babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az impérium üzenete

2009.11.21. 17:11 sasika61

 

Amerika kilábalt a válságból!
A  munkanélküliség gyakorlatilag  nullára csökkent, jelentős gazdasági növekedés indult meg, a költségvetés hiánya folyamatosan csökken – Hawaii.
 
A belső prosperitás mellett jelentős külpolitikai sikereket is magukénak mondhatnak az utóbbi hetekben: Irak már egyszerűen nem téma: sínen van, dúl az Amerika által teremtett demokrácia, az ott lakók naponta köszönetet mondanak Allahnak, hogy rájuk küldte ostorát: az amerikai hadsereget, mert azóta olyan jól élnek, mint soha korábban. Az amcsi katonák is csak azért nem mentek még haza, mert élvezni akarják az édes életet.
 
Afganisztánban vannak még problémák, de minden jó úton halad. Nem is problémák ezek: alig érzékelhető piciny foltok a kék afgán égen. Abszolút demokratikusan, megkérdőjelezhetetlen tisztaságú választásokon ismét elnökké választották az amcsik jelöltjét, puskalövést meg már oly régen hallottak az ott állomásozók, hogy a golyó szóról nem a golyószóró jut eszükbe, hanem valami másféle golyó, amit unalmukban morzsolgatnak naphosszat.
 
Ennél nagyobb demokrácia és béke már csak a Közel-Keleten van, de ez annyira természetes, hogy említeni sem illik ilyen környezetben.
 
Minderre közvetett bizonyítékom is van. Ha nem így lenne, másként hogyan is fordulhatott volna elő, hogy indianai képviselők a magyar ORTT-döntést tartják a világbékét és -demokráciát fenyegető legsúlyosabb fejleménynek: egyenest a kongresszust akarják mozgósítani az ügyben.
 
Most aztán jól rákúrtunk. Magyarország folyamatosan napirenden van a kongresszusban: emlékszem, milyen elítélő szavak hangzottak el a Gyurcsány-beszéd s az 2006. október 23-i rendőrattak után, emlékszem hogyan bélyegezték meg Szlovákiát nyelvtörvénye miatt. S most újra pellengérre állítanak, hú, de szégyellem magam. Ráadásul romlik a memóriám is: egyre kevésbé vagyok biztos, hogy a fentebb leírtak mindegyike határozott kongresszusi reakciókat váltott ki, sőt, már abban is kételkedem, hogy voltak-e ilyenek a legfrissebben kívül.
 
Ha voltak, ha nem, haptákba kell vágni magunkat: a birodalom fenyegetően üzent, a gyarmati lakosságnak meg kell érteni: a demokrácia az, amit az impérium vezetői annak tartanak. Minden más mucsai mutyi.
Jöhetnek a Lopakodók.

98 komment

Címkék: közélet ortt döntés amerikai fenyegetés

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr941542061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.11.21. 19:58:19

Ejnye sasika, ippeg most mondta a Nato, hogy elégedett velünk:
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=111554

És hát a BorosBocskor ugyan nem a Good Morning Vietnam -ból gyüttek, de az oertété döntése az ámerikai tőkét teszi lapátra. Ilyenről szó sem volt sem a nyelvtörvény, sem a Gyurcsány féle hazugságbeszéd kapcsán. Ámbár mondjuk Gyurcsány urat is befenyítették, emlékezz vissza, no nem a hazugságbeszéde miatt, hanem a Nabucco és Déli áramlat körüli keveréséért. ez utóbbi kavirnyálás tök ántidemokratikus volt, már amennyire az amerikai tőkét illeti...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.21. 20:21:19

"Minden társadalom rendelkezik a legsúlyosabb bűnöket felsoroló listával. Ezen bűnök némelyikét a társadalmi rend szövetét szétromboló tettek elítélése határozza meg. Némelykor pedig a bűnöket a vezetők szabják meg, hogy saját helyzetüket állandósíthassák."

Ennyi a történik.

"hanem a Nabucco és Déli áramlat körüli keveréséért. ez utóbbi kavirnyálás tök ántidemokratikus volt, már amennyire az amerikai tőkét illeti..."
Ott a pont!

osborne 2009.11.21. 21:19:22

haha

Bush ment, Obama jött. Az EMMIS vezér aki bigtime demokrata kilobbizta, hogy a mutyizott Sláger rádióját mutyival megszüntető mucsaiakat itéljék már el in USA.

patetikus.

Suppiluliumas 2009.11.21. 21:44:25

Sasika, ez gyenge lett.

A poszt első fele egy már rengetegszer elsütött sablonon alapszik, és még csak újat sem ad közben. Magyartanárként milyen jegyet adnál egy ilyen írásra?

A második fele: igen, valóban nem szóltak bele mo-.i belügyekbe, illetve a szlovákiaiakba (bár szokott készülni külügyminisztériumi jelentés az emberi jogok helyzetéről az egyes országokban minden évben. Meg kéne nézni, szerepelnek-e a magyarországi ügyek a korábbi jelentésekben, illetve a következőbe bekerül-e a szlovák törvény. Persze erre a jelentésre meg mindig az ottani emberi jogi sérelmek felemlegetésével reagálnak a jelentésben elmarasztaltak), és valóban, a felbuzdulást az amerikai (anyagi) érdekek sérülése váltotta ki.

A fő gond nem ez azonban. Hanem az, hogy igazuk van. Erre mutat az általad linkelt cikk másik része is, amire Kartal (a dühös) olvtárs is hivatkozott. A nagykövetek által írottakra gondolok...

Egyszerűen, ami itt megy korrupcióban, mutyiban, a politikai és üzleti élet összefonódásában, az már elviselhetetlen, és gátat szab az ország fejlődésének.

És az, hogy mindennek mértéke akkora, hogy már nagykövetek is foglalkoznak ezzel, mutatja, milyen mértékű a baj (tudjuk, a diplomáciában ilyen, több ország által aláírt nyilatkozatok rendkívül ritkák).

Nem véletlen, hogy el van hallgatva Magyarországon a dolog.

Épp ez a másik baj a poszttal, hogy ugyanígy jár el. Eltereli a figyelmet a lényegről...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.11.21. 21:50:07

@Suppiluliumas: Ezaz!
Itt mindenki csak a rádiós témát veszi észre. Pedig a mutyiról való vélemény a lényeg. Eljött az idő, hogy végre a hatalom faszára lépjen és hanyattlökje!

vrossi 2009.11.21. 21:59:47

akkor kusba volt a kongresszus amikor megkapták a frekvenciát és a juventus radiotol vették el azt ugy hogy egy ideig még pénzt se fizettek érte

kussoljanak ott ahol vannak

Steppenwolf 2009.11.21. 22:02:39

@Suppiluliumas: "És az, hogy mindennek mértéke akkora, hogy már nagykövetek is foglalkoznak ezzel, mutatja, milyen mértékű a baj (tudjuk, a diplomáciában ilyen, több ország által aláírt nyilatkozatok rendkívül ritkák)."

