilyen helyzet nem érdeke a gazdaságnak sem, mert erősen függünk a külföldtől, s polgárháborús helyzetben nem jön, hanem menekül a tőke. Aljas dolognak tartom, hogy az ügyeknek máris politikai színezetet adtak felelőtlen, kriminológiához, de szerintem máshoz sem értő, becstelen politikusok. Ha kiderülne, hogy a kormány áll az esetek mögött, azonnali bukást jelentene a számukra, márpedig ebben az országban minden kiderül, ha másért nem, hát a nem éppen baráti titkosszolgálatok jóvoltából. Szerintem vagy belső maffiaháborúról van szó ahol egyelőre csak a "katonákat" öleti a főnökség, vagy idegen állam titkosszolgálata lapul a háttérben. Meglehet naív vagyok, de nem csak reménykedem, hanem hiszem is, hogy még annyira nem vagyunk banánköztársaság, hogy a nyomozásban résztvevő immár több száz embert egységesen lehessen csendre parancsolni.
Ezekről az esetekről csak annyit tudok, amennyit a sajtó publikált, s nem tartom az információkat teljesen hitelesnek és tárgyszerűnek, mert szerintem az újságírók arról írnak, amiről fogalmuk sincsen, fő a szenzáció és a példányszám, meg a nézettség alapon. Ha tudnék is tárgyszerű, hiteles dolgokat, nem vagyok nyomozó, aligha tudnék azokból érdemi következtetést levonni, hiszen egészen más szakképzettségem van, azaz nem csak te, hanem az összes fórumozó legfeljebb a sejtéseit írhatja itt le, mert bizonyítani nem áll módunkban semmit.

Reménykedjünk, hogy a megoldás nem késelkedik már sokáig.
süti beállítások módosítása