babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Bojkott Gyurcsány Ferenc ellen!

2009.02.10. 19:10 sasika61

 

A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében öngólt lő.
 
Ezt éri el Gyurcsány Ferenc is azzal, hogy bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen Bayer Zsolt írása miatt, a publicistát pedig jogi-etikai eljárás elé akarja állítani.
 
Nem veszi észre, hogy valójában már lejárt az ideje, lassan a bíró lefújja a meccset. Nem érzékeli, hogy az a néhány száz ember, aki rajongójaként még megjelenik a blogján, csaknem kimeríti a vele egyetértők halmazát. Nem látja, hogy személyisége, kormányzati „teljesítménye” oly mértékű ellenszenvet keltett már a társadalom egyre szélesebb körében, hogy kapkodásán a közönség legjobb esetben is csak nevet kínjában, de egyre többen átkozódnak, és cserét követelnek, még akkor is, ha a mérkőzésből egyébként sincs sok hátra.
 
A Magyar Hírlap cikkétől, annak hangnemétől, tartalmától teljesen elvonatkoztatva az fog történni, hogy ezek után olyanok is meg fogják venni a lapot, akik eddig tartózkodtak tőle, pusztán amiatt, mert a gyűlölt miniszterelnök bojkottálja. Azok is Bayer mellé fognak állni, akik egyébként viszolyognak a publicista néhány kitételétől. Az állami vállalatok, intézmények eddig sem hiszem, hogy tömeges előfizetői lettek volna a Hírlapnak, elég nekik a Népszabadság. Nagy veszteség emiatt nem fogja érni Széles Gábort, legfeljebb néhány millióval kevesebb hirdetési pénz jut el hozzájuk, de a lap példányszáma garantáltan növekedni fog.
 
Az már csak érdekes, de nagyon jellemző színfoltja az esetnek, hogy van-e joga a miniszterelnöknek egy ilyen bojkott felhívására? Nem vagyok jogász, de gyanús az eset.
Vajon ilyenkor nem gondolkodik el, hogy hányan szeretnék már őt bojkottálva látni?
Én mindenesetre közéjük tartozom. Holnap megveszem a Hírlapot.

505 komment · 3 trackback

Címkék: közélet magyar hírlap bojkott bayer zsolt sajtószabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr74935298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Piréz 2009.02.11. 11:02:03

Szalonnát vissza! A szalonnácik Pásztorunk botja után egyre kevésbé szalonnások. Ez pedig igen nagy probléma. Egyetlen, a médiában dolgozó szervnek sem lenne szabad nyíltan rasszista hozzászólásokat eregetni a levegőbe, akár sugdolózva, akár mutogatv…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.11. 08:51:20

Gyurcsánynak is betelt a pohár - Nekünk is ...No, végre Gyurcsánynál is betelt a pohár! Dicséretes, hogy végre nem vagyunk árván, egyedül, így pár millióan ebben az országban. Végre személyesen a Miniszterelnök Úr  is a betelt poharúak táborába állt…

Trackback: Mouse Pad 2009.02.10. 20:06:57

Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlapot reklámozza"„A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent "Betelt a pohár" című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézmény…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

memo62 2009.02.10. 19:37:57

A miniszter ellen nem bojkott kell, neki mar mentore van szuksege egy szep hatulgombolos kabattal, ami elszallitja egy kellemes gumiszobaba, ahol vegre zavartalanul elmelkedhet a haborodott otletein. Igy a mi nyugalmunk is biztositva lenne.

Mr. Acid 2009.02.10. 19:48:39

Tehát maradt minden a régiben. Aki a problémáról beszél nemPC módon, az ellenség, felforgató, s lehetőleg el kell hallgattatni. Hát gratulálok, bammeg.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 20:08:15

@Mr. Acid:
Kíváncsi lennék, van-e ehhez joga?

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.10. 20:15:26

Szerintem marketing oldalról megfizethetetlen akció volt ez, mert bennem a mai napig úgy él(t) a MH, mint szélsőségesen neoliberális újság. Na most ennek vége, garantáltam átírta Gyurcsány, hogy a Magyar Hírlap éppenséggel vele szemben, tehát csakis a demokrácia és a magyarság oldalán áll, miként erről a fentebbi trackbackben szóltam is volt. :)

Chalabre (törölt) 2009.02.10. 20:25:54

@sasika61:

"az fog történni, hogy ezek után olyanok is meg fogják venni a lapot, akik eddig tartózkodtak tőle, pusztán amiatt, mert a gyűlölt miniszterelnök bojkottálja."

Hát én nem. Eddig sem vettem, ahogy Népszabit sem, eztán sem fogom.

"Azok is Bayer mellé fognak állni, akik egyébként viszolyognak a publicista néhány kitételétől."

Bayer sületlenségeit sem fogom bekajálni eztán sem. Ő a tévedhetetlen és makulátlan macsó tele hibákkal.

"a lap példányszáma garantáltan növekedni fog."

Mi vagy te? Egyszemélyes közvéleménykutató intézet?

Nem csak fekete és fehér létezik, hanem még számtalan árnyalat, szín. Szerencsére.

Amúgy szerintem egész kreatív lépés ez Gyurcsánytól. Értékelem. Csak az a baj, hogy ilyen ügyben azonnal reagál, minden más, igazán fontos ügyben meg csak toporog egy helyben, mint egy rakás szerencsétlenség.

mbenedek 2009.02.10. 20:35:45

Én pedig naivan azt hittem, hogy az egyedi PR cikkektől (szigorúan 8mFt alatt, közbeszerzés nélkül, pl: Hócipő nőnap) eltekintve a kormányzati hirdetéseket közbeszerzési eljárások alapján osztják el az országos napilapok között...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 20:38:43

@Chalabre:
nem vagyok én közvélemény-kutató, csak magamból indulok ki, én viszont oly mértékig utálom Gy.F.-et, hogy csakazértis a megtámadott Hírlap mellé állok, mert őket kevésbé kártékonynak tartom. Sőt, ez nem is pontos: nem tartom egyáltalán annak a Hírlapot, vitakoznék néhány általam ismert cikkükkel, de összességében inkább kifejezik, amit gondolok, mint a miniszterelnök bármely megnyilvánulása.
Nem hiszem, hogy ebben az ügyben árnyalatokra lenne szükség.

Chalabre (törölt) 2009.02.10. 20:53:26

@sasika61:

Nem tudom melyik a jobb :-)? Kellő távolságból szemlélni az eseményeket, míg nem leszek érintett, vagy dacból reagálni, "csakazértis" dafke alapon felnőtt fejjel.

Chalabre (törölt) 2009.02.10. 20:56:02


Én inkább a jelenlegi politikai elitet bojkottálnám, ebben ugyebár Gyurcsány is benne foglaltatva, aki csak egy porszem a gépezetben.

surayana 2009.02.10. 21:08:09

Vegyél Magyar Hirlapot. Meg ajánlom még a Demokratát, a Virradatot, a Magyar Futárt, a Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetsége lapját, A Szabad Népet, a Béke és Szocializmust. Egyformán ostoba, szélsőséges lapok. neked jó lesz.

halihalo 2009.02.10. 21:10:19

Eddig jónak tartottam ezt a blogot... De tévedni emberi dolog...

osborne 2009.02.10. 21:11:38

ezt ide is, Gusztos Peti és az állatok:

"Csak azért nem nevezem állatiasnak (a bűncselekményt - a szerk.), mert annál jobban tisztelem az állatokat. Akik ezt elkövették: véglények. Nagyon remélem, hogy a gyilkosok hamarosan már bíróság előtt fognak felelni aljas tettükért, amire nincs magyarázat, nincs mentség. Példás, elrettentő büntetést várok" - fogalmazott a politikus a Napkelte péntek reggeli adásában.

Gusztost is bojkottálja majd Gyurcsány?

Corry 2009.02.10. 21:12:16

A cikk tartalmaz néhány hatásvadász elemet, de egyébként korrektül leírta a történteket. Én nagyon nem kedvelem a Bayer Zsoltot pont ezekért, ennek ellenére nem értem mit akar a mi Ferink.
Bayer cigányságra, mint népcsoportra nem írt semmi alapvetően rosszat, ellenben a cigány bűnözők ellen zéró toleranciát hirdetett. De azt is leírta, hogy ez oda-vissza is érvényes!

Az meg egy külön menet, hogy az állami cégek ne hirdessenek a MH-ban. Tudtommal nagyon sok adófizető van ebben az országban, aki beadta a közösbe herdálásra a pénzét adó formájában. Legyen szíves ezt a tisztelt miniszterelnök úr is tudomásul venni, mert lehet, hogy én példul a Magyar Hírlapban szeretném a ő sikertörténeteiről a híradást megkapni. (LOL)

De ha már témánál vagyunk, akkor elmondom, hogy tanácstalanul álltam a Feri attrakciója előtt: nemrég volt egy konzultáció és sajtótájékoztató, ahol kijelentette, hogy momentán nincs több pénz a költségvetésben a rendőrség számára. Azután hirtelen lett 2 milliárd. Tehát mégis van pénz...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.10. 21:16:29

Sasika, akár ki is nyomtathatnád a kuruc.infót, ugyanahhoz jutnál, mint amit a Magyar Hírlapban találsz.
Te tényleg ennyire fekete-fehérben látod a világot?
Kiváncsi vagyok milyen ..... lehetsz

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:16:43

@surayana:

Népszava, Népszabadság, Hetek , miért maradt ki?

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:17:51

Egyébként Bayer Zsóti kiizzadta végre élete első jó írását , és most basztatják ... :D Gyurcsány meg biztos így kompenzálja a saját kapcsolat.hu -s cigányozását.

halihalo 2009.02.10. 21:21:31

sasika61. Te tanár vagy, ha jól emlékszem. Calam-ot idézve, hogy láthatja egy tanár ennyire fekete-fehérben a világot? Az lenne a feladatod az iskolában, hogy a dolgok minden oldalát megmutasd, nem?

S. Annyi 2009.02.10. 21:24:54

@surayana: A demokrata hol száélsőséges, koma? Mondj rá egy okot.

Roth Mano 2009.02.10. 21:25:14

"oly mértékig utálom Gy.F.-et, hogy csakazértis a megtámadott Hírlap mellé állok"

azonos szinten vagy a konyhasnenivel.

Ppix 2009.02.10. 21:25:28

Jaj, sasika drága a legnagyobb ostobaság amit csinálhatsz, ha magadból indulsz ki. És ez mindenkire igaz, nem csak rád. Az emberek nem pont olyanok mint te.
A nagy többség nem azért vesz lapot, mert azzal majd jól keresztbetesz a rohadt Gyurcsánynak. Azért vesznek, mert jó és tetszik. Biztos lesz egy kis kurucos ellenhatás, de ebből lap hosszútávon nem él meg.
Akik eddig azt gondolták, hogy a Hírlap szar, ezután is azt fogják gondolni.
Az meg ugye senkire sem vet jó fényt, ha csak azért vesz meg X lapot, mert az egyik vezér ajánlotta (Viktor anno manem és demokrata), vagy esetleg el akar tiltani tőle. Ez a birkák útja, bár mondjuk nem kevesen járják...

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:25:51

Ha jól értem, azt várjátok el a szerzőtől, hogy ne foglaljon állást, vegyen fel egy sem-sem álláspontot, vagy egy is-is álláspontot, vagy ne is írjon semmit.
Miért baj az, ha valaki egy adott kérdésben határozott álláspontot képvisel?
Speciel tőlem képviselheti az ellenkező álláspontot is, de hagyjuk már meg neki a szabadságot, hogy véleménye legyen!

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.10. 21:26:47

@Roth Mano: Ezt kikérem a konyhásnénik nevében!Kurcsány azonos szinten van egy faékkel!

odamondok 2009.02.10. 21:26:52

Hát vedd csak meg.

Sőt, a Jobbikra is szavazhatsz, Gyurcsány utálja őket.

Nem mintha nem kéne börtönben ülni már rég ennek a tolvajnak, de a Hírlap kapcsán igaza volt.
(Arra kéne már rájönnie persze, hogy az egészet legfőképpen ő és a haverjai indukálják.)

Utálom, hogy ebben az országban mindig be kell állni valamelyik táborba.

Laci 2009.02.10. 21:28:12

"A Magyar Hírlap cikkétől, annak hangnemétől, tartalmától teljesen elvonatkoztatva az fog történni, hogy ezek után olyanok is meg fogják venni a lapot, akik eddig tartózkodtak tőle, pusztán amiatt, mert a gyűlölt miniszterelnök bojkottálja."

Tisztelt Kolléga Úr,
ezen a mondaton is lehetett volna még kicsit dolgozni. Bocsánat, de a mondat első fele (a "hogy"-ig) kissé maszatos.

Én nem akarok elvonatkoztatni Bayer Zsolt cikkétől. Gyalázkodó, uszító szöveg, az újságírás legalja. Különösen veszélyes mutatvány, mert most sokan igazat adnak a szerzőnek. De komoly szellemi munka (vulgo: gondolkodás) nem áll a szöveg mögött. A bűncselekményt emberek követték el, nem állatok. Az újságíró hangja nem lehet egy fekvésben a Fradi B-középével. Miközben kemény javaslatokat tesz, magát megkíméli a felelősségtől. Ez az írás NEM tesz semmi fontosat ebben az egész ügyben, miközben óriási a felhajtás körülötte. Az írástudó felelősségét nem látom.

S. Annyi 2009.02.10. 21:28:34

A vadállatok nevében kikérem magamnak, hogy közös nevezőre hozzák őket ezekkel a gyilkos cigányokkal. A vadállat akkor öl, ha éhes, ezek meg élvezetből. A véglények tényleg a helyes kifejezés.

Kamatra cserélt szerelem 2009.02.10. 21:29:10

De legalább tudjuk hogy működik a szólásszabadság Magyarországon!Jó lenne ha ezt a többi lap is bizonyataná sűrűn.!Bár a Blikk főmuftit kirúgták anno amikor egy kormánynak nemtetsző cikket leközöltek,remélem most nem ez lesz mert lefosom a bokám akkor!

Rwindx 2009.02.10. 21:29:14

Na most elolvastam a kérdéses cikket, eddig nem érdekelt. Teljesen korrekt.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:29:28

Úgy is mondhatnám, hogy ha cigányt bántanak, akkor cigány vagyok, ha zsidót bántanak, akkor zsidó vagyok, és ha újságírót bántanak, akkor újságíró vagyok...

slorinc · http://sireblog.webforce.hu/ 2009.02.10. 21:29:30

Ne haragudj, de te olvastad a kerdeses Bayer cikket? Egy also tagozatos is jobbat ir, egyszeruen nevetseges, atgondolatlan szar. Szegyen, hogy ilyet egyaltalan megjelentetnek. A bojkottalas is baromsag, de ketlem, hogy ertelmes ember emiatt elo fog fizetni a Nemzetre.

Roth Mano 2009.02.10. 21:30:57

a Nemzetre tuti nem...

S. Annyi 2009.02.10. 21:31:51

Úgy is mondhatnám, hogy én vagyok Lópici Ferenc, az országhír ondója: gy. f.

Astronomy Domine 2009.02.10. 21:31:52

" oly mértékig utálom Gy.F.-et, hogy csakazértis a megtámadott Hírlap mellé állok "

Okos gyerek vagy.

S. Annyi 2009.02.10. 21:32:59

" oly mértékig utálom Gy.F.-et, hogy csakazértis a megtámadott Hírlap mellé állok "


én is :-DDDDDDDDDDDD

kenobi 74 2009.02.10. 21:33:02

Tényleg buli lesz lassan,illetve lehetne.. Az a baj,hogy már túl régóta bújnak bolsevik testvéreink a demokrácia jótékony függönye mögé,és provokációt ordítanak az igazság hallatán.Hajrá Bayer Zsolt!!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:33:24

@Laci :

Leírta a tényeket ez fáj nektek ... minek a többi rizsa? nem szeretitek, ha az igazságra fény deül most ráb*sztatok ez van.

-rizs- 2009.02.10. 21:33:36

A helyzet az, hogy ez Bayer talan elso normalis irasa. Ha eloiteletektol mentesen (tehat nem ugy, hogy: " ha a Bayer irta, akkor szelsojobbos, fasiszta, rasszista...) vegigolvassa valaki, teljesen pontosan ragadja meg azt, amit sokan erzunk. Es ezek az erzesek nem rasszistak, hanem rendre vagyok.

S. Annyi 2009.02.10. 21:33:58

Mi az a gyurcsány? Patkányméreg, kutyaeledel, vagy vécépapír-márka?

vidéki suttyó 2009.02.10. 21:34:10

Nekem tetszett az irasod, sasika61. Korombeli vagy, megfontoltnak tartom a velemenyed, öszintenek es helytallonak. Ahogy a Nemzet cikket is annak tartom.

(Az esetleges anyazo valaszokat mar nem tudom elolvasni, mert elmentem aludni.)

Jo ejt mindenkinek.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:34:34

@Roth Mano: Mindegy neki, csak fikázzuk...

nyomasek 2009.02.10. 21:35:03

@Wawel: jujjj, de az olyan librális. vagymiaszar.

S. Annyi 2009.02.10. 21:35:25

FELSZÓLÍTOM KŐMÍVES KELEMENT, FALAZZA BE GYURCSÁNY FERENCET!!!!!

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2009.02.10. 21:35:50

A Demokrata nem szélsőséges, csak szimplán szar, és bele van bújva azfidesz seggibe...

A Magyar Hírlapot nyaraláskor, amikor nem volt netem, megvettem. Még a leginkább fogyasztható volt a napilapok között, mert nem valamelyik parlamenti viccpárt demagógiáját nyomta...

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:36:19

Gyerekek, ha mindenki összekeveri a Nemzetet és a Hírlapot, akkor hogy fogunk így bojkottálni! :)

-rizs- 2009.02.10. 21:36:29

@Laci : nem, nem az. Nem gyalazkodik, nem uszit, kicsit neha haragra gerjed, ami jelen esetben ertheto, a lenyeg benne van. Legalabb egy "kollega" olvashatna profin, nem eloiteletesen.

Roth Mano 2009.02.10. 21:36:48

annyira utalom GyF-t, hogy most mar csakazertis Magyar Narancsot fogok venni.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:37:05

@S. Annyi:

Meg a többség is lásd. a 300 forint :D

S. Annyi 2009.02.10. 21:37:08

És miért szar a Demokrata? Jók az újságírók, jók a témák, stb, stb. És igazat írnak.

sztrugackij 2009.02.10. 21:38:08

Úgy látom maradt a konyhásnéni szint.Azonban szomorúnak találom hogy ilyen tanárok oktathatnak még nem kiforrott világlátással rendelkező fiatalokat.
Aki bayer egyetlen szavával is egyetért vagy mentegetni próbálja ,az én szememben szimplán fasiszta.
sasika gratulálok a diplomádhoz,de megjegyzem kevés európai országban taníthatnál ilyen felfogással.
további sikeres dagonyázást kívánok neked kis magyar posványunkban!

S. Annyi 2009.02.10. 21:39:36

Fasisztázás beindult!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!44


NÁCZISTARASSZISTA sztrugackij! Cáfolj kutya!

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:39:42

@sztrugackij: "Aki bayer egyetlen szavával is egyetért vagy mentegetni próbálja ,az én szememben szimplán fasiszta."

Egyszerű vagy, mint a faék.

peace_n_love 2009.02.10. 21:40:19

Tényleg ez az első cikk ettől az embertől (már amit én olvastam) hogy csak az tud belekötni aki szemellenzőt hord, vagy hazudik. Tök jogos a felháborodás, különös tekintettel az utalásokkal a magyar rendőrség/igazságszolgáltatás tehetetlenségére. Egy bérházban lakom, a szomszédom egy cigány család, jóban vagyunk, teljesen normálisak (na jó: hangosak a gyerekek, ki nem szarja le, nekem is van, sőt én is voltam már hangos) nem hiszem, hogy ne ítélnék el ugyanilyen mélységesen azokat akik ilyenek.
Ennyi.

S. Annyi 2009.02.10. 21:41:05

inkább leszek faék, mint cigány.

nyomasek 2009.02.10. 21:41:42

@Wawel: Wawel 2009.02.10. 21:39:42
Egyszerű embernek egyszerű a világ. Egy sima egy fordított, oszt kész a pulóver. :)

S. Annyi 2009.02.10. 21:42:18

vagy mint sztrugackij.... akkor felvonulnék piri hariban

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 21:42:55

Dehogy is! A baj az, hogy nem sokkal korábban tette meg. A Bayer féle írásoknak már jóval korábban ki kellet volna hogy verjék a biztosítékot. Ez itt nem a nyilas Magyarország. Állami pénzen ne támogassanak már nyiltan zsidózó újságot!!!! Ez Európa! Sajtószabadság van, tehát a lap jelenjen meg ha akar. De ha zsidózik, cigányozik benne valaki, akkor az nem a vélemény nyílvánítás szabadságának kérdése, hanem alapvető minimumok tiszteletének a kérdése. Ez pedig sehol sem fér bele. Szerencsére nálunk sem. Lehet utálni Gyurcsányt, ez független tőle. Senki sem fogja megvenni csak azért azt a szennylapot, mert fletó megmondta a véleményét. A baj inkább az hogy átszakadt egy sajnálatos gát, és egyre több sajtótermékben olvashatjuk ezt a szélsőséges szarságot. Ezért aztán a közbeszéd is egyre bátrabban szélsőséges. Igen is ki kell állni, és véget vetni ennek! Miért nem azon bánkódsz hogy mások ezt nem kérik ki? Hol a köztársasági elnök? Hol a fidesz? Hol az MDF? A szomorú hogy Gyurcsány is azért áll ki szerintem mert azt hiszi ezzel legalábbb pár szavazót megtart, de akárhogy is, ki kell állni!

S. Annyi 2009.02.10. 21:43:04

lenáciztad lebuziztalak. egál

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:43:10

@S. Annyi: ez a kis kukac meg a név azt jelenti, hogy annak ment a válasz... Mindegy is...

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 21:43:14

@sasika61:

Szerintem jól tette az a pszichopata pojáca, hogy állami bojkottot hirdetett a MH ellen. Azt nem tudom, hogy joga ven-e hozzá, de talán mindegy is.
Széles Gábor azt az alig több,mint egy évet a választásokig már féllábon is kibírja. Utána meg egy szavuk nem lehet az elvtársaknak, ha az új kormány majd ugyanezt teszi a Népszabadsággal, Népszavával, Hócipővel...

S. Annyi 2009.02.10. 21:44:05

most zsidózott Bayer, vagy náczizott, vagy czigányozott? Nem mind1

Corry 2009.02.10. 21:44:36

@sztrugackij:

Többek között ezt is írja a cikkében a Bayer:

"Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes! "

A tanácsodat kérem: ezzel értsek egyet és legyek fasiszta, ahogy írod, vagy inkább ne értsek vele egyet???

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:45:27

@sztrugackij:

Te hülye vagy milyen egyetértés? Bayer Zsolt leírta kivételesen a tényeket oda szarsz v.hol a sarokba az tény , arról nem nyit senki vitát egyetért e ezzel - odaszartál.

Igazából azt sajnálom mindig a becsületes jó emberek vesznek el a cigányok által a hozzád hasonló szar pl. egy ilyen dizsiben is mindjárt sunyít meg nyüszít a sarokba nem pedig a lány segítségére siet. Utólag nekiálltok minenfele okoskodni ...

Szar ember vagy. Ennyi.

S. Annyi 2009.02.10. 21:45:50

na jó éjt náczizsidócigánymagyarok! lefexem

Gyulimali 2009.02.10. 21:46:19

... Gyurcsány Ferenc, kinek nevét még Chuck Norris is féli...

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 21:48:13

Te jó ég. Hova süllyedt itt minden. Próbáljunk már meg beszélgetni, nem pedig ilyen stílusban mocskolódni.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 21:48:22

@Giga Fika: Kedvesem, ha még nem esett volna le a tantusz, az ország többek között azért jutott ebbe a morális állapotba, mert a hozzád hasonló megmondóemberek évekig megmondták, hogy kinek mit szabad mondania és mit szabad gondolnia.
Na ebből lett most elege az embereknek. És igen, az inga ki fog lengeni, és pofán fog csapni néhány embert.
De erre nem az a megoldás, hogy továbbra is hárítunk, maszatolunk, és elhallgatunk, hanem hogy végre nevén nevezzük a problémákat és megpróbáljuk megoldani.

S. Annyi 2009.02.10. 21:48:22

gyurcsány! A hőős ki csak néépének élt!

szempontpuska 2009.02.10. 21:48:35

Hűha ! namost akkor vajon mennyire fog ugrani a Magyar KampfHírlap példányszáma 8.000-ről ?

torró 2009.02.10. 21:50:12

Azért most már kezdem magam kiismerni a hozzászólók esetében.Úgy veszem ki az írások sugallatából hogy azok akik úgymond semlegesek, na ők azok akik várják hogy valaki kikaparja a gesztenyét és akkor már ő is sorban áll.És ők azok akik megvárják ha egy ember elbotlik, majd valaki segít neki , de ő ugye nem megy túl közel mert mit lehet tudni? Azon kívül mindenkit kioktatnak hogy melyik a legjobb ösvény.
Biztos hogy Ti vagytok a leg-megvilágosodottabbak?
Mondjuk a száj karate itt a legkisebb kockázatúbb.
Nem akarok én senkit megbántani, de ki nem állhatom mikor így esik neki valaki a másiknak.

doktorur 2009.02.10. 21:50:57

Nu, akkor mostantól akkor kéretik bajerzsóti, meg gusztustalanpeti mellett a fityiszt is fikázni a nagyérdemûnek:

index.hu/belfold/2009/02/10/fidesz_no_a_ciganyok_altal_elkovetett_buncselekmenyek_szama/

jujj de nempc! csípi a szemet, mi, eeftásak?

peace_n_love 2009.02.10. 21:51:07

Mondjuk ettől még nem fogok MH-ot venni az is biztos. Van saját véleményem. Maga a felvetés abban igaz, hogy miután meglépte GyF a "bojkott"-ot rá pár őrával jött a szokásos 5 multicéget behálózó céges körlevélbe az egész. Tehát olvastam.

De attól még hogy a Bayer mondta, nem színtiszta hülyeség...

(ja, és SZDSZ szavazó _voltam_) tessék, lehet agyalni.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:52:14

Egyébként olyan aranyos ez a sok "divathippi", aki maximum romákat lát bazseválni sejtelmük sincsen a cigányságról ...

S. Annyi 2009.02.10. 21:53:14

Ne olvassatzok Magyar Hírlapot!
Olvassatok Népszabadságot és Népszavát. Ki tudja, hátha eccer ti is a munkásmozgalmi temetőbe kerültök. Akkor meg én lepisálom a sírotokat. Oszt ennyi

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 21:53:46

@doktorur:

Tegnap még Ferenc elvtárs is ilyet rebesgetett ...

boj (törölt) 2009.02.10. 21:55:48

"Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes! "

Gondolod ez a sor verte ki a biztositékot Ferinél?

S. Annyi 2009.02.10. 21:57:10

Mi a különbség a cigánybűnözés és gyurcsány bűnei közt? Maga ellen miért nem hirdet bojkottot a köcsögarcú?

szempontpuska 2009.02.10. 21:57:19

@boj: nyilván kábé ennyi ami normális az egész Bayer írásban

Laci 2009.02.10. 21:57:27

Carnivora: "Leírta a tényeket ez fáj nektek ... minek a többi rizsa? nem szeretitek, ha az igazságra fény deül most ráb*sztatok ez van."

Rettenetesen sajnálnám, ha éppen Bayer Zsolt írása derített vona "fényt az igazságra". Én is Magyarországon élek, 38. éve. A hang, a tónus elfogadhatatlan nekem, mert egy valóban döbbenetes tényre épített érzelmi alapozással, huszadrangú retorikai mutatvánnyal uszítást és gyalázkodást. Állatoknak nevezett embereket, ami egy írástudótól megengedhetetlen. Mert sok embernek ökölbe szorul a keze most, és Bayer ebbe a helyzetbe kavart bele az ócska, nívótlan mutatványával. És amit dear Carnivora, írsz, hogy leírta a tényeket, ez ORDAS BUTASÁG. Bayer egy tényt kiemelt és ürügyévé tette egy hörgő írásnak. Ez fáj, az aránytalansága, hőzöngése, felelőtlensége.

Nem tudom, milyen többesbe sorolsz a "rábasztatok"-kal, a saját véleményem képviselem.

S. Annyi 2009.02.10. 21:58:54

@Laci : Állatoknak nevezett embereket,


Igaza van, de bocsánatot kell kérnie az állatoktól.

fingerbangs 2009.02.10. 21:59:08

egyre kevesebben vasarolnak ujsagokat
MH-t is
amugy is kevesen vettek es amilyen szegenyseg van (lesz) meg kevesebben fognak ilyen faszsagra kolteni csak hogy odabasszanak egy pofont ferinek (aki raadasul le is szarja)

de azert higyjetek azt hogy szamit :)

S. Annyi 2009.02.10. 22:00:40

Az, hogy vakakik embernek néznek ki, még nem biztos, hogy emberek. Azzá kell válni és annak is kell maradni.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:00:50

@fingerbangs:
Ja, papírújságot én se veszek, semmilyet se. Az egész egy elavult technológia, semmi értelme, csak a papírspamet szaporítja.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:03:08

@boj:

Ki tudja nála egyik nap adócsökkentést ígér masnap felel adót emel harmadnap meghírdet egy világmegváltó programot ... nála sosem lehet tudni.

Bayer Zsótit bármennyiszer ellehetett volna már küldeni a picsába érdekes nem tették. Most, amikor kimondja a tényeket elkezdik bagatni ... szánalmas.

Annyit ér el a sok retardált ami a kuruc.info-nál is volt ezen a hétvégén ... többszörösére emelkedett az olvasottsága. Az emberek megunják a hülyítést-hazugságokat az összes kuruc.info-s cigós hír százezer feletti olvasottságú ... és a nagyobb baj az emberek a többi marhaságra is ráfognak kattani, mert ha most igaza van a kurucnak máskor miért ne lenne címszóval ...

-rizs- 2009.02.10. 22:03:57

@Laci : legy szives, idezd ugy a velemenyeben leirt uszitasokat, de csak azokat, ahol nem ad helyet a masik oldalnak is.

Az, hogy feszeget a maga stilusaban politikai felelosseget, meg nem uszitas.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 22:05:05

@Laci : "Állatoknak nevezett embereket, ami egy írástudótól megengedhetetlen"

Biztos olvastad, hogy Gusztostalan is hasonlót nyilatkozott.
Mindig tudtam, hogy a szadeszes politikusok nem írástudók!

narratus 2009.02.10. 22:06:04

Bayer cikkét elolvastam.

1. Nem rasszista, nem általánosít, de emberileg és erkölcsileg elfogadhatatlan. A gyilkosok magyar állampolgárok még ha állatok módjára viselkednek is, akár tetszik ez neki vagy bárkinek, akár nem.
2. Ha nem magyar állampolgárok, akkor Bayer milyen alapon akarja őket bíróság elé állítani?
3. Mégis kinek képzeli magát, hogy ő döntheti el, ki ember és ki állampolgár?

4. A rendőrök lőjenek bele az őket fenyegető tömegbe? Milyen alapon? Ki is dönti el, hogy mennyire volt fenyegető az a tömeg? Egyenlő erőszak elvéről hallottunk-e már? És ha Bayer úr véletlenül keveredik egy olyan tömegbe, mely rendőröket fenyeget, és őt is lelövik, akkor mit szól majd?

5. Sajtószabadság attól nem sérül, hogy az állam sem előfizetéssel, sem hirdetésekkel nem támogat egy újságot. Attól még nyugodtan megjelenhet, ha van elég olvasója. Ami a legszomorúbb, hogy Bayernak van, túlságosan is sok.

6. Sasika, ami téged illet: az ilyen hozzáállás miatt tartunk itt, úgy kollektíve. Utálom a Fletót, akkor Ovira szavazok, csakazértis. Utálom Ovit, akkor Fletóra szavazok, csakazértis. Sőt, újságot is veszek, amelyiket kedvenc undorom utál, csakazértis. Gondolkozni, mérlegelni, önálló véleményt alkotni, azt ugyanmár minek?

Werwolf 2009.02.10. 22:07:42

sztrugackij,
ezt irod: "Aki bayer egyetlen szavával is egyetért vagy mentegetni próbálja ,az én szememben szimplán fasiszta."

Ki nem szarja le Magyarorszagon, hogy a te, vagy a magadfajta szemeben ki a fasiszta?