Valóban, sajnos egyetlen elítélő nemzetközi nyilatkozatot nem hallottunk Sólyom Szlovákiából való kitiltása után, vagy a nyelvtörvény életbelépésekor, ahogy akkor sem, amikor szlovák miniszterek soviniszta gyűlöletkampánnyal uszítanak a magyarok ellen, vagy amikor a szlovák állam koncepciós pert indít a megvert Malina Hedvig ellen. De ebből csak az látszik, mennyire szarnak az egyes európai országok diplomatái a magyar érdekekre, és mennyire könnyen ugranak, ha az USA szól le, mert egyik gyarmatán sérültek az anyagi érdekei.
Nekem szvsz. kibaszottul elegem van abból, hogy egyes külföldre emigrált értelmiségijeink hathatós segítségével külföldről folyamatosan azt kapjuk a képünkbe, hogy mi eredendően bűnös nemzet vagyunk. Többek között emiatt mossák fel velünk a padlót a környező országok, és emiatt csinálhatnak azt velünk, amit akarnak.

Egyébként meg a politikai mutyiról meg annyit, hogy a Sláger ugyanezt, még sokkal durvábban játszotta el 12 évvel ezelőtt, amikor szintén irreálisan túlígérte magát, sőt, egy fiktív, a gyakorlatban soha meg nem alakuló rádió, a Hungária rádió pályázatával nyert, sőt, az elmúlt években legalább tucatnyi alkalommal az ORTT, korrupciótól természetesen teljesen mentes jóindulatán múlott, hogy nem bontottak velük szerződést, sőt, ha már fél éve úgysem fizettek koncessziós díjat, elengedték az utána befizetendőnek is a 70%-át, bónuszba meg megkapták alanyi jogon újabb 5 évre a frekit. Most visszanyalt a fagyi. Ez van.

Suppiluliumas 2009.11.21. 22:12:04

@Steppenwolf: szerintem nem érted a lényegét annak, amit írtam.

Nem foglalkozom Szlovákia nemzetközi megítélésével. Szerintem elég nekünk a magunk baja, függetlenül attól, hogy felfigyel-e és milyen okokból rá a külföld.

Az hogy neked miből van eleged, az a te dolgod.

Megismétlem, véleményem szerint a korrupció mértéke gátolja Mo. fejlődését.. Ez a fő baj.

Kommented második része, ha pontos adatokat tartalmaz, ezt csak alátámasztja.

Suppiluliumas 2009.11.21. 22:13:42

@Noname Cowboy: "Eljött az idő, hogy végre a hatalom faszára lépjen és hanyattlökje!"

Kinek is kéne azt megtennie?

Végül is ez egy magyartanár blogja. Hol a mondat alanya, fiam?:)

soproni1 2009.11.21. 22:19:29

"Megismétlem, véleményem szerint a korrupció mértéke gátolja Mo. fejlődését.. Ez a fő baj."

Mivel nincs rétege az országnak, aki nem érintett korrupcióban, ezért nem egyértelmű, hogy negatív jelenség. A korrupciónak általában több nyertese van, mint ahány vesztese. Kérdés persze, hogy ki hol húzza meg az "én még nem vagyok korrupt, de ő már az" határt.

Nagyobb baj az irigység, ha valaki olyan állásban van ahol a sérelmeit büntetlenül kitöltheti máson, akkor annak komoly kárt tud okozni.

betyár (törölt) 2009.11.21. 22:20:20

Sasika,

azért ez az impérium még mindig szimpatikusabb, mint az előző itt tartózkodó volt: messzebb van és mégsem diktatórikus elveket hirdet, bár nem kétséges, valóban impériumként viselkedik. Demokratikusan nem lehet uralni a világot.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.11.21. 22:21:37

@Suppiluliumas:
1. érdekes, a német követség annak idején nem tiltakozott a közműprivatizáció kétes tisztasága miatt, hogy az mszp az rwe nek 8%os eszközarányos nyereséget GARANTÁLT.

2. A Láger rádió főnöke ezt írja egy kommünikében :

"Emmis won the broadcasting license in 1997. During its 12-year stewardship, Emmis and Sláger invested almost 30 billion forints ($170 million at current exchange rates) in Hungary's economy, provided employment to its all-Hungarian staff, brought world-best practices to the local industry, and operated in a completely transparent and politically non-partisan manner"

Én csak arra lennék kiváncsi, hogy mennyi profitot szedtek, és hgy abból mennyit fektettek be újra.

3. Emmis Chairman and CEO Jeff Smulyan said, "We are deeply disappointed, not only for Emmis and our people, but most of all for the people of Hungary. Whenever freedom and democracy are taken away, every citizen suffers immeasurably. All of Hungary has suffered today."

Nem emlékszem arra, hogy a 2oo6 X: 23 i rendőrterror idején ilyet mondtak volna.
Én speciel nem attól szenvedek, hogy kipicsáztak két kanálist. Hanem attól hogy 52%os az effektív adókulcsom.
Többek között azért ilyen magas, mert a multik basznak adót fizetni, csak zöldmezős beruházás keretében jönnek ide, az adót viszot be kell valakitől hajtani.

4. Valóban a korrupció mértéke gond. Én így gondolom.
A korrupció mértéke 2oo6ban, a választások előtt is nagy volt. Pluszban akkor még csaltak a könyveléssel, államházt. hiánnyal, mifenével.
Ha ennyire a szivükön fekszik a korrupció, akkor
4.1. miért nem léptek fel a kommerek ellen 2oo6 választási kampányában
4.2. miért fogadta el a barroso a paprikajancsi meg a veres exkúzusait ?

na persze, akkor a Zorbánt választották volna meg, aki a patásördög, mert a nagy globaliza virtschaftnak EGY KICSIT keresztbe tett volna.

Nagyon örülök neki, hogy a két szennyadót kidobták, és hogy nem engedtek a nyomásnak. ( Ezt azonban nyilván önös érdekből, nem pedig a mi érdekünkben tették. Ha a mi érdekeinket is figyelték volna, nem garantáltak volna 8%os profitot az rwenek. )

avram iancu 2009.11.21. 22:25:12

Ahol csak lehet szopatni kell a külföldieket nem pedig a seggüket nyalni. Tudjátok, Magyarország a magyaroké (kellene legyen).

ZioN 2009.11.21. 22:26:50

Tudjátok a naaaagy júeszének hamarosan leáldoz a csillaga.Akkor majd lehet rohangálni hozzájuk sírni-ríni ☺

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.21. 22:26:58

@Suppiluliumas: "És az, hogy mindennek mértéke akkora, hogy már nagykövetek is foglalkoznak ezzel, mutatja, milyen mértékű a baj (tudjuk, a diplomáciában ilyen, több ország által aláírt nyilatkozatok rendkívül ritkák)."

Úgy látszik te nem érted. Nem a mérték miatt avatkoztak be, hanem mert sérültek az érdekeik. A mutyi az egy külön téma, és láthatóan nem is zavarja őket.
Ez a "Magyar seggbe magyar lóf@szt!" tipikus esete. A lóf@szt mindenképpen megkapjuk...

