babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A cigányvajda nótája

2009.11.18. 16:32 sasika61

 

A magyar sajtónak meglehetősen nagy szégyene, hogy  tájékozódás céljából muszáj néha rákattintani a kurucokra is: nem azért, mintha teljes mértékben hitelt lehetne adni cikkeiknek, s főleg nem azért, mert hangvételük, stílusuk cseppet is elfogadható lenne. Egyszerűen, mert rendszerint az események másik vetületéről lehet tőlük információt szerezni, olyanokról, amilyeneket a sajtó polkorrekt része nem közöl.
 
Tipikusan ilyen volt a sajóbábonyi eset: a rádiók, televíziók, internetes újságok első közléseiből akár még úgy is tűnhetett: a Jobbik keverte a balhét, holott elég világos: a felelősség minimum közös.
 
Vona sajóbábonyi látogatásáról is ők adták a legrészletesebb beszámolót. A Jobbik fórumán megjelent az országos cigányvajda, Kállai Csaba is, és ha már ott volt, muzsikált egy keveset. Egy, a Jobbik fülének oly édes, hízelgő dallamot. Egy olyan nótát, amelytől  - ha nem a vajda bazseválta volna - már rég harsognának a hangszórók és a fölkent szakértők: itt kérem ……………………..mus van.
 
Hogy mi a ……………………mus, azt én nem írom le, mert nem szeretnék vádaskodni, és a fülem sem hibátlan. Csak megjegyzem, hogy Kállai úr zenéje emlékeztet más hasonló dallamokra, figyeljük csak a beszámolót: „Szerinte egy esetleges polgárháború "valakiknek az érdeke". Hogy pontosan idézzük az országos cigányvajdát: "Valakiknek az érdeke, akik erre az országra szomjúhoznak és gyarmattá akarják tenni". Kállai ugyanakkor kijelentette: ők, cigányok is ebben az országban élnek és itt is akarnak. Magyar ételeket esznek: baromfi- marha- és disznóhúst, de - mint hozzátette -: vannak, akik disznóhúst nem esznek...”
 
Vajon kikre gondolhatott a vajda? Van valakinek ötlete? És ha azokra, rájuk gondolt, akkor neki ezek szerint szabad?

13 komment · 1 trackback

Címkék: közélet kállai csaba sajóbábony

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr321534626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: PC – Veled vagy nélküled? 2009.11.19. 00:59:06

PC, vagyis politikailag korrekt (beszédmód) napjaink egyik kedvenc szakkifejezése, amely népszerűségi indexe Gyurcsányéval vetekszik. Sokan a PC-t a cenzúrához hasonlítják, és én osztom ezt a véleményt. A PC nem más mint Cenzúra 2 Expension Set. Megtal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.11.18. 20:22:30

Sasika, az első bekezdésed szenzációs, szerintem minden újságírónak kívülről meg kéne tanulnia, ezt a legkomolyabban mondom.

Sokan még mindig nem jöttek rá, hogy a polkorrektség ezen formája több kárt okoz, mint használ, mert ugyan az érett gondokodású tanár csak viszonyításként fogja olvasni a kurucot, a nép egy jó része meg igazságként fogja ezt fel. Be lehet tiltani, a Drazsé edzhet még egy kicsit a dolgokon, betilthatják a gárda egyenruhát, de ezzel csak tovább rontják a helyzetet.

A számomra a legérdekesebb (meglepő és mulatságos) az volt, hogy úgy tűnt, mintha a vajdák és a cigány emberek számára is hitelesebb embernek tűnt a Vona Gábor mint a most hatalmon lévők, különben másutt húzták volna meg a törésvonalat és nem a disznóhús mentén.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.18. 22:01:31

@Corry:
engem is meglepett vezetőik egy részének (az ott lévőknek) reakciója.

Corry 2009.11.19. 10:09:08

@sasika61:
Hát igen, egy ilyen után az újságírók között az empatikusabbja már leülhetne önmagával megbeszélni, hogy mit is rontott el és hogyan.

Kartal (rezervált) 2009.11.19. 14:13:17

De most tényleg, a Mazsihisz, aki együtt harcolt velük a gárda ellen, az most hol van? Miért nem ordít senki, hogy RAAAASSSZIZMUS???
Vicc ez az egész. Nagyon rossz vicc.

Ami meg a kurucot illeti, lehet, hogy ideologizálnak, a stílusuk sokszor már önparódiába csap át, de nem hazudoznak, és ezért sokszor én is őket olvasom.

@Corry: Jó a szöveg :)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.19. 14:39:38

@Kartal (a dühös):
Ezek szerint ugyanaz nem ugyanazt jelenti, ha más mondja, lásd pl. Veresné-Molnár Oszkár.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.19. 15:04:24

@Kartal (a dühös): "Ami meg a kurucot illeti, lehet, hogy ideologizálnak, a stílusuk sokszor már önparódiába csap át, de nem hazudoznak, és ezért sokszor én is őket olvasom."
Hát persze, nem hazudnak. Soha.
Sasikának van igaza, a kuruc értéke abban rejlik, hogy a történések egy másik vetületét mutatják be, mint a PC média. Egyébként nem jobbak a(z) (zs)indexnél.

Tündér_Lala 2009.11.19. 16:27:27

Kiváló írás, de egy dolog kimaradt belőle.
Akár megtervezetten akár ostobaságból eredően (a valós folyamatokat nem felismerve) a média tevékenysége (a PC csúsztatásoktól a nyilvánvaló hazugságokig) a felelős (legalább felerészben) a kialakult helyzetért és a Sajóbábonyon történtekért, a cigányság uszításáért, félrevezetéséért. Miközben nyilvánvaló modon ártanak a cigányságnak és a többségi társadalomnak is.
Kíváncsi lennék, hogy hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel, ha egyszer vér folyik majd.

Agyalap 2009.11.20. 16:56:29

A zsidózó cigányok! Szenzációs!
Vagy csak ez volt elvárható ebben a környezetben?
Egyébként elvárnám a királyi médiától, hogy beleverje a fejekbe: a vascsöves - baltás megoldás bűncselekmény...

Asidotus 2009.11.21. 10:48:13

Engem is borzasztó mód zavar ez a kettősség. Ha megvernek egy cigányt a magyarok, akkor leírják az áldozat és az elkövető etnikumát, plusz le is rasszistázzák. Ha cigányok vernek meg cigányt (ebből azért elég sok van), vagy ha a cigányok megvernek egy magyart, akkor csak állampolgárok vannak.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.21. 17:12:02

@Nűnű:
Minden normális embert zavar, engem is.

Corry 2009.11.23. 20:46:37

@sasika61:
Éppen ezért kérünk egy posztot, akarom mondani rükverc balladát a 4,64 % -ról :-)

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.11.24. 21:49:33

Pofátlan náczi cigók,na!!!
Ide jutottunk,elvtársaim az Úrban!

És akkor tessék:
ma meg ez a digó Mesterházyt csókolta homlokon Sopánka Múzsa...kurvaszép a világ!
süti beállítások módosítása