El lehet menni! :))

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:07:54

@Wawel: Ne haragudj hogy - de kinek mondtam ÉN meg hogy kinek mit szabad? Az a baj hogy a hozzám hasonló középutasok nem beszélnek egy jó ideje. Nem hallani normális hangot, csak ezt a szemetet. Mindenhol. A demokrácia erről szól! Hogy mindenki azt tesz és mond amit akar, addig, amíg másokat ezzel komolyan nem zavar, vagy meggyőzédésben sért. Márpedig a konstans zsidózás, cigányozás nem fér bele ebbe. Ha te az ország problémáját a masszív rasszizmussal látod megoldhatónak, akkor Te azt csináld. De én továbbra is pont nem maszatolok és hárítok, hanem kimondom hogy véresen kínos érett személyíségű felnőtt emberekenek bőrszín vagy származás, vallás alapján értékelni, megkülönböztetni bárkit is. Mert ez általánosítás. A tettek alapján az egyént érdemes értékelni - hol itt a maszatolás. Én konkrét vagyok - Bayer cikeinek jelentős része nem fér bele. Lehet hogy úgy tűnik mintha nagy bátorsággal megmondaná hogy mi van, de ő az aki igazából a legkönnyebb utat választja. És te is. Mert ti maszatoltok, és kenitek rá az ország problémáit leegyszerűsítve akárkire akire éppen jól esik. Ebben az országban alig másfél millió ember fizet a közösbe, és a másik sok millió dönti el a választásokat. Én is azok közé tartozom, aki aktív befizető vagyok, mert dolgozom mint egy állat. Nagyon idegesít hogy lassan a legszélére csúszik ez az ország, és saját meg nem lépett lépéseiért másokat hibáztat. A romák nem tavaly költöztek hozzánk Wawel. CSak most használja őket a jobbszél - egyébként profi módon - politikailag fel. És sikeresek, mert bent lennének a parlamentben,. sokan benyalják ezt. De komolyan azon gondolkozom hogy elmegyek innen, mert nem akarom ezt hallgatni folyamatosan ami itt megy. Zsidózás, cigányozás, kommunistázás, nácizás, Ez nem Európa. Én nem akarok itt adót fizetni hogy ezt a rettenetes szart támogassam. Azt szeretném hogy olyan politikusok lennének a parlementben, akik számára egy Európai minimum létezik, és komolyan felszólalnak az ellen ami itt megy! Nem helyeznek vissza cigányozó rendőrfőnököket, de kemény munkára szólítják a rendőrséget! A felháborító az hofy a miskolci eset után azt mondták hogy zéró tolerancia? Miért eddig mi volt???? Eddig lehetett szabadon lopni? Én már csak ezért is leváltottam volna azt a kapitányt!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2009.02.10. 22:08:23

Sasika! Áruld már el legalább azt, hogy milyen szintű iskolában tanítsz, az én gyerekem is a megyeszékhelyen tanul, beszélhetünk is, de ha nálatok van, akkor inkább elvinném onnan... piszok gyorsan - 1 év - elindult Nálad egy szellemi leépülés, ami "néptanítók" esetében rossz karma...

A miérteket korábban megírták. Köztisztviselőként eddig tudtalak támogatni, de most ez egy "trükkös Iván" volt, amit nem tudtam szívvel-lélekkel követni...

Eddig is csak motoros újságot vettem, meg a veteránokat... mert az igazi tények az ilyenekben vannak:-)

Indulatból sem előfizetni, de még példányszámot megvenni sem szoktam semmi másból (nem ér annyit, majd más lüke megveszi és elkérem:-)))

Wawel (törölt) 2009.02.10. 22:09:22

Szerintem a sok PC-bajnokot szorítja a cipő, mert érzik, hogy ők a felelősek ezért a helyzetért.
Az értelmesebbje megpróbál kifarolni és valamilyen párbeszédet kezdeményezni.
A sötétebbje csak a jól betanult szöveget böfögi tovább, anélkül, hogy felfogná a felelősségét.

S. Annyi 2009.02.10. 22:10:32

sztugackij! Például elmehetsz a Közel-keletre, ott a magadfajták manapság kurvára tiszteletben tartják mások jogait. Embereket ölnek, köztük gyerekeket, családokat irtanak ki. Tömegbe lőnek, és ezt nem a Bayer mondta nekik.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:12:34

@Unter Bahn:

Told be a gyereked v.mi jó telepi suliba. Barom ismerje meg a magyar valóságot apuci sem itt lökné a baromságait ...

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:13:24

Nem egészen értem, mi ezzel a "nem ember" kitétellel a bajotok.
A "roma" kifejezés cigányul embert jelent. Ha csak a cigányokra alkalmazzák, abból értelemszerűen következik, hogy aki nem cigány, az nem ember. Hanem valószínűleg állat, mert mégiscsak mozog, nem úgy, mint a növények.

hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1k

S. Annyi 2009.02.10. 22:14:08

Demokrácia ? Itt? Hol? ???????????
Papírgalacsindobálás két év börtön? HIHIHIHAHAHAHEHEHE

S. Annyi 2009.02.10. 22:15:26

Nem. Ez egy randa banda.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:15:44

@kafferbivalybalamber:

Ezt a roma elnevezést is ezek a ballibri barmok találták ki a cigányságnak a büdös életbe nem nevezték magukat a világon sehol így , és mások se nagyon őket ...

Leonce 2009.02.10. 22:16:09

Engem az foglalkoztat, hogy egy miniszterelnök milyen alapon jelenti ki állami hivataloknak, állami cégeknek, hogy nem vehetnek ezt és ezt. A miniszerelnök nem az állam vezetője, hanem a kormányé.Szerintem túllépte határait. Ha a draskovics akcióba lendül, az meg még inkább csak olaj lesz a tűzre. Ezek a lényeges kérdések.

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.10. 22:16:27

A primitív és a pszichopata se ismeri fel/el, hogy ő az.

S. Annyi 2009.02.10. 22:18:35

Ezentúl Rómát kéretik Cigánynak nevezni!

narratus 2009.02.10. 22:18:54

@Visegrádi: A kormány akkor minek a vezetője, ha nem az államé?

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:19:32

@Wawel: Milyen helyzetért? Kik azok a Ti, és kik azok a mi? Mind egy országban élünk ,és közös a felelősségünk. Sőt - demokráciában a perlementebn választanak négyévente. Egyszerűen nem találok olyan pártot akire szavazhatnék, de akkor is van saját véleményem, és nem az érdekel hogy valamit KI mond, hanem hogy MI az amit mond. Azért mert szerintem nem egyedül Gyurcsány vagy a zsidók vagy a romák a hibásak, azért még egy indivídum vagyok, és önálló gondolataim vannak. Azért mert nem fekete és fehér a világ számomra, és nem fidesz és mszp szdsz két oldalra egyszerűsítve látom a világot. Nincsenek betanult szövegek, ezt nem is értem. Az nem betanult szöveg - vagy akkor a fejlett világtól tanultam, ez lehet - hogy nem másokat hibáztatunk, és nem általánosítunk. Ezek alapok. Nem kell egyetértenünk, de jó lenne ha lennének alapok, amiről indulhatnánk.

gixer 2009.02.10. 22:20:28

@narratus: csezd meg, a rendőr dönti el, hogy a felé szálló vasvilla, kisbalta ki tudja hány főből álló ordító horda mennyire fenyegető! Akkor és ott egy pillanat alatt!
Ne a fotelból találd már ki az ilyen hülyeséget.

Rendőröket fenyegető tömegbe véletlenül kerülni? Legyél már észen!!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:20:38

@S. Annyi:

Az ... mellébeszélés megint ... megy a hárítás, hogy véletlenül se a probléma gyökerével kelljen foglalkozni, és végre tenni v.mit ellene ... -

Wawel (törölt) 2009.02.10. 22:21:06

@Giga Fika: Aki szerint a miskolci rendőrfőnök "cigányozott", azzal nem szeretnék vitázni, mert az -1 szinten áll a probléma megértésében.
Ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy a mondatok értelmét felfogja, csak beállítja a szövegkeresőt, és ha megtalálja a cigány vagy zsidó szót valahol, akkor bekapcsolja a magnót és csípőből elkezd rasszistázni és fasisztázni, az egy fikarcnyival sem értelmesebb vagy jobb, mint aki valóban masszívan cigányozik vagy zsidózik, a klasszikus értelemben.
Speciel a miskolci rendőrfőnök tényeket közölt, és megoldást szeretett volna. Persze a tények kínosak azoknak, akik ezt eddig el akarták hallgatni.

limonade joe 2009.02.10. 22:21:35

Teljesen mindegy, hogy mit mond Gyurcsány,egy ilyen lapban nem kellene állami pénzen hirdetni.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:21:57

@Carnivora: Ok. mi a megoldá szerintetek? A probléma gyökere mi? Kérlek írjátok ide, hogy nem csak maszatoláslegyen ahogy írjátok. igazán kivéncsi vagyok!

Yeto 2009.02.10. 22:22:19

Nem értitek, ez az egész a Magyar Hírlap új reklámkampánya, Széles finanszírozásában és szervezésében :-)))))))))))))

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:22:33

@Carnivora: Nem. A cigányok fogadták el, saját maguknak. Ott van a linkben, amit adtam, de idemásolom belőle:

"A roma megnevezés a rom szó többes számú alakja, amely „embert”, „cigány embert”, „férfit”, illetve „férjet” jelent romani (azaz cigány) nyelven. A magukat különbözően megnevező cigány népcsoportoknak (dom, lom, rom, romnicsel, szinti, mánus, káló stb.) hagyományosan nem létezett közös összefoglaló elnevezésük. Egy ilyen, a világ minden cigány közösségét magába foglaló etnonima megalkotására már az 1930-as években felmerült az igény, de ez akkor még nem valósult meg. Az áttörést a Londonban 1971. április 8-12. között megtartott Első Roma Világkongresszus jelentette. Az ott jelenlévő, különböző cigány népcsoportokhoz tartozó küldöttek egyhangúlag elfogadták, hogy a világ összes cigány népcsoportjának és cigány származású emberének közös hivatalos elnevezése attól kezdve a rom többesszámú alakja, azaz a roma legyen. Ezek után az 1970-es évektől a roma kifejezés, mint a nemzetközi cigányság összefoglaló elnevezése, fokozatosan épült be más nyelvek szókincsébe is. A magyar nyelvben valamivel később, a rendszerváltás első éveiben jelent meg és vált elfogadottá."

feriboy 2009.02.10. 22:23:16

@sasika61: Eddig csak read only voltam a blogodon, de most már úgy döntöttem hozzászólok.
Holnap veszek én is egy Magyar Hírlapot.
És ha ezért valaki mocskosfasisztarasszistanácinak tart, LESZAROM.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:23:32

@Wawel: Óriási tévedében vagy,. Biztos a lemaradott angol demokráciában ezen a szinten vannak. Ott ilyemit el sem lehet képzelni! Mi köze van a büncselekményeknek ahoz hogy milyen bőrszínű ember követi el őket? Magyarországon tilos ilyen statisztikát gyűjetni, ezt törvény mondja ki!!!!!

S. Annyi 2009.02.10. 22:23:34

@Carnivora: Hány éve is akarják ezeket integrálni? És nem csak nálunk. Sikerült? Bárkinek is? Úgy jó ötven év múlva, amikor többen lesznek, mint mi..... a megélhetési gyerekszülkés következtében.... majd akkor moralizáljatok. Akkor már késő lesz. Itt drasztikus intézkedésekre van szükség, mint Kínában.

Sakál lamtitkár 2009.02.10. 22:24:32

@Wawel: ha bántják a modorosokat, akkor modoros vagy. Bár ahhoz nem is kell nagyon bántani őket, te akkor is modoros vagy.

Corry 2009.02.10. 22:24:40

Mondjuk én ettől az esettől vezérelve nem fogok Magyar Hírlapot venni, mert azért van az internet, hogy a napilapokat ott olvassam.

Viszont már kezdek komolyan drukkolni a mi Ferinknek, hogy sikerüljön úgy abszolválnia ezt a miniszterelnökséget, hogy hozott legalább egy intézkedést, ami nem fordult a visszájára...

amize 2009.02.10. 22:24:53

Valószínűleg most csinált furcsány reklámot az újságnak.
Rengetegen úgy ismerték eddig a Magyar Hirlapot, hogy az SzDSz házi homokozója, aminek odalöknek időnként pár millát valami nőnapi cikkért, mint fajkasházinak.
Én sem olvastam eddig.
A munkahelyemen még a Magyar Nemzet előfizetését sem sikerült elintéznem. Népszabó az van ezerrel minden nap. Meg ÉS.
De 10 perce már én is kinyomtattam az on-line cikket.
Hát elég erős, én nem írtam volna ilyet soha.
De meg tudom érteni, hogy vannak, akik így gondolkodnak ennyi szenvedés után.
Persze a cigánybűnözők valamelyik áldozatától a sok ezerből talán joban elfogadnám.

Milisztár 2009.02.10. 22:25:33

Bayer Zsolt cikke megérdemelte a miniszterelnök lépését.Ha te ezt nem érted,akkor csak vegyed csak a Magyar Hírlapot. Úgyis olyanoknak készül,mint te.

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.10. 22:25:39

A Piszke papír rt.-nek javaslom - ebben a nagy válságban, ugye -, hogy ferike és mondjuk Bayer képét tegyék rá a következő 1000 tonna WC papírra. Garantált üzleti siker.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.02.10. 22:25:58

Sasika a blogroll egyik legnagyobb gyökere ... vajon kinek haverja a szerkesztőségnél?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.10. 22:25:58

Van egy angol mondás: Két rosszból nem lesz egy jó.

Abból, hogy valaki utálja Gyurcsányt, nem következik, hogy támogatnia kell azt a lapot, amit ő bojkottál.

A magam részéről pl. egészen képesnek érzem magam arra, hogy Gyurcsányt úgy vessem meg, mint eddig, anélkül, hogy Magyar Hírlap olvasóvá válnék.

Sőt, nem látom be, miért ne utálhatnám egyidejűleg mind a kettőt? Ne játsszuk az ő játékaikat!

Maga Lenin 2009.02.10. 22:26:07

@halihalo: Annyira nem olvasom ezt a blogot, de ettől ugyan nem lett rossz, az is fix...

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:26:15

@Giga Fika:
Ez a cigányozó rendőrfőnök is érdekes. Leírtam már, de megint: Az a rendőrfőnök nem csak azt mondta, hogy az utcai rablásokat cigányok követik el. Hanem azt is, hogy a benzinkutakat, bankokat meg magyarok rabolják ki.
Az utóbbi kijelentéssel miért nem volt semmi baj?

narratus 2009.02.10. 22:26:44

@gixer: Rendőr dönti el, ott helyben, aztán később a döntését meg kell védenie. Nem elég arra hivatkozni, hogy fenyegetve érezte magát 10 tojástól, ezért tüzet nyitott éles lőszerrel. Bayer azt írta egyébként, hogy az ilyen csőcselékbe gondolkozás és érvelés nélkül bele kell lőni. Olvasd el talán.

És gondolom nem pesti vagy, vagy zavargásokkor nem nagyon mászkáltál az utcákon... Egyáltalán nem olyan nehéz belekeveredni egy rendőrök által terelt tömegbe.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:26:49

@S. Annyi: Milyen megélhetési gyerekszülés? Gondlkozz már! Valamiről keveset tudsz, és úgy beszélgetünk róla. Ez a baj. tudod menniyt kap egy család egy gyermek után? Az a pénz kb. egy hónapban egy heti kajára sem elég. Azt azért felvetném - hogy hajláktalanok között én egy romát sem láttam. Tudja itt valaki hogy az én adóforintjaimból menniyt költ az állam a hajléktalan kérdésre?? De nem utálom őket - nem akarom kiírtani őket.

Werwolf 2009.02.10. 22:27:52

egyszerü ez.
a szoclibero szemet banda ugyanezt a vakert nyomja majd, amig vilag a vilag, törtenhet barmi.

Nem erdemes velük szóba allni sem a valasztasok (az orszaggyülesire gondolok) elött, föleg nem meg utana. Fogyjon el körülöttük a levegö, közösitsük ki öket, gyözködjek egymast sulytalanul.

Hatha eltakarodnak vegre egyszer. Lesz talan nehany, akinek megjön az esze, nekik welcome.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:28:13

@kafferbivalybalamber: dehognem - az ia óriási baj - ezek a kérdések nem függnek össze. Az elkövetőket konkrétan el kell kapni és kész. Ilyen jellegű statisztika hazánkban és a fejlett világ 98%-ban nem gyűjthető. Ez nem izlé kérdése - ez tény. Szégyen.

S. Annyi 2009.02.10. 22:28:23

@kafferbivalybalamber: És ez elsiklott mindenhol. A magyarokat is belevette a mondandójába.

Kíkírém mágámnák á rásszistá réndőrfűnök szávájit, hogy ín bénzinykutát rábolok.

-rizs- 2009.02.10. 22:29:14

@Giga Fika: Bayer most vegre nem azt csinalta, amit leirtal. Az, hogy pl Enyingben nem lehet este kimenni az utcara a ciganyok miatt, az nem maszatolas, hanem teny. Az, hogy verre szomjazo ciganyok leszurtak ket artatlan arrajarot, egyet meg fejberugtak, az nem maszatolas, hanem teny.

Bayer, most eleteben eloszor (majdnem) kozeputas volt, de hatarozott. Persze az, hogy a kormanyt is szidta, az benne van, de mindket oldalnak vannak sablonszovegei.

S. Annyi 2009.02.10. 22:29:52

@Giga Fika: A cigók nem kajára költik a pízt. Ne légy naív. Játékterem, pia, cigi, oszt a gyerek mezítláb szaladgál a mocsokban éhesen. Ugyan már....

Werwolf 2009.02.10. 22:31:24

@Milisztár:
a miniszterelnököd meg olyanoknak keszült, mint te. Nyomorultaknak, mint ö.

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.10. 22:31:44

Mellesleg igaza volt Gálvölgyinek mikor a tv-kről azt mondta:-el/ki lehet kapcsolni. Szóval za újságokkal is valahogy így kell. Vagy megveszi vagy nem az ember. Nem kötelezhet rá senki, hogy ezt vagy azt kell megvenni. Habár ahogy hallom az utasításokat... Na de azok politikusnak nevezett senkiházik.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:32:07

@-rizs-: Dheogy is. A tény az hogy - milyen vérre szomjazó cigányok? Tényleg itt tartunk? Azok az emberek bűnözők. huszadrangú hogy milyen a származásuk. A harmadik fehér volt. Akkor most mi van???? Ez nem szabadna hogy felmerüljön. Ezek nem tyúktolvajok voltak, gondolom te is láttad őket. De nem is a magyar rendőrök kapták el őket! Szégyen. Ezt a borzalmas esetet felhasználni a rasszizmus erősítésére rettenetese. Tényleg nem hibázik a fehér bőrú fiú akkor???

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:32:49

@Giga Fika:
Miért ne lehetne azt tudni, hogy bankot magyarok rabolnak általában, táskát az utcán meg cigányok?
Miért nem gyűjthető ilyen statisztika, szerinted?
És ha nincs róla statisztika, attól a tények megváltoznak? Amiről nem tudunk, az nincs is?
Ugyan már. Ez struccpolitika.

gixer 2009.02.10. 22:33:06

@narratus: és tényleg nem pesti vagyok, viszont már kellett farkasszemet néznem svéd és norvég állampolgárokból álló ingerült tömeggel.

Farkos Csapó Gyurka 2009.02.10. 22:33:25

Bereznay András. Ja, lehet hogy pörcentet kérek majd. Na de ismerve a hazai jogi-gazdasági környezetet...

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:34:16

@kafferbivalybalamber:

Ez divatos hisztilibsik nem nagyon szeretnek a tényekkel foglalkozni... főleg olyasmivel nem ami az elszeparált világukban kívülről bejön inger....

nygá 2009.02.10. 22:34:25

nem tudok elképzelni olyan körülményt ami erkölcsileg egy hajszálnyit is felmentene vagy pláne igazolna valakit aki Bayer Zsolt mellé áll, ezesetben pl. a Hírlap megvásárlásával. Gyurcsány hülye és szerencsétlen, de ebben a kérdésben speciel nem. Kétség kívül öngól amit tesz, de ez legalább egy egyenes, becsületes húzás. Aki emiatt a Magyar Hírlap mellé áll, vállalja, hogy a rasszizmust támogatja ezzel és többé nem kérheti ki magának, ha ez a vád éri. Ez a baj a jobboldallal (a baloldaléit kivételesen nem állok neki fejtegetni, évek óta mindenki ezt teszi), hogy nem hajlandó lepöccenteni magáról a saját csőcselékét. Aki azt hiszi, hogy a baloldal se, nézze meg az SZDSZ népszerűségi mutatóinak alakulását az elmúlt pár évben.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:34:35

Ja: és a gondolatrendőrség egyelőre a fejben tárolt statisztikákat még nem tiltotta be. A miskolci rendőrkapitány fejből sorolta az adatokat, és amikor a jogvédők "ravaszul" rákérdeztek, hogy de honnan tuda az elkövetők származását, akkor megmondta: ők maguk mondták. Azzal kezdik, hogy biztos azért csuknak be, mert "roma" vagyok...

Wawel (törölt) 2009.02.10. 22:35:10

@Giga Fika: Annyira tipikus vagy, hogy mosolyognom kell! :) Meg tudtam volna mondani, hogy ez lesz a következő commented! :)
Tudod, vannak még elmaradott diktatúrák a világban, mint az USA és Kanada, ahol minden rendőrségi körözésbe odateszik a bőrszínét a delikvensnek, sőt, numerus clausus van, azaz fenntartott kvóták vannak az egyetemeken az egyes rasszoknak.

Itt magyarországon persze nem lehet nyilvántartani, ugyanis úgy gondolták hogy ezzel meg van oldva a probléma. Jelentem a probléma nincs megoldva, a probléma most tapos el bennünket éppen.

Másrészt a rendőrkapitány onnan tudja, hogy cigányok, mert ezek a kis köcsögök önként jegyzőkönyvbe mondják a származásukat, mert a megélhetési jogvédők elhitették velük, hogy ők megélhetési bűnözők, és ezért enyhébb büntetést kapnak!

Azor 2009.02.10. 22:35:14

Gyurcsánynak egy ilyen tragédia után a BájerZsolti-i megszólalások bojkottja a legégetőbb gondja?

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:35:24

@kafferbivalybalamber: Hogy miért? Mert a törvény bünteti azért. Mert nem lehet senkit megkóülönböztetni sem a vallására, sem a bőrszínére, sem a származására való tekintettel. Ez benne van az alkotmányban.
És ha gyűjtesz ilyen statiosztikát - akkor mi van? Mi fog változni? Egyszerűen el kell kapni a bűnözőket - és a lehető legtöbbet tenni hogy a leszakadó rétegekkel valami történjen már végre. Ezen van a hangsúly, nem a bűnkbak keresésen szerintem.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:36:15

@Giga Fika:

fehér volt :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D na te kb. most nulláztad le magad :D

Laci 2009.02.10. 22:37:36

Dear - rizs -, kérésedre, parancsolj:

"Nem. Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek."

"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!!
Itt élünk."


"(p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz… Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a szar kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!)"


Hörög, habzik, miközben egy valós, aggasztó helyzetben kellene gondolkodnia. Megfeledkezik szabálya alapszabályáról: ne írj le nem-ellenőrzött mondatot. Nincsenek gyilkos állatok. Ezen a mondaton döbbnetesen látszik, hogy Bayer Zsolt nem egy edzett elme. Mert gyilkosságot csak emberek tudnak elkövetni. Szerintem az elkövetők magyar állampolgárok voltak. Nem törnek a vesztünkre, hihetetlen paranoia ebben a mondatban. Vajon miért szentségel egy erdélyi hagyományokra büszke tollforgató?

Nagyon nagy baj -- nem lesz, hanem: VAN. Merthogy Bayer Zsolt ebben a Nagy Szarban maszatol tovább az artikulálatlan hörgésével.

mrs. white 2009.02.10. 22:37:42

Itt egy darab szélsőjobboldali nem volt idáig a hirsztelésekkel ellentétben de gy f és csapata mindent elkövet hogy legyen. A lgjobb uton haladnak e felé. közben arról senki nem beszél hogy az oszának hetei estleg jóesetben hónapjai vannak hátra. A most kirugottak kb 3 hónapi táppénzen elhuzzák aztán 3 hónap munkanélkuli, azutá pedig felvinulások de nem békések, feltéve hogy a piac tolerálja addig ezt a töketlenkedést a kormány részéről. fleto meg ugyse meri meglépni az elkerülhetetlen brutális megszorításokat, csak midig az ellenzéket akarja berángatni társtettesnek a szigorítások mellé. Az meg hülye lenne bevállalni, vigye el szart fletó egyedül. igy szép lassan kifutunk az időből. Akkor nem naponta lesznek bankrablások meg késelések hanem oránként. Jo napot ébresztő.

Malachi 2009.02.10. 22:38:04

Sanyi, Carnivora meg a többiek. Miért nem mentek már ki az utcára, ha ennyire tombol bennetek a düh? Napok óta ez a téma, sokan sokféleképp próbálták elmagyarázni miért irtó gáz amit hajtoggattok, persze azt nem tudták, hogy felesleges észérveket hozni berögzült káros beteg érzelmek ellen.

Kommunista vagyok zsidò libbant gyurcsányféreg nyilváb. Meg idióta is.

De nem értem, hogy nem lehet felfogni, hogy minden bűbt emberek kövenek el. Nem cigányok nem fehérek barnák vagy sárgák. Emberek.

Ha Szerbiában holnap egy csapat magyar megölne
egy helyit és másnap pogromot hirdetnênek az ottani nagyarok ellen mi lenne? Minden kafa, jogos és szép?

A hülye országunk balfasz politikusai miatt kialakult mêrgező légkörben élhetnek csak ilyen beteg gondolkodású emberek és hallathatják megelégedéssel nagy hangjukat. Nem az a baj, hogy léteztek, hanem az, hogy elhiszitek jól van ez így. Hogy az igazság mellettetek áll. Hogy az a jó, aki gyűlölni kêpes. Ész nélkül, zsigerből.

Mondom, irány az utca. Majd kiderül, mennyien is vagytok. Meglepne, ha összejönne egy Hősök terényi.

szempontpuska 2009.02.10. 22:39:16

@Malachi: mert szaros kis szájkaratés monitorharcosok azért

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:39:45

Nem azzal vitatkozom hogy a bűnöző állampolgárokat be kell csukni. Ez nem kérdés. Kit érdekel hogy minek mondják magukat? Aki nem tiszteli a törvényeket, azt bíróság elé kell állítani. Tőlem a török szultánnak is mondhatják magukat. A baj azzal van hogy hagyták odáig fajulni a dolgokat hogy a rendőrök félnek, mi félünk, a cigányok félnek, közben meg összeszokott bandák gyűjtik a pénzt, én meg beleszakadok a sok adóba hogy finanszírozzam ezt. A világ válságban van, és nem tudunk egymás mellett élni a legnagyobb kisebbségünkkel. Erre most ezt az egészet jól rájuk tesszük? Tényleg ez lenne a megoldás? És mi fog változni?

Továbbra is szivesen olvasnám hogy mi a megoldás?

S. Annyi 2009.02.10. 22:39:59

@Azor: Addig se a válsággal, meg a nagy magyar gazdasági ganéval vannak elfoglalva a népek. azért.

Gy. F. befogadhatna pár cigó gyereket, illetve nem.....megtalálhatna pár cigógyereket, mesélne neki klárával közösen esti mesét, reggelre a cigógyerek kilopja a szemüket is. Igen, ez az.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:40:31

@Giga Fika:
Lehet, hogy a törvény bünteti, nem tudom, nem vagyok jogász. Arra vagyok kíváncsi, hogy szerinted ez miért, kinek jó.
A sablonszöveget, amit beléd sulykoltak, fölmondtad szépen, de azt köszönöm szépen, ismerem.
Csak éppen.
Megint idézek:
---------------------------------------------------------------------------------
forum.index.hu/EditArticle/ReplayEditArticle?a=87362663&t=9187702

A cigány etnikai visszcsatolású szubkultúra bűnelkövetési tendenciái és
bűncseleményi összetétele egyedi, sajátos és nem választható el ennek az
etnikai visszcsatolású szubkultúrának a jellegétől.

Az anómiás szubkultúrákra az a jellemző, hogy belső értékrendjük jutalmazza
a bűncselekményt, és szankcionálja a társadalomkonform viselkedést, ezért
magát a szubkultőúrát kell feltárni, szétzúzni, mert itt nem egyedi
esetekről, hanem egy törvénnyel szembenálló és a törvény eszközeivel ezért
kordában nem tartható szubkutúráról (illetve annak számos alfajáról) van
szó.

Nem igaz, hogy nem cigány etnikai visszcsatolású szubkultúrában élők az
oszágúton lincselnek, nem igaz, hogy tucatjával indulnak késelni
szórakozóhelyekre, nem igaz, hogy magukat életvezetésszerűen és tömegesen
folyamatos rablásokból tartják fenn, és nem igaz az, hogy az többségi
társadalom ezeket az életpályákat bármilyen belső értékrendjében jutalmazá
vagy követendő példának állítaná, ami viszont igaz a cigány etnikai
visszcsatolású szubkultúrákra.

Ez a szubkultúra nemcsak a súlyos bűncselekményekben manifesztálódik, hanem
a büntetőjogilag még nem vagy alig releváns, de az életet élhetetlenné tévő
mindennapi normasértésekben, az erőforrások pusztításában és dézsmálásában,
egybek mellett.

És ebben a megállapításban semmiféle rasszizmus nincsen.
-------------------------------------------------------------------------

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:41:19

@Carnivora: két roma, és egy nem roma - ezt nem én mondtam - sajnos mindenki erről beszél. Aki nem roma az nálatok nem fehér? mit írtam volna? Hiszen magyarnak mind magyarok.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:41:50

@Giga Fika:

Nézzük a hozzád hasonló giga hülyék reakcióit, ha véletlenül a cigányokkal történik v.mi lásd. a legutóbbi belső cigány uzsoramaffia ügyek ... mindjárt öles címlapok Ölik a cigányt - ilyenkor érdekes kikell emelni a származást ... aztán mindjárt jön az utalás rasszizmustól a magyar gárdától kezdve a náczi dereglyevári szellemig minden, amikor meg kiderül egyiknek sincs köze hozzá nincsen bocsánatkérés. Csak szépen sunyi kussolás ...

Sajnos ez nem új kelletű évek óta ez zajlik az országban ... a hétvégi eset annyiban volt más , hogy egy nemzetközileg ismert emberről van szó ... Kovács Janikat szúrják le a cigók max. egy apróbetűs hír a bűnögyi szekcióban , vagy a bulvár között ... nálunk nem véletlenül nincs a környékben egy disco sem pl. ...

gixer 2009.02.10. 22:42:01

@Wawel:
www.ojp.gov/bjs/prisons.htm
U.S. Igazságügy Minisztérium
Nem tudom jól értelmeztem-e 100 000 fekete férfiból 3138, 100 000 hispánból (latino stb.) 1259, 100 000 fehérből 481 van börtönben. Ott is egész jók az arányok, és érdekes módon le lehet írni

last minute 2009.02.10. 22:42:35

Hmmm. vicces
Nem szokom olvasni a Magyar Hírlapot.
De "szeretve tisztelt bölcs" vezérünk felhívta a figyelmem erre a "borzasztó" cikkre.
Nem igazán kedvelem magát Bayer Zsoltot sem, de soraival egyet kell értenem.
Ha már "szeretve tisztelt bölcs" vezérünk és sleppje elbaszta ...kurta....lopta és lassan a végső mélységbe taszítja ezt az országot.
Szánalmas ez az egész úgy ahogy vagy Ferike!
S csak magatokat okolhatjátok.

Werwolf 2009.02.10. 22:43:06

Malachi,

fogsz te meg egy nagyot csodalkozni...:))

-rizs- 2009.02.10. 22:43:47

@Giga Fika: most ket verzio tartja meg magat: az egyik szerint egy csomoan elmentek bosszut allni egy kisvaros ciganyteleperol (az egyik elkoveto rokona a helyi roma kisebbsegi onkormanyzat elnoke) - ez a verre szomjazas, tehat eleve olni mentek, csak az aldozatot nem talaltak el. A masik verzio szerint a harom ember folyamatosan belekotott mindenkibe, majd az egyik kipecezett aldozatukat hatulrol leszurtak, aztan a masikat is leszurtak - ez a verre szomjazas.

Mivel sokunknak - sajnos nekem is - vannak ehhez hasonlo (szerencsere nem halalos) elmenyeink, talan add meg nekunk a lehetoseget, hogy a jellemzoen cigany csoportok altal elkovetett buncselekmenyeket osszekossuk a ciganyokkal.

Tenyleg itt tartunk.

Es termeszetesen igazad van abban, hogy maga a gyilkossag a rettenetes. Ha a kinai piac AFA-csaloirol lehet beszelni, akkor a cigany verolegenyekrol miert nem?

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:44:20

@Carnivora:
Ja. Aztán ha a buszon leszúrja a Mortimer a cigány Józsikát, akkor egyből rasszizmust kiabálnak, antirasszista tüntetést szerveznek.
Amíg ki nem derül, hogy a Mortimer is cigány. :)

S. Annyi 2009.02.10. 22:44:32

malachi és szempontpuska: nem a kinézettől lesz ember az ember. Az ember valahol kezdődik és valahol végződik. Éltetek már cigók mellett? Nem? Éljetek! Ölték már meg anyátokat, apátokat? Nem? ....nos akkor másképp gondolkodnátok a támáról. Én éltem mellettük hat évig. Vissza ne jöjjön az az idő!

porthosz 2009.02.10. 22:44:57

Hm... érdekes olvasom a forumozók hozzászólását.
Azoknak akik agyba főbe rasszistázzák a többieket csak egyetlen kérdést tennék fel:
-Mitől kell ma egy átlagos magyar embernek egy átlagos éjszaka félnie az utcán? Attól hogy jön egy csapat rasszista és leüti/elvágja a torkát/megerőszakolja és felgyújtja/kirabolja/megkéseli vagy attól hogy ugyanezt teszi egy csapat szembejövő cigányhorda?

Akkor MILYEN veszélyről is beszélünk?

A nagyon mélyliberalista PC korrektek számára, még azt is feltenném kérdésnek, hogy vajon hogy a picsába van hogy a hirekben, a tévében, az interneten nap mint nap hallani olyan büncselekményekről ahol cigányok voltak az elkövetők, és nem hallani olyanról ahol nácik/skinhedek/rasszisták voltak az elkövetők???

Addig addig lesztek pc korrektek itt, hogy a végén majd egy késsel a torkodban 3 cigánnyal körülvéve magyarázhatod hogy cigánybünözés nincs is, és hiába kiáltasz rendőrért, a sarkon álló rendőr feléd sem forditja majd a fejét, csak annyit fog mondani hogy hát de kitől védene meg, hisz itt nincsenek ilyen bünözök...

feriboy 2009.02.10. 22:45:25

@Laci : Úgy imádom mikor azok okoskodnak, akik cigányt 10 éve láttak utoljára egy szociológia előadáson...fényképről.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:45:52

@Giga Fika:

kuruc.info/r/35/34939/

vicces veled beszélgetni azt sem tudod kik azok a cigányok :D:D:D:D:D

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 22:46:10

@Bereznay András:
na, ez már igaz.