@Steppenwolf: "De ebből csak az látszik, mennyire szarnak az egyes európai országok diplomatái a magyar érdekekre..."
A szemetek. Pedig mi mennyire odafigyelünk pl a holland érdekekre. :)
Mondjuk a kommented abszolút jogos, hiszen a magyarok nagy része még mindig lila ködben szemléli a világos, és egyre csak várja, hogy a többiek majd jól rádöbbennek a mi nagy fájdalmunkra, és igazságot szolgáltatnak.

nyomasek 2009.11.21. 22:35:09

@Suppiluliumas: Igazad van drága barátom!

A korrupciót meg kell szüntetni, ennek elérése érdekében meg kell hozni az első intézkedéseket, vissza kell hozni a halálbüntetés intézményét.
Ha ez náluk mehet, nálunk is menni fog!

Mondjuk érdekes lenne törvénybe foglaltatni, hogy mai értéken számított 30-50 milliós sikkasztásért, hűtlen kezelésért, közvagyon herdálásért, mint minősített esetért, halálbüntetést kellene kiszabni, természetesen évente az inflációval korrigálva az összeget.
Sőt, visszahozhatnánk a lopásért a csonkításokat is.

De mit akar itt az egyszeri polgár, mikor a milliókat sikkasztók még az előzetesben is kaphatják az adófizetők pénzéből a fizetésüket, ahelyett hogy már régen le lenne zárva az ügy! Ez bizony itt nem amerika...
Legyen az, fegyverviseléssel, halálbüntetéssel, amcsi adó és tb rendszerrel! Én benne vagyok, hát te?

Suppiluliumas 2009.11.21. 22:38:23

@TaTa86.: "Nem a mérték miatt avatkoztak be, hanem mert sérültek az érdekeik"

Aha, mindegyiknek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.21. 22:39:50

@nyomasek: "vissza kell hozni a halálbüntetés intézményét."

Ezzel a rendőrséggel, nbhval, ügyészséggel, bírósággal inkább ne, köszönöm!
Előbb fognak ezek téged kivégezni mint Drazsét...

soproni1 2009.11.21. 22:40:43

"Tudjátok a naaaagy júeszének hamarosan leáldoz a csillaga"

Szeretném, ha végre nekünk is így áldozna le !

Szörnyű, hogy mindenki a saját ízlése szerinti nemzeti felemelkedésről beszél vagy gondolkodik, amikor a mindennapi életünk nem erről szól, hanem sokkal egyszerűbb és megoldhatóbb dolgokról. Ne emelkedjen fel semmilyen nemzet, hanem nyugodtan kellene dolgunkat tenni, gyereket nevelni ( nem öntudatra, hanem alázatra ), nem üvöltözni, dudálni a forgalomban, határidőket betartani, alvállakozót, közüzemi számlát, közös költséget időben kifizetni, szexelni, fogat ápolni, stb. Ezek határoznak meg nemzeti arculatot, nem a " mit gondolunk azokról az emberekről, vállalatokról akiket még sosem láttunk közelről.

soproni1 2009.11.21. 22:42:22

"Legyen az, fegyverviseléssel, halálbüntetéssel, amcsi adó és tb rendszerrel! Én benne vagyok, hát te? "

Tízmillió elítélt lenne Magyarországon !

AFL (törölt) 2009.11.21. 22:42:25

Üdv!

Ahogy az előttem szólók is írták itt csupán arról van szó, hogy az ORTT keresztbe tett a nemzetközi tőkének, egyszerűen sérültek az amerikai és egyéb érdekek. No, de kérem amúgy meg miről is van szó. Lezajlott a pályáztatás ( nem tudjuk ki mutyizott ki nem), azt tudjuk, hogy a nyertesek többet ajánlottak, mint a vesztesek... lehet, hogy belebuknak, legyen az ő bajuk... kapitalizmus van. Vagy talán a Jueszéj-ben nem az erősebb kutya baszik? Ezt a rendszert ők vezették be itt... jah, hogy ha alul maradnak a versenyben akkor azonnal jön a diplomáciai jegyzék,meg a hadüzenet?

Amúgy meg nem értem a Sláger-imádó többséget... azaz mégis... értem én őket... leszarták a politikát(vigyázz szitokszó), mert ugye a demokrácia az nem politizálásból áll??? Aktív részvételből... Jah, hogy aztán zavarja őket, hogy elveszi a politika a kedvenc nyalókájukat... hát igen... a pofátlanok amennyiben a birkák nem vesznek részt a közügyekben még idáig is elmennek, ha hagyják őket...

Jó éjt!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.21. 22:43:03

@Suppiluliumas:
szerintem a nagykövetek a Fideszt figyelmezették.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.21. 22:43:51

@Suppiluliumas: Valóban! Ez az amit nem értek. (Illetve van egy feltevésem, de abban kelleténél több zsidó van.)

Egy biztos: én még olyan diplomáciai lépést nem láttam, hogy egy ország nagykövete puszta emberbaráti szeretetből vagy morális felháborodás miatt kijelentette volna, hogy a másik ország korrupt.
Ilyen egyszerűen nincs.
Már csak azért is mert egy korrupt országban sokkal könnyebb jobb befektetést eszközölni. (Ld: Sukuró)

nyomasek 2009.11.21. 22:44:35

@TaTa86.: Minden kezdet nehéz.
A hatalmi ágakat függetleníteni kell az aktuálpolitikától. Az első felakasztott politikus után rohamosan javulna a helyzet.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.21. 22:45:15

@betyár:
nekem is szimpatikusabb, de akkor is zavar, ha ilyen súlyú ügyet fújnak fel.

AFL (törölt) 2009.11.21. 22:45:29

@TaTa86.: Azaz, lehet, hogy akkor kiáltanak korruptciót, amikor ők már kimaradnak a buliból....

INkvizitor 2009.11.21. 22:46:37

Számomra rohadtul kontra produktív ez az egész... most már csak azért is menjen a picsába a két rádió!!
Eddig is leszartak minket ezután is le fognak... amúgy meg fogják be a pofájukat, kicsit későn kezdtek el aggódni a hazai közállapotokért... Az jobban zavarna ha mondjuk Kína kezdene el fenyíteni... azt megéreznénk.... az USA mostanra egy fogatlan kutyává vált, a képviselői (kongresszus, szenátus) pedig az poszt imperialista tengeren túli tőke utolsó vonalbeli bérelt cselédei. Azt sem tudják miről beszélnek, az aláírók szignifikáns többsége meg sem tudná mutatni mo-t a világtérképen...

nyomasek 2009.11.21. 22:47:40

@soproni1: Ha tízmillónyian sikítottunk volna 30-50 milliót, akkor nem kéne a fél országnak a villanyszámla kiegyenlítésére ingatlanfedezeti kölcsönt felvenni.

