babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kik tartják hatalomban Gyurcsányt?

2008.12.02. 18:36 sasika61

 

Egyszer André Gide-et, a nagy francia regényírót megkérdezték, ki a legnagyobb francia költő, azt a szállóigévé vált választ adta:”Victor Hugo – sajnos.” Hasonlóképpen vagyok én is a Fidesszel. Soha nem állítottam magamról, hogy a politikai küzdőtér pártjai egyforma távolságban állnának tőlem: van egy határozott értékrendem, s ehhez ma a Fidesz áll a legközelebb – sajnos. Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén mondott beszédének felszabadító ereje, az egy nemzedékhez való tartozásunk, közel azonos értékrendünk, 4 évnyi kormányzásuk eredményei stb. járultak hozzá ehhez a vonzódáshoz, s nem tagadom: nem közömbös számomra, miként alakul a párt sorsa. Éppen érintettségem miatt érzek jogot arra, hogy néha a „körmükre csapjak” (lásd: Mikola), az ember ugyanis a vele nem rokonszenvezők kritikáját gyakran hajlamos azzal elintézni, hogy nyilván azért mondanak bírálatot, mert utálnak, nos, én egyáltalán nem utálom őket.
 
Olvasom Szijjártó Péter mai, szokásos színvonalú nyilatkozatát: „Az SZDSZ és az MDF nem akarja a miniszterelnök távozását, a két párt segít hatalomban maradni Gyurcsány Ferencnek”- mondja a szóvivő a tegnapi parlamenti szavazásokat értékelve http://www.mno.hu/portal/601028.
 
Részben igaza van. De bennem és jó néhány velük rokonszenvezőben az a kérdés is fölmerül már régóta: vajon a Fidesz akarja-e őszintén a miniszterelnök távozását? Valóban szeretné-e átvenni a kormányzást most, vagy a közeljövőben, vagy akár 2010-ben? Nem a szavakra vagyok én kíváncsi, a lózungokat ismerem. De mit sugallnak a tettek? Beszélhetnék a 2006-os őszi tétlenségükről, az értelmetlen ultimátumról és sok más dologról. De nézzük csak a szóvivő nyilatkozatának apropóját: mit sugallt a Fidesz parlamenti viselkedése, a 13. havi nyugdíj visszaállításának erőltetése? Azt, hogy a párt ismét megindult azon a lejtőn, ami 2006-ban a bukását okozta. A „rosszabbul élünk”- kampány, a 14. havi nyugdíj ígérete más hibákkal súlyosbítva (pl. Mikola dr. középpontba állítása) vezetett a vereséghez, ezt mi, Fidesz-szavazók láttuk így, nem az ellenfelek. Hál’ istennek a 14. havi egyelőre eltűnt az ígérettárból (de még visszajöhet?), de a nyugdíjügyben elfoglalt mostani álláspontjuk is erős kísérlet az ön-tökönszúrásra, végső soron megköszönhetik a leszavazóknak, hogy nem fogadták el a javaslatukat.
 
Ráadásul az az érzésem, a párt tudta, hogy az ügy reménytelen. Ettől még persze beterjeszthették volna az indítványt, ha tényleg úgy gondolják, hogy minden rendben volt és van a 13. havi körül. Ebben azonban nem hiszek. Mértékadó, nem feltétlenül baloldali közgazdászok is látják (legutóbb pl. Hamecz István), hogy már a bevezetése sem szolgált mást az MSZP részéről, mint egyszerű – ám drága- szavazatvásárlást, differenciálatlan fenntartása tehát értelmetlen. Éppen ezért azt gondolom, a javaslattal a Fidesz pusztán a sormintát követte: népszerűségét akarta csupán növelni, amiről azt hiszik, majd szavazatra váltható.
 
Hát nem. A nyugdíjasok MSZP mellett elkötelezett része sosem fog Orbán Viktorra szavazni, s 2010-ben is meg lesznek győződve róla, hogy az Orbán-szőlőbányák vitték csődbe az országot. Az aktívak többségének pedig elege van abból, hogy itt csaknem minden párt négertáncot lejt a nyugdíjasok körül, kegyeik elnyerésére, ez tehát inkább viszi, semmint hozza a szavazatokat. Akkor most ez lesz a stratégia ismét?
 
Megítélésem szerint a szóvivő úrnak az ilyen nyilatkozatok előtt meg kellene kérdeznie a pártelnököt: te, Viktor, tényleg győzni akarunk, mondd már meg, csak így négyszemközt!
Szerintem milliók lennének kíváncsiak a válaszra.

143 komment

Címkék: közélet fidesz nyugdíjasok szijjártó péter

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr99800208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S Annyi 2008.12.02. 21:37:54

saspara, miért van az, hogy a szemhéjút két j-vel írod? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

selective 2008.12.02. 21:38:09

AZ SZAVAZZON AKI ADÓT FIZET!
ENNYI!

madz 2008.12.02. 21:38:56

milyen az a négertánc?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.12.02. 21:39:01

hun van ez zsotti?
van munkahely is? nem utálják jobban a magyarokat mint itt? (mondjuk az nehéz is lenne, de hátha ott mocskosidegen vagy)

Gyulabá 2008.12.02. 21:39:43

S Annyi!
Apád párttitkár volt? Elitta az eszedet?

S Annyi 2008.12.02. 21:40:06

amikor négerek táncolnak, s annyi

Saspara 2008.12.02. 21:41:13

Akkor én most elpályáztam fosni. Közben a fidesztől való végső megtisztulásra fogok gondolni, ennek tudatában öblítem majd ki, és hagyom, hogy az egyre távolodó spirálmozgás magábaszívja a fideszszagú-bélsár-fekáliát.

S Annyi 2008.12.02. 21:41:16

Gyulabá! Nem tom, de anyáddal volt inni, oszt azóta mexült téged anyád. Szia tesó!

juszuf 2008.12.02. 21:42:25

Takarmánybegyűjtő, Igaz Magyar, Komoly Gond egy és ugyanaz az "ember", na persze a Fidesz sucks is!!
egy született niemandshauser...

mindnyájan szívunk 2008.12.02. 21:44:29

Hogy kik tartják hatalomban Gyurcsányt?
Jó kérdés, mint ahogy az is az lenne: Kik segítették hatalomra a szocikat?
Jó tíz éve, még bohó koromban, hittem az Orbáni dumának, és elkövettem azt a hibát jónéhány százezer szavazó társammal együtt, hogy a második fordulóban a fideszes jelöltre szavaztunk, mondván: Jöjjenek a tiszták. Majd ők megmutatják, hogyan kell felvirágoztatni az országot.
Hát jöttek, és megmutatták!
Jöttek a simicskák, vele együtt a kaya ibrahimok, ezüsthajók stb. stb.
És ami a legmegdöbbentőbb volt, jöttek a szalámizások, szövetségesek kikészítése, mondvacsinált indokokkal kormánytagok, képviselők lejáratása. Persze nyílván a "szövetségesek" táborából, s közben orbánbányák, orbánszőlők ("ne mi nyerjünk a legtöbbet") autópálya építések kisiparosoknak történő átjátszása stb. stb.
Velem együtt sok százezer szavazó mondta már 2000-ben, "anyám, én nem ilyen lovat akartam"!
De már akkor késő volt.
Döbbenten néztem a tv-ben (mint a moziban) a kisgazda államtitkár rabláncon vezetgetését, s akkor felsejdült bennem egy régi világ képe, ahol szintén kormánytagokat citáltak bíróságok elé, és jött aminek jönne kellett!?
Hát akkor mondtuk azt, hogy ezekre soha többé nem szavazunk!
És ezt akkor velem együtt sok százezer kisgazda szavazó gondolta, és gondolja azóta is!
Az, hogy ma Magyarországon ilyen sokan gondolják azt, hogy újra jó volna a fidesz, az csak azt a tételt igazolja, amit Orbán is hangoztatott régebben, hogy a tömeg a legfeledékenyebb a világon!
Ékes bizonyíték erre 1917, 1933, és 1948 is.
No meg a közelmúlt "fideszes hatalomgyakorlása".
Az, hogy nem fajult megint tragédiába, csak annak köszönhető, hogy most más a nemzetközi helyzet, és pillanatnyilag nem lehetett más ezsközöket alkalmazni. Bánja is ezt köteleskövérlacika!
Ha valaki feledékeny lenne, akkor memóriájának felfrissítésére álljon itt az alábbi két link:
www.fknp.hu/index.htm
www.szabadibela.hu/
:-/

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.02. 21:45:08

Nincs Fidesz, nincs MSZP, nincs SZDSZ, más sincs. Együtt csinálják. A részletek itt:

www.kibulizottorszag.net

Sasika61, te is ott voltál a Nagy Imre temetésen? Mert én igen. És nekem is nagyon tetszett Orbán beszéde. Akkor. Most is mond sok rokonszenveset, csakhát........

Elektro (törölt) 2008.12.02. 21:46:03

A párttitkárok még még mindig köztünk járnak... Pedig van kihasználatlan kandelláber... A mi saddam husseinjeink...

juszuf 2008.12.02. 21:47:12

jobbikot a parlamentbe, aztán rendet tesz a sok élősködő cigány-zsidó aljadék között, akik az én adómból szaporodnak!
Tényleg elgondolkodom azon, hogy annak idején a náciknak nem kicsit volt igaza.

Káposztakukac 2008.12.02. 21:48:16

:D:D:D elképesztő, hogy milyen megnyilvánulások vannak itt:) a hülyeség tényleg nem köthető párthoz. na mindegy, my two cents: ameddig a magát polgári pártnak nevezőm fidesz programja demagóg nacionalista és kommunista eszméket lovagol meg, addig nincs helyük a vezérállásban. igazság szerint a fidesz erkölcsi hanyatlása (nem röhögni kérem...) egy emberhez köthető csak: orbán viktorhoz. szinte az összes többi jelentősebb párton belül már lefolyt a generációcsere, a rendszerváltási évek meghatározó politikai alakjait nyugdíjazták már. a fidesz a nagy kivétel. o.v. objektívan persze még mindig fiatal, de a retorikája, eszméi teljesen elavultak, kb. leragadt a 20 évvel ezelőtti, akkor még hasznos, ma már inkább káros színvonalon. követelem a rendszerváltást a fideszben!:)

midnight coder 2008.12.02. 21:49:21

2006-ban a FIDESZ-nek el KELLETT veszítenie a választásokatl. Persze ezt egy politikai párt soha nem vállalná fel nyíltan, de ahhoz hogy a hülye magyar átlagpolgár agyába eljusson az információ hogy szarban vagyunk de nyakig, és hogy az amit Fletóék 2002-2006 között építettek levegőből van az kellett hogy ezt a Fletó nyílt színen (vagy legalábbis a tettestársak előtt) bevallja. Ha 2006-ban nyernek (akár azzal is hogy a kampányban folyamatosan hangoztatják hogy szarban vagyunk) senki nem mossa le róluk hogy ők ették meg a Pannon Pumát. Elvégre Fletó megmondta hogy őt még az ellenzék sem tudná rákényszeríteni hogy megszorításokat alkalmazzon, és különben is ők elfogadták a hosszú távú adócsökkentési programot meg leszállították az ÁFA kulcsát 20%-ra, csak az a hülye FIDESZ emeli folyamatosan az adókat, nyilván hogy az Orbánnak még egy szőlőbányája létesülhessen a szegény magyar kisemberek pénzén...

Amúgy pedig a FIDESZ-nek 2010-ig nem sürgős hatalomra kerülnie - a válság akkor is válság ha OVI van hatalmon, max. valamivel kevésbé éreznénk ha ők nem annyira kúrják el - de ez nem lenne elég ahhoz hogy 4 év múlva választást nyerjenek. 2010-ben még bőven dübörög majd a válság (pláne itt), és Fletóékra fog szállni minden következmény. Az hogy Fletó most válságmenedzsel legalább 5x akkora szopás lesz 2010-ben az MSZP-nek mint amennyi hasznot most hajtott nekik.

És bizony azt is meg kell mondani hogy a FIDESZ-nek a Fletó a legjobb ember az MSZP élén.

midnight coder 2008.12.02. 21:50:50

Káposztakukac: Ja, lezajlott. A gaz és hülye Horn Gyuszit leváltotta a becsületes és okos Fletó. De jó is nekünk...

Átlátó 2008.12.02. 21:53:08

Én most csak annyit akarok mondani, hogy aki elment az országból, én azokat is értem és megértem, hogy így határoztak.
De kérem őket, hogy ne sajnáljanak, hogy azért mi néhányan maradtunk. Majd csak elboldogulunk valahogy nélkülük, de én köszönöm a jó tanácsokat, figyelembe fogom venni. Várjuk őket vissza, ha javul a helyzet.

Nagyrészt egyetértek a posztíróval.

selective 2008.12.02. 21:53:36

De legalább leváltották!
Obi meg lassan 20 éve Miniszter elnökjelölt vagy Miniszter!
Kósát ide!
Ő legalább szimpi!

juszuf 2008.12.02. 21:54:30

a legnagyobb bűne a maszopnak, hogy a családi pótlékot adómentessé tette, ennek köszönhetően számoltatlanul potyognak a purgyék, akik mint a nagycsécsen lelőtt feka, segélyen és kosárfonáson élnek majd, az országért pedig két szalmaszálat sem tesznek keresztbe.
Visszaállítani a családi adókedvezményt, amit csak munka után kaphatnának.

S Annyi 2008.12.02. 21:54:50

A végén még kiderül az is kisköcsögök, hogy csak tévedésből vannak telem a börtönök emeszpés szarháziakkal. A ti istenített pártotok tagjaival. Zsidózni csak szóban....

ksion 2008.12.02. 21:56:29

Szijjártó durván alkalmatlan a posztra. Sztem egyszerűen új jelentkező híján van még csak ott.

S Annyi 2008.12.02. 21:58:08

a rendőröknek meg 13. havi illetmény helyett 13. havi gumilövedéket a fa alá!!!!!

Corry 2008.12.02. 21:58:43

Nem olyan egyszerű a dolog, egy biztos nem annak lesz jó aki adót fizet, és ebből a szempontból tök mindegy, hogy ki nyeri a választásokat, mert csak olyan szlogennek tud nyerni amellyel a tényleges nyuggereket (akik meg is érdemlik a nyugdíjat) és az ingyenélők hadát le tudja kenyerezni. Ők vannak többen...
A maszop és a mi Ferink pedig nagyon találékony, már feltalálta a költségvetésen kívüli sarcot is, lásd hogy a rászorulóknak nem kell közüzemi számlát sem fizetni a szolgáltató kötelezve van a szolgáltatásra, és a többiek majd kifizetik. Lásd Vastagbőr, én még reménykedem, hogy tévednek. Ezekkel a húzásokkal és egy ki "jutalom" a nyuggereknek és máris nyernek, tehát oda kéne figyelniük Viktoréknak, akiknek szintén megy persze a néphülyítés ezért nem nagyon féltem őket.

Amíg ez az ország nem munka hanem rászoruló centrikus lesz, megnézhetjük magunkat semmire sem fogunk menni...
Az persze nem lenne rossz, ha az SZDSZ nem lenne kint Brüsszelben (lásd még Mohácsi Viktória) és itthon is a parlamenten kívül osztanák az antirasszista tanácsokat az arra rászorulóknak...

juszuf 2008.12.02. 22:00:02

kit akartok orbán helyett???
kósát? ugyan, minek hagyná ott debrecent, élete végéig polgármester lesz ott.
pokorni? naneee
navracsics? nem igazán országot vezetni való.
esetleg rogán... 2014 körül, ha addig a belvárosban kikupálja magát.
még valaki?

Elektro (törölt) 2008.12.02. 22:03:30

juszuf 2008.12.02. 21:47:12

+ 1 szavazat tőlem.

juszuf 2008.12.02. 22:04:56

corry!

Az tényleg a demokrácia győzelme lenne, ha a szadesz végre kitakarodna a parlamentből, de sajnos a biboldók ügyis összegereblyézik azt a 200-220.000 szavazatot.

Pelso.. 2008.12.02. 22:09:35

Hát, karakteres, tömény hozzászólások születtek, az biztos. Van egy olyan gyanúm, hogy többeknek nincs tükör otthon, amibe belenézhetnének néha....

Sasika, beletrafáltál a közepébe.

juszuf 2008.12.02. 22:10:39

egy szűz erő kell a parlamentbe! a mai pártok ifjabb generációi ontják magukból a semmihez sem értő seggnyalókat.
Fidesz: szíjjártó, cserpalkovics, ágh,
mszp: ujhelyi, mesterhazy, arató, török, bárándy
szadesz: gusztos, léderer
mdf, kdnp: szóra sem méltó...
MIT VÁRTOK TŐLÜK????

zsotti 2008.12.02. 22:15:40

Állítólag jövőre felmegy 4% fölé, de alja munkában mindig munkaerő hiány van. Ja 200.000 Ft körül van a nettó minimálbér.
Itt szinte csak bevándorlók vannak. Inkább túl nyugis.
Nem csoda, hogy az extrém sportok itt születtek...

kenedy01 2008.12.02. 22:19:30

nyomorék maszoposok

zsotti 2008.12.02. 22:27:39

Milyen fasza érzés lesz a szlovák határon Eurót váltani. Még 30 nap. megyó 2007-2008-ra tervezte a Magyarország-i bevezetést. Még ő sem számolt ferivel.

madz 2008.12.02. 22:29:13

tudom, hogy utópia, de egysszer be kellene vezetni az iq-alapú cenzust a választójogban. az itteni kommentelők nagyrésze sajnos nem lenne szavazóképes...
igaz, a szavazópolgárok meg állnának hülyén, hogy akkor most kire, mert momentán egyik párt sem tekinthető kompetens, következetes ideológiát és követhető gyakorlati intézkedéseket követő csoportnak...

Lollipop (must mistake me you're the sucker) 2008.12.02. 22:34:53

vityáék most áldják a szerencséjüket, és úgy is kell. ha feri egy stratéga 2006-ban "tényfeltár", és tesz egy "tessék urak, jöhettek" gesztust - akkor aztán baszhatná magát a fidesz örökre. ha a szociknak van egy pirinyó esze (és túllátnak a rövidtávon) vagy megkérdeznek valakit aki ért hozzá (és nem csa a honi viszonyokra tekint), úgy bukják be 2006-ot, hogy még torockai és budaházi mélyhülye rajongói is megnyalják egymás tíz ujját. és 2010-ben váo kambek.
tessék fletónak megköszönni a nagy akarást és önbizalmat.
mellesleg gondolná a franc, hogy a "hősökterés orbán"-fanok még ma is rá-rágerjednek erre a... szövetségre.

Csaba 2008.12.02. 22:35:43

Meglatjatok, egyszeru lesz a 2010 valasztas. A kurmany felvette a nagy hitelt, 2009 vege fele lehivja, megemeli a segelyt es a nyugdijat......ezzel megnyerte a 2010 valasztast. :)

LION_heart 2008.12.02. 22:36:14

Nagyon érdekes poszt, és egyre több hasonlót olvasok, egyre több olyant hallok, akinek szintén tele van a t*ke a Fidesz t*ketlenségével.

Konkrétan a témához: Vajon akarja-e a Fidesz Fletó bukását?
Nekem volt szerncsén konkrétan, nyílvános fórumon, Balogh Zoltán ogyk szájából hallani, hogy NEM, NEM AKARJA.

BZ. a harkányi polgári körös összejövetelen elmondta, hogy a Fidesz TUDATOSAN adta a 72órás ultimátumot az öszödi beszéd után Fletónak, azt célozva, hogy akkor a MSZP összezár, és nem lesz kormányváltás, miniszterelnökváltás. Hogy miért? Ezt BZ. úgy indokolta, hogy a népnek felelősséget kell vállalnia, miután megválasztotta az MSZP-t, akkor már 4 évig "élvezze is ennek az előnyeit".

Ez nekem kicsit úgy hangzott, mintha a tisztelt Fideszesek meg lennének sértődve, hogy olyan csodás emberek hogyan is vesztehetik el már másodszor a választást, mint ők.

A másik bajom pedig az, hogy, OK, mondjuk 51% a ballibeket választotta. De mi van azokkal, a Fidezsre szavazta??? Most ők is igyák a feketelevest? Hol marad a saját válazstók képviselete? Hol marad az ország érdekeinek a képviselete?

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.12.02. 22:40:06

Minden sorral egyet értek. És ez a hozzáállás (by Fidesz) engem jobban dühít, mint az mszp rossz kormányzása.

conan 2008.12.02. 22:41:18

Teljesen egyet értek, szintén 61-esként. Sokféle ok folytán örökös jobboldali szavazó, de ez a 13-ik havi nyugdíjas dolog bennem is azt a benyomást kelti, hogy a fidesz vagy nem érti az embereket, vagy szándékosan le akarja járatni magát. Még, hogy sajnáljuk a 80000 fölötti nyugdíjasokat (egyébként, ha jól emlékszem a nyugdíjasok közel fele ennél kevesebb nyugdíjjal rendelkezik, akiket nem is érint ez az intézkedés), amikor egy pályakezdő tanár alig kap ennél többet, ezenkívül nem utazik ingyen, meg még gyerekeket is szeretne nevelni. Nem szoktam ilyen fórumokban részt venni, de ez az ügy rettenetesen felbosszantott, Először azt hittem egy-két nap után elhallgatnak, de minden nap rátesznek egy lapáttal.

LION_heart 2008.12.02. 22:46:58

conan 2008.12.02. 22:41:18

conan,

és akkor kire fogsz szavazni? Én állandóan ezen filózok, mert a Fidezsre nem kaarok, k dühös vagyok rájuk a töketlenség miatt.

Az MSZP és más b.o. "történelmi oko miatt nem jön szóba.

A Jobbik tele van hülyével.

Akkor ki képvisel engem? És még sok-sok ezer embert?

conan 2008.12.02. 22:50:19

kedves LION_heart nekem is ugyanez a bajom, bár még reménykedem, hátha észbe kapnak.

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.12.02. 22:53:30

hmm, hmm, Olyan ez, mint ha azt mondanák az eetársak, hogy Orbán ebben a nagy káoszban nem akarja pártját a földel egyenlővé tenni. Hiszen itt tényleg reformokra van szükség. És ő azt most nem meri.

Aztán szokták még azt is mondani, hogy tökmindegy kivan, de ezek már jól megszedték magukat, és így legalább nem lopják szét az országot, mint a szélsőséges új pártiak: LMP, Zöld párt. stb. (nekik még semmijük sincs.)

Aztán vannak azok, akik fasisztaveszéllyel fenyegetnek. Ezek lennénk mi a náczivadászos antifák. Nekünk minden rossz, ami nem az, ami most van. Tehát ez a blog is náczi! Meg mindenki aki itt leledzik.

conan 2008.12.02. 22:59:20

szoktuk mondani magunk között: amikor kedvező közvéleménykutatási adatok jelennek meg a fideszről, hamarosan megszólal szijjártó&co. és mindjárt visszaesnek 4-5 %-ot

LION_heart 2008.12.02. 22:59:59

@ conan

Nem úgy néz ki, mintha észbe kapnának. Ki változott a Fidesz felső vezetésében az utóbbi 2(!) vesztes választás után?

Senki.

A maszop Megyóval(!!!!), aki egy értelmes mondatot nem bírt kinyögni, megverte a fideszt. GyF hatalomra kerülésénél a Fideszes barátaimtól olyan körsms-t kaptam, h GyF LOTTÓÖTÖS a Fidesznek.

Nem tudom ERRE gondoltak?? :-(

Fütyike 2008.12.02. 23:02:28

Nos,én úgy gondolom, hogy amíg a fejekben nincs rend, és kiegyezési hajlam egymással szemben,addig nincs miről beszélni, elolvasva a kommenteket sajna a fele legalább a másik oldal gyalázásáról szól.
Ha megpróbáljátok pártatlanul visszanézni az elmúlt éveket, ugyanazokat a gusztustalan dolgokat követte el mindkét "uralmon" lévő párt.
Sajna az elvakult hívek erről azonnal egyfajta retrográd amnézia állapotában elfelejtkeznek, csak a szálkát vizslatják a másik oldal szemében,amit persze elég nehezen vesznek ki a sajátjukból kilógó gerenda miatt.
Szóval zavarjuk el a mai politikai "elitet" a piccsbe.
No de kiket is válasszunk meg?
Na inkább ezen kell vitázni, és elgondolkodni..

Szép estét, és napokat a továbbiakban :)

Robinzon Kurzor 2008.12.02. 23:16:15

Amikor Orbán határozott hangon 72 órát ad az MSZP-nek, hogy váltsa le Gyurcsányt és a nyomaték kedvéért még szigorúan toppant is lábával, akkor azért csinálja, hogy a kaotikus helyzetben nehogy kicsússzon a kormányfő kezéből a kontroll.

Azért csinálja, hogy a koalíció biztosan összezárjon.

Azért csinálja, hogy nehogy akkor és ott a nyakába szakadjon a hatalom, mert akkor rögtön kiderül, hogy mindaz, amit nagy buzgalommal hirdet, megvalósíthatatlan (itt és most).

Azért csinálja, mert ha Gyurcsányt lapátra teszik, akkor neki is komoly gondjai lesznek ...

boka · http://csaszu 2008.12.02. 23:21:40

"te is ott voltál a Nagy Imre temetésen? "

A markáns politizálásba ( markáns kommunista ellenesség ) nem fér bele Nagy Imre, mivel ő is kommunista volt, mitöbb moszkovita. Aki akkor ott volt, most nem annyira szeret rá emlékezni .

Biztos, hogy a fidex jön, esetleg egy nagykoalíció . Azt viszont elő kell készíteni kommunikációban ( pl. a képviselő úr véletlenül fogadta el a felkínált vagyonkezelői állást ) . Nagykoalíció esetén megerősödnének a szélsőségesek, hiszen nem marad " egyéb" párt , viszont a forint beerősödne, a gazdaság beindulna . Csakhát akkor mi különbözteti meg a két nagy pártot egymástól ? Hogy kommunikálnának egymással ? Minden gombot nem lehet tévedésből megnyomni !

antigonosz 2008.12.02. 23:33:58

Fentebb olvastam, hogy a Fidesznek mindenkinek mindent meg kell ígérnie, ha meg akarja nyerni a következő választást.
Pedig már az előzőt is emiatt vesztette el.
Szépen szegmentálta a választói „piacot”, és ígért mindenféléket:
1.) A nyugdíjasoknak 14. havi nyugdíjat.
2.) A vállalkozóknak járulékcsökkentést.
3.) A bérből élőknek dupla minimálbért.
Az 1.) miatt az aktív dolgozók ne szavaztak rájuk, mert nekik kellett volna előteremteni a 14. havit.
A 2.) miatt a nyugdíjasok nem szavaztak rájuk, mert nem lett volna fedezet a nyugdíjakra.
A 3.) miatt a vállalkozók aggódtak, hogy nem tudják kifizetni a béreket, illetve a munkanélküliek, akik már szimpla minimálbérért sem találtak olyat, aki alkalmazná őket.

Viszont, ha az egész kampányuk, csak annyi lett volna, hogy „Szavazz a Fideszre”, toronymagasan nyernek.

tx 2008.12.02. 23:35:07

Szerintem a Fidesz (többsége) nem akar annyira nyerni. Lopni ellenzéki pozícióból is lehet, a ki-mennyit-lop kérdése pedig nálunk amúgy is pártfüggetlen, összpolitikai konszenzuson alapszik, egyfajta kegyelmi állapot, hogy egy pillanatra lenyúljam a baloldali retorikát.

A kormányzati pozíció viszont macerás, na nem mintha az emeszpé szétdolgozná magát, dehát mégis más kibickedni és fikázni, mint a reflektorfényben állva hazudni, hogy dübörög a pannon puma.

Ha pedig nem lenne igazam, akkor a Fidesz a világ legostobább szervezete, aki beleragadt abba, hogy Medgyessy ellen hogyan veszítettek anno, paradox módon utánozva útelágozosádi ex-vezérünk kolbászos kerítéses kampányát.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.12.02. 23:43:13

Mesepárt gyerekek, mesepárt
a tökéletes emberekkel
szvazzatok rájuk...
igaz előbb meg kéne alapítanotok

boka · http://csaszu 2008.12.02. 23:43:27

"Szavazz a Fideszre”, toronymagasan nyernek. "

Igaz !

Viszont tény, hogy 2006-ban nem volt kormányváltó hangulat. 2002-ben a választások előtt 10%-al vezetett a fidex a tárki szerint. Még a választások éjszakáján is azt mondta Lendvai Ildikó, hogy azért várjuk meg a preferenciájukat eltitkolók szavazatait is, ami végül eldöntötte a szavazást. 2002-ben annyira nem merték elmondani a hovatartozásukat az emberek, hogy az már félelmetes volt ( nálunk a nemfideszes dolgozók féltették az állásukat, mert a főnök kéthete lett fideszes, eléggé véresen), volt rokonom, aki a brutál férje előtt nem merte a közvélemény kutatónak megmondani, hogy a Medgyessy-re fog szavazni. Szar világ volt.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.02. 23:49:41

boka · csaszu 2008.12.02. 23:21:40

Nagy tévedés a dolgokat így nézni. Sőt, ha megengeded, vakon szemellenzős. Akármi volt Nagy Imre múltja, amikor lehetősége volt rá, első dolga volt a magyar nép életkörülményeinek javítását keresni. Az egész ország föllélegzett. Azután jobb nem elfelejteni, hogy a fölkelt nép egy emberként őt akarta. És nem is csalódott. Amikor az egész életében követett eszme vagy népe iránti hűség került konfliktusba, népét választotta. Élete árán is. Megalkudhatott volna, nem árulta el a forradalmat. Közhely amiket mondok, mindenki tudhatná. Más érték is van a világon, mint a teli szájjal ordított kommunistaellenesség, vagy még inkább annak is csak a póza. Szeretném, ha a ma nemzetről handabandázók között legalább egy-kettő akadna, aki olyan tisztességes nemzethű magyar lenne, mint Nagy Imre volt. Volt idő, amikor a nép nálunk még valóságot is látott, nem csak hülye címkéket.

Ne tévesszen meg az, hogy az a mocsok akit valamiért miniszterelnüknek hínak nálunk, ki próbálja magának sajátítani az emlékét. Semmi kétségem, ha élne, ő vetné meg a leginkább az egész bandát.

RENDES EMBER volt. Ez számít.

Preturbányi Károly · http://www.hurut.info 2008.12.02. 23:51:38

Elég volt az újnyilas propagandából! Tájékozódj biztos forrásból: www.hurut.info !

Vessünk véget a jobbik maffiának itt és most!

étterem 2008.12.03. 00:00:36

"10%-al vezetett a fidex a tárki szerint. Még a választások éjszakáján is azt mondta Lendvai Ildikó, hogy azért várjuk meg a preferenciájukat eltitkolók szavazatait is"

Ja úgy könnyü dumálni ha megvan a valós közvéleménykutatási adat...

antigonosz 2008.12.03. 00:02:01

2002-ben a szavazatok döntő hányadát az a két párt nyerte, aki „többletadóból” ígért

13. nyugdíjat, azonnali 50%-os béremelést a közszférában, adómentes minimálbért, illetve

támogatást a tehetősek 3., 4. lakásának megvásárlásához, gázárkompenzációt mindenkinek, állami támogatást a pártközeli vállalkozóknak.

Az a párt, amelyik a kiadások csökkentése mellett adócsökkentést (18% egykulcsos SZJA) vett a programjába, ehhez a szavazók 5%-ának támogatását kapta.

Ezek után „Gyurcsány a hibás”? Vagy MI?

Roth Mano 2008.12.03. 00:02:55

boka,

emléxem 2002-re, amikor nem lehetett élni a fideszes kollegáktól és főnököktől, akik mindenáron tudni akarták, hogy kire fogok szavazni, és mért nem a fideszre, és ezt személyük elleni aljasságnak vették, és halálosan megsértődtek....

somogg 2008.12.03. 00:03:04

Szerencsere mar en sem elek Magyarorszagon, minnel magasabb a reszveteli arany a valasztasokon, annal biztosabb, hogy maradok. Szerintem ezek a politikusok semmire se jok.

boka · http://csaszu 2008.12.03. 00:03:26

"Sőt, ha megengeded, vakon szemellenzős. "

Nem szídtam Nagy Imrét ! Csak felhívtam a figyelmet a markáns politizálás veszélyeire, ami pl a fidex csapdája ( mint Mikola vagy Pozsgai, Szűrös ) . Minthogy Rákosit utáljuk ( félműveltségünk okán ) , de voltak munkásságának olyan elemei, amivel többet tett a magyarságért, mint más, tisztelt népvezér. A fidesz kihátrált Nagy Imre mögül, mert az ellenfelei elkezdték kommunkálni az életrajzát, ami nem fér bele abba stratégiába, hogy "minden komcsit szopjon le a vacogó cápa !".

Hogy rendes ember volt-e, azt nem tudjuk, de vélhetően úgy cselekedett, ahogy az érdekei kívánták ( hogy magyarország érdeke mi volt, azt ugye sosem fogjuk megtudni ).

boka · http://csaszu 2008.12.03. 00:06:12

Roth Manó ! Nálunk az új embereket eleve úgy vették föl, hogy a főnök asztalán a magyar nemzet, a trikolor, és pár mondatból kiderítette, hogy a jelölt szemét komcsi-e ( többnyire 21-24 évesek).

boka · http://csaszu 2008.12.03. 00:15:18

"Ja úgy könnyü dumálni ha megvan a valós közvéleménykutatási adat... "

Lehet, hogy igazad van !

1998 ban mszp többséget jeleztek, ezért maradtak otthon az mszp szavazók, 2002-ben is lehetett volna erre játszani, ki tudja !

Az lett volna a jó megoldás, hogy addig tart a szavazás, amíg a fidesznek nincs meg a többsége, mert a baloldali szavazók ugyis birkák, beletörödnek minden eredménybe, Torgyánt végre a duna jegén királlyá koronázzák, nincs az a sok utcai harc, az egyházi iskolák végre a méltó helyükre kerülnek, 2007-től euró váltja a milpengőt , tiszta Onánia ! Most meg pusztulat !

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.03. 00:19:31

boka · csaszu 2008.12.03. 00:03:26,

Talán valamit félreértettem. Nekem úgy hangzott, mintha elég megvetően utaltál volna rá.

Na de ez akkor is kiakasztó:

Hogy rendes ember volt-e, azt nem tudjuk, de vélhetően úgy cselekedett, ahogy az érdekei kívánták ( hogy magyarország érdeke mi volt, azt ugye sosem fogjuk megtudni ).

Úgy gondolod, hogy senkit sem vezérelhet más mint az érdek? Erős a gyanúm, hogy nem jól gondolod. És, hogy-hogy nem tudjuk mi volt az ország érdeke? Hol a kétség???? Ne beszélj többes számban! Vannak akik tudják. Mindenki tudja, akinek még maradt józan esze és érdekli az ilyesmi.

frikazojd · http://kocs.ma 2008.12.03. 00:44:20

Nekem az tetszik hogy: "4 évnyi kormányzásuk eredményei stb." 4 évnyi kormányzásuk mijei?? :D:D már értettem az eszem abban az időben, valóban volt eredmény, csak szélsőségesen negatív.. ezzel nem azt mondtam hogy a szocik istenek lennének :)

Meszaros 2008.12.03. 00:48:47

Miért beszél itt mindenki másokról? Valahogy úgy néz ki, hogy mindenki tudja ki baszta el, ki a barom, ki a segg, ki a hibás, ki a hős a megmentő, szóval mindenki beszél valakiről, mintha maga nem lenne részese ennek az egésznek.
Szívesen olvasnék egyes szám első személyű írásokat, pl: egy utolsó mocsok gané vagyok, mert szarok az egyetemi oktatásra csak a papír érdekel mert akkora fasz vagyok, hogy még mindíg elhiszem, hogy csak diplomával a zsebemben lehet érvényesülni - vagy: kik tartják életben gyurcsányt? hát pl Én, mert inkább szavazok félhülye szocikra, mint a habzószájú retardált fasiszta fideszre, mert fosok, mert Nyúl Béla vagyok, mert ahhoz is hülye vagyok, hogy körülnézzek és keressek olyanokat akikre szavazni lehetne, mert félek egy ismeretlen harmadik erőre szavazni, mert magam sem hiszek semmiben, abban meg pláne nem hogy valami sikerülhet is........
Szóval, hajrá, lássuk az Ökritikát.

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.12.03. 00:49:00

@Part tatlan

Te egy akkora náczi vagy, hogy rögvest teli lett a gatyám! Még hogy szegény zsidók miatt tartatok ott, ahol tartatok. Még jó hogy van Mazsihisz, és még jó hogy van email címük, azonnal önkéntes levélírásba kezdek, megírom mekkora lett már megint a nácziveszély. Pedig még csak a hét elején járunk.

Azonnal határolódjon el mindenki ettől a kukagyújtogató focihuligántól!

Javaslom legközelebb kétszer is gondold meg a zsidózgatást, kirekesztést, dunábalövést! Fogadjunk, hogy egész nap, szűnni nem akaró lendülettel bakancsban fől-le masírozol rémisztgetve az ártatlan békés járókelőket.

hamu 2008.12.03. 00:49:40

Na, Part tatlan, neked kurva szar lehet. Ha már nagyon el vagy keseredve, vedd elő Kövér kötelét.

kulalak 2008.12.03. 00:58:51

Szerintem a FIDESZ a torvenyesseg hatarain belul mindent megprobalt, hogy megszabaduljon a 2006-os 'gyoztesektol". Az ultimatum idejen szerencsetlen dolog volt, hogy nem lehet mar sztrajkba hivni az orszag nepet mert a multik kezeben van a keresok hada. Bezzeg a taxis-sztrajk idejen! Kivonulnak minden reggel, elhazudott valasztasokkent marad meg a torikonyvekben a 2006-os, joggal. A maszop belso erkolcstelensege mindennel melyebb. Pedig milyen egyszeru lett volna Kiss Peterre vagy Bajnai Gordonra valtani. A maszop tagsag, ok is felnek?
Ja, persze Fodor ur is. Bekerulhetett volna o is tortenelemkonyvekbe ha megnyomjak a gombot szeptemberben, oszoljon a parlament. Nincs merszuk. Fidesznek meg nics torvenyes ereje. Remelem a 2010-es szlogen "Egyszeruen szavazz a Fideszre!'

Meszaros 2008.12.03. 01:03:16

Part tatlan.
No, az olyan barmok miatt veszít a Fidesz, mint Te. Személyed tökéletes megnyílvánulása annak, ami miatt az ember hátraarcot vesz azonnal ha véletlenül elgondolkodik azon, talán a Fideszre is lehetne szavazni. De hála neked, kijózanítod az ember kitörlöd párás szemem, ha véletlenül elérzékenyülnék Ovi gondolataitól.

bákkéjk 2008.12.03. 01:38:47

Ami itt zajlik, és a hozzászólásokat olvasom, itt tényleg más megoldás, mint lelépni.. Nemcsak a politikai vezetés, hanem a katasztrófális antidemokratikus és non-toleráns társadalmi morál miatt.. Fel kéne ébredni.. Csak sajnos ahogy elnézem az oktatási és kultúrális rendszert ez az ország halálra van ítélve. A cigánykérdésre ki se térek. (Németországban a törökék legalább dolgoznak és beilleszkednek)

Balkán, nem több, nem kevesebb. Az emberek leszarnak mindent és mindenkit, majd sírnak.. Emo ország.. Kedvencem az abszolút felesleges dolgokon történő vitatkozás.

Az ember hazaér munkából, foglalkozik a gyerekkel (vagy nem.. gyermeke elkallódik, elhülyül, és ugyanolyan vadítható lesz, mint most az átlagpolgár), és már várja a napi betevőt a tvből.. (nem színház, nem olvasás, kimozdulás meg séta, meg beszélgetés szomszédokkal, teázás, közös grillek stb).. hanem LEÜL A TV elé, és nézi.. nézi.. nézi.. és hall.. néz.. hall.. elhisz, mert sokat mondák.. elhisz.. néz.. hall.. elhisz.. (HírTV, Echo, ATV, TV2, RTL stb..)

Más esetben fórum.. a néz.. hall.. elhisz után nekiront másiknak, ami ellenkezik azzal, amit elhitettek vele.. Tökéletes recept a kihaláshoz.

Pont ezért nem voltam szavazni 2006ban, mert már nagyon fájó ami itt zajlik, hogy az emberek ilyenek. Ha ilyen a magyar szellem, akkor nem kérek belőle.

Ezt a morált sem a Fidesz, sem az MSZP, sem a Jobbik, sem a Gárda és a Jóisten sem menti meg.

"Dögöljön meg a szomszéd tehene is"

Dr. Kocsis László · http://naczivadasz.blogspot.com/ 2008.12.03. 01:43:56

Kósa szimpi?

És azt hallottátok, hogy meg nem erősített információk szerint Kósa veri a gyermekeit és folyamatosan terrorizálja feleségét?

És azt hogy egy nevét elhallgatni kívánó úriember állítja szíjjártóról, amint látta a köztudottan kokain függő Krakkó Ákossal együtt betépni ?

Nem? Pedig biztos igaz, hogy ha ennyien mondják csak van benne valami.

antiglobe 2008.12.03. 02:33:57

Hogyne akarna nyerni az Alcsútdobozi Nagyontisztességes Jóember!
Ezenkívül gyakorlatilag semmi értékelhető cselekedete/irányultsága nincsen.
Az hogy hülyén csinálja (sokszor nemzetrontást határoló módon) az egy másik dolog.
A többiek se jobbak...

Értelmes ember lelép innen, ha teheti. Mindegy mit mondott a Nagyorrú Nyakigláb Zombi. Ebben esetleg még igaza is volt :-)))

Ez az ország a szarjankó politikusok nélkül is egy nagy rakás hulladék, a népünk meg meg van rohadva. Nincs miért itt maradni.

Gubacs 2008.12.03. 03:16:42

"Németországban a törökék legalább dolgoznak és beilleszkednek"Hol is van ez a Nemetorszag pontossan? Mert amelyiket en ismerem az nem ilyen.

ingyenmedve 2008.12.03. 05:33:55

Gyurcsány oszlopa a fideXXX -ki nem tudja. De fogja is a Gyurcsányi Komunikáció. Sokan kutatják, mi atitka ennek azistenien tökletes kommunikációnak. Azon kívül, hogy a 374 legjobb sajtós tévés kilóra meg van véve, lásd Bérmackót (Persze bonyis ez a megvétel, mert a megvetteknek hariznia is kell, nem csak simán nyalni, hanem light half contact harikállani is, ugye, a sima szopás-nyalás unalmas, lejárt a médiaháború idején..)
Azon kívül azért nyitnak újabb-s-újabb bizalmi biankócsekkeket Újpolgárosító & nemzeti Ferkónknak, mert ha nincs Ferkó, gyönnek a pomogácsok, gyönek a pomogácsok. Pedig hol vannak a pomogácsok közben? Hát itt, a nyakunkban, (URH-ve el...)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.03. 05:56:07

Kb. 10 indulattól fröcsögő, mosdatlan szájú kommentet kimoderáltam, lehet utálni a Fideszt, Orbánt, az MSZP-t,bárkit, akár engem is, de normális hangnemben.

A Nép,
nem voltam ott, éppen érettségiztettem, a feleletések szünetében viszont néztem a tv-adást, azt a beszédet sosem fofom elfelejteni.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.03. 05:58:26

Bocs, túl korán van: feleltetések; fogom.

Horizont 2008.12.03. 06:48:46

Be kell látni nagy baj van a pártokkal,a politikusokkal, de a néppel is!

Azhát 2008.12.03. 07:27:08

Én sose értettem ezt a "nyugdíjas úgyis a szocikra szavaz"-dolgot... Igaz én falun élek, de itt az összes nyugdíjas kemény jobbos, templombajáró stb. stb.

Eszerint a városi nyugdíjas a szociszavazó???

ekeke 2008.12.03. 07:35:13

Egyáltalán nem árt ha a nyugdíjasok most elgondolkodnak azon hogy mire is mentek az MSZP
vekig súlykolt "a Fidesz elvette a nyugdíjasoktól a 19 ezer forintot" című lózungjával .
És mehetnek lendvai ildikó nagysosasszonyhoz újabb 19 ezer forintos "csekkekért".
Mert " Magyarország többet érdemel".

tutajos77 2008.12.03. 07:35:43

Antiglobe:

"Ez az ország a szarjankó politikusok nélkül is egy nagy rakás hulladék, a népünk meg meg van rohadva. Nincs miért itt maradni."

Igen, igazad van, de sztem a nép nincs "megrontva", ez hülyeség. Ki rontotta meg őket? A komcsik? :D Muhaha. A manók? A törpök? Senki...saját magunknak köszönhetünk mindent, de máig is csak a rinyára futja... Szerintem a komcsik csak következmény volt, mármint, hogy hatalomra kerültek és 40 évig úgy maradtak - a komcsik előtt sem volt ez az ország egy szuper hely, ennek ellenkezője csak mítosz, estimese gurgulázós macikával...
Nézzél körül ma. 20 éve volt a rendszerváltás, ennyi idő alatt felnőtt már egy fiatalabb generáció és????? Jobbak, toleránsabbak, okosabbak az ebbe tartozók? Nagyszart...eltaposósdiból és csalásból jeles ez az ország, minden másból elégtelen és ezért van most Gyurcsi meg Orbi - ez két fasz kb. lefedi az ország 90%-nak igényeit és életképét - telített a piac 20 éve és így is marad még 20 évig. Brrrrrrrrr. Undorító hely ez. Sajnos annak van igaza aki azt mondja: el innen.

parlamenter 2008.12.03. 07:36:00

sasika! Tök igazad van, sajnos én úgy látom a dolgot, h a fidesz valóban nem akar már semmit sem. Annyira, de annyira szánalmasan politizálnak, h ez ismét előrevetíti az utolsó pillanatban elvesztett választások rémképét számomra( lsd. 2006). Én ebben az esetben menekülni fogok ebből az országból, valszeg az addigra már svájcként élő szlovákiába.
S az iagzi katasztrófa nemcsak ez, hanem az, hogy a Fidesz és Orbán képtelen felismerni: amennyiben nem fejezik be ezt az eszetlen, minden pillanatban csak a nyugdíjasok seggét nyaldosó politikájukat, akkor épeszű bérből-és fizetésből élő alkalmazott ill. vállalkozó nem fog elmenni szavazni. Ennek az eredménye pedig az lesz, hogy a mszp mellett az alternatíva csaka Jobbik lesz. Ezt a folyamatot nap, mint nap tapasztalom a környezetmben, meglepődnék, ha a Jobbik 10% alatt maradna az EU választásokon.
Kinek lesz ez jó? A gyurcsányinak egyedül. Ezért nem készülnek semmilyen kampánnyal, de meglátod: jövő június 9. után az ország semmi másról nem fog hallani, mint az immár valóban manifesztálódó jobboldali/fasiszta veszélyről.
Képtelen ezt Orbán Viktor felfogni? Vagy nem is akarja?

janos 2008.12.03. 07:36:36

Sasika! Nem mondom beletenyereltél rendesen a közepébe!Na kezdjük:Orbán 1989- ben szépen beszélt,- na és? Annak közel 20 éve, és lassan már 2009 van! Nem elmerengeni kell hanem kidolgozni egy programot és gyerünk, meg kell mutatni! Kit érdekel hogy mit mondott, hol mondta ,miért mondta! Az már a mult! Javaslom gondolkozzanak el, ki, mit és hogyan rontott el a Fideszben!Tudom, fiatalok, tapasztalatlanok-de az nem mentség a magukat politikusnak nevezö "titánoknak",hogy közben hülyeségeket beszéljenek,okoskodjanak, és néha demagógok legyenek!De ami a legrosszabb-fenyegetnek és felelőségre vonást kiabálnak!Mert a szocik lopnak! A visszakérdezéskor --szölö-bánya-12 állami gazd.felcsut, stb,stb--pedig néme csend és szöveg másról,- mert "mindenkinek joga van hülyének lenni!" Aztán ott van a hitelesség kérdése:-rosszabbul élünk mint négy éve(-a fidesz vezetöire ez igaz volt, de a választókat kell meggyözni, vagy nem?).Mikolát hagyjuk mert ő egy idözitett bomba(eü-biznisz, testvér kitüntetés,Kökény- projekt, stb,stb). De emlithetném a "Torgyán-kalapja" nevü kisgazda pártot, akik több kárt csináltak, mint bárki 30 éve!(röhelyes cseresznye,"rokonokat a vezetésbe" jelszó,szabadi-ügy, stb,stb!Aztán a vezérkarról pár gondolat:-csak és kizárólag Orbánra korlátozódik a Fidesz.Mert vannak emberek(mint máshol más pártba is--de minek!)Kövér kötelezett(bár nem ezt mondta konkrétan-de nem felejtik el neki),Tomika elcsesz mindent (a keresztyén élet hangoztatója nem is keresztyén, életvitele pedig.......)Szijjártó meg mindig egyet fuj, mint akit felhuznak.Miért abbol áll a fö mondanivalója--hogy a kormány hazudik, a szocik átverik a népet, és mindenki hülye csak ő nem!Ezt tudjuk!De ezenkivül el tud még valamit mondani magától, a fideszröl és arról hogy ők mit tennének!?Cserpalkovics pedig nulla!Sasika! Tudod ha egy üzlet nem megy,akkor nem a butorokat kell kicserélni, mert nem ők a hibásak, hanem a qrvákat! Értem én --nincs kire!! Na itt van a kutya elásva, mert Viktor és hü talpasai most döbbentek rá, hogy nem az Eu-ban, Amerikában lehet és kell megnyerni a választást-hanem itthon! Leszarták a vidéket, pedig állitólag itt is emberek laknak( nem azért mert én állitom). Lehet szépeket, nagyokat mondani-de más a tv-ben és más élöben hallani és látni!De lehet hogy későn?? Lehet! Akik ezt előre látták, azok már máshol vannak-Kósa, Rogán,stb,stb-aki pedig mellét verte az most pofára esik, és néz mint maci a málnásba!Hirtelen csak ennyit akartam mondani. Ja és még valami-ilyen állapotban Viktort nem is biztos hogy érdekli a hatalom--pénze megvan, külföldre utazgat,és nincs felelőség rajta,rajtuk!Kényelmes és ugyanakkor biztos, jól fizetö állása van-és marad is! Marad is?

jobbkozep 2008.12.03. 07:40:28

Két rövid comment a cikkhez, alapvetően egyetértek az írójával:

1. Elegem van és szerintem sok polgártársamnak is, hogy x millió (mindig vátozik a szám, de egyre több lesz) nyugdíjassal nem csak riogatják, hanem zsarolják az országot. Fejezzük be a tizennemtudományhanyadik-nyugdíjazást. Az ország teljesítőlépessége ezt nem engedi meg. Valljuk már be végre.

2. A fidesz szóvivő megszólalásai csak egyre jók, rontani a fidesz választási esélyeit. Jobboldali emberként mondhatom, hogy még egy olyan emberrel nem találkoztam, aki szimpatizált volna vele. Még egyszer mondom, a jobboldali gondolkodású ember gondolják így. Nehéz lenne eldönteni, hogy ki a szimpatikusabb: a fidesz szóvivő, vagy a vele majdnem egykorú "sokattapasztal" új közlekedési miniszterünk. Szerintem adjuk át a hatalmat a végzős egyetemistáknak. Velük biztos jobb lesz!

Vilámközösülés 2008.12.03. 07:47:22

Magyarország legnagyobb tragédiája, hogy a választási lehetőség:Orbán vagy Gyurcsány ?
Sokszor eszembe jutott, hogy egy fejvadász céget
kellene megbizni, hogy keresse meg Magyarország
új miniszterelnőkét: aki 25-30 év közötti két diplomával rendelkezik az egyik egy világhirű egyetemen /nem itthon/ szerzett közgazdász diploma. A kor azért lényeges, hogy olyan fiatal legyen, aki nem az előző rendszerben szocializálodott a márkás közgáz diploma azért, hogy felül tudjon emelkedni a hazai a szarnál is szarabb makroökonomiával foglalkozó állítolagos "kiváló szakembereken".

Barnabás 2008.12.03. 07:56:43

sasika61!
Gyurcsányt a jog tartja hatalmon.Amikor 2006.ban az átvert,hiszékeny tömegek megválasztották,törvényesen került hatalomra.Jelenleg leváltani szinte lehetetlanség,ha párttársai nem akarják.Azok pedig nem akarják,mert zsarolja őket-van mivel-és féltik zsiros állásaikat.Ezt a fickót,sajnos 2010-ig el kell viselnünk,akkor majd elégtételt lehet rajta venni.A Fideszt félig-meddig megértem,ebben a sz..ban senki nem szeretne kormányrakerülni.

Manyizga (törölt) 2008.12.03. 07:58:41

Sasika írta: "Az aktívak többségének pedig elege van abból, hogy itt csaknem minden párt négertáncot lejt a nyugdíjasok körül, kegyeik elnyerésére,"

Mélységesen egyetértek. Nekem ne jöjjön senki azzal, hogy "te is leszel nyugdíjas!".

1, sajnos nem biztos, hogy nyugdíjas leszek
2, addigra elköltik a már befizetett nyugdíjjárulékomat másra
3, MOST akarok jobban élni és szórakozni, amíg aktív vagyok. Nem nyugdíjasként akarom az aquaparkokat és sícentrumokat látogatni, amikor már mozogni is alig tudok majd. :) Az a párt, amelyik azzal kampányol, hogy a nyugdíjasok kedvezményeit és jövedelmeit visszább fogják az aktívak javára, megnyerte a szavazatomat.

(Jelenleg egyikre se fogok szavazni.)

biringó 2008.12.03. 08:01:26

Sajnos ebben az országban kezd politikai evidenciává válni, hogy amelyik párt szembemegy a nyugdíjasokkal, az választást nem nyerhet.
2002-ben, a kampány idején, talán emlékeztek a "nyugdíjasok 19e forintja" kezdetű mszp-s demagógiára.
Tudtommal (és ez közvetlen információ) OV egyik tanácsadója azt javasolta, hogy a fidesz ígérjen 25 ezret: OV erre elmondta, hogy az ország gazdasági ereje ezt nem engedi meg. Az illető tanácsadó erre így reagált: akkor bukta -- és bejött...
A legrosszabb az, hogy ebben az országban a politikai vezetés mintha megtanulta volna, hogy az aljas szavazatvásárlás (hitelből, a fiatalok és az adófizetők terhére) eredményt (biztos eredményt) hoz.
Az aki dolgozik, adót fizet és gyereket nevel (akik még nem szavazhatnak...), az semmi jóra nem számíthat. 2002-ben ott voltam a Kossuth téren: ott volt sok százezer fiatal - arra gondoltam, hogy aki ezekkel szemben akar itt valamit (az MSZP a nyuggerekkel), az nyerhet, de gazdaságilag tönkreteszi az országot. Sajnos a dolog bejött.
Azt hiszem a fidesznek akoor és azóta világossá kellett volna tennie, hogy mit és kiket képvisel: nem pedig a néppártiság leple alatt mindent és mindennek az ellenkezőjét állítani, képviselni....

Azhát 2008.12.03. 08:02:14

"A Fideszt félig-meddig megértem,ebben a sz..ban senki nem szeretne kormányrakerülni."

Mert akkor dolgozni kéne végre? :)
Az tényleg szar lehet... félig-meddig én is megértem a fideszt, hogy rühelli a munkát...

Atesz 2008.12.03. 08:25:48

A Fidesz mindent elkövet,hogy esélye se legyen választást nyerni.A lózungok persze mást hirdetnek,de alapvetően elhibázott a politikájuk.Próbálnak Gyurcsányra licitálni;hát nem elég hülyeséget tesz az egyedül is?!Legyen 14-ik,majd 15-ik havi nyugdíj,osszunk mégtöbb családi pótlékot,segélyt,fűtéstámogatást boldog-boldogtalannak,utazhasson a bérből és fizetésből élőkön kívül mindenki ingyen,blablabla...Valahogy mindkét párt az inaktív,csak pénzt követelő réteg kegyeit (szavazatait) keresi,azokat,akik őket eltartják jó magasról letojják,új és új adókat,járulékokat vetve ki rájuk.Mert ez a kőgazdag réteg,adózzanak a marhák.És egyik párt se tesz lépést a megszámlálhatatlan önkormányzat,képviselőtestület radikális csökkentése felé,pedig ezzel min. 500milliárdot lehetne megakarítani.De nem:ők megegyeznek a 15%-os adójukról.Ez vicc,mindenki más 36%+járulékok adózik.Gátlástalan,farizeus tányérnyaló siserehad mindkét párt (mert valójában kétpártrendszer van),az adófizetők belefásultak a politikai kilátástalanságba.A gazdaságit nem is említve.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.03. 11:29:51

Azhát 2008.12.03. 08:02:14,

Bocsánat, a viccen túl, ezt nem lehet megérteni. Még kérdésnek sem volna szabad ilyen értelemben fömerülnie, pedig sokan azt képzelik ennek értelme is van, sőt bölcsesség így nézni. Hogy amikor rossz a helyzet, akkor az normális lehet, hogy az ellenzéknek ne legyen kedve átvenni az irányítást, mert túl nagy munka meg felelősség. Nincs az ilyen gondolkodásnak semmi létjogosultsága. Ha egy politikai párt így nézné a dolgokat, föl kellene oszlatnia önmagát. Pártok (máshol) nem öncélúan vagy éppen a meggazdagodás kilátásáért léteznek, hanem mert azt keresik, hogyan járulhatnak hozzá nemzetük sorsának javításához. Ne fogadjuk el az abnormálist normálisnak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.03. 11:31:37

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.03. 05:58:26

Ugyan! Nézd meg az én melléütéseimet! Ha mindegyikért elnézést kérnék, kénytelen lennél kitiltani, mert másokat alig lehetne látni.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.12.03. 11:54:46

A tisztelt posztólónak igaza van. Kire is szavazzunk? Van megoldás, lásd alább:

Ezennel bejelentem, hogy kellő támogatás esetén megalapítom a Jövő Magyarország Pártot.

Programom néhány eleme (a teljesség igénye nélkül)

-Büntető törvénykönyv drasztikus szigorítása, pl

1. Lopás, csalás, sikkasztás bcs esetén letöltendő börtön.
2.Nagy értékű csalás, sikkasztás, közpénzzel való visszaélés esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása

- ELSZÁMOLTATÁS

1. A 2006 őszi rendőri brutalitás tetteseit felbujtóit, emberiség elleni bűncselekmények gyanujával történő bíróság elé állítása
2. Nem adózott jövedelemből szerzett vagyonok teljes elkobzása

-Szociális juttatások átalakítása

1. Bármilyen szociális támogatás, kizárólag a korábban megfizetett közterhek (adók, járulékok) arányában jár

-KÖZTEHERVISELÉS

-Nemzeti érdekeket képviselő kül, és belpolitika


Tagjelöltek, támogatók, aktivisták jelentkezését a
jovomkukacciromail.hu címre várom

nevető harmadik 2008.12.03. 14:26:17

Hajjaj tüntetésszagot érzek a levegőben :D Kiváncsi vagyok mikor adtok OV-nek 72 órás ultimátumot a lemondásra :D Aztán jöhet a fidesz székház lerombolása :D

csak vicc volt amúgy ne vedd magad túl komolyan ;) mert nem vagy az :D

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.03. 14:54:54

Érdekesek voltak ezek a hozzászólások, összességében jelezték, hogy a Fidesszel való elégedetlenség meglehetősen gyakori élmény még a velük szimpatizálókkal körében is. Remélem, nem ezzel a tempóval fognak nekivágni a választásoknak.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.12.03. 15:17:22

Vilámközösülés 2008.12.03. 07:47:22,

Ekkora melléfogást! Mintha szakértelmen múlna. Iszonyatosan téves, mert, mégha biztos nem is tudatosan, de mélyen antidemokratikus megközelítés ez. Itt lehet olvasni a témáról olyasmit amit gondolok:

mn.mno.hu/portal/586058

VLaci · http://docs.google.com/View?docid=d9mtbgt_15cdthgwcz 2008.12.03. 18:58:19

Sasika!

A nyílt sértegetések okán kissé erősebb moderálásra lenne szükség!

Mivel én ehhez a témához nem szóltam hozzá, talán ez objektív véleménynek tekinthető.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.03. 19:11:31

VLaci,
átgondolom.
Már itt is jeleztem egy beírásommal, hogy kb. 10 kommentet acsarkodó, gyűlölködő, anyázó stílusa miatt kimoderáltam, de lehet, hogy még följebb kellene vinni a lécet.

boka · http://csaszu 2008.12.03. 21:33:05

"Nem adózott jövedelemből szerzett vagyonok teljes elkobzása"

Sőt ! A vagyon után befizetett illetékeket, adókat állam fizesse vissza a csalónak, hogy aztán annyival többet tudjon lefoglalni ! Az illegális uton szerzett javak által foglalkoztatott személyeknek (kőműves, autoszalon dolgozó , utazási iroda dolgozó stb ) azt a napját , amikor a csaló pénzéért dolgoztak ne számítsák bele a munkába töltött évekbe !

Beléptem a pártba !

pbgi 2008.12.03. 21:33:09

Pfúúú, Sasika!
Mindent leírtál, amit én gondolok az egészről. Ugyanígy érzek...

Kösz a bejegyzést!
Remélem előbb-utóbb tudatosul a Fideszben, hogy "nincs minden rendben".


Egyébként ami a legjobban zavar, hogy
1) a társadalmat abszolút nem próbálják felkészíteni egy esetleges ínséges Fidesz-ciklusra.
2) és ami ezzel összefügg: hogy a Fidesz szerint nem a társadalommal van a probléma, hanem a kormánnyal.
Jelentem ez nem igaz, bár könnyen eladható. Itt bizony a társadalom is rendesen visszafejlődött az elmúlt 6 és fél évben köszönhetően például az elektronikus médiumok (főként tévék) "kiváló" munkájának. Az oktatás egyre inkább lezüllesztve, ügyeskedés megy mindenhol.
Itt a társadalom is nagyon mély ponton leledzik, nem mellékesen ez a kormánynak is köszönhető.
De ha visszajönne a Fidesz, nem szabad úgy tenni, mintha minden folytatódna ott, ahol 2002-ben abbamaradt.

boka · http://csaszu 2008.12.03. 21:37:28

"Nagy értékű csalás, sikkasztás, közpénzzel való visszaélés esetén akár életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása"

Legyen elég a gyanú is ! Ha bevesz a buliba, akkor természetesen " a kapitalista világrendszer értékrendjének megfelelő ügyletté" nyílvánítjuk

boka · http://csaszu 2008.12.03. 21:51:05

"De ha visszajönne a Fidesz, nem szabad úgy tenni, mintha minden folytatódna ott, ahol 2002-ben abbamaradt. "

Lehet, hogy 1990-ben sem kellett volna Horthy-tól indulni ? Nem tudom, de már mindegy is !

VLaci 2008.12.04. 10:03:00

"Nem adózott jövedelemből szerzett vagyonok teljes elkobzása"

az1990-es évek végén dolgoztam egy helyen, ahol alapbérre voltam bejelentve, a valóságban olyan 120-140 ezer között kerestem. Egy darabig csönben voltam, de egy idő után szóvá tettem a főnökömnek, hogy azért szeretnék majd nyugdíjat kapni. Mondta, ha nem tetszik, szedhetem a sátorfámat.

Elmentem a TB-hez, és elmondtam a dolgot. Az ügyintéző azt a tanácsot adta, ha nem akarok munkanélküli lenni, hagyjam a fenébe az egészet.

Nem nyugodtam bele, feljelentést írtam az APEH-hez.

Erre a főnököm kirúgott. Az APEH kb. 8 hónap múlva kiment "egyszerűsített ellenőrzést" tartani, gondolom ennek az a lényege, hogy a feljelentőt a vizsgálatból gondosan kizárják, mert engem ki se hallgattak, oda se hívtak.

Majd kaptam egy határozatot, miszerint az ellenőrzés során szabálytalanságot nem találtak (persze, hogy nem, mert a szabálytalanságot nem dokumentálta a főnök), és ezek után büntetési következmények nélkül már nem nyújthatok bevalláshelyesbítést.

Na most van ezen a fórumon olyan hülye, aki ezek után bevallotta volna (a saját kontójára), hogy nem 17ezer forintot keresett, hanem 120 fölött?

Na ugye!

Na most, az "átkosban" még ehhez hasonló sem volt elképzelhető, ezért az tisztességesebb rendszer volt, mint a mostani.

Ezek után aki arra bíztat, hogy legyek becsületes adófizető állampolgár ebben a szemét kapitalizmusban, azt körberöhögöm.

VLaci 2008.12.04. 10:03:53

Bocsi! Nem alapbér, hanem minimálbér!

VLaci 2008.12.04. 10:12:08

Ha értesítettek volna a vizsgálatról, tanúkkal tudtam volna bizonyítani, hogy nem 6 órát dolgoztam naponta, hanem 10-et, és sokszor hét végén is.

Hozzáteszem, ez a FIDESZ alatt történt.
süti beállítások módosítása