Nem hiszem, hogy érdemes lenne beszállni a fasisztázó, cigányozó vitába. A Magyar Hírlap olyan, amilyen, félévente egy száma, ha kezembe akad. Bayer cikke sok ponton vitatható. DE: a miniszterelnök döntése még inkább! És akkor még nem beszéltünk arról, hogy végül is ki okozott nagyobb kárt az országnak: ő vagy Bayer Zsolt, mert ez itt az igazi kérdés, nem az, hogy én milyen vagyok.
Na, jó éjt mindenkinek!

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:46:25

@gixer: Érdekes. Ott nem tilos. (A gondolatbűn egyéb fajtái persze ott is, de ez pont nem, a jelek szerint.)

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.10. 22:46:38

Valaki legyen szíves megmagyarázni nekem, miért mindenhol csak félpályás útlezárásokat tartottak az őszödi után?

Mazsika1 2009.02.10. 22:46:55

Történelemtudásom kissé ködös, de úgy rémlik, mintha valamikor a múlt előtti, XIX. század dereka táján.... talán tavasz fele lehetett, úgy a 40-es évek vége körül, valami firkász felmászott Pesten ott valami építmény oldalára, és egy papírfecniről gügyögött valamit.... asszem egy tucat sor volt a gyűrött papírján, és egy egyik sor, amit elnyögött, valami olyasmi volt, hogy a censura eltörlése.....

Rémlik nektek is valami?

Azor 2009.02.10. 22:47:41

Malachi: az a baj, hogy az általad emlegetett politikai elit nem tesz semmit, nem kezeli a helyzetet. Még mindig nyelvtani és genetikai kérdéseket feszegetnek, természetesen nem tudományos céllal hanem poltikaival, hogy több szavazójuk legyen.
Namármost ezzel az a gond, hogy bizony egyszercsak össze fog verődni egy nagy adag magyar, - először vidéken - hogy kezükbe vegyék a problémát és a cigányok is ... hmm. jól összeverődjenek álltaluk.
Szerintem még nem feszkózni kéne meg utcai harcosokat számlálgatni - azért h sok legyen és odaüssünk v hogy röhögjünk a kevesen.
Nem tudom miért kívánod azt h bárki is utcára vonuljon a cigányok ellen, a legutolsó forgatókönyv az h a kis létszámukon elbúsulva megszégyenülten hazamennek.

Mazsika1 2009.02.10. 22:47:55

vagy valami ... sajtószabadság is elhangzott esetleg?

attila1 (törölt) 2009.02.10. 22:48:08

@sasika61: "Nem hiszem, hogy ebben az ügyben árnyalatokra lenne szükség"
de jó,hogy ilyen okos emberek blogolnak.
Abban bízom, ha egyszer teljesen elhülyülnék, annyi önkritika még maradna bennem, hogy ne reklámozzam magam a neten.

gixer 2009.02.10. 22:48:13

@Laci : Javaslom költözz Hevesre a Dankó Pista útra, vagy Tarnazsadányba, Jászapátiba, Átányra, Kömlőre, Sarkadra, netalán Lyukóbányára

Eh.. picsába

S. Annyi 2009.02.10. 22:48:22

Ha tzi lennétek a szülei a megerőszakolt és megölt 14 éves kislánynak, akkor is emberekről beszélnétek?
Ha ti lennétek a szülei a benzinnel leöntött, felgyújtott, előzőleg megerőszakolt kislánynak, akkor is?

Gubacs 2009.02.10. 22:48:38

Sasika!Szamodra jo otletnek tunik,hogy MH olvaso leszel.Szerencsere nem vagytok olyan sokan.Az indokaid es az irasod alapjan ugy tunik haza talaltal.

mrs. white 2009.02.10. 22:48:50

Szerintem a legöbb embert az zavrja hogy direkt figyeltem a magyar médiában mármint tv még véletlenül sekrült szóba hogy cigányok, miközben ezt Romániában vagy az összes többi országban ki lehet mondani le leht irni és itt nem a cigánybünönézésre gondoltam. Ha törpe nevezzük törpének ha mongol mongol.ha bünöző akkor mit foglalkozunk az érzékenységével aki nem bünöző cigány az meg ne vegye magára és gondolom nem is veszi. Ez az álszentség viszi egyre mélyebbre a dolgokat. Fel kell őket zárkoztatni oké. Egy főiskolai tanár ismerősöm mondta nem lehettett megbuktatni egy delikvenst tanulás nélkül ösztöndíjjal igaz 2 el de elvégezte. Csak könyörgöm ha orvos lesz engem ne gyógyítson. Ennyit a pozitív diszkriminációról ha nem nevezzük néven a dolgokat.

A Garabonciás 2009.02.10. 22:49:11

Aki szerint Bayer fasiszta, az nem ismeri az írásait. És itt most nem csak a cikkeire gondolok. Egyszerűen csak elege van abból, ami ebben az országban folyik következmény nélkül. Mind a politikában, mind a bűncselekmények elkövetői esetében nincs a tetteknek következménye. Elege van abból, hogy a származás mögé bújnak a cigányok, ha elkövetnek valamit. És lássuk be, elkövetnek. Elkövetnek és gyakrabban mint az átlag magyar. A ballibsik szánalmas, felelőtlen politikája ezt folyamatosan támogatta. Sőt,táplálta, eszközként használta! Lásd, pl Jáúzsika tüntetés. Ez a politika szépen elvezetett a kialakult helyzethez. És lám hál istennek remélhetőleg tökön rúgják magukat, mint a dunaszerdahelyi ügy során. És akkor most kellene az elszemtlenedett aljanépet visszafogni. Vajon fog sikerülni????

S. Annyi 2009.02.10. 22:49:45

Ha nagymamátokat 80 évesen kirabolnák, megerőszakolnák, majd feldarabolnák a cigók, akor is védenétek őket?


PS.: Minden gyilkos magyarról is ez a véleményem.

mrs. white 2009.02.10. 22:50:51

@Gubacs: Inkább Magyar Hirlap mint büszke Népszabadság olvasó. Az csak a sznoboknál menő már.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:50:51

@-rizs-: mert ez semmire sem megoldás, csak arra jó hogy fokozza a gyűlölködést. Lehet mondani hoyg Magyar ne lopj, hogy kínai menjál haza, meg ilyenek, de ez sezrinted miben lesz segítség? Ide írd le hogy ez miben segít. Azt már elolvastam százsszor hogy végre kimondták az igazságot, meg végre lehet beszélni. De miről? Könyörgöm! Tényleg most szeretném kérni hogy írjatok valami megldási javaslatot, mert ezt önmagában nem látom. Szóval ha bemegyek és azt mondom hogy koszos sváb a főnökömnek akkor jobb lesz nekem? Én azért vagyok itt ahelyett hogy a kutyát sétáltatnám vagy a párommal beszélgetnénk, mert próbálom megérteni hogy mi a megoldásotok, de nem találom. Csak a gyűlölködés, és a mélyről jövő kilátástalanság amit érzek. mi a megoldásotok? Hogyan tovább? Erre válaszoljatok kérlek, mert kezdek álmosodni:-)

Mazsika1 2009.02.10. 22:51:16

.. esetleg olyan is kiesett a száján, hogy "Nemzeti Őrsereg ..." ?

vagy rosszul emlékszem?

(Magyar Gárda ... hm?)

S. Annyi 2009.02.10. 22:51:28

Csak éppenséggel a társadalom arányaihoz mérten elképesztő arányban a cigók vezetnek a bűnözésben. Az általuk elkövetett bűnök típusait nevezzük cigánybűnözésnak.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:52:27

@S. Annyi: most leírtasd a lényeget - tehát ha minden gyilkos magyarról is ez a véleményed akkkor csak a képletből ki kell venni a származást, és megvan amegoldás. A bűnözőket kell elkapni. Nem általánosítani nem? Most akkor minden cigánynak vége? VAgy mit is akartok Ti mondani? Vagy mitől lenne jobb? NEM ÉRTEM!

S. Annyi 2009.02.10. 22:53:28

A faszom tele van a moralizáló hülyegyerekekből, akik a libsi dumát nyomják, Marxon nevelkedtek, szdsz-tejet isznak és vörösen látják a világot.

mrs. white 2009.02.10. 22:54:52

Aki elég öreg az emlékszik a zámolyi cigók történetére. Micsoda ballib felháborodás volt Orbánék ellen. Hopp szegény menekültek Franciába se tagadták meg a vérüket mert fémlopson buktak le. Pedig ott ha akartak volna volt több meg jobban fizető meló. Ilyenkor olyan kussba voltak a ballibek hogy csuda.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 22:55:03

@kafferbivalybalamber:

Ezt Árpád fejtette ki nagyszerűen.

Ha a kedves olvasó egy azték közösség szomszédságában élne, bizonyára lenyűgözné az ő sokszínű, gazdag művészetük, vallásuk, rituális táncaik. Ugyanakkor kissé szorongana is annak tudatában, hogy ez a megejtően ősi kultúra embereket szokott áldozni isteneinek, és e célból időnként embervadászatot szerveznek a környéken. Erről a mániájukról sürgősen le kellene szoktatni őket, gondolná a kedves olvasó, sőt hozzágondolná, hogy ha nem szoknak le róla, akkor viszont vigyék el őket valahova máshova, minél előbb. Ezt a véleményét fenntartaná akár az összes parlamenti párt és ombudsman ellenében; sőt fontolóra venné, hogy azt a pártot támogassa, amely az aztékság sajátosságai közül a negatívakat sem hallgatja el. Még akkor is, ha az a párt igazságtalanul általánosít, és nem veszi figyelembe a beilleszkedett, vegetáriánus aztékokat

sasika61mondja.blog.hu/2009/02/10/bojkott_gyurcsany_ferenc_ellen

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:55:47

@S. Annyi: Ez csak részebn igaz. Egy átlag politikus sikkasztásához mérten egy teljes Hevesi cigánypopulláció 25 éves elkövetési kárösszege is kevéske. Amiért jobban fáj, hogy ez van közel hozzánk, ez érint minket közvetlenül. De nem különbözik attól hogy ma minden második pályázaton sikkasztás folyik. Az is olyan bűnözés. Ez ellen kell fellépni - és csökkenetni az előidéző okokat - megélhetés - társadalmi, szociális, szocializációs különbségek. Valamint a korrupciót csökkenteni stb.

S. Annyi 2009.02.10. 22:55:49

@Giga Fika: A származást nem veszem ki, hiszen az elkövetett bűnök túlnyomó részét cigányok követik el. Válogass vazze, sok sikert hozzá. Méghúsz-harminc év, gyereket ne csinálj, mert megkéselik majd nagy valószínűséggel.

88wx335dsf 2009.02.10. 22:55:58

@Giga Fika:

Általában az ember feje a nyakán van, a segge meg úgy középtájon. Nálad ez másképp alakult, neked a segged a fejed helyén van.

www.homeoffice.gov.uk/about-us/news/race-related-crime-stats

www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs06/s95race05.pdf

88wx335dsf 2009.02.10. 22:57:38

@Giga Fika:

Szóval mi van a brit statisztikákkal?

Csicseregsz még valamit nekünk vagy belenézel a tükörbe?

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:57:58

@Giga Fika: Mi a megoldás? Hát először is nevén kell nevezni a dolgokat. Ha a cigánybűnözés a cigányok sajátos szubkultúrájából fakad (leírtam... nem olvastad? :), akkor a szubkultúra ellen kell fellépni. Rendőri, hatósági eszközökkel, természetesen. Hiába próbálsz egy szervezett erőt egyénekre bontva kezelni, az úgy nem fog menni. Egy hadsereg se csak sok katona együtt.
Mellesleg az elvtársak éppen most, szép sorban maffiabűnözés miatt állnak bíróság előtt, ma épp a hetedik kerületi polgármester. A büntetési tétel a duplája, ha szervezetten követik el - és nem tudod felderíteni, ha nem veszed figyelembe a sajátosságokat, a szervezettséget.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2009.02.10. 22:58:00

A poszttal egyetértek. Chalabre viszont megdöbbentett, sokkal értelmesebbnek hittem.

Az ominózus Bayer-írással nagyrészt egyetértek, és jórészt az indulataival is; megfogalmazott valamit, ami szerintem sokunkban megfogalmazódásra várt. Hogy igaza van-e, az egy másik kérdés. Mindenesetre joga van ahhoz, hogy tévedjen.

Ám ezt ne egy miniszterelnök próbálja meg eldönteni. És főleg ne kormányzás helyett. Mert ez így tényleg a Rákosi-érát idéző módszer. Nagyon felháborított, amikor először olvastam róla.

gixer 2009.02.10. 22:58:12

@Giga Fika: költözz Laci után, fentebb megtalálod a kínálatot (a felsorolás nem teljes)

S. Annyi 2009.02.10. 22:58:32

Még egyszer kérdezem: Kinek sikerült ezen a félresikerült bolygón integrálni ezeket? Kinek? Pedig sok országban élnek és mindenhol nevén nevezik a dolgokat, csak ez az Agyarország megy szembe a valósággal.

bandeirante 2009.02.10. 22:58:33

Ez egy jó cikk volt. Vannak benne kifogásolható dolgok, de összességében egy jó cikk. Holnaptól én is veszek Magyar Hírlapot, pedig nem szoktam.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 22:59:07

Emberek!

Csak az a pillanat mikor érkezik el végre, mikor eljut a tudatodokig, hogy akként kéne esetleg szavazni, ahogy gondolkodunk. A fórumokat figyelve az emberek 70-80%-a a cigánykérdést illetően helyes álláspontot képvisel, de akkor fogja már fel végre, hogy erre nem az a megoldás, hogy majd jól a fideszre szavaznak. A fidesz győzelme semmiféle változást nem fog hozni a politikai közbeszédben, semmiben!

Értsétek már meg végre, ha változást akartok, akként kell szavazni!!!

Meg különben is: nem adnátok meg mindent azért a pofáért, amit majd a fletó fog vágni, ha a Jobbik egy szép eredményt ér el, az szdsz meg repül?

Laci 2009.02.10. 22:59:33

feriboy,

Zuglóban élek, minden nap találkozom cigányokkal. Sőt, néha iszom is velük, ha nem haragszol.

gikszernek ugyanez a válaszom. Amit fönt írtam, az független a lakóhelyemtől.

Jó éjszakát mindenkinek!

Wawel (törölt) 2009.02.10. 22:59:36

@88wx335dsf: Ne zavard össze! Nem ezt magolta be a Sirályban tegnap este! :)

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 22:59:50

@Carnivora: Köszi. Árpádot nem olvasok, mióta deklaráltan komcsi bértollnok lett - de ez akkor is jó.

serwer 2009.02.10. 22:59:54

én, mint az echotv időnkénti nézője, nem hiszem, hogy előfizetője leszek az magyar hírlapnak
baszki ezeknek nincs tapasztalt marketingesük
amikor legyezőszerűen szétterítik a magyar hírlap számait nemtommelyik műsorukban, akkor az atv vagy a bptv mulatós műsorai jutnak eszembe
ennyi erővel fásy ádám is lehetne miniszter...

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:00:07

@Giga Fika:

Szabó János kisétáll minisztériumból egy 10 milkás pályázati lenyúlással az az én életemet nem veszélyezteti, ha Sztojka, Kolompár, lakatos úr bandába verődik kardokkal, kaszákkal, és elviszi a 10 forintomat az már igen ... és megérint.

Dr. Trebitsch 2009.02.10. 23:00:38

@Giga Fika: - hogy hajláktalanok között én egy romát sem láttam.

Régi városi legenda. Vannak hajléktalan romák, sokan, bár nem vonom kétségbe, hogy nem láttál.

Hajléktalanokkal dolgoztam egy évig szociális munkásként. Ott volt mindjárt a Csámpali, aki a nappalt a krimóban töltötte, az éjszakát meg egy kimustrált elektromos kapcsolószekrényben. Ha balhé volt, lecsatolta a műlábát, és azzal verekedett. :)

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:00:42

@Carnivora: Az Azték példa kifordítva is működik. például hogy a szomszédban élő Románok rájönnek hogy mi magyarok most már túlzottan zavarjuk a független nemzetállamukban való biztonságot, az állandó autonómia akarásunkkal, és módszeresen ellehetetlenítenék még jobban őket, akkor mi magunk lennénk ott a cigányok. Nem jó kisebbségben lenni.

Továbbra is várom a megoldásokat.

mrs. white 2009.02.10. 23:01:01

@Giga Fika: Ez a bűnöző elkapás tökéletes csak számarányukhoz képest sokkal nagyobb százalékuk foglalatoskodik ezzel. Ezt az tudja aki olyan környéken él. Mint az szdsz-es kocsmáros aki nem engedi őket a kocsmájukba. felvetődik a kérdés hány %-os aránynál általánosíthatunk. Ha 100-ból 60 lopásból él akkor tolvajok nevezzük őket vagy nem tolvajoknak. Ez itt a kérdés. mindig azt hallom csak avval a pár családdal van baj.Ehez képest 160 vonultak fel siofokon Vagy a család népes, vagy nem pá családról van szó.

S. Annyi 2009.02.10. 23:01:48

Nézzétek meg a siófoki cigánydemonstrációt. Integráljatok, sok sikert hozzá. Jó éjszakát mindenkinek!

Spekuláns 2009.02.10. 23:02:07

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy Magyarország átkelt a cigánybűnözés-rubiconján...

Egyébként meg zéró tolerancia az utakon?
Akkor már a gyilkosságra is legyen zéró tolerancia...

Előítéletet, felesleges gyűlölködést én is elítélem, ezért furcsa volt a cikk, de ha elfognak egy gyanusítottat, akkor arról általában közlik hogy nő, férfi, kínai állampolgár, tehát ha cigány, akkor attól még ugyanúgy gyilkosságért kell felelnie, semmi nem változik. Akkor meg miért ne lehetne leírni?
Ez nem előítélet, hisz ismert a gyanúsított, tehát vélemény.

Gyurcsányra tényleg jó a foci-béli hasonlat: felívelt labdákkal operál, szűk a mozgástere, sokat hibázik, ez sem volt egy bölcs lépés tőle, kiesésre áll...

Karácsony Benő 2009.02.10. 23:02:09

@Laci :
Kilóg a sánta lóláb a beírásodból - nagyon utálod Bayer Zsoltot.
Ami nem baj.
Sem neki,sem a Hírlapnak...legfeljebb Neked.
Közben olyan butus dolgokat firkálsz itten,amiből látszik,hogy -ugyan nem csak Neked- halvány pukid sincs a hír- és a véleményújságírás közti különbségről.
Ami szintén nem baj.
S azt sem tudtad,hogy Zsóóóóti írása az MH Vélemény-rovatában jelent meg...
De ez meg baj.
Merthogy lehet ám véleménye egy újságírónak is!
És ha nem tetszik,ne olvasd el - szerintem....sőt:
véleményem szerint....

88wx335dsf 2009.02.10. 23:02:38

@Wawel:

Szegény GigaSegg kegyetlenül beégett és elhúzott gép mellől.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:02:54

@S. Annyi:

Igazából konkrét összetett programokkal nem nagyon próbálkoztak sehol ... ugyhogy ezt kellene elkezdenie a kormányzatnak nem mellépofázni.

A lényeg a valódi felzárkóztatás lenne nem a segélyek osztogatása viszont v.mennyi politikai elit, úgy tekint a cigánykérdésre, mint egy nagy tömegre, akiket négyévente meglehet venni. Letudnak minden segélyekkel különböző díszcigányok megvásárlásával.

Alapvetően ez inkább szociális probléma egy időzített bomba az csak egy vetülete a kérdésnek, hogy a cigányság jelentős hányadánál ez a probléma súlyosabb kérdés.

Nem a cigány politikusokat kell megvenni, akik a kisújjukat sem mozdítják a cigányságért csak elvannak a luxus autóikkal, és kihasználják a többieket.
A cigány gyerekeket kötelezni kellene mindjárt az oviba való részvételre ahol is nem szabadna egy csoportnak több gyermeknek lennie 10-12 főnél, hogy kezelhető, és haszna is legyen a csoportnak az idő eltöltésén túl. Az iskola előtt sok esetben szükséges lenne egy év felkészítő tagozatra.

A cigány gyerekeket mindemellett segély helyett közvetlenül kellene céltudatosan támogatni 18 éves korukig pl. a gyerek hozzájusson olyan alapvető dolgokhoz, mint megfelelő étkeztetés, taneszközök, ruházat.

Az iskolában szintén képtelenség a gyerekeket 25-30-35 fős soztályban felzárkóztatni, szinten tartani, integrálni, aki tanított v.ha ezzel tisztában van.

Egy 10-15 fős osztályban megfelelő pedagógusgárdával, támogatással a cigány gyerekeket gond nélkül lehetne integrálni mindamellett szükséges lenne pl. ilyen programok központi vagy helyi szintű támogatása is: romalap.eu/page.php/page.php?90 iskolai mentor program.

A másik fontos kérdés a számítástechnika, mint a jövő záloga:
romalap.eu/page.php/page.php?96

Persze a gyerekek gondolkozásának megváltoztatásához szükséges a szülők életmódjának megváltoztatása. Érdekes azok a roma családok, ahol a szülők dolgoznak semmiben nem különböznek egy magyarszki családtól ...

A szülőket kell visszavezetni a munka világába ne csak a gyerekgyártás legyen az egyetlen alternatíva. Viszont a pár általános végzettségekkel nem találnak munkát, vagy csak minimálbéres rabszolgaság marad nekik. A szociális juttatásokat továbbképzésekhez kellene kötni , és az általános iskola + szakma v. érettségi megszerzéséhez. Zéró toleranciát hírdetni a rendőrségnek jogosítványokat adni az intézkedésre, börtönöket, munkatáborokat.

Ennyi. -

boj (törölt) 2009.02.10. 23:03:08

@Mazsika1: "Pesten ott valami építmény oldalára, és egy papírfecniről gügyögött valamit.... asszem egy tucat sor volt a gyűrött papírján"

Várj, várj, várj! Van személyleirásod róla? Esetleg fenyegetően nem gyürte galacsinná a papírt?

Mert akkor két év letöltendő!

selfish 2009.02.10. 23:03:17

teljesen fölösleges a bünözési statisztikákhoz hozzátenni az elkövetőket, csak akkor ha NEM cigány származásuak (adott esetben ez nulla) ez viszont pozitív diszkrimináció.

gixer 2009.02.10. 23:03:27

@Laci : nem találkozni kell velük egy 2M városban, hanem együtt élni velük egy 30 e ben, vagy egy 2 e faluban. Nem mindegy. Egyébként én sem általánosítok, csak azt utálom amelyik megérdemli legyen cigány vagy magyar, keveset vagy sokat lopó.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:04:18

@kafferbivalybalamber: Olvastam, és érdekesen kifordított szociológiai elemzés. Akkor szerinted a romák egy nagy szervezett bűnöző csoport? Szerintem a szervezett bűnözést fel kell számolni - romák és nem romák is bőszen művelik, A megélhetési bűnözés ellen másként kell fellépni, ottt mások is a bűnözők.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:04:21

@Giga Fika:

Te ennyire retardált va? köz nincsen egymáshoz. Ilyen kemény csúsztatások által csak a komplett vitaképtelenségedet bizonyítod.

Szerinted itt a cigányokkal az a baj, hogy mondjuk Borsodban autonomiát akarnak?

BALFASZ.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:05:27

@Giga Fika: Te egyre nagyobb bakokat lősz, inkább pihenj le! :)

Csak egy kérdés: szerinted ma Mo-on miért nem sváb-kérdés van?

88wx335dsf 2009.02.10. 23:05:39

@Giga Segg:


Nem csicseregsz a brit statisztikákról szóló hazugságoddal kapcsolatban. Netán elfelejtetted mekkorát is hazudtál az előbb?

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:06:00

@88wx335dsf: világítsd már meg hogy ez miért válasz arra amiről eddig beszéltünk? Itt nem arról volt szó hogy a britt rendőrség az alapján keres bűnözőket hogy milyen a bőrszínük!

-rizs- 2009.02.10. 23:06:36

@Giga Fika: kerlek ne legyel demagog. En nem azt irtam, hogy kinaiak haza, hanem, hogy roluk lehet beszelni.

Az a baj, hogy megoldast te sem mondasz. Es nagyon jol erzed: kilatastalansagot, csalodottsagot, duhot erzel rajtunk.

A megoldas az, hogy kemenyebb rendorseg kell, az, hogy eljarjanak a tilosban parkolok, az AFA-csalok es a mas bunoket elkoveto feherek, valamint a csapatosan garazdalkodo ciganyokat.

Es arra, hogy vegre kimondtak a dolgot: talan el lehetne kezdeni egy ujfajta parbeszedet, ami nem ugy lenne, hogy mi fizetunk, ti meg csinaltok, amit akartok, hanem ugy, hogy aki betartja a jatekszabalyokat, dolgozik, vagy dolgozni akar, iskolaztatja a gyerekeit, annak segitunk, aki nem passzol ebbe bele, azt megnezzuk, hogy mibol el, ha bunozesbol, akkor lecsukjuk hosszu idore. Gyerekeinek az iskolaztatasat segitsuk, hogy nekik legyen eselyuk.

Az lenne jo, ha roma vezetok is azt mondanak vegre, hogy baj van a romak es a magyarok kozott es nem mindig a magyarok a hibasak. Ez a fele sajnos meg nagyon hianyzik a normalis parbeszed megkezdesehez.

Mellesleg itt, ahol most dolgozom, szigoruan rogzitik a buncselekmenyek elkovetoinek szarmazasat, de meg allasinterjun is megkerdezik, hogy milyen rasszhoz valo vagy. Es valahogy senkinek sem faj.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:07:25

@Ferenc Testvér:

Jah, de éhenhalni sem szándékozom mindamellett, hogy nem szeretném, ha v.mi cigó késelgetne ...

A Jobiknak meg sejtelme sincsen a gazdaságról sajnos, és a cigánykérdést sem tudom, hogyan akarnák megoldani ... önmagában egy erős csendőrség csak tüneti kezelés.-

S. Annyi 2009.02.10. 23:07:58

@Carnivora:

1. oviba járatni (ha túléli a veréseket az óvónő)

2. iskolába járatni ( ha a vascsőtől nem szakad be a tanár feje)


3. Évezredek óta vándorló nép, s mint ilyen sehol sem maradtak sokáig, ergo nem is dolgoztak sehol sem. Az a góré, az a nagylegény, aki többet lop, ügyesen veri át az ellent, vagy erősebb, mint az ellen, akit leütni, meggyilkolni dicsőség.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 23:08:06

@Giga Fika:
Persze, cigányok és nem cigányok (utóbbiak mostanában főképp kormánypárti színekben) is maffióznak ezerrel. Meg a cigányok is. De ezek a maffiák nem egyformák, nem ugyanolyanok, nem ugyanazt csinálják, és aránylag kicsi a közös halmazuk. Külön-külön kell kezelni őket; de nem egyénekre, hanem maffiákra bontva.
Le kell számolni a cigány maffiával is, a szoci maffiával is, meg a kábszermaffiával is, meg az összes többivel is. Minden olyan (tömören maffiának nevezett) szubkultúrával le kell számolni, magával a maffiával, és nem az egyénekkel, ahol a bűnözés életforma. Mondhatjuk persze megélhetési bűnözésnek is, lényegtelen.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 23:08:39

@Carnivora:
Nem fogsz éhenhalni.
Viszont... először is nézdd meg a nevem mellett álló videót.

Egy fidesz kormány még ha középosztálybarát gazdaságpolitikát tol is, nem fogja még lassítani se a problémát.

Ha lenne egy 10%-os jobbik, fidesszel koalícióban, talán felcsillanhatna a remény!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:09:10

@-rizs-:

Hiányoltad íme:

Több cigányszervezet és kisebbségi önkormányzat közleményben határolódott el a bűnelkövető romáktól, és társadalmi kerekasztal létrehozását szorgalmazta. A szervezetek erről szóló közleményüket hétfőn juttatták el az MTI-hez.

Gál József, a Cigány Integrációt Segítő Érdekvédelmi Közhasznú Egyesület és a szigetvári cigány kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI érdeklődésére kifejtette: nyilvánosan el kell határolódni a cigányszervezeteknek azoktól a roma származású emberektől, akik képtelenek beilleszkedni a többségi társadalomba, és súlyos bűncselekményeket követnek el. Mint mondta, arra kérik az embereket, hogy ne egyféleképpen ítéljék meg a Magyarországon élő cigányságot.

"A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető.

Véleménye szerint a cigányszervezetek vezetőinek le kell ülniük és cselekvési programot kell készíteniük a romák által elkövetett bűncselekmények visszaszorítása érdekében, a javaslatok között szerepelhet a halálbüntetés visszaállításának kérdése, vagy az országból történő kitoloncolás is azok esetében, akik megsértik az együttélés szabályait. "Vannak emberek, akik nem dugják homokba a fejüket, mi fel merjük vállalni a véleményünket, ez az ország nem lehet a félelem és a rettegés országa" - mondta Gál József.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény aláírói azt kérik a kormánytól, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy "börtönbe juttassa azokat a tisztességtelen, törvényt nem tisztelő, senkiházi bűnözőket, akik a magyarországi cigányságra folyamatosan szégyent hoznak, és nyerjék el minél hamarább méltó büntetésüket. Kérjük a Magyarországon élő cigányságot, hogy közösítse ki maguk közül a bűnöző elemeket".

Nem engedhetjük meg, hogy "azok az aljas, és a magyar társadalomért semmit nem tevő személyek" tönkretegyék mindazt, amit nagyapáink, dédapáink hagytak ránk. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben.

-rizs- 2009.02.10. 23:09:33

@Carnivora: de legalabb tuneti kezeles lenne. Most az sincs.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:09:35

@Giga Fika: szerintem jogos a kérésed, hogy megoldást is kell tudni javasolni. Ime pár

1. Kiket és mennyit fizetünk, hogy javaslatokat dolgozzanak ki? XY romajogi alapítvány - megszüntetni, pénz ne a népükön élősködő cigányoknak menjen.

2. Készpénzben átadott pótlék/segély/járulék helyett túlnyomóan természetbeni juttatás

3. Közmunka. Közkedvelt érv, hogy ez hülyeség, mert nincs mit csinálni vidéken. Erről azért lehet, hogy a polgármestereket és a helyieket is meg kéne kérdezni. Vagy csak körbenézni.

4. A mostanában előkerült vajdák véleményének meghallgatása. Neten látható videokon mondanak igencsak okosakat.

5. Kisiskolák, külön felzárkóztató osztályokkal (lásd "Búcsú a cigányteleptől", 198x)

6. Lehessen értelmesen beszélni a dologról, és ne a hülye gügyögés menjen mint amit pl. ma az M1-en az Estében a müsörvezető összehozott.

S. Annyi 2009.02.10. 23:10:34

Persze a gyerekek gondolkozásának megváltoztatásához szükséges a szülők életmódjának megváltoztatása.


Hogyan fox te felnőtt "embereket" megváltoztatni?

szabidoki 2009.02.10. 23:10:54

Izgis a dolog, izgis.
Érdekes definíció, hogy aki általánosít, az rögtön rasszista.
Az a helyzet ugyanis, hogy általában nem szeretnék sötétedés után végigmenni a cigánysoron, inkább "fehér" környéken járok szívesen.
Akkor én most rasszista vagyok, mert kollektíve büntetem a cigányokat társaságom megvonásával?

Malachi 2009.02.10. 23:11:18

@Werwolf: gyanítom nem. De ha tényleg az a megoldás a problémára, hogy tömegbe verődve elkezdünk embereket ölni akkor mindegy is.

Korábban a falun (ma már kisváros) ahol felnőttem éltek cigányok volt is mindig az osztályban néhány. Nem tudom miért de valahogy sosem volt gond velük. Beilleszkedtek, elfogadta őket mindenki. Aztán jöttek más cigányok, akik nem beilleszkedni akartak csak lopni jártak felênk. Együtt szidta őket mindenki cigány és magyar. Nem tudom érthető-e.

Szóval lehet hőzöngeni és készülni a forradalomra, amitől majd minden jobb lesz. Vagy ki lehet nyitni a szemeket és az igazi problémákkal foglalkozni.

Követeljünk olyan törvényeket, amik széles ès egyértelmű jogkörrel ruházzák fel a rendőröket. Hogy általánosságban szoríthassák vissza a bűnözést. Első körben ez is valami lenne.

Így ki sem kéne irtani senkit és a forradalom is elmaradhatna. Hát nem jobb? Vacsorára mindenki hazaérne.

Spekuláns 2009.02.10. 23:11:25

@Giga Fika: Basszus, igen, értem én a finomságaid, hogy szociológiailag, blablabla
- meg kell szüntetni az okokat hogy se a fehérgallérosok ne lopják el az ország pénzét, se a cigányok ne bűnözzenek, se a nem cigányok ne bűnözzenek.

Egy baj van: ha én szabályt sértek az autómmal, szarrá szopatnak gyorshajtásért, ivásért. Zéró a toleranciájuk. Meg sem akarják érteni hogy miért szegtem szabályt.

Hát basszus, akkor a többi bűnözőt se pátyolgassák, hanem ha bűnözik, dugják fel a seggükbe a gumibotot, és anál fogva rakják hidegre őket.

-rizs- 2009.02.10. 23:11:29

@Carnivora: koszi, ez mindenkeppen egy lepes elore. Orulok, hogy bemasoltad ide.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:11:38

Most komolyan - ne személyeskedjünk már! vitatkozunk nem? Érvekkel nem? Én sem sértegetlek benneteket.