Suppiluliumas 2009.11.21. 22:49:49

@sasika61: Lehet. Végül is ráfér...:)

Megismétlem, fő gond, hogy még nagyjából igazuk is van:(

AFL (törölt) 2009.11.21. 22:52:00

@nyomasek: és már csak egy olyan rendszer kell, ami ha tiltakozol, mert felkopik az állad, pedig adózol, mint egy vadbarom; fogja magát és 30-50 millióval megdobja a számlád, majd kopogtat a Nemzeti Nyomozóiroda az ajtódon, és már lógsz is... milyen jó is a halálbüntetés, ameddig nem gondolunk bele, hogy jön egy széljárásváltás és játszi könnyedséggel, JOGOSAn fognak felkötni...

CliffBarnes (törölt) 2009.11.21. 22:54:59

@Suppiluliumas: szerintem felreertetted a post mondanivalojat. Nem azt allitja, hogy nem undorito mutyizas tortent volna. Itt a reakcio a lenyeg, hogy a demokraciat feltik pont az amerikaiak, akik a felsoroltakbol lathatoan joadag moralis deficittel rendelkeznek. Mellesleg tobb oldalrol is vicces (meginkabb szanalmas a dolog):
- szerintem csak egy "sima" penzszerzesi akcio tortent, nem arrol van szo, amit az indianaiak nyilatkozata allit, hogy kezivezerlesre allitottak a radiokat - mi sem mutatja jobban, hogy a fidesz ugyanannyira saros, mint az mszp
- eppen egy olyan allam tart lecket demokraciabol, amelyik azt csinalja irakban amit - mellesleg nekem a post ezen resze tetszett a legjobban (bar van egy apro tevedes: ugyanis a katonak nem azert maradnak, mert nekik ott olyan jo, hiszen a demokracia egy torekeny valami, es csak nagyon nehez faradtsagos munkaval lehet atadni olyan barbaroknak, mint amilyenek pl. az irakiak is. De nem adjak fel e nemes, istentol kapott feladatot, megtanitjak nekik, meg ha az utolso szalig ki is kell irtaniuk oket ehhez...). A post tobbi resze inkabb csak azt erzekelteti, hogy van ennel nagyobb gond is in the USA.
- es a KEDVENCEM: a Slager frekvenciajanak a birtokosa annakidejen teljesen mas musortervvel indult, nem arra kapott engedelyt, amit vegul csinalt, kesobb otodere csokkentette a koncesszios dijat, majd ot eves automatikus hosszabitast kapott, vegul majdnem sikerult megegyszer automatikus hosszabitast kiugyeskedni - termeszetesen ezeket a hallatlan engedmenyeket a ket szep szemukert kaptak... Mindezt tette az Emmis Corp., akiknek hogy-hogynem Indianaban van a fohadiszallasuk. Azaz, ugyanolyan mocskosan jatszottak, mint a tobbiek (vagy meginkabb, ki tudja) es amikor vesztettek, rohantak haza, az ottani politikus barataikhoz, hogy ha mar fizetunk nektek (ez az elso hipotezis az egesz kommentemben), ugyan szoljatok mar be a magyaroknak!
De a dolgok hatterebe kevesen gondolnak bele, csak annyi latszik, hogy egy tisztesseges(nek latszo, de sokkal mocskosabb ugyekbe belecsuszo) usa kioktatja ezt a csunya, rossz Magyarorszagot. Es nem az uzletrol, hanem a tisztessegrol, ami (bar tagadhatatlanul tartalmaz igaz elemeket) toluk kicsit vicces sulyosbitva az undorito alszemermesseggel es a titkolt erdekekkel a hatterben

nyomasek 2009.11.21. 22:55:16

@Admirális fehér lovon: Igazad van, a korrupt bíró, rendőr, orvos sokkal jobb. Így jó ahogy van. Joccakát!

INkvizitor 2009.11.21. 22:55:34

@Suppiluliumas: a fő gond az hogy nagyjából mindenkinek mindig igaza van :))

sourcerror 2009.11.21. 22:58:23

@Suppiluliumas: Konkrétan mitől is volt korrupt ez a pályázat/árverés? Az nyert, aki többet ígért (és ne felejtsük el, komoly mértékű fixösszegről is volt szó, nem csak százalékokról)

soproni1 2009.11.21. 22:58:46

"Ha tízmillónyian sikítottunk volna 30-50 milliót, akkor nem kéne a fél országnak a villanyszámla kiegyenlítésére ingatlanfedezeti kölcsönt felvenni."

Félek, hogy tízmilliószor megszoroznánk az ellopott összegeinket, nem 50 millió ft jönne ki, csak azt nem minősítjük korrupciónak, mert benne vagyunk. Sajnos nem lehetünk csak kicsit terhesek. Az általam kifizetett korrumpálós pénzek ( ami által sokkal jobban jártam, mintha nem fizettem volna ki honfitársaimnak) a sok év alatt elég jelentős összeget tettek ki, és senki sem utasította vissza ( a "nemfogadhatomel" válasz nem volt komoly ).
Nem sajnálom a pénzt tőlük, azt sajnálom, hogy ezt a pénzt nem az asztal felett kellett átadnom.

Ellenben aki a trambulinról pisil a medencébe....

AFL (törölt) 2009.11.21. 23:01:55

@nyomasek: Egy válságban lévő társadalom ahelyett, hogy belső problémáit oldaná meg a azonnal a büntetőjogszabályok szigorításához nyúl... tipikus sajnos, de elkerülhetetlen...

Szerintem, a korruptcióban nemcsak az a hibás,aki konkrétan benne van, hanem az is, aki azt mondja: "Á ne politizálj, húzódj meg a kis lakáskádban. Á fizess még többet, hisz legalább nem tankkal lőnek rád."

Ez az egész egy rothadás... azért van korruptció,mert nincs bizalom, a társadalom atomizálva van, mindenki magára hagyottnak érzi magát, ezen semmit nem segítene, ha felkötnének pár embert, csak a félelem növekedne...ami tovább atomizál...

Suppiluliumas 2009.11.21. 23:06:56

@CliffBarnes:
1.ha a tolvaj kiált tolvajt, attól még igaza lehet...

2. Nem izgat a Sláger rádió ügye kapcsán, mit csinál az USA Irakban, vagy akárhol. Az más téma.

Suppiluliumas 2009.11.21. 23:12:26

@INkvizitor: ugye, milyen bonyolult a diplomácia?:)

Suppiluliumas 2009.11.21. 23:12:56

@sourcerror: Ennyire nem lehetsz naív/tudatlan...

AFL (törölt) 2009.11.21. 23:15:01

@Suppiluliumas: "2. Nem izgat a Sláger rádió ügye kapcsán, mit csinál az USA Irakban, vagy akárhol. Az más téma. "

Akkor nincs egyedül 'sourcerror'...

synthesizer 2009.11.21. 23:22:06

@Suppiluliumas: "Végül is ez egy magyartanár blogja. Hol a mondat alanya, fiam?:)"

A mondat alanya: "A kedves anyád"
az állítmányt találd ki magad. Idióta.

