HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Újult erővel hazudni

2009.06.02. 15:16 sasika61

 

Voltaképpen semmi meglepő nincs abban, hogy választások közeledtével a pártok igyekszenek minden eredményt maguknak tulajdonítani, a problémákat pedig az ellenfél nyakába varrni. Ez megy országos szinten is, miért lenne más tehát a helyi politikájuk?
 
Az MSZP legújabb egri szóróanyaga is erre az elvre épül. Mivel külön is jelzik, hogy ez a kiadvány Heves megye 1. számú választókörzete számára készült, a főoldalon pedig a párt legújabban használt szlogenje van mindössze („újult erővel”), azt gyanítom, hogy mindez egy országos akció része: kis leporellószerű füzetecskék jelenhetnek meg minden választókörzetben, konkretizálva a megújulás helyben tapasztalható tényeit, így bizonyítva, hogy ők a legalkalmasabbak az uniós képviselőségre, nem pedig a "konfliktusexportőr" Fidesz.
 
Szokásommal ellentétben a kiadványt nem hajítottam azonnal a kukába, magam sem tudom az okát, de beleolvastam. És majdnem nyomban összeestem kínomban, nem tudván: nevessek-e vagy sírjak.
 
De ne szaladjunk ennyire előre!
Már rég nem várok el semmit a pártoktól, őszinteséget különösen nem, s főleg nem a kormánypártoktól. Éltem a gyanúval, hogy most egy kis füllentésen kaphatom majd a szocikat, egy kis mellébeszélésen, vagy hogy nem bontják ki az igazság minden részletét: szóval, valami ilyesmire eleve számítottam. De rögtön az első olyan pontban, amelyben sorolják, mi minden épült-szépült általuk, egy akkora hazugságra akadtam, amely párját ritkítja még az Őszöd óta sok meglepetést nem tartogató világunkban is.
 
Csigázzam tovább az érdeklődést? Rendben van.
Egy olyan gimnáziumban tanítok, amelyet a jezsuiták építették fel még a 18. században. Méteres falak, boltívek, ódon hangulat: a város egyik legszebb épülete lehetett valamikor. Azóta az állaga csak romlott, az elmúlt csaknem 250 év alatt jelentős beavatkozás nem történt. Szeretem ezt az épületet, mert 25 éve a munkahelyem, mert összetéveszthetetlen, különleges hangulata van, szinte érzi benne az ember a történelem folyamatát. A korból  eredő hátránnyal csak akkor szembesülünk, ha eldugul egy-egy lefolyó (hetente-havonta), az utcára zuhan egy kőtömb, ha jól látható, hogy a mennyezeti lámpa erősen gondolkodik, hogy hulljon-e, ha itt-ott alá kell gerendázni összeomlás ellen a tetőzetet. Közvetlen életveszély még nincs, ám pl. ha egy nagyobb vakolatdarab, gipszstukkó az épület mellett lévő nagy forgalmú buszmegállóba zuhanna – ami bármikor bekövetkezhet -, akkor aztán mindenki számára kiderülne, hogy az épület felújítása halaszthatatlan.
 
Na erről mondja a MSZP szóróanyaga rögtön az első pontban, hogy „a D.I. Gimnázium teljesen megújult”!
Ezzel szemben az az igazság, hogy semmi nem történt, egyetlen kapavágás sem, egy tégla, egy cserép kicserélése sem, semmi, de semmi. El nem bírom képzelni, hogy kerülhetett a szóróanyagba ekkora hazugság-tévedés. A kiadványban négy név szerepel, a három „bal sorsú” nővéren (Göncz-Gurmai-Herczog) kívül Nagy Imréé, aki itt polgármester volt 8 évig, s jelenleg is parlamenti képviselő. Gönczék nyilván csak az arcukat adták a kiadványhoz, annak tartalmához nincs közük. Nagy Imrét nem szeretem ugyan, de annál komolyabb embernek tartom, hogy ő legyen a hazugság forrása. Végül is neki, helyi lakosként minden nap el kell mennie a gimnázium előtt, naponta szembe kell néznie a gimnázium „teljesen megújult” épületével (meg a „lakossággal”).  Nem tudom tehát, ki tévedett, de az biztos, hogy aki elolvassa a kiadványt, az első pont után rögtön szentségel egyet, hogy ha ennyire igaz a többi állítás is, akkor itt Egerben nem történt semmi az elmúlt évtizedben. Ami egyébként szintén nem igaz.
 