Azért nem sváb kérdés van, mert a cigányok a legnagyobb kisebbség hazánkban. És továbbra is fentartom - igen is sok bűnöző cigány van, és sok magyar és más származású bűnöző is. CSak azt szeretném utoljorá megtudni tőletek, hogy ez miért információ, és mi a teendő hogy már ezt tudjuk?? de nem fogom többször kérdezni, mert lassan lefejszem aludni. Tényéeg kiváncsi vagyok, mert nem értem hoyg miről vitatkozunk. Ezt most komolyan írom! Próbálom megérteni, de nem megy. Hogy mi változik attól hogy eg ybűnözőtől tudjuk hogy roma vagy bármilyen. Mi változik? Máshogy megy börtönbe? vagy máshogy büntetik meg? NEM ÉRTEM.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 23:12:00

@Ferenc Testvér: Én úgy látom, a Jobbik pontosan ugyanarra lesz jó, mint eddig az MDF, különféle választásokon. Épp annyi szavazót visz el a Fidesztől, hogy az ne nyerhessen.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:12:31

@Spekuláns: ne ez korrekt - ezt értem - ezt tiszta soor - én is így gondolom

boj (törölt) 2009.02.10. 23:12:47

"Akkor én most rasszista vagyok, mert kollektíve büntetem a cigányokat társaságom megvonásával?"

Hát bazz...Kalap Úr hozzád képest egy nyílt keblű liberális.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:13:09

@S. Annyi:

Azok a cigányok, akik kiakartak törni bizony kitudtak, és mai is , amelyik cigány családban dolgoznak építkezéseken, szalag mellett akárhol már max. 2-3 gyereket vállalnak, akit iskoláztanak. Ismerek ilyet is szerencsére, és pl. nem örülnék, ha a szerelőmet pl. akárki cigányozná , azért mert barnásabb bőrű ... -

Ergo nincsen genetikailag kódolva a szar. Csak a széles rétegeket kikell emelni a szarból.

Mindig csak félmegoldások voltak a történelmi integrációs kísérleteknél. Hol csak okítani akarták őket kenyér nélkül, hol meg csak kenyeret kaptak, de okítást nem, hogy kussoljanak. -

Mazsika1 2009.02.10. 23:14:03

@boj:

Van személyleírás... bajusza az biztos volt, vékony testalkatú, talán még egy kis szakálla is, valami Sanyi lehetett a neve.... :-)))))))))))))))

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:14:17

@-rizs-:

vannak normális cigányok lásd.

Pogrom előtt
Hétfő, 2009. február 9. 09:38
Címkék:Marian Cozma veszprémi gyilkosság

Nehéz elkezdenem ezt a posztot, szívem szerint hagynám az egészet a fenébe.

De nem lehet. Akkor ugyanis bennem maradna egy csomó minden kibeszéletlenül, kiíratlanul, és a családom nem érdemli meg, hogy egy ilyen hitvány állam miatt elrontsam a vasárnap estéjüket. Az állam itt most nem a végletekig kizsigerelt, és pattanásig feszített idegű magyar társadalom, hanem az ÁLLAM, amely eddig csak az alföldi, tiszántúli, dél-dunántúli megyéket hagyta elveszni, de mostantól a jelek szerint szinte az ország egészét feladta. De tényleg. Az a kérdés, hogy ezt meddig hagyjuk mi magunk, akik ezekben a megyékben, és az azokból összeálló országban élünk.
A közbiztonság hiánya egészen addig fel nem tűnő dolog, amíg meg nem érint minket egészen közelről. Sokáig úgy voltam vele, ha a Kormánynak nem kellenek a keleti, dél dunántúli megyék, akkor az egy sajnálatos dolog, de az elmúlt évek során mintha hozzászokott volna az ország. Talán magam is. Szinte közhelyszerű, és nem különösebben meglepő, ha valaki félti a nőket attól, hogy a vonaton egyedül utazzanak Borsodban, vagy, hogy a Nyírségben ne álljunk meg stopposoknak. Vagy, hogy Hevesben és Nógrádban a helyi kocsmában mindig a másiknak van igaza. Rémes dolgok, de mintha megszokta volna őket mára az átlagember.

És ezek a tényszerű közhelyek tettek engem büszkévé mindig arra, hogy százezerszer is kimondhattam: én onnan jövök, ott nőttem fel, ahol cigányemberként soha nem kellett megélnem azt, hogy a kisebbség és a többség viszonya halálosan megromoljon. Hogy apámat, anyámat soha nem bántották a származása miatt, mint ahogyan engem is szeretett és büszkén vállalt az osztálytárs, az igazgató, a polgármester. Soha nem kellett szégyellnem, hogy cigány vagyok. Ezért a Zalának életem végéig hálás lehetek. Ez a megye soha nem arról volt híres, hogy itt bárkinek félnie kellene. Itt lehet utazni egyedül a vonaton, a kocsmában kedvesek az emberek.

Ha másfél órát utazom onnan, ahol felnőttem, akkor Veszprémbe érek, a városba, ami a második otthonom. Gyöngyi innen származik, és a feleségem családjához gyakran jövünk látogatóba. Oda, ahol szintén nem volt soha komoly gond a cigány és nem cigány ember együttélése. Az, hogy ez mostantól már nem lesz így, egy szomorú dolgot mindenképpen megmutat: elvették tőlem, a veszprémi barátaimtól, a családomtól azt a biztonságérzetet, azt a tartást, ami eddig igazán fontos volt a számunkra. Hogy eddig hihettük, érezhettük, azt, hogy bár az ország kétharmadában haramiák, gengszterek, állatias bűnözők nyomorítják mások életét, nekünk itt nem kell tartanunk semmitől, mert ezek polgári városok, polgári megyék, értelmes, normális és kedves emberekkel. Döbbenetes, de a jelenlegi magyar állam ezt az érzést elvette most tőlünk, azzal, hogy szombat éjszaka (nem először ebben az országban), egy megyeszékhely kellős közepén nem volt elég rendőre ahhoz, hogy intézkedjék, eljárjon a bajban. Mit is ígért a kormányfő annak idején ezzel kapcsolatosan, emlékszik még valaki? Nos, a látható rendőrség csak illúzió maradt.

Veszprém, ott, ahol eddig egy hangos szó nem volt, ott most az elkeseredettség százszámra ontja a cigányoknak szóló szitkokat. Ott, ahol cigány és nem cigány vidáman tapsolt egy-egy gól után, ott most mindenki bosszút emleget, és Enyingre készül, hogy felgyújtsa a cigányok házait…

Ott, ahol egy Nagy-Magyarország zászló sem került szinte soha kifeszítésre, ott most vérszomjas emberek regisztrálnak olyan hozzászólásokat, amelyeket biztosan megbánnak majd, de ma még bennük élnek.

Ide jutottunk.

Az alábbi sorok szólnak Munk Veronikának az Indexbe, az összes SZDSZ-es barátomnak, Gusztosnak, a jelenlegi roma vezetőknek, Drazsénak, a problémákat mindig eltakaró, elrejtegető Kormánynak.

Cigányemberként kell leírnom a következőt: a cigányok saját maguk teremtik meg, tartják életben, és erősítik az összes velük szemben megfogalmazott előítéletet.

És ma végre kimondom én saját magam is, hogy elegem van ebből.

Nem, nem egy radikális Jobbik szavazó jut el idáig. Nem, nem egy panelproli mondja ezt a 7. emeletről parizert majszolva.

Én, a cigányember üvöltöm a világba, hogy adjon végre a kormány pénzt, jogszabályt, mozgásteret arra, hogy a még változni akaró cigányokat visszahozzuk a társadalomba, a változni nem hajlandókat pedig tűzzel-vassal szorítsuk rá arra, hogy megtanulják az együttélés szabályait.

És nem érdekel, magasról lefalom, hogy a liberális jogvédők erre mit mondanak.

Jöjjenek velem el Tiszabőre, és nézzék meg, hogy hogyan élnek ott az emberek. Jöjjenek el velem a gyivi-be, és nézzük meg együtt, mennyi ott a cigánygyerek, és mivé lesznek, ha kikerülnek, illetve mivé lesznek a gyerekeik. Jöjjön el velem Gusztos, és nézze meg, hogy hogyan verik agyon a 80 éves öregasszonyt 367 forintért. Fel tudja ezt egyáltalán fogni valaki?

A miskolci rendőrkapitány egy szóval sem mondta, hogy minden cigány bűnöző (ajánlom Munk Verának a részletesebb tájékozódást). Sokan adják a szájába ezt a mondatot, holott ez nem hangzott el. De arra igenis rávilágított, hogy ha cigányügyben nem állunk neki végre valamit közösen csinálni, akkor itt pogromok lesznek. És nem azért, mert az előítéletes, rasszista magyar társadalomnak arra van igénye. Sokkal inkább azért, mert a beilleszkedni képtelen cigányemberek addig-addig járnak a vékony jégen, amíg egyszer az beszakad.

Ezt kellene elkerülni.

Nyugodj békében, Marian Cozma!

www.zoom.hu/pannonroma/pogrom-elott-38976.html?ref=hk

S. Annyi 2009.02.10. 23:14:27

A Marson szeretnék élni, unom a Földet, de tényleg!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:15:57

@boj: egyet értek minden ponttal. De ebben hol szerepel az hogy meg kell különböztetni valakit azért mert roma és bűnelkövető.

A romáknak ugyanolyan borzalmas csapás hogy a bűnözőik alapján azonosítják őket, mint amikor ki volt írva a határ után hogy Magyar ne lopj! Rettenetes volt olvasni!

boj (törölt) 2009.02.10. 23:16:23

@Giga Fika: ". Hogy mi változik attól hogy eg ybűnözőtől tudjuk hogy roma vagy bármilyen. Mi változik? Máshogy megy börtönbe? vagy máshogy büntetik meg? NEM ÉRTEM"

De mit nem értesz? Tudjuk, hogy egy bizonyos csoport tagja --> bizonyos tevékenységeket e csoport tagjai követnek el --> csoportban kell megoldást keresni.


Vagy ha elromlik a TV-d, akkor a páraelszivót és a mosógépet is megszerelteted, hiszen mindhárom elektromos készülék?

Vagy ha fáj a fogad, rasszistának tartod azt az orvost aki a lúdtalpad és vastagbeled vizsgálatát mellőzi?

Esetleg ha rosszalkodik az egyik gyereked, akkor megbünteted a környék összes gyerekét, az egyenlő bánásmód szent eszméjét szem elött tartva?

Thomas Rattler 2009.02.10. 23:16:58

Hogy a sokak által áhított megoldásról is ejtsünk néhány szót:

- A társadalomból kiesett, törvényen kívül álló, őskori szociológiai viszonyrendszerbe került cigányság számára rezervátumszerű elkülönítési egységek létrehozása
-A törvényeket elfogadó cigányság számára a gyereklétszám maximum 2-re korlátozása súlyos retorzió mellett (3 gyerek esetén teljes segélymegvonás)
-Külön oktatási egységek - cigányneveldék - lértehozása kisgyerekkortól az európai társadalmi normákra való nevelés, és a társadalom számára használható egyeddé képzés céljából.
Ennyi.

Mazsika1 2009.02.10. 23:17:18

... meg aztán volt régen egy magyar film, a címe az volt:

" A cigánytábor az égbe megy"

Úgy 20 évvel ezelőtt az Üllői úton, egy ház falán, az 50-es villamos vonalán utazva a következő, fekete spray-vel felfestett falfirka-feliratot láttam:

idézem:

"mikor megy már végre
a cigánytábor az égbe-"

boj (törölt) 2009.02.10. 23:17:20

@Giga Fika: " De ebben hol szerepel az hogy meg kell különböztetni valakit azért mert roma és bűnelkövető."

A következő postomból remélem közben kiderült.

88wx335dsf 2009.02.10. 23:18:05

@Giga Fika:

Ja hogy már csúsztatsz is. Sebaj, idekopizom a hazugságod.

Tehát azt mondod: "Itt nem arról volt szó hogy a britt rendőrség az alapján keres bűnözőket hogy milyen a bőrszínük!"

Ócska szalmabáb érveléssel próbálkozol és azt is szarul csinálod. Az eredeti hazugságod a következőképpen szólt:

" Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:28:13
@kafferbivalybalamber: dehognem - az ia óriási baj - ezek a kérdések nem függnek össze. Az elkövetőket konkrétan el kell kapni és kész. Ilyen jellegű statisztika hazánkban és a fejlett világ 98%-ban nem gyűjthető. Ez nem izlé kérdése - ez tény. Szégyen."

" Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:23:32
@Wawel: Óriási tévedében vagy,. Biztos a lemaradott angol demokráciában ezen a szinten vannak. Ott ilyemit el sem lehet képzelni! Mi köze van a büncselekményeknek ahoz hogy milyen bőrszínű ember követi el őket? "

---

Namármost belenézel ebbe a pdf-be

www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs06/s95race05.pdf

és a 'List of Tables'-nél mit látsz? Statisztikákat a bűnelkövetők, börtönök, eljárások, intézkedések etnikai megoszlásáról.

MIÉRT HAZUDSZ?

-rizs- 2009.02.10. 23:18:15

@Laci : te nem adnal ezeknek eletfogytiglant?

Mas: te mint "ujsagiro" biztos jobban tudod nalam, hogy lehet valamit kepszeruen kifejezni, hasonlattal, st.

Talan a szerzo is arra gondolt, hogy ezek lealacsonyodott emberszeru lenyek - erdekes modon ebben egyetert egyik nagy ellenfelevel, Gusztossal -, es nem arra, hogy o maga elott egymast megkeselo vizslakat,nyulakat, vagy vizilovakat lat (ez utobbiak allatok).

Sajnos tovabbra is azt erzem, hogy te zsigerbol utasitod el Bayert, ami nem szep "ujsagiroi" tulajdonsag. En tenyleg azt hittem, hogy valamelyik komolyabb gondolataba kapaszkodsz bele, nem abba, hogy tul szinesen minositi az orgyilkosokat.

Gobé 2009.02.10. 23:18:18

Sok libsinek és szocinak azt kívánnám egyszer szaladjanak bele egy cigány hordába, mind ezek az izomagyú gyilkosok, bár nem lesz ilyen szerencsétek sajnos, budáról könnyű rasszistázni, meg fasisztázni.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:18:21

S. Annyi: "A Marson szeretnék élni, unom a Földet, de tényleg!"

Hát te vagy a világ legnagyobb rasszistája, az fix bazmeg!:)

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:18:37

Én is amellett vagyok, hogy MINDEN bűnözővel könyörtelenül leszámolni!
Az, hogy esetleg ez rövid idő alatt bizonyos kisebbségek eltűnését fogja jelenteni... Na és?

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:18:46

@Giga Fika:

Az is a cigányok miatt volt ... nekik szólt , csak mivel nem lehetett kiírni cigány így magyar ... ahogyan most is a Délvidéken a magyarokon csattan az ostor, hogy nem merte kiírni az MTI, hogy itt bizony cigók kardozzák a népet ...

Nem mellesleg nyugaton is magunkat járatjuk csak le ... ez bizonyára jobb, mint a cigányok makulátlan hírét rontani. -

88wx335dsf 2009.02.10. 23:19:13

@Giga Fika:

Megismétlem mégegyszer:

MIÉRT HAZUDSZ?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.10. 23:19:49

@Giga Fika: profi mellébeszélő vagy. Vissza a faszista statisztikákra:

www.ojp.usdoj.gov/bjs/crimoff.htm

Ők is (nácziak), és ez csak a legelső link volt amit a gugli kidobott.

Tettél egy kijelentést, megcáfoltak, azóta folyamatosan elterelsz és mellébeszélsz.

Nos?

-rizs- 2009.02.10. 23:20:07

@Carnivora: igen, az a baj, hogy en is tudom, hogy vannak normalisak - az idezett dolgot en is olvastam. Nekem a kozepiskolai padtarsam is az volt, maig egyik legjobb baratom.

De a problema attol meg letezik, szerinte is.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:20:08

@boj: hát ezt nem értem - akkor ha egy roma bűnözőt elfognak akkor csoportosan tartoznak felelőséggel? VAgy mi? VAgy ha egy magyar bűnöz, akkor engem is kell vizsgálni, mert mégicsak egy szubkultúra vagyunk? Szerintem a szociális helyzet, vagy a családi környezet már inkább olyan paraméter ami eredményre vezet. De a származás az tévút! Ezt a történelem is bizonyította.

wynarsky1 2009.02.10. 23:20:24

sosem értettem egyet a blog írójával..néha olvastam csak, inkább a konzit olvasom, ha jobbosokat keresek. de most nagyon igaza van. SZÉGYEN, a miniszterelnök, és igaza van Bayernak. a Cigányliszka című cikke óta nem mondtam ezt. de most igaza van. reggel veszek egy hírlapot, hátha írt a Bayer valamit...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.02.10. 23:20:28

@Giga Fika:

"Hogy mi változik attól hogy eg ybűnözőtől tudjuk hogy roma vagy bármilyen. Mi változik? "

Erre sosem fogsz választ kapni.

kafferbivalybalamber 2009.02.10. 23:20:40

@Carnivora:
De jó, köszi.
Amúgy sok normális cigány van. A miskolci rendőrkapitányért szervezett tüntetésre az összes cigányvajda bejelentkezett, kivétel nélkül. Azt mondták, ott lesznek, mert igaza van. (Amikor visszahelyezték még a tüntetés előtt, akkor lemondták, mert akkor már minek.)
A sok nagyonhülye jogvédő meg csodálkozott erősen.

Drang 2009.02.10. 23:21:36

Bayer egy újságíró, aki leírta a véleményét. Lehet vele egyetérteni vagy nem. Gyurcsány viszont elvileg azoknak is a miniszterelnöke, akik egyetértenek Bayerrel, meg azoknak is, akik nem. Magánemberként még saját véleménye is lehet (a miskolci rendőrkapitány ügyében érdekes módon képes volt erre).
Ha egy bíróság elmarasztalta volna Bayert vagy az újságot, még akár bojkottra is felhívhatna. Jelen esetben viszont arról van szó, hogy nem tetszett neki egy cikk, ezért utasította a rendészeti minisztert, az állami intézményeket és vállalatokat, hogy mindent tegyenek meg a szerző és az újság ellehetetlenítésére.
Gondolom, az állampolgárokat és a magáncégeket csak azért nem utasította, mert szóltak neki, hogy azt már/még nem lehet. Na ez mondjuk nem is Kádárt, inkább Rákosit idézi.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:22:11

@88wx335dsf: nem értem hogy most konkrétan mi a baj?

boj (törölt) 2009.02.10. 23:22:19

@Bezuhov: "Erre sosem fogsz választ kapni."

Upsz...kapott.

S. Annyi 2009.02.10. 23:22:45

A Marson remélem nem élnek magyarokcigányokgörögökolaszokamerikaiakkínaiak stb. a marslakóknak készítek majd sütiket, mert cukrász vok és ti nem kaptok belőle vazze.

Spekuláns 2009.02.10. 23:23:02

@boj: Ne bántsd, ha Marson szeretne élni, hát tegye! Majd jól elhízik tőle.

Gobé 2009.02.10. 23:23:21

Ha az olasz maffia, vagy albán , vagy szerb követ el bűncselekményt azt megmondják h szerb, olasz, albán.stb és mégsem sértődnek meg az olaszok vagy az összes többi nép.

Csak nálunk van ez a beteg liberalizmus, de csak cigányt meg zsidót nem szabad leírni más egyebet akármit írhatsz.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:23:56

@szmoker: én sosem írtam ezt Te az US -ről linkeltél.- Angliáról volt szó. És ott sem azt írtam amit fentebb linkeltek. Hiszen nem erről volt szó!

88wx335dsf 2009.02.10. 23:25:05

@Giga Fika:

Az a baj hogy azt állítottad, hogy fejlett országokban nem gyűjthetők adatok a bűnelkövetők etnikai, faji hovatartozásáról.

Ezzel szemben itt van az angol kormány munkája:

www.homeoffice.gov.uk/rds/pdfs06/s95race05.pdf

Tehát nem mondtál igazat.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:25:38

Pontosan ezt írtam:

Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:23:32
@Wawel: Óriási tévedében vagy,. Biztos a lemaradott angol demokráciában ezen a szinten vannak. Ott ilyemit el sem lehet képzelni! Mi köze van a büncselekményeknek ahoz hogy milyen bőrszínű ember követi el őket? Magyarországon tilos ilyen statisztikát gyűjetni, ezt törvény mondja ki!!!!!

Szerinted elképzelhető hogy egy angol rendőr azt mondja hogy az utóbbi egy hónapban az összes bűnesetet arabok követték el??

OftF 2009.02.10. 23:25:59

uhh, 259 hozzábüfi, nem olvasom el, csak a véleményem:
A poszt írója kissé naív. Nem azt mondom, hogy hallgatnak az emberek Gyurcsány bojkottjára, hanem azt, hogy le se szarják, de egyik irányba se, azaz ezért nem fognak tömegesen hírlapot venni, vagy leszokni róla.
Amúgy meg, aki bojkottálni akarja Ferencünket, megteheti, évek óta ezt teszi pl a Fityesz is. Ez nem egy új ötlet.

88wx335dsf 2009.02.10. 23:26:07

@Giga Fika:

Szerintem ne okoskodj itt. Egy egyszerű, tanulatlan senki vagy.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.10. 23:26:45

@Giga Fika:

Az a baj,
1, hogy az alapvető tényeket sem ismered, de véleményt nyilvánítasz
2, hogy amikor megcáfolnak, azonnal elkezdesz mellébeszélni.

Kurva nehéz olyan emberrel beszélgetni, aki nem néz a szemedbe, és zsigerből hajtogatja a bejáratott hülyeségeit.

Te egy tipikus troll vagy.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:27:03

@GigaFika: "hát ezt nem értem - akkor ha egy roma bűnözőt elfognak akkor csoportosan tartoznak felelőséggel?"

Nem EGY-ről van szó. Nem kettőről...tömegesről. Persze mondhatjuk, hogy olyan nincs is, hogy cigányság - bár akkor sok-sok jól fizető műcigánynak kellene letenni a lantot.

Szóval tegyük fel hogy van cigányság. Ha van és bizonyos cselekedeteket ők követnek el, akkor a megoldást is a soraikban kell keresni.

Ezért kellenek célzott megoldások, nem elkenni a szart és csak felmarkolni Kolompár Orbánéknak a lét.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:27:27

@Giga Fika: Ha ennyiből nem érted, akkor mi nem fogjuk tudni elmagyarázni. Hívd fel a pszichológusodat. :)

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:28:00

@Giga Fika:

Te most őszintén meghallod a hírekben 30 fős csoport-család éjszakai szórakózóhelyen-faluban kardokkal-késekkel-vasvillával ... nem a budai értelmiség körében kezdesz el nyomozni :D:D:D:D:D:D

Sajnálatos módon vannak olyan klissék, amelynek a cigányság elsöprő százaléka jelenleg megfelel, így ezekbe a klissékbe illesztik őket ...

88wx335dsf 2009.02.10. 23:28:38

@Giga Fika:

"Szerinted elképzelhető hogy egy angol rendőr azt mondja hogy az utóbbi egy hónapban az összes bűnesetet arabok követték el?? "

A szalmabábérvelés, más néven árnyékbokszolás olyan érvelési hiba, amelyik a vitapartner álláspontját torzítva mutatja be, hogy könnyebb legyen ellene érvelni. Az így előállított, könnyen legyőzhető „szalmabáb” (vagy árnyék) sokszor a vitapartner álláspontjának nevetségességig, tarthatatlan szélsőségig eltúlzott változatán alapszik.

A szalmabábérvelés sikeres retorikai eszköz lehet, azaz használható mások meggyőzésére, de logikailag hibás, mert nem a másik fél valódi érveit cáfolja meg.

Bővebben:

hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b%C3%A9rvel%C3%A9s

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.10. 23:29:15

" Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 22:28:13
@kafferbivalybalamber: dehognem - az ia óriási baj - ezek a kérdések nem függnek össze. Az elkövetőket konkrétan el kell kapni és kész. Ilyen jellegű statisztika hazánkban és a fejlett világ 98%-ban nem gyűjthető. Ez nem izlé kérdése - ez tény. Szégyen."

Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:23:56
@szmoker: én sosem írtam ezt Te az US -ről linkeltél.- Angliáról volt szó. És ott sem azt írtam amit fentebb linkeltek. Hiszen nem erről volt szó!

Nyilván az USA az az elmaradott 2%. Meg Anglia.
A két fekete bárány.

Megint terelsz.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:29:17

@Giga Fika: Gyerekek, nekem leesett: ez a csaj nem tud angolul...

boj (törölt) 2009.02.10. 23:29:36

Amúgy fel nem fogom, mi a gond az emberek jellemzők szerinti osztályozásával és ezekből ésszerű következtetések levonásával, ha ezzel előrébb vagyunk bármiben - nem genocidiumban persze.

MERT HÁT AKKOR MINDEN SZOCIOLÓGUS IS LÁTENS FASISZTOIDRASSZISTANÁCIGECI?!

Kiábrándultam...már a tudomány is rasszista.

-rizs- 2009.02.10. 23:30:12

@Giga Fika: az nem kepzelheto el, hogy azt mondja az angol rendor, ahogy ezt Magyarorszagon sem mondta senki.

Viszont, ha az angol rendor azt mondja, hogy az elmult honapban ebbol a fajta buncselekmenybol az osszeset arabok kovettek el, es ezt alatamasztja tenyekkel, akkor nem bantja senki.

Itt most peldaul egy keseles lengyel kulseju elkovetojet keresik. A rendorseg szerint.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:30:22

@OftF: Ezzel nem is ez a baj, hanem pl. könyvtárak nem rendelik meg a Magyar Hírlapot míg mondjuk a Népszavát tovább járatják. kapise?

fokukac 2009.02.10. 23:31:03

jó érzésű ember, ha csak egyszer a kezébe veszi azt a szennylappá tett újságot, többé nem ad pénzt érte...

hihetetlen. kinézetre kb. olyan bulváros lett, mint a Blikk, csak ocsmány bunkó, szélsőjobbos stílussal.

azok írnak oda, akiket már a magyar nemzetbe sem engedtek publikálni.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:31:40

@-rizs-:

Lásd. az iszlám terrorizmus bevett klissé ...

Mazsika1 2009.02.10. 23:32:14

Akkor a helyi kisebbségi önkormányzat elnökének szavai, ő maga mondta, idézték a hírekben:

"mi, cigányok, .... "

(rövidítésben: CÖ (sok helyen látni ) C= cigyány Ö = Önkormányzat ) ????

ha ő maga azt mondja magukról, hogy azok, akkor hát nem azok?

Mi mikor mondjuk már, hogy sértő, ha lefehéreznek, vagy lemagyaroznak?

A zsidó meg nem zsidó véletlenül?
Mazsihisz= Magyarországi Zsidó Hitmittudoénmi
akkor egyszerű a képlet: mondjuk angolul:-))
gipsy, jewish....

mi meg "white".

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:34:28

Én ezt beszélgetésnek veszem, és vitának, senkit sem akarok legyőzni. A családom egy része Angliában él. Nincs egy hete hogy azt mesélték, az egyik államtitkár egy edzőteremben elejtett egy fél mondatot hogy a bevándorlók által gerjesztett bűnözésbe bele fog rokkani az ország - másnap le kellett mondania. Ebből indultam ki- nem onnan hogy először kizártam az összes angliai weboldalt. Beszélgetünk erről, és tőlük úgy tudom, van baj a bűnözés növekszik a bevándorlók körében, de ott nem beszélnek erről így az emberek, mert ez nem így merül fel. Ezt tőlük tudom, hallottam, és sajnálom hogy egy blogon valóü beszélgetésre nem felkészülve jöttem. Sajnálom hogy csak két végletben tudunk beszélgetni érvelni, lehetséges hogy ez az én hibám is.

Szabadság Kapitány 2009.02.10. 23:35:57

Gyurcsány leckét adott demokráciából!(copyright:Lendvai Ildikó) Igaza van! Bayernek a lényegről kellett volna írnia, nem a cigókról fröcsögnie.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:36:14

@boj:

Sőt az evolució is az, és az evolucióban a Giga félék elbuknak :P Én tudom, ha vhol gyülekezik egy cigány csoportosulás onnan elkell húzni az ellenező irányban szegény Giga meg bemagyarázza magának a liberális maszlagot, és szépen kilesz terítve az út mellett ... a pénze meg átalakul nike cipővé.

Gobé 2009.02.10. 23:36:28

Népszava, Népszabadság is egy ócskaság, és azok akik ott publikálnak benne már 50 éve lejáratott emberek.

gixer 2009.02.10. 23:36:30

Amúgy bűnüldözői körben előfordul olyan, hogy viselkedési minta, meg elkövetői profil, amit ugye az egyes bcs -k elkövetőiből állítanak össze. Ha valakit pl. megkéselnek vagy tyúkot lopnak a faluban nem a svédek között kezdik el keresni.

lolperec 2009.02.10. 23:37:29

ezaz! mindenki vegye meg, juhúú :D
jaés utáljunk mindenkit! jeejeee :D
csúnya kormány, csúnya cigány, csúnya zsidó, csúnya román, janem
a románokat most ne, az úgy nem jön ki..
hála istennek, elég rugalmas az utálatunk..
van egy réteg..
helyesbítek.. minden magyar, genetikailag képes arra, hogy még saját magát is arcon köpje, ha az érdek és/vagy az utálat úgy kívánja..
büszke vagyok, hogy magyar lehetek..

boj (törölt) 2009.02.10. 23:37:31

" Sajnálom hogy csak két végletben tudunk beszélgetni érvelni, lehetséges hogy ez az én hibám is."

Ugyan, ne sajnáld, hanem próbáld megérteni vajon van-e létjogosultsága népcsoportról beszélni, és ha igen, akkor annak a csoportnak jellemzőiről.

Ha ez megvan, már nem is vagyunk messze egymástól.

alex4 2009.02.10. 23:37:40

Végigolvasván a komenteket, hogy talán a kommentek utolsó harmada elég lett volna, azok ugyanis sokkal normálisabbak és tényszerűbbek, mint a korábbiak, főleg annak köszönhetően, hogy az indulatok helyett a megoldáskeresés/ajánlás került előtérbe.

Ami a „terminus technicus"-t illeti, lehetne ez esetleg „döntően romákra jellemző bűncselekmény ill. viselkedésforma"?

A magam részéről - ha ez bármit is számít - a legjobban Carnivora 2009.02.10. 23:02:54-es hsz-e tetszett.

Amúgy, B.Zs. írásait eleinte (sok évvel ezelőtt) még olvastam, de annyi volt benne a mocskolódás (szó szerint) és gyűlölködés, hogy inkább letettem erről az „élvezetről" (inkább nézek kabaré helyett hitgyülis vagy keresztény miséket a tévében...) „A stílus maga az ember" - úgy látom a stílusa nem változott, más kifejezés-eszköztára nem nagyon van...

Mellesleg, honnan tud ő ennyi mindet a m.o.-i cigányhelyzetről amikor (gépkocsirendszámának tanulsága szerint legalábbis) életvitelszerűen Szlovákiában kellene tartózkodnia? :)))

Gobé 2009.02.10. 23:38:29

Olaszliszka, Galgagyörk, Kiskunlacháza,...Veszprém, szerinted kik követték el te libsi bibsi.

88wx335dsf 2009.02.10. 23:38:43

@Giga Fika:

Akkor először olvass utána annak, hogy mi az a VITA.

Amit te itt érvek nélkül produkáltál az nem vita volt hanem ócska piaci kofavartyogás.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:40:08

@Carnivora: én GigaFikában jószándékot érzek, még ha szerintem az elv amit támogat a totális anarchiába visz.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:40:59

The table below gives details of the different ways in which information on ethnicity is
categorised by criminal justice agencies in England and Wales.
The first two columns present categories used by the police when they visually
identify someone as belonging to an ethnic group, e.g. at the time of a stop and
search or an arrest.

A mocskos nácifasiszták!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:41:35

@Giga Fika:

Jó, ezt most újra betudom a tdatlanságodnak , és nem szándékos hazudozásnak.

Zsidózásért őrieztbe vettek egy brit diplomatát

A külügyminisztérium dél-ázsiai csoportigazgatója egy edzőteremben ragadtatta el magát.
index.hu/kulfold/2009/02/09/zsidozasert_orieztbe_vettek_egy_brit_diplomatat/

ez külön témakör ...

gixer 2009.02.10. 23:42:01

Egyébként meg csináljunk közéleti reality túlélősót.
Választunk egy cigányokból jól ellátott települést, beköltöztetönk egy két politikust, megélhetési jogvédőt, családostól.
A feladat: éljen meg, tartsa rendbe a házat, művelje a kertet, a háztájit, dolgozni két faluval odébb járjon minimálbérért. Ki bírja tovább. (természetesen versenyző után szaladó 20 fős stáb, testőr stb. nélkül, szigorúan rejtett kamera)
Szerintem lenne nézettség

states 2009.02.10. 23:43:02

Gyurcsányon a paranoia jelei mutatkoznak az elmúlt napok eseményei nyomán, Hunvald őrizetbe vétele, Zuschlág hajlandósága a vallomástételre pedig alighanem végképp összegubancolta Fletó agytekervényeit. Ez egy ostoba, végig nem gondolt lépés, amiből csak rosszul jöhet ki, és lehet, hogy előjátéka lesz egy közeli végső buktának...

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:43:08

Most komolyan - mintha ellenségek lennénk .Miről terelek? Nem is értem. Én nem akarok itt nyerni. Ebben nem lehet. Mert mind itt élünk folyamatosan. Ami nekem rossz, nektek is, és vissza. Én nem a romákat védem, és nem a magyarokat támadom, és nem is fordítva. Egyszerűen csak nem hiszem hogy a dolgok annyira egyszerűek lennének hogy jobb avgy bal. Hogy fidesz vagy mszp? HOgy szdsz vagy jobbik? Hogy nagymagyar vagy cigány? Hogy ha kimondjuk hogy van cigéánybűnözés, akkor az segít a problémamegoldásban. Rettenetesen elfáradtam, mert megöltek egy embert. Egy bűnbanda mérhetetlenül beképzelt és olyan tagjai, akik azt hiszik magukról hogy bármit megtehenek. És tele van vaelük az ország. Ez valóban hatalmas probléma. Aztán ott a másik - egy csomó ember a megélhetésért bűnöz. Aztán ott a harmadik - a rendőrség már el sem kezdi nyomozni az egyszerű betöréseket és lopásokat, kocsifeltöréseket, és ezt már ,meg is mondják a szemünkbe. Szerintem ezek a problémák. Mi meg egymással vitatkozunk. Engem le lehet győzni - mert nekem nincs tétje - nekem nincsen tetsző politikai hatalom most a közelben sem. Én csak szeretném tudni, mire megy el a befizetett adóforintom. Mert ha romaüldözésre, azt nem akarom. akkor eköltözöm. Szerintem nem ez a megoldás, ennyi,. Jó éjt, mert reggel dolgoznom kell.
Sziasztok.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:43:19

...már nincs kikövezve, mert ellopták:)

Gobé 2009.02.10. 23:44:42

Az beteges már h nem lehet leírni h milyen rasszhoz tartozik az elkövető-

Könnyű így budapetről pofázni, menjetek le Olaszliszkára, Mátészalkára vagy egyéb cigányokkal teli helyre és maradjatok ott 2 hétig, illetve akinek gyereke van adja be az iskolába, hadd szocializálódjon a gyerek, és utána beszéljen szegregációról, meg h Bayer mit írt.

boj (törölt) 2009.02.10. 23:45:23

@GigaFike: jóéjt és jó munkát

De remélem nem az ELTE Társadalomtudományi Karán!:)

-rizs- 2009.02.10. 23:47:01

@Giga Fika: nem egy felmondatot es nem a bevandorlokrol, hanem uvoltozott antiszemita dolgokat, ezert elmozditottak.

Egy picit csusztattal.

Mint mar irtam, Nagy-Britanniaban allas jelentkezesi lapokon is megkerdezik a szarmazasodat, fajodat.

gixer 2009.02.10. 23:47:30

@Gobé: Mi lenne, ha a cigányok világítanának a sötétben?
Mátészalka olyan lenne mint Las Vegas

Rá Dios 2009.02.10. 23:47:52

Látod sasi, te holnaptól megveszed a Magyar Hírlapot és meg szerencsére már korábban lemondtam.
Lemondtam akkor, amikor "elromlott", mint újság.

Gyurcsány Ferenc szerintetek kapkod, szerintem lelkiismerete van. Nem mécsest kell, nem elég mécsest gyújtani, hanem sürgősen gondolkodni, lépni.
Késésben vagyunk, igen.

Wawel (törölt) 2009.02.10. 23:50:17

@Rá Dios: Úgy van, lépni kell! És Mo-on most az volt a legfontosabb lépés, hogy bojkottáljon az államigzgatás egy újságot!
Normális vagy?

-rizs- 2009.02.10. 23:50:47

@Rá Dios: ez a lelkiismeret-dolog azert durva volt...

boj (törölt) 2009.02.10. 23:50:57

"Gyurcsány Ferenc szerintetek kapkod, szerintem lelkiismerete van. Nem mécsest kell, nem elég mécsest gyújtani, hanem sürgősen gondolkodni, lépni. Késésben vagyunk, igen."

Kész szerencse hogy ő a miniszterelnök amúgy! Csak kár, hogy épp csak tegnap óta.


Te jöttél a Marsról S. Annyi helyett?!

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:53:22

@Rá Dios:

Mit lép drága jó Ferencünk? elmegy Tina Turner koncira? :D

Tibi76 2009.02.10. 23:53:31

A magyar hírlap ellen már több, mint 6 hónapja bojkott van az állam részéről, csak eddig nem hivatalosan, hanem informálisan (Bajnai utasítás) volt megtiltva minden kommunikációsnak, hogy ott hirdessen!

D'artagnan 2009.02.10. 23:54:54

"ezek után olyanok is meg fogják venni a lapot, akik eddig tartózkodtak tőle, pusztán amiatt, mert a gyűlölt miniszterelnök bojkottálja."

IGEN!!! :D

pittiman 2009.02.10. 23:55:07

ez egy remek cikk. szerintem meg csak a bejegyzés írója veszi meg a lapot gyurcsány kedvéért. Engem pl. csak akkor tudnak rávenni olyan elolvasására, ami nem érdekel, ha az egyetemi tananyag. örülök ha valaki úgy emelkedik felül a politikán, hogy bosszúból újságot vesz. zseniális

alex4 2009.02.10. 23:55:20

Gobé 2009.02.10. 23:36:28 írta:

„Népszava, Népszabadság is egy ócskaság, és azok akik ott publikálnak benne már 50 éve lejáratott emberek."

Mit gondolsz, B. Zs. vagy éppen a Demokrata főszerkesztője hol volt újságíró az „átkos"-ban?

Megfejtés: a Népszabadságnál...

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.10. 23:55:56

index.hu/belfold/2009/02/10/fidesz_no_a_ciganyok_altal_elkovetett_buncselekmenyek_szama/

Jegyezzétek meg! A fidesz most csak azért mondja ezt, mert egy politikai szélkakas, nem ez a valós álláspontja. Meggyőződésből fakadó őszinte politizálást kb. csak a jobbiktól várhatunk.

Carnivora (törölt) 2009.02.10. 23:56:34

@-rizs-:

A fő gond, hogy dilomataként szídalmazta az izraeli hadsereget az elég más szitu ... otthon mondja, hogy csúnya bvándorlók nincsen semmi.

Bár így sem hinném lesz max. nem lesz többet diplomata ...

boj (törölt) 2009.02.10. 23:56:57

@alex4: hol a nyavajába máshol lehettek volna a hihetetlenül diverzifikált és szines palettán?

cbc 2009.02.10. 23:59:56

Mondjuk az MH-nál meg az ECHO TV-nél mocskosabb médiaipari terméket keresve sem találni Magyarországon. Érdemes kicsit keresgélni, ki is volt anno eme nyomdaipari termék mostani főszerkesztője.Utóbbival sokszor dolgoztam együtt riportokban, néha maga a riporter is bevallotta, hogy amit most forgat, semmi értelme, de ki van adva, hogy bele kell kötni mindenbe.

vauvauvau 2009.02.11. 00:00:34

Bayer Zsolt alapvetően egy idióta.
A Jobbik és a többi párt a félelemkeltésen akar nyerészkedni, így akar szavazatokat lopni. (Majd mi megvédünk.)

Bayer azon hörög, hogy a Rendőrök miért nem lőtték le a feléjük támadó cigányokat.
2006.okt.23.-án meg éppen ellenkezőleg hörgött.
Kettős mérce.
Most csak a támadás mozdulatát érzékelem.
Cigányok: lapátot lendítettek
Magyarok: Csatornafedeleket.

SzaszaG 2009.02.11. 00:02:17

Kedves Cigány !
Levelem azért íródik, mert a köztünk lévő ellentét már-már mérhetetlenné válik. Nem azért írok, hogy ezt tovább fokozzam. Azért írok, hogy értsük egymást végre. A nyílt beszéd szükségszerűen fog olyan mondatokat tartalmazni, melyekre ráfoghatjuk, hogy rasszista. De ne feledjük, te is rasszista vagy (ilyen alapon), ha magyarnak nevezel engem.
Most az egyszer lássuk be, hogy komoly különbségek vannak közöttünk.
Most az egyszer tartsuk ezt evidenciában, és ne a szavakon lovagoljunk. Nem szeretlek téged. Miért ? Talán mert mások vagyunk ? Részben igen. Én törekszem a másságunkat a magam oldaláról kezelni. Segítelek. Milliárdokban mérhető az az összeg, amit havonta a számládra utalok. Te ebből annyit érzékelsz, hogy "rajta vammá a családi a kártyán". Ezért a pénzért nekem keményen meg kell dolgoznom. Hogy ne menjen ez így a végtelenségig, gyermekeidet csekély műveltsége és szellemi képességei ellenére beerőltetem iskolákba, hogy tanulhasson, szakmája legyen, és képessé váljon az önellátásra. Tanárt verni nem épp a hála megfelelő formája.
Óriási különbségek vannak köztünk. Neked az ideálod a mérhetetlen gazdagság. Persze az ehhez vezető tisztességes út megtételére képtelen vagy. Engem pedig ezért irritál, amikor a gazdagság külső jegyeit magadon hordod. Meg vagy rakva arannyal, szép autód, krokodilbőr csizmád van. Palotában élsz. Te ezt úgy hívod, sukár. Én úgy, cifra nyomor.
Nem vagyok irigy. Csak tudom, hogy az ehhez szükséges összegre hogyan tettél szert. Bűncselekményekkel (elveszed, amiért más megdolgozott), és a törvény által számodra nyitva hagyott kiskapukon (elveszed a közös asztalról anélkül, hogy bármit is tennél oda). Nem csak téged hibáztatlak ezért. Ezt neked valakik megengedik. Az én rovásomra. Törvényesen, vagy törvénytelenül, de elveszed azt, ami az enyém . Cserébe utálatot, fenyegetést, bántalmazást, erőszakot, halált kapok érte. Félnem kell tőled. Miért ? Munka... igen, ez gyakori magyarázat a szádból... Hogy a cigány nem kap munkát sehol. Igazad van. Nem adok neked munkát.
Miért ? Nem azért, mert cigány vagy. Azért nem, mert nem értesz semmihez. Nem tanultál szakmát, vagy ha tanultál is, az elvégzett munkádban nincs köszönet. Gyakori kifejezés egy összecsapott, szakszerűtlen munkára a "cigánymunka" .
Szerinted ennek miért pont ez a neve? Ha téged alkalmazlak esetenként, a végeredmény mindig ugyanaz. Bevételkiesés, sokszoros időbeni csúszás, elégtelen kivitelezés, munkaeszközök, alapanyagok eltűnése. Tehát nekem, munkáltatónak jobb, ha csak eltartalak az adómmal. Akkor legalább nem hátráltatsz. Az a szörnyű, hogy nem is törekszel rá, hogy változtass ezen. Acsarkodsz, rasszistázol, hisztizel, hogy milyen rossz neked.
De nem akarsz kilépni a saját árnyékodból, pedig mindkettőnknek jobb lenne.
Mind a ketten tudjuk nagyon jól, mi lenne a vége, ha magadra hagynálak. Nem lenne kit lehúzni szociális alapon, vagy bicskával. Rövid időn belül éhen halnál, vagy a saját mocskodba fulladnál bele. És barátom, nem sok időd van már. Lassan az összes cérnám elszakad. Minden nap elkövetsz valamit ellenem, még ha nincs is benne a híradóban.
Rövidesen eljön az idő, amikor hirtelen megvonok tőled minden kedvezményt. Akkor aztán "romázhatsz", ahogyan jólesik.
Szerintem ne akard ezt elérni. Jobb, ha megvagyunk békességben egymással. Mit várok tőled?
1. Feltétlen tiszteletet, mert én vagyok a kenyérkeresőd.
2. Erőszakmentességet, mert ha egyszer én visszacsapok a tesóimmal, az neked nagyon fájni fog... tudod, még mi vagyunk többen (már bocs, de úgy tudom, ezt a nyelvet beszéled).
3. Törekvést az önellátásra. Tanulást, tanulni akarást, pontos munkavégzést . Ez a sikeredhez szükséges 20%. A maradék 80% legyen az én gondom, meg fogom oldani. Minden segítséget megkapsz.
4. És végre fejezzük be ezt a rasszizmusról szóló ökörködést, hisz mind a ketten tudjuk jól, hogy nem a barna bőröd zavar engem.
Baráti tisztelettel: A MAGYAR
U.i.: Beszélni lehet, de a tettek minősítenek.

dr. Erika Zangolna 2009.02.11. 00:02:38

teljesen fölösleges bojkottálni a mh-t. létezése ugyanis nem függ az eladott példányszámtól. amíg széles gábor neve minden héten a címlapon van, legalább is nem. egyébként tényleg egy förtelem a lap, kb. amit fokukac írt, az jellemzi a legjobban: keményvonalas propaganda bulvárstílusban. Itt nem győzike és a zámbó család mindennapjai, hanem szilvási és barátai magánélete a címlapos téma.

Bayer meg mindegy, hogy hova ír, ugyanazt a gané, bíróság előtt védhető (tehát ilyen szempontból okosan konstruált - lásd egy magyartanári diploma elég hozzá, hogy kimagyaráztasson), de az egyszerű emberek (pl: konyhásnénik, tornából, szövegértésből és matekból egyaránt felmentett gárdatagok, stb.) számára nincsenek grammatikai és szövegértelmezési finomságok, ők csak azt látják ezekben a cikkekben, hogy ÖLD A CIGÁNYT MERT AZ ÁLLAT, és saját fertelmes indulataikra, ösztöneikre kapnak egy "értelmiségitől" igazolást.

"Ha a zújság le meri írni, én is tele merem ordítani vele a kispiricsi kisegítőiskola tálalóját. Ha sokan ordítunk, akkor biztos igazunk van, ráadásul erősek is vagyunk."

Sajnos pont ez az, amit egy felelős értelmiségi nem tehetne meg. Az egyszerű emberek állati indulatainak tudatos, manipulatív felszínre hozása nagyobb bűn, mint amit a cigány származású (vagy akár fehérgalléros és alulpigmentált bűnözők) bűnelkövetők egy év alatt összehoznak.

Gobé 2009.02.11. 00:03:41

Cbc én meg a retek klub-nál teleaviv 2-nél, atv-nél, Népszavánál nem találtam mocskosabb média terméket.

Csak Jobbik

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 00:04:14

@alex4:

Minden pártközeli lapot kikéne dobni a közszférából monjuk ... rendeljenek Rubicont, HVG-t stb.

boj (törölt) 2009.02.11. 00:04:24

"Bayer azon hörög, hogy a Rendőrök miért nem lőtték le a feléjük támadó cigányokat.
2006.okt.23.-án meg éppen ellenkezőleg hörgött.
Kettős mérce."

Ja ha te a két esetet egynek látod, akkor bravo.

Megnézed azért pl. ezt? 30 másodperc az életedből.
www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

boj (törölt) 2009.02.11. 00:05:42

@Carnivora: az új lapvezetés eléggé kibillentette a HVG-t, elég balos lett az elmúlt pár évben szvsz.

Gobé 2009.02.11. 00:05:50

Összes parlamenti párt elmehet a francba, vagy ki hova akar, szdsz-nek lesz hova:). Egyik sem tett az ország érdekébe, csak az eladásába.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 00:07:08

@cbc:

Nézzél bele néha a Párkeltébe m1, vagy a Népszava ... ugyanaz csak balról. Ennyit az ilyen pártatlan benyögésekről. -

Tibi76 2009.02.11. 00:07:48

az ország magyar lakosságának 99% most büdős cigányozik, fideszesek, mszpesek válvetve! A legnagyobb mszpsek a leghangosabbak most! Az 1% -nyi jelentéktelen 20 dekás libsi buzigyerekek, mint gigafika, még próbálják nyomni az eldurragtatott faszságaikat a politikai korrektségről, csak senkit nem érdekel.
Itt gyors megoldást vár a nép, a rend őreinek lépnie kell, és nagyon csúnya terrorban tartani a bünőzőket, különben a nép fog igazságot szolgáltatni!

Pár megoldái javaslat:
-Aki bűnt követ el, attól és az egész családjától min 12 hónapig minden segélyt, szociális támogatást elvenni (már egy 500 forintos tescos lopásért is)
- minden játékgépeket elvinni kiskocsmákból, és csak kurva nagy kauciókra óriás termekben engedélyezni (min 100 gép)
- családi pótlék csak 4 gyerekig
- kötelező iskolalátogatás, 2 bukás után minden segélyt megvonni
A cigányok érezzék azt, hogy ebben az országban a többség nem engedi, hogy ingyen lehessen élni, és egyáltalán nem tolerálja bünőzést!

+ 1 a fehérgalléros bünözők közül azért van még több magyar, mert a cigányok még nincsenek olyan poziciókban! Ha véletlenül odakerülnek. ott is egyből lopnak, lásd cigány önkormányzatok...

Bilbo 2009.02.11. 00:07:58

Gyurcsány tudja hogy ezzel az egy százalék politikailag korrekt, SZDSZ-hívőnek újabb lelki tápanyaggal szolgál. Az MSZP-s "bázisnak" is kell a lelki táplálék. A többség számára ez marhaságnak tűnik, de még ez is a módszer része. Most a kis bázis megtartása a cél és a többség hergelése. Ez radikalizálja az embereket, és jól fog jönni a választáson. (Amire remélhetőleg egyszer sor fog kerülni ...)

alex4 2009.02.11. 00:08:52

„...A fidesz most csak azért mondja ezt, mert egy politikai szélkakas..."

Tán, ilyen se vót még: egyetértünk valamiben. Ez tényleg így van. Sajnos, a magyar választópolgár inkább a demagógiára fogékony (persze csak egy bizonyos - igaz jó messzi - határig, lásd 2006-os fidesz-vereség), mint a realitásokra ill. a józan észre (pl. a valaki által már fentebb emlegetett 300 forintos ügy). Jó lenne, ha O.V. is elmondhatná őszintén, hogy mit kell(ene) csinálni, de nem meri, mert tavaly már egyszer megégette magát egy rövid mondat után. Így aztán a kormáynzati tehetetlenségre válaszul csak annyi telik tőlük, hogy Gy. F. „monnyon le", a cselekednivalót csak ritkán érintik, ha nagyon muszáj (pl. Varga Mihály már nem meri azt mondani egy nemzetközi közgazdász konferencián, amit a fideszesek az itthoni közvéleménynek száának, mert tudja, hogy körberöhögnék.)

states 2009.02.11. 00:10:18

Itt már nem csak arról van szó, hogy Gyurcsány alkalmatlan miniszterelnöknek, hanem hogy egy olyan pártot irányít, amelyik leginkább az enyingi cigánymaffia működésére emlékeztet. Bűnözők a polgármestereik és az önkormányzati képviselőik, lásd Erzsébet- és Terézváros, egymást ölik, ha a konc miatt egymásnak esnek, lásd Csepel. És lopnak, lopnak, lopnak a miniszterektől az utolsó önkormányzati képviselőig...

egészen kis kukac 2009.02.11. 00:10:22

Vazzikáim.
A móri lődözés után mekkora volt a háborgás ?

Most persze egyszerűbb: hisz' a napbarnítottkáink vótak, dikmá' ! Már leírtam volt vagy féltucatszor:

VALAHOL MINDENKI CIGÁNY.

A magyar már Burgenlandban.
A burgenlandi Bécsben.
A bécsi Bregenzben csak szutykos cigány.
A bregenzi meg Passauban, ki meg Münchenben az.

S így egészen tovább: Schweiz-ban a német a cigány barátocskáim.

Nos ? Ki melyik cigány itt a 313 hozzászóló közül ? :-)

Áldásos jó Czigányozást hát Kedves Mindőtöknek !

A Garabonciás 2009.02.11. 00:11:06

Alex4: bayer az átkosban nem volt újságíró...

boj (törölt) 2009.02.11. 00:14:12

@egészenkiskukac: Szépen felmondtad a kb. egy évtizede lejárt leckét, bravo.

Valami saját gondolat esetleg?

Wawel (törölt) 2009.02.11. 00:14:46

@alex4: :) :) :)
Örülök, hogy vannak még ilyen kitartó trollok, akik szerint ma Mo legnagyobb problémája a 7 éve ellenzékben lévő Fidesz.
Mindednről azorbán tehet!
Gratulálok! :) Szint az megvan.

morpho 2009.02.11. 00:14:56

Az azért vicces lesz,amikor Bayerzsóti belelövi magát a Dunába.Hogy mik vannak......
fsp.nolblog.hu/archives/2009/02/08/Bayer_Zsolt_szegyene/

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 00:15:19

@egészen kis kukac:

Mór minden hétvégén megesik? nocsak nem?

Kuss. Csüccs le.

akuma 2009.02.11. 00:15:19

Hi All!
1. Ne haragudjatok, csak feléig olvastam el az eddigi kommenteket, de qrvára álmos vagyok, holnap pedig meló megint :S
2.KiJártam már pár sulit, és tanulok egy életen át :), nem vagyok ugyan kolléga itt sztem senkivel. Maradjunk annyiban, hogy gyakorlati jellegű tudást birtoklok.
3. Vidéki vagyok. Láttam közelről mezőgazdasági munkát, aki ezt nem mondhatja el magáról, az sose fogja megérteni, hogy milyen érzés az egy nyugdíjasnak, aki élete során gondozott 1 gyümölcsöst, azt látni, hogy vki más "takarítja azt be", az ágakat letördeli, úgy hogy szerencsétlen jövőre talán termést se hoz.
4. Van nyugdíjas nagyszülőm, aki egyedül él, beugrottak hozzá megélhetési lopni. Akinek ilyen nincs családban,nem tudja milyen az úgy aludni,hogy az éjjel bármikor pattanni,ha csöng a teló,mert lehet épp a rokont fosztják/ölik.
5. Dolgoztam együtt becsületes cigány emberekkel, akikéhez hasonló munkamorált másnál még sose láttam. És ők nevezték magukat cigányoknak,nem én rasszoskodom.
6. Hál istennek nem keveredtem soha senkivel verekedős/veszekedős visszonyba,maradjon is ez így.
7. Látom a mindennapi valót, ami messzi távolokból csak fantazmagóriának, szélsőséges sarkításnak tünhet, hogy vannak olyan kisebbségi polgártársaink, akik kihasználják bizonyos jogi előnyeiket,(vagy nevezzétek ezeket akárhogy), és visszaélnek azokkal. A rendőr nálunk kétféle, vagy fél a kötekedős kisebbségtől, vagy együttél velük-sok ész nem kell, hogy tudjátok, ez mit jelent.
8. Aki fentieket nem tapasztata még meg,kicsit álljon meg,nézzen magába,gondolkozzon el,hogy ezen tapasztalatok birtokában mit érezne,gondolna.
+1.Világéletembben konzervatív embernek tartottam magam,aki szerint a túlzott szélsőségek visszaütnek előbb,vagy utóbb. Sajnos már szélsőséges helyzetbe kerültünk.Nem feltétlenül gondolnék itt csak a kis mértékű lopásokra. Aki ismer APEH-nél dolgozót,az talán tudja,hogy kiket nem szabad még az ott dolgozóknak "zaklatnia". A szélsőséges gondolatokhoz megfelelő katalizátor lett "A válság" is. Sajnos a magyar ember nem tanulja a történelmet, csak átéli, a franciák találóan mocsárnak nevezték azokat akik hol erre,hol arra hajlottak. Lapozzátok a törikönyvet, ma már biztos kisbetűs rész :D. Az itteni szélsőségek kezelésére erős középpárt kellene... Nem nevezném a nagy pártokat, vagy a neoliberálisokat annak. Így nekem marad az MDF, minden hibájával együtt. Azok akiknek nem tetszik vmi,csak az amerikai módit tudom mondani: "Menj oda,és mutasd meg,hogy lehet jobban is csinálni."Ha sokan vagytok,mind odajuthattok,és írhatjátok a törikönyveket. Addig tessék olvasni, és tapasztalni az életet. Ja,és igaz,hogy "akinek nem tetszik,az elmehet." De a szülők nem akarnak...

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.11. 00:15:24

Giga Fika · gigafika.blog.hu 2009.02.10. 23:43:08

Ez a helyes megközelítés! Csak jönné már rá a a nagy többség! Pedig milyen egyszerű.

alex4 2009.02.11. 00:16:32

A Garabonciás 2009.02.11. 00:11:06

Bocs, igazad van - a bencsikkel kevertem!

akuma 2009.02.11. 00:18:20

Bocs az inkonzisztenciáért, és a hibákért... Nem vagyok titkárnő,csak pötyögök itt mindenféle gombokon.

Szebb jövőt!

egészen kis kukac 2009.02.11. 00:18:37

...megbuktá' Te Kedvesch már 10 éve is ebből... mindőnkkel együtt. Saját gondolatom ? Nee... hagyjuk.

Foggalmam sincsen, mi az, hogy múltbéli meghatározottság... hogy az anyám jó, ha 16 évvel idősebb nálam... hogy putriban élek.

Mommá gádzsó fiam: mit tehetek azon kívül, hogy betörök és lopok, ha éhen nem akarok halni ?

Persze... most is internetezem.

Ehh... "noj" Gyermek: más dolgom van. Éppen a kört négyszögesítem. Utánna rögvest ráfordulok a legksebb kontinens egy "igen jelentős országának" centrális problémája megoldására :-)

Áldás, Békesség Felebarátom...

bowrain 2009.02.11. 00:21:49

A legkülönösebb az egészben az, hogy az össznépi felhördülés egy román halála és egy szerb és egy horváth sérülése miatt tört ki, ez volt a végős szikra Olaszliszka stb stb után.
Nagyon találó az egyik kommentelő iróniája arról, h divat mindenkit utálni, csak most pont a románokat inkább egy darabig ne. Másik divat, amit egy másik jó kommentelő írt, hogy beteg a liberalizmusunk is. Igen, de a konzervatizmusunk is. A demokráciánk meg még csecsemő, maga alá szarik.
A Ferencekkel sincs szerencsénk (a császár most meg GYF). Ráadásul egy kis, megnemértett ország vagyunk... únió? ugyanmár.

Az össznépi felhördülést a kormány és a társadalmi bűnözés elsöprésére kell fordítani. Hova lett az emberek lelkiismerete? Mindenki keresse meg a vésztartalék lelkiismeretet és tőcse fel. Mert ez a gyilkos banda ki védelmi pénzből stb élt még semmi, a hátunk mögött mi folyik gyerekek... elképesztő. Ott nem románt ölnek meg, hanem magyart semmiznek ki.

alex4 2009.02.11. 00:23:05

Wawel 2009.02.11. 00:14:46

„...Mindednről azorbán tehet!..."

Én ilyet nem írtam! Én a demagógiáról írtam, és ezt tartom is attól függetlenül, hogy ki mondja magáról azt, hogy hazudott, vagy azt, hogy még sohasem hazudott...

Szvsz (s ebben pl. a nem kifejezettem baoldali Csaba László közgazdász professzorra támaszkodom), a mai gazdasági bajok fő forrása a 2000-2001 óta tartó „magyaros" politika: a felelős kormányzás helyett az osztogatás, a szavazatnyerés, a hatalomhoz ragaszkodás ill. oda vágyás elsőbbsége az ország érdekeinél.

dr. Erika Zangolna 2009.02.11. 00:25:02

@morpho:

nem tudom, hogy ez egyszerű aljas opportunizmus, vagy valami génekbe kódolt elmebaj.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.02.11. 00:34:04

@vauvauvau:

"Bayer azon hörög, hogy a Rendőrök miért nem lőtték le a feléjük támadó cigányokat.
2006.okt.23.-án meg éppen ellenkezőleg hörgött.
Kettős mérce."

bingó.

alex4 2009.02.11. 00:36:14

Azt a témához még hozzátenném, hogy kedden este az ATV-ben volt egy nagyon jó beszélgetés, melyben szerintem a monoki polgármester döntő fölénnyel nyerte a jó értelemben vett szópárbajt Mohácsi Viktóriával szemben. Volt ott még egy egyszerűnek tűnő cigányember is, aki ritkán de nagyon értelmesen szólt hozzá, utoljára pl. a cigányok saját felelősségét hangoztatva!

Ja, és a beszélgetés normális hangnemben, mocskolódás, sőt sértő hangnem nélkül zajlott!

Jóccakát annak, aki még olvassa!

Wawel (törölt) 2009.02.11. 00:38:22

@alex4: "a mai gazdasági bajok fő forrása a 2000-2001 óta tartó „magyaros" politika: a felelős kormányzás helyett az osztogatás, a szavazatnyerés, a hatalomhoz ragaszkodás "

Ehhez nem írok semmit, ez önmagát minősíti. :)))

Olvastam erről egyszer egy jó cikket, te az az eset vagy, akit nem szabad kizökkenteni a rögeszméjéből, mert elveszti a kapaszkodókat és megjósolhatatlan reakciói lesznek...

memo62 2009.02.11. 00:45:50

Angliaban szinte minden nyomtatvanyon rajta van, hogy milyen vagy feher fekete, indiai stb stb... Mr. Brown mielott miniszter lett egy interjuban azt mondta hogy a bevandorloknak olyan buszkeknek kenne lenniuk, hogy letelepedhetnek az orszagban, hogy halabol az utcat kenne soporniuk tarsadalmi munkaban. Ma O a top.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 00:54:32

Kedves liberálisok az etnikum újra gyilkolt Borsodban... szórakozásból agyonrugdostak egy embert. Az index.hu stb. mélyen kussol ... -

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.02.11. 00:58:14

hehe, ez a fletó nevű bohoc csak azt éri el, mint a kuruc.info -val kapcsolatban, hogy 3-szor anyi olvasója lesz, mint azelőtt, hogy be akarta volna tiltani... :-)

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.02.11. 01:06:35

Aki olyan újságot olvas, amelyben Bayer Zsolt publikálhat, az meg is érdemli. Következő stádium a kuruc.infora való kommentelés.

Ööööö, azt mondjuk én is szoktam olvasgatni. Iszonyat jókat röhögök rajta :-D

Annyival azért kiegészíteném az általam leírtakat: Ferke hozzászokhatott volna Bayer Zsolt ökörs... izé, örök igazságaihoz; nem tudom miért pont most sokallt be tőle.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 01:08:39

@Eddie Krueger:

Nah jah csak a napokban lealizálja magát a kuruc egyedül a cigósdi esetekről ott jelenik meg csak hiteles infó ... bár a megfogalmazásmód meg a kommentárok elég szánalmasok, de Munk Veronikához képest észlények.

Zsoltit is régen ellhetett volna zavarni most írt életében egyszer egy jót máris cseszegetik. -

boj (törölt) 2009.02.11. 01:14:17

Durva...általam erősen balos emberektől kaptam meg mailben a Bayer cikket mint figyelemre méltó olvasmányt.

Hát ennyi volt a vulgárliberális egyeduralom. Nem kár érte.

ave 2009.02.11. 01:17:31

Ha van benne keresztrejtveny, mar nem hiaba fizetsz erte, en aszondom.

Egyebkent meg hogy holnap megveszed nagy dolog. Fizess ra elo! :) Az a valami. Megmentheted az irott sajtot.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.02.11. 01:18:43

@Carnivora: Nem azt mondom, hogy nincs igazságtartalma annak, amit a kurucok bebillentyűznek. De a hangvétel és stílus inkább röhejessé teszi őket, mint, úgymond, hitelessé. Zsoltira is nagyjából igaz ez. Nem tudom miért nem ismerik fel, hogy ha komolyan akarják vetetni magukat, akkor kissé ... hogy is akarjam magának kifejezni, kevésbé barokkosan kellene megfogalmazni a mondanivalójukat. Biztos azoknak akarnak imponálni, akik, miután elolvasták, amit írtak, azt mondják, "Ez az bazmeg, jól megaszontad nekik!" ? Ha igen, az elég szomorú. Szerintem.

átlátó 2009.02.11. 01:24:02

1./ A Tina Turner jó, ha Ferenc ez a barom odamegy, attól még nem lesz roszabb.
2./ Ferencnek ennek a baromnak Brian Setzert is kéne néznie, hátha az se használ neki.
3./ Én cigányokra most nem áldozok az időmből, áldoztam már eleget.
4./ A Ferenc ez a barom, azt hiszi az apparátusban van még, a kommunistára gondolunk most mindannyian.
5./ A fentiektől függetlenül a kialakult intézkedése okán azt feltételezem, hogy Ferenc ez a barom megbolondult, ami nálam nem enyhítő körülmény.

Köszönöm, hogy végigmondhattam és még mindig úgy gondolom, hogy Ferenc ez a barom egy barom.
Akárhányszor ránézek, mindig az Ifjú Gárdisták jutnak eszembe róla, a kék orkán dzsekijükben, meg a vörös csillaggal gondosan ellátott orkán sapkájukban, akiket előszeretettel vertem pofán gondos körülnézés után és tanúk nélkül mikor ki voltak rendelve beatzenei koncert biztosítására.
Az azóta eltelt idő óta én folyamatosan azt gondolom, hogy amelyik szervezetben a kommunista szó szerepel, ott barmok vannak, nagy gyakorisággal, rendkívülien nagy barom baromaggyal. Hogy ilyen barmok uralkodása, - mert ez uralkodás - nem EU. konform az hétegyszentségesatyaisten.
Én most egyáltalán nem vagyok feldúlt, mert megszoktam, hogy fennállásom óta barmok galambaggyal uralkodnak ebben az országban, de reménykedem, hogy a barmok uralkodása egyszer eltávolításuk következményeként megszűnik. Az azért baromi jó lenne a jövőre nézve is. Azért annyira nem baromagyúak, hogy ne faszoltak (régi monarchiás katonai kifejezés) volna maguknak már eleget, de én egy törvénytisztelő polgár vagyok és csak ez tart vissza attól, hogy egy hirtelen drámai fordulattal ne basszam őket is pofán. Koromnál fogva már a vascső szügségeltetik. A feleségeiket, szeretőiket azért némi kártérítés gyanánt egy román kamionparkolóban rodáztatnám.
Most lefekszek és aludni fogok, míg föl nem kelek.

futura 2009.02.11. 01:28:34

Hátha dacból veszitek ezentúl a Magyar Hírlapot, hát egészségetekre. A Magyar Nemzettel ellentétben, a szélesgábori csapat olvashatatlan.
Ezt ellehet mondani a színvonalas HírTV és a monősíthetetlen EchoTV kapcsán is.
Ami rossz az rossz. Nem kell tüntetni mellette, és ezzel égetni magunkat.

prometheus_X 2009.02.11. 01:39:37

@futura: Nekem meg az a véleményem, hogy aki a XXI-ik században újságot olvas, az vagy nem ismeri a google-t, vagy nem meri használni :))
Ettől még biztos hogy nem így van, néha nekem is jólesik megfogni amit olvasok, bár én inkább Metrót, mert amellett hogy politikailag független, ingyenes, sőt még egész színvonalas is. Pénzt csak a TV újságért adok, de azt is csak a nejem olvassa (hogy minek, a mai napig nem értem).

Ezzel csak oda akartam kilukadni, hogy mindenki azt olvas és vesz és bojkottál meg ellenbojkottál és ellen-ellenbojkottál, amit akar. Gyurcsány meg azt mond egy publicistára, amit akar. Se súlya, se hitele nincs annak amit mond, csak szaga. Büdösebb mint bárkié, pedig ez igen tiszteletre méltó teljesítmény az Orbán és a Dávid Ibolya mellett. A politika itt 20 éve nem politika, hanem dráma-tragédia, a Parlament pedig nem demokratikus szimbólum, hanem önkényuralmi jelkép.

www.kibulizottorszag.net

ennyi.

Deviáns szinglibolsilibsibibsi 2009.02.11. 01:40:28

@átlátó: Akkor jóccakát.

Ámde, ha pofánveri a nép Ferencet, akkor mi lesz? Valaki jön helyette, aki jelenleg, nagy valószínűséggel, Vektorka lesz. Jajjj, ne! Én készséggel elhiszem neki, ha azt mondja, hogy ő még sosem hazudott, de ettől még nem lesz kevésbé baromarcú, mint a szocik bármelyike.
MDF-et, SZDSZ-t hagyjuk, szétszóródtak a politika viharaiban, ráadásul megérdemelten.
Vona Nemzetvezér Gábor és a Jobbabbik? Ööööö... Ha komolyan gondolta azt az Iráni Forradalmi Gárdás dolgot, akkor azért kéne elzavarni a francba, ha meg nem, akkor ő is csak beszél a levegőbe, és azért fogja be a lepénylesőjét.

Nnna, de akkor ki legyen Ferenc helyett? Alakuljunk át királysággá, és hívjuk vissza a Habsburgokat?

Na, de akkor én is mék aludni, hátha megálmodom a nemzet jövőjét.

luxusjobb 2009.02.11. 02:19:19

Olvasgatva a hozzászólásokat, iszonyú kedvem támadt
ballibbé átalakulni:))

DrPepper 2009.02.11. 04:56:32

@Giga Fika: Ennek az angol államtitkárnak az edzőteremben a zsidó katonákkal volt baja, mert a felesége muzulmán, és amennyire tudom maradt a helyén. Csak pontosan.

netsrot 2009.02.11. 06:00:23

Fasiszta újságot, csak fasiszta vett eddíg is,---szerencsére kevés ilyen állat él Magyarországon!

mendson 2009.02.11. 06:12:06

Ellnézést, éppen most hallottam, hogy a történelemtanárok oktatás közben folyton hamísitják saját szájízük szerint a történelmet.Persze az a töritanár akit én ismerek az nem:meg van az ismeröseim ismerösei közt is rendes történelemtanár.Ha valaki kiváncsi miről szól az irásom csak egyszerüen cserélgesse a személyeket és szakmájukat akármire (zsidóra+a sztereotipiák,cigány+a sztereotipiák stb.)

joungen 2009.02.11. 07:16:54

A cigányok lopnak, a magyarok dagadtak, a cigányok büdösek, a magyarok kicsinyesek, a cigányok csalnak, a magyarok nem ismerik a hónaljdezodort, a cigányok fémet lopnak, a magyarok irigyek, a cigányok putriban élnek, a magyarok akciós kifliért átfúratnák a térdüket. És nincs kivétel!

Puch Cavette 2009.02.11. 07:20:01

Hát, nem tudom. Ha az anyagyilkosok és a pedofilok többsége is menesztené Gyurcsányt, te mától csatlakozol hozzájuk, és levest viszel nekik a Csillagba délben és este?
Szerintem csupán csak azért szimpatizálni valakivel mert az nem szimpatizál az "ellenségeddel", nem vall túl magvas gondolkozásra. Nem pont az ilyenek miatt tart itt ez az ország?

Názáreti Brájen 2009.02.11. 07:37:15

Tisztelt Hölgyeim 's Uraim!
1. A gond az, hogy az állam mindig belepofázik a médiába, az meg visszafele nyal be.
(Emlékszem az Orbán kormány idején az akkori állami Malev inkább csak "jobbos" újságokat tartott. Egyébként Antalék találták ki anno, hogy milyen újságokat kell a külképviseleteknek kötelezően rendelni)
2. Újságot letiltani, vagy kötelezően vetetni nem demokratikus. Kivétel a pozitív diszkrimináció lenne (fogyatékos problémákkal, nemzetiségi kérdésekkel foglalkozó újságok, stb.), de erre a mai magyar politika még alkalmatlan.
3. Bayer tényleg kettős mérce. Nem csak a "a tömegbe sortüzet követelő rendőr" miatt. De ebben a cikkben most jó az EU. Sőt a románok is hirtelen hősök és barátok lesznek. Tessék elolvasni a Vér szava című cikkét, ahol egészen más a románok megítélése.
4. Bayer stílusa és szóhasználata? Ja, kérem! Hát az nem az európai újságírás szintje.
5. Széles úr a "magyar vállalkozó". Hány céget darabolt fel igazi tőzsde cápa módjára? Ikarus? Videoton? Hol vannak már ezek a magyar cégek? Mert ugye ezeket nem a zsidók, cigányok, románok vitték a süllyesztőbe?

Összefoglalva: Bayer úr sajnos egy agresszív, kirekesztő újságíró, egy nem színvonalas újságban. Gyurcsány úr válasza pedig nem demokratikus.
Oszt'jónagyot!

PS: Tényleg akkor baj, hogy Feri elment TT koncertre? Inkább üljön otthon és figyelje Józsi Barátot, hogy jobban értse milyen is az igazi Magyarország?

1953 2009.02.11. 07:37:28

Gyurcsány már nem érzékeli maga körül a valóságot.Végvonaglásában maga körül,eszetlenül csapkodó ember benyomását kelti.Gondolom józan párttársai is látják ezt.Megkegyelmezhetnének neki ,és elküldhetnék pihenni.

states 2009.02.11. 07:45:12

Gyurcsányon a paranoia jelei mutatkoznak, az elmúlt napok eseményei, hogy a fél párt egyik lába már a sitten van, hogy lehet, Zuschlag énekelni fog, láthatóan összegubancolta az agytekervényeit. Az MH-val kapcsolatos ötlete, egyáltalán a Bayer-fóbiája nem csak egyszerűen szánalmas és nevetséges, de szembe megy a jogállami normákkal és alighanem jogilag sem állja meg a helyét. Hol van olyan miniszterelnöki hatáskör, aminek alapján megszabhatja, hogy milyen napilapra fizethetnek elő az állami intézmények, vállalatok?

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.02.11. 07:55:52

Az tényleg senkinek nem jutott eszébe, hogy Ferenc így akart reklámot csinálni a témának? Elvégre az ő pozíciójában nem teheti másképp. Mert ugye akkor ügyes egy politikus, amikor a célja csak a megvalósulás után válik nyilvánvalóvá. Szerintem nagyon is tudja mit csinál és kifejezetten számít az agresszív, indulatos, fatalista közönségre.

jozefk2004 2009.02.11. 07:57:09

"""Többek között ezt is írja a cikkében a Bayer:

"Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes! "

A tanácsodat kérem: ezzel értsek egyet és legyek fasiszta, ahogy írod, vagy inkább ne értsek vele egyet??? """

Ez kb olyan megfogalmazás Bayertől, mint ha azt mondanám, hogy "az emberi jogok mindenkit megilletnek. még a kínaiakat is" :)

ugye érzed, hogy ez sem teljesen korrekt

Szupadupafláj 2009.02.11. 08:01:13

Lehet hogy én is tudatlan vagyok...sőt biztos.. de valaki adjon már egy korrekt definitív magyarázatot arra hogy miért bűn zsidózni, meg cigányozni. És miért nem bűn akár magyarozni, vagy akár azt mondani hogy te tetves brit, vagy köcsög francia

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.02.11. 08:03:23

@Szupadupafláj: Így van! A franciák szörnyűbbek a cigányoknál!

states 2009.02.11. 08:05:13

Az biztos, hogy sikerült a félkegyelműnek jó nagy reklámot csinálnia a Magyar Hírlapnak. Látszik, hogy egyik pillanatról a másikra ötletel, és nem hallgat a tanácsadóira sem, ezt egyébként már a párt is felrótta neki nem egyszer. Ebből az ügyből jól nem jöhet ki, egy miniszterelnök nem adhat ki ilyen utasítást, hogy mit olvassanak az állami intézményeknél, egyszerűen röhejes, túl azon, hogy antidemokratikus és még Kádár is meggondolta volna már 25 évvel ezelőtt is, hogy ilyen baromsággal álljon a nyilvánosság elé......

vidéki suttyó 2009.02.11. 08:13:55

Most akkor megtiltotta az allami intezmenyeknek az elöfizetest es a reklamot, vagy megkerte öket? A cikkben mind a ket verzio szerepel.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 08:14:47

Kellett viszont nekünk a civilizálódáshoz még valami: kegyetlen pofonok. Másból nem tanultunk. Elszívjuk, elnyomjuk, felkerekedünk szokás szerint, megy elöl a Dopeman és fújja, hogy „megyünk lopni”. Mindenki röhög és készül az apácadugásra, meg be is vagyunk állva tövig, nyilván. És egyszer csak nem mártírok meg békejeles jogvédők várnak, hanem bazmeg ilyen háromtonnás lovagok bazinagy kardokkal.

Amikor aztán leesett a tantusz, hogy a bűnözésre és normaszegésre alapozott életvitelünk nem tartható fenn, akkor kelletlenül letelepedtünk, beírattuk a gyereket agrárra, és nekiálltunk biflázni. Keserves volt, de nem hagytak más választást. Le kellett tennünk a pajszert, és felvenni a csákányt, a tollat, a kereszténységet. Ahányszor a pajszerért nyúltunk, a kezünkre vertek alabárddal.

Intoleráns és mélységesen kirekesztő volt, ahogy a nyugat reagált kultúránk, szokásaink különbözőségére. A honfoglalókat nyilván felháborította ez a bánásmód. Milyen alapon akarják ők megmondani, mi a helyes? És ha szerintem meg apácákat dugni és templomot égetni helyes? Ha ez az én identitásom: a ragadozóé?

Hiába, a multikulti akkor még fejletlen volt, és a páncélos lovagok egyáltalán nem adtak nekünk teret arra, hogy zavartalanul hagyományőrizzünk. De végül megértették velünk, hogy ők nem azért bökdösődnek, mert magyarok vagyunk és Ázsiából jöttünk, meg barnább a bőrünk, hanem mert kiállhatatlanul viselkedünk. Viszont amíg ezzel nem hagyunk fel, addig magyarságunkra való tekintet nélkül szét fogják a koponyánkat hasítani, aztán mehetünk Strassburgba panaszra, úgysem fognak beengedni.

De amellett, hogy az értetleneknek beverték a hülye fejét, arra igenis adtak teret, hogy jó útra térjünk, ért kalászt lengessünk, nektárt csepegtessünk, alkalomadtán visszaverjük a törököt. Sőt tanítottak, segítettek, mert nekik is jobb volt kalandozások nélkül.

A magyarság integrációjának feladatát ma az Európai Unió viszi tovább. Pénzt és ideget nem kímélve, a saját érdekében. A magyarországi cigányság felemelése értelemszerűen a fejlettebb többségi kultúra feladata.

Viszont egyik sem megy szankció nélkül. A liberális modell nem működik. Mi vagyunk rá az élő példa: magyarok és magyar cigányok, együtt, összegabalyodva.

sasika61mondja.blog.hu/2009/02/10/bojkott_gyurcsany_ferenc_ellen

GodmaNZ 2009.02.11. 08:15:42

Gyurcsany Ferenc bojkottot hirdetett a Magyar Hirlappal szemben...Nem ertem.. Lehet szeretni egy irast,vagy nem szeretni,de az,hogy az orzag egyik elso emberekent megprobalja masoknak is megmondani,hogy mit szeressenek es mit nem,engem kisertetiessen emlekeztet egy olyan rendszer meghatarozo agymoso eszkozere,amit nagyon szeretnek elfelejteni vegre. Nehez megerteni dolgokat 5 ev,22000Km, es egy teljesen mas kultura tavolsagabol,ami nem jobb,vagy rosszabb mint a magyar.Egyszeruen csak nem tudom,meddig lehet ezt meg turni,birni.Mindenkire,aki otthon el,dolgozik,probal megelni naprol-napra gondolok most.Kitartast es erot nektek,mert ezt en mar most sem ertem,hogyan eltek meg,hogyan meritetek erot minden nap ehhez a gyomortepo vilaghoz.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 08:17:54

Papa: Az enyingi klán zsebre vágja a rendőrséget
Sándor István szerint a romló gazdasági helyzet csak erősíti a bűnbandákat Magyarországon

Marian Cozma veszprémi meggyilkolása után a figyelem Enying és az ott működő bűnözői klán felé fordult. De kikből állnak ezek a bandák, és hány van az országban? Milyenek a módszereik, és miért nem tesz a rendőrség semmit ellenük? Az egykori főnyomozót, Sándor Istvánt, a Papát, nyugalmazott rendőr alezredest, a Központi Bűnüldözési Igazgatóság volt főnyomozóját kérdeztük. Az exrendőr szerint a rendőrség tehetetlen, a bűnözők csoportjai anyagi és fizikai értelemben is erősebbek a rendőröknél. A veszprémi gyilkosság csak rövid szünetet jelent, rövidesen megint minden úgy megy, mint korábban.

– Hány, az enyingihez hasonló klán működik az országban?

– Nagyon sok. Szinte minden nagyobb városban. De inkább összeverődött csoportnak nevezném őket. Nem túl jól szervezettek, inkább egy-két ember által jól irányított, bűnözésre hajlamos fiatalok bandájáról van szó.

– Mennyire kötődnek a cigánysághoz ezek a csoportok?

– Van, ahol az etnikumból állnak össze a csapatok, máshol vegyesen. De a bandák nemcsak a cigányokra jellemzők, ezek a csoportok a megélhetési bűnözés miatt szaporodtak el. Egy-egy pénzesebb, rutinosabb bűnöző maga köré gyűjti a fiatalabbakat, fillérekért felbéreli őket, miközben magának erős bázist épít ki; a nagy sereggel meg tud félemlíteni embereket, embercsoportokat. Budapesten is van olyan bűnöző, aki két-háromszáz embert tud mozgósítani. A szervezet hierarchikusan van felépítve, a vezetőkhöz nehéz eljutni, mert addig tíz-tizenkét szűrőn kell keresztülmenni.

– Akiket Ausztriában elfogtak, mert a gyanú szerint leszúrták Marian Cozmát, milyen pozíciót foglalhatnak el a bandában? Nyilván nem ők a vezetők…

– Biztos, hogy nem. Ők katonák. Erőszakos bűncselekményekre vannak felfogadva, ők azok, akik bizonyos célok elérése érdekében megfélemlítik az embereket. Hasonló eset fordult elő néhány hónappal ezelőtt Kecskeméten: bementek húszan-harmincan egy szórakozóhelyre, és szétszúrtak három-négy embert. De említhetném Pécset, Biatorbágyot, teljesen mindegy, melyik várost mondom, mindenhol megtalálhatók.

– Miért érezzük úgy, hogy a rendőrség semmit sem tesz a bandák ellen, a veszprémi késelés gyanúsítottjait is ismerték korábbról?

– Épp az a szomorú az egészben, hogy a rendőrség mindenről tud, de csak statisztál, vagy tehetetlenül nézi az eseményeket.

– Olyat is hallani, hogy valamiféle hallgatólagos megállapodás van a klánok és a rendőrség között.

– Nem nevezném megállapodásnak, inkább tehetetlenségnek. A bűnözői csoportok ki tudták nőni magukat, és büntetlenül csinálhatnak szinte bármit. Még ha a rendőrség szeretne tenni is valamit, nincs meg hozzá az ereje. A bandavezetők gazdaságilag erősek, a magyar rendőrség meg a béka segge alatt van. Elég csak megnézni a rendőrök átlagéletkorát: büszke a főkapitány, hogy huszonöt és harminc között van az állomány. De az annyit is ér! Másrészt sok az áruló a rendőrségen belül, mert a bandák meg tudják venni a gyenge láncszemeket. Pedig az elkövetőket kisebb balhékért is bíróság elé kellene állítani, és így megelőzhető lenne a nagyobb balhé.

– A kisebb balhék miatt eddig miért nem lehetett bíróság elé állítani a bandatagokat? Miért hunynak szemet a rendőrök bizonyos bűncselekmények fölött?

– Oda se mennek. A húszkilós rendőr elesik, ha a szél megfújja. Hogy merne odamenni a kigyúrt izomagyúak közé, akik vannak öten, hatan vagy tízen? Megeszik, mint a kiflit.

– Gyúrjanak jobban a rendőrök? Vagy mit lehet ez ellen tenni?

– Semmit. Akinek valamirevaló esze van, az nem megy rendőrnek, inkább más munkát választ, ahol megbecsülik, és megkeresi a pénzét. Annyira szétverték a rendőrséget, hogy a fiataloknak nincs is kitől megtanulniuk a szakmát, illetve a külön műfajnak számító operatív munkát. Pedig mindenféleképpen operatív információk szükségesek, így lehetne bomlasztani a csoportokat.

– Hogyan változtathatja meg a rendőrség és az enyingi klán viszonyát a veszprémi gyilkosság, illetve a két gyanúsított elfogása?

– Sehogy. A rendőrség csak tűzoltást végez.

– Ugyanúgy folytatódik minden, mint korábban?

– Persze, az élet megy tovább. Akik nem voltak benne a veszprémi gyilkosságban, azokat nem vonják felelősségre. De van egy életszínvonal, amelyet tartani szeretnének, és mivel munkájuk nincs, másképp teremtik elő a pénzt.

– Rögtön a rendszerváltás után megjelentek Magyarországon a bűnöző klánok?

– A kilencvenes évek közepén, igazából az olajbűnözéssel egy időben épültek ki a csoportok. A piti bűnözők nagy pénzhez jutottak, a pénzzel hatalmuk lett, meg tudtak venni embereket, ki tudták fizetni a katonákat. Előtte nemigen volt ilyesmi.

– Milyen bűncselekményeket követnek el?

– Drogkereskedelem, védelem, uzsora, a leggyakoribb eszközük pedig a megfélemlítés. Például azért félemlítenek meg valakit, hogy ne induljon el egy pályázaton, mert az a banda vezetőinek érdekeit sértené. De mondok egy másik példát: sok árverést már az interneten tartanak, de nem mindet. Van mondjuk végrehajtási árverés, és ne adj’ isten összejátszanak a végrehajtóval. Odamegy nyolc-tíz ember, nem engedik be a többi licitálót, és bagóért hozzájutnak például egy ingatlanhoz.

– Milyen módszerekkel szoktak jobb belátásra bírni valakit? Nyilván nem gyújtják föl egyből a házát…

– Nem gyújtják fel egyből. A legcélravezetőbb a megfélemlítés. Beígérik a verést, gondoskodnak róla, hogy elromoljon az illető autója, vagy elmondják neki, merre szokott járni a gyereke vagy a felesége. Ez pont elég ahhoz, hogy összeszarja magát az ügyfél. A család a legérzékenyebb pont.

– Mennyire gyakoriak a rivális klánok közötti összetűzések vagy akár gyilkosságig fajuló leszámolások?

– Erre nagyon vigyáznak, inkább megpróbálnak kiegyezni a vezérek. Nemigen konfrontálódnak, mert akkor meg kellene osztaniuk az erejüket, ezért országosan is összefognak. A gyilkosságok nem gyakoriak, Veszprémben sem azért mentek arra a szórakozóhelyre, hogy megöljenek valakit, hanem így alakult a helyzet. Az sincs kizárva, hogy kábítószer hatása alatt álltak, mert nagyon sok a drogos azok között, akik a piszkos munkát elvégzik.

– Kell-e az átlagembereknek félniük a bandáktól?

– Ha valaki rosszkor van rossz helyen, akkor igen. Ezt mutatja a veszprémi eset is, de ugyanilyen a kecskeméti vagy a pécsi ügy is.

– A magyarországi szervezett bűnözés rendszerében hol helyezkednek el az enyingihez hasonló klánok?

– Annyira nincs kifejlett szervezett bűnözés Magyarországon. Nem tudnak maffiaszerű hálózatokat kiépíteni, mert mindenki főnök akar lenni. Nincs meg az egység, az összetartó erő. Vannak a nagyok, akik sok pénzzel rendelkeznek, és próbálják maguk alá gyűrni a többit.

– Lát arra esélyt, hogy a közeljövőben megfékezze a rendőrség a bandákat?

– Először a rendőrségnek kellene megerősödnie, hogy a bandák szerveződését még csírájában elfojtsa. Máskülönben folytatódhatnak a kilencvenes évek közepén elkezdődött bandaháborúk. Ahogy romlik a gazdasági helyzetünk, úgy erősödnek a bűnözői körök. Örülök annak, hogy a miniszterelnök korrupcióellenes hivatalt hoz létre, de a korrupciót nem ezek a hivatalok fogják megállítani.

– Mi kellene hozzá?

– Tiszta gazdaság, munkahelyek, reális bérek normális adózással, hogy a vállalkozók ne kockáztassanak. Amíg ezek nem teljesülnek, nem lesz változás. Sok a tisztességes ember is, de az adóhatóság és a rendőrség egy része korrupt. És amíg lószar van, veréb is van…

(Zóna)

states 2009.02.11. 08:23:19

Az is érdekes, hogy miniszterelnökünknek mi éri el az ingerküszöbét, és mi nem. Bayerral betelt nála pohár, de az hogy a fél pártja már vagy sitten van, vagy oda készül, az láthatóan meg sem érintette. Mondjuk azért tegnap illett volna egyet böfizni arról, hogy Hunvald Gyurit miután ellopta a fél Erzsébetvárost hűvösre tették...

borpancsoló 2009.02.11. 08:26:57

@Szupadupafláj: Sőt! Ennyi erővel igazából én betiltanám az egyre gyakrabban emlegetett "tipikus magyar"-ozást mivel az bántóan negatív, csalásra, károkozásra asszociál és erősen adja a kollektív bűnösséget. Ráadásul ugyanannyira alaptalan mint a cigányozás. Hiszen a cigányokat a "mélyszegénység" (sztojka mercijén is látszik ez a nagy nyomor, hát milyen ótvar felni van rajta!) tereli a bűnözés felé, míg a magyarokat a 40 év hatásos szocializmus és az azt megelőző néhány elveszített háború szoktatta a pesszimizmusra, az individualizmusra, az állam megkárosítására, a kiskapúk keresésére. Tipikusan magyar? Tipikusan posztszocialista.

Gyurcsány meg ne tiltakozzon és ne tiltsa meg az adófizetők pénzéből fenntartott intézményeknek, hogy olyan újságot vegyenek ami esetleg nem nyalja fényesre a seggét, netán megírja a barátai "üzleti" (lol!) ügyeit.

torró 2009.02.11. 08:32:24

Látom lankadatlan a téma.Egy a lényeg emberek a demokráciában mindenkinek van joga a véleményét elmondani Bayernak is meg Gyurcsánynak is.Ugyanakkor illik átgondolni minden kiejtett mondatot.
Egy részt hogy lehetőleg szalonképesek legyünk, másrészt ne csináljunk magunkból majmot.
Kritizálni is lehet, de mindig azt mondom hogy ezzel is csínján kellene bánni mert ha én nem írtam még egyetlen cikket sem pl valamelyik sajtóba, akkor én nem hülyézhetek le újság írót. Tehát ha én nem értek az autó szereléshez, érdekes lenne tanácsot adni a mesternek.
Mindettől függetlenül a vélemény szabad!!!

states 2009.02.11. 08:36:56

@borpancsoló >>:
Az egykori párt- és kisztitkároknak azt a legnehezebb megemészteni, hogy véget értek azok a régi, szép idők, amikor még az újságosoktól is begyűjthették a nekik nem tetsző sajtótermékeket. Valszeg Fletó is nosztalgiázott egyet, amikor ezt a baromságot kiötlötte, de csak nevetségessé tette magát vele, mert köztudott, hogy az állami intézmények eddig sem fizettek elő a MH-ra, és nem is hirdettek benne mióta irányt váltott...

Gobé 2009.02.11. 08:42:15

Kíváncsi leszek ma mit dalol zuschlág, lehet hogy már estére fleto hunvald szomszédja lesz.

borpancsoló 2009.02.11. 08:44:08

@states: Hát egen... az egy másik - érdekes - vetülete a dolognak, hogy az utódpárt és a KISZtitkár már csak azért se tegyen ilyen kilyelentést, mert könnyen összetörheti azt a szép képet, hogy ők már egy rendes, demokratikus új párt (az "új magyarország"-ban :DD) és hamar rájuk sütik hogy ugyanazok a pártkatonák ülnek ott (mint ahogy így is van, a fele volt Mszmp-s) mint akik segítették a pártállam haldoklásának elnyújtását és a demokrácia bevezetésének késleltetését. (nem mintha EZ a demokrácia sokkal jobban sikerült, mint AZ a diktatúra. Mondjuk ha mindkettőt ugyan azok irányítják, nem csodálom, hogy nincs különbség)

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.02.11. 08:45:14

@Carnivora:
Sokmindent leírtál arról, mit is kellene tenni ezzel a népcsoporttal.
Ehhez viszont pénz kell, nagyon sok pénz ... és idő, rengeteg idő. És sok csórónak fogytán a türelme. Ez nagy veszély!
Furcsa módon ugyancsak te írod, hogy "Szabó János kisétáll minisztériumból egy 10 milkás pályázati lenyúlással az az én életemet nem veszélyezteti, ha Sztojka, Kolompár, lakatos úr bandába verődik kardokkal, kaszákkal, és elviszi a 10 forintomat az már igen ... és megérint."
Sok kicsi sokra megy. Sok kisértékű rablás, sok egy-egy ember elleni erőszak előbb-utóbb kiveri abiztosítékot az egyik oldalon. Sok 10 milkás pályázati lenyúlás lelkiismeretlen megélhetési politikus-karikatúrától elszegényíti, tönkre teszi az országot és többek között az bejegyzésedben vázolt programok megvalósítását lehetetleníti el.
Ezért aztán - bár próbálom logikailag összerakni két bejegyzésedet -, nem sikerül! Hidd el: Szabó János ál-politikus ugyanúgy veszélyezteti az életedet (és már meglopott: ellopta jövődet, és a gyermekeid jövőjét), mert generálja, konzerválja a szegénységet azáltal, hogy nagyban vonja el a javakat az ország egészétől. Ezáltal szegénységet generál, minek eredményeképp bűnözést gerjeszt. Lehet, hogy este az utcán nem mersz végig menni, mert beléd köt egy "cigány horda" és megszurkál, de nézd meg a híreket egy kicsit jobban. Manapság már nem csak azért e-bankolsz, mert az olcsóbb és kényelmesebb, hanem mert lassan életveszélyes bemenni egy bankba, egy lottózóba, vagy akár csak egy kis boltba - bárhova, ahol sok készpénz van. Az ehhez köthető bűncselekmények pedig - ahogy azt a miskolci kapitány is mondta - nem tipikus "cigány bűntettek", azokat jellemzően a "nem-cigányok" követik el.
Mindegy! Az ok jórészt a szegénység, a nyomor.
"Az anómiás szubkultúrákra az a jellemző, hogy belső értékrendjük jutalmazza a bűncselekményt, és szankcionálja a társadalomkonform viselkedést, ezért magát a szubkultúrát kell feltárni, szétzúzni, mert itt nem egyedi esetekről, hanem egy törvénnyel szembenálló és a törvény eszközeivel ezért kordában nem tartható szubkutúráról (illetve annak számos alfajáról) van szó." (kafferbivalybalamber)
Nos. Az itt említett felszámolás az általad is javasolt programokkal megoldható lenne, de ha nincs rá pénz, mert ellopják - nem a cigányok -, akkor nem lesz belőle semmi, és aproblémának nincs megoldása.
Üdvözlettel:
Qkac

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 08:47:49

Nem tudom az adatok igazak-e, én is kommentek között találta. De ha igen az tényleg szomorú:
2007.március: egy 26 éves cigány fiatalember Polgáron alaposan leitta magát a szociális segély fölvételét követően, majd ordítozva hazafelé indult.
Egy útkereszteződésnél ráordított egy idős kerékpárosra, ám az nem állt meg. A cigány fiatalember utánaszaladt, lerántotta a bicikliről, és többször fejbe rúgta. Az idős férfi belehalt sérüléseibe.

2007. húsvét hétfő: Bakson egy 19 éves cigány fiatalember agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.

2007. június 23.: egy 23 éves dunakeszi illetőségű cigány nő cigarettát kért egy idős asszonytól Újpesten, s mert nem kapott, dühében agyonszúrta a hölgyet.

2007. június 24.: Ózdon egy 49 éves cigány férfi agyonvert és kirabolt egy 90 éves bácsit.

2007. szeptember 27.: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén három cigány fiatal agyonverte és kirabolta a település egyik kocsmárosát.

2007. november 8.: Gyálon két cigány fiatal összerugdosott és kirabolt egy 103 éves nőt, aki csodával határos módon túlélte a brutális támadást.

2007. november 11.: nem volt ilyen szerencséje annak a 93 éves asszonynak akit Szalonnán vert agyon és rabolt ki egy cigány fiú.

2007. november 18.: Gadnán egy 88 éves nénit erőszakolt meg és rabolt ki egy 21 éves cigány fiatal. A gyilkos ezen felül összeszurkálta áldozatát, kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét és levágta a lábát.

Megélhetési bűnözés?

2007. december 8.: a mátészalkai Luca Bisztró tulajdonosa zárórakor már nem akart kiszolgálni egy részeg cigány férfit, aki ezért telefonon odahívta barátait. A baseballütőkkel érkező banda leütötte a kocsmárost, vasvillát döftek bele, majd szétverték az ivót és a tulajdonos autóját is.

2008. február 6.: Tarnabodon három cigány fiatal - hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és többszöri fosztogatás után - agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.

2008. február 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.

2008. február 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős emberre.

2008. február 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.

2008. február 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.

2008. március 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik nőtagját az intézménybe, hanem járóbetegszakrendelésre küldte.

2008. március 14.: 3. 200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.

2008. március 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.

2008. március 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.

2008. április 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.

2008. április 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.

2008. április 19.: Vásárosnaményban két cigány fiatal agyonvert és kirabolt egy 69 éves férfit.

2008, április 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.

2008. április 22.: a Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén legelésztek, és ez zavarta a támadókat.

2008. május 2.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.

2008. május 4.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost hagytak helyben és fosztottak ki.

2008. május 6.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.

2008. november 23.: Kiskunlacházán egy 14 éves kislányt este hazafele menet megtámadott 6 cigány, megerőszakolták, majd megyilkolták, és a meztelen holttestét az út mellé hajították.

states 2009.02.11. 08:48:55

@Gobé:
Azért ennyire ne legyél optimista, megvannak az eszközeik arra, hogy az ügyészség ne jusson el Gyurcsányig. Így is csodálom ezeket az ügyészeket, mert ha Fletó nem bukik meg rövidesen, akkor azért megnézhetik, hogy milyen karriert futnak be...

freddynemkrueger 2009.02.11. 08:49:08

@soulclipse:
Nem értem mi ez a nagy fatalizmus, hogy a rendőrség nem tud semmit tenni a bűnbandák ellen.
Al Caponét is adócsalásért dugták hosszú időre börtönbe. A bűnbandák is láthatóan nagyon gazdagok, de egy APEH ellenőrzésen nem tudnák megmondani honnan. Simán le lehetne őket csukni ezért. Valamint fegyvereik is vannak, nyilván engedély nélkül. Tiltott fegyvertartásért 2-8 év börtön jár. Csak ki kéne menni egy nagy kommandós csapatnak, elkapni őket a fegyvereikkel együtt és máris 4 évre meg lehet szabadulni tőlük. Ennyi. Csak akarni kéne.
Már csak az a kérdés, hogy ez miért nem jut eszébe a rendőrségnek.

borpancsoló 2009.02.11. 08:51:15

@Gobé: Mindenesetre országunk nagy pillanata lenne a MINISZTERELNÖKÖT (csupacsupa nagybetűvel) a vádlottak padján látni, miközben pórázra van kötve :) Cusi nem fog semmit mondani. Ezek nagy eberek nagy hatalommal, lehet, hogy a bíró most nem cusinak kedvez de nem mindegy, hogy az az 5 év hol és milyen cellatársakkal fog eltelni.
Sajnos nehezen hiszem el, hogy olyan emberek, akik mindig is csak a befolyásukkal és ismerettségeikkel éltek vissza majd pont most nem vetnek latba mindent. Gyurcsány akkoriban a főnöke volt Zuschlágnak, egy rendes országban ilyen esetben már felmentették volna a tisztségéből. (hiszen eddig mindenki azt vallotta, hogy felülről jött a parancs. ha meg nem Fletó volt és nem is tudott róla mi megy ott, nem igazán alkalmas egy ország vezetésére)

borpancsoló 2009.02.11. 08:54:05

@freddynemkrueger: Viszont ha Fletó teszemazt holnap megbukik, holnapután már a vádlottak padján ül a fél mszp. Na ezért ragaszkodnak úgy a hatalomhoz. Mindenesetre a vigyori polgármesterük már csíkosan látja a napot!

Dr Kangörény 2009.02.11. 08:54:16

Előre leszögezném, hogy gyurcsány egy fasz.

De ettől még a magyar hírlap egy szennylap, és jottányit sem fog emelkedni az előfizetők száma.

Bayer tízből egyszer tényeket ír le, de ettől még nem lesz jó újságíró.