INkvizitor 2009.11.21. 23:22:07

@Suppiluliumas: a hangsúly a "nagyjából " szón van. :), olyan mint a majdnem fácán leves... számomra hiteltelen a nagytestvér aggodalma, sőt mit ne mondjak, bicskanyitogató.
amúgy meg szar zenék mentek mindkét rádión,nem kár értük, pusztuljanak,... magyarosan jöttek, magyarosan működtek, a távozásuk is letagadhatatlanul magyarosra sikerült... kirághatják az aranyeremet...

ZioN 2009.11.21. 23:40:59

@soproni1:
Én speciel arra gondoltam csillag alatt,hogy vészesen közeledik az idő amikor nem a júeszé lesz a "nagyhatalom".Többit amit írtál,hát igazad van ☻

Suppiluliumas 2009.11.21. 23:44:04

@INkvizitor: OK, "nagyjából":) egyetértek az aranyér kivételével. A sajátodat persze felajánlhatod népgazdasági hasznosításra.:))

Annyit még megjegyeznék, a poszt és az eredeti kommentem sem a rádiókról szól.

Trójai 2009.11.21. 23:59:55

Nekem nagyon tetszett az írás.

Mondjuk több oldalról is megvilágíthatta volna a dolgot, a másik lényeg kimaradt belőle. De jó a stílus, csípem az iróniát és a megfogalmazást.

4-es alá alá alá!
Csak így tovább.
:)

Francescoli · http://smints.blog.hu/ 2009.11.22. 00:12:47

@Suppiluliumas:
nono! Egy magyartanár blogjában naÍv? "ezt most így hogy?" :)

Trójai 2009.11.22. 00:18:07

Ne offoljátok már szét ezt a jó kis posztot.
Nem mindegy hogy magyartanár, vagy holazalany?

Anyjukat a szemét buta amcsiknak!! :)

Remélem, ha egyszer becsapódik a Földbe egy pusztító meteor, ott fog becsapódni Észak-Amerika közepében és mindent letarol, elpusztít, szétéget.

A kínaiakra is mehetne egy, azok meg sokan vannak és mindent tiltanak.

De ha már itt tartunk Európa legnagyobb gondja az arab, muzulmán, muszlim bevándorlók, szóval akár mehetne a sejkek szép hazájára is egy-kettő kisebb meteor.

Köszönjük.

Bambano 2009.11.22. 00:42:55

Én ezen a fórumon is csak Lockheed Gabikát tudom emlegetni...
Ez a kongresszusi határozat kb. annyira súlytalan, mint mikor Sólyom pampalínizik valamiért..

is 2009.11.22. 00:48:17

meg lehet próbálni ezt is a feje tetejére állítani, de józan paraszti ésszel a következő történt:

- a FIDESZ évek óta azzal kampányol, hogy Magyarország külpolitikai megítélése milyen szar, mennyire senkik lettünk.
- namost mind a pécsi vízmű, mind a rádió láthatóan FIDESZ irányítással ment végbe (a szerződéseket a FIDESZes ORTT-tag írta alá!!)
- és egy hétre rá mintha a nemzetközi megítélésünk legalább három szintet esett volna.
- és ez így lesz a FIDESZ alatt, hiába is próbálod ezt elhallgatni, vagy magyarázgatni

természetesen egyesek fejében MINDIG a másik a hibás, magunkba véletlenül sem nézünk, hiszen a Himaláját is mi szartuk. inkább ilyen posztokat írogatunk, hátha legalább magunknak bemagyarázzuk, hogy nem is úgy van.

pedig.

Bambano 2009.11.22. 00:53:39

@sourcerror: miért olyan nehéz tömegesen nem megérteni, hogy nem az nyert, aki a legtöbbet ígérte?

Ez (hogy a legtöbbet ígérő nyert) egy nagyon elterjedt és népszerű vélemény lett mostanában. Kb. annyira igaz, mint ha az alapján döntenénk el, hogy mit együnk, hogy mit eszik 10 milliárd légy.

Megdobbent 2009.11.22. 01:07:26

Fel a nemzeti szineket, minden multit ki az orszagbol, import/export 0, es majd megmutatjuk a sok hulye tobbi orszagnak, hogy MAGYARORSZAG BAZDMEG MINDENT TUD MAGABAN! Igazatok van, sok ilyen blogot meg.

sqr 2009.11.22. 01:27:23

Drága magyar testvéreim!

Az Amerikai Egyesült Államok, Belgium, Franciaország, Hollandia, Japán, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia és Svájc nagykövetsége éppen most jelezte, hogy aggódnak a magyarországi befektetéseik és a korrupció miatt.
Ha ezek az országok kivonják innen azt a pár százmilliárd eurónyi pénzt, amit a mi gazdaságunk felépítésére (amire magunktól képtelenek voltunk) befektettek, akkor a fél ország éhendöglik, a többi meg mehet kecskeszart zabálni, ha még lesznek kecskék.
Nem értem, mi az istent képzelnek magukról azok az idióták, akik ezeket az országokat szidalmazzák, de úgy vélem, hogy ők Magyarország és a magyarok valódi ellenségei.
És lehet, hogy van aki komolyan szeretne jurtában élni, és kumisszal táplálni a családját, de a többség szerintem ezt nem gondolja komolyan, csak szimplán degenerált, befolyásolható hülye.
Bazz, térjetek már észre, ezek az országok eddig csak segítettek nekünk, ha ők is olyan f@szfejek lennének, mint a magyar nacionalisták, akkor nem balkáni, de afrikai szinten élhetnénk.
Ne szarjatok már bele abba a kézbe, amit barátilag nyújtanak felénk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.22. 01:45:44

@sqr: "Ne szarjatok már bele abba a kézbe, amit barátilag nyújtanak felénk. "
Gondolom a nagyapád pont ugyanezt mondta a tszgyűlésen az elégedetlenkedő parasztoknak a szovjeteket dicsérve.

Csudajó, hogy minket már 150 éve csupa barátok vesznek körül, akinek minden vágya, hogy segítsenek nekünk.

vitrinpista (törölt) 2009.11.22. 02:16:03

@Suppiluliumas:

"Egyszerűen, ami itt megy korrupcióban, mutyiban, a politikai és üzleti élet összefonódásában, az már elviselhetetlen, és gátat szab az ország fejlődésének."

Ahaaa, értem, szal annyira de annyira zavarja őket a korrupció (teszem azt: Strabag,Hankook,Gripen beszerzés, Sukoró, stb., stb...), és a többek közt annak is köszönhetően itt megszerezhető extraprofit is,nyilván, hogy féltő aggódásukat fejezték ki szép Magyarország fejlődése miatt.

Hát persze.

vitrinpista (törölt) 2009.11.22. 02:19:24

@sqr: ja, tényleg tök rendik, hiszen csak a profit 90%-át teszik zsebre, most gondolj bele, ha még azt a 10-et is elraknák...

Bambano 2009.11.22. 02:26:55

@sqr: látsz valami komoly indokot vagy esélyt arra, hogy kivonják innen a tőkéjüket? nem látsz. akkor meg minek aggódod össze magad?

osborne 2009.11.22. 04:25:11

@TaTa86.: az, hogy egy amerikai üzletember mutyikkal megszerzett és fenntartott itteni rádióját szintén mutyival beszüntetik és erre US Kongresszusig eljuthat ez a 'világbotrány' ;]

osborne 2009.11.22. 04:29:17

@sasika61: ez egyértelmű. Eddig hol éltek a nagyköveturak és hölgyek? Legközelebb majd Barack Obama vagy Gordon Brown fog üzenni élő adásban?

CliffBarnes (törölt) 2009.11.22. 04:41:01

@Suppiluliumas:
1. Igazad van, de ezt en is irtam. Ezzel kezdtem direkt: mocskos egy undorito ugy. DE! Ez "mindossze" a mindenhol, igy az usaban is jelenlevo korrupcio, nem pedig a szabad sajto gyalulasa. Es igen, a tolvajra mondta a tolvaj, hogy tolvaj. De attol meg ne alljunk az elso partjara. Uljunk a partvonalon es lassuk, hogy mennyire tolvaj mindketto. Es ismerjuk fel, ha az egyik igazat is duruzsol a fulunkbe, az is csak erdekbol van.
2. Pont irak illik ide, mert a demokracia elleni tamadasrol dumalnak. Es igazad van ebben is (es ezt is irtam), hogy nem a Slagerhez van koze, hanem ahhoz amit az usaban mondanak.

Azt valaszd szerintem kette, hogy igen ez egy mocskos ugy - ezt nem vitatja sem a post sem en, szerintem senki a vilagon (talan csak a szalai ancsa, hahaha) - de ezen tullepve itt mar nem is maga az ugy , hanem az indianaiak reagalasa a tema. Hidd el, ha lezsirozta volna a jol bejaratott mocskos kis eszkozeivel a Slager vezer maganak a folytatast, akkor a fiuk a kongresszusban le se szarnak az egeszet, sot kulon udvozolnek a dontest. Pedig az sem kulonbozott volna a jelenlegi helyzettol.

Suppiluliumas 2009.11.22. 06:25:45

@CliffBarnes:

De: "De attol meg ne alljunk az elso partjara."

Nem álltam az USA pártjára.

Uljunk a partvonalon es lassuk, hogy mennyire tolvaj mindketto." Látom. De nem ülhetünk a partvonalon: sajnos a pályán vagyunk. Csak az ország nagy része sosem kap labdát...

"Es ismerjuk fel, ha az egyik igazat is duruzsol a fulunkbe, az is csak erdekbol van."

Mi ezen a meglepő? Itt egy csomóan meg vannak sértődve, hogy a diplomaták saját országaik érdekeit követve szólaltak fel. Hábazz' Ez a dolguk. Üdv mindenkinek a nemzetközi diplomácia bájos világában.

"de ezen tullepve itt mar nem is maga az ugy , hanem az indianaiak reagalasa a tema."
Az ügy érdektelen önmagában. Az indianaiak reagálása is - OK, elfogadom, ha valakinek sérti az érzékenységét. Az országban uralkodó állapotokon, amelyekre az ügy rávilágít, viszont nem lehet túllépni. Én csak annyit mondok, foglalkozzunk a lényeggel.

Suppiluliumas 2009.11.22. 06:26:58

@vitrinpista: "Ahaaa, értem"

Dehogy érted...

Még azt sem, amiről az általad idézett bekezdésben írtam.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 07:42:36

@CliffBarnes:
kösz a reagálást, valóban az motivált, amit leírtál.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 07:44:57

@Trojai:
nem lehetne egy négyötöd? :):)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 07:47:45

@is:
a pécsi vízműcéggel másutt is gondok voltak, s amint hallani: itthon is.
Egy kormány, városvezetés stb. fő szempontjának a magyar érdeknek kell lennie, a többi másodlagos.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 07:50:36

@sqr:
szeretnék olyan kimutatást is látni, hogy a segítő kezet nyújtó országok ugyanezen idő alatt hány milliárdhoz (dollár, euró) jutottak piacszerzéssel, a haszon kivitelével, kamatokkal stb. Valamiért ezt nem kötik az orrunkra, csak a befektetéseiket.

Rókakígyó 2009.11.22. 07:51:10

Az valóban érdekes, hogy mi az istenverésének akarnak a mi mutyinkba beleszólni ezek, hacsak nem azért mert az ő mutyijukat túrtuk ki innen. Minek mentek Irakba? Minek mentek Afganisztánba? Csak jobb, ha több olajuk meg heroinjuk van, nem? És ha beszerzési áron jutnak hozzá az a legjobb.

Azért mindég Ady jut ilyenkor eszembe. Nekünk Mohács kell és ezt tudta írni kb 1916-ban:

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.
Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

Egyetértek Ady elvtárs:)

Rókakígyó 2009.11.22. 07:55:32

@Trojai: Szerintem a sima géppuskázás is segítene a megfelelő helyen:)

avram iancu 2009.11.22. 08:05:14

@sqr: menj te a büdös picsába. szarért-hugyért felvásároltak mindent, ez nem segítség.

harmincas 2009.11.22. 08:10:56

Csak a szokásos jobbos amerikagyűlölő fröcsögés. Semmi újdonság. Sajnos.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.11.22. 08:17:31

@soproni1: Én igenis sajnálnám azt a pénzt, mert normális emberi társadalomban nem szabadna azon múlnia egy ügy elintézésének (ami egyébiránt még jogszabályokban is szabályozva van), hogy az illető embernek mennyi pénze van rá.
Ehhez hozzájárul mindenki, aki hajlandó volt már 5-10 ezret odacsúsztatni a rendőrnek, hogy ne csesztesse tovább, vagy a műszaki ellenőrnek, hogy vegye már át azt a vízórát, vagy az épitésügyi előadónak, hogy adja meg így is, vagy gyorsabban az engedélyt.

Én képes voltam ezeket a pénzeket eddig megtagadni és erre büszke is vagyok. Legutóbb két esetben
- a kéményseprőnek, aki szerint a szabvány értelmében túl közel van a kéményem a padláson a gerendához - pedig ő is tudja, hogy az a szabvány a vegyes tüzelésű hagyományos, nem pedig a gáztüzelésű bélelt kéményre íródott.
- és a rendőrnek, aki egy mondvacsinált "szabálysértés" kapcsán pénzt kért hogy elengedjen ("ellenkező esetben a hivatalos út szerint várni kell néhány órát és ráadásul drágább is lesz"), én viszont azt mondtam inkább megvárom és szívesen megbeszélem a fellettesével is azt a "szabálysértést", amire nekem 3 tanúm (utasaim) van, neki meg egy sem. Képzeljétek elengedett...

sh4d0w 2009.11.22. 08:29:57

Kár, hogy rádió-ügyben sokan nem látják a fától az erdőt.

Ebben az esetben a politikában létező korrupció mocskos nagykoalíciót hozott össze az ORTT-ben, ennek következményeképpen egy külföldi cég elvesztette az itteni befektetésének értékét. Ha ez túl gyakran fog előfordulni, megnézhetjük, mikor akarnak majd legközelebb idejönni, aztán akkor lesz ám igazi válság itthon...

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.11.22. 08:30:34

Az a baj...
Hogy annyira természetessé vált ez a gondolat, hogy persze, fizetek a mutyiba és magam is fizettetek, ha alkalmam van rá, hogy biztosan én is kerülhetek előbb utóbb olyan helyzetben, hogy az előbb vázolt "tökös legény" helyzetemet feladni kényszerülök:
Az apósom, ha nem fizetett volna már nem él. Súlyos rákkal - amiről diagnózisa még nem, tudomása viszont más volt - 5 hónappal későbbre kapott időpontot az első kivizsgálásra. A családjának több százezerbe került, hogy egy héten belül kivizsgálják, ahol ki is derült, hogy azonnal műteni kell. Fél tüdejét kivették, gyógyulás után később az agyából újra (újabb százezrekért), de azóta tényleg gyógyult és él boldogan.
Mutyi nélkül már nem élne, már az elsőt sem élte volna túl.
Igen. A kéményseprő, meg a rendőr nem ilyen súlyos, bár egyszerűbb, és néhány órával rövidebb lett volna fizetni. És ha az életemről lenne szó, talán én is feladnám az elveimet.
A baj az, hogy - bár ezt csak tippelem - az orvosok eleve úgy adtak időpontot, hogy azt a néhány embert, aki végül fizet, előre tudják venni. Máskülönben hova fért volna be?

De azt fenntartom, hogy ha az ember megalkuszik a kisebb ügyekben, a műszaki ellenőrrel, a rendőrrel, az előadóval, az ellenőrre stb. azzal oly mértékben tesszük természetessé a mutyit, hogy nem kell csodálkoznunk, ha az orvos a szemünkbe kacsint és az anyagi helyzetünkről kérdez.

kpityu2 2009.11.22. 08:40:33

Istenem, ha még egyszer születnék, indianai képviselőnek születnék.

prometheus_X 2009.11.22. 09:02:55

Én már csak arra várok, hogy a korrupciót mikor nyilvánítja számlakötelessé az APEH, és mikor kap TEÁOR számot.

Ennyi.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 09:04:29

@sh4d0w:
a külföldi cég nem mutyival jutott házon belülre? Nem vitt már ki jókora hasznot?
Miről beszélsz?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 09:06:16

@harmincas:
az a sajnálatos, hogy ebből a posztból Amerika-gyűlöletre következtetsz. Tévedsz: Amerikát inkább szeretem. De nem minden vonatkozásban: a képmutatást tőlük sem tűröm el (most aztán be lehetnek fosva tőlem...)

Alapvető élelmiszer 2009.11.22. 09:09:26

@sqr: "Ne szarjatok már bele abba a kézbe, amit barátilag nyújtanak felénk. "

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Ebben a világban minden kőkemény üzlet. A jenkik a Slágerbe belefeccöltek x milliót, ami gyanús körülmények között elvesztette a frekvenciát. Persze, hogy bassza a csőrüket.

De tegyük már hozzá, hogy 1998-ban a Sláger 11 milliós büntetéssel indult, mert nem a szerződésben előírt Hungária Rádió nevet használta. Akkor volt a Kongresszus? 2001-ben a Sláger önkényesen nem fizette tovább a koncesszós díjat, az ORTT még a frekit is elvette, majd 2002-ben megállapodtak 70%-os díjcsökkentésben és 5 évig pályáztatás nélküli hosszabbításban. Akkor hol volt a Kongresszus?
A Sláger amilyen gyanús körülmények között nyerte el és használta a frekvenciát olyan gyanús körülmények között vesztette el.

Erre az Emmis kilobbizott egy elítélő határozatot. De amúgy rohadtul leszarják ezt az ügyet, mert ezenkívül van n+1 vállalkozás, akik jól működnek, viszik haza a csilliós részesedést. Ez pedig sokkal fontosabb annál, hogy most egy vállalkozást kitessékeltek. Ez a kormánynak lesz ciki, mert ezt tényleg nem lehet a fasisztaszélsőjobbcsőcselékre fogni.

érdeklődő 2009.11.22. 09:15:48

Márpedig ez is a fasiszta szélsőjobbbal összekacsintó szellemet a palackból kieresztő nácisshitleristagestápónyilaslumpen cigányorbán és a mocskos neobolsevistaantidemokratikus bandájának, a fidesznek a hibája. Meg a világválság is. Irak is csak miattuk volt, oszamával is jó kapcsolatokat ápol patásnáci.Amerikai képviselőkig is elér a keze, hogy lejárassa az országot. Itthon meg uszító gyűlöletbeszédre kel a demokrácia őshazája ellen.
Állítólag náci orvosokkal bújkált hitler a II. világháború után, és mivel minden náci délamerikába menekült, ő tudta, hogy keleten senki nem fogja keresni, ezért magyarországra jött és a náci orvos bandájával azóta is életben tartják és orbánviktornak álcázzák. Senki nem lát az orránál tovább? Hát nem látjátok orbán mit művelt az utóbbi nyolc évben míg a demokraták elkeseredetten harcoltak???????

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 09:18:45

@override:
amit írsz, sajnos csúsztatás. Jogállami keretk közt a Slágert már régen ki kellett volna rúgni, ha egyáltalán elnyerhette volna frekvenciát. És a pécsi vízmű? A francia céggel minden rendben volt?

avram iancu 2009.11.22. 09:33:21

@override: A kettő (jogállamiság és magyar érdek) nem mond ellent egymásnak, mert normális esetben a magyar érdeknek kellene megjelenni a magyar jogszabályokban. Ilyen egyszerű.

ikri 2009.11.22. 10:26:14

Tisztelt Blogíró !

Tudod mivel foglalkozik egy külügyi bizottság?
Hihetetlenül hangozhat elsőre, de külügyekkel. S hogy mi köze van az USAnak hozzánk? Csak annyi, hogy az ő pénzük is itt van, méghozzá tetemesen, s egy befektetőnek rohadtul nem mindegy ám, hogy milyen politikai légkörbe viszi a pénzét.

S mint látod, az USAban a külügyi bizottságban legalább aprólékos munka folyik, s nem hagyják elveszni még az olyan kisstílű részleteket sem, mint a magyarországi befektetőik védelme, szemben velünk, ahol a háromezer főt foglalkoztató mind a 65 külügyi alosztályunkból tucatszámra szervezik ki magáncégeknek a rájuk rótt feladatokat, mert szegények annyira nem bírják a strapát. Kerül amibe kerül.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.22. 10:59:18

@ikri:
meglepett, hogy a külügyekel foglalkoznak, nem gondoltam volna...

Trójai 2009.11.22. 12:00:11

@Megdobbent: Sztem pont nem ez lett volna a lényeg...

Trójai 2009.11.22. 12:03:57

@ikri: Sztem azt sem tudja az USA hogy hol vagyunk a térképen!

És mielőtt minket baszogatnak demokrácia ügyben, kissé tegyenek rendet a saját házuk táján.

És minek üti bele mindenbe az orrát? A nagy erőszakszervezet?
Azt kell csinálni, amit ők mondanak?

Persze ha nekem is lenne pár milliárdom befektetve Mo-on, akkor én is aggódnék a tőkémért...hogy ne legyenek diszkriminálva az én cégeim.

De ugye nem erről van szó. Mutyi mutyi. Most h visszamutyiztunk, nem szeretnek minket és csúnyákat kiabálnak ránk. Arról nincs szó, h ők is mutyizva kezdtek el működni...

Nem is tudnám elképzelni, hogy valami korrupció nélkül menjen itt mo-on, hát miért pont a rádióállomások lennének tiszták?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.22. 12:13:09

@Trojai: Őszintén szólva nem hiszem, hogy itt a (S)láger lenne a fő téma. Mennyi lehet a kiesett profit? Néhány milliárd? Aprópénz.
És az még talán érthető, hogy az USA beszól. De Hollandia meg Svájc, Norvégia meg Japán(!!!)? Na ők miért?

Trójai 2009.11.22. 12:24:47

@TaTa86.: Hát mert aztmondta nekik az USA. :)
Sztem az egész ügyet felfújták, meg külföldön kissé kisarkítják, úgy forgatják és addig, ahogy és ameddig nekik jó.

Egy politikus mindent ki tud használni céljai érdekében, ilyesmi h kis hazugság, meg sem kottyan..

Amúgy azért sztem, mert ezek szeretnek közösen feléépni szép eszmékért és doglokért, pl a demokratikusság!

Persze az ha az USÁ-t fikázták demokratikusságban vagy az iraki háború miatt, egyből jött a h1n1 hír. :)

ikri 2009.11.22. 12:55:51

TaTa, Trojai: pont azért "szólnak be" nekünk, amiért beszólnak egy erőszakba torkolló méltóság menet vagy egy gárda egyenruhás, kis fasiszta színjáték után.

Mert sok minden, ami itt történik az NEM belügy!

Trójai 2009.11.22. 13:38:41

@ikri: Igen?
Akkor azt mondd már meg nekem, hogy amikor amerika lerohanta irakot, akkor a magyar parlament miért nem szólította fel az USA-t hogy ezt ne tegye, mert nem demokratikus?

És Hollandia meg Svájc, Norvégia meg Japán miért nem tette ezt?

Azért kissé több dolog történik irakban, ami nem demokratikus, gondolok itt a már posztban is említett demokratikus (kicsti sem megkent) választásokra irakban.

Az amcsi katonákra, akik civileket öltek és erőszakoltak meg.

Na és Gvantanamo az kibaszottul belpolitikája az usa-nak?
Meg kibaszottul nem sérti az alkotmányos jogait az embereknek? Meg demokratikus is?

Ja, hogy az emberek jogai le vannak szarva, a cégek jogai azok már fontosak! Főleg ha amerikai cégekről van szó. Ébredj már fel...

A gárdásokat meg ámerikában simán szétszedték már volna apró cafatokra, egy rendőrállamban. Hát ilyen a magyar kormány, töketlen.

Viszont a sok kokckakő -dobáló oszolni nem akaró, rendőröket dobáló (!), ütő csőcseléket ámerikában szintén nem gumilövedékkel oszlatják, hanem éleslövedékű kommandóval.

Trójai 2009.11.22. 13:40:18

@ikri: lemaradt valami:

Szóval ezeket figylembe véve ámerika sokkal demokratikusabb mint mi vagyunk.
Ugye?
:)

vitrinpista (törölt) 2009.11.22. 14:35:27

@Suppiluliumas: aki semmit nem ért (vagy csak úgy csinál), az te vagy, kedves szuplimáz...

de várj csak segítek!

szóval: ezeknek a dicső demokratáknak a korrupció: A) ha ők járnak jól vele, akkor lobbitevékenység, ami a piacgazdaság velejárója; B) ha őket abban kár éri, akkor meg politikai mutyi, ami árt az ország fejlődésének

rövidebben,hogy BIZTOSAN megértsd:
- MI mutyink jó
- Őmutyijuk rossz

örülök,hogy segíthettem ;)
örülök hogy segíthettem

Tündér_Lala 2009.11.22. 16:16:24

Amerika egy különös, rendkívül ellentmondásos ország. Lakói - főleg vidéken - puritán, jószándékú emberek, akik meg vannak győződve arról, hogy országuk a szabadság és a demokrácia fellegvára és a világban ennek képviselője. Ha iszonyatosan kitolnak velük, ez az elképzelésük akkor sem változik semmit.
A tőkés és politikai osztály ezen a hangszeren játszik művészi szinten, miközben a saját érdekeit érvényesíti minden eszközzel. Ennek a megnyilvánulása a fennti történet, csak mi átlátunk a szitán és röhögünk rajta.
Pontosan tudják ők, hogy mi a helyzet nálunk, de ez az ő érdekeiket eddig nem sértette (sőt szolgálta), tehát hallgattak. Most felemelték a hangjukat, mert ezúttal nem jártak jól. Ennyi.

CliffBarnes (törölt) 2009.11.22. 16:52:29

@Suppiluliumas:
En feladom. Nem tudom, hogy nem akarod, vagy nem tudod megerteni mirol van szo. Raadasul ugy tunik, hogy elbeszelunk egymas mellett (de ugy latom a tobbi hozzaszoloval is, nem csak velem). Es meg a szavaimat is kiforgatod -pl. focis pelda is csak arrol szolt, hogy nem kell a ket csapat (mert fociban-vitaban ket csapat van a palyan) kozul mindenaron valasztani. A tobbit meg inkabb hagyjuk is.
Talan csak a vita kedveert vitazol, ezert nem tunik fel, hogy itt par amcsi erosember reagalasanak hattererol es annak valodi/velt/elhitetni akart inditekairol van szo.

Suppiluliumas 2009.11.22. 18:24:22

@CliffBarnes: Sose add fel:)

"szavaimat is kiforgatod"
lehet, hogy félreértettem, amit írtál, de nem rossz szándékból.

"nem kell a ket csapat kozul mindenaron valasztan"

nem tettem meg.

"Talan csak a vita kedveert vitazol" nem gondolnám. Van jobb dolgom is.

"itt par amcsi erosember reagalasanak hattererol es annak valodi/velt/elhitetni akart inditekairol van szo."

Az első kommentemtől csak azt mondom, hogy lehet ezzel foglalkozni, csak nem ez a lényeges az egész ügyben. Ennyiben lehet, hogy valóban elbeszélünk egymás mellett.

Üdv

LucasD (törölt) 2009.12.12. 15:33:39

Azért úgy tűnik kiderült a nagy vizen túl, hogy homok került a gépezetbe:
index.hu/kulfold/2009/12/09/felreertes_a_magyarorszaggal_szembeni_amerikai_kongresszusi_hatarozat/
süti beállítások módosítása