Hajrá Eger!

21 komment

Címkék: közélet eger uniós választások kampányanyag

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr921159271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.02. 15:35:58

Én szokásomhoz híven kidobtam a szóróanyagot.
Nem írnak benne bővebben, hogy mire gondoltak a megújítás alatt? vagy mire gondolnak a nem fejlődés alatt?
Eger azért fejlődik és szépül, ez tény és való.

Hajrá Eger!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.02. 16:22:03

@BálnaUhr: Rólunk csak annyi szerepel benne, amit idéztem: múlt időben, hogy "teljesen megújult a D.I.G."

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.02. 18:13:47

Most értem haza, és ez várt a postaládámban.
Valóban érthetetlen az a megújulás:)

A többi is szépen fel van sorolva, aránylag korrekt módon szerintem. Imrus nem is nagyon tud mit felmutatni.
De azért a "Gönnz Kinga, aki külügyminiszterként szerzett szaktudását és kapcsolatait hasznosítja a magyar érdekek érévényesítésére" című pár sor azért megér egy misét:)
Aránylag korrekt még a választási felhívás is, kivéve a "fideszes konfliktusexportot", mert azért mégis csak, na. Írjuk bele.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.02. 18:57:25

@BálnaUhr:
éppen ezért nem értem, hogy lehet ennyire melléfogni a konkrét ügyben.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.02. 19:05:24

szerintem meg neked is csak azért tűnt fel, mert benne dolgozol, de aki csak el megy mellette, az fel sem néz a homlokzatra, bent meg soha életében nem járt, jogosan gondolják, hogy biztos belül turbózták agyonra, számítógép terem meg tanuszoda, szóval ilyesmi.

az hogy lehet ilyen pofátlanul hazudni, az normális emberek fejében meg sem fordul.

akik nem rájuk szavaznak azoknak fel sem tűnik, ugye mert rögtön kuka, tehát a lebukás veszélye elég csekély,

és ha egy egri blogger mégis szóvá teszi, na és, kutyaugatás nem hallatszik az égig.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.02. 19:23:19

Ja és még valami. Szerintem sasika és én is tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik a városban.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.02. 19:35:02

@Prinzessin Erbsen:
persze, azért tűnt fel, de nem hiszem, hogy a Fidesz szó nélkül fogja ezt hagyni (bár ki tudja...).

@BálnaUhr:
te érted ezt a múlt heti purparlét D. és Sz. alpolgármester között?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.02. 19:44:23

A múlt héten pihengettem :) Nem erről van szó?
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5778

És találtam egy érdekes cikket. Csak a címét figyeld.
www.pecsinapilap.hu/?id=15890&n=1&a=1

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.02. 20:14:46

@BálnaUhr:
nem ez, de ehhez hasonló ügy.
Érdekes ez a cím: a Jobbik bizony kissé ráégett a Fideszre. Vagy fordítva.

charlie 2009.06.02. 22:27:00

Szombathelyin a Jáki templomról írnak, aztán képnek beraktak egy olyat, amin jól látszik, hogy majdnem összedől a kapuja.

meg beleírtak egy halom olyat, ami nem úgy van, amihez semmi közük (EU-s pályázat, EU-s pénz). Akkor nem csak itt volt ilyen.

Corry 2009.06.02. 22:56:23

A választási kampány túlélésére szerintem van megoldás:

1. Tudod, hogy a politikusokból, még a rendesebb fajtából is a kampány kihozza az állatot. :-)
2. A választás napja előtt kábé 3 hónappal eldöntöd, hogy kire szavazol és ehhez tartod magadat.
3. A választási kampányt kihagyod, illetve jól derülsz a mulatságosabb részeken.
4. Mivel nem szegte kedvedet a kampány :-) elmész szavazni és konzekvens maradsz 3 hónappal ezelőtti önmagadhoz.