A rajongók azonban a leglogikátlanabb helyzetben is számukra kedvező csodára várnak, aztán ha nem jön be, akkor az a komcsik, vagy a fasiszták miatt van.

Egyébként most speciel egyetértek bayerrel, a túlzott tolerancia visszaütött, a cigányok visszaélnek a helyzetükkel. De én már többet nem akarok rájuk költeni. Az én adómból nem futja erre.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 08:59:21

@Qkac: Előzmények nélkül nehéz megérteni azt sem ártott volna elolvasni. Nem helyesli a kutya sem a fehérgalléros rablók működését sem , de az ember hétköznapjait jobban érinti, ha éjszaka arra ébred, hogy egy cigó van karddal a nappaliban, és pakolja be a családi javakat ...

Szerinted 130 milliárd volt a semmire, akkor többet nem fognak elkölteni roma integráció címszó alatt? pedig biza fognak a legjobb forrás szétdobálni egymás között, mert a kutya sem ellenőrzi a felhasználását.

Lehetne itt normális programot is kivitelezni a pénzt elköltik ilyen célokra normális programok nélkül.

Tisztelettel.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 09:00:22

@freddynemkrueger:
Ha elovastad, a cikket, akkor ott leírták. azért nem tud tenni semmit a rendőrség, mert nincs szakember.
A körzeti megbízott nem mer oda menni (persze kb. netto 90 ezerért, két gyerekkel én se kockáztatnám meg.) Az állam a közrendőrt nem védi meg. Ha oda megy biztos jüön v.mi jogvédő és rasszistának titulálja.
Elhiszem én, hogy azért lehetne mit tenni, de nem akkor amikor a rendőrség tétlenül nézi siófokon kb. 160 roma felvonulását (ez már így be nem jelentett gyülekezés), de ha a gárda vonul, akkor több rendőrautó kiséri őket és védi azokat akik ellen fevonulnak.
Sajnos én is szkeptikus vagyok, pedig aki ismer tudja nem vagyok rasszista.
PEACE

Mécsvilág 2009.02.11. 09:06:33

@Carnivora:

Bruhahaha: A HVG nem pártlap! Hanem micsoda? Politikailag azért elég egy irányba húz a HVG jó rég óta!

Sasika! Tegnaptól a cégem is rendel 3 példányt az MH-ból. Éppen azért, mert nem értünk egyet a kirekesztéssel, de a cigánybűnözéssel sem!

freddynemkrueger 2009.02.11. 09:13:10

@soulclipse:
Úgy látom te viszont nem olvastad el, hogy mit irtam. Kommandósok vannak a rendőrségen (legalábbis amikor ellenzéki tüntetést kell szétverni, akkor nagyon hatékonyan tudnak lenni), egy kiszállás, utána sok év börtön. Mi nem érthető ezen?
Abban egyetértünk, hogy ez a mostani rendőrség nem tesz semmit. És azért nincsenek eszközeik mert Fletó nagy kegyesen 2 milliárdot tud nekik adni, miközben az APEH dolgozók jutalmára (akiknek az ilyen bűnözőket kéne lebuktatni) meg 16 milliárd jut.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 09:13:43

@Mécsvilág:

Van benne az is , de legalább v.mi értelmes témákat feszeget lásd. gazdaság meg ilyesmik. A Magyar Hírlap meg tényleg elég bulváros, ahogyan a másik oldalt pl. a Népszava ...

pat bateman 2009.02.11. 09:14:58

az MH már jópár éve egy fostalicska. vissza lehet nézni, amikor még a Szombathy Pál volt a főszerk. akkor is meglehetősen kritikus volt a lap a kormánnal kapcsolatban. amióta viszont kiebrudalták a régi garnitúrát, s telepakolták ex-Nemzetes és egyéb más jobboldali lapokból átigazolt figurákkal, azóta egyszerűen jellegtelen lett az MH. ez a Bayer cikk meg egyszerűen röhejes, de nem lepődtem meg, hogy megjelent. s HOL jelent meg. már maga a cikk is óriási marketing értékkel bír.

s így a végén megjegyezném: nem kedvelem alapból Bayert, de ebben az esetben - a sok fröcsögés mögött, ami a mondataiból árad - véleménye tényleg nagyon-nagyon közel áll a társadalom jó részéhez. egyszerűen kimondta AZT, amit sokan - pártállástól függetlenül - gondolnak, éreznek... más részről meg indulatokat gerjesztő cikk lett, pedig most INKÁBB le kéne nyugodni MINDENKINEK...

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 09:23:13

@freddynemkrueger:
Hi!
De elolvastam :)
Csak sajnos azon kívül a mit te irtál (tüntettők szétverése), én csak a Zsanet ügy kapcsán emlékszem rájuk és akkor amikor v.mi piti dílert kell elfogni. Sem Ózd kapcsán, sem heves kapcsán nem hallottam róluk, és sajnos Siófokon sem voltak ott.
Feltételezem az egész csak rendészeti döntés kérdése, csak ugye abba már beleszól a politika, ott pedig ún. stucc politikát érzek (úgye a stucc azt hiszi ha a fejét a homokba dugja és nem lát akkor Őt se látják), mintha azzal, hogy nem foglalkozunk vele a probléma nem is létezne.
Egyébként csak azt kívánhatom, hogy neked legyen igazad és ne a Papának.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 09:25:59

@pat bateman:
Elöször is te egy gyilkos vagy :)
Másodszor én meg azt mondom, hogy a veszprémi eset kapcsán végre van média visszhang, mert ezt most nem lehet eltusólni (pláne az elkövetők származását), ezért most kell végre tenni v.mit mielőtt késő lenne.

Getz 2009.02.11. 09:29:48

Erről a félkegyelmű GyF-ről, a Gyalog galopp egy lábon ugráló fekete lovagja jut az eszembe. :)

Több szót nem is érdemes rá pazarolni.

KopaszMercis 2009.02.11. 09:32:24

A miniszterelnok is rajohetne, hogy az ilyen Bayer "Dzsámbó Zümmi" Zsoltok, es kuruc.info -k agyatlan suttyo propaganda okadasa nelkul sosem fog megint valasztast nyerni a dragalatos MSZP partja 2010-ben.

Mondjuk ezzel a bojkottal rendesen promotalja az kurva elet!

borpancsoló 2009.02.11. 09:36:59

@Kangörény_: Egyetértek, bayer amúgy tényleg egy barom, nem tud mást, csak fröcsögni meg magyarkodni, mindezt úgy, hogy büszkén vallja, hogy szlovákiába adózik, mert nem segíti a kormányt. Mondjuk akkor nem is szabadna pofázni, írjon szlovák lapokba. baromi irritáló egy ember, az ilyenek miatt marad meg mindig is a 30% az Mszp-nek. Bayer a jobboldal vírusa.
Gyurcsány inkább csókolgathatná. (Csintalan a másik ilyen. Az is, mit keres a HírTV-n?)

elBandy 2009.02.11. 09:38:31

@SzaszaG:

Nagyon tetszik az írásod, de sajnos ez nem fog menni. A cigányság nem fog saját jószántából alkalmazkodni. Úgy ahogy 1000 évvel ezelőtt az Európában portyázó magyarok sem saját jószántukból telepedtek le és kezdtek földet művelni az addigi portyázó-rabló életmód helyett (lásd Tóta W. blogját) .

Én úgy gondolom, hogy a cigányság felzárkóztatását, oktatásának feltételeit és munkalehetőségeit meg kell teremtenünk de nem úgy, hogy rájuk bízzuk, élnek-e vele vagy sem. Olyan környezetet kellene teremteni, hogy ne legyen más lehetőségük, minthogy éljenek ezekkel, különben nem kapnak segélyt vagy a börtönben rohadhatnak. Ha rendőrre támadnak, akkor számolhatnak azzal, hogy meglövik őket, anélkül, hogy utána jogvédők és ügyvédek őket tegyék meg áldozatnak.

A zéró tolerancia elvével kellene eljárni az ún. megélhetési bűnözőkkel is. Több börtönt építeni, kevesebb komforttal.
A nyilvánvalóan (de nem bizonyíthatóan) bűnözésből meggazdagodott maffiózokra ráküldeni az Apeh-ot. Lesz mit lefoglalni.

Megszüntetni a pozitív diszkriminációt, növelni a rendőrség cselekvési hatáskörét és jogi
védelmét.

A jogrendszerünket is szigorítani kellene. Az erőszakos bűntetteket sokkal súlyosabb itéletekkel, kevesebb kedvezménnyel és idő előtti szabadlábra helyezéssel súlytani . (az osztálytársát megölő Raimund most is szabadon jár iskolába. )

sanyikácska 2009.02.11. 09:39:20

nmem tudom melyik a nagyobb görény, de talán mégis ferike, nem lehetne egyébként már őt is bojkottálni? Most komolyan, ne fizessünk adót, meg reggelenként valahogy be kéne köpni a parlamentbe. Ilyen javaslataim vannak hirtelen.

vidéki suttyó 2009.02.11. 09:39:43

Bar többen magyarkodnanak...

KopaszMercis 2009.02.11. 09:40:55

@borpancsoló >>:

hat szerintem hozza veheted az egesz hir tv-t a kuruc infot es az echo tv-t.

Mikor tanul mar meg a jobboldal ugy oldalra huzva kommunikalni, hogy a laikusnak az objektivnek tunjon. Az rtl-nek, tv2-nek, meg neha meg az ATV-nek is megy.

Mondjuk lehet, hogy nem kene a 2 forintost toltenyhuvelynek nezni a TV szekhaz felegetesekor pl :)

KopaszMercis 2009.02.11. 09:43:46

@sanyikácska:
Okos gondolat.. ne fizessunk adot.

A be nem fizetett adod miatt, elso korben fog a gyurcsanyi szenvedni.

Gondolom te veszed a magyar hirlapot...

Páneurópai Harci Kos 2009.02.11. 09:43:48

Nem értek a bojkottal egyet (bár amit eddig sem vettem, és ezután sem fogom venni) felhívta a figyelmet, és dafke/ csakazértis megveszik majd.
Pedig az ország szégyene az a cikk.

is 2009.02.11. 09:46:24

@poszt: igen, ez a magyar gondolkodás. nyakas paraszt a magyar, az is marad. racionalitás, gondolkodás nem érdekli, dolgokba bele nem gondol, csak az ellenségkeresés, majd -találás, majd háború. minimum Mohács óta ezt sznvedjük, nincs a magyar történelemben 50 év, hogy az ország ne arra legyen büszke, hogy kinek-minek állt ellen, illetve ki meg mi miatt nem építettek, hanem ellenálltak az emberek.

hát így múlik el az életed, ilyen jó kis ellenállásban, csak azért is vedd meg a Magyar Hírlapot, költsd a pénzed ellenállásból, másnak végülis nem ártasz vele. boldogabb emberek a pénzüket nem valami ellen, hanem valamiért (pozitív, létrehoz, épít) költik, és az életüket is valamiért, és nem valami ellen élik. már ha ez a gondolat egyáltalán így átélhető legalább pár pillanatra.

KopaszMercis 2009.02.11. 09:48:37

@Páneurópai Harci Kos:
Ne aggodj a gyurcsany nem hulye csak elmebeteg.. most cirka 100-200K olyan ember ele fog kerulni ez az info, aki vagy semleges es emiatt megijed megint a fidesztol, vagy nem csipta a gyurcsanyt, de azert a magyar hirlap miatt a felere tolodik.

Azok akik eddig is ciganybunozoztek mind rajuk szavaztak ilyenekkel nem lehet novelni a jobboldali tabort, csak mozgositani a lustakat, es tolni oket a baloldalra.

Ha ez a taktika mukodne 2002-ben es 2006-ban is a fityis nyert volna.

Szerintem meg 8-10 valasztasi ciklus es lassan megtanulja a viktor is, hogy igy van.

csillagkutya7 2009.02.11. 09:48:38

@Páneurópai Harci Kos:
még jó, hogy nem értesz egyet ezzel....
gondolom a szomszédságodban több kilométeres körzetben nincs cigány, mert ha lenne, akkor más lenne a véleményed!
remélem sokan veszik majd az újságot! gyurcsányra pedig már enm találok szavakat...

KopaszMercis 2009.02.11. 09:50:50

@csillagkutya7:
En is remelem sokan veszik a madzsarisztani hirlapot.. nagyon melyrepulesben van a baloldal. A SZDSZ-nek sokat fog ez most segiteni.

borpancsoló 2009.02.11. 09:58:29

@sanyikácska: Annyira szeretem a ne fizessünk adót típusú beszólásokat. A nyugdíjast meg én tartsam el mi? A bayer gyerekének a TB-jét már én fizetem, köszi, annyi elég is!

kopasz mercisnek van igaza, gondolod, hogy majd gyurcsányt bántod vele? Meg a kormányt? IMF-ről hallottál-e? Tudod, a harmadik világ bankja.
Nem az adófizetést kell megtagadni hanem normális adószabályokat kell követelni és egy olyan Apehot, ami emberként bánik az emberrel.

Amíg egy sima kis kocsmát is huszonkilenc adónem terhel, amíg az utód után háromszor adózol addig esetleg ezzel kéne foglalkozni.

Nekem a palackozóm és az árusítási hely 10 méterre van egymástól és hárompéldányos borkisérő-okmányt és adójegyfelfüggesztést kell írnom, hogy a két kis kezemben átvigyek három rekesz bort egyik helyről a másikra. Újdonságként rendelnem kell a Vodától mobilnetet 30 rongyért, egész évre, hogy tavasszal és ősszel két hétig 5 ember dolgozhasson a szőlőbe és azokat reggel be tudjam jelenteni. A semmi közepéről! Jóvan, hogy pesten mindenhol van net, nálunk is, de a szőlőbe még a térerőt is lajtoskocsi hozza. Munka közbe meg nem szaladgálhatok netcafféba, hogy netezni tudjak!
Na ezért nincs magyarországon rendesen működő

borpancsoló 2009.02.11. 09:59:42

Lemaradt a vége:

na ezért nincs Magyarországon rendesen működő kisvállalkozói szektor. (aminek pedig állítólag jótékony hatása van a nemzetgazdaságra)

l3v1 2009.02.11. 10:03:44

"VALAHOL MINDENKI CIGÁNY."

Nem mindegy ám, hogy ki hol cigány. Vannak helyek ezen a bolygón, ahol te is szivesen (-bben) lennél "cigány".

KopaszMercis 2009.02.11. 10:06:34

@borpancsoló >>:
Apeh:
aszondjak felvettek mittom en 50 adoellnort (talan 1.5-2 eve volt ez hir) es mindengyi behozott pluszban 55 millio forintot.. most mondtam valami, nem tom mennyit.
Kovetkezo 1.0 kozgaz, addig kell felvenni az adoellenoroket, amig az utolso tobb penzt nem visz, mint amennyit hoz. Azt kirugni, hogy meg eppenhogy hogy annyit hozzon be a tenylegesen utoljara felvett, amennyit elvisz.

Es akko meg van a hatarkocseg hatarhaszon egyensuly, ami optimum.
Nagyon bonyesz.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:10:16

@l3v1:
En keves helyen vagyok cigany nagyon.

Amikor en megszolalok kulfoldiul akkor nem neznek ruszki menekultnek, mint honfitarsainkat szoktak :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:18:54

@KopaszMercis:

Itt inkább generációs szakadék alakul ki. A baloldali-liberális média a maga módján ugyanazt teszi, mint a MH, kuruc stb. csak az a jónépnek kevésbbé tűnik fel mivel ezeken szocializálódott anno.
A kuruc.info olvasótábor meg többnyire fiatalokból áll , akiknek meg már az a hangnem a normális sajnálatos módon meg a nevetséges összeesküvés elméletek, zsidósdi ... mert elegük van Balló úrból, Pártkeltéből, Népszabadságból az álszemérmes hazugságokból - új generáció. Viszont nincsen közép média, amelyik lemeri írni a tényeket, és közben nem esik át a ló egyik oldalára sem.

Fordul a kocka csak a rendszer nem látja be, és normalizálódás helyett csak még jobban sodrodunk a szarba. -

degreen 2009.02.11. 10:20:26

F-n egyre erőteljesebben jönnek ki a hiszti, és a pszichés zavar jelei.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:22:49

@Carnivora:
Mind a 13000 frissitgeto bot osztja ezt a velemenyt a kuruc.inforol?

Ha szerinted a hör tv kepes ugy semlegesnek tunni, mint az rtl, akkor te nagyon eltevedtel valahol utkozben idefele...

Waldi! 2009.02.11. 10:23:14

Ha Fleto azt mondja, hogy ne egyel szart, akkor csak azert is megeszed? Gratulalok :)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:28:18

@Waldi!: persze, hogy megeszi, mer vagy fehér vagy fekete, ezt megtanultuk. és jah, most is kúton, újságosnál már láttam öt embert is hírlapot venni, pedig utóbbi időben nem nagyon láttam embert széleslappal közlekedni. jo ez lesz egy hétig max, mert kb eddig tart a lázadó ellenállás. aztán lesz pislogás, mert azér nagyon fog hiányozni amellé a 4000 előfizetés mellé a hivatali automatikus.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:28:46

@KopaszMercis:

Lelehet tudni ennyivel, de a tény az hétvégén ténylegesen elszállt többször a szerverük miután a félrebeszélések helyett mindjárt nézték, hogy tényleg cigányok voltak é az elkövetők. Az emberi agy meg legtöbbször nem nagyon szelektál, és továbbmegy. Hoppá index, origo stb. csúsztat hazudik , hogy nem cigányok voltak ezek meg leírják igazuk van, akkor lehet a többi ökörségük is igaz....

RTL sem semleges max. neked, mert abban a közegben szocializálódtál, mint a jelenlegi többség.

szkeptikus vagyok 2009.02.11. 10:29:14

Szerintem fontos dolgokra hívta fel a figyelmet a veszprémi eset, de a dolog megint rossz irányba kezd haladni.

Eddig tilos volt cigányozni, de most mindenki kieresztheti a hangját. Az okoskodó zsidógyerekek kicsit rácolják a homlokukat, de aztán végiggondolják a helyzetet, és megpróbálják kifuttatni az eseményeket.
1.) Most egy vaskos cigányozás után ki lesz eresztve a gőz. Kicsit rátesznek egy-két lapáttal, bedobnak néhány eldurvult hangot (pl. írtsuk ki őket!!), és néhány nap múlva már a magyarban ott a lelkiismeretfurdalás, hogy milyen igazságtalan általánosítani, hisz neki csak a csirkéi tűntek el, de kés még nincs is benne)
2.) Ez az eset kicsit felnyomja az ingerküszöböt. Innentől kezdve egy kis lopás, fémgyűjtés, erdőírtás még inkább csak megélhetési bűnözésnek fog tűnni. Egy két legyilkolt öregnéni meg mégsem élsportoló, főleg meg magyarok, azért nem kár, a külföldi média sem fog rácsapni a témára. Speciel az indexen eddig sem volt fenn.
3.) A lényeges kérdések továbbra is szőnyeg alatt. Mert ha kiderülne, hogy a rendőrség nyakig benne van a dologban... És szerintem a politika is. Mert az egész pénzről szól, és a segélyes és felzárkóztató pénzek előbb az uzsoráshoz kerülnek, és onnan a rendőrséghez vagy a politikushoz. Mégis csak kevésbé feltünő, mint direktbe saját számlára utalni.

Szóval ha néhány nap múlva elül a dolog újdonsága, és nem történik semmi, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem marad minden a régiben. Rosszabb lesz!

KopaszMercis 2009.02.11. 10:30:46

@Carnivora:
Nem a szolgaltatojuk egy igenytelen olcso szar.

A blog.hu egy heten hanyszor szall el? Akkor az mar kurvara mervado ami ide kerul? Hagyjuk ezt.. meg magyarazzuk magunknak a faszsagot.

Felreertes ne essek en imadom a kuruc infot. Szerintem az ilyenek nelkul most orban kormany lenne, ami ugye a poklok pokla. Szal orulok hogy letezik, sot titkon biztos vagyok benne hogy a maszop penzeli. De attol meg egy kics szutykos naci viharabiliben.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:31:35

@Carnivora:
RTL NEM SEMLEGES
RTL JOL TARTJA FENN A SEMLEGESSEG LATSZATAT

HIR TV NEM SEMLEGES
HIR TV NEM TARTJA FENN A SEMLEGESSEG LATSZATAT

most mar erthetobb?

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:33:04

@KopaszMercis: jójó de izé az ertélnél mindenki zsidó, aztat nem is hallottad?

KopaszMercis 2009.02.11. 10:35:19

@izomtibor:
hat ezexerint a zsidok ugyesebben rejtik el a geci celjaikat mint a nem zsidok.

Ha a nem zsidok a kevesbbe ugyesek, akkor biztos jo az ha ok mondjak meg a tutit. Hiszen nem ugyesek :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:36:02

@KopaszMercis:

A kurucra az életben nem voltak ennyien kiváncsiak Orbánhoz meg nem sok köze van a kurucnak. Orbánék csak a maguk dilettáns faszságaik miatt bukták el a választásokat 2002-ben kereste szalmát nem basztak , nulla kampány zsebükben érezték az egészet. A 2006-ot meg Deutsch Tomi-Mikola produkció tette sírba keményen ...

Nem tart fenn semmit az RTL max. neked. meg a korodbélieknek. Generációs ellentét ... -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:37:30

L.L. Junior a romák nevében is szégyelli magát
velvet - velvet@mail.index..hu
2009. február 11., szerda 08:49

Az énekes szerint az összes roma szégyelli magát azért, ami Veszprémben történt. L.L. Junior kiemelte, hogy nemcsak mélyen elítéli a történteket, de hatalmas károkat is okoztak neki. Minden, amiért 12 éve küzd – a romák beilleszkedését segítse a társadalomba -, kárba veszhet.

velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/junior0211/

ez aztán a nap híre :D

KopaszMercis 2009.02.11. 10:40:29

@Carnivora:

jah ertem, tehat akkor amikor azt mondjatok, hogy a zsidok a Zrtlben csusztatnak es azt a latszatot keltik, akkor hazudtok, mert valojaban oszintek es egyenesek es nem tartjak fenn az objektivitas latszatat.

Vilagos.

Es majd te meg mondod, hogy hogyan iranyiccsak ezt az orszagot.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:41:19

@KopaszMercis: az rtl és a hír tv ugyanazt a hangulatot váltja ki egy bizonyos rétegből, tehát ütve verni az asztalt, hogy aizé román-telaviv-nyújork budapest tengelyes kurvaanyjuk.

csak a rötölön több a pornós maca.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:43:10

@izomtibor:
Csak az RTL azert valtja ki ezt a reakciot mert nem mongya oda a gyurcsany neve moge hogy monnyon le.

Mig a hir tv azert valtja ki ezt a reakciot, mert egy felol amatorok mas felol meg nezd mar meg az ilyan Csiszar "tolteny huvelytet talaltam" Attillat meg ezeket a talaltgyerekeket.

Az RTL meg sosem talalt toltenyhuvelyt, ott ahol nem van! =)

mongyő (törölt) 2009.02.11. 10:45:55

Fittelina kft, na majd az előfizet az MH-ra.

Ui:érdeklödve várom ma mit is mond a Zusi-fiú

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:46:02

@KopaszMercis:

Aranyos vagy, ahogyan játszod a megmondóembert. Csak az a baj mindig leégeted magad ezzel a kívülálló jelmezzel amit magadra öltöttél. Nézzük mindjárt legutóbbi szösszeneted.

A szokásos félénk balliberális beidegződés előugrik lásd. zsidózás bár nem értem ebbe a vita kontextusba, hogyan is kerültek elő a zsidók ...

Az rtl a műsorszerkesztésével égeti le magát a média többségével, amikor egy romát megcsíp egy szúnyog abból több részes rasszistamagyargárda különszám lesz amiből már a nép egy részének roppantmód elege van. Míg, ha a romák követnek el v.mit ott mindenről beszélnek csak a tényekről nem. A hetihetes produkcióról ne is beszéljek ...

Áh, azt te mondod meg ... más erre nem lehetne méltó.

tlac 2009.02.11. 10:46:09

TGM meg feldönti az újságos kioszkokat.
ezek beteg emberek. és nem a gyurcsányi a hbás. Ő "csak" megvette megyei pártelnököket, puccsolt, csalt loptt hazudott, de a régi gárda egy perc alatt váltott Kiss Zsideszező Péterről, és nem csak puccon nyert ez a messiás hanem parlamenti választást is. Ha meghagyják márciusban párt elnöknek nagyon jól hasznosathatják demagóg szálhámosságait ellenzékben. Mekkorát lehet majd szórakozni hogy az orvos a halott embert nem tudja már feltámasztani, jobb lesz a hangulat a hetihetesben is, legfeljebb kevesebb nőnapi cikk lesz 500eFt/oldal. de a TV ház bérlésre megy a havi 1m euro, ez a lényeg :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:47:30

@KopaszMercis:

Csak kardos hagyományőrzőket lásd. Józsika eset meg magyar gárda terrorosztagokat lásd. a kézigránátos uzsorás cigány maffia belső villongás ... -

hadzsi 2009.02.11. 10:51:11

@Bezuhov: A pici porbléma ott van a mondanivalódban, hogy míg a cigányokra a rendőrök nem lőttek, akik egyébként rájuk támadtak lapáttal meg kaszával, addig nagyon jól tudjuk, hogy mit műveltek 2006. október 23-án. Amit ezzel mondani akarok csak annyi, hogy józan paraszti ésszel felfogható, hogy a Fidesz nagygyűlésről hazakóvályogni próbáló emberkék nem valószínű, hogy vérbosszút forralnak a rendőrök ellen még a kiadós verés után sem ellentétben cigány honfitársainkkal.
Vagyis: A rendőrre támadó csürhe és a tömegoszlatás között azért van némi különbség! Ld. mondjuk az amerikai tömegoszlatási módokat ahol a rendőrség nem kezdi el gépágyúvel lőni az egyébként feldühödött tömeget, a helyi rendőr viszont minden további nélkül nagyon durva tud lenni, ha rá támadnak.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:52:52

@Carnivora:
ha olvasnad izom tibi uzeneteit akkor ertened.

Szerintem sok mindenre az eletben amit nem ertesz ilyen banalis a magyarazat, es nem trianon - libanon tengely osszeskuves segitsegevel taszit a melybe balliberalis elfogultsag.

Na probalkozz ujra, most hogy nem vadaskodsz hulyesegekkel lehet veszem a faradtsagot es elolvasom a hozzaszolasodat hatha mondasz valami erdekeset. Marmint azon kivul, hogy folyamatosan azzal hitegeted magad, hogy en itt barmilyen szinten is egnek.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:53:09

@Carnivora: fordítva ülsz a lovon édesapám. az rtlnél olyan emberek dolgoznak, akik ilyenolyan tapasztalataikat arra használják fel, hogy belelátnak az magyar ember agyába és abból amit ott látnak trillálliárd pengőt csinálnak.

az ottan egy üzleti vállalkozás, ami kell azt becsomagolják szagosillatosba és te otthon a tévé előtt kibontod. nem 1 kertévé feladata volna h verjen bele valamit a fejedbe, az egyetlen hiba amit el tud követni ha olyan műsort készít, amit nem néznek. legyen az sáskaevős vagy győzikéséneklős.

oszt ha majd eljutunk oda, hogy a nép arra szomjaz h történelmi összefüggéseiben megértse a kiegyezés időszakát, meghalna esetleg egy kis mozartért, akkor ne aggódj az lesz az ertéelen. az agymosás meg persze addig könnyű mosni bárkinek az agyát, amig megesz mindent szó nélkül, amit eléraknak. de ezt ne a szakácson kérd már számon.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:53:33

@hadzsi:

Rendőrökre támadni ökörség bármilyen kontextusban ... és eleve értelmetlen.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:59:53

@izomtibor:
hat nem az a buzi aki simogat, hanem az aki hagyja az tuti.

viszont ok ugy latjak, hogy a zsidok nepnevelo celzattal, mert nagyon gazdagok, ker tvt vesznek aron alul kilobbizva mas zsidoktol, hogy nyomorba tasziccsak arpad filyait.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:00:35

@izomtibor:

Tévedésben vagy a média teremti meg magának a fogyasztókat, ha egy kalap szart reklámoznának hónapokig, hogy az milyen jó mindenki azt a kalap szart nézné, és kalap szart húzna a fejére, mert az menő. Az emberek jelentős hányadát a tv szocializálja a maga képére gyerekkorától kezdve azáltal, hogy azt látja mindennap így azt hiszi az a jó.

@KopaszMercis:

Továbbra is erősen mellébasztál aranyos vagy, ahogyan az egysíkúságot próbálod rátukmálni a másikra, mikor belőled sugárzik ez egyenesen. Ezek a fostos összeesküvés elméletek megint ki a tökömet érdeklik mégis? :D

Nem hitegetem magam ez a tény csak nem veszed észre pár napja pl. a reakción sikerült magadból komplett hülyét csinálni előtte megint máshol most pedig itt igyekszel teljes erőbedobással hülyének látszani. Kíváncsi vagyok , mikor jutsz el az anyázós szintre az szokta kb. jelenteni a végstádiumot.

Pedig alapvetően nem vagy hülye csak túlságosan nagy a messiás tudatod ... aztán nehezen tudsz alkalmazkodni ahoz, ha a bevett sémáidat nem tudod ráhúzni az emberekre. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:02:01

@KopaszMercis:

Ez a zsidósdi megint már nagyon unalmas műsorszám. nem találnál ki v.mi jobbat így 2009-ben ideje lenne ... -

nyílméregbéka 2009.02.11. 11:02:38

Nos, Sasika, egyre gondoltunk, én épp tegnap este határoztam el, hogy ezentúl rendszeresen fogom venni a Magyar Hírlapot! :-)
(hm, lehet, hogy ez volt a cél?... ;-)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 11:05:00

@Carnivora: aham, tehát az emberek hülyék, és ha neked sokszor odalógatnak egy brokit, akkor te előbb-utóbb bekapod! vagy te lennél az üdítő kivétel.

de sajnos továbbra sem látod, hogy a lényeg ugyanaz, főleg h már mondtam is: " az agymosás meg.. persze addig könnyű mosni bárkinek az agyát, amig megesz mindent szó nélkül, amit eléraknak. de ezt ne a szakácson kérd már számon. " ezt írhatom továbbra is.

ha sokakat a tévé szocializál, az nem a tévé hibája. vagyis legkevésbé az övé.

KopaszMercis 2009.02.11. 11:05:03

@Carnivora:
Nekem ugy tunik, hogy meg a te oldalad is pl a reakcios szereplesemet ugy ertekelte, hogy en huztalak ki teged a seggembol, csak hat en mennyire egy troll kitiltando geci vagyok, mert ugy zongorazok rajtad is, ahogyan nekem tetszik.

Nem mintha masok/sokak velemenye barmit szamitana, de ahogyan a dagadt bajszos ciganyvajdanal is elgondolkodtal, hogy "hamara a sajat fajtaja is azt mondja" akkor azert azon is elgondolkodhatnal, hogy a te fajtadbol - attol fuggetlenul, hogy trollnak tartanak, amiben talan nemi igazsag is lehet - engem neveztek meg kettonk kozul okosnak, intelligensnek es meg a faszomtuggya minek.

Tudod ha vegre meg tudnal szabadulni a kettos mercetol, akkor rajohetnel, hogyha a borsodi cigany vajda szavara adsz, akkor illene a sajat fajtarsadera es rajonni, hogy attol mert kurvara erolkodsz, sokszor elmondasz sok mindent, es majd bekakilsz annyira akarod, attol az meg nem lesz ugy.

Nezd meg az elobb is: "hozod ide a ballibsi zsidozast te rohadt mocsok, aljasan"

faszom hozta ide, csak te az orrodnal tovabb nem latsz. Ne ram haragudj. Es foleg ne lepodj meg ha teged neznek a hulyebbnek. Persze kompenzalj nyugodtan.. "jajj majd jo sokszor elmondom, hogy milyen buta... attol majd talan igaz lesz. Meg az, hogy egeti magat.. akkor talan majd nem engem neznek a sajatjaim hulyenek csondben"

Nojjel mar fel.

Lámpaoltó 2009.02.11. 11:06:42

@átlátó: muhuhuhahahaha, behúgya, támogatom

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:06:48

@nyílméregbéka:

Nem egészen ez inkább gyerekes reflex ... divat. Várható megugrik egy időre a Hírlap népszerűsége, mert Feri utálja ... ugyanaz jelentkezik itt is, mint az RTL-s cuccnál. Az embereknél munkahelyen beszédtéma a Győzike , így az is lesi, aki rühelli másért nem így tudja szídni ... így nézettség lesz, és a műsor megy tovább.

A Magyar Hírlap alapvetően egy szar , és csak azért megvenni a szart , mert Feri utálja ... ízlések, és pofonok. -

KopaszMercis 2009.02.11. 11:06:54

@Carnivora:

meg mindig nehezen erted, mint az rtl-es dolgot.

Segitek es megint leirom:

NEM EN TALALTAM KI
NEM EN HOZTAM SZOBA
MAS HOZTA SZOBA
NEM EN VOLTAM
NEM EN HOZTAM SZOBA
NEM EN TALALTAM KI

meg hanyszor akarod elmondani, hogy en hoztam ezt szoba? Mi az a varazsszam, amiutan mar elhiszed a hulyesegrol hogy igaz? Hany poszt kell hozza?

KopaszMercis 2009.02.11. 11:08:35

@átlátó:
Brian Setzer uncsi... ott votal 98 szept 11.-en az olyro parkban? :)

KopaszMercis 2009.02.11. 11:10:16

Carnivora:

ilyenkor kell aszondani, hogy bocsi tevedtem, valoban elkurtam, nem kicsit nagyon de...

Na egy civilizalt ember ezt igy csinalja, de mit tudsz te arrol :)

Monnyon le!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:14:06

@KopaszMercis:

Ez nálad inkább már pszichés eset :D te v.mi párhuzamos galaxisbéli világot alakítottál ki magadba. Ez csak neked jött le ebben a kontextusban.

Érdemes végigtekintenie a független szemlélődőnek a produkciód. Kezdve a forradalmárés is késeltek műsorszámodtól, amely gyorsan befuccsolt miután akárhogy erőlködtél megmondták nem illik késelgetni a forradalmáréknek sem. A vicces magyar táblás módszereddel, amely által már szintén sikerült párszor hülyét csinálni magadból. Pedig tény nem vagy hülye csak a bevett sémáidon nehezen lépsz át, és olyankor heves önégetésbe kezdesz lásd. a szánalmas trágárkodás, és üres provokáció.

reakcio.blog.hu/2009/02/09/az_enyingi_modell#comments

Nem gondolkodtam el semmin, aki olvasta a hozzászólásaim akármerre ugyanazt mondtam.

Te hozzakodtál elő mindenféle tengelyekkel, meg zsidó összeesküvés , mert gondoltad ezt a sémát lehet behúzni, és mivel nem sikerült ebben a remek szösszenetedben máris áthangolódsz az üres fröcsögésre.

Merci ébredj már fel. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:20:35

@KopaszMercis:

Itt rajtad kívül nem nagyon látni mást, aki ezt a zsidósdi , összesküvős témát előhozta volna. Bár így hirtelen nem néztem végig az összes kommentet, de ez a te műsorszámod ebben a pillanatban , és ez az ami számít jelenleg. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:22:45

Most viszont dolgom akadt így nem tudom elősegíteni a egy ideig a szellemi maszturbációd. Szíves elnézésed. -

hepe 2009.02.11. 11:30:54

@Qkac: Pár nappal ezelőtt hasonló tartalmú írást küldtem be,simán lehülyemarháztak!!Szerintem így gömbölyű a hazai közhangulat magyarázata!

Pesot 2009.02.11. 11:37:23

Figyuzzatok! Én nem értelek titeket, anyaországi magyarokat. Az ország minden téren a katasztrófa felé sodródik, és ti ültök a házaitokban és várjátok a végzetet. Hát nem az lenne a megoldás, hogy százezrek vonuljanak az utcákra és békés nyomásgyakorlással érjék el a mostani kormány távozását? Nyilvánuljon meg a népakarat, ne csak a fórumokon, hanem a maga élő valóságában.

KopaszMercis 2009.02.11. 11:52:36

@Pesot:

de monnyon le, majd attol meg jobb lesz!

KopaszMercis 2009.02.11. 11:54:33

@Carnivora:
Te pillanatnyilag mindig szelektiven csak azt veszed eszre amit eppen szeretnel, es ami viszi elore a napirendet. A tobbi olyan jellegu informacio, ami cafolja a kemeny, mozidhatatlan hitre alapulo vilagnezeted, valahogy mindig PONT elkeruli a figyelmedet.

Irigyellek emiatt rendesen, bar csak en is ennyire setet lehetnek!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 12:35:30

@Pesot:

Nem egészen így működik ez itten. A miniszterelnök úr az ilyesminél előre leszögezte nem érdekli, majd megunja a jónép, és hazamegy.
Ez ilyen átmeneti v.mi ami itt zajlik ... fél kerületet lenyúl a képviselőtestület a polgármesterrel, és nem érzi a lemondás szükségességét ...

@KopaszMercis:

Ez egy ragyogó önjellemzés volt önmagadról. Gratulálok, hogy sikerült végre eljutnod ideáig. Az igaz ezt még mindig másra vetíted ki, de ez már félsiker.

KopaszMercis 2009.02.11. 12:38:38

@Carnivora:
Egyre lejebb.. ovisan "a Zen arcom tukor"

Talalj mar valami sajat dumat te szerencsetlen!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 12:48:44

@KopaszMercis:

Sajnos nem tudok lemenni olyan elmés anyázós szintre, mint őkelme :( így marad ez a nemes egyszerűség. -

KopaszMercis 2009.02.11. 12:51:26

@Carnivora:
Se anyazni nem tudsz, se gondolkodni, se eszre venni ha nincsen igazad.

nem sok minden megy neked!

átlátó 2009.02.11. 13:19:10

@prometheus_X: Megköszönöm 01:24-kor tett monológomra a reagálásod. :)

Carnivora! Most én csodállak, ahogyan ezt a kopasz autótípust próbálod emberré formálni. Humanista ember vagy! :) :)

Eddie Krueger! Neked is köszönöm, hogy fent említett kirohanásomat észrevetted! Sajnos kérdésedet én megválaszolni nem tudom. Azt hiszem Molnár Ferenc mondta, hogy "az amatőrnek ihlet kell, a profinak előleg." Ha lennél szíves átutalni nekem kicsiny összeget akkor elgondolkodnék én is. Ahogy teszik ezek a tetvek húsz éve a nyakamon, a havi nem előlegnek számító apanázsért.

KopaszMercis 2009.02.11. 13:20:12

@átlátó:
csokis a szad...
le van szarva
bocsi aszittem csokis

átlátó 2009.02.11. 13:30:14

Van olyan, hogy az egyszerű szerkezetűeket igen kicsi energiával le tudom kötni. Ezen jól szórakozok. :)

KopaszMercis 2009.02.11. 13:35:45

@átlátó:
Mert annyira vagy osszetett mint a fagolyo :)

átlátó 2009.02.11. 13:45:43

Te magadra vetted ezt "kicsi huszár", pedig nem neked szántam. Elnézést kérek tőled tehát, mert nekem nem kihívás a veled való társalgás, csak szórakoztat. Most is csak általánosságban gondolkodom, ha magadra veszed, az nem véletlen.

KopaszMercis 2009.02.11. 13:46:59

@átlátó:
En ugyan mit vettem magamra? Hogy olyan mely vagy mint egy frizbi?

átlátó 2009.02.11. 14:24:34

Attól, hogy megszólítasz nem tartozol a társaságomhoz Kopasz Mercis és természetesen továbbra se tilthatom meg, hogy ezt megtedd. Azonban ebből dialógus nem fog születni, vagyis monológot folytatsz. A pozitívumodat is értékelem és ez az, hogy ismered Brian Setzert. Függetlenül attól, hogy az ízlésről vitatkozni illetlenség és köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartottad. Ezt most végszóként konkrétan neked szántam Kopasz Mercis, ha nem érted meg, azt is megértem. Legyen tiéd az utolsó szó.

KopaszMercis 2009.02.11. 14:37:26

@átlátó:
Legyen.. szal ott voltal a Brian Setzer koncertjen az europarkban vagy sem? :)

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 16:04:40

Sasika!

Konkrétabban vegyük elő a Bayer cikket!

"Az égvilágon mindenki tudja, hogy cigányok voltak ezek a gyilkos állatok - megint cigányok-"

Mi az, hogy "megint cigányok"? Amikor fehér bűnelkövetőket fognak el, akkor miért nem mondjuk, hogy "már megint a fehérek nem férnek a bőrükbe", mert akkor magunkon köszörülnénk a nyelvünk? Ez a "másban a szálkát, magunkban a gerendát nem látjuk" effekt.

"Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek."

Emberek. Akik velünk élnek. Még a gyilkosok is. Bűnös emberek, akiket súlyosan meg kell büntetni, ugyanúgy ahogy a fehér gyilkosokat is. A vesztünkre törnek? Ugyanúgy, ahogy a fehér gyilkosok, rablók.

Ha már Bayer Zsolt szerint "állatok", akik közöttünk, velünk élnek egy társadalomban, akkor talán emlékszik Antoine de Saint-Exupéry mondhatni leghíresebb mondatára: "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy.." Ezt a felelősséget hiányolom Bayer Zsolt írásából.

A rádióban épp az imént hallottam egy kimutatást, miszerint a cigányok a rasszukon belül követik el a legtöbb bűncselekményt. Ahogy ezt az USÁ-ban is kimutatták a feketék esetében. Elsősorban feketéknek ártottak. Ahogy a fehérek is többnyire fehéreknek ártanak. Sőt, ugyebár agyonszajkózott, mindenki által ismert statisztika, hogy a legtöbb erőszak családon belül történik. Elsősorban rasszokon belüli bűncselekmények léteznek, és jóval ritkábbak a rasszok közöttiek.

"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget."

Akkor ez ugyanúgy állítható fehér, bűnelkövető testvéreinkre is. Az miért nincs kimondva? A fehér etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Köztük azok is, akik milliárdokat sikkasztanak a közösből, az adófizetők befizetéseiből. Ezek az emberek valószínűleg "decemberben és januárban" és így tovább egytől egyig fehérek lehettek. Erről miért nem közlik a statisztikákat? Engem roppant mód érdekelnének. Ha cigányozunk, akkor kutya kötelességünk fehérezni is. Ezentúl ne csak azt jelöljék, hogy cigány származású volt az elkövető, hanem azt is ugyanúgy hangsúlyozzuk, ha fehér. Így igazságos. Ugyanazt a tükröt ne csak a sötétebb bőrűek elé tarsuk nagy hanggal, hanem saját magunk elé is, és merjünk belenézni. Ne csak mindig a másikra mutogassunk! Az a legegyszerűbb.

"Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...)"

Szóval visszafelé - önigazolásképp - érvényes mindez a fehér gyilkosra is. De miért nem akkor tetszett állatot kiáltani Bayer Zsolt? Lehet, hogy megtörtént ugyan, de nem volt különösebb visszhangja. Azonban, ha "állatozott" is a móri mészárlást követően, amikor elfogták a gyilkosokat, akiket egyből kivégeztetett volna Bayer úr, ahogy most is kéri, azzal csak az a baj, hogy sok év múlva kiderült, hogy nem is ők követték el, hanem más fehérek. Igen. Fehérek. Ahogy az ismert focistát is fehér honfitársunk gyilkolta meg, ha annyira ismert sportolókkal, példaképekkel akarunk példát statuálni. Miért csak mellékesen, és utólag magyarázatként tekint vissza fehér bűnözőkre, hogy a mérleget megpróbálja egy kicsit egyensúlyban tartani? Ez így nagyon visszás. Nem tiszta. Ez egyoldalú gondolkodás.

Másrészt pedig köztudott, és talán senki nem vitatja, hogy cigányként mindig is nehezebb volt munkát találni, boldogulni. Nem sok esélyt adunk nekik. Vajon, ha újra születhetnénk, és lenne beleszólásunk hová, kérnénk-e, hogy magyarországi romának születhessünk? Aki nem, az ezzel elismeri, hogy tízszer annyit (és akkor nagyon jóindulatú voltam) kell letennie az asztalra egy roma származású magyarnak, mint egy fehérnek, hogy ugyanazt elérje. Sajnálatos. Ebből kell kiindulni akkor is, amikor a rasszokon belüli bűnelkövetők arányát nézzük.

"A vidék Magyarországán megszűnt a közbiztonság, falvainkban öregeket lopnak és gyilkolnak meg naponta, gyermekeinket erőszakolják meg és gyilkolják meg, tanárainkat pedig meglincselik a gyerekeik szeme láttára. Naponta vernek és aláznak meg tanárokat és tanárnőket az iskoláinkban - mind-mind-mind cigányok!"

Mi az, hogy "mind-mind-mind cigányok"! Ez nem igaz. HAZUGSÁG! Túlzás. Pontatlanság! Elfogultság! Bizony nem mind cigány származású! Például a legutóbb őrizetbe vett, pedofíliával vádolt rajztanár nem cigány. Számtalan öreget nem cigányok gyilkoltak meg, raboltak ki, ahogy rengeteg gyereket, újszülöttet a fehér szüleik öltek meg. Mindenki tudja. Miért kell a fehérek által elkövetett bűnöket is a cigányok nyakába varrni? Ilyen szónoklatok után, ha cigány lennék, nagyon nem kedvelném a fehéreket, főleg a Bayer féle uszítókat, akik csak a cigányokat állítják pengellérre, de a saját fajtáját valahogy nem akaródzik. Pedig nem csak cigánybűnözés, hanem fehérbűnözés is létezik. Az semmivel sem jobban mentegethető. A fehér elkövetők is ugyanúgy bűnösök, elítélendők, mint a cigányok.

"Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?"

Normális ez az ember?

"Aztán nézzük a földet, és azt mondják a rádióban, hogy ismeri a várost ezt a bandát, mert évek óta terrorizálják a környéket. Igen? És akkor miért vannak szabadlábon, kérdezem én. Sőt, van egy sokkal jobb és relevánsabb kérdésem is: miért vannak még életben?"

Mert nálunk nincs halálbüntetés és az önbíráskodás is bűn. A rendőrség legyen hatékonyabb, de ne lövöldözzön, ha nem feltétlenül szükséges. Az USÁ-ból hozott példája is azért él, mert az USA nagy részén a fegyvertartás nincs különösebb engedélyekhez kötve. Rengeteg civil rendelkezik fegyverrel. Nem csoda, hogy a rendőrök tartanak ezektől a fegyverektől. Szerencsére nálunk ez nem dívik. Ennek is köszönhető, hogy nálunk ritkábban kell a rendőröknek előrántani a fegyverüket. Szerencsére.

"Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bűnözés, de igenis van egyre brutálisabb cigánybűnözés, és ők ezt nem hajlandók eltűrni."

Aki A-t mond, mondjon B-t is. Hiszen brutális fehérbűnözés is létezik. Sajnos. Valamint a szegény fehér illetve cigány körökben a megélhetési bűnözés akár, ahogy léteznek megélhetési politikusok is. Fehérek.

"(p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz. Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a szar kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!)"

Nem csoda, hogy ezek után Gyurcsánynál is "Betelt a pohár". Szégyen látni, hogy ilyen egyoldalúan gondolkodó, elfogult ember egyáltalán publikálhat. Ehhez még újságírónak sem kell lenni. Ennek semmi köze az objektivitáshoz, csak a korlátoltsághoz.

EZEK UTÁN MINDENKI GONDOLJON BELE, HOGY MOST MIT ÉREZNE, HA NEM FEHÉRNEK SZÜLETIK MAGYARORSZÁGRA, HANEM CIGÁNYNAK. EBBE NINCS BELESZÓLÁSUNK. CSAK KÉPZELJÜK MAGUNK A HELYÜKBE. REMEK EMPÁTIA GYAKORLAT.

SAJNÁLATOS, HOGY A FELNŐTT TÖBBSÉGI TÁRSADALMAT MÉG ERRE AZ ELEMI SZINTRE KELL TANÍTANI.

Corry 2009.02.11. 18:17:33

@Chalabre:
Hadd tegyek két dolgot hozzá: az a fejezet ahol a bűnöző állatokról beszél a Bayer, a következőképpen néz ki:
"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...) "

Kár volt kettétörtni, így egyben is lehetne kommentelni.

A másik egy talán nem pontos megfogalmazás, mert gyilkosoknak nevezed azokat a gyilkossággal vádolt embereket, akikről később kiderül, hogy nem is volt közük a móri ügyhöz. Továbbá az egész a magyar igazságszolgáltatás egyik legnagyobb blamájának tekinthető. A másik ilyen blama persze az, hogy megy minden tovább, mintha mi sem történt volna, pedig egy ilyen hiba után sok embernek el kellett volna gondolkodnia, hogy képes -e a szakmáját megfelelően művelni. De ez egy másik téma, csak ide is bekerült.

Az index a barom cikkével nem tudom mit akar pontosan, mert ha emellé odakapcsoljuk a Verók úr állításait a koncentrációs táborról, hát most akkor ezt a témát is kezdjük el feszegetni? Nem kéne...
tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-01-21-terezvaros

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 18:31:51


@Corry:

"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló fehér honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a fehér etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...)" Az utóbbi mondatokat nem tudom vállalni. Csak az első kettőt. Sajnálom, ha nem érted.

Bayer miatt neveztem gyilkosoknak őket, hiszen ő egyből "állat"-ozott és agyonlőni őket ítéletet sorolt ki rájuk. Miközben kiderült, ahogy írtam is, hogy nem is gyilkosok. Elítélték, lecsukták őket, mint gyilkosok. Mi lett volna, ha halált intett volna rájuk is, mint az állatokra?

Furcsa, hogy nem egyértelmű számodra az index találó reflektálása, pedig adja magát. Mi nem érthető rajta?

De ha csak ennyi hozzáfűzni valód volt a kommentemhez, az óriási dolog. Eszerint minden továbbival netán egyetértesz, miközben korábban nem tartottál különösebb kivetnivalót a Bayer cikkel? Most mégis? Akkor már megérte. De szerintem csak túl pozitív vagyok, hiszen az index reagálást viszont nem érted, pedig ugyanazt vetettte fel közben, amit én. Miért nem tiszta? Tök logikus. Tükörkép. A Bayer cikk tükörvetülete. Csak az egyik oldalról megy a szemlélés? Remélem nem.

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 18:53:52


Idevágó a komment.hu-ról:

"Tehet-e ön bármit a cigány-magyar együttélés érdekében és ha igen, mi az, amit meg is tesz? - ezt a kérdést tettük és tesszük fel közéleti szereplőknek, érintetteknek és látszólag kívülállóknak egyaránt."

Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász:

"Nem vesztem el a józan eszem. Elutasítom a kollektív bűnösség gondolatát. Mindenkit a tettei (és a szándékai) szerint ítélek meg, nem a bőrszíne, vallása, nyelve szerint. Erre tanítom a diákjaim."

Schilling Árpád, színházi rendező:

"Némely kommentet olvasva nehéz elhinni, hogy emberek is élnek itt. Életemben először egy cigánygyerektől kaptam pofont. Körbeálltak vagy húszan a váci művházban, és azt vetették a szememre, hogy a szemetes mellé dobtam a műanyag poharat. Világos volt a helyzet, alázni akartak. Sikerült nekik. A szüleimmel együtt én is rühelltem a cigányokat, mert féltem tőlük. Rendes svábokhoz illően soha nem voltunk kapcsolatban velük, ha a közelünkbe jöttek, igyekeztünk elkerülni őket. Mert kiabálnak, mert lopnak, mert büdösek, és mert biztos, hogy léket vágnak belénk. Másodjára skinheadek vertek meg, mert zsidónak néztek. Hárman voltak. Verekedni akartak. Én voltam a legközelebb hozzájuk, hát földre vittek, és fejbe rúgtak. A skinheadeket is utáltam, mert buták és erőszakosak. De legjobban egy zsidó nőt gyűlöltem, mert megalázott. Azzal, hogy nem szeretett, lenézett, ostobának nevezett. Most egy sváb nővel élek együtt. A lányom is sváb. Szeretem őket. Ők is engem. A svábok jó emberek. A magyarokról nem tudok sokat. Talán csak azt, hogy önteltek, hangosak, büdösek, lopósak, verekedősek, egyszóval primitívek. Mégis szerethetők. Vagy nem? Ha faji alapon kellene rendet tenni ezen a kontinensen, akkor én azt javasolnám, hogy maradjanak itt a germánok, a többiek meg takarodjanak vissza oda, ahonnan idejöttek. Aki mindezt komolyan veszi, az egyszerűen hülye.
Ha nem tudunk együtt élni, akkor csak halni tudunk együtt.

Ma este egy cigány barátnőnk fog feljönni hozzánk. Ételt hoz, amit ő főzött a feleségemnek. Tudja, mi kell a gyereknek és az anyjának. Jobban, mint én, pedig én milyen okos vagyok. Egyedül írok ide ilyen fontos dolgokat, amiket mások majd leköpnek vagy idéznek, olyan mindegy. A bűnözőt fogjátok el, de ne büntessétek a gyerekét azzal, hogy kést vizionáltok a kezébe. A szociális politikáról nem írok semmit, mert arról aztán végképp nincs lövésem. Én kérek elnézést előre is."

Hankiss Elemér, szociológus, az irodalomtudományok doktora:

"Tervezek egy cikket, amit valahol megjelentetek majd. Arról, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a cigányság 700 éve együtt él velünk. A Balkánon ráadásul korábban voltak, mint mi. 600 éven keresztül hasznos népcsoport voltak - ők voltak a kereskedők, és sok hasznos mesterséget űztek (vályogvetők, fegyverkovácsok voltak) -, szüksége volt rájuk a magyaroknak. A Kádár-rendszerben besuvasztották őket a segédmunkás és árokásó módba, így megindulhatott ugyan egy kispolgárosodás, de megfosztották őket attól, amihez értettek. 89-ben ezt a státuszt is elvették tőlük. A többségi társadalom függvényévé váltak, rászorulnak a szociális támogatásokra, ami nem vet jó fényt rájuk, de elsősorban nem ők tehetnek róla. Erről szeretnék írni."

Babarczy Eszter, esztéta, egyetemi oktató

"Abban hiszek, hogy társadalmi csoportok gyermekei között hidakat kell létrehozni. Próbálok tenni valamit ezért: havonta egy hétvégére meghívok magamhoz kis falvakból nagyon szegény családból származó cigány gyerekeket, akik egyébként nem jutnának el Budapestre vagy akár nagy városba se. Most töltött nálam egy hétvégét két kislány (Friderika, 10, Lujzi, 11). Nagyon jól éreztük magunkat, nemcsak ők, de én is sokat tanultam. Azzal mentek haza, hogy 'fogat mosni' és 'egyetemre menni' érdemes, és hogy a fura, rövid hajú magyar nénik is kedvesek és jó nekik örömet szerezni, például segíteni takarítani vagy megfürdetni a kutyájukat. Ezenkívül óriási élmény volt nekik a metró, főleg a mozgólépcső, és az, hogy felmentünk a 15. emeletre liften, valamint hogy tortát ettek egy cukrászdában. A gyerekeket a tanárnőjük válogatta ki, és ő szervezte meg az utazásukat is. Korábban sosem találkoztunk, a szülőkkel is csak telefonon beszéltem - vaktában jöttek, én vaktában fogadtam őket. És remekül sikerült! Meggyőződésem, hogy mások is bevállalhatnák ezt - és bizisten, a mostani hétvége tapasztalata alapján jól szórakoznának! Én egy erre létesített honlapon (ad6kap6.hu) keresztül adtam fel 'hirdetést', hogy jöhetnek gyerekek. Csatlakozzatok hozzám! Fogadjatok be gyerekeket egy kis budapesti kirándulásra, nem fogjátok megbánni!"

Továbbiak itt:

www.komment.hu/tartalom/20090209-velemenyek-a-ciganymagyar-egyuttelesrol.html?cmnt_page=1

Corry 2009.02.11. 19:12:00

@Chalabre:
Ezzel a fajta "találó" reflektálásokkal tele van a hócipőm. Igenis, ha hallani szeretnéd, az összes ilyen fehérgallérost aki meglopta az országot, csukják le!
Ha tetszik, a ma hozott Postabank ítélet is zavar. Gondolom, nem csak engem.
Nekem sem tetszik ugyanis, ami ma igazságszolgáltatás címén zajlik, a Bayer ezt erőteljesebben fejezte ki. Más szavakkal éve fröcsög, én ezt most az egyszer elnéztem neki, ezeket az erős szavakat a magyar igazságszolgáltatás szerintem megérdemli.
Idevehetjük akár a móri "melléítélkezést" és annak "következményeit" is.
Írod, hogy legyen egy erős rendőrségünk. Csak egyet tudok az elvvel érteni, de a gyakorlat nem ezt mutatja. És a gyakorlatból következik sok esetben az az indulat, amit a Bayer a saját stílusában közvetít.

Amit szóvá tettem az , hogy kettévágtad a Bayer írását és itt hiányolod, hogy nem szól a fehérektől:
"Akkor ez ugyanúgy állítható fehér, bűnelkövető testvéreinkre is. Az miért nincs kimondva? "
Itt következett a móri mészárosokra való utalás az eredeti cikkben, ezért tettem szóvá, hogy rossz helyen vágtad el.

Elnézést ha most megint nem voltam teljeskörű, de időmből ennyi futja most. Tényleg bocs, szívesen folytatnám.

A Gyurcsánnyal kapcsolatban hadd jegyezzem meg, hogy ott az ország nem a pohár betelését, hanem a mandátum letelését várja már... :-))))

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 19:42:49

@Corry:

Nekem meg azzal van tele a hócipőm, hogy nem rendszerben gondolkodó emberek fröcsögéseit hallgassam, akik csőlátással rendelkeznek, egyoldalúan gondolkodnak. Ugyanazt akarjuk. Az összes “fehér”galléros bűnözőt ugyanúgy csukják le, büntessék meg, ahogy a cigány bűnelkövetőket is. Ne ússza meg Princz 3,6 millió forintos pénzbüntetéssel, ahogy Sztojkát is állítsák elő, és ítéljék el akár életfogytiglanra.

Különösebb bajom nem lenne Bayer elszabadult indulataival, ha nem csak kizárólag a cigány etnikumra élezné ki, és csak mellékzöngeként egy fehér gyilkosra is. Egyetlen fehér bűnözőt említ. Az elmúlt idők legbrutálisabbját, aki még a mostani cigány elkövetőkön is túltett. Ezzel nem adott teljes képet, csak egy részt mutatott meg, ami félrevezető, téves képet ad és uszít. Szelektált a bűnelkövetők között. Pedig, ha fehér gyilkol az ugyanolyan súlyos bűn, mintha cigány teszi azt.

A móri mészárlást egyáltalán nem hagytam ki, hiszen kiemeltem. Egyetlen mondat erejéig tért ki rá Bayer. Azt is csak mellékes információként zárójelben tett eoda. Igen. Zárójelben. Mellékesként. Miért? Az nem ért volna meg egy egész cikket, mint a mostani eset? Hangsúlyozom szerintem a móri mészárlás túltett a mostani eseten is, hisz ott nem egy ember halt meg.

Corry 2009.02.11. 20:09:51

@Chalabre:
A Bayer cikknek az egyik erőssége talán az, hogy bemutatja, hogyan gondolkodik egy csomó ember az országban. Sajnos egyre több.
A feladvány az, hogy egyre kevesebben gondolkodjanak így. Nehéz feladvány, de meg kell oldani.
Az index cikkével, az ál-PC beszéddel és a többi hasonlóval az a nagy bajom, hogy az igen messzi elméleti síkon igaz is, amit mondanak, sőt a hosszú távú cél ez lenne, de itt és most Magyarországon károsak. Ugyanis növeli azoknak a számát akiről az elébb írtam.

Én egyenlőre ezt a feladványt szeretném megoldani.

És itt az egyik első "fájdalommentes" lépés az lenne, ha senki sem kapna külön bánásmódot az igazságszolgáltatástól, sem a cigány mivolta miatt, sem pedig a koncentrációs táborokkal fröcsögve, vagy egyéb módon sem.

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 20:34:25


@Corry:

Épp ma hallottam Hankiss Elemért nyilatkozni. Megkérdezte tőle Verebes Pista, hogy sokat olvas-e. Erre ő valahogy így reagált: Rengeteget olvastam életemben. De egy ideje már ugyanazt olvasom. Nem kell sokat olvasni, inkább gondolkodni kell.

tothmari 2009.02.11. 21:34:03

A bűnözés és egyre szörnyűbb rémtettek elleni tiltakozás a felszín. Ebben nyilvánul meg az, hogy az emberek érzik, a kultúrájukat, életmódjukat, vallásukat erőszakosan terjesztők egyre többen vannak. Ma még többségben van a magyar, mégsem tud hatékonyan fellépni az irritáló viselkedések ellen. Miért? Mert ők nem annyira erőszakosan terjesztik a saját értékrendjüket, szokásaikat. Hivatkozunk az európaiságra, belátásra, emberségre stb. mindhiába. Olvasgatunk Heinét, hallgatjuk Mozartot, elméleteket gyártunk arról, miért nem házasodunk. Nem szülünk, mert nincs még lakás, nincs még ez meg az. Ideológiát gyártunk a szingliségből. Elvárjuk, hogy más embercsoportok lássák be, hogy ezt így kell, legyenek tekintettel. De ők nincsenek. Ők csak zsigereikben tudják, terjeszkedni kell, erőszakosan eltaposni a gyenge kultúrát, él a fajfenntartási és territoriális ösztön. Évszázadok távolából nézünk emberi kultúrákra, milyen fejlettek volta, mennyi mindent tudtak, meg a művészetek, tudományok... S eltűntek ezek a kultúrák, eltűntek ezek az országok, népcsoportok. Barbár hordák, erőszakos gyarmatosítók stb. lenyomták őket. A rassz, amely nem tagadja meg biológiai ösztöneit, az életképes.
Biológia és matematika.
Usa: feketék, spanyolok, kínaiak. Nyugat-Európa külső migránsok, mohamedánok, Kelet-Európa belső migránsok, cigányság. És ezeket nem győzöd meg soha. Alapvető biológiai és matematikai törvényekkel nem lehet kibabrálni.
"Isten hozott az antibébi tabletták paradicsomában." Updike
"Isten hozott az antibébi tabletták paradicsomában."

tothmari 2009.02.11. 21:49:30

Hivatalos előrejelzés 2050-re.
Egy pici idézet a KSH számításaiból: 2050-re az aktív korú lakosságban a cigányság aránya meghaladja az 50%-ot.
Rá lehet guglizni.
Vagy:
www.demografia.hu/Demografia/2004_3-4/Kemeny%20Istvan_kozl.pdf

tothmari 2009.02.11. 21:55:39

És én csak szomorú vagyok. Semmi más.

Corry 2009.02.11. 22:06:30

@Chalabre
igazad van. Ezért szoktam gondolkodni.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.11. 22:29:28

Ki ez a kopaszmercis? Bodzagyűjtő, mint a Sztojka? Mert védeni kéne, akkor ritka nagy seggfej.

átlátó 2009.02.11. 23:11:28

Minden mindennel összefügg. Ahol Kiszel Tünde dekoratív médiaszemélyiség és Gáspár Győző "király", ott a nép megválaszt egy Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek. Abban az országban így működnek közös dolgaink. Amilyen a séf, olyan a lecsó. "hunnyuk be a szemünket oszt falatozzunk." (Rideg S.: Indul a bakterház)

2009.02.12. 07:33:01

Lehet vitatkozni , hogy Bayer Zs. irása stilusában megfelelö-e vagy sem. De arról, kellene és érdemes vitatkozni, hogy amit leirt az létezö-e vagy sem, mint jelenség . Mert, ha már egyszer arról vitatkoznánk --és nem azt néznénk hogy ki irta, hanem, hogy amit leirt az igaz, vagy sem--nem itt tartanánk. A sok okos és értelmes "gondolkodók és irástudók", oly sokan elmondják és leirják, hogy mi a helyzet , tanácskozásokat és konferenciákat tartanak, villognak a TV-ben és mi változik ? Semmi!Minden megy a maga utján tovább és nem változik semmi. Jó lenne ha egyszer ezek az emberek elmondanák, hogy ki, kik felelösek az ország lezüllesztéséért, az állami vagyon eltüntetéséért, a nivótlan közbiztonsági állapotokért, az ország 3 részre való szakitásáért, a fehérgalléros bünözés állam álltali támogatásáért , a mezögazdaság , az ipar tönkretételéért, a magyar jogrendszer kettösségéért és a milliárdok, száz milliárdok eltünéséért , kik a felelösek a jelenlegi cseppet sem rózsás állapotokért! Mert már elnézést--de a sz@r--ha staneclibe és diszdobozba van csomagolva, az akkor is sz@r marad! Csupán a tálalás és a megjelenités formája más! Akkor most miröl is vitatkozunk mi itt? Sasika és mindenki, -bocs a formabontó kifejezésért!

szempontpuska 2009.02.12. 08:25:47

@janos551: Nem nagyon lehet vitatkozni Bayer stílusán, mert az elég egyértelmű. Mint ahogy az amit már sokadszor megenged magának a Hírlap.
Nyugat Európában egy ilyen lap egyszerűen kiírná magát a társadalomból. Ott ez elképzelhetetlen. Németországban börtön, Angliában egy tornateremben zsidózó diplomatát vittek be, pakizó trónörököst nevelőkurzusra küldik, rasszista bigbrotherező miatt kilépnek a a szponzorok a műsorból. Ezek a diktatúrák !
Persze a boldog és szabad Magyarország olyan lelkiállapotban van, hogy bayerek és hívei szabadon gyűlölködhetnek, uszíthatnak.
Nekem erre nem mentség hogy dehát gyurcsány. Mert gyurcsány menni fog de ti itt maradtok... :-(

2009.02.12. 08:30:31

Bocs, hogy ujra irok, de az elöbbihez csatolnám, a Kolompár Orbán álltal mondott mondatot is, -" Aki a roma ut elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!" ( Kolompár ur! Csak nem akarnak mindenkit kiirtan, mert tiltakozik a cigány bünözök elleni?) Ez vajon miért nem okozott felháborodást Fletónák, és mindazoknál akik mosdatják és mossák a ballibák szennyesét?

2009.02.12. 08:50:36

@szempontpuska! Igazad van, ám ha megnézem a Slota-t, aki szintén az EU egyik államának tagja, akkor bizony csodálkozom.Amugy meg én is szeretnék egy osztrák, svéd, vagy norvég " totális elnyomó" rendszerben élni! Ja és nem szeretem B.Zs.-t, de amit leir, abban van igazság!

Carnivora (törölt) 2009.02.13. 11:13:09

Ön szerint mi a tanulsága a hétvégi Cozma-gyilkosságnak?

Szomorú, hogy brutálisan megöltek egy fiatal sportolót - 13%
"Fogy az értő, nyugodt, elemző szavak magyarázó ereje és társadalmi tere" (Gyurcsány Ferenc) - 8%
"Hát most tényleg elég volt! Most betelt a pohár!" (Bayer Zsolt) - 58%
"Nincs tovább mit kutatni. (...) A roma-nem roma viszony eljutott a forrpontig." (Csepeli György) - 19%
"Nem a cigányok szúrtak először képletesen szólva!" (Balogh Artúr) - 1%
Nem tudom megítélni - 1%

hirszerzo.hu

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.14. 16:19:39

@Carnivora:
ezek szerint csaknem mindannyian rasszisták vagyunk.
süti beállítások módosítása