Mindezt persze nem a maszop mentegetése céljából írtam, mert nincs rajtuk mit mentegetni, itt van erre ez a "gyümölcsöző" 7 év, amit velük töltöttünk.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.03. 15:17:38

Olyasmit kértek számon a szociktól, amit ők nem is fognak fel.

Számukra igaz az amire azt mondjuk, ha sokan mondjuk még igazabb.

Csak hogy megértsétek a gondolkodásmódjukat:

Egyszer egy valami szoci rendezvényen tréfás vetélkedőn vettem részt, babot meg lencsét kellett szét válogatni időre, a nyeremény egy papirtrombita.

Mondanom sem kell hogy utólsó lettem, igaz az én komolyan vettem a verseny kiirást. Amikor láttam hogy a versenyző társaknál a babok és lencsék ugyan ugy vegyesen vannak, óvást emeltem. Persze kiröhögtek, hogy miért nem csináltam én is csak úgy so so a válogatást. Mert nem gondoltam hogy a játékban csalni is lehet.

Ekkor értettem meg a logikájukat, ha még itt is csalnak (és nem is csalásnak fogják fel, hanem ügyességnek, kreativitásnak) ami ugye csak játék, nincs a dolognak tétje, mit csinálnak ha komoly a dolog.

Ha megemlíted nekik, hogy ez hazugság, ez csalás, azt fogják mondani, hogy hülye vagy, mondjad te is, az nincs benne a játék szabályban hogy becsületesen kell játszani, ez csak ilyen luzer magyartanárok gondolják alapból, no de ők nem is viszik semmire.

Asidotus 2009.06.03. 17:41:09

Apámnak igaza volt, tényleg a középiskolai évek a legjobbak az ember életében. Én a nevezett gimnáziumba jártam, és akkor még (hajjaj, jön a 15 éves érettségi találkozó!) nem volt tragikus az állapota. Emlékszem, akkor azon aggódtunk, nehogy a jezsuiták vissza vegyék az oskolát.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.03. 18:41:13

@Nűnű:
tragikusnak most sem nevezném az épület állapotát, végül is közvetlen életveszély nincs ...

mig8 (törölt) 2009.06.04. 20:49:08

Én is egy ilyen ódon gimnáziumba jártam, igaz, Budapesten. A mi évfolyamunk volt az utolsó, amely még állami fentartású gimnáziumban érettségizett, aztán átvette egy szerzetesrend.

Bevallom, volt némi ellenérzés bennem is, noha hívő katolikusnak tartom magam. De így utólag, visszahallva tanártól és diáktól, hogy mi lett ott, kellemesen csalódtam. Előnyére vált a sulinak.

akakukk 2009.06.05. 11:57:22

Te Sasi, gyanus ez nekem! Valahonnan kellett venni az informaciot. Nem lehet hogy valamilyen kimutatasban szerepel az epulet teljes felujitasanak osszege, es ti nem is tudtok rola? EU-s tamogatassal? Csak kozben elcuslagoltak, a szociktol kitellik.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.06.05. 13:24:32

Ja és ha szocialista vagy akkor nem kell diplomát szerezned, tanulni meg vizsgázni érte, elég ha beírod az önéletrajzodba hogy mi szeretnél lenni, milyen diplomát vállalnál be, mindenki tudja hogy nincs diplomád, de mégis mindenki ugy tesz mint ha lenne.
És ez a lényeg, nem?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.05. 15:46:30

@akakukk: tuti nem. Összepászították a Széchenyi utca felújításával szerintem. Úgysemm túnik fel senkinek sem...
Asszem a szoci önkormányzat kezdte meg az előműveleteket,és a mostani polgármester regnálása alatt lett megcsinálva. Közös ügy.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.05. 17:06:16

@BálnaUhr:
én még mindig nem értem ezt az egészet: egyszerűen nem tudom elhinni, hogy szándékosan lehet ekkorát hazudni.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.05. 17:12:10

@sasika61: Kapálózás. nekem ez jut eszembe hirtelen.

A tegnap rendezvényt meg otthagytam, mert egyszerűen szörnyű volt. Szerencsére a hergelésre az egriek nem ugranak...
süti beállítások